Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: OpenWebSite pLib

Sivun loppuun

pistemies [05.05.2012 18:40:29]

#

En tiedä voiko tämmöstä hökötystä laitella tänne. Kun on niin pahasti kesken, että ei voi sivulinkkiä laittaa kun ohjelma ei toimi kuin vain vähän.

Mutta projektiksti tätä voisi sanoa. Olen ryhtynyt tekemään Opencart verkkokauppa-ohjelman päälle ihan toisenlaista systeemiä. Paljon siinä karsiintuu pois koodia, kaikki varsinaiseen verkkokauppaan liittyvät myynti- ja ostostapahtumat jää pois.

Aluksi ajattelin rakentaa siihen pelkän foorumin. Sitten tuli mieleen, että taidan muuttaa sitä niin, että foorumi on pelkästään laajennus-moduulina, jonka voi panna pois käytöstä jos ei tartte.
Siihen voisi lisätä vielä vieraskirja-moduulin.

Ylälinkeissä siinä avautuisi oletuksena kotisivuihin liittyvät sivut, jotka olisivat keskeinen "palvelu". Lainausmerkeissä siksi että jokainen joka osaa, joutuisi luomaan ne itse.
Tällä ei ole mitään virallista projekti-nimeä, tuon otsikossa olevan nimen keksin ihan sitä kirjoitatessa.

Olisko tähän joitakin ideoita?

dartvaneri [05.05.2012 18:51:19]

#

Ja mikä on projektin tarkoitus? Itse en sitä ainakaan tekstistä löytänyt.

jukkah [05.05.2012 19:22:35]

#

dartvaneri: Kyseessä on jonkin sortin CMS. Ainakin sikäli kun tajusin. :)

pistemies: Saisiko enemmän yleistä tietoa siitä, mikä se on ja mitä sillä tehdään (mielellään aloitusviestiin)?

pistemies [05.05.2012 19:25:56]

#

Ihmiset voi ladata sen ja asentaa omaan sivutilaansa, johon voi luoda itselleen (tai jollekkin muulle) suhteellisen nopeasti kotisivut ja voi lisätä siihen haluamiaan ominaisuuksia.
Tai voi halutessaan käyttää sitä pelkästään foorumina laittamalla foorumin asetteluksi avautumaan etusivulle.

Ps. Yksi hyvä puoli tässä on se, että kuka tahansa voi kehitellä siihen lisää moduuleita, joilla saa siihen lisäominaisuuksia. Moduulien tekijä voi halutessaan asettaa niille jonkin haluamansa hinnan. Samoin kielitaitoiset voi kehittää siihen kielipaketteja niin paljon kuin lystää.

Ps 2: Käyttää PHP 5.1 tai uudempi ja Mysql-tietokantaa.

Macro [05.05.2012 20:35:32]

#

Eikö esimerkiksi Wordpress kelpaisi tähän asiaan? Turha pyörää on uudelleen keksiä.

Tietty jos se on harjoitusprojektina PHP:n ja MySQL:n harjoittelussa, niin hyvä juttu!

Triton [05.05.2012 20:44:35]

#

Kun lähdetään tekemään tämän tasoista, käytännössä jo varsin laajaa projektia, niin kannattaa alkaa sitten jo varsin alussa suunnitelemaan koko järjestelmän arkkitehtuuriset rakenteet. Muussa tapauksessa sulla on kohta tuhansia rivejä koodia, mitkä eivät oikein pysy enää hanskassa. Eritoten jos ideana on myös se, että muut voivat laajentaa ko. järjestelmää, niin silloin sinun tulisi suunnitella myös komponettien käytössä olevat rajapinnat aika sairaan tarkasti.

pistemies [05.05.2012 20:44:38]

#

Macro kirjoitti:

Tietty jos se on harjoitusprojektina PHP:n ja MySQL:n harjoittelussa, niin hyvä juttu!

Kyllä tässä ainakin paljon lisää oppii.

Lisäys:

Triton kirjoitti:

Eritoten jos ideana on myös se, että muut voivat laajentaa ko. järjestelmää, niin silloin sinun tulisi suunnitella myös komponettien käytössä olevat rajapinnat aika sairaan tarkasti.

Noinhan se alkuperäisessä opencart-ohjelmassakin on. Täytyy pitää huoli, että komponentit menee tuon "moottorin" mukaisesti.

pistemies [08.05.2012 20:01:33]

#

Hiljakseen tämä etenee. Alkuperäisissä moduuleissa ei kovinkaan monissa ole install-metodia. Asensin foorumi-moduuliin sellaisen ja sain sen asennuksen nyt toimimaan administa. Pystyy sen nyt poistamaan käytöstä jos ei sivulla tarvitsee ja pystyy näppärästi asentamaan uudelleen.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta