Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Linkkilista hyödyllisistä sivuista?

Sivun loppuun

p99o [21.06.2014 23:56:59]

#

Miksi täällä putkassa ei muuten ole jotain linkkilistaa hyödyllisille sivuille (oppaiden joukossa korkeintaan?). Mielestäni olisi erittäin hyvä niin aloittelijalle kuin kokeneimmillekin

Metabolix [22.06.2014 12:01:51]

#

Jos henkilö ei tiedä asiasta tarpeeksi etsiäkseen sivua itse, luultavasti sekalainen linkkilista ei helpota etsimistä. Toisaalta monet kiistattomasti hyödylliset sivut löytyvät hakukoneella helposti, joten en usko, että ”kokeneimmat” tai edes kohtalaisen kokeneet hyötyisivät listasta ollenkaan.

Ylipäänsä hyödyllisiä sivuja on liian paljon listattavaksi, joten lista täytyisi tehdä hyvin yleisellä tasolla. Onkin toisinaan suunniteltu listaa, jossa olisi linkkejä sellaisten ohjelmointikielten tai merkittivämpien tekniikoiden oppaisiin, joista ei ole omaa opasta Ohjelmointiputkassa.

Onko muilla mielipiteitä asiasta?

Macro [22.06.2014 12:14:29]

#

Taitaisi pursua lista aika pitkäksi... mutta äkkiäkös tohon jonkun lomakkeen tekisi, johon voisi linkin kopsata ja kirjottaa pari sanaa kuvaukseksi. Kyllä joku niitä joskus sitten voisi tarkistella, että onko asiallisia lisättäväksi :)

p99o [22.06.2014 13:04:14]

#

Tietenkin ne jaoteltaisiin eri kategorioihin kielen ja aiheen yms. mukaan.
mm. värimaailman suunnittelua,
sosiaalisen median värikoodit tai vaikkapa Google Fontit olisivat hyviä [web]grafiikka-kategoriaan.

Aina sitä kai jotain kivaa ja hyödyllistä löytäisi.

Metabolix [25.06.2014 16:55:14]

#

p99o: Minusta nuo ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, miten linkkilistasta saadaan todella mielivaltainen, sekava ja käytännön tilanteissa hyödytön. Tuollaisista syntyy vain (loputon) luettelo sivuista, joita voi lukea, jos ei ole mitään parempaa tekemistä. Sellainen on jo.

Siis en ole vielä vakuuttunut.

p99o [25.06.2014 17:35:33]

#

http://www.youtube.com/watch?v=wKWGPEnoBUk

kllp [25.06.2014 17:54:08]

#

Linkkilistan mielivaltaisuuteen on eräs yksinkertainen syy: Ohjelmointiputkan jälkeen lähes mikä tahansa sivu tuntuu hyödylliseltä.

Ehdotankin siis ohjelmointiputkan hyödyllisyyden lisäämistä.

Metabolix [25.06.2014 20:15:05]

#

kllp kirjoitti:

Ohjelmointiputkan jälkeen lähes mikä tahansa sivu tuntuu hyödylliseltä.

Tuskinpa sentään. Edellä esitetyistä linkeistä yksikään ei tunnu minusta kovin hyödylliseltä ainakaan linkkilistassa: En oikein pysty edes kuvittelemaan tilannetta, jossa kaipaisin jotain, menisin linkkilistaan, löytäisin tuollaisen linkin, tajuaisin lyhyen kuvauksen perusteella tarvitsevani juuri sitä ja vielä saisin sivulta jonkin järkevän ratkaisun ongelmaani. Jos taas haluaisin tietoa värimaailman suunnittelusta, sosiaalisen median väreistä tai Googlen fonttivalikoimasta, varmasti löytäisin nuo sivut nopeammin ja luontevammin hakukoneella kuin selailemalla linkkilistoja.

kllp kirjoitti:

Ehdotankin siis ohjelmointiputkan hyödyllisyyden lisäämistä.

Onneksi olet itse jo tehnyt parhaasi tämän eteen.

kllp [25.06.2014 22:51:31]

#

8)

qeijo [26.06.2014 07:38:29]

#

Linkkilistan lisäksi, minulta voi kysyä kirjeitse tai tekstiviestitse neuvoa esimerkiksi weppi-sivun PHP layout funktioiden suunnittelusta ja käytöstä.

Tukki [26.06.2014 12:24:57]

#

Metabolix kirjoitti:

En oikein pysty edes kuvittelemaan tilannetta, jossa kaipaisin jotain, menisin linkkilistaan, löytäisin tuollaisen linkin, tajuaisin lyhyen kuvauksen perusteella tarvitsevani juuri sitä ja vielä saisin sivulta jonkin järkevän ratkaisun ongelmaani.

Linkkilistan hyödyllisyys tuskin tuleekaan esille silloin kun tiedät kaipaavasi jotain tai kun sinulla on jokin erityinen ongelma, johon etsit ratkaisua. Silloin menet Googleen. Hyvä linkkilista voi olla hyödyllinen jos haluat yleisluontoisesti lueskella johonkin aihepiiriin liittyvistä asioista ja kehittää yleistietoasi aiheesta. Linkkilistan avulla samoille sivuille on myös helppo palata, jos myöhemmin tulee eteen jokin erityinen ongelma, johon muistaa nähneesä apua jollain listan sivulla.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta