Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Todella yksinkertainen kuvankatseluskripti

miiro [19.11.2004 15:55:07]

#

Siis tämä skripti tekee taulukon ja vääntää siihen kaikki tiedostot kansiosta, paitsi itseään sekä muita jotka ovat määritelty, kunhan koodissa on kaikki oikein. Tiedostonimet ovat samalla linkkejä ja kun niitä klikkaa, ilmestyy taulukon toiselle puolelle maagisesti...kuva!
Esimerkki: http://www.miiro.com/kuvankatselu

<?php
$otsikko = $_GET["title"];
$tiedosto2 = $_GET["file"];
echo "<p><center><h1>$otsikko</h1></center>";
echo "<table border='0'><tr><td>";

    $hakemisto = "."; // Mista hakemistosta listaus haetaan

    $avataan = @opendir($hakemisto) or die("<b>Virhe:</b> Hakemistoa <i>$hakemisto</i> ei voida avata"); // Ja sitten kun kansiota ei onnistutakkaan avaamaan niin ulostetaan virheilmoitus
    while ($tiedosto = readdir($avataan)) {
    if($tiedosto == "." || $tiedosto == ".." || $tiedosto == "index.php"  || $tiedosto == "magee.php") // Eli mitka eivat saa nakya...
        continue;
        echo "<a href='index.php?title=$title&file=$hakemisto/$tiedosto'>$tiedosto</a><br>"; // Ja listaus... Muuta 'kuvankatselu.php' siksi tiedostoksi mikä oma tämä tiedostosi on (anteeksi huono suomi, mutten keksinyt tähän mitään sopivampaa) ja poista '$hakemisto/'-homma jos tämä tiedosto on samassa paikassa kuin kuvasi.
    }
    closedir($avataan);

echo "<td><center><img src='$tiedosto2' alt='$tiedosto2'></center></td></td></tr></table>"; // Ja sitten ulostetaan kuva.
?>

tsuriga [20.11.2004 00:21:57]

#

-Eihän tätä samaa ajettavaa skriptiä voikaan löytyä tuolta kansiosta? Kopio samasta tiedostosta kyllä voi.
-Tiedostopäätetarkistus olisi luultavasti ihan mukava.
-Sisennyksissä hieman häikkää.
-Suomea, engrishiä ja englantia sekaisin
-"tulostetaan"
-Jos urlissa ei ole määritelty fileä, tulostetaan turhaan img-tagi tuossa viimeisenä
-Jos tuolla kuvakansiossa on kansioita, niin ne ovat skriptin mielestä kuvia
-noh, kaipa sitä XHTML:ääkin voisi tukea.

miiro [27.12.2004 18:57:22]

#

1. if($file == "." || $file == ".." || $file == "index.php" || $file == "magee.php") // Eli mitka eivat saa nakya... -pätkästä voi säätää ne filukat, mitkä eivät saa näkyä
2. Jos teen 2.0-version, se tulee siihen
3. Myönnettäköön...
4. Täytyy korjata.
5. Se oli tarkoituksella "ulostetaan"
6. Hmm...totta!
7. Omissa, erillisissä kuvakansioissani ei yleensä ole erikseen muita kansioita, mutta joo....
8. No, väsää sitten se oma versijosi.
2.0-versiosta vielä: Saatan jopa tehdä sellaisen - löysin nimittäin hyvän skriptin, mistä saatan ottaa muutamia ominaisuuksia omaan skriptiini.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta