Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Lautapelisivusto (Java Applet / JWS)

Sivut:

Sivu 23 / 23

Sivun loppuun

HannuTapio [03.06.2017 20:42:38]

#

IP1917,

Hei, tämä IP1917 on minun ensimmäinen esittelyyn tuleva ihan oma peli, minä rakensin sen joskus 1983 - 1984 aikana, ekan version.

Minulla on tässä ollut melkoista säätöä taas pelin kanssa, tämä IP1917 on näitä minun kakkos ryhmän digilautapelejä, tämä kakkos ryhmä toimii vain tietokoneella, koska se sisältää animaatiota ja on animoitu digilautapeli.

--

Tässä on kuitenkin videota pelistä, minä onnistuin tänään säätämään koneitten liikkumista aika tarkkaan, minulla aiemmin oli 24 fps vauhti pelissä, minä säädin nyt koneitten liikkuvuutta ja pudotin fps arvon aina alas 14 fps asti.

Eli, tämä toimii, nyt sitten 14 fps tämä IP1917, mutta, se on ihan hyvä ja yhtä hienon oloinen mitä tuo 24 fps, vain hieman skrollin aikana ja zoomauksien aikana on hieman häivettä.

Tässä on video linkki Youtubeen, siellä tämä video on - https://www.youtube.com/watch?v=EvB50site1c

Minä uploadasin videon juuri, siinä voi mennä muutama vartti, että, ne tarkat 1920 x 1080 resoluutiot tulevat videosta valintaan, mutta siinä on IP1917 ja 14 fps.

--

Minä myöskin laitan nämä perus laudat, sitten samoin, hieman alemman fps arvon kanssa, mietin 4 fps - 8 fps nämä perus laudat, ja laitan sitten vielä yhden valinnan 1 fps, ja sitten tässä 1 fps on mahdollisuus pelata aina 4K UHD-1 resoluutioita, 3840 x 2160 px.

Minun digi sivuni on lähempänä ekoja linja pelejä taas kerran, mitä aiemmin, hieno homma minusta. :)

:)

--

HannuTapio [10.06.2017 15:57:00]

#

Moi taas,

Laitoin säätöjä näin -

• AsiakasOhjelmassa on alkuintron ruudun päivitys testi 18 fps, tulos täytyy olla ainakin 15 fps, jotta voi pelata.
• AsiakasOhjelmassa on pelien ajot maksimi 18 fps, tosin enin osin pelejä framerate on vain 0.25 fps - 6 fps - 12 fps - 18 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '2 Core' tietokoneissa, WUXGA, 1920x1200 px, framerate 16 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '3 ja 4 Core' tietokoneissa, WQHD, 2560x1440 px, framerate 18 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '5 ja enemmän Core' tietokoneissa, UWQHD, 3440x1440 px, framerate 18 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, x2 pikselein, 2 Core tietokoneissa, 4K, UHD-1 3840x2160 px, framerate 6 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, x2 pikselein, 3 Core ja enemmän tietokoneissa, 5K, 5120x2880 px, framerate 6 fps.
• AsiakasOhjelmassa on palvelin puolella 125 000 pelaaja slottia käyttöön, ja 5 000 pelaajaa voi kerralla olla linjoilla.
• AsiakasOhjelmassa on palvelin puolella, lupa säilyttää pelaaja slottia 12 kk, ilman pelaamista, tämän jälkeen tunnus poistuu.
• AsiakasOhjelmassa on jokaisella pelaajalla jokaisessa pelivuoro pelissä, 32 tallenne slottia.
• AsiakasOhjelmassa on jokaisella pelaajalla jokaisessa pelissä, 64 pelivideo tallenne slottia.

Täältä löytyy - http://www.lautapelisivusto.com

Grafiikat ovat aika viimeisteltyjä, taas kerran, myös viiveet ovat kohdallaansa. ihan hyvä kokonaisuus, kyllä tästä vielä alku tulee.

:)

--

HannuTapio [17.06.2017 19:28:44]

#

Kommentti digitaalisesta allekirjoituksesta,

Tämä digitaalinen allekirjoitus on todellinen kulminointi kivi ja ongelma, tässä Javan harraste käytössä.

Minulla on todella moni jättänyt käynnistämättä ohjelmani, koska tuo keltaisen kolmion Java varoitus, 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' on näytössä.

Minä yritän pehmentää, ihmisten kynnystä käynnistää, laittamalla tälläisen tekstin -

-----------------------------------------------

Jos AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu 5 sekunttiin, tai -
jos jätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,
lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voi jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Voitte kuitenkin käynnistää AsiakasOhjelman, myös tällöin, jos näytön ikkunassa on keltaisen kolmion Java varoitus.
Java varoitus, on sitä, että, Java ei onnistu verifioimaan, minun yritys tunnusta, kun minä en ole tänään arvoisa yrittäjä, minä olen tänään arvoisa lautapelejä taiteilija.
tämä sama AOv4.00+ on 'verified' ja ok, kun olen yrittäjä, nyt tänään olen vain taiteilija, ja lataus ikkunassa on keltaisen kolmion 'unknown publisher' Java varoitus.
Jutelkaa asiaa kavereittenne kanssa, Javan käyttöä harraste sivuilla. :), Oracle Java tunnistaa tänään vain yrittäjät. :), muut digitaaliset allekirjoitukset ovat 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' !
Mutta, kyllä meitä vakavia harraste Java lauta taiteilijoita, ainakin muutama täytyy silti suomi netissä mukana olla, kun siihen lisenssien ja viranomaisten luvat on !!

Tervetuloja pelaamaan Hannun sivustoille !!

AOv4.00+ version voi myös downloadata lautapelisivustojeni eri www osoitteista. :)
Kotiin ladattava AOv4.00+ versio käynnistyy ja toimii ilman mitään netti varoitusta, vain 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista, tiedoston 'salli ajo' lupa. :)

T : Hannu Tapio Oskari Särö.

-----------------------------------------------

Toivottavasti tuo vaikuttaa positiivisesti todella moneen sivustolla kävijään.

:)

--

Grez [18.06.2017 09:40:33]

#

Periaatteessa pitäisin toivottavana että tuollaiset turhat liibalaabat ei vaikuttaisi ihmisten päätöksiin tietoturva-asioissa.

Todellisuudessahan asia ei ole niin vaan ihmiset edelleenkin lähettää rahaa niille itsensä Sambian presidentin leskinä esittäytyville, kun sopiva nyyhkytarina tulee kohdalle, vaikka tietokone tai viranomainen varoittaisi kyseessä olevan nigerialaishuijaus.

HannuTapio kirjoitti:

Jutelkaa asiaa kavereittenne kanssa, Javan käyttöä harraste sivuilla. :), Oracle Java tunnistaa tänään vain yrittäjät. :), muut digitaaliset allekirjoitukset ovat 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' !

Voin jutella toki tästä ja yhteenvetona sanoisin, että mm. tuosta syystä kannattaa kokonaan luopua Javasta ja tehdä tämän tyyppiset harrasteprojektit jollain hommaan paremmin sopivalla ja vähemmän tietoturvattomalla tekniikalla.

HannuTapio [18.06.2017 16:53:06]

#

Muu kieli,

Mitä kieltä suosittelisit, tämän kaltaiseen projektiin ?

Minulla on nämä ohjelmat rakennettu, niin, että ne voi helpolla siirtää toiseen kieleen, minulla on oma pelikirjasto jota pelit käyttävät.

Käytännössä minun täytyy kirjoittaa vain tämä pelikirjasto uudelle kielelle.

Millä tavalla sinä puhuisit minun tietoturva asioista jos ohjelmani olisi esim. c++ kielellä ?

:)

--

The Alchemist [18.06.2017 19:13:36]

#

C++:aa ei voi ajaa selaimessa ollenkaan, joten siltä osin mitään tietoturvaongelmaa ei ole. Grez oli tarpeettoman epämääräinen, koska on olemassa tasan yksi kieli, jolla voi kirjoittaa sovelluksia nettiselaimille. Se on javascript. (Tai no, WebAssemblykin on juttu...) Nykypäivänä löytyy useita erilaisia js-kirjastoja, joilla voi tehdä tuollaisia simppeleitä pelejä.

Backendin osaltahan mitään rajoituksia ei ole, koska se ei ole osa nettiselaimissa ajettavaa ympäristöä.

HannuTapio [18.06.2017 21:02:33]

#

C++,

C++ on tuttu jo vuodelta 1996 minulle, olen yhä 1970 syntynä ja aloittana koodaukset 1983 - 1984 paikkeilla.

Sivustoni ovat Java ja Javascript kielillä toteutuvia, minä nämä kehittyneemmät pelini laadin näin alkuun Javan kanssa, ja Javan ohella avaan tämän tabletpelisivusto.com osoitteen, joka sitten on Javascriptillä.

Jatkossa, aion jatkaa Java ja Javascriptin kanssa rinnakkain.

Siirryn Javan kanssa mahdollisesti LWJGL kirjaston käyttöön, 3D lautapelien muotoon joissa on joystick tai paddle.

Tälläinen paddle peli olisi, jo mainitsemani "ilmojein taiturit 1918" se on vähän kuten IP1917, mutta, pelaajilla on paddle kontrollissa 2 - 4 konetta, taikka sitten 3D peli jossa yksi kone, ja jossa pelaajia on 4 - 8 yhdellä laudalla, tämä sitten 3D laudalla ja 3D koneilla.

--

groovyb [22.06.2017 03:41:51]

#

Niin, voisihan sulla olla web -client aina javascriptillä, ja pelkkä backend javalla. synkkaat sitten itse pelitapahtuman vaikka websocketilla kiinni pelaajiin.

Lebe80 [22.06.2017 14:21:52]

#

groovyb kirjoitti:

Niin, voisihan sulla olla web -client aina javascriptillä, ja pelkkä backend javalla. synkkaat sitten itse pelitapahtuman vaikka websocketilla kiinni pelaajiin.

Ei kannata tehdä javascriptillä. Sillä ei pysty rajoittamaan tietokoneen prosessorin toimintaa


*hakee takkinsa*

The Alchemist [22.06.2017 18:54:39]

#

Lebe80 kirjoitti:

Ei kannata tehdä javascriptillä. Sillä ei pysty rajoittamaan tietokoneen prosessorin toimintaa

Voi kuitenkin rajoittaa fps:ää. Mutta koska cpu:n rasitusta ei voi monitoroida, niin parempi pelata varman päälle ja puolittaa kaikki fps-rajat nykyisestä.

HannuTapio [28.06.2017 14:41:36]

#

Edit,

Minä vielä muutan tätä tekstiä mitä yritän rakentaa mukavaan muotoon, tässä on tämän hetken supinat -

-------------------------------------------------------------

Jos AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu 5 sekunttiin, tai -
jos jätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,
lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voi jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Java varoitus näytössä on varmaan sitä, että, Java ei onnistu verifioimaan, minun yritys tunnusta, tämä kun minä en ole tänään yrittäjä.
Sama AsiakasOhjelma on 'verified' ja ok, jos olisin yrittäjä, kun tänään olen vain taiteilija, joten lataus ikkunaan tulee keltaisen kolmion 'unknown publisher' Java varoitus.
Jutelkaa asiaa kavereittenne kanssa, Javan käyttöä taiteilija sivuilla. :), muut kuin yrittäjän digitaaliset allekirjoitukset ovat tänään 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' !
Silti meitä vakavia lauta taiteilijoita ainakin muutama täytyy silti suomi netissä mukana olla, kun siihen lisenssien ja viranomaisten kaikki luvatkin jo tänään on !!
Tervetuloja pelaamaan Hannun sivustoille !! netti AsiakasOhjelman pelaaminen ei koskaan tallenna tai lue tietoa sinun kovalevyiltäsi. :)

Jos näyttöön tulee hälytys tai virhe ( Alert tai Error ), niin, älä tällöin käytä ohjelmaa, tällöin jotain on vialla. :), varoitus on vain varoitus, ei vakavaa, tällöin voi käyttää ohjelmaani. :)
Tässä AsiakasOhjelman käynnistykseen Oracle ohjetta, ( Win ja Mac ) -> ( Oracle Javan Exception sitelist, täällä voi lukea nyky Javan käytöstä, ilman yrittäjyyttä, Open Javan ei tarvitse lukea tätä. )

AOv4.00+ version voi myös downloadata lautapelisivustojeni eri www osoitteista. :)
Kotiin ladattava AOv4.00+ versio käynnistyy ja toimii ilman mitään netti varoitusta, vain 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista, tiedoston 'salli ajo' lupa. :)

Oracle ja viestintävirasto ohjeistaa, että, tuntemattomien henkilöitten netti ohjelmia ei tule ajaa, ja hyvä näin.
Hannu Särö ei ole tuntematon henkilö, Hannun ja hänen lautapelit tietää jo on noin 15 000 - 25 000 eri henkilöä, mukaan lukien korkeita viranomaisia ja eri peli reporttereita.
Hannu Särö on lautapeli taiteilija joka esittelee 0-3+ ihan uutta hienoa eri netti lautapeliä, joka vuosi tästä eteenpäin.

T : Hannu Tapio Oskari Särö.


AsiakasOhjelman käynnistykseen Download Oracle Java JRE, ( Win ja Mac ) -> 'https://java.com/en/'
AsiakasOhjelman ajo Debian+ Linuxissa, toimii Oracle Open Java 7/8 avulla, 'sudo apt-get install openjdk-8-jre icedtea-8-plugin'.

-------------------------------------------------------------

Tämä teksti on kun lataa minun AsiakasOhjelmaani, jossa Java pelien pelaaminen käy. :)

Jos jollakulla on sama ongelma, niin toivottavasti tästä on apuja. :)

:)

--

HannuTapio [29.06.2017 14:40:51]

#

Vielä säätöjä,

Tässä on vielä säätöjä, tämä on monimutkaista täydentää Oraclen ja Windows / Linux / Macintosh ajojen eri varoitus ikkunoita.

Tämä on tällä hetkellä ihan hyvä minusta -

----------------------------------------------

Jos AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu 5 sekunttiin, tai -
jos jätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,
lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voi jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Tämä AsiakasOhjelma on 'verified' ja ok, jos olisin yrittäjä, kun tänään olen vain taiteilija, niin, lataus ikkunaan tulee keltaisen kolmion Java varoitus.
Jutelkaa vaikka asiaa kavereittenne kanssa, Javan käyttöä taiteilija sivuilla. :), muut kuin yrittäjän digitaaliset allekirjoitukset ovat tänään 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' !
Silti vakavia lauta taiteilijoita ainakin muutama voisi suomi netissä mukana olla, kun siihen lisenssien ja viranomaisten kaikki luvatkin on !!

Taasen, jos näyttöön tulee hälytys tai virhe ( Alert tai Error ), niin, älä tällöin käytä ohjelmaa, tällöin jotain on vialla. :)
Tässä AsiakasOhjelman käynnistykseen Oracle ohjetta -> ( Oracle Javan Exception sitelist ), linkissä voi lukea Javan käytöstä ilman yritys signeerausta, OpenJRE ei tarvitse lukea linkkiä.

Oracle ja viestintävirasto ja poliisi ohjeistaa, tuntemattomien henkilöitten netti ohjelmia ei tule ajaa, ja tämä on oikein.
Hannu Särö ei ole enää tänään tuntematon henkilö, Hannun ja hänen lautapelit tietää jo on noin 15 000 - 25 000 eri henkilöä, mukaan lukien korkeita viranomaisia ja eri peli toimittajia.
Hannu Särö on lautapeli taiteilija, hän esittelee 0-3+ ihan uutta hienoa eri netti lautapeliä, joka vuosi tästä eteenpäin.

Hannun AsiakasOhjelma ottaa täysin kontrollointiin ja pääsyä tietokoneesi näytönohjaimeen, ram muistiin, hiireen + näppäimistöön ja vielä verkkokorttiin ja modeemiin.
AsiakasOhjelman netti pelaaminen ei koskaan tallenna tai lue tietoa sinun kovalevyiltäsi tai selaimistasi. :)
AsiakasOhjelma toimii max. 24 fps, jos koet että 24 fps on liikaa riskiä ja vaaraa lautapeleille, niin, optiona on, että, voit laskea lautapelien max. fps:n, alas 8 fps asti.

AsiakasOhjelman version voi myös ladata kotikoneelle lautapelisivustojeni www osoitteista. :)
Ladattava AsiakasOhjelman versio käynnistyy ja toimii ilman netti varoitusta, tosin 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista tiedoston 'salli' käynnistäminen lupa. :)

Tervetuloja pelaamaan Hannun sivustoille !!

T : Hannu Tapio Oskari Särö.

----------------------------------------------

Vielä vähän varamaan joutuu säätämään, mutta, tuon kaltaisen meinaan jättää sivuston käynnistykseen.

:)

--

groovyb [29.06.2017 15:20:17]

#

Kyllä sinä saat sertifikaatin luoda ja allekirjoittaa sillä sovelluksesi, vaikka mitään yritystä ei olekaan.

Step 1: osta tarvittava serti (code signing certificate ostetaan trusted root certification authority:ltä, esim Verisign)
Step 2: Lataa serti jarsignerilla (Jos käytät verisignia, sivuilla on ohjeet)
Step 3: Käytä keytoolia luodaksesi sertifioinnin allekirjoitus pyyntö
Step 4: CA (certification authority) Lähettää sinulle takaisin vastauksen, joka importataan käyttöön keytoolilla
Step 5: Voit nyt allekirjoittaa jarrisi, ja olet verified publisher kyseisissä sovelluksissa.


Tarkemmat ohjeet: Signing Applets Using RSA Certificates

Se on sinusta itsestäsi kiinni, haluatko antaa sovelluksistasi turvallisen kuvan. Käyttäessäsi sertifikaattia sovelluksissasi, takaat että sovellukset ovat turvallisia käyttöön. Nyt et sitä tee, voisihan kuka vaan tehdä sivut joissa kerrotaan kaiken olevan turvallista, mutta jakaa vaikka viruksia.

HannuTapio [29.06.2017 15:49:33]

#

Sertifikaatti,

Minulle on ilmoitettu, että tarvitaan minun yritys tunnus, kun ostan sertifikaattia. :( Minä yritin ostaa viime vuonna, tuo edullisin sertifikaatti maksaa vaan jotain 120$ vuosi.
( ja taitaa olla tarjouksessa, kun ostaa 3 vuotta kerrallaansa, niin, jotain 90$ vuosi * 3 )
En ole rikas, mutta, kyllä minulta tuo 90$ * 3, kolmelle vuodelle riittää. :)
Yritin myös emailin avulla tiedustella, mutta, eivät vastanneet. :(
Entä voiko OpenJDK:n kanssa, käyttää sertifikaattia ?
Suomea ajoittain mediassa, puhutaan pohjolan japanina, taikka korkean teknologian maana, mutta, voiko suomesta ostaa OpenJDK sertifikaattia ?

-------

Grafiikan valintaa ja laajuutta AOv4.00+ kanssa,

Hei, tässä on uusi grafiikka AOv4.00+ kanssa, lautapelisivusto.com lautoja, toisin kuin ennen, niin, tällä kertaa lautakuvion kanssa.

Minä laitan oletuksena, tämän lauta kuvion peleihin, pelaajat voivat sitten jos haluavat, niin, lisäksi valita sittenkin pelaamisen lauta + vihreä kangas grafiikan kanssa.

Tässä kuitenkin kuvasnap lauta lautapeleistäni - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_097.gif

:)

--

HannuTapio [01.07.2017 20:38:02]

#

Jankkaan,

Minä vielä höpötän tästä käynnistyksestä -

Tässä on tämän hetken, jo järkevämpi höpötys ->

--------------------------------

Jos AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu 5 sekunttiin, tai -
jos jätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,
lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voi jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Oracle ja viestintävirasto ja poliisi ohjeistaa, tuntemattomien henkilöitten netti ohjelmia ei tule ajaa, ja tämä on oikein.
Hannu Särö ei ole enää tänään tuntematon henkilö, Hannun ja hänen lautapelit tietää jo on noin 15 000 - 25 000 eri henkilöä, mukaan lukien korkeita viranomaisia ja eri peli toimittajia.
Hannu Särö on lautapeli taiteilija, hän esittelee 0-3+ ihan uutta hienoa eri netti lautapeliä, joka vuosi tästä eteenpäin.

Hannun AsiakasOhjelma ottaa täysin pääsyn tietokoneesi näytönohjaimeen, ram muistiin, hiireen + näppäimistöön ja vielä verkkokorttiin ja modeemiin.
AsiakasOhjelman netti pelaaminen ei koskaan tallenna tai lue tietoa sinun kovalevyiltäsi tai selaimistasi. :)
AsiakasOhjelma toimii max. 24 fps, jos koet että 24 fps on liikaa riskiä ja vaaraa tietokoneellesi, niin, optiona on, että, voit laskea lautapelien max. fps:n, alas 8 fps asti.

Tässä Java ohjelman netti käynnistykseen Oracle ohjetta -> ( Oracle Javan Exception sitelist ), linkissä voi lukea Javan käytöstä ilman yritys signeerausta, OpenJRE ei tarvitse lukea linkkiä.
Hannun AsiakasOhjelma on OpenJDK kielellä toteutettu, eli, open source ohjelmointi kielellä, näin ollen, ohjelman käynnistys, ei sisällä kaikkea hienoa, mitä kaupallisten Java ohjelmien käynnistys.
Juttele vaikka kavereittesi kanssa, OpenJDK ohjelman käynnistäminen harraste sivulla, keltaisen kolmion varoitus tulee, ja myös exception sitelist, täytyy olla tuttu, windows ja macintosh tietokoneissa.

AsiakasOhjelman version voi myös ladata kotikoneelle lautapelisivustojeni www osoitteista. :)
Ladattava AsiakasOhjelman versio käynnistyy ja toimii ilman varoitusta, tosin 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista tiedoston 'salli' käynnistäminen lupa. :)

Tervetuloja pelaamaan Hannun sivustoille !!

T : Hannu Tapio Oskari Särö.


AsiakasOhjelman käynnistykseen Download Oracle Java JRE, ( Win ja Mac ) -> 'https://java.com/en/'
AsiakasOhjelman ajo Debian+ Linuxissa, toimii Oracle Open Java 7/8 avulla, 'sudo apt-get install openjdk-8-jre icedtea-8-plugin'.

--------------------------------

Tämä on yhä siis open java testailuu ja säätelyy, vaikka olenkin jo julistautuna taiteen piiriin kuuluvaksi.

:)

--

groovyb [02.07.2017 14:32:52]

#

Yhäkin, nimelläsi ja sen tunnettavuudella ei ole mitään merkitystä, jos et allekirjoita koodejasi sille kuuluvalla tavalla. Yhtähyvin voisit esiintyä sivuillasi fiktiivisenä henkilönä, kukaan ei voi tietää onko Hannu säröä edes olemassa. yhtähyvin voisit esitellä itsesi sivuilla Martti Ahtisaarena.

HannuTapio [03.07.2017 21:45:11]

#

Höpö höpö,

Mutta, olen vaihtana tuon lautapeli taiteilija, muotoon, OpenJDK taiteilija.

Sivustot ovat nyt helpommin ymmärrettävissä, kun en enää ole hieno täysin kehittynyt lautapeli taiteilija, vaan ainoastaan OpenJDK taiteilija, OpenJDK rajoitusten mukaan, ihmisten vaatimukset eivät näin OpenJDK kanssa, varmaan ole ihan niin, hienot ja vaativat ? :)

"Hei, Hannu Särö on suomalainen OpenJDK taiteilija, hän luo digi lautapelejä suomalaisten nettiin ja koteihin pelaamaan, jee. :)"

:)

--

groovyb [03.07.2017 22:13:59]

#

Et tainnut ymmärtää pointtia. Voit kertoa olevasi kuka tahansa, käyttäjät eivät henkilöllisyyttäsi pysty varmistamaan. Sivuilla oleva teksti ei ole tae mistään, varsinkaan kun sovellusta ei ole allekirjoitettu tekemäksesi. Idea on sama, jos esiinnyn muuna henkilönä verkossa, ja kehoitan ihmisiä lataamaan ohjelmiston jonka oikeaa alkuperää (allekirjoitusta) ei ole saatavilla. Se että aikeesi ovat vilpittömät eivät muuta tilannetta. Itse en käynnistä ainuttakaan sovellusta jotka eivät ole sertin takana, verkko on niin täynnä paskaa tänäpäivänä.

Grez [03.07.2017 22:48:08]

#

Niin ja tietenkin jokainen huijari väittää, että hänen aikeensa ovat vilpittömät.

Itse asiassa ainakin itseäni alkaa vaan entistä enemmän epäilyttää jos kovasti selitellään rehellisyyttä.

HannuTapio [04.07.2017 02:30:24]

#

Hmmh,

Minulla on taiteilija nimi, en ole ohjelmoija, olen virallinen suomen alueella toimiva taiteilija, joka tekee OpenJDK peli ohjelma taidetta.

Olin Jari ennen, nykyään Hannu, sukunimi on sama. :)

Sivustoilla on monenlaista alku kömpelyyttä vielä. :), mutta, jatkan OpenJDK käytön kanssa, ilman kaupallisia hienouksia, kuten sertifikaatit, ainakin jonkin aikaa.

Lisäys.
Eikö tuossa, minun self sertifikaatissanikin, sitten näe, mistä .jar on downloadattu ?

Lisäys2.
Ja minun täytyy tunnustaa, että, en osaa ostaa ja asentaa sertifikaattia, tällä hetkellä. :)

Lisäys3.
Myös jos minä tämän LWJGL kanssa, ryhdyn rakentamaan, niin, mahdollisesti poistan netti käynnistyksen tällöin, koska koko .jar pakettien koko menee reilusti lähelle 2 megaa, ja myös hyvänä on, että, koti käynnistykseen ei tarvitse tehdä mitään asennuksia, eikä tule varoituksia, jos et halua nähdä java varoituksia, niin, lataa .zip file kotiin, ja pura se, ja sitten noudata ohjeitani, ja voit pelata ilman mitään erillisiä java asetuksia taikka java varoituksia. :)
Tämä sertifikaatti on tarpeen vain netistä ladatessa, koti koneella olevan java ohjelman saa käynnistää, ilman varoituksia. :)

:)

--

HannuTapio [04.07.2017 19:03:36]

#

Etusivulle,

"Hei, Hannu Särö on suomalainen OpenJDK taiteilija, hän luo digi lautapelejä suomalaisten nettiin ja koteihin pelaamaan, jee. :)"

"Sivustot rakentuu Open teknologialla, ja sivustoilla ei ole kaikkea hienoutta, mitä kaupallisilla ohjelmilla rakennetuilla sivustoilla on."


Toivottavasti nuo selittää, tätä karheutta, mitä sivustoilla vielä tänään onkaan, karheutta, kuten sertifikaatin puuttuminen, https puuttuminen, jne ..


Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [06.07.2017 18:07:48]

#

Hei taas,

Tässä on vielä tämän päivän snappia, näitä perus lautoja, joita tänä vuonna on tarkoitus, vajaa 20 laittaa online, live ja tallenne tilaan.

Tässä on snappia, minulla oli taas isoa pientä muutosta, grafiikan asu on muuttuna, laitoin ruskean laudan värisen reunuksen ja vaalean läpinäkyvän nelikulman pelialueen reunalle. :).

Lisänä säädin lauta reunus ja kangas grafiikkaa, eivät nämä maailman parasta lautaa ole, mutta, kyllä viisi miljoonaisesta kansasta voi varmaan pari sataa taikka pari tuhatta pelaajaa löytyä. :)

Tässä snap - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_098.gif

Lisään hieman myöhemmin uudet youtube videot, nyt kun tuo youtube on käytössäkin jo.

:)

--

HannuTapio [12.07.2017 19:59:10]

#

Kesän kulutusta,

Laitoin huvikseen uusimman grafiikan mukaisen 'ilmojein pilotit 1917' pelin youtubeen.

Tässä on youtube linkki - https://www.youtube.com/watch?v=HKmlbcnUeSw

Siinä yritän kontrolloida 10 lentokonetta kerrallaansa, eli, molempien puolien 5 konetta, tämä on hieman liikaa, ehdin vain siirtää koneitten nokkaa kohti lauta keskustaa.

Myös väri sävyt on harmaan ja haalean oloiset tässä versiossa.

Mutta, tämä on silti tämän hetken graafinen tilanne. :)

--

HannuTapio [16.07.2017 04:05:46]

#

Skaalaava pelialue,

Hei, laitoin skaalaavan pelialueen, minulla on tullut palautetta, tuosta pelialueen koosta näytöllä, kun kuitenkin vain tavallisia lautapelejä kyseessä, jotenka laitan sitten skaalaavan näytön koon.

Tässä on kuvasnap, snapissa on pelialue 80 % säädettynä - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_100m.gif

Lisään vielä kivaa ohjelmaani ja katson sitten taas kerran josko kytken viimein ylläpitoon, live ja tallenne pelini.

:)

--

HannuTapio [19.07.2017 08:15:45]

#

WebSockets,

Hei, minulla on nyt rakennettuna, toimiva websocket linja liikenne rutiini.

Minä voin nyt laittaa näitä html5 + javascript pelejä myös linjoille, tämä on iso hetki ja askel linja toimivuuteen. :)

Rakennan pari viikkoa, jätkänshakki, reversi, tammi pelejä, laitan sitten pari viikkoa shakkia ja myllyä.

Mutta, sitten on varmaan tuo html5 + javascript puoli kytkettynä, minä avaan tällä javascript puolella, nämä sivustoni.

Eli, tämä sivusto avautuu varmaankin neljän viikon sisään, ellei ongelmia tule - http://www.tabletpelisivusto.com

Tervetuloja seuraamaan sitten. :)

:)

--

HannuTapio [22.07.2017 15:39:42]

#

HTML5 + WebGL + WebSockets,

Hei, minulla on nyt valmius, rakentaa JAVA + AWT + SWING ja vielä JAVA + LWJGL ja vielä uutena tämä HTML5 + WebGL + WebSockets.

Minä sitten kun minun tietotaitaminen on niin kehittynä, että, kykenen helpolla ajattelemaan näitä pintoja ja netti liikenteitä edestakaisin mitenkä haluan helposti, niin, sitten kytken nämä ekat hienot omat digi lautapelit.

Minä kuitenkin nyt laitan tällä HTML5 ja WebSockets, niin, tämän rastinolla, reversi ja tammi yhdistelmän, aika ihan pian.

Mutta, nyt kulkee JAVA ja LWJGL ja WebGL + WebSockets.

Nyt sitten voi alkaa taas puhumaan vähän isommalla äänellä, kuin että olen päättänä pudottaa frameratea, taikka että nyt on uusi kuvasnappi.

Frameraten tosin pidän jatkossakin alhaisena, uskon että alle 30 fps, mahdollisesti otan tuon 30 fps maksimiksi, ainakin LWJGL kanssa.

:)

Uskon että jatkot on niin että, kotiin JAVA + LWJGL versio, ja nettiin tämä HTML5 Canvas + WebSockets ja vielä mahdollisesti siinä lisänä WebGL HTML5 canvaksen sijaan.

Täällä voi käydä katsomassa Java + AWT versiota - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [25.07.2017 11:51:34]

#

Windows ja JavaScript,

Mitenkä yleistä on että sama HTML5 + Script + Canvas 2D ohjelma toimii eri tavalla Windows ja Linux ja Macintosh tietokoneissa.

Minulla oli eilen tilanne, että, kun olin jakana ohjelman frame vaihdon setTimeout() käskyn avulla, niin, windows kone oli huomattavasti hitaampi, ja se tuntui hidastuvan koko ajan enemmän ?

Täytyykö vanha setTimeout() pyyhkiä clearTimeout() käskyllä aina pois ?

--

Entä mistä johtuu, että, ajoittain en saa toimimaan samaa ohjelma pätkää Windows koneessa, minulla ei ole mitään ongelmia ollut Linuxin kanssa, mutta, Windows ei ihan aina tunnu pelaavan yhtä hyvin.

Voiko Windows toimimattomuus ongelmat olla ylimääräisistä välilyönti merkeistä johtuvaa taikka jotain vastaavaa, teksti editorista johtuvaa ?

Kiitos vastauksesta. :)

:)

--

The Alchemist [25.07.2017 12:08:41]

#

Älä käytä mitään huonosti toimivia timeoutteja vaan standardia kutsua window.requestAnimationFrame.

Suorituskyky on täysin selainkohtaista ja riippuu jonkin verran myös käyttöjärjestelmästä. Mutta jos ohjelma tuntuu hidastuvan suorituksen edetessä, niin todennäköisesti teet jotain väärin. Jotain muutakin kuin timeouttien kanssa sekoilun.

Koodin kanssa tyylittelyllä (sisennys yms.) ei ole mitään tekemistä suorituskyvyn kanssa.

HannuTapio [25.07.2017 12:20:36]

#

Jeh,

Joo, minulla oli kevyt testi tuon requestAnimationFrame kanssa, mutta, koin että tarvitsen silti setTimeout() käskyä ?

<!DOCTYPE html>
<!--
 *
 * (C) 2017 - by Hannu Särö ja hänen lautapelisivustonsa.
 *
-->
<html>
  <head>
    <title>AsiakasOhjelma v5.00+ - (C) 2017+ by Hannu Särö - Helsinki Suomi EU !!</title>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
  </head>
  <body>
    <img id="myimg" src="http://www.bittipankki001.com/resurssit/ip1917_pkone002.png" width="144" height="144"/>
    <script type="text/javascript">
      var start = null;
      var element = document.getElementById('myimg');
      element.style.position = 'absolute';

      function step(timestamp) {
        if (!start)
          start = timestamp;
        var progress = timestamp - start;
        element.style.left = Math.min(progress / 10, 200) + 'px';
        if (progress < 2000) {
          window.requestAnimationFrame(step);
        }
      }
      window.requestAnimationFrame(step);
    </script>
  </body>
</html>

Minä hieman muokkasin tuota linkkisi takaa löytynyttä esimerkkiä.

Kuinka monta kertaa tuo sitten piirtää ruutuun ? uskoisin että näytön herzi taajuuden mukaan pyrkii ?

Jos haluan tämän jo AOv4.00+ kanssa tutun alle 30 fps rajan käyttöön, vaikka maksimi fps olisi 24 fps.

Niin, kuinka tuota kannattaisi muokata ? Laitanko setTimeout() käskyn johonkin väli functioon, kuten seuraavasti -

<!DOCTYPE html>
<!--
 *
 * (C) 2017 - by Hannu Särö ja hänen lautapelisivustonsa.
 *
-->
<html>
  <head>
    <title>AsiakasOhjelma v5.00+ - (C) 2017+ by Hannu Särö - Helsinki Suomi EU !!</title>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
  </head>
  <body>
    <img id="myimg" src="http://www.bittipankki001.com/resurssit/ip1917_pkone002.png" width="144" height="144"/>
    <script type="text/javascript">
      var start = null;
      var element = document.getElementById('myimg');
      element.style.position = 'absolute';

      function jumphere ()
      {
        window.requestAnimationFrame(step);
      }

      function step(timestamp) {
        if (!start)
          start = timestamp;
        var progress = timestamp - start;
        element.style.left = Math.min(progress / 10, 200) + 'px';
        if (progress < 2000) {
        window.setTimeout(jumphere,40);
}
      }
      window.requestAnimationFrame(step);
    </script>
  </body>
</html>

:)

--

The Alchemist [25.07.2017 12:32:29]

#

Otat kaikki setTimeoutit pois sieltä. Sinä et voi päättää, koska selain piirtää ruudulle. Se tekee piirtämisen oman päänsä mukaan ja juuri silloin, kun se on käyttäjälle parasta. Javascriptin timerit eivät sitä paitsi toimi kovin tarkasti, joten framerate olisi vieläkin huonompi (ja erityisesti epäsäännöllisempi) kuin vanhoissa java-kikkareissasi.

HannuTapio [25.07.2017 13:05:11]

#

setTimeout(),

Minä vielä hieman pelaan setTimeout() kanssa.

Tässä on linkki jossa on eri frameratea ohjelman kulun kanssa, ensimmäinen logo ruutu on 1 fps, ja sitten tämä animoitu sini ruutu on 25 fps, ja sen jälkeen loppuu 1 fps.

Tässä ekaa <script> testiä - http://www.tabletpelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [25.07.2017 16:52:47]

#

Tabletpelisivusto,

Tässä on linkki tähän ekaan julkaisu rakenteluun, päivitän sivustoa seuraavat neljä viikkoa aina iltaisin, laitan sivustolle jätkänshakki, reversi, tammi, mylly, shakki, pelejä ja niitten eri variaatioita.

Tämä sivusto tulee olemaan Javascript + HTML5 ja Canvas + WebSockets.

Sivusto on minun kevyt harjoitus isompaan toimintaan, pidän sivuston maksimi käyttäjien määrän 128 - 256 kohdalla, ja pelissä on "hot seat peli" ja "live online peli".

Päivitän sivua iltaisin, täällä voi käydä katsomassa - http://www.tabletpelisivusto.com

Toivottavasti ehdin elokuun aikana ekat laittamaan linjalle. :)

Aloitin sivuston päivittämisen tänään, vielä ei ole muuta, kuin alku intro.

:)

--

HannuTapio [25.07.2017 20:04:01]

#

https,

Mitä eri vaihtoehtoja minulla on, kun haluan asentaa https:t sivustoilleni ?

En tunne netin eri https tarjontaa, mitä kaikkea vaihtoehtoa sitten onkaan. :)

Minun oma palvelun tarjoajani, esittää tälläistä - https://www.ovh-hosting.fi/ssl-gateway/

Tuolla OVH sivuilla, mainitaan Asiakas ja Yhteys sanat.

Kuinka ne tulee ymmärtää, mikä on Asiakas https kanssa ja mikä on Yhteys https kanssa ?

Onko minun mahdollista asentaa, normaali kuluilla https, kun haluan että on 5000 pelaajaa kerralla linjalla ?

------------------------------------------------------------

SSL Gateway Free
Verkkosivuille, joiden liikenne on vähäistä: vitriini, blogi, yhdistys, foorumi

Anti - DDoS
2 samanaikaista asiakasta
12 samanaikaista yhteyttä
Sisältää mittaritiedot* (24h)
-
-
-
-
-


Ilmainen

------------------------------------------------------------

SSL Gateway Advanced
Ammattimaisille verkkosivuille, joiden liikenne on kohtuullista: verkkokauppa, PK-yritykset, start up -yritykset, uusmediatoimistot

Anti - DDoS
20 samanaikaista asiakasta
120 samanaikaista yhteyttä
Sisältää mittaritiedot* (1kuukausi)
Kuormantasaus
Dedikoitu IP-osoite
EV-varmenne lisäoptiona
-
-


25,00€
/kk

------------------------------------------------------------

:)

--

Grez [25.07.2017 22:54:32]

#

HannuTapio kirjoitti:

Mitä eri vaihtoehtoja minulla on, kun haluan asentaa https:t sivustoilleni ?

Letsencrypt on nykyään suosittu ja helppo vaihtoehto jos riittää että saa SSL:n käyttöön.

HannuTapio [25.07.2017 23:25:42]

#

letsencrypt,

Mitä rajoituksia siinä on ja mistä sen voi asentaa, ja voiko asennuksen perua, jos jotakin sitten kokee sittenkin paremmaksi ilman asennusta ?

Mitä sisältää tämä lauseesi että "jos riittää että saa SSL:n käyttöön.".

Mitä kaikkea tarkoittaa että SSL on käytössä ?

Ja kuinka monta eri henkilöä voi olla linjoilla palvelimeeni, kun on asennettuna palvelimeeni SSL letsencrypt ?

:)

--

HannuTapio [26.07.2017 07:13:42]

#

Taukoa,

Lautapelisivustoni menevät Java pelien osalta parin kuukauden tauolle, keskityn Javascript peleihin, käyttäjä palautteen ansioista.

Java pelit jatkuvat sitten myöhemmin, vain kotiin ladattavan Java + LWJGL AOv4.00+ kanssa.

Netti pelini siirtyvät Javascript peleiksi, kun vaan saan ne toimimaan websockettien kanssa. :)

:)

--

HannuTapio [31.08.2017 01:53:56]

#

AOv4.00+,

Hei, tämä legendaarinen AOv4.00+ on poistumassa netistä, minä siirryn JavaScript ja HTML5 koodaukseen, pois Java SE ohjelmoinnista.

Jos joku haluaa vielä testata AOv4.00+ ohjelmaani, ennen sen poistumista netistä, niin, nyt on hyvä tilaisuus.

Täältä löytyy - https://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/

Pidän AOv4.00+ ohjelmaani enää rajoitetun ajan netissä.

:)

--

Lebe80 [31.08.2017 08:53:57]

#

Mikset voi jättää vanhoja pelejä jonnekin arkistoon? Tuskin ne vievät siellä kauheasti tilaa, varsinkin kun kovalevytila on nykyään ilmaista.

HannuTapio [02.10.2017 18:08:18]

#

Hei,

End of line, AOv4.00+ kehittely on nyt sitten ohitse tältä erää, kiitos kaikille seuranneille.

Java Applet on poistunut selaimista ja Java WebStart ei osoittautunut suosituksi sivustoillani, olen ollut pari vuotta Java WebStartilla, mutta, kävijät eivät pitäneet siintä.

Olen nyt sitten siirtymässä JavaScript + HTML5 + WebSockets ohjelmointiin, käytän toki myös php kieltäkin, mutta, sivustot on nyt sitten Java SE osalta ohitse tällä kertaa.

Siirryn koodaamaan AOv6.00+ versiota, heti kun AOv5.00+ valmistuu, AsiakasOhjelma v5.00+ on tarkoitettu Tabletpelisivusto.com käyttöön ja tämä AsiakasOhjelma v6.00+ tulee lautapelisivusto.com hannunpilotit.com urossaro.com käyttöön.

Kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos, kaikille AOv4.00+ seuranneille ja sivustoilla kävijöille, Java Applet poistui ja pitää seurata kehitystä.

:)

--


Sivun alkuun

Sivut:

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta