Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: PHP-projekti: Kyselylomake valmis

Teuro [17.06.2010 16:18:44]

#

Tämä on osa PHP-projektia.

No niin mieletön määrä uutta koodia tuli kirjoitettua, mutta laatu parani ainakin omasta mielestäni. Scripti on kokeiltavissa osoitteessa täällä Lähdekoodit löytyvät täältä Kirjatuminen onnistuu tunnuksella admin ja salasana on admin (mielikuvituksellista). Kirjatumalla pääsee lisäämään kysymyksiä ja vaihtoehtoja hallintapaneelin avulla. Tietokantavaihtoehto on toistaiseksi laitettu jäihin, joten ainoastaan tiedostoversio on käytössä.

trilog [01.07.2010 14:29:33]

#

Hyvältä näyttää. Pitäisi jossain vaiheessa varmaan siistiä hieman omia tekeleitä, sillä aika kiireessä tuli aikoinaan tehtyä.


Tulikin tässä samassa mieleen, että jokin frameworkin tapainen systeemi (olioilla) olisi voinut olla tässä PHP-projektissa hyvä. Nythän samoja asioita joudutaan tekemään joka "moduuliin" erikseen. Esimerkiksi tässä käytettyä Clomaketta voisi käyttää kaikkialla lomakkeiden tekemiseen. Tosin tässä tapauksessa PHP 4 -tuki jouduttaisiin tiputtamaan pois. Mielestäni kuitenkin tällainen framework-tyylinen systeemi olisi erittäin näppärä. PHP 4 taitaa olla muutenkin jo historiaa, sillä itse en löytänyt nopealla Googletuksella yhtään palveluntarjoajaa, joka sitä olisi tukenut. Meni hieman offtopiciksi.

Triton [02.07.2010 01:13:13]

#

Joo-o tätähän yritin ehdottaa ennen projektin alkua, mutta eipä kukaan ottanut kantaa. Juuri kaikki lomakkeen ja autentikointi toistuu yhä uudelleen ja uudelleen... Onhan noita frameworkkejä valmiina vaikka Kohana ellei sitten lähtis tekemään omaa, mikä tietysti ehkä tekijöitä opettaisi eniten.

Teuro [02.07.2010 06:27:39]

#

Ainakin uusien komponenttien käyttöön ottaminen tulisi olla melko helppoa. Tässä voisi yhteinen funktiokokoelma olla hyväksi avuksi. Eli lataat ensin yhteisen paketin ja sitten minkä tahansa projektin osan, jonka jälkeen se toimii. Tarkasti ottaen joku versionhallinta voisi olla paikallaan, jolloin tiedostoja pääsee muokkaamaan yhteisestä paikasta.

trilog [02.07.2010 12:12:24]

#

Kyllähän sitä tosiaan ehdoteltiin jo ennen projektin alkua, mutta ei ilmeisesti ottanut tuulta siipien alle.

Itse ajattelin jotakin yksinkertaista systeemiä, joka koostuu moduuleista. Jokainen moduuli on siis itsenäinen, ja käyttää muita moduuleja mahdollisimman vähän. Jos moduuli käyttää muita moduuleja, ne merkataan riippuvuudeksi. Moduuleja voisi olla esimerkiksi edellä mainittu Clomake ja sitten yksinkertaiset tasot tiedostojen ja tietokannan käsittelyyn.

Nykyiset skriptit ovat jo aika laajoja, joten useissa skripteissä tehdään samoja asioita monia kertoja, joka ei nykypäivänä ainakaan ole kovin muodissa. Jotakin on tehtävä, sillä tällä hetkellä skriptien hallinta, ylläpito ja käyttäminen on mielestäni hankalaa. Yhteneväisyys puuttuu siis.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta