Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Kävijätiedot

Sivun loppuun

simison [09.02.2003 21:52:39]

#

Voit kerätä yksinkertaisia tietoja käyttäjistä sivuillasi. Tiedot rivitetään siististi tekstifiluun.

<?php

// Tarvitset tietoja.txt:n, ja sinun tarttee vielä laittaa chmodet kuntoon.

// © Mikael Korpela aka simison
// www.laturi.org :: korpela@kanetti.com


// mitkä tiedot kerätään

$aikaleima = date("Y-m-d H:i:s");
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$selain = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
$yhteys = gethostbyaddr($REMOTE_ADDR);
$fil1 = $SERVER_NAME;
$fil2 = $REQUEST_URI;
$tiedostoon = "$fil1.$fil2";
$edelurl = $HTTP_REFERER;


// lisätään tyhjää väleihin, jotta rivistä tulee siisti

$tyhja = strlen($ip);
    for ($i = 1; $i <= (16-$tyhja); $i++)
    {
        $vali1= $vali1." ";
    }

$tyhja =  strlen($selain);
if ($tyhja <91)
{
    for ($i = 1; $i <= (70-$tyhja); $i++)
    {
        $vali2= $vali2." ";
    }
}

$tyhja =  strlen($yhteys);
if ($tyhja <91)
{
    for ($i = 1; $i <= (40-$tyhja); $i++)
    {
        $vali3= $vali3." ";
    }
}

$tyhja =  strlen($tiedostoon);
if ($tyhja <91)
{
    for ($i = 1; $i <= (65-$tyhja); $i++)
    {
        $vali4= $vali4." ";
    }
}


// kootaan rivi

$kavija = "Aikaleima: $aikaleima IP: $ip $vali1 Selain: $selain $vali2 Yhteys: $yhteys $vali3 Nykyinen URL: $tiedostoon $vali4 Edellinen URL: $edelurl";


// avataan tiedosto mihin tiedot kerätään ja kirjoitetaan rivi

$file = fopen("tietoja.txt", "a+");
if($file)
{
       fputs($file, $kavija);
       fputs($file,  "\r\n");
       fclose($file);
}

?>

simison [09.02.2003 21:53:49]

#

Kivaa... copyrait merkki vaihtu "& copy;":ksi...

Antti Laaksonen [09.02.2003 22:01:55]

#

Bugeja löytyy, mutta ne korjataan. :) Ja vähän kommenttia: Tehtävänsä hoitava vinkki, mutta tyhjän tilan lisäyksen olisi voinut tehdä tyylikkäämmin.

Zuka [10.02.2003 15:04:02]

#

on tosta kai jotain hyötyyki

snowloup [30.03.2003 11:10:25]

#

Ihan hyvä koodi, mutta tohon ku sisällyttäis vielä kävijälaskurin..

T.M. [18.04.2003 20:16:02]

#

aikaa ei ikinä kannata tallenneta date() muotoon vaan mktime() jolloin siitä voi purkaa halutessa vaikka pelkän päivän.

tyhjän välin lisäys on turha, koska jos tiedot tallentaa esim: "ip|aika|edellinen|nykynen|" muotoon niin ne voi purkaa niin miten huvittaa... ja vie vähemmän tilaa :P

mutta hyvä et joku pisti tälläsenkin tänne, sainpahan tietooni millä saa edellisen sivun osotteen talteen! :)

chiqu [22.08.2003 16:54:27]

#

mikä chmodi?

Monkkats [21.09.2003 20:40:51]

#

Yhillä mun sivuilla käy nii paljo peeloi, että toi on ihan hyödyllinen siel ;)

Sami M [24.02.2004 22:19:42]

#

Ei toimi. Aina kun kokeilen tulee teksti: Warning: fopen(tietoja.txt) [function.fopen]: failed to create stream: Permission denied in /mbnet/s/samisoft/index.php on line 255

Osaisikohan kukaan auttaa? Tarkoittaako tuo 225, että käyttöoikeudet on laitettava 225? Mutta tuossa olisi vain yksi ongelma, nimittäin se, että menetän itseltänikin käyttöoikeudet, jolloin minun on kuitenkin suurennettava käyttöoikeuksia.

Jesse.e [19.03.2004 16:26:53]

#

Sun pitää tehä tollanen tiedosto kun: tietoja.txt
Mihin se muuten ne tiedot tallentas. ;)

Juice [08.07.2004 19:46:36]

#

Ja toi 255 on rivin numero: osaatko englantia(line)

D4_B34M [17.11.2004 18:51:29]

#

Mikä cmodi on turvallisin ettei kukaan pääse riehumaan?

Hesse [29.11.2004 19:32:12]

#

En nyt hirveesti tiiä php:stä, mut ei kai sillä cmodilla oo väliä, ku ei kukaan kuitenkaan helposti tuu lukee sun .php-tiedoston lähdekoodii ja nää, mihin tiedostoon sä oot .php-tiedoston asettanu tallentamaan tiedot. Ainakaan mikään tavallinen Matti Meikäläinen. Pistä vaan joku vähän vaikeemmin arvattavissa oleva tiedostonimi sille .txt-tiedostolle, kuten joku "hotomotorakspumpootiiaalililiieeaa.txt". Sit voit pistää muille kirjotusoikeudet, mut älä lukuoikeuksii. Sillon kukaan ei tiiä, mihin tiedostoon tiedot on kerätty.

Zuuzze [12.02.2005 22:51:50]

#

Kuuluisko tohon $fil2 = $REQUEST_URI; kohtaan tulla URI vai URL?

Rolle [22.04.2005 19:22:04]

#

Ei toimi mulla. Ei näy mitään.
http://www.saunalahti.fi/~ronny/tietoja.php

tietoja.php
tietoja.txt

stere [18.08.2005 17:37:44]

#

http://www.saunalahti.fi/~ronny/tietoja.txt Eikö muka näy?

Quaker [08.09.2005 18:04:26]

#

Ideoita miten saan näkymään aloitussivun selailijan edellisen urlin?.

Sivuni ovat osoittestta www.kotisivut.com/sivut/. aloitussivu on index.html josta on automaattinen ohjaus index.php:lle. Ja kun index.php:llä on tietojen keruu näkyy edellisenä sivuna index.html.

Ideoita?

Mikko Rantanen [22.01.2006 17:40:55]

#

Onko joku konffannut tämän analogin reportti ohjelmaa varten ?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta