Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Lämpötila-dataa netistä

SukaBljat [30.04.2018 22:24:45]

#

Kyhäilen tässä yhtä omaa projektia säähän liittyen ja tarvitsen siihen netistä saatavilla olevaa dataa.

Jos leikitään, että kotipaikkakuntani on Helsinki, niin miten saisin kulloista päivää seuraavan eli huomisen päivän klo aamuseitsemäksi ennustetun lämpötilan tuotua esimerkiksi Ilmatieteenlaitoksen sivuilta? Kyhään projektini varmaankin jollakin webbikielellä, jotta tiedon voi lukea omilta nettisivuiltani.

Onko tämä mahdollista?

Metabolix [30.04.2018 22:41:08]

#

Ei tarvitse kaivaa tietoja nettisivulta, vaan Ilmatieteen laitos tarjoaa avointa dataa järkevässä muodossa.

jaketsu [01.05.2018 11:33:45]

#

Avointa tai muuten ilmaiseksi käytettävää säädataa on tarjolla melko paljon eri lähteistä. Itse käytän yhdessä omassa projektissani mm. Ilmatieteen laitoksen sekä norjalaisen Yr.no-sivuston tarjoamia tietoja. Ilmatieteenlaitokselta saa kahden eri mallin mukaisia sääennusteita (vanha HIRLAM ja uudempi HARMONIE-AROME), jotka tuottavat vähän erilaisia tietoja. Jos haluat lämpötilatiedon yhteyteen myös esim. samaan ennusteeseen perustuvan sääkuvakkeen, niin valintasi on HIRLAM, muussa tapauksessa käyttäisin varmaan itse tuota uudempaa.

Huomauttaisin vielä, että Ilmatieteen laitoksen avoimen datan ennusteet poikkeavat välillä todella merkittävästi heidän nettisivuillaan olevista ennusteista. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että netissä on meteorologin muutaman tunnin välein laatima ennuste, kun taas avoimen datan ennuste päivittyy (pitäisi päivittyä) 6 tunnin välein, ja se lienee suoraan tietokonemallin antama tulos.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta