Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: [JS] Syötetyn päivämäärän tarkistus

Sivun loppuun

JussiR [20.11.2009 10:17:44]

#

Miten saisin tarkistettua onko tekstikenttään kirjoitettu päivämäärä muotoa pp.kk.vvvv ?

Metabolix [20.11.2009 10:27:19]

#

Säännöllisellä lausekkeella.

var osuma = tekstikentta.value.match(/^\d{2}\.\d{2}\.\d{4}$/);
if (!osuma) {
  alert("N00b.");
}

JussiR [20.11.2009 10:41:58]

#

Kiitos.

Grez [20.11.2009 12:51:09]

#

Jos haluaisi hienostella, niin voisi vielä tarkistaa ettei esim. 37.16.2009 kelpaa.

jo123 [20.11.2009 13:59:58]

#

Tämä hauska koodi tarkistaa kaiken mahdollisen, jopa karkausvuoden =).

var paivamaara="29.02.2004";
var osuma=paivamaara.match(/^\d{2}\.\d{2}\.\d{4}$/);
if(osuma){
	var paivamaaraSplit=paivamaara.split(".");
	if(paivamaaraSplit[1]<=12){
		var paiviaKuukaudessa=32 - new Date(paivamaaraSplit[2],paivamaaraSplit[1]-1, 32).getDate();
		if(paivamaaraSplit[0]<=paiviaKuukaudessa){
			alert('Päivämäärä on validi!');
		}
	}
}

Antti Laaksonen [20.11.2009 14:09:26]

#

Hauska harjoitus on laatia säännöllinen lauseke, joka tarkistaa päivämäärän täydellisesti.

Grez [20.11.2009 15:41:04]

#

Hmm, täydellisesti... Voisin veikata, että jos pitää ottaa huomioon, että helmikuun 29. saa esiintyä vain karkausvuosina, niin siitä tulisi melkoinen hirviö.

Jaska [20.11.2009 15:56:33]

#

Aika hankala. Eikös kalenterikin vaihtunut jossain vaiheessa juliaanisesta gragoriaaniseen? Itse en kyseistä vuotta muista.

JussiR [20.11.2009 16:41:05]

#

Juu mulle riittää tuo Metabolixin koodi.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta