Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Putkapostin parannusehdotuksia

Torgo [07.04.2011 15:41:48]

#

Aina silloin tällöin, kun ylimääräistä aikaa sattuu olemaan käsillä, tulee innostuttua ratkaisemaan Putkapostin tehtäviä. Tästä tuli mieleen parannusehdotuksia, jolla voisi helpottaa ratkaisemattomien tehtävien löytämistä ja muutamia muita parannusehdotuksia.

Pekka Karjalainen kirjoitti:

Mitäpä Antti on mieltä ajatuksesta, että Putkaan voisi lähettää omia ratkaisujaan, ja kustakin tehtävästä saisi ne näytille, jos omalla tunnuksella on kyseisen tehtävän 100-pisteinen ratkaisu plakkarissa?

Funktio kirjoitti:

Toinen vaihtoehto olisi tallentaa optimaalinen tulos joka tehtävälle ja verrata käyttäjien tuloksia siihen eikä toisiinsa. Niissä putkaposteissa, joissa optimaalista tulosta ei (vielä) tiedetä, voisi tallentaa jonkun mahdottoman tuloksen.

Antti Laaksonen kirjoitti:

Mietin Putkapostiin sopivaa toteutusta näiden ideoiden pohjalta.

Onko tämä mietintä tuottanut vielä mitään tulosta? Itselle ensimmäisenä tuli mieleen sellainen ratkaisu, että sovelletaan tuota funktion ehdotusta.
Otetaan tietyn aikarajan päästä paras tulos (tai optimaalinen tulos, jos tiedossa) ja kaikki tähän tulokseen yltäneet pääsisivät ratkaisusivulle. Aikaraja voisi olla vaikka uuden putkapostin julkistaminen.

Sitten tuon tehtävälistan kanssa voisi ottaa mallia SL-haasteesta, missä on kätevästi taulukoituna jokaisen tehtävän kohdalla ennätys ja oma tulos. Siitä näkee heti näppärästi ilman tuloslistaa, mitä tehtäviä on tekemättä tai missä on parannettavaa. Muutenkin SL-haasteen yläosan linkit tulostaulun ja tehtävälistan välillä ovat käteviä.

Lisäbonuksena voisi olla tehtävälistan järjestäminen eri kriteerien mukaan. Nythän ne ovat aina numerojärjestyksessä, mutta voisi olla hyödyllistä järjestää ne vaikka vaikeuden tai oman pistemärän perusteella. Vaikeutta on tietysti hankala arvioida, mutta suuntaa antava yksinkertainen tunnusluku voisi olla vaikka tehtävästä saatu kokonaispistemäärä.

Sitten vielä, kun tuloslistassa tehtävät ovat numeroina ja itse tehtävässä ei puolestaan ole numeroa lainkaan, niin on hankala verrata montako pistettä omalla suorituksella on ansainnut. Nyt se numero vain pitää muistaa tai käydä tarkistamassa listasta. Ehdottamani pistemäärän lisäys tehtävälistaan jo osaltaan korvaisi tämän puutteen, mutta asiaa parantaisi vielä numeron laittaminen tehtävän otsikkoon ja/tai suhteelisen pistemäärän liittäminen tehtävässä näkyvään tulokseen.

Jokotai [07.04.2011 16:11:55]

#

Niistä on kyllä keskusteluissa vastaukset melko pitkällekin. Putkaposti ei ole kovin kilpailuhenkinen, joten kaikenlaiset rajoitukset ovat aika turhia.

Teuro [07.04.2011 16:18:35]

#

Jokotai: mitä rajoittavaa Torgo:n ajatuksissa on? Ainoa rajoittava asia oli muiden ratkaisuiden näkeminen. Tällä hetkellä niitä ei kai ole nähtävillä muutenkaan, joten sekin nyt on hiukan kyseenalainen rajoitus.

Jokotai [07.04.2011 17:54:37]

#

Ei Torgolla, mutta Pekka Karjalaisella.

Antti Laaksonen [08.04.2011 00:11:07]

#

Hyviä ehdotuksia, toteutan niitä lähiaikoina. PHP-haaste ja SL-haaste ovat nykyisellään paljon parempia kokonaisuuksia kuin Putkaposti, koska ne on tehty kerralla valmiiksi, kun taas Putkaposti on kehittynyt pikkuhiljaa. Aluksihan Putkapostissa oli vain muutamia tehtäviä eikä tulostaulua. Mutta parannusta asiaan siis on luvassa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta