Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Project Clover

Sivun loppuun

crafn [17.09.2011 13:23:30]

#

Parin kaverin kanssa on ollut jo hetken aikaa kehitteillä isohko 2d seikkailu/tasohyppelypeli jossa voi harjoittaa kaikkea luovaa toimintaa satunnaisesti generoidussa maailmassa. Kuvauksesta huolimatta tästä ei ole tulossa Terraria tai Minecraft -kopiota. Tarkoituksena on saada aikaan peli, jossa on mahdollista rakentaa keräämistään materiaaleista mitä mieleen tulee käyttäen hyödyksi fysiikkamoottoria (Box2d), ja tarjota pelillisesti, tarinallisesti sekä tunnelmallisesti syvempi kokemus kuin edellämainituissa peleissä.

Koodi on C++:aa, grafiikkakirjastona on OpenGL ja äänikirjastona PortAudio. Pyrimme käyttämään vain crossplatform-kirjastoja, joten peli tulee toimimaan Windowsilla, Linuxilla ja jossain vaiheessa Mac OS X:lläkin.

Pelin kehityksestä raportoidaan blogiin, lähinnä videoiden ja kuvien muodossa: http://projectclover.tumblr.com/
Päivitystahti ja sisältö luultavasti paranee kun päästään tekemään itse pelimekaniikkaa.

Projektin valmistumismahdollisuuksista saa toki esittää epäileviä kommentteja. :p Ylimalkaista kuvausta tarkennetaan kun edistystä tapahtuu, eikä tästä ole tosiaan tulossa mitään "kaikkea kaikille" -hiekkalaatikkopeliä.

25.11.2011
Laitetaanpas pientä päivitystä tännekin :) Eli hitaasti mutta varmasti edetään. Pelimoottorin runko alkaa pikkuhiljaa hahmottua; piirtokoodi, fysiikat ja peliobjektien käsittely ovat jo hyvällä mallilla. Myös 3d malleja (jotka sitten renderöidään) on alkanut kertyä. Oikeastaan enää puuttuu äänet, eventtisysteemi ja client/server -säätö, että sisällön koodaaminen voisi alkaa.

5.12.2011
Äänien ja eventtien perustoiminnallisuus on nyt kasassa. Kouluhommien takia kehitys tulee olemaan hitaammanpuoleista seuraavat pari kuukautta, mutta yritys olisi ainakin saada vanhan graffasysteemin shaderit toimintaan (valot, varjot ja blurraukset).

24.2.2012
Taas on päästy koodauksen makuun, ja peliobjektien serialisointi on valmistumassa. Siitä puuttuu enää vain objektien välisten riippuvuuksien käsittely. Lähes samaa systeemiä tullaan käyttämään myös verkkopelin yhteydessä, että saadaan objektien data siirrettyä netin yli. Seuraavana listassa on kentän muodostavien palikoiden optimointi, joka estää eristyksissä olevien blokkien fysiikkaobjektien luonnin, mikä vähentää pätkimistä latauksen aikana. Pitää jossain vaiheessa tehdä lataukseen myös rajoitus, että objekteja ei luoda kerralla yhdessä framessa.

12.5.2012
Gui on nyt käyttökunnossa ja tallennus/lataus ovat toiminnassa. Entity-koodi on myös edistynyt: esineitä voi noukkia pikavalikkoon ja pudottaa kädestä. Seuraava haaste taitaakin olla jo pelimaailman generointi.

27.10.2012
Pitkästä aikaa pieni tilannepäivitys: Pelimaailman alustava generointi on jokseenkin valmis, resurssisysteemiä on uudistettu automatisoidummaksi, temppiääniä ja -grafiikkaa on saatu tunnelmaa luomaan.
http://youtu.be/7HirCz4_sHE
Tärkeimpänä kuitenkin valmistuu pelin sisäinen (resurssi)editori, josta tulee varmaan oma videonsa sitten kun se on käyttökunnossa.

reino [03.05.2012 20:34:59]

#

Oho. Notch seuraa tuon projektin blogia.

crafn [04.05.2012 08:46:51]

#

reino kirjoitti:

Oho. Notch seuraa tuon projektin blogia.

Ei vaan toisinpäin :)

crafn [31.05.2013 17:34:31]

#

Prioriteetit pelin kehityksessä ovat viimein vakiintuneet; ensisijainen päämäärä on luoda täysimittaiset kehitystyökalut, joilla kuka tahansa pääsee muokkaamaan pelin sisältöä ja kokeilemaan omia ideoitaan. Nettipelin mahdollisuutta ei suuremmin pohdita ennen kuin yksinpeli on kunnossa.

Tässäpä ensimmäiset julkiset buildit:
clover_linux64_alpha_2013-05-30.zip, käännetty 64-bit Ubuntulla
clover_win32_alpha_2013-05-30.zip, käännetty 64-bit Windows 7:lla

Vielä keskeneräisen editorin käyttöopas. Dokumentaatiota ei läheskään kaikista pelimoottorin ominaisuuksista löydy, mutta valmiista jutuista esimerkkiä katselemalla pääsee varmaankin aika pitkälle.

Parannusehdotuksia ja bugiraportteja otetaan vastaan mielellään. Pelattavaa ei vielä juurikaan ole, eikä ole tarkoituskaan, joten olemassaolevaa (ja monelta osin väliaikaista) pelimekaniikkaa ei vielä kannata turhan paljon kommentoida :)

reino [31.05.2013 19:33:41]

#

Aiotko jakaa lähdekoodeja? Yleensähän GNU/Linux-maailmassa jaetaan lähdekoodit, sillä järjestelmät eivät ole yleensä yhteensopivia.

Haluaisin koittaa kyseistä peliä, mutta koska en käytä Ubuntua, eikä minulla ole 64-bit konetta, niin en voi koittaa peliä. Jaa lähdekoodit esimerkiksi BSD-lisenssillä niin kaikki halukkaat voivat koittaa peliä.

crafn [31.05.2013 20:00:06]

#

reino kirjoitti:

Aiotko jakaa lähdekoodeja? Yleensähän GNU/Linux-maailmassa jaetaan lähdekoodit, sillä järjestelmät eivät ole yleensä yhteensopivia.

Haluaisin koittaa kyseistä peliä, mutta koska en käytä Ubuntua, eikä minulla ole 64-bit konetta, niin en voi koittaa peliä. Jaa lähdekoodit esimerkiksi BSD-lisenssillä niin kaikki halukkaat voivat koittaa peliä.

Lähdekoodi pysyy näillä näkymin suljettuna sen takia, että saadaan minimoitua tuhansien tuntien työpanoksen epärehellisen hyväksikäytön mahdollisuus. (Vähemmän vaivaa meille siis.) Se voitaisiin mahdollisesti julkaista jos kehitys jostain syystä loppuisi.

Riippuu aikalailla vastaanotosta, että säädetäänkö enemmän noita buildeja vai keskitytäänkö pelin kehittämiseen.

The Alchemist [31.05.2013 22:50:36]

#

Onhan tuohon käyttiskohtaiseen paketointiin automaattinen järjestelmäkin, mutta sekin vaatii open source -lisenssin käytön väärinkäytösten estämiseksi. Itse olen tuon OBS:n avulla tehnyt asennuspaketteja omista sovelluksistani. Toisaalta OBS itsekin on avointa lähdekoodia ja sen kai voisi viritellä yksityiseksi palveluksi. Veikkaan palvelun konffauksen vaan olevan aika helvetillinen homma, kun itsekin sain arpoa päivän tai parikin, että sain kolmelle eri distrolle yhden ainukaisen sovelluksen speksit kuntoon.

feenix [01.06.2013 11:46:40]

#

Tuli vain virhelokia:

32bit Windows release build, May 30 2013 20:04:31
Unhandled exception:
clGetPlatformID::(..): Error in clGetPlatformIDs(..) call: -1001, Platform not found


(Ja jotenkin huvittaa Linux-ihmisten kommentit siitä, että distrot eivät ole yhteensopivia. Huonoon tilaan on siis menty)

crafn [01.06.2013 12:08:37]

#

feenix kirjoitti:

Tuli vain virhelokia:

32bit Windows release build, May 30 2013 20:04:31
Unhandled exception:
clGetPlatformID::(..): Error in clGetPlatformIDs(..) call: -1001, Platform not found

Peli käyttää OpenCL:ää partikkelien laskemiseen (vaikka eivät olekaan päällä tällä hetkellä), eikä löydä ainuttakaan OpenCL:ää tukevaa laitetta. Näyttiksen ajurien päivittäminen saattaa auttaa. Jos ei, niin myös joitakin CPU:ita on mahdollista käyttää OpenCL-laitteena, taitaa yleensä vaatia valmistajan sdk:n tms. asentamista.

crafn [27.06.2013 18:56:20]

#

Pientä päivitystä seuraavaan versioon liittyen.

Jo toteutetut ominaisuudet:

Keskeneräiset ominaisuudet:

Metabolix [28.06.2013 00:05:45]

#

Hienolta näyttää, vaikka en pystykään testaamaan.

feenix kirjoitti:

Ja jotenkin huvittaa Linux-ihmisten kommentit siitä, että distrot eivät ole yhteensopivia. Huonoon tilaan on siis menty

Kysymyshän on vain siitä, että eri distrot päivittävät kirjastoja eri tahtiin ja päätyvät siksi tarjoamaan niistä eri versioita. Ongelman voi ”ratkaista” tekemällä sen, mitä Windowissa on tehty iät ja ajat: jakamalla kaikkia mahdollisia kirjastoja ohjelmansa mukana tai linkittämällä ohjelman staattisesti. Toki siitä seuraa sama suo kuin Windowsissa, eli käyttäjälle kertyy turhia kopioita kirjastoista. Tämä ei ole yleisen Linux-toimintatavan mukaista.

Sry off-topic.

crafn [19.08.2013 22:35:56]

#

Uusi versio, traileri ja omat sivut julkaistu: http://projectclover.org/
Vanhat versiot aikaisemmasta viestistä poistettu ja seuraavatkin tulevat tietty tuonne sivulle

vesikuusi [21.08.2013 00:08:48]

#

Itsellä ei ole kokemusta pelikehityksestä ollenkaan koulun ulkopuolelta, mutta haluan vain sanoa että näyttää pirun siistiltä, varsinkin valaistus (+ varjostus) ja fysiikat!


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta