Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Miksei moderaattori poista viestiä?

Sivun loppuun

jone2712 [26.10.2017 21:21:21]

#

Tosiaankin aloittelijan tuuria, kun menin vahingossa vastaamaan työpaikkahakemukseen tällä sivustolla. Hakemus olisi pitänyt lähettää heidän antamaan osoitteeseen.

Kirjoitin moderaattorille viestin lisäyksenä: "Lisäys: MODERAATTORI, Voitko poistaa oheisen hakemuksen, koska laitoin hakemukseni epähuomiossa tuon työpaikkailmoituksen perään. Ei siihen olisi pitänyt tällä saitilla vastata!"

Joten jos moderaattori on kuulolla, voisitko poistaa työpaikkahakemukseni heti, kiitos.

Grez [26.10.2017 21:52:24]

#

jone2712 kirjoitti:

Kirjoitin moderaattorille viestin lisäyksenä: "Lisäys: MODERAATTORI, Voitko poistaa oheisen hakemuksen, koska laitoin hakemukseni epähuomiossa tuon työpaikkailmoituksen perään. Ei siihen olisi pitänyt tällä saitilla vastata!"

Joten jos moderaattori on kuulolla, voisitko poistaa työpaikkahakemukseni heti, kiitos.

Tällä foorumilla voi kyllä tietääkseni ihan itsekin poistaa viestejään.

Ottaa vaan "muokkaa" ja ruksaa viestiboksin alta kohdan "Poista viesti"

Ja oikeastaan kaikilla keskustelufoorumeilla pystyy omia viestejään muokkaamaan. (Joillakin olen törmännyt sellaiseen että muokkaamiseen on aikaraja tms) Joten jos vahingossa lipsauttaa viestiin jotain jota ei halua kaikkien näkyville, niin nopein keino on yleensä vaan muokata viestistä liiat tiedot pois.

HTML5 [26.10.2017 23:20:56]

#

Grez kirjoitti:

Joillakin olen törmännyt sellaiseen että muokkaamiseen on aikaraja

Putkassa on aikaraja. Ainakaan sitten omaa kommenttia ei voi muokata tai poistaa, kun ”Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen”.

Grez [27.10.2017 03:28:58]

#

Tarkoitin enemmänkin sellaista että vain esim. 10 minuutin aikana viestin lähettämisestä sitä voi muokata.

Mutta joo, onhan tuo kuukausikin, jossa ketju vanhenee, toki yhdenlainen aikaraja. Tosin se ei käsittääkseni ole kiinni oman viestin lähettämisestä, vaan siitä milloin viimeksi ketjussa on keskusteltu.

jone2712 [27.10.2017 08:02:29]

#

Grez kirjoitti:

(27.10.2017 03:28:58): Tarkoitin enemmänkin sellaista että vain esim...

Miksi moderaattori ei poista viestiä, vaikka sen perässä on lisäys moderaattorille, että poistaa viesti? Onko moderointi jotenkin valikoivaa niin, että emämunaukset jäävät. Ihmettelen moderaattoreiden toimintaa.

En hokasun heti viestin lähettämisen jälkeen, että sen voisi muokata pois.

Grez [27.10.2017 11:58:59]

#

jone2712 kirjoitti:

Miksi moderaattori ei poista viestiä, vaikka sen perässä on lisäys moderaattorille, että poistaa viesti?

Varmaan ihan vaan sen takia että kukaan moderaattori ei ole sattunut käymään lukemassa viestiä.

Moderaattorit täällä on ihan ihmisiä joilla on muutakin elämää, eikä mitään tekoälybotteja jotka lukisivat kaikki viestit ja muutokset joka sekunti.

Metabolix [28.10.2017 14:00:18]

#

Aivan kuten Grez sanoi.

Esimerkiksi itse nukun yöllä ja käyn töissä päivällä ja teen vapaa-ajalla muutakin kuin foorumin valvontaa.

On kohtuuton odotus, että joku moderaattori olisi aktiivisesti valvomassa työpaikkailmoituksia ja poistamassa viestisi klo 21–08 välisenä aikana – varsinkin, kun ihan tallennusnapin vieressä on tuo mahdollisuus poistaa itse viestejä.

HTML5 [28.10.2017 17:02:03]

#

Lisäksi Metabolix taitaa olla ainoa moderaattori.

Metabolix [29.10.2017 11:45:14]

#

HTML5 kirjoitti:

Lisäksi Metabolix taitaa olla ainoa moderaattori.

Onhan täällä moderaattoreita: Blaze, thefox, ajv, hunajavohveli, sooda sekä tietenkin sivuston perustaja Antti Laaksonen. Kuitenkin vanhat moderaattorit käyvät sivustolla entistä harvemmin, ja toisaalta myös sivusto on sen verran hiljentynyt (ja toisaalta kehittynyt ja sivistynyt), että ei ole yhtä jatkuvaa tarvetta moderoinnille kuin joskus 10 vuotta sitten.

Lebe80 [07.11.2017 10:03:50]

#

Onko viestistä nyt niin paljon haittaa, vaikkei moderaattori sitä poistakaan?

walkout_ [07.11.2017 22:48:41]

#

Onko nyt yhden random-käyttäjän viestin poistaminen nyt niin iso juttu, että sitä ei viitsitä tehdä? Riippuu tietysti siitä mistä/miten viestin voi poista.
Ainakin yrittäjät24.fi-sivutolla oli hyvät mahdollisuudet moderoida viestiketjuja ihan itse vaikka ei ollut moderaattori mutta vain silloin kun oli itse aloittanut viestiketjun. Eli jos viestiketju meni överiksi niin sen sai poistaa itse ihan kokonaan eikä tarvinnut ottaa yhteyttä ylläpitoon.

Lisäys:

Lebe80 kirjoitti:

Onko viestistä nyt niin paljon haittaa, vaikkei moderaattori sitä poistakaan?

Hyvä pointti, sillä Työpaikkailmoitusosiossa tulee kokoajan ilmoituksia yhdeltä toimijalta, että viesti joka halutaan poistettavan hukkuu nopeasti näiden ilmoitusten suureen massaan ja sitä viestiä ei sieltä kukaan jaksa kaivaa esiin.

Metabolix [08.11.2017 22:49:52]

#

walkout_ kirjoitti:

Onko nyt yhden random-käyttäjän viestin poistaminen nyt niin iso juttu, että sitä ei viitsitä tehdä?

Jos nyt asia jäi jotenkin epäselväksi, niin täälläkin voi poistaa itse omia viestejä ja aloittaja myös onnistui tässä lopulta. Moderaattorit eivät päivystä foorumilla yötä päivää (ja varsinkaan siellä jatkuvan floodauksen alaisessa työpaikkaosiossa).

walkout_ [09.11.2017 15:34:22]

#

Metabolix kirjoitti:

(08.11.2017 22:49:52): ”– –” Jos nyt asia jäi jotenkin epäselväksi, niin...

Ei munkaan tarvitse mm. sähköpostia päivystää yötäpäivää missä minulle tulee kaiken näköisiä pyyntöjä linkkeineen vaan voin vapaasti mennä nukkumaan ja lukea nämä pyynnöt sitten kun on aikaa ja tehdä mitä pyydetään.

Jos lähettäjä näet lähettää linkin poistettavaan asiaan niin se on yksi sekunti klikata linkkiä ja sitten avautuu kyseinen keskustelu missä näppärästi sivuston ylläpitäjälle näkyy nappula millä yhdessä sekunnissa saa poistettua koko viestin. Eli meni kaikki 2 sekuntia operaatioon ja yksi minunuutti lukea viesti jossa pyyntö on.

Mä saan sadoittain sähköpostia päivässä ja silti ehdin ne kaikki käsitellä sitä mukaa kun on aikaa vaikka osa olisikin viagramainoksia tai muuta spämmiä.

Jos homma on liian iso juttu tehdä niin sitten ohjelmointiputka.net-palvelun ylläpitotoimintoihin ei ole koskaan koodattu kunnollisia moderointitoimintoja kuten poista koko keskustelu yhdellä napilla ja tällainen toimito olisi internet-kiusauksien varalta hyvä olla, koska on kivempaa poistaa koko treadhi ettei Helsingin Nettipoliisin tarvitse puuttua asiaan jos nyt kiusaus menee sielle tasolle, että siistä tulee Poliisi-asia.

Metabolix [09.11.2017 16:13:23]

#

walkout_ kirjoitti:

Ei munkaan tarvitse mm. sähköpostia päivystää yötäpäivää missä minulle tulee kaiken näköisiä pyyntöjä linkkeineen vaan voin vapaasti mennä nukkumaan ja lukea nämä pyynnöt sitten kun on aikaa ja tehdä mitä pyydetään.

walkout_, ymmärrätkö: aloittaja poisti itse viestinsä, ennen kuin pyyntö tuli moderaattorien tietoon. Moderaattori ei poistanut viestiä, koska moderaattori ei lukenut poistopyyntöä klo 21–09 välisenä aikana, jolloin sekä pyyntö että käyttäjän oma-aloitteinen poisto tapahtuivat.

Lokitiedoista selviää, että epäonninen viesti oli lähetetty klo 20:59:05, viestiin itseensä oli muokattu poistopyyntö klo 21:01:32 ja uudestaan klo 21:14:22, ja tämän jälkeen olikin klo 21:21:21 aloitettu tämä keskustelu. Sitten seuraavana aamuna klo 08:05:11 viestin poistaminen onnistui käyttäjältä oma-aloitteisesti.

En seurannut sivustoa tuolla aikavälillä. Siksi en poistanut viestiä. Ilmeisesti sama koskee muitakin moderaattoreita. Aivan varmaa on, että kukaan moderaattori ei ole jättänyt viestiä poistamatta kiusallaan tai vaikeuden vuoksi. Viestin poistaminen on erittäin helppoa.

Tämä asia on täysin selvä. Ei ole aihetta jatkokeskustelulle. Osoitan moderointityökalujen olemassaolon lukitsemalla tämän keskustelun.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on lukittu, joten siihen ei voi vastata.

Tietoa sivustosta