Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Infinity 3D grafiikkamoottori

Sivun loppuun

taryon [30.11.2016 13:20:32]

#

Infinity 3D reaaliaika säteenjäljitys grafiikkamoottori.

Uusi vuoden 2021 esittelyvideo
Kotisivu: https://www.infinity3dengine.com

Projektiin voi osallistua usealla eri tavalla. Teknologia soveltuu pelinkehittämiseen, 3D renderointiin ja etsin myös partnereita ja yhteistyökumppaneita kaupallistamiseen.

taryon [30.03.2021 16:46:31]

#

Uusi esittelyvideo julkaistu (yllä).

Lebe80 [31.03.2021 13:29:25]

#

En tiedä pelimoottorin historiaa ja lähtökohtia ja onhan se varsin kyvykkään näköinen, mutta...

Aikoinaan eräillä pelikeskustelufoorumeilla oli hyvä neuvo:
- If you want to make games, don't make game engines, make a game.

Eli tällaisena Unity3D ja Unreal Engine -aikakaudella on hankala miettiä, miksi pelinkehittäjä käyttäisi Infinity 3D -pelimoottoria, kun on kohtalaisen hyvä tuki kaupallisille, ilmaisille pelimoottoreille.

taryon [31.03.2021 14:41:37]

#

Tarkennuksena Infinity 3D ei ole pelimoottori vaan grafiikkamoottori. Ero on mm. se että grafiikkamoottori voi tulla saataville pluginina pelimoottoreihin kuten vaikka Godot tai mainitsemasi. Tai sitä voi käyttää suoraan omasta pelimoottorista. Vaihtoehto on myös tehdä tähän soveltuva peli editorin lähdekoodin päälle. Pelien ohella muita sovelluksia on esimerkiksi animaation nopea renderointi vaikka Blenderin avulla, siellä myös pluginina.

Lebe80 [31.03.2021 16:12:53]

#

taryon kirjoitti:

Pelien ohella muita sovelluksia on esimerkiksi animaation nopea renderointi vaikka Blenderin avulla, siellä myös pluginina.

Seison korjattuna

walkout_ [05.04.2021 05:18:25]

#

Varsin vaikuttavan näköinen grafiikkamoottori kyllä. Muistelen kun Anark Corporation USA:sta teki Gameface-nimistä pelien 3D-käyttöliittymämoottria vuosia sitten mutta luopuivat liiketoiminnasta ja tekevät nykyään vähän muita 3D-juttuja. Mutta lisensointimaksu oli kertamaksullinen eikä likevaihtojakoa ollut mutta lisenssihinta kertamaksulle oli aivan käsitämättömän suuri summa rahaa, mutte liennytkään iso summa oikeasti toimivalle ja menestyvälle peliyhtiölle ja harastelijan ei kaupalliseen käyttöön sen lisenssi oli myös niin kallis ettei sitä kuka tahansa ostanut. Mutta Gameface oli kuitenkin vain 3D-käyttöliittymien tekoon eikä kokonainen grafiikkamoottori.

Mutta kannatta muista tämä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Infinity_Engine Joka siis pelimoottori, joka on melkein samalla nimellä kuin tämän keskustlun aloittajan grafiikkamoottri.

Metabolix [05.04.2021 17:23:07]

#

Säteenjäljitys (ray tracing) tuottaa suhteellisen kivoja kuvia. Terävät varjot kuitenkin häiritsevät, harva valonlähde on oikasti pistemäinen. Vaikka Lebe80 nyt erehtyi moottorin tyypistä, kysymys oli silti aiheellinen: mikä on tämän moottorin etu verrattuna vaikkapa niihin kaikkiin, joita Blender jo nyt tukee?

taryon [06.04.2021 14:57:40]

#

Terävät säteenjäljitetyt varjot ei ole tietenkään täydellinen ratkaisu varjoihin mutta tarjoaa kuitenkin monissa tilanteissa huomattavasti paremman näköisen ja kiinnostavan vaihtoehdon varjokarttoihin verrattuna. Lisäksi ne ovat kehitysaskel matkalla pehmeisiin säteenjäljitettyihin varjoihin.

Jos rajataan moottorit reaaliaikagrafiikkaan niin Blenderissä vaihtoehto on tietääkseni Eevee. Eeveen kaltaisiin rasterisaatiomoottoreihin verrattuna etuna on ainakin säteenjäljitetyt aina sileät pinnat, säteenjäljitetyt varjot ja säteenjäljitetty ASSAA reunojenpehmennys. Lisäksi säteenjäljitetystä lasista on kehitysversio.

neosofta [20.04.2021 16:29:59]

#

Ekaks: On ihan damn good thing!
Tokaks: Mikäli ei ole aikomusta pukata oman pelin grafiikkamoottoriksi niin...
kaupallisuutta ajatellen voisit kehitellä ja tarjota (huom esim.) vaikkapa autonvalmistajien/maahantuojien/myyntiorganisaatioiden tarpeisiin rajapinnan, jonka avulla he voisivat tarjota mahdollisille asiakkailleen nähtäväksi valittujen herkkujen perusteella graafisen lopputuleman.

Iskulause esim: water resistance guranteed and safety by nokiantyres (vulcanization never fails)

Lebe80 [20.04.2021 21:37:37]

#

neosofta kirjoitti:

Tokaks: Mikäli ei ole aikomusta pukata oman pelin grafiikkamoottoriksi niin...
kaupallisuutta ajatellen voisit kehitellä ja tarjota (huom esim.) vaikkapa autonvalmistajien/maahantuojien/myyntiorganisaatioiden tarpeisiin rajapinnan, jonka avulla he voisivat tarjota mahdollisille asiakkailleen nähtäväksi valittujen herkkujen perusteella graafisen lopputuleman.

Iskulause esim: water resistance guranteed and safety by nokiantyres (vulcanization never fails)

En ymmärrä miten Unreal Enginellä tai Unityllä tehdyt tuotokset jäisivät tässä taakse, varsinkin kun niille on iso yhteisö ja tuki tarjolla?

taryon [23.04.2021 15:13:24]

#

Interaktiivisessa tuotekuvakäytössä ylempänä luetellut tekniset ominaisuudet leikkaisi tarvittavaa laskenta-aikaa kaikki omalla tavallaan.

Mm. tuotekuvissa ei kulmikkuus oikein kelpaa ja tavanomaisella tesselaatiolla sileyttämisessä kolmiomäärä menee helposti kymmeniin miljooniin joka hidastaa sekä rasterisaatiota että säteenjäljitystä. Nopea adaptive ssaa taas vähentää yhden kuvan fsaa laskemisen kustannusta moninkertaisesti verrattuna txaa tai normaali ssaa. Nopeat säteenjäljitetyt varjot kuten myös vähentää laskenta-aikaa.

Nämä ei ole niinkään pelimoottoritason juttuja vaan matalan tason grafiikkaominaisuuksia ja näkisin että sieltä sen kilpailukyvyn pitää myös löytyä.


Sivun alkuun

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta