Tietoa

PHP-haaste sisältää 100 tehtävää, jotka opettavat PHP-ohjelmointia. Tehtävät käsittelevät ohjelmoinnin perusasioita: muuttujia, taulukoita, ehtoja, silmukoita ja funktioita. Tehtävien vaikeustaso kasvaa vähitellen: ensimmäiset tehtävät pystyy ratkaisemaan kuka tahansa PHP:tä käyttänyt, kun taas viimeiset tehtävät aiheuttavat pohdittavaa ammattilaisellekin.

PHP-haasteen tärkeimmät ulkomaiset esikuvat ovat USACO ja Project Euler.

Tehtävät

PHP-haasteen alussa on suuri joukko tehtäviä, jotka mittaavat ohjelmoinnin perustaitoja. Tämän jälkeen tehtävät keskittyvät algoritmien suunnitteluun: keskeisiä aiheita ovat rekursio, peruuttava haku ja verkkojen käsittely. PHP-haaste sisältää edustavan kokoelman tietojenkäsittelytieteen klassisia ongelmia, jotka kuuluvat jokaisen ohjelmoijan yleissivistykseen.

Sertifikaatti

PHP-haasteen kaikkien tehtävien ratkaiseminen on osoitus syvällisestä ohjelmointitaidosta. PHP-haasteen läpäissyt saa sertifikaatin sekä oikeuden käyttää seuraavaa logoa Internetissä oman nimensä yhteydessä:

PHP-haaste-sertifioitu

Tekijät

PHP-haasteen on suunnitellut Antti Laaksonen. Ulkoasun tekijät ovat Lauri Kenttä ja Laura Leinonen. Tehtäviä ovat laatineet Lauri Kenttä, Antti Laaksonen, Johannes Laire, Martin Pärtel ja Aapo Vuoristo.

Palautetta ja ehdotuksia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen admin@ohjelmointiputka.net.