Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Keskiarvo

Sivun loppuun

odys [04.08.2003 01:29:50]

#

C kielessä on funktio average(), joka palauttaa annettujen lukujen keskiarvon. PHP:ssä tämä funktio uupuu, joten päätin väsätä semmoisen.

function Average ($num1, $num2, ..., $num_n)

Tästä näkee myös millaisia funktioita on olemassa funktion argumenttien käsittelyyn.

Vinkin ideana on sekin, että näkee miten saa omaan funktioon semmoisen ominaisuuden, että voi olla loputtomasti argumentteja. Olen huomannut että kaikki eivät näitä käteviä funktioita ole hoksannut.

<?php

    function Average () {
        for ($i = 0; $i < func_num_args(); $i++) {
            $sum += (float)func_get_arg($i);
        }
        return ($sum / func_num_args());
    }

?>

odys [05.08.2003 01:43:36]

#

Koodia ei kyllä pahemmin ole, mutta luulen että tästä on joillekkin hyötyä. :)

T.M. [05.08.2003 15:09:32]

#

hmm... hyvä! nyt tiedän miten funktioon saa loputtomasti argumentteja :)

odys [05.08.2003 15:30:48]

#

Sepä tämän vinkin idea onkin suurimmalta osin. :)

Tumpi [05.08.2003 20:09:53]

#

Jesh nyt tiedän miten keskiarvo lasketaan! No ei vaineskaa... iha kiva tää argumenttisysteemi :)

thefox [06.08.2003 01:45:43]

#

lainaus:

C kielessä on funktio average(), joka palauttaa annettujen lukujen keskiarvon.

Ei tietääkseni. Kiva vinkki jokatapauksessa.

odys [06.08.2003 02:09:11]

#

Ihan kuin olisin jossain nähnyt käytettävän funktiota Average.. Ainakin se on jonkun kirjaston funktio sitten :PP

TrashF [28.05.2007 18:28:05]

#

Toimisi myös (vinkkaajaa lainatakseni: "Olen huomannut että kaikki eivät näitä käteviä funktioita ole hoksannut." :p):

<?php

  function Average () {
      return array_sum(func_get_args())/func_num_args();
  }

?>

Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta