Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Kilpailu

Ohjelmoi tekoäly!
Aikaa on 6.1. saakka.

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Kilpailu: Kuurupiiloa leikkivä tekoäly

Sivu 1 / 1

Sivun loppuun

Metabolix [01.12.2019 12:30:00]

Lainaa #

Vuodenvaihteessa 2019–2020 pidetään jälleen ohjelmointikilpailu.

Tässä tekoälykilpailussa on aiheena kuurupiilo. Kolme pelaajaa etsii ja muut piiloutuvat. Jos pysyy liian kauan etsijän näkyvillä, jää kiinni.

Tarkemmat säännöt ovat kilpailusivulla, ja peliä (ja omaa tekoälyään) voi kokeilla testaussivulla. Mukana on perinteiseen tapaan esimerkkiohjelma muutamalla yleisimmällä ohjelmointikielellä.

Tervetuloa kilpailuun!

Tegu [01.12.2019 13:48:38]

Lainaa #

Dodii! Näitä on aina kiva tehdä, vaikkei menestyisikään. Aihe vaikuttaa hauskalta, vaikka ehkä aavistuksen vaikealta. Tästä aiheesta tuli väkisinkin mieleen vähän aikaa sitten näkemäni OpenAI-julkaisu: https://openai.com/blog/emergent-tool-use/ Onkohan sama ehkä jopa toiminut innoittajana tälle aiheelle? :)

Metabolix [01.12.2019 15:12:23]

Lainaa #

Tegu, hauska linkki. :) Tämän kisan idea tuli kuitenkin siitä, että mietin erilaisia vaikeampia pelejä mutta totesin sitten, että pelkkä järkevä navigointi maailmassa on jo tarpeeksi vaikea tehtävä. Lisäksi ensimmäinen itse järjestämäni kilpailu oli vuoden 2008–2009 hippakilpailu, jonka jatkoksi tämä sopii hyvin.

Vaikka aihe on ehkä vaikea, yritin tehdä osallistumisesta helppoa: Ohjelma voi tulostaa mitkä tahansa koordinaatit pelilaudalta ja odottaa, että pääsee perille. Jopa esteiden huomioiminen on siis vapaaehtoista. Esimerkkiä on helppo jatkokehittää. Kannustan kaikkia yrittämään.

Edelliseen kisaan osallistuneille vielä huomiona: apuohjelma KilpailuProxy on uudistunut huomattavasti, eli on syytä ladata uusi versio ja säätää asetukset tällä kertaa asetustiedoston kautta.

TapaniS [01.12.2019 19:24:33]

Lainaa #

Testasin peliympäristöä ja java-esimerkkiohjelmaa ja hyvin näytti toimivan! Tuntui hiukan hankalammalta kuin poimintapelin ympäristö, mutta asetusten syöttäminen KilpailuProxy.json -tiedoston kautta varmaan onkin parempi noin.

Harjoitusvastustajia taas kaivattaisiin ...

Metabolix [01.12.2019 20:16:40]

Lainaa #

TapaniS: Kehitysehdotuksia (tai jopa koodia) otetaan mieluusti vastaan. Ominaisuuksia on paljon enemmän kuin edellisissä kisoissa, mutta käyttöliittymää voi varmasti vielä hioa.

TapaniS [02.12.2019 14:36:07]

Lainaa #

Kilpailuproxyn hallintaosite on hiukan eri kuin tuohon lomakkeelle napsahtaa. Eli pieni säätö tuohon helpottaisi. Saahan sen tietysti myös kirjoitettua manuaalisesti.

Pisteen etäisyys suorasta. Tuo piti käydä katsomassa, muuten ei lähde ajatus käyntiin.

Tangentin yhtälö ja tämäkin vielä!

Metabolix [02.12.2019 16:35:06]

Lainaa #

TapaniS kirjoitti:

Kilpailuproxyn hallintaosite on hiukan eri kuin tuohon lomakkeelle napsahtaa.

Hauska huomio. Nyt testaussivulla on sama osoite. Sinänsä on melko yleisesti tiedossa, että 127.0.0.1 ja localhost johtavat samaan paikkaan... (Jotain ongelmia oli localhost-sanan käytössä, ja siksi KilpailuProxyssa on nimenomaan 127.0.0.1.)

Korjasin myös testaussivusta kiusallisen bugin, joka aiheutti turnauksen toimimattomuuden muilla kuin Firefoxilla.

Tegu [04.12.2019 16:33:08]

Lainaa #

Tulipa mieleen, että mitenköhän peliohjain toimisi ihmispelaajalle. Eipähän ainakaan tarvitsisi kliksutella ympäriinsä. Kyhäsin sitten ensimmäistä kertaa jotain selainten Gamepad-rajapinnalla, ja ihan kelvollisesti se tuntuisi toimivan. Välillä syöte tosin tuntuu jäävän pohjaan hetkeksi, ja pelin alussa pitää jostain syystä klikata hiirellä ennen kuin ohjain alkaa totella. Kaikki on kovakoodattua, joten jos jotain haluaa säätää, niin se pitää tehdä koodissa. Testattu pelkästään Firefoxilla ja (ei-Chromium-)Edgellä.

Paste: http://paste.dy.fi/mu5 (rivit 1208–1235 ja 1246)

Näppistuki kävi mielessä, mutta itse en enää sitä tarvitse, kun tuon toteutin, joten sen saa joku halutessaan tehdä. :D

Metabolix [04.12.2019 22:18:23]

Lainaa #

Tegu: Lisäsin tuolta pohjalta peliohjainkoodin testaussivulle. Tämän pitäisi toimia myös ilman klikkausta. Minulla ei ole peliohjainta testattavaksi, joten voitko kokeilla päivitettyä sivua?

atlantti [05.12.2019 10:13:39]

Lainaa #

Saako kilpailuun osallistua joukkueena? Säännöt ei suoraan kiellä tätä, viittaa tosin "osallistujaan" yksikössä.

En keksi hyvää syytä miksi ei, paitsi että yksin kisassa on vaikeampi pärjätä jos mukana on joukkueita. Syitä puolesta sen sijaan ovat että yhdessä on hauskempi tehdä, ja joka tapauksessa on mahdoton valvoa että yhtä tekoälyä on ollut tekemässä vain yksi henkilö.

Grez [05.12.2019 10:52:24]

Lainaa #

Heh - ekan kappaleen perusteella ajattelin että tarkoitat että tekisi useamman tekoälyn jotka pelaisi joukkueena muita tekoälyjä vastaan.

En usko että koodaus tiimissä on sinänsä kiellettyä, mm. mainitsemistasi syistä.

Metabolix [05.12.2019 15:00:40]

Lainaa #

atlantti, kuten itsekin totesit, tekoälyn tekijöitä ei voi kuitenkaan valvoa. Saa mielellään ilmoittaa kaikkien tekijöiden tiedot ja joukkueen nimen, ja laitetaan sitten tuloslistaan tekijäksi vaikka joukkueen nimi ja tarkemmat tekijätiedot tekoälyn kuvaukseen.

Keskeneräisiä ohjelmia saa mielellään julkaista kisan kuluessa harjoittelua varten, niin kisan kiinnostavuus ja taso nousee.


Sivun alkuun

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta