Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Keskustelualueiden sivunumerot

Sivun loppuun

huippuosaaja [27.12.2010 22:00:08]

#

Onko nuo uusimmat ketjut aina olleet viimeisellä sivulla? Eikö uusimmat kuuluisi olla sivulla 1? Enkö vaan osaa?

Metabolix [27.12.2010 22:13:58]

#

Uusimmat aiheet ovat viimeisellä sivulla, aivan kuten keskustelunkin uusimmat viestit ovat sen viimeisellä sivulla. Näin viestit ja aiheet pysyvät samalla sivulla, vaikka perään tulisi uusia. Olisihan typerää, jos samat linkit veisivät parin viikon päästä aivan eri paikkaan kuin tänään.

huippuosaaja [27.12.2010 22:17:50]

#

No onko tätä käytäntöä sitten muutettu? Voisinpa melkein vannoa ettei asia näin aiemmin ole ollut. Tuo logiikka tuntuu takaperoiselta kai siksi, koska useilla foorumeilla se on juurin päinvastoin. Ja niin öh, miksi niitten sivulinkkien pitäisi viedä parin viikon päästä samaan paikkaan?

ByteMan [27.12.2010 22:20:12]

#

Ovat ne ainakin muistaakseni vielä ei-niin-kauan-sitten sellaisessa järjestyksessä että uusin/viimeksi päivitetty viestiketju on ollut ensimmäisellä sivulla kärjessä, minkä jälkeen ne ovat vanhentuessaan siirtyneet alaspäin listassa ja toisille sivuille.. esim nyt ollaan näköjään sivulla 57, eikä 1
Onko kyseessä kuinka tuore muutos vai muistanko vain väärin?

ankzilla [27.12.2010 22:25:08]

#

Tuore muutos, itsekkin muistelisin että vähän aikaa sitten asia oli toisin.

Metabolix [27.12.2010 23:29:59]

#

Vanhassa koodissa oli jonkin verran bugeja ym. sotkua (yllättikö?), joten kirjoitin sen uusiksi, ja samalla tuli tuo numerointi käännettyä samaksi kuin muissakin yhteyksissä.

Mutta olkoon, nyt linkkien numerojärjestys on taas entisellään.

huippuosaaja kirjoitti:

Ja niin öh, miksi niitten sivulinkkien pitäisi viedä parin viikon päästä samaan paikkaan?

Sellainen on minusta hyvien linkkien tapa.

Merri [28.12.2010 08:43:46]

#

Logiikkasi ei pelitä, koska aina kun tulee yksi uusi viesti, niin kaikkien sivujen linkit muuttuvat, joten sivut eivät pysy samana. Ainut hyvä peruste tämmöiselle käänteiselle sivunumeroinnille olisi jos ne linkit pysyisivät samana. Nyt esim. toiseksi vanhin keskustelu voi olla (linkissä olevan numeron mukaisesti) sivulla 1 tai 2.

Parempi vain pitää se ihmisymmärrettävä, perinteinen linkitys, koska nyt tilanne ei ole olennaisesti muuttunut miksikään.

Metabolix [28.12.2010 13:30:16]

#

Merri kirjoitti:

Logiikkasi ei pelitä, koska aina kun tulee yksi uusi viesti, niin kaikkien sivujen linkit muuttuvat, joten sivut eivät pysy samana.

Osaan kyllä laskea, ja kyllä ne nimenomaan pysyivät samana, koska vajaa sivu näytettiin uusimmassa päässä (kuten keskusteluissakin). Vain jos sivua ei valittu ollenkaan, näytettiinkin 15 uusinta aihetta riippumatta uusimman sivun todellisesta pituudesta.

Nyt kun palautin vanhan sivutustavan ja käänsin linkkien numeroinnin (vaan en osoitteen numeroita), asia tietysti menee juuri noin, kuin sanot. Siitä huolimatta linkki vie jatkossakin edes suunnilleen samaan paikkaan, toisin kuin vanhassa systeemissä, jossa vanhat aiheet marssivat yhä suuremmille numeroille.

Oletan kuitenkin, että aika harva selailee aiheita tuota kautta. Yleensä haulla löytyy, jos löytyy, ja jos ei löydy, ei löydy selaamallakaan.

Beuling [28.12.2010 13:51:04]

#

Ei koske aihetta, mutta koskee keskustelualuetta: Aiheen vieressä on tuo palkki "Viimeisin" niin eikös sinne joka aiheen kohdalla voi laittaa jonkun merkin, jotta pääsisi heti suoraan sinne viimeiselle viestille?

Metabolix [28.12.2010 14:03:26]

#

Nyt sellainen on koekäytössä, mutta minusta se näyttää hassulta ja on turha, koska viimeiseen viestiin pääsee kuitenkin helposti normaalista linkistä end-näppäimen avulla. Mutta katsotaan, tuleeko linkistä muuta palautetta.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta