Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Tile Tail

tkok [08.10.2014 18:37:44]

#

Hei,

Ollaan tässä vuoden ajan väännetty kavereiden kanssa mobiilipeliä. Julkaistiin se viime viikolla Windowns Phonelle ja tarkoitus ois julkaista muutaman kuukauden päästä myös Android ja iOS versiot.

Kyseessä on yksinkertainen uudenlainen älypeli, jossa yhdistellään matemaattisia ruutuja ja pyritään saamaan mahdollisimman suuri tulos. Peli on ilmainen, mainokseton ja pelattavissa kokonaan ilman maksuja. Jos jollakulla putkalaisella on Windows Phone 8 tai 8.1 älypuhelin niin toivoisin että kokeilet ja annat palautetta kaikesta peliin liittyvästä. Tai jos omistat Androidin ja haluat osallistua pian alkavaan Betatestiin niin laita sähköpostia profiilistani löytyvään osoitteeseen.

Ovatko putkalaiset aikaisemmin julkaisseet omia mobiilipelejä? Miten olette niitä markkinoineet? Mietimme tässä miten hoidamme julkaisun Android ja iOS alustoille. Tämä WP julkaisu on lähinnä pelin testaamista varten.

-tkok

Linkit:
Projektin oma sivu: http://nordicedu.com/tiletail/
WP market sivu: http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/tile-tail/26d13ff4-9e51-4440-983a-fc414e96914a

Edit:
Alueen säännöissä oli toivomus, että projektin teknisiä tietoja esiteltäisiin joten tässä muutamia yleisiä pointteja:
Peli on toteutettu kokonaan Unity3D pelimoottorin päälle ja pelimekanismit on scriptattu C#:lla ja Shaderit on ShaderLab kielellä. Pelin rendausjärjestelmä on mielenkiintoinen. Peliä kuvaa ominainen tyyli jossa pelin objektit koostuvat kaikki yksivärisistä nelikulmioista. Nelikulmiot on toteutettu 3D-mesheinä ja importattu peliin vectorimuotoisina. Tämä mahdollistaa villit animaatiot joissa yksittäisiä kuvan komponentteja voidaan animoida toisista riippumattomasti ja Mesh-pohjainen piirto mahdollistaa tarkkuuden säilymisen vaikka komponentin pisteitä siirreltäisiin (Verrattuna vektorigraffan rasterointiin). Tämä näkyy tyylikkäissä siirtymissä eri puolilla peliä. Voin kertoa mielelläni lisää teknologiasta tarkentavista kysymyksistä.

johku90 [09.10.2014 20:12:43]

#

Kokeilin peliä, oli ihan hyvä. Tässä hyviä ja huonoja puolia.

plussaa:
+ hyvät graffat ja animoinnit
+ musiikkiakin oli
+ eläinkuvat oli ihan hauskoja
+ paljon kenttiä
+ ihan omaperäinen idea

miinusta:
- liian hidastempoinen. Minulla kesti vaikka kuinka kauan ennen kuin älysin että animaatioista pääsee ohi täppäämällä. Täppäilyn vuoksi hienot eläinkuvat jää sitten näkemättä. Ehdottomasti nopeutta lisää.
-alussa oli liian paljon helppoja kenttiä.
-idea kuluu nopeahkosti puhki, joten peliin kyllästyy aika nopeasti. Toki on sanottava, etten pelannut kuin yhden paketin läpi, joten en tiedä, mitä muissa voi tehdä.

No niin, miinuskohdat oli pitempiä kuin plussat, mutta se johtuu siitä, että yritin antaa negatiivisen palautteen rakentavasti ;)

Hyvä peli anyway! En aio heti poistaa puhelimestani.

tkok [12.10.2014 13:09:36]

#

Kiitos kommenteista johku90!

Peli on tosiaan aika hidastempoinen ja sitä on tarkoitus korjata seuraavaan päivitykseen. Pelin vaikeusasteen kasvun kanssa meillä on hieman vaikeuksia kun toivoisimme, että peliä voivat pelata sekä huippu nerot että yksinkertaiset pelailijat.

Lisää vaikeutta löytyy siis myöhemmin esim. Karhupaketista ja alussa on runsaasti helpompia kenttiä. Tämä järjestely ei kuitenkaan toimi kun hyvät pelaajat kyllästyvät ennen kuin pääsevät niihin myöhempiin paketteihin. Myös pelin monipuolisuuden kanssa ollaan painittu ja laitettiin nyt selkeä raja tähän kohtaan: pelissä on vain neljä eri laskuoperaatiota ja kentät ovat neliönmuotoisia 3x3 - 6x6 kokoisia. Raja vedettiin jotta saimme pelin valmiiksi. Monipuolisempia kenttiä tulee varmasti myöhemmin viimeistään samalla kun julkaisemme iOS ja Android versiot pelistä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta