Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Virusturva Linuxiin

Sivun loppuun

kpzpt [20.06.2012 17:41:19]

#

Virusturva linuxiin,

Ostin uuden tietokoneen ja tarvitsen nyt linux virusturvan siihen, tahtoisin tällä kertaa ostaa täältä kotikaupungista linux email ja antivir turvani.

Mistä täällä helsingissä/espoossa/vantaalla voisi hienosti helpoiten käydä noutamassa taikka muuten postiin tilata, niin, nuo linux virusturvat.

Mistä helpoiten f-secure, eurosecure, karpersky, bitdefender turvia ?

---

jcd3nton [20.06.2012 18:07:13]

#

http://www.clamav.net/lang/en/

Jiffy [20.06.2012 18:07:36]

#

Se, ettei kyseistä tavaraa hirveästi kauppojen hyllyiltä löydy, viestinee jo jotain.

Jaska [20.06.2012 19:59:02]

#

Mua on muuten kiinnostanut se, voiko Linuxiin tehdä viruksia? Eräs kaverini väitti ettei voi, kun siinä pitäisi saada pääkäyttäjän salasana selville. Toisaalta jos Linuxille on virustorjuntaohjelmia, niin kai niitä viruksiakin on mahdollista tehdä. Vai pystyvätkö ne tekemään tuhoa vain saman verran kun tavallisila tunnuksilla kirjautunut käyttäjä?

Lebe80 [20.06.2012 20:07:34]

#

Eikös Linuxin virusturvasovellukset enemmänkin havaitse windows-viruksia, jottei käyttäjä jakelisi niitä epähuomiossa eteenpäin, eikä niinkään suojaa käyttäjän konetta.

Tietenkin virus on vain yksi haittaohjelmatyyppi muiden joukossa, ja pelkällä maalaisjärjellä pystyy suojautumaan nyky-windowssissa vallan mainiosti.

-tossu- [20.06.2012 20:18:44]

#

Linuxille ei viruksia tai muitakaan haittaohjelmia juurikaan ole, joten työpöytäkäytössä olevaan Linuxiin ei tarvitse turvaohjelmistoja hankkia.

Linuxin virustorjuntaohjelmistot ovat ainakin suurimmaksi osaksi tehty Windows-virusten poistamiseen esimerkiksi Linux-sähköpostipalvelimilta. Voi olla, että jotkut etsivät myös Linux-viruksia, mutta niitä on käytännössä niin vähän liikkeellä, että ohjelman hyöty jää hyvin vähäiseksi.

Toki Linuxille voi viruksia tehdä, ja käyttäjänkin oikeudet riittävät moneen tarkoitukseen. Nykyäänhän virukset lähes aina tuhojen tekemisen sijaan esimerkiksi vievät salasanoja. Linuxiin ei kuitenkaan asenneta ohjelmia mistä sattuu, vaan lähes aina pakettienhallinan kautta, joten todennäköisyys viruksen saamiseen on huomattavasti pienempi kuin Windowsilla. Linux-järjestelmä on muutenkin monessa suhteessa Windowsia turvallisempi.

ljlassi [21.06.2012 00:03:17]

#

Lebe80 kirjoitti:

Tietenkin virus on vain yksi haittaohjelmatyyppi muiden joukossa, ja pelkällä maalaisjärjellä pystyy suojautumaan nyky-windowssissa vallan mainiosti.

Wintoosalla kyllä saat tietokoneellesi aikamoisen virushelvetin jos vähääkään käyt "harmailla" sivustoilla ilman virustorjuntaa. Tai en sitten tiedä, mutta ainakin kun itse vaihdoin virustorjunnan Normannista (tuli koneen mukana :p) F-Secureen aikoinaan niin pelkästään F-Secure löysi 29 haittaohjelmaa. Ne kun ovat juuri pääasiassa keyloggereita nykyään, ja yrittävät yleensä tehdä kaikkensa välttääkseen paljastumasta, toisin jonkun aikaa takaperin.

Grez [21.06.2012 00:19:10]

#

ljlassi kirjoitti:

Wintoosalla kyllä saat tietokoneellesi aikamoisen virushelvetin jos vähääkään käyt "harmailla" sivustoilla ilman virustorjuntaa. Tai en sitten tiedä, mutta ainakin kun itse vaihdoin virustorjunnan Normannista (tuli koneen mukana :p) F-Secureen aikoinaan niin pelkästään F-Secure löysi 29 haittaohjelmaa.

Jaa jaa, itse skannasin postisi innoittamana F-Securella koneen, jota olen käyttänyt viimeiset 2 vuotta ilman mitään tietoturvaohjelmia (pl. Windowsiin sisältyvät) varmaan yli 10 tuntia päivässä ja surffannut olen ihan kaikkialla mitä vastaan on tullut. F-Secure ei löytänyt mitään muuta kuin 10 tracking cookieta.

Tosin, en ole avannut exejä joita epämääräiset sivut on tyrkyttäneet tai tehnyt muita typeryyksiä.

Eli pointti lähinnä että ei se Windowskaan ilman käyttäjän edesvaikutusta muutu virushelvetiksi.

ljlassi [21.06.2012 00:27:17]

#

Taisi olla Xp aikaan kun itselläni noin kävi, en tiedä ovatko asiat nykyään paremmin. En siis kyllä itsekään mitään random exejä availlut, mutta perussurffausta.

Kuitenkin teit ilmeisesti jonkun sortin pikaskannin, joka tuskin löytää mitään hankalampaa virusta. Jos oikeasti haluat olla varma, ettei siellä ole mitään niin aja täysi tarkistus kehittyneellä heurestiikalla, tulokset ovat ihan eri luokkaa. Tosin saattaa myös antaa jonkin verran vääriä tuloksia, mutta tiedät kyllä jos niin käy.

Tracking cookieita äffä ei muuten oikein tahdo yleensä löytää, tai ainakin ennen kuin aloin käyttämään Operaa Spybot löysi niitä aina kymmeniä vaikkei F sanonut mitään.

En nyt sano, että pitäisi hankkia kaiken sortin virusturvat koneelle. Kunhan nyt ei asioi missään verkkopankeissa tai vastaavissa wintoosalla jossa virustorjunta ei ole kunnossa.

Juuseri [21.06.2012 13:01:22]

#

Virusturvia on niin montaa sorttia, ja minua taas on varoitettu f-securen epäluotettavuudesta vedoten siihen, että f-securen virustorjuntaa vastaan suunnitellaan viruksia. Viimeiset pari vuotta olenkin "kierrättänyt" maksuttomia virusturvia, vaihtaen Avastin ja AVG:n puolen vuoden välein. En varmastikaan ole kylän kirkkain lyhty, mutta eipähän koneellani ole viruksiakaan, vaikka seikkailen vapaasti verkossa tutkien uusia ja ihmeellisiä asioita ja uutisia. Nyt minulla on käytössäni Ubuntu 12.04 sekä Windows 7, ja silmääni pisti kommenteissa tuo Linuxin mahdollisuus levittää Windows viruksia, ja sain taas uuden ja ihmeellisen asian pohdittavakseni. Ubuntua en jätä ainoaksi käyttöjärjestelmäksi, koska en osaa kuin murto-osan sen toiminnoista (ääkköset irkkiin - liian haastavaa). Pitääköhän se nyt varmuuden vuoksi hankkia toinen kone jossa pitää Ubuntu ja jatkaa varsinaisella koneella Windows ympäristössä... Aika näytttää mihin ratkaisuun päädyn, mutta nyt haistan jo markkinaraon Linux/Ubuntu virusturvan markkinointiin rinnakkais-käyttöjärjestelmäsuojana. Ajatelkaa te viisaammat asiaa ja tehkää se ennen Microsoftia, kymmenen vuoden kuluttua on myöhäistä itkeä kuinka Bill Gates "valtasi" viimein Linux ympäristönkin.

HYVÄÄ JUHANNUSTA 2012, PYSYKÄÄ PINNALLA =)

Lebe80 [21.06.2012 20:48:45]

#

Juuseri kirjoitti:

silmääni pisti kommenteissa tuo Linuxin mahdollisuus levittää Windows viruksia

Niin siis älä nyt anna sellaista kuvaa, että Linux levittää windows-viruksia. Se vain ei tee tiedostoille mitään muutoksia, joten jos alunperinkin tiedostossa on ollut virus, niin ei se automaattisesti sitä osaa poistaakaan.

Eli ei se sun ubuntu ala saastuttamaan sun konetta, korkeintaan viruksen sisältämä tiedosto saattaa käynnistyä (tosin, uskon että virusturvasovellus huomaa sen jo ennen tätä) kun käynnistät sen windows-ympäristössä.

Juuseri [22.06.2012 03:22:45]

#

Aivan, kiitos oikaisusta Lebe, tais ny alottelijan (minun) ajatus harhautua väärille raiteille. Pidetään winu puhtaana, niin ei sitten tule annettua madoille ponnahduslautaa pomppia pitkin maailmaa.

ErroR++ [22.06.2012 14:01:21]

#

F-Secure Linux Security.

reino [23.06.2012 10:34:21]

#

Linuxille ei normaalisti tarvitse virusturvaa. Jos nyt ei ole mikään suuri BIND dns palvelin niin sitten turva on melko turhaa rahanhaaskausta. On silti olemassa joku Nortonin linux virusturva. Kyllähän vähän aikaa sitten tehtiin kernel.org sivustolle hyökkäys rootkitilla mutta en usko että teet utta kernel.org:ia.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta