Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Tekstin lukeminen netistä

Rox [18.09.2013 17:32:53]

#

Yritän tässä saada luettua tekstiä netistä C++:lla, ja se oli odotettua hankalampaa. Tarkoitus olisi saada luettua sana / lause netistä, esim: www.pastebin.com/esimerkki taikka www.sivusto.com/tiedosto.txt.

Miten saan tämän toteutettua mahdollisimman yksinkertaisesti ilmaan mitään vaikeasti asennettavia kirjastoja?
Löysin UrlDownloadToCacheFile funktion MSDN:stä(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms775122(v=vs.85).aspx) mutta se lataa ilmeisesti koko tiedoston, enkä haluaisi sitä ladata. Ainoastaan lukea tekstin.

Esim vb.netissä se onnistuu näin helposti:

Dim HTTPClient As New WebClient
Dim Teksti As String = HTTPClient.DownloadString("http://nettisivu.com/tiedosto.txt")

Miten sama C++:ssa, mahdollisimman helpolla tavalla, ilman mitään erikoiskirjastoja kuten cURL ym..?

Metabolix [18.09.2013 17:35:39]

#

C++ ei sisällä ylipäänsä mitään verkkotoimintoja, joten tarvitset väistämättä jotain kirjastoa. Muista, että myös WinAPI ja .NET Framework ovat kirjastoja, eli ei tilanne ole niin ruusuinen muissakaan kielissä.

Rox [18.09.2013 17:53:51]

#

Oke, niin mä vähän arvelinkin.

Mikä ois mahdollisimman helppokäyttöinen kirjasto, nimenomaan tähän tarkotukseen?
Vai pystyykö tuon tekemään Winapin kautta jotenkin?

Metabolix [18.09.2013 18:09:31]

#

Jos kerran löytämäsi funktio ei kelpaa, varmaan libcurl on sieltä parhaasta päästä. Sivuilla on esimerkki. Voit myös käyttää cURL++:aa eli libcurlin C++-rajapintaa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta