Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Sisältögeneraattori

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [05.05.2002 09:01:50]

#

Kaikki Internet-sivujen webmasterit tietävät, että sivujen tekeminen on kyllä periaatteessa hauskaa, mutta sisällön kirjoittaminen ja hankkiminen kaikkein vihoviimeisintä puuhaa. Valitettavan usein sivuilta ei oikein tunnu löytyvän mitään luettavaa.

Tähän ongelmaan helpotusta pitäisi tuoda Sisältögeneraattori - PHP-skripti joka luo itse sisällön automaattisesti - näppärää! Ohjelma tuottaa sivukaupalla asiaa uusmedia-alasta arpomalla valmiiksi kirjoitettuja tekstipätkiä sopiviin kohtiin tekstissä.

Asiaan perehtymätön saattaisi jopa luulla ohjelman luomia tekstejä aidoiksi, mutta en silti suosittele näiden tekstien julkaisemista vähääkään vakavammalla sivulla.

<?php
//Asetukset
$otsikko="Uusmediayhtiöiden tulevaisuus 2003";
$tekija="S. Nieminen";
$kappaleet=6;

//Data
$data[1]=array("Monet ovat huomanneet","Harva on huomannut","Kuuma puheenaihe on",
"On todennäköistä","On epätodennäköistä","Valitettava totuus on se","Harvoin tulee ajatelleeksi");
$data[2]=array("tulevaisuuden ohjelmistosuunnittelijat","harvat uusmediayhtiöt","eräät toimituspäälliköt",
"nykypäivän johtajat","monet web-graafikot","jotkut uusmediayhtiöt");
$data[3]=array("onnistuvat harvoin","näyttävät taitonsa","ovat vahvoilla","haluavat olla mukana");
$data[4]=array("web-sivujen tekemisessä","käyttöliittymien suunnittelussa","php-ohjelmoinnissa",
"tietokantasovelluksissa","käytännön toimissa");
$data[5]=array("Tämä johtuu suoraan siitä","Mainittakoon","Syy tähän on se","Omituista on",
"Monesti luullaan","Yleinen harhakäsitys on");
$data[6]=array("web-sivuja ei tehdä","tietokantasofta vanhenee","grafiikkapuoli ontuu",
"alan ammattilaisia ei löydy","hallintaohjelmistot ovat puutteellisia");
$data[7]=array("usein","helposti","harmittavan monesti","harvoin","useimmiten",
"välillä","yllättävän hepposista syistä");
$data[8]=array("eivät tunne","vierastavat","välttelevät","käyttävät ahkerasti","suosivat",
"vihaavat","etsivät");
$data[9]=array("huonoa","vanhentunutta","ylimitoitettua","kaupallista","monimutkaista",
"yksinkertaista","monipuolista","kallista");
$data[10]=array("html-editoria","tietokantapalvelinta","projektinhallintaohjelmistoa",
"grafiikkasoftaa","cgi-kehitysympäristöä","domain-palvelua");
$data[11]=array("Tämä johtaa siihen, että","Toisaalta","Välillä","Valitettavan usein",
"Nykypäivän trendeihin kuuluu, että","Hyvin usein","Kumma kyllä,");
$data[12]=array("php-softa","unix-ympäristö","yleinen ilmapiiri","tietoliikenneohjelmisto",
"palvelinsofta","telnet-yksikkö","admin-palvelu");
$data[13]=array("on liian epäkäytännöllinen","ei ole kyllin yhteensopiva","on turhan monimutkainen",
"sisältää tarpeeksi ominaisuuksia","on vanhentunut käsiin");
$data[14]=array("sanovat","kertovat","väittävät","huomaavat","ymmärtävät","katsovat",
"mainitsevat","valittavat","käsittävät");
$data[15]=array("monitasoliittymiä","sähköpostiohjelmia","web-suunnittelijoiden palveluja",
"monimutkaisia hakupalvelimia","asp-serveriä","binäärihakutekniikkaa");
$data[16]=array("Ehkä tulevaisuudessa","Nykypäivänä","Toiselta puolen","Totuus on kuitenkin se, että",
"Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että","Pitkällä tähtäimellä katsoen","Yleisesti ottaen");
$data[17]=array("käytetään liiaksi","ei muisteta aina","hyödynnetään usein","vierastetaan joskus",
"unohdetaan käyttää","voidaan käyttää","ei osata hyödyntää");
$data[18]=array("alan termistöä","nykyajan vaatimuksia","javascript-laajennuksia",
"mysql-skriptejä","yksikönhallintaohjelmistoja");
?>
<html><body>
<center><h1><?php echo $otsikko; ?></h1></center>
<p align="right"><i><?php echo $tekija; ?></i></p>
<?php
for ($i=1;$i<=$kappaleet;$i++)
	{
	echo "<p>";
	echo arvoteksti(1).", että ";
	echo arvoteksti(2)." ";
	echo arvoteksti(3)." ";
	echo arvoteksti(4).". ";
	echo arvoteksti(5).", että ";
	echo arvoteksti(7)." ";
	echo arvoteksti(6)." ja ";
	echo arvoteksti(7)." ";
	echo arvoteksti(2)." ";
	echo arvoteksti(8)." ";
	echo arvoteksti(9)." ";
	echo arvoteksti(10).". ";
	echo arvoteksti(11)." ";
	echo arvoteksti(2)." ";
	echo arvoteksti(14).", että ";
	echo arvoteksti(12)." ";
	echo arvoteksti(13)." ja he ";
	echo arvoteksti(8)." ";
	echo arvoteksti(15).". ";
	echo arvoteksti(16)." ";
	echo arvoteksti(17)." ";
	echo arvoteksti(10).". ";
	echo arvoteksti(5).", että ";
	echo arvoteksti(4)." ";
	echo arvoteksti(17)." ";
	echo arvoteksti(15).". ";
	echo arvoteksti(11)." ";
	echo arvoteksti(2)." ";
	echo arvoteksti(8)." ";
	echo arvoteksti(18).". ";
	echo "</p>";
	}

function arvoteksti($id)
	{
	global $data;
	return $data[$id][rand(0,count($data[$id])-1)];
	}

?>
</body></html>
<?php
?>

Tulilintu [07.05.2002 15:37:46]

#

Hulluu

(nimetön) [09.05.2002 12:49:57]

#

Aika hauskahan tuo on :)

Tuukka [05.06.2002 15:57:50]

#

ja demo:
http://liukumiina.com/sisalto.php

(nimetön) [09.07.2002 13:29:33]

#

heh =)

Opticon [08.08.2002 18:28:53]

#

Toi on kipee... kieltämättä hieno scripti-idea.. =)

(nimetön) [24.09.2002 19:26:40]

#

miks lopussa on
<?php
?>

Snowman [25.10.2002 21:44:36]

#

ja tässä olisi TOIMIVA demo:
http://koti.mbnet.fi/snowman/sisalto.php

djMiksu [17.02.2003 18:00:20]

#

Oiski toimiva demo...

Sami [03.03.2003 20:46:37]

#

Huomasin juuri että QBasicille tekemäni lauseensatunnaistin on idealtaan aivan samanlainen (suurin ero onkin varmaan käytetyssä ohjelmointikielessä)

juhotan [13.05.2003 19:43:35]

#

VÄHÄN SIISTI!
SIIS MITEN TE OSAATTE NOIN HYVIN!

Kermis [11.04.2004 17:07:47]

#

juhotan, harjoitus tekee mestarin

Horsmat [16.11.2004 11:23:57]

#

mikähä noista demoista toimii? pidätte päivän ja otatte pois, ideaa

Heka [28.02.2005 20:37:18]

#

Aivan mahtava!
TOIMIVA demo:
http://www.nummih.net/sisalto/index.php

Khaida [11.11.2005 16:39:48]

#

Haha. Hauska ja oiva pilaväline.

JoniRautiainen [09.03.2006 18:44:45]

#

aika hauska

Bizzy [19.08.2006 20:20:00]

#

lainaus:

mikähä noista demoista toimii? pidätte päivän ja otatte pois, ideaa

Noi ollaan laitettu 2002 vuonna.

Aika hieno. :)

Maratsu [29.01.2008 20:41:23]

#

Haha! Just mahtava :)

Olli [12.10.2008 17:36:12]

#

Tämän demon pitäisi toimia ainakin:
http://koti.mbnet.fi/ollins/muuta/testi/tekstarp.php

Eikä varmaan ihan heti lähde pois :)

Rocceri [23.08.2009 17:14:12]

#

Aijaijai, kun repeen naurusta kun noita tekstejä luen. :D


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta