Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: PHP-projekti: Tiedoston hallinta

Teuro [31.10.2010 11:42:03]

#

Tämä on osa PHP-projektia.

Tässä pienen pieni rajapinta tiedostojen hallintaan tietokannan omaisesti, joskin valtaosa tietokannan ominaisuuksista tästä tietenkin puuttuu. Tällä voidaan hakea tiedostosta haluttu tieto aika helpolla. Ytimenä jyllää pari funktiota, joilla ensin haetaan halutun tiedoston otsikot. Seuraavaksi haetaan tiedoston rivit valmiiksi taulukkoon, josta niitä voidaan hakea joko rivi kerrallaan tai haluttu kenttä kerrallaan.

Esimerkki käytöstä tänne ja lähdekoodit voi hakea täältä Tulostetta voi katsoa täältä

<?php
include("liita/tiedostonhallinta.php");

try {
	$otsikot = hae_otsikot("henkilot");
	$henkilot = hae_tiedot($otsikot);
} catch (Exception $e) {
	echo $e->getMessage();
}

echo anna_tulos($henkilot, 0, 0) . "<br />";

while ($rivi = pura_rivi($henkilot)) {
	echo $rivi['etunimi'] . " " . $rivi['sukunimi'] ."<br />";
}
?>

Eli erittäin samankaltainen kuin mysql_result() ja mysql_fecth_array() funktiot. Tätä saa vapaasti kehitellä, jos tuntuu siltä. Lukitukset ja tiedostoon kirjoitus on seuraavaksi vuorossa listalla, joten jos intoa piisaa voisi sitä aloitella tekemään.

Teuro [14.11.2010 17:49:28]

#

Nyt tuosta olisi hiukan enemmän koodia sisältävä versio tarjolla. Elikä tietokantamainen rakenne pelkillä tiedostoilla toteutettuna. Sisältää tällä hetkellä kirjautumisen ja tunnistautumisen, sekä uloskirjaamisen. Koodia voi kokeilla täällä. Paketin voi ladata täältä. Tunnus on edelleen admin ja salasana on admin. Tunnuksilla voi lisätä uutisia. Tällä hetkellä asetuksista on päällä kaikki debug-tulostukset, joten kirjautumisen jälkeen paljon tulostuksia. Jokainen funktio tulostaa nimensä ja saamansa argumentit.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta