Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Käyttäjän tietoja

Sivun loppuun

sooda [11.01.2004 16:06:06]

#

Näyttää user-agentin(tieto jonka selain lähettää) pohjalta selaimen ja käyttiksen. Bonuksena vielä IP ja hostijuttu(yhteys vai?). Testattu vasta vähän joten bugeista saa ilmoittaa :)
Niin joo ja: koodi on osoitteessa http://sooda.dy.fi/foo/tietoja.php

<?php
$info=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; //napataan info muuttuilijaan
echo "Info: $info<br>";
$j=strpos($info,"("); //mistä kohtaa sulkumerkeissä oleva juttu alkaa
$mozillateksti_alusta=substr($info,0,$j-1); //ja...
$infotaulu=substr($info,$j+1);//...lasketaan vähän leikkauskohtia
$mozilla_yksityiskohdat=substr($infotaulu,strpos($infotaulu,")")+1); //leikataan pois lopussa oleva teksti
$infotaulu=substr($infotaulu,0,strpos($infotaulu,")")); //silputaan lisää
$infotaulu=explode(";",$infotaulu); //otetaan kaikki ominaisuudet erilleen
if ($infotaulu[0]=="compatible") { //vain mozilla compatible eli ei mozilla
    $selain=$infotaulu[1];
    $kayttojarjestelma=$infotaulu[2];
} else { //mozilla selain tms
    $selain="$mozillateksti_alusta ($mozilla_yksityiskohdat)";
    $kayttojarjestelma = $infotaulu[2];
}
echo "Selain: $selain<br>";
echo "Käyttis: $kayttojarjestelma<br>";
$remote=getenv("REMOTE_ADDR"); //haetaan ip...
$forward=getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR"); //...ja lisää tietoa
if ($forward=="") $ip=$remote; else $ip="Välityspalvelimen $remote kautta $forward."; //jos on reititin niin pitää modata
$yhteys = gethostbyaddr($remote);
echo "IP: $ip<br>";
echo "Yhteys: $yhteys<br>";
?>

sooda [11.01.2004 16:06:42]

#

Hehhehhee, tämä onkin eka vinkki tiedon hakijoissa :D

tsuriga [11.01.2004 16:25:25]

#

Pistä vähän kommenttia väliin.

sooda [12.01.2004 16:57:01]

#

lisäsin nyt joo. putka sekoili kun laitoin tätä. ensin kopsasin oman koodin sinne uusivinkki tekstilootaan ja sitten lisäsin sitten vasta kommentit ja kun lähetin niin tuli error500 ja sitten menin takaisin ja painoin uudestaan ennenkuin kelasin ettei ollutkaan kommentteja... :P

petrinm [12.01.2004 18:08:05]

#

Kertoo väärän käyttöjärjestelmän.
Mulla on Windows XP ja toiväittä, että ois Windows NT

Draiz [12.01.2004 18:19:07]

#

Sen kuuluu näyttää sitä, petrinm.

sooda [12.01.2004 18:32:10]

#

riippuu selaimesta... ja ootko petrinm ikinä kattonut kun kone käynnistyy? yleensä 2k:ssa ainaki lukee "pohjautuu nt järjestelmään" :D se on pohjimmiltaan vähä uudempi nt... :D
niin ja operan voi panna huijaamaan niin että se kertoo olevansa jotain ihan muuta, esim IE.

antsa [13.01.2004 18:16:44]

#

Ihan kiva, kyllä tästä varmaan monet oppivat jotain.

T.M. [13.01.2004 21:28:04]

#

Toi selaimen selvittäminen tällä scriptillä ei onnistu jokaisessa tapauksessa. Noi tiedot vaihtelee muistaakseni ('HTTP_USER_AGENT').

NiKC [14.01.2004 14:16:01]

#

Joops. Voisin vähän kritisoida noita käytettyjä muuttujien nimiä. 'juttu', 'jutska', 'ihme' ja 'toosa'. Ei kovin kuvailevaa mitä ne sisältää.

sooda [14.01.2004 17:13:54]

#

no toosa on niinku kone eli käyttis senhän tajuu jo laamakin :DD tein ton itseäni varten joskus ja kun joku pyysi niin laitoin vinkiksi... voisin vähän muuttaa niitä kyllä.

sooda [14.01.2004 17:20:33]

#

noniin nyt on vähän selkeämmät muuttujat :DDD

lahtis [03.02.2004 22:09:37]

#

mikä käyttis U


heh hehe

AK [09.02.2004 10:30:28]

#

lainaus:

Joops. Voisin vähän kritisoida noita käytettyjä muuttujien nimiä. 'juttu', 'jutska', 'ihme' ja 'toosa'. Ei kovin kuvailevaa mitä ne sisältää.

Se onkin sooda-koodia :)

KuinKala [15.06.2004 16:37:30]

#

ei näytä käyttistä, minulla ainankaan. ei edes tuo siun http://koti.mbnet.fi/koodaaja/tietoja.php (käyttis: W2K Pro)

Nazipoli [10.07.2004 20:24:57]

#

Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in tieto.php on line 23

hmm... joku jossain vialla

sooda [10.07.2004 23:16:16]

#

Nazipoli: se on sulla vialla... mulla toi ainakin toimii. Kato että rivillä 22 on ;-merkki lopussa :P

KuinKala [23.07.2004 12:43:56]

#

Ei näytä ollenkaan käyttistä :(

Graphic [13.11.2004 23:51:37]

#

Näyttää...

Welf Noqburn [15.11.2004 16:28:21]

#

Muuten hyvä, mutta vin xp pro näytetään nt 5.ykkösenä. Kyllähän xp ja 2k pohjautuvat nt:hen, mutta eivät ne mitään win nt:tä ole. Se on omansa. Näyttäähän tuo Linuxit oikein?

kayttaja-2791 [04.01.2005 15:43:35]

#

Eiköhän noi NT-pohjaisten Windowsien ihan oikeat versionumerot kuitenkin mene seuraavasti:
Windows Server 2003 = NT 5.2
Windows XP = NT 5.1
Win 2000 = NT 5.0
Win NT = NT 4.0 //Siis suuret massat muistavat NT4:sen pelkkänä NT:nä

Puhveli [28.01.2005 20:52:16]

#

asiavinkki. olenkin kummastellut että kuka tuo höttötöppö_user_agent on.
[almostofftopic] mutta mihin viittaa http_user_referer, jonka olen samassa yhteydessä nähnyt? [/almostofftopic]

edit: firefoxilla muuten $info näyttää Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; fi-FI; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
mutta ie:llä Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) :D
edit: luulisin että toi fi-FI joka ainakin mulla näkyy on kieli ja rv on selaimen revisioni(?), jos haluut lisää turhaa dataa näkyviin. ja sitten bugeista: mozillan jälkimmäinen teksti kannattaisi perata ltrimmillä

sooda [29.01.2005 09:35:48]

#

puhveli: HTTP_REFERER on sivu jolta sivulle tultiin. esim jos sulla on sivu yks.html josta on linkki kaks.php:hen niin kaks.php:ssä on (yleensä) refererinä yks.html:n urli. Tohon ei kuitenkaan kannata luottaa ihan 100%

Ja mikä "mozillan jälkimmäinen teksti"?

AnPi [06.05.2005 20:08:51]

#

Juu, tuo on musta parempi, kuin nuo muut, todella pitkät.
Hyvät tiedot on, mutta musta siitä puuttuu joku, mutta en tiiä mikä..


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta