Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Osaan montaa kieltä

Sivun loppuun

Tatu Peltola [15.08.2002 20:43:39]

#

Osaan eri basiceja esim GWBASIC,QBASIC,VB...
C++ssaa, assembleria, vähän PHPtä, vähän ASPtä, Javascriptia, VBScriptiä, htmlää... öö...
En ehkä muista mitä kaikkea osaan.

Osaan myös suomea ja vähän englantia.

(nimetön) [15.08.2002 20:50:56]

#

Hmm.....

Mä osaan suomea, englantia pikkuisen ruotsia, blitzbasicia, qbasicia, visual basicia, hieman ceetä, html:ää ja eikä tuo php:n tunnu kovin vaikealta. Melkein kuin jokin basic ehkä hieman vaikeampi kuin qbasic tai tuollainen, mutta melko helppoa.

DKH [15.08.2002 21:07:00]

#

Mä osaan QBasicia, englantia, suomea ja pikkuisen ruotsia.

Vilikki [15.08.2002 21:35:05]

#

Minulta onnistuu aika moni basic, mm. qbasic ja darkbasic, hiukan c++:aa, assembleria, html:ää...

... ja tietysti suomea, ruotsia, englantia ja saksaa. Kolmesta viimeisestä kielestä oli minulla todistuksessa 9.

Mutta ei sillä väliä että montaako kieltä osaa, tärkeämpi on että taitaa jonkun kielen hyvin/loistavasti... jos sanoo esim. että osaa vaikka vähän assembleria, niin se voi hyvinkin tarkoittaa sitä, että siitä osaa pari käskyä...

Tatu Peltola [18.08.2002 18:40:41]

#

ja Blitz Basicia...

tomaattigeeni [18.08.2002 19:29:54]

#

Tatu peltola: Html ei oo ohjelmointikieli :)

Tatu Peltola [18.08.2002 20:26:26]

#

Tiedän, että html ei ole ohjelmointikieli...

trinit [18.08.2002 20:28:52]

#

lainaus:

Tatu peltola: Html ei oo ohjelmointikieli :)

Aivan, sanoohan sen jo nimikin: HyperText Markup Language. Minkähän takia monet sekoittavat HTML:n ohjelmointikieliin?

(nimetön) [19.08.2002 09:16:29]

#

Trinit, olisikohan siksi, että monet tekevät sivunsa siihen tyyliin, että se tuntuu ohjelmoinnilta.

Monessa ohjelmointikielessä kirjoitetaan vain tekstiä josta sitten muotoutuu jotakin.

Muistiolla, kun kirjoittaa html:ää eli "koodia" niin siitä muotoutuu samaan tyyliin sitten jotain.

Olisikohan tuo se asia mikä sekoittaa?

Vilikki [19.08.2002 10:56:30]

#

Voisi ollakin. Arvelin itse aivan samaa.

(nimetön) [19.08.2002 13:29:08]

#

lainaus:

Tatu peltola: Html ei oo ohjelmointikieli :)

Miten määrittelet siis ohjelmointikielen?

Kieli, joka ohjelmallisesti suorittaa halutun toiminnon?

Eikö siis siinä tapauksessa HTML ole ohjelmointikieli siinä missä pascal, delphi c++ tai vb:kin?

Jos HTML EI ole ohjelmointikieki niin mikä se sitten on?

Voihan asiasta kiistellä vaikka kuinka paljon, mutta minun mielestäni HTML on ohjelmointikieli...

Lauri [19.08.2002 13:31:03]

#

lainaus:

Tatu peltola: Html ei oo ohjelmointikieli :)

Siltä väliltä :)

Lauri [19.08.2002 13:31:54]

#

Ja osaan QBasic, Visual Basic, Pascal, C++, C

Pekka Kauppila [19.08.2002 14:00:57]

#

Eihän se HTML suorita mitään toimintoja vain tulostaa dokumenttejä, elikkä se on on World Wide Webin sivunkuvauskieli.

trinit [19.08.2002 15:22:55]

#

lainaus:

Miten määrittelet siis ohjelmointikielen?

Kieli, joka ohjelmallisesti suorittaa halutun toiminnon?

Ohjelmointikieli on ohjelmointikieli kun siinä pystytään varastoimaan tietoa (muuttujat) ja siinä on jotain logiikkaa kuten ehtolauseita ja silmukoita. Näin ainakin itse sen määrittelisin.

lainaus:

Jos HTML EI ole ohjelmointikieki niin mikä se sitten on?

Ei ole ohjelmointikieli vaan se on merkintäkieli jolla kuvataan www-sivun sisällön rakenne. Eli HTML kuvaa sivun rakenteen johon kuuluvat esim. kappaleiden paikat, otsikot ym.

tomaattigeeni [19.08.2002 18:36:05]

#

hah, mun pilkunviilauksesta tehtiin tietenki hirvee kiistely.
ite perustelisin sitä samalla tavalla ku trinit: siinä ei oo ehtolauseita eikä muuttujia.
muropaketin mukaan se on kuvauskieli

Tatu Peltola [20.08.2002 14:39:40]

#

lainaus:

Jos HTML EI ole ohjelmointikieki niin mikä se sitten on?

ohjelmointikieKi? Ei siinä mitään koota ole.
ohjelmointikieLi!

Tulilintu [20.08.2002 16:06:44]

#

Mä osaan QB, VB, php, c

lainaus:

Miten määrittelet siis ohjelmointikielen?

Kieli, joka ohjelmallisesti suorittaa halutun toiminnon?

Eikö siis siinä tapauksessa HTML ole ohjelmointikieli siinä missä pascal, delphi c++ tai vb:kin?

Jos HTML EI ole ohjelmointikieki niin mikä se sitten on?

Voihan asiasta kiistellä vaikka kuinka paljon, mutta minun mielestäni HTML on ohjelmointikieli...

HTML ei oo ohjelmointikieli vaan kuvauskieli

thefox [20.08.2002 18:13:34]

#

Tatu Peltola, tuollainen pilkunviilaaminen menee jo yli varsinkin ottaen huomioon että tässä foorumissa ei ole viestinmuokkaus -toimintoa.
Ja mikä idea koko threadin aloituksessa oli? Piti kertoa kaikelle kansalle että "osaan montaa kieltä"?
:X

HtH [20.08.2002 20:02:11]

#

Jee, nyt mä tiedän että sä osaat montaa kieltä. Nyt voinkin nukkua yöni rauhassa. Huhhuh kiitos vaan tuostakin tiedosta.

Heikki [21.08.2002 17:30:56]

#

Osaan QB:tä, PHP:tä, HTML:ää, Suomea, Ruotsia, Englantia...

Jogge [30.08.2002 17:45:00]

#

mä osaan QB ja VB ainakin en nyt muista mitään muuta... :)

Gevil [30.08.2002 17:59:07]

#

basic.. formaali.. ja omankieleni tunnen kuin taskuni :) ööh :D

Kermis [01.09.2002 17:28:54]

#

Osaan qb:tä, vb:tä (vähän), Suomee ja Englantii.

Antti [02.09.2002 12:02:07]

#

Perinteinen tarkka kuvaus ohjelmointikielelle on seuraava:
"A vocabulary and set of grammatical rules for instructing a computer to perform specific tasks" Eli vapaasti käännettynä suomeksi: "Joukko kieliopillisia sääntöjä ja sanoja, joita käytetään ohjeistamaan tietokone suorittamaan tietty toiminto"
Lähde: http://www.webopedia.com/TERM/P/programming_language.html

Kyseessä on kuitenkin vanhan aikainen määrittely. Nykyisen käsitykset ovat muuttuneet ja on aloitettu kategorioimaan "ohjelmointikieliä".

Vanhan määrittelyn mukaan ohjelmointikieliä oli neljä sukupolvea. HTML- voitaisiin lukea neljännen sukupolven ohjelmointikieleksi - kuitenkaan olematta sellainen.

Nykyisin kuitenkin nämä neljännen sukupolven ohjelmointikielet jaetaan seuraavasti - on ohjelmointikieliä ("programming"), scriptauskieliä ("scripting") ja kuvauskieliä ("markup"). Monet nykyisistä kielistä kuuluvat neljännen sukupolven ohjelmointikieliin, mutta kuvauskieli ei kuitenkaan sellainen ole... ja scriptaustakaan ei pidetä sellaisena tai toisinaan pidetään. Riippuen määritelmästä.

Kyseessä on siis pitkälti kategoriointi. Mihin vedetään nykyisin ohjelmointikielen raja? Mielenkiintoista on se, että HTML asetetaan kategoriaan "markup language". Tähän kategoriaan ei kuitenkaan kuulu mitään muita kieliä kuin HTML- johdannaisia kuten DHTML tai XML(?).

"Is HTML a Programming Language?
Actually, though HTML is often called a programming language it is really not. Programming languages are 'computable'. That is, programming languages can be used to compute something such as the square root of pi or some other such task. Typically programming languages use conditional branches and loops and operate on data contained in abstract data structures. HTML is much easier than all of that. HTML is simply a 'markup language' used to define a logical structure rather than compute anything."

Seuraavassa tutkielma aiheesta, jossa todetaan ettei HTML-ole ohjelmointikieli vaan "markup language": http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/prog.html

Nettihän on täynnä tekstiä aiheesta ja paras määrittely HTML:stä kuului: "HTML niin lähellä ohjelmointikieltä kuin mahdollista kuitenkaan olematta sellainen..."

Antti [02.09.2002 12:42:32]

#

Korjaus/lisäys edelliseen: "markup language"-katgoriaan kuuluu useita kieliä, jotka perustuvat XML-malliin. Törmäsin tuossa juuri mm. A.L.I.C.E. nimiseen kieleen, joka on XML-perustainen Chat-bottien ohjelmointikieli(vapaasti käytettynä). Törmäsin myös määritelmään, jossa todettiin että rtf("rich text format") luetaan HTML:n tavoin kuuluvan kategoriaan "document formatting languages".

Vielä erikoinen oli seuraava määritelmä: "World Wide Web : A system of Internet servers that support specially formatted documents. The documents are formatted in a script called HTML (HyperText Markup Language) that supports links to other documents, as well as graphics, audio, and video files. This means you can jump from one document to another simply by clicking on hot spots. Not all Internet servers are part of the World Wide Web."

Eli HTML:ää kutsuttiin scriptiksi ja samassa määrittelyssä oli linkki scriptiin, jossa todettiin seuraavaa:
"script: Another term for macro or batch file, a script is a list of commands that can be executed without user interaction. A script language is a simple programming language with which you can write scripts."

Eli tässä viitattiin siihen, että scripti on "yksinkertainen ohjelmointikieli"....

Ota nyt noista sitten selvää... :D

Gevil [04.09.2002 09:32:45]

#

Hmmm.. ohjelmointikielien runsaus aiheuttaa baabelin-torni efektin ohjelmoijien keskuudessa. Oletteko huomanneet. :) pitää opetella monia kieliä jotta ymmärtäs kaikkia muita ohjelmoijia.. mutta ainutkun onkin tsiljoona eri kieltä :) ohjelmointikieliä toki on paljon sen takia että niitä tarvitaan erilaisiin käyttötarkotuksiin. mutta ei niitä käyttötarkotuksia ole tsiljoonaa. niitä on pääpiirteissään kymmenkunta. olisi siis hyvä jos ohjelmointikielienkehitys menisi siihen suuntaan että olisi sellanen 10 pääkieltä joista jokainen on juuri sitä tiettyä ohjelmointikategoriaa varten. ja niiden pitäisi myös olla yhteensopivia, jotta niitä voisi kätevästi yhdistellä. pienen ohjelmoijan pääkoppa ei näin tarvitsisi seurata kuin oman alansa kielien kehitystä. siis alle kymmenen ehkä 2, kolmea maksimissaan. :)

hyvin teoreettinen näkemys, tuskin tulee toteutumaan näin kapitalistisessa maailmassa, jossa ei nähdä yhteistä hyvää vaan oma hyvä ensimmäisenä. microsoftin kaltaisten monopolien hajotessa ohjelmointikielien kehitys luultavasti vaan kasvaa ja syntyy toinen tsiljoona kieliä tsiljoonan päälle. :) Eipä kai maha mittää. maailma olisi parempi jos olisi, muttei ole. :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta