Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Tiedostojen lukeminen taulukkoon

ajv [08.11.2003 18:18:17]

#

Tarkoituksena olisi lukea kansion sisältö taulukkoon (while ($file = readdir("kansio"))). Tämä on sinänsä on helppoa, mutta kun tarttis saada ne filujen nimet sinne taulukkoon päivämäärän mukaan siten, että viimeksi muokattu menisi talukon ensimmäiseen alkioon ja vanhin tiedosto viimeiseen alkioon. Meneekö mahdottomaksi?

k-mikko [08.11.2003 19:38:16]

#

Tein tällaisen, mutta en jaksanut ryhtyä enää testaamaan sitä. Jos mukana on jokin virhe, katsotaan mitä asialle voidaan tehdä.

Älkää ärsyyntykö noista saksankielisistä kommenteista, ne tuskin liittyvät asiaan. Olipahan vaan jotain ylimääräisen tekemisen puutetta :)

<?php

$dir = ""; //Auf der Seite, unter der Navigation rechts.

$files = array(); //Pocketbrowser eingeben!

$d_handle = opendir($dir); //Bedarf angewendet werden.

while(FALSE !== ($file = readdir($d_handle)))
{
	if($file !== "." && $file !== "..")
	{
		$files[filemtime($dir . "/" . $file)] = $file;
	}
}

closedir($d_handle); //Die ersten Tests waren mehr als überzeugend.

ksort($files);

/*
	Nyt tiedostot ovat taulukossa mallia
	muuttamispäivämäärä aikaleimana => tiedoston nimi, järjestettynä vanhimmasta uusimpaan.
*/

$files = array_reverse($files); //Järjestys uusimmasta vanhimpaan

?>

ajv [08.11.2003 19:44:21]

#

Kiitos! Tajusin itekkin "kaksiulotteisen taulukon" heti kun olin tän kirjottonu, mut tos on pari hyödyllistä funkkarii, mitä en olis tajunnu käyttää.

Kiitos ja kumarrus.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta