Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: PHP: Yksinkertainen kommentti

Sivun loppuun

Wille [02.05.2002 17:28:22]

#

Uploudaa, muokkaa sopivaksi, testaa.

Luo tiedosto kommentti.txt ja sille 666 oikat.

kommentti.php

<html>
 <head>
  <title>Kommentit</title>
 </head>

<body>
<?php

 $datafile = "kommentit.txt"; // Missä viestit ovat

 print ("<table>");

 $file = "$datafile";
 $open = file($file);
 $count = count($open);
 for ($p=0; $p<$count; $p++) {
 $entry = explode("|", $open[$p]);

 print ("<tr><td><a href=\"mailto:$entry[1]\">$entry[0]</a> kommentoi:</td><td>$entry[2]</td></tr>");
 }

?>
</table>
<?php

 $mail = stripslashes($mail);
 $mail = ereg_replace("<", "&lt;", $mail);
 $mail = ereg_replace(">", "&gt;", $mail);
 $nimi = stripslashes($nimi);
 $nimi = ereg_replace("<", "&lt;", $nimi);
 $nimi = ereg_replace(">", "&gt;", $nimi);
 $msge = stripslashes($msge);
 $msge = ereg_replace("<", "&lt;", $msge);
 $msge = ereg_replace(">", "&gt;", $msge);

 $palaute= "$nimi|$mail|$msge
";
// Eli ensimmäisenä tulee nimi, sitten mail ja viesti.
?>
<br>

<table>

<form action="kommentit.php?sivu=kirjoita" method="get">
 <tr><td>Nimi:</td><td><input type="text" name="nimi" maxlenght="20"></td></tr>
 <tr><td>Sähköposti:</td><td><input type="text" name="mail" maxlenght="20"></td></tr>
 <tr><td>Kommentti:</td><td><input type="text" name="msge" maxlength="100"></td></tr>
 </table>
 <input type="submit" value="Kirjoita">
 <input type="reset" value="Tyhjennä">

</form>

<?php

if ($msge != "")
{
$fo = fopen($datafile, "r+");
$vanha=fread($fo, filesize($datafile));
fseek($fo, 0);
fwrite($fo, "{$palaute}${vanha}");
fclose($fo);
print ("<p><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;url=kommentit.php\">Odota hetki...</p>");
}
?>

</body>
</html>

kommentti.txt

Nimi|e-mail|kommentti

snakari [04.05.2002 20:09:30]

#

Tämmönen oli jo..

snakari [04.05.2002 20:11:18]

#

$file = "$datafile";
Mitä hyötyä tostakin on?
\n toimiiko?

Wille [04.05.2002 21:53:46]

#

Joo, niin olikin, én huomannut.

odys [18.06.2003 12:09:28]

#

ereg_replace on tässä ihan turha ja hitaampi kuin str_replace

stere [14.02.2004 10:28:51]

#

En suosittele.
Mutta ihan käyttökelvollinen jos saisi ees toimimaan.

dera [27.04.2004 21:22:31]

#

Kyllä se ainakin mulla toimii! ja hyvä skripti, mutta tarkistappas tosta ylhäältä toi tiedoston nimi ja sitten koodia :P

Horsmat [16.11.2004 11:06:28]

#

hyvinhän se toimii en kyllä tiedä miten käytännöllinen ja piti säätää noita tiedosto nimiä:

***kommentti.php -> mut sit tuol alhaal lukee
<p><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;url=kommentit.php\">Odota hetki...</p>

jaa muutenki tiedostonimet miten sattuu :P

cj [20.11.2004 13:57:46]

#

Jos nyt ymmärsin oikein et toi on html tagien estäminen:

<?php
$mail = stripslashes($mail);
$mail = ereg_replace("<", "&lt;", $mail);
$mail = ereg_replace(">", "&gt;", $mail);
$nimi = stripslashes($nimi);
$nimi = ereg_replace("<", "&lt;", $nimi);
$nimi = ereg_replace(">", "&gt;", $nimi);
$msge = stripslashes($msge);
$msge = ereg_replace("<", "&lt;", $msge);
$msge = ereg_replace(">", "&gt;", $msge);
?>

niin kannattaa käyttää htmlspecialchars();
;)

TeeVee [18.02.2005 08:09:48]

#

cj, tossa on html tagien ja lähinnä php:n avaamisen esto:
<?php
?>
tulee:
&lt;?php
?&gt;

kilbaz [09.05.2005 16:16:26]

#

oisko demoa tästä?

Darkest-0 [28.06.2005 02:11:51]

#

<tr><td>Nimi:</td><td><input type="text" name="nimi" maxlenght="20"></td></tr>
<tr><td>Sähköposti:</td><td><input type="text" name="mail" maxlenght="20"></td></tr>
<tr><td>Kommentti:</td><td><input type="text" name="msge" maxlength="100"></td></tr>

Tuo ei pahemmin toimi kun kahdessä ylimmässä on: "maxlengHT" ja alimmaisessa on oikein eli: "maxlengTH"... Korjaapa virhe!

Wee [22.10.2008 22:44:22]

#

Pienellä muokkauksella hyvä, toimiva, ja asiansa ajava skripti.

nard0xx [29.01.2009 17:13:43]

#

Miksei mulla toimi kunnolla? miks tonne ylös tulee lukeen noita html tagien estoja?

Wee [06.07.2009 01:39:33]

#

Php-koodi pitää siirtää palvelimelle internettiin, ennen kuin ajat sen. Et voi ajaa sitä omalta koneeltasi, ellet ole asentanut siihen php:ta.

Dain [02.02.2010 15:32:17]

#

Moro! Kokeilin tätä mutta tulee tämmöstä:

http://mezumsnet.com/kommentti.php

Annoin sille kommentti.txt filulle sen 644 jutun vai mikä lieneekää. Miten ton nyt sit saatoimimaan. Kiitos jo etukäteen! :D

qeijo [18.06.2010 14:31:30]

#

Hieno. :/


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta