Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Sähköpostiosoitteen varmistaminen

Sivun loppuun

NiKC [16.05.2003 08:05:42]

#

E-mail osoitteiden muodolliseen validointiin sopiva koodinpätkä. Tulipa tehtyä ihan vaan regexpien harjoitteluun, olishan noita valmiina mutta onhan se pyörän keksiminen vaan niin pirun kivaa :)

Ihan muutenkin tiedoksi, jos jotain pitää regexpillä tarkistella niin http://regexlib.com/ sisältää aika paljon hyödyllistä kamaa...

$reg = "^([a-zA-Z]+[_a-zA-Z0-9]+)(\.[-_a-zA-Z0-9]+)*@([-_a-zA-Z0-9]{2,}\.){1,}([a-zA-Z]{2,7})$";

if( ereg($reg, $email) ) {
  // email ok
} else {
  // email not ok
}

NiKC [20.05.2003 09:25:51]

#

korjaus regexpiin, - oli väärässä paikassa

GeoHound [20.05.2003 16:00:28]

#

ei osaa sitten kattoa onko se päätekkin validi

NiKC [20.05.2003 16:52:53]

#

ei osaa ei, mutta sen lisääminen ei oo kovinkaan vaikeaa. jos tuohon ereg() -kutsuun lisää sen vimosen parametrin ni ne osumat tulee siihen. sen array vimosessa solussa on se top-level-domaini jota sitten voi huvikseen tarkistella.

viluri [20.05.2003 20:32:55]

#

Eihän toi edes kerro sitä onko se OK, sehän on kommenttina :P, // edessä joka on kommentti :D.

NiKC [21.05.2003 10:37:41]

#

ehh... siihen blokkiin tulee koodi joka suoritetaan kun emaili on ok...

thefox [21.05.2003 17:50:52]

#

Juu-u, tuon olisi voinut vaikka funktion sisään iskeä. Vaikuttaisi ihan toimivalta.

NiKC [22.05.2003 07:18:34]

#

Se jääköön kotitehtäväksi ;D

Bonus:
jos tekee tuon

ereg($reg,$email,$matches)

niin

$matches[(sizeof($matches)-1)]

on yhtä kuin domain-pääte. (Lukeehan se tossa yllä mutta tuossa koodi)

GeoHound [22.05.2003 16:03:24]

#

iha paska

odys [23.05.2003 00:11:03]

#

GeoHound, miksi haukut kaikkien koodivinkit? Koita lähettää jotain rakentavaa kommenttia tai ole hiljaa!

Tästäkin vinkistä voi joku oppia uusia asioita regular expressioneista (regexp)

zagreb [10.04.2004 13:26:51]

#

Email-osoite voi alkaa myös numerolla. Eli ekoihin hakasulkeisiin vielä 0-9.

Juice [06.09.2004 21:28:02]

#

Tämä oli minulle ihan hyödyllinen. Nyt ei enää palautelootassa ole LOL-e-mail-osoitteen omaavan henkilön lähettämiä posteja.

antti94 [04.07.2005 12:49:36]

#

Siis jos minulla on rekisteröityislomake, johon laitetaan sähköposti, niin miten minä voin hyödyntää tätä koodia?

Olli [12.10.2008 17:55:53]

#

Demo: http://koti.mbnet.fi/ollins/muuta/testi/emailvalid.php

Muista lisätä perään ?email=Haluamasi sähköposti


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta