Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: laskin

tj-tommi [04.09.2006 21:13:42]

#

kirjoitin tämän koodin ajan kuluksi ja tämä on toinen scriptini jonka tein. kommenttia ja mielipiteitä

laske.php

<form action="nayta.php" method="post">
<input type="text" name="luku"> + <input type="radio" input type name="lasku" value="plus"> <input type="text" name="luku2"><br>
- <input type="radio" input type name="lasku" value="miinus"><br>
* <input type="radio" input type name="lasku" value="kertaa"><br>
/ <input type="radio" input type name="lasku" value="jaettuna"> <br>
<button type="submit">laske!</button>
</form>
<br><br>

<big>Ohjeet:</big></br></br>
ensimmäiseen kenttään kirjoitat ensimmäisen luvun. esimerkiksi 25<br>
Seuraavaan kenttään toisen lkuvun vaikka nyt sitten 72.<br>
Sitten valitset yhden laskutoimituksista ja painat laske ja näet tuloksen :)<br><br>
+ = plus<br>
- = miinus<br>
* = kertaa<br>
/ = jaettuna<br><br>
jos tämä laskee väärin niin ilmoita siitä minulle :D

nayta.php

<?php

//haetaan tiedot lomakkeesta
$luku = $_POST['luku']; //ensimmäinen luku
$luku2 = $_POST['luku2']; //toinen luku
$tulos = $luku + $luku2; //plus
$tulos2 = $luku - $luku2; //miinus
$tulos3 = $luku * $luku2; //kertaa
$tulos4 = $luku / $luku2; //jaettuna



if ($_POST['lasku'] == "plus") {
print "$luku + $luku2 = $tulos";
} //plus laskun näyttö


if ($_POST['lasku'] == "miinus") {
print "$luku - $luku2 = $tulos2";
} //miinuslaskun näyttö

if ($_POST['lasku'] == "kertaa") {
print "$luku * $luku2 = $tulos3";
} //kertolaskun näyttö

if ($_POST['lasku'] == "jaettuna") {
print "$luku / $luku2 = $tulos4";
} //jakolaskun näyttö

if ($_POST['lasku'] == "") {
print "et valinnut mitään laskutoimitus vaihtoegdoista. teppä se ja yritä uudelleen :D";
} //tulostaa error tekstin jos ei onnistu

?>

tj-tommi [04.09.2006 21:16:42]

#

esimerkki osoitteess: http://www.tj-production.net/lasku.php

kyvetti [17.09.2006 17:37:18]

#

en sitten tiedä kuuluuko tuolla esimerkkisivun alimmassa
rivissä olla " destroy($kuva); ?> "

tejeez [17.09.2006 17:41:02]

#

Hyödyllinen laskinvinkki! Olenkin jo pitkään odottanut vinkkiä, kuinka php:ssä voi laskea. Onneksi lähetit tämän.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta