Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Uutise

Sivun loppuun

makeuu [31.01.2004 13:48:22]

#

<?php
    if ($rivi == "") {
    print "Tyhjää uutista ei voi lisätä";
    }
    else {
        $rivit = file("$tiedosto");
        $rivi = strip_tags($rivi);
        array_unshift($rivit, $rivi, "\n");

            $tiedosto = fopen("$tiedosto", "w")
            or die("Tiedostoon kirjoittamisessa tapahtui virhe!");

        while (list($key, $val) = each($rivit)) {
        fwrite($tiedosto, $val);
        }
        fclose($tiedosto);

        print("<p>Lisättiin onnistuneesti rivi " . $rivi . "<br>[ <a href='. $tamatied .'>Takaisin</a> ]</p>");
    }

}
elseif ($action == "del") {
    $filu = file("$tiedosto");
    $tuloste = $filu[$id];
    $i=0;

    $avaus = fopen("$tiedosto","w");

    foreach($filu as $tiedote) {
    if($i!=$id) fwrite($avaus,$tiedote);
    $i++;
    }
    fclose($avaus);

    print("<p>Poistettiin valittu rivi \"" . $tuloste . "\"<br>[ <a href='. $tamatied .'>Takaisin</a> ]</p>");
}
elseif ($action == "edit") {
        if ($muokkaa == "ok") {
            $rivi = $muuttuja."\n";
            $t1 = "$tiedosto";
            $t2 = "teksti.temp";
            $wtiedosto = fopen($t2,"w+");
            $rtiedosto = file($t1);
            $i = 0;
            foreach ($rtiedosto as $rividata)
            {
                if($i!=$id) fwrite($wtiedosto,$rividata);
                else fwrite($wtiedosto,$rivi);
                $i++;
            }
            fclose($wtiedosto);
            unlink("$t1");
            rename("$t2","$t1");

        print("Tiedot onnistuneesti muutettu.<br><br>[ <a href='. $tamatied .'>Takaisin</a> ]");

        }
    else {
        print("<h3>Muokkaa uutisia!</h3>");

        $filu = file("$tiedosto");

        print("<form method=post><input type=text name=muuttuja value=\"" . $filu[$id] . "\"><input type=hidden name=action value=edit><input type=hidden name=muokkaa value=ok><input type=hidden name=id value=" . $id . "><input type=submit value=\"[ Muuta ]\"></form>");

        }
}
else {

    ?>
    <h3><a href="lisaa.php">Lisää uutinen.</a></h3> <a href="uutiset.php">Takaisin uutisiin...</a>

    <form method=post action=?>
    <input type="hidden" name="action" value="add">
    <input type="text" name="rivi"><input type="submit" value="[ Lisää ]">
    </form>

    <h3>Hallitse uutisia</h3>

    <table border="0"><?php

    $filu = file("$tiedosto");

    foreach ($filu as $riveja)  {
        $rivimaara++;
    }

    $p = 1;
    $i = 0;
    while ($i < $rivimaara) {
    $poisto = $i;
    print("<tr><td><font face=Verdana size=1><b>". $p .".</b></font></td><td><font face=Verdana size=2>".$filu[$i] . "</font></td><td><font face=Verdana size=1>[ <a href=?id=" . $poisto . "&action=del>Poista</a> ]</font></td><td><font face=Verdana size=1>[ <a href=?id=" . $poisto . "&action=edit>Muokkaa</a> ]</font></td></tr>");
    $i++;
    $p++;
    }

    if ($rivimaara <= "0") print("Ei ainuttakaan uutista tiedostossa.");

    ?></table><?php

}

?>

</body>

</html>

lisaa.php - lisäyslomake

<html> </h1><a href="uutiset.php">Takaisin adminiin..</a>

<form method="post" action="laheta.php">
Nimi: <input type="text" name="nimi" size="20" value=""><br>
Sähköposti: <input type="text" name="email" size="20" value=""><br>
Uutinen: <textarea width="60" height="60" name="viesti"></textarea><br>
<input type="submit" value="Lisää">
</b></font>
</form>

</body>
</html>

laheta.php - lisää rivit tiedostoon

<?php
$viesti = stripslashes(htmlspecialchars("".$_POST['viesti'].""));
$viesti = str_replace("\n", "<BR>\n", $viesti);
$paivamaara = date("d.m.Y H:i:s");
$avaa = fopen("/mbnet/t/tunnus/uutiset.txt", "a");
fputs($avaa,"".$_POST['nimi']."|");
fputs($avaa,"".$_POST['email']."|");
fputs($ava
fputs($avaa, "\r\n");
fclose($avaa);


header("Location:http://koti.mbnet.fi/tunnus/index.php");

?>

ja uutisten näyttö

<?php

$file = file("uutiset.txt");
$file = array_reverse($file);
$i = 0;

foreach ($file as $i => $value) {
if ($i < 4) {
$eroteltuviesti = explode("|", $value);

echo ('<a href="mailto:'. $eroteltuviesti[1] .'">' . $eroteltuviesti[0] . '</a> - '. $eroteltuviesti[3] .'<br>' . $eroteltuviesti[2] .'<hr size="1"><br>');
}
$i++;
}
$filu = file("uutiset.txt");
$mont2 = count($filu);
$yht = $mont2;
echo "Yhteensä $yht uutista";
?>

T.M. [31.01.2004 15:40:04]

#

Varmaan ihan toimiva, mutta hieman huonosti toteutettu ;)

jrantala [01.02.2004 10:29:11]

#

Vähän purkahtava :)

makeuu [01.02.2004 12:00:35]

#

joo, meikän eka vinkki, ja vois jotenki laittaa samaan tiedostoon nuo kaikki ominaisuudet ;)

makeuu [01.02.2004 12:00:51]

#

ja tietenki nuo ulkoasujutut

ajv [01.02.2004 15:59:39]

#

Just tämmöstä olisin tarvinnu, tosin MySql-pohjaisena.

makeuu [01.02.2004 20:31:12]

#

hö, itelläni ei kato oo myslii käytössä, muuten olisin voinut tehdä tällasen ;)

stere [15.02.2004 03:06:32]

#

kh1h1111111h1h1h1h1h!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kattokaa: <a href="poista.php">Poista uutisia</a> öö.. millon me tommonen tiedosto tehtii?

stere [15.02.2004 03:08:31]

#

KUMPI TON PITÄÄ OLLA??!! POISTA.PHP VAI MUOKKAA.PHP??!

stere [15.02.2004 03:10:23]

#

ps. mistä lähtien .txt tiedosto voi olla admin-paneeli?

stere [15.02.2004 03:12:04]

#

Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 5

Warning: fopen("/pr0x/data/uutiset.txt", "a") - Operation not permitted in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 5

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 6

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 7

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 8

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 9

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 10

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 11

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php:5) in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/pr0x/data/laheta.php on line 14

antsa [16.02.2004 18:57:41]

#

Oisko toimivaa esimerkkiä netissä?

stere [25.02.2004 18:27:51]

#

N EI KYL IKINÄ! TOTA PITÄÄ MUOKKAILL JUND­DI­LII­DA­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­A­AA­AAAAA

makeuu [05.03.2004 20:54:52]

#

stere, ootko ihan muna jätkä?? pitäis tuo nyt noobinki ymmärtää

antsa, ei ole varsinaisesti mutta ZcMander (http://www.cube2.org/~zcmander/) käyttää tätä ja minä myös (www.eekauppa.net)

MUOKATKAA SOPIVIKSI ELKÄÄKÄ PEELOTKO!!!!

Petesku [13.03.2004 10:31:29]

#

ihan ok scripti mut uutisii ei pysty poistaa
tyhmää. Missä vaiheessa tehdään tollainen poista.php

dera [30.04.2004 14:02:52]

#

chmod 777 ei oo kovin hyvä idea... 666 ois parempi.. Vähän ois voinu laittaa jotain sisennyksiä, ja kommentoida tuota...

ZcMander [08.05.2004 15:33:05]

#

Kato, tuli minunkin sivut mainittua ;)

Nykyään: http://koti.mbnet.fi/zcmander
Sivut ei ole vielä valmiit(heittää erroria :/)

Juzmo [14.08.2004 17:26:50]

#

Aika hyvä scripti. Toimii hyvin!

jideko [30.10.2004 06:59:37]

#

Miksikohan tuo valittaa tuommosta?
------------------------------
Warning: file(): Unable to access userit.txt in /mbnet/j/jideko/jenkki/tarkista.php on line 21

Warning: file(userit.txt): failed to open stream: No such file or directory in /mbnet/j/jideko/jenkki/tarkista.php on line 21
------------------------------
Rivi 21. on $data = file("userit.txt");
Tiedosto on kylla varmasti olemassa ja chmoden muuttaminen ei auta mitaan.

Kingi [23.12.2004 20:18:52]

#

Kiitoksia!
Just tollasta tarvitsin paitsi et sitä piti vähän muokata.
Toi uutis homma toimii melkein täydellisesti jos osaa asentaa.

Kingi [23.12.2004 22:19:32]

#

Miten sen mailto linkin sais siit pois niinku et se olis pelkkää tekstiä???


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta