Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Macbook Pron puhdistaminen imuroimalla

Sivu 1 / 1

HTML5 [10.06.2019 21:33:35]

Lainaa #

Onko turvallista puhdistaa Macbook Pro pölystä imuroimalla varovasti sen tuuletusaukkoja (ei täydellä teholla, hieman etäältä)? Ei haluaisi avata koneen takapaneelia, vaikkei se kuulemma ole vaikeaa. Paineilmaa taas ei kannata käyttää, sillä se vaan puhaltaa pölyt syvemmälle koneeseen.

Voiko tällainen imurinkäyttö luoda staattista sähköä, joka rikkoo komponentteja? Tällaisesta varoitellaan netissä, mutta en tosiaankaan avaisi konetta eikä imurin suunkaan tarvitse välttämättä koskea koneeseen.

AtskaFin [10.06.2019 21:36:29]

Lainaa #

Kyllä siinä staattisessa sähkössä taitaa olla jotain perää, mutta itse olen puhdistanut koneet joko paineilmalla tai pölynimurilla. Eikai se kone hajoa ellet sillä imurilla ala hakata sitä konetta.

walkout_ [11.06.2019 06:13:22]

Lainaa #

Huoltoliikkeessä suositeltiin minulle koneen imurointia karvasuulakkeen kanssa ensin, kuin vien sen huoltoon jos vika onkin vain siinä, että sen sisällä on liikaa pölyä. Ja jos imurointi ei korjaa siinä olevaa näppäimistövikaa niin vasta tämän jälkeen veisin sen huoltoon josko näppäimistö on oikeasti rikki eikä vaan liikapölyn takia tullut oikosulkua näppäimiin.

The Alchemist [12.06.2019 14:43:14]

Lainaa #

Imurilla ei kyllä irtoa pintoihin tarttunut pöly vaan siihen tarvitaan se takakannen avaaminen ja paineilmapönttö. Kannattaa kyllä ensin varmistaa jostain iFixistä tms. sen takakannen avaaminen. Olen itse paskonut oman parin tonnin läppärini sillä, että rusautin takakantta kiinni pitäneet metallirivat poikki, koska en tiennyt niiden olemassaolosta

Lisäys: MacBookien näppäimistön hajoaminen on tyyppivika ja voit huoletta viedä koneen takuuhuoltoon. Tämä koskee muistaakseni vuoden 2017 ja sitä uudempia MacBook-koneita, joissa on viallinen "butterfly switch" -kytkimillä varustettu näppäimistö. Ostitpa koneen mistä kaupasta tahansa, niin henkilökunnan pitäisi olla tietoinen siitä, että Applen koneissa on tällainen vika ja heidän pitäisi ottaa kone vastaan mukisematta. Viime kädessä voit valittaa kuluttajariitalautakuntaan.

Virhevastuun nojalla koneen luulisi menevän huoltoon vaikka se olisi yli kaksi vuotta vanhakin, koska todistettavasti viallinen näppäimistö on ollut koneessa alusta asti.

Koneen takapuolella oleva pöly ei vaikuta näppäimistöön.

https://www.tomsguide.com/us/apple-macbook-keyboard-service-program,news-27497.html

HTML5 [12.06.2019 15:21:03]

Lainaa #

Koneen näppäimistössä ei ole mitään vikaa. Ajattelin muuten vain puhdistaa tuuletusaukkoja, jos niihin on parin vuoden kuluessa kertynyt pölyä.

Olen kyllä tietoinen tästä perhosnäppäimistön viasta, mutta se ei onneksi koske konettani, joka on vuoden 2015 puolivälin malli. Kiitos kuitenkin ohjeista: toivottavasti joku muu hyötyy niistä esimerkiksi löytämällä tämän keskustelun hakukoneella.

walkout_ [12.06.2019 21:13:28]

Lainaa #

Jaa jaa... muulla on Pro Aqua -imuri jossa myös sellainen toiminto, että sen voi muuttaa puhaltimeksi. Mutta en kyllä uskaltaisi avata konettaa itse.

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta