Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Liputuspäivät

Sivun loppuun

ajv [10.01.2004 22:31:24]

#

Tulostaa päivämäärän ja jos on liputuspäivä, myös se tulostetaan.

Näin yksinkertainen vinkki ei varmaan kommentteja kaipaa.

EDIT 31.10.2004: Kirjotin vinkin uudestaan. Nyt funktiolle voi halutessaan syöttää myös unix-aikaleiman. Tässä myös esimerkkisivu:
http://ajv.lautatarha.com/testing/pvm.php

<?php

function tulosta_pvm($ts = false){

    $ts = ($ts === false) ? time() : intval($ts); //asetataan aikaleima

	$pvt = array("Sunnuntai ","Maanantai ","Tiistai ","Keskiviikko ","Torstai ","Perjantai ","Lauantai ");

    $liputuspvt = array (
        "05.02" => "J.L Runebergin päivä",
        "28.02" => "Kalevalan päivä",
        "09.04" => "Mikael Agricolan päivä, suomen kielen päivä",
        "27.04" => "Kansallinen veteraanipäivä",
        "01.05" => "Vappu, suomalaisen työn päivä",
        "09.05" => "Eurooppa-päivä",
        "12.05" => "J.V. Snellmanin päivä, suomalaisuuden päivä",
        "04.06" => "Puolustusvoimain lippujuhlan päivä",
        "06.07" => "Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä",
        "10.10" => "Aleksis Kiven päivä, suomalaisen kirjallisuuden päivä",
        "24.10" => "Yhdistyneiden Kansakuntien päivä",
        "06.11" => "Ruotsalaisuuden päivä",
        "06.12" => "Itsenäisyyspäivä"
        /*
        Lisäksi liputetaan:
        -Toukokuun toinen sunnuntai; äitienpäivä
        -Toukokuun kolmas sunnuntai; kaatuneitten muistopäivä
        -Kesäkuun 20. ja 26. päivän välinen lauantai juhannus; Suomen lipun päivä
        -Marraskuun toinen sunnuntai; isänpäivä
        */
     );

	//jos on liputuspäivä, tulostetaan se
	if(isset($liputuspvt[date("d.m",$ts)])){
       //Laitetaan lippu liehumaan. Muokkaa html-kuten itse parhaaksi näät
       echo  '<img src="http://koti.mbnet.fi/aapov/testing/lippu50x30.gif"
	   		  width="50" height="30" style="float:left; padding: 0.5em 0 0 0.5em"
			  title="'.$liputuspvt[date("d.m",$ts)].'"
			  alt="'.$liputuspvt[date("d.m",$ts)].'">';
	   echo  $pvt[date("w", $ts)].date("j.m.Y.",$ts)."<br>".$liputuspvt[date("d.m",$ts)]."<br>";
	}else{
       //tulostetaan päivämäärä
	   echo $pvt[date("w", $ts)].date("j.m.Y",$ts);
	}
}

//KÄYTTÖESIMERKIT
tulosta_pvm();
echo "<hr>";
//tulostetaan jolukuun 6. päivä 2003
tulosta_pvm(mktime(0,0,0,12,6,2003));
echo "<hr>";
?>

Antti Laaksonen [10.01.2004 23:18:01]

#

Ei hassumpi idea, lisääpä vielä skriptiin noiden muuttuvien liputuspäivien näyttö. :)

T.M. [10.01.2004 23:38:52]

#

"10.01" => "JOO!" hmm... :)

ajv [11.01.2004 00:09:46]

#

Ups! No, en muokkaa sitä pois, laittakoon käyttäjä siihen vaikka oman syntymäpäivänsä...

MiikkaV [31.05.2004 20:50:20]

#

Eikö missään ois tähän esimerkkii?

Piki55 [15.08.2004 16:26:48]

#

lainaus:

Eikö missään ois tähän esimerkkii?

Sun pitäs hei kattoo just sillo ku joku liputus päivä o. :) Tai käy sit säätää siihe ite...

TETRIS [18.12.2004 15:25:18]

#

No tuossahan lukee esimerkki sivu. Silmät päähän

ajv [19.12.2004 17:07:29]

#

TETRIS: Tuo esimerkkisivu on lisätty editoimisen yhteydessä vasta :)

mauku [11.02.2007 21:35:30]

#

taitaa olla hieman myöhäistä mutta kuitenkin.
sisäasiainministeriön mukaan myös 19.3 (Minna Canthin päivä eli tasa-arvon päivä) ja
päivä, jolloin tasavallan presidentti astuu virkaansa ovat liputuspäiviä.
09.5 ei liputeta.
EDIT: juhlitaan. netin mukaan myös Päivänä, jolloin toimitetaan valtiolliset vaalit, kunnallisvaalit, Euroopan parlamentien edustajien vaalit tai neuvoa-antava kansanäänestys koko maassa liputetaan
EDIT: wikipedia tietää: Vuodesta 2005 lähtien Sisäasiainministeriö on suosittanut yleistä liputusta 8. joulukuuta säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäpäivän kunniaksi.

peg [20.03.2008 14:06:45]

#

Lisäämällä alla olevan pätkän koodin alkuun saa myös äitien, kaatuneiden (sodassa), Juhannus ja isänpäivän

<?php
  //poistettu tekijän pyynnöstä
  //Saa käyttää vapaasti, mutta jos levität koodia
  //säilytä tekijän nimi

function tulosta_pvm($ts = false){

    $ts = ($ts === false) ? time() : intval($ts); //asetataan aikaleima

    $pvt = array("Sunnuntai ","Maanantai ","Tiistai ","Keskiviikko ","Torstai ","Perjantai ","Lauantai ");

	$day1 = date('d.m', strtotime('next sunday', strtotime('7 May')));
	$day2 = date('d.m', strtotime('next sunday', strtotime('14 may')));
	$day3 = date('d.m', strtotime('next sunday', strtotime('7 November')));
	$day4 = date('d.m', strtotime('next saturday', strtotime('20 June')));

    $liputuspvt = array (
		"$day1" => "Äitienpäivä",
		"$day2" => "kaatuneiden muistopäivä",
		"$day3" => "Juhannus",
		"$day4" => "Isänpäivä",

Tää on mainio idea AJV:ltä

peg [20.03.2008 14:10:53]

#

ja jos tarvii johonkin kalenteriin pääsiäistä niin sen saa näin.

<?php
echo date("Y-m-d", easter_date(date("Y"))),' Pääsiäspäivä <br>';       // Pääsiäspäivä kunakin vuonna (pääsiäissunnuntai)
echo date("Y-m-d", easter_date(2008)),'<br>';
echo date("Y-m-d", easter_date(2009)),'<br>';
?>

ajv [20.03.2008 14:57:28]

#

Kiitos peg hyvistä kommenteista! Enpä tiennyt, että nuo puuttuvat liputuspäivät saa noin helposti laskettua. PHP kohta täyttää varmaan veroilmoituksenkin puolestamme...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta