Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Miten saan näkymään taustavärin ja taustakuvan eri selaimilla?

Sivun loppuun

iines [09.03.2023 15:51:36]

#

Hei,
en saa näkymään nettisivun taustaväriä enkä taustakuvaa eri selaimilla. Näkyy vain localhostilla sivun taustaväri ja taustakuva. Voisiko vika olla CSS style tiedostossa?

jlaire [09.03.2023 20:15:24]

#

On mahdollista, että vika on CSS-tiedostossa.

iines [10.03.2023 16:00:43]

#

Tällainen on CSS styles tiedoston alku:

main {
  width: 100%;
  padding: 20px;
  }

@media (min-width: 1000px) {
  main {
    width: 1000px;
  }
}

@media (max-width: 460px) {
  main {
    padding: 10px;
  }

body {

	font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
	background-color:#e1e1e1;
	font-size: 20px ; color: black; font-weight: 500;
	text-align:center;
 }

index.php alkaa näin:

<?php
require "functions.php";
top();
navibar();
ulkokuva();
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  <head>

    <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">
    <title>   </title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<meta name="author" content=" ">
<meta name="keywords" content=" ">

<meta name="description" content="  ">

	<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css">

  </head>

  <body>

functions.php alkaa näin:

<?php

function avaaTK($osoite=" ", $tk=" ")
{
$mysqlyhteys=mysql_connect($osoite," "," ");
mysql_select_db($tk);
return $mysqlyhteys;
}

$wwwpolku="kuvat/";

$polku = "usr/home/ /d/ /html/kuvat/";
?>
<?php
function top()
{
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  <head><meta charset="windows-1252">
    <title>  </title>

<meta name="author" content=" ">
<meta name="keywords" content="  ">

<meta name="description" content=" ">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css">

</head>

<body>

<tr>
<td>&nbsp;&nbsp;</td></td>
</tr>
</table>

<table border="0">
<tr><td width="50%">&nbsp;&nbsp;</td>

<td class="banneri">

<img border="0" src="kuvat/banneri13.jpg"></a></td><td width="85%">&nbsp;&nbsp;</td></tr>
</table>
<?php
}
?>

<?php

function banner()
{
?>

Eli missä vika, kun ei näytä taustaväriä ollenkaan, muuten kaikki muut asiat toimivat. Olisin todella kiitollinen, jos joku osaisi auttaa?

jlaire [10.03.2023 17:45:49]

#

Näkyykö taustaväri, jos teet selainikkunasta korkeintaan 460px leveän?

iines [10.03.2023 18:41:03]

#

Ei näy.

iines [10.03.2023 18:42:37]

#

Itsekkin mietin, että onko tuo selainikkunan määritys, se mikä estää tuon taustavärin näkymisen.

iines [10.03.2023 18:48:58]

#

Katsoin uudestaan suoraan tuolla kännykällä, niin siinä nyt näkyi taustaväri.
Mutta paikallisella palvelimella se ei näyttänyt sitä taustaväriä, kun laitoin selainikkunan tuohon 460px. Eikä taustaväriä näy sitten isommalla näytöllä, ei edes tabletin näytöllä.

iines [10.03.2023 18:56:17]

#

Nyt vielä testasin lisää, niin näyttää taustavärin Nokian kännykällä, mutta ei Samsungin kännykällä. Molemmissa on melkein samankokoinen näyttö.

iines [10.03.2023 21:44:18]

#

Testasin vielä lisää ja huomasin, että kun tämä

main {
  width: 100%;
  padding: 20px;
  }

@media (min-width: 1000px) {
  main {
    width: 1000px;
  }
}

@media (max-width: 460px) {
  main {
    padding: 10px;
  }

CSS koodi otetaan pois, niin tuli taustaväri näkyviin. Mutta jos otan tämän koodin pois, niin sivut eivät enää skaalaudu eri näytöille. Olisiko tähän mitään ratkaisua?

Metabolix [10.03.2023 23:19:14]

#

Et kai koodaa jollain Windowsin Muistiolla? Kokeilepa sisentää koodi siististi aaltosulkeiden mukaan ja käyttää jotain editoria, joka osaa korostaa toisiaan vastaavat avaavat ja sulkevat sulkeet. Jos koodi on todella tuo, niin ratkaisu näyttää tältä: }

iines [11.03.2023 18:29:07]

#

Puuttui tuosta CSS koodista tämä }, mutta ei ratkaissut ongelmaa. Vieläkään ei näy taustaväriä.

iines [11.03.2023 20:18:30]

#

Nyt sain ongelman ratkaistua lisäämällä koodipätkän index.php tiedostoon, näkyy taustaväri ja taustakuva eri selaimilla.
Kiitos kaikille vastauksista.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta