Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Kilpailu

Ohjelmoi tekoäly!
Tulokset on julkaistu.
Onnea voittajalle!

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Kilpailu: Kuurupiiloa leikkivä tekoäly

Sivut:

Sivu 2 / 2

Sivun loppuun

os [06.01.2020 20:06:33]

Lainaa #

Mielenkiintoinen kisa. Laitoin vielä omankin "virityksen" mukaan (taisi olla minuutin myöhässä tosin).

EDIT: Disclaimerina täytyy vielä ennen tulosten julkaisua todeta, että kyseessä on kokonaisuudessaan viimeisenä päivänä koodattu, lähinnä "jännän idean" ympärille koottu ratkaisu, joka toimii jotenkuten, mutta ei hyvin eikä nopeasti, joten kärkikahinoissa tuskin ollaan mukana :)

Tegu [06.01.2020 20:10:10]

Lainaa #

Pöööhh.. Petyin itseeni, mutta piti jokin kompofilleri silti laittaa mukaan. Peli oli hauska, mutta en lopulta oikein keksinyt mitään järkevää ideaa. Ja kun joulukuu meni Advent of Coden parissa, niin ei jotenkin jaksanutkaan tätä. :(

Eksyin välillä lueskelemaan inspiraatioksi kaikenlaisia papereita, kuten http://www.red3d.com/cwr/steer/gdc99/, vaikken oikein tiennyt, olisiko ne edes järkevästi sovellettavissa tähän. (E: Tekoälyssäni käytin jollain tasolla linkin pursuit- ja wander-menetelmiä.) Lopussa kokeilin vielä jonkinlaisia piiloutumismenetelmiä, mutta en saanut niitä toimimaan hyvin. Sitten loppui debuggausaikakin.

Tähän pitäisi ehdottomasti varata aikaa tarpeeksi. No, tulipa kuitenkin mainosteltua parissa paikassa, toivottavasti niistä tuli edes yksi lisäosallistuja.

jsbasic [06.01.2020 20:18:19]

Lainaa #

Minäkin aloitin vasta 1.1. En ihan pärjännyt TapaniS:n tekoälylle, mutta kun olin jo laittanut ohjelmani sähköpostiin, ajoin uuden turnauksen, jossa se meni ensimmäistä kertaa TaSokkaan ohi.

Kilpailutehtävävä oli mielestäni oikein hyvä. Niin kuin TapaniS:n listasta näkee, niin paras tekoäly voittaa aina. Ainakin itse uskon siihen. Lisäksi ohjelmien pitää osata vuorovaikuttaa keskenään. Olisi silti hauskaa, jos joskus olisi (matematiikan sijaan) joku dataan perustuva kilpailu. Esimerkiksi jo mainitsemani wikipedian pakkaaminen, tai vaikka jokinlainen bottien tietokilpailu tai ennustamiskilpailu.

Tegu [06.01.2020 20:26:18]

Lainaa #

jsbasic kirjoitti:

– – tai vaikka jokinlainen bottien tietokilpailu tai ennustamiskilpailu.

Lasketaanko taannoinen Lukupeli?

jsbasic [06.01.2020 20:31:49]

Lainaa #

Tegu kirjoitti:

Lasketaanko taannoinen Lukupeli?

Tarkoitin jotain laajempaa, "aitoa" tietämystä vaativaa tehtävää. Esimerkiksi http://prize.hutter1.net/

Metabolix [06.01.2020 21:00:18]

Lainaa #

Kilpailuaika on päättynyt. Kisassa on mukana kymmenen tekoälyä: Jorolainen, lurkki, Maalitaulu, Reisille, Rustaus, SpinMagnet, Suikero, TaSapaino, Tuntematon1, viritys.

Laitan pelit pyörimään. Tiedossa on nyt ainakin 5040 peliä (10×9×8 yhdistelmää etsijöinä, 7 järjestystä piiloutujille). Nopeus näyttäisi olevan noin kahdeksan peliä minuutissa.

Metabolix [07.01.2020 10:36:45]

Lainaa #

Tulokset on julkaistu! Kilpailun voittajaksi selviytyi Anaatti tekoälyllään Rustaus, toiseksi tuli riekkuja tekoälyllään lurkki, ja kolmannen sijan vei TapaniS tekoälyllään TaSapaino. Onnea menestyjille ja kiitos kaikille osallistujille!

Koetan mahdollisesti kääntää ainakin kärkipään ohjelmista JavaScript-versioita testaussivulle taas jossain vaiheessa. Kehitän myös testaussivua (ja ehkä KilpailuProxya) yleisesti seuraavaa kisaa varten.

Tegu [07.01.2020 11:12:09]

Lainaa #

Kiitos kisasta!

Piiloutumisen jumbosijastani en yllättynyt lainkaan, kun ei tuo versio edes yritä piiloutua. :D Olisi pitänyt ajaa otus alussa edes hieman pidemmälle keskustasta ja jättää vasta sitten vaeltelemaan. Etsimisessä sen sijaan puolta väliä hipova sijoitus oli oikeastaan ihan mukava noin yksinkertaisella ratkaisulla. Esteitä en tosiaan huomioinut lainkaan. Tai kehitteillä sekin oli, mutta se jumiutui laskemaan aivan liaan pitkäksi aikaa ja löysi jostain syystä vain oman nykyisen paikkansa, enkä saanut sitä kuntoon ajoissa.

TapaniS [07.01.2020 13:17:57]

Lainaa #

Kiitokset mukavasta kisasta!

Olikohan lurkki sama versio kuin harjoitusvastustaja? Se jäi ainakin omissa testeissäni TaSapainon jälkeen, mutta nyt se yllätti kiilaamalla toiseksi!

Onnittelut kuitenkin kaikille mukana olleille! Ilman osallistujia ei kisaa saada aikaan! Nyt oli hiukan haastava, kun piti saada kaksi erilaista toimintoa (etsijä / piiloutuja) samaan koodiin.

Grez [07.01.2020 13:52:12]

Lainaa #

TapaniS kirjoitti:

Nyt oli hiukan haastava, kun piti saada kaksi erilaista toimintoa (etsijä / piiloutuja) samaan koodiin.

Kai ne olisi voinut rakentaa vaikka kokonaan erikseen ja lopuksi vain lisätä pieni pätkä koodia joka valitsee kumpi suoritetaan?

riekkuja [07.01.2020 16:28:35]

Lainaa #

TapaniS kirjoitti:

Olikohan lurkki sama versio kuin harjoitusvastustaja? Se jäi ainakin omissa testeissäni TaSapainon jälkeen, mutta nyt se yllätti kiilaamalla toiseksi!

Kisaan osallistunut versio oli paranneltu versio harjoitusvastustajasta. Idea on täysin sama kuin harjoitusvastustajassa, mutta kieli vaihtui välissä Lua:sta Rubyyn.

Anaatti [07.01.2020 21:11:45]

Lainaa #

Oikein mukava kisa oli taas kerran. Sai myös hyvän syyn harjoitella lisää uusia kieliä eli Rustia tällä kertaa. Tuo Tuntematon1 oli tosiaan täysin sama äly kuin tuo harjoitusvastustaja einimeeviel1.

Tegu [07.01.2020 22:25:18]

Lainaa #

Minunkin piti viime kisan tapaan tehdä Rustilla, mutta olin sen kanssa niin ruosteessa, että päätin aloittaa Pythonilla. No, lopulta sitten jäinkin siihen. Pitääkin latailla koodit ja katsella hieman muiden tuotoksia. :)

Muokkaus: Purkkasinpa JavaScript-version: http://paste.dy.fi/Kz4 Yhtä ruma ilman siistimistä, ettei siinä tulisi vahingossa eroja. Tosin kisakorjausta satunnaisuuteen en osannut/jaksanut toteuttaa etenkään siten, että se vastaisi Python-versiota. Ilmeisesti BigIntin kanssa pitäisi leikkiä.

jsbasic [08.01.2020 02:08:43]

Lainaa #

Olipa mukava kisa. No, minä tykkäsin ainakin. Vaikka tehtävä tuntui alussa aika monimutkaiselta, kilpailuohjelmat olivatkin kooltaan pienempiä kuin viime vuonna. Itselleni kehittäminen oli selkeää. Outo yhtälö! Tosin Go-lautapelissäkin on yksinkertaiset säännöt, mutta pelaaminen on silti monimutkaista.

70- ja 80-luvun lapset saattavat keksiä, mistä ohjelmani nimi Jorolainen tulee. Liittyy piiloutumiseen ja etsimiseen. Ääkköset ovat pudonneet nimestä pois.


Sivun alkuun

Sivut:

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta