Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mitä ohjelmoit eniten?

Sivun loppuun

kllp [16.04.2014 18:00:35]

#

Tällä hetkellä kyselyssä on kysymys "Mitä ohjelmoit eniten?".
Kuitenkin vaihtoehdoista puuttuvat kokonaan koodauksen tärkeimmät osa-alueet: algoritmit ja tietorakenteet.

En tiedä, onko niiden ajateltu sisältyvän "Laskentaan" (mitä se sitten tarkoittaakin) vai jopa kohtaan "Muuta". Toivottavasti nyt ei ainakaan "Hyötyohjelmiin". Mikäli vastausvaihtoehtoihin ei tule pikaista muutosta, täytyy minun pyytää tunnukseni poistamista. Enkä varmasti ole ainoa!

OliO [16.04.2014 18:04:30]

#

Olen täysin samaa mieltä, algoritmiikkahan on selkeästi ohjelmoinnin tärkein ja mielenkiintoisin osa-alue. Täten olisi luonnollista olettaa että se löytyisi vastausvaihtoehdoista, (mielellään useita vaihtoehtoja koskien algoritmiikkaa joka on varsin laaja aihe). "Nettisivuja" ja "nettipalveluita" voisi minun mielestäni niputtaa yhdeksi aiheeksi, samoin "pelit" ja "hyötyohjelmia". Ne ovat kuitenkin niin samanlaisia.

Lisäys: Hetken mietittyäni olen tullut siihen tulokseen että tällainen erittäin tärkeän aiheen törkeä laiminlyönti kyselyssä on jotain sellaista mihin en haluaisi koskaan törmätä millään internet sivulla. Joudunkin pyytämään käyttäjätunnukseni pikaista poistamista, ellei asiaan saada pian muutosta.

Triton [16.04.2014 19:02:27]

#

Voisiko kohdan "laskenta" kenties tulkita myös algoritmeiksi?

Metabolix [16.04.2014 20:13:35]

#

Mielestäni on ilmeistä, että algoritmit sisältyvät laskentaan (computing). Ei kai kukaan luule, että laskenta = matematiikka = 1+1?

OliO kirjoitti:

"Nettisivuja" ja "nettipalveluita" voisi minun mielestäni niputtaa yhdeksi aiheeksi, samoin "pelit" ja "hyötyohjelmia". Ne ovat kuitenkin niin samanlaisia.

Eivät ole ollenkaan samanlaisia! Sitä paitsi kysymyksen yksi keskeinen idea on erotella nettipalvelut ja nettisivut, koska siitä on juuri keskusteltu. Vastausten tasainen jakautuminen myös kertoo, että kysely on melko onnistunut.

ajv [16.04.2014 22:36:44]

#

Vastaus meni kategoriaan "Muuta" - nykyään tulee koodattua pääsääntöisesti "koneiden ohjauksia". Käytännössä tämä tarkoittaa 90-prosenttisesti PLC-ohjelmointia + .NET käyttöliittymiä. Jonkun verran tulee myös koodailtua liityntöjä teollisuuden kenttäväyliin ja protokolliin.

Nettisivuja sekä -palveluita tuli joskus koodattua enemmänkin, mutta siitä olen ajautunut pikkuhiljaa sivuun. Edelleen kuitenkin "roikun" tekniikassa mukana lähinnä lukemalla aktiivisesti putkan keskusteluja. Eli yrittäkää vain kokeneet jaksaa vastata niihin tyhmiinkin kysymyksiin, niin tälläiset harrastelijatkin pysyy mukana missä tänä päivänä mennään. Tällä viikolla opin mm. missä jQuery kannattaa ladata ;)

makumaku [16.04.2014 22:39:38]

#

Sulautettujen laitteiden laiteläheinen ohjelmointi on varmaankin sitä muuta.

kllp [17.04.2014 00:12:42]

#

En tiedä laskennan tarkkaa määritelmää, mutta algoritmi on mielestäni selkeämpi ilmaus kuin joku epämääräinen laskenta. Eikö laskentaan sisälly nuo kaikki muutkin kohdat? Käsittääkseni laskennan, mikäli ymmärsin termin oikein, voidaan katsoa olevan matematiikan haara.

Antti Laaksonen [17.04.2014 00:32:48]

#

Toisaalta jokaisen tietokoneohjelman voi ajatella olevan algoritmi.

kllp [17.04.2014 00:48:30]

#

Niin, mutta eikö yleensä algoritmiohjelmoinnilla tarkoiteta varsin erilaista ohjelmointia kuin esimerkiksi nettiohjelmoinnilla?

Mielestäni söpöys on hyvä määritelmä tähän: Jos koodauksesta 90 % on tämän söpön asian (algoritmin) miettimistä ja 10 % sen koodaamista, on kyse algoritmiohjelmoinnista. Jos taas ohjema sinänsä ei ole söpö vaan ehkä pelkästään sen mahdollistama asia, on kyse jostakin muusta ohjelmoinnista.

LCHawk [17.04.2014 09:34:04]

#

Vastasin laskentaa, koska tällä hetkellä suurin osa ajasta tulee käytettyä yhdistelmään Matlab+Simulink gradun teon merkeissä, lisäksi omasta mielenkiinnosta tulee myös Scilabia kotona pyöriteltyä.

Varsinaisista ohjelmointikielistä tällä hetkellä tulee käytettyä eniten PHP:tä, kiitos php-haasteen. Lisäksi Javaa on tullut tkt:n opiskeluissa käytettyä ja silläkin vähän vapaa-ajalla jotain räpellettyä.

Minulla ohjelmoinnissa on eniten kiinnostavaa on juuri ne yhteydet matematiikkaan ja erilainen numeerinen laskenta yms.

Metabolix [17.04.2014 15:09:05]

#

kllp, laskentaan kuuluu myös esimerkiksi tilastollista ja tieteellistä laskentaa kuten LCHawkin gradussa. Juuri tämän takia valitsin termin. Vaihtoehtojen on tarkoitus erottaa eräät laajimmat käytännön alat, teoriapainotteinen ohjelmointi ja erilaiset kapeammat alat kuten ajv:n ja makumakun mainitsemat. Tietenkin vaihtoehdoissa on paljon varaa tulkinnoille.

kllp kirjoitti:

Jos koodauksesta 90 % on tämän söpön asian (algoritmin) miettimistä ja 10 % sen koodaamista, on kyse algoritmiohjelmoinnista.

Ajattelu ei suinkaan ole pelkästään algoritmiohjelmointiin liittyvä piirre, vaan kaikissa vähänkin mutkikkaammissa järjestelmissä tarvitaan huomattava määrä suunnittelua. Usein parempi suunnittelu myös vähentää koodin määrää.

qeijo [17.04.2014 16:52:31]

#

Käytännön asioitakin voi tehdä hyvin ja hyvin huonosti. Suuri määrä varsin yksinkertaisia asioita voi olla haastavaa sitoa yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi.

Algoritmi on mutenkin aika hassusti eroteltu tässä keskustelussa. Mielestäni algoritmi on abstrakti käsite, jota ei vältämättä tarkoita yhtä pientä ojelman osaa tai esim. funktiota, yhtä lailla koko sovellus on algoritmi.

Tuskinpa ohjelmointiputka.net sisältää (ehkä koodikorostusta lukuunottamatta) mitään sen ihmeellisempiä "algoritmeja", silti harva teistä osaisi luoda yhtä toimivan kokonaisuuden tyrimättä.

Tietenkin kaikki jotka ohjelmoivat "sulatettuja järjestelmiä C:llä", tekevät mielestään oikeaa ohjelmointia ja .NET, Ruby, Python, ja PHP on leikkiohjelmointia.

kllp [17.04.2014 21:48:32]

#

Ajattelin jotenkin tyhmästi, että tuollainen suunnittelu kuuluisi koodaus-osioon, mutta nyt tarkemmin ajateltuna näin ei kyllä olekaan. QAQ

kayttaja-11960 [30.05.2014 15:39:07]

#

Itse koodaan lähinnä web-kieliä kuten PHP, CSS, HTML, JS, jQuery, yms. Koodaan joskus myös Pythonia, ja harvemmin jtn c++, tms.

Grez [30.05.2014 15:47:30]

#

python61 kirjoitti:

Koodaan joskus myös Pythonia

Nimimerkistä olisi voinnut harhautua luulemaan pääkieleksi :D

kayttaja-11960 [01.06.2014 11:21:32]

#

Grez kirjoitti:

python61 kirjoitti:

Koodaan joskus myös Pythonia

Nimimerkistä olisi voinnut harhautua luulemaan pääkieleksi :D

:D Jooh, en vaan keksiny mtn nimee itelle :3

groovyb [01.06.2014 22:59:06]

#

ASP MVC, SharePoint, WCF, WPF. niin ja .Netin ulkopuolelta railsia. Siinäpä tärkeimmät.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta