Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Suomenkielinen päivämäärä

kenkku [06.11.2003 16:33:00]

#

Ensimmäinen toimiva koodivinkkini, eli muuttaa englanninkieliset viikonpäivät ja kuukaudet suomenkielisiksi.

<?php

/*
*		Findate By Kenkku
*
*	Skripti muuttaa englanninkieliset viikonpäivät
*	ja kuukaudet suomenkielisiksi
*/

$paivamaara =  date("D, j. F Y");
$aika = date("H:i");


	//Kuukaudet
$paivamaara = ereg_replace("January", "Tammikuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("February", "Helmikuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("March", "Maaliskuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("April", "Huhtikuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("May", "Toukokuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("June", "Kesäkuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("July", "Heinäkuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("August", "Elokuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("September", "Syyskuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("October", "Lokakuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("November", "Marraskuuta", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("December", "Joulukuuta", "$paivamaara");

	//Viikonpäivät
$paivamaara = ereg_replace("Mon", "maanantai", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("Thu", "tiistai", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("Wed", "keskiviikko", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("Thu", "torstai", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("Fri", "perjantai", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("Sat", "lauantai", "$paivamaara");
$paivamaara = ereg_replace("Sun", "sunnuntai", "$paivamaara");


echo "Tänään on " . $paivamaara . " ja kello on " . $aika;

?>

tsuriga [08.07.2004 20:12:18]

#

"Ensimmäinen toimiva koodivinkkini", mitäs ne muut sitte tekee :). Tuon voi tehdä lyhemminkin ja nopeammin:

<?php
// viikonpäivät suomeksi
$paivat=array("Sunnuntai", "Maanantai", "Tiistai", "Keskiviikko", "Torstai", "Perjantai", "Lauantai");
// kuukaudet suomeksi
$kuukaudet=array("Tammi","Helmi","Maalis","Huhti","Touko","Kesä","Heinä","Elo","Syys","Loka", "Marras", "Joulu");

// viikonpäivä suomeksi
$paiva=$paivat[date("w")];
// kuukausi suomeksi
$kuukausi=$kuukaudet[date("n")-1]."kuu";
?>

kenkku [13.07.2004 17:24:32]

#

Joo, tää on vähän huono.. Ei tullut tuolloin taulukkoja ymmärrettyä ;)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta