Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Palautelomake (ei tarvi sähköpostiservua)

Noby [30.11.2006 18:19:47]

#

Eli se on palautelomake joka ei tarvi sähköpostiservua, että ne viestit lähtee eteenpäin (tallentaa ne palautteet.txt tiedostoon). Vastaanotetut viestit näkee erilliseltä sivulta. Siinä ei oo admin paneelia mutta jos haluu niin suojaa vaikka .htaccessilla

Tarviit noitten alla olevien tiedostojen lisäks sen
- palautteet.txt - tiedoston jolle 777 oikat.

[Ite oon aina tarvinnu palautelomaketta mikä ei tarvi sähköpostiservua, koska sitä ei läheskään kaikilla palvelimilla ole]

Sen voi varmaan toteuttaa ns. helpomminki ja "paremmin" mutta eikös se toimivuus ole pääasia ^_^

Demon voi vilasta osotteesta (Sieltä saat myös ladattua .zippinä kaiken tarvittavan);
http://tjaa.zoorweb.net/~noby/nobyproductions/scriptit.php

lomake.php

<!-- LISÄÄ TÄMÄ FORMI SINNE MINNE HALUAT PALAUTELAATIKKOSI -->
<form action="tallenna.php" method="POST">
<!-- Haluatko samanlaisen koodin itsellesi? Vieraile osoitteessa - www.nobyprod.dy.fi - Copyright 2006 NobyProductions -->
<!-- Tämä on itse palautelomake. Mikäli haluat lisää
FORMeja / tai muokata niitä sinun täytyy muokata ne myös tallenna.php tiedostoon -->
Nimi: <br /> <input type="text" name="nimi" /><br />
Sähköposti: <br /> <input type="text" name="sposti" /><br />
Palautteeni: <br /> <textarea name="palaute" /></textarea><br />
<input type="submit" value="Lähetä" />
</form>

tallenna.php

<?php
$tallenna = fopen ("palautteet.txt", "a");
//Nämä hakevat tiedot lomakkeesta
$nimi = $_POST['nimi'];
$sposti = $_POST['sposti'];
$palaute = $_POST['palaute'];
//Mikäli palaute osiota ei täytetty kerrotaan, että se pitää täyttää
$palaute2= trim($_POST['palaute']); if ($palaute2 == "") { echo "Ole hyvä ja täytä palautekenttä.\n";
echo "<a href=\"lomake.php\">Takaisin</a>"; exit;}
//Alkuhöpinät jotka näkyvät "naytaviestit.php" sivulla
$lahet = "Lähettäjä;";
$spo = "Sähköpostiosoite;";
$plt = "Palaute;";
$milloin ="Lähetetty;";
$aika = date("d.m.y H:i:s");;
//Itse tallennus
	fwrite ($tallenna, "$lahet\t");
	fwrite ($tallenna, "$nimi\n");
	fwrite ($tallenna, "$spo\t");
	fwrite ($tallenna, "$sposti\n");
	fwrite ($tallenna, "$plt\t");
	fwrite ($tallenna, "$palaute2\n");
	fwrite ($tallenna, "$milloin\t");
	fwrite ($tallenna, "$aika\n");
	fwrite ($tallenna, "\n");
fclose ($tallenna);
//Tulee mikäli palautteen tallennus onnistui
echo "Kiitos palautteestasi";
?>

naytaviestit.php

<?php
//Tämä tiedosto näyttää viestit
$filu = fopen ("palautteet.txt", "r");
while (!feof ($filu)) {
$rivi = fgets ($filu, 1024);
echo "$rivi<br />";
$rivi2 = fgets ($filu, 1024);
echo "$rivi2<br />";
$rivi3 = fgets ($filu, 1024);
echo "$rivi3<br />"; }
fclose ($filu);
?>

tsuriga [04.12.2006 10:52:55]

#

Nämä koodivinkit voisi jakaa kahteen osioon - sellaisiin, joista voi ja kannattaa ottaa mallia, ja valmiisiin koodinpätkiin, joita on tarkoitus käyttää suoraan. Kovin näyttää PHP4-ajan purkkaviritykseltä.

Noby [04.12.2006 12:23:05]

#

Lähinnä mun ekoja PHP virityksiä joten... (:

Ja eikös se toimivuus oo pääasia :P

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta