Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Kilpailu

Ohjelmoi tekoäly!
Aikaa on 6.1. saakka.

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Lua opplias, Ensinmäinen ohjelmasi.

Sivu 1 / 1

lexathedj [28.10.2018 12:19:22]

#

Tervetuloa tähän koodivinkki sarjaan, nimeltään Lua oppilas, joka on tarkoitettu lua kielen aloittelioille jossa siis on koodi vinkkejä lua kielellä, keskitytään vain tavaliseen luahan, ei robloxin luahan, tähän aikaan käytetään luan livedemoa koska en vielä löytänyt hyödyllistä luan asennus ohjeita koska olen myös aloittelija lua kielen käytöstä. linkki livedemoon on tässa http://www.lua.org/demo.html , monet hakukoneet sanovat että tämä sívusto ei ole turvalinen, mutta ei hätäää sivusto on turvalinen.
ja eikun asiaan.
ensinmäiseen ohjelmasi kirjoitat näin luan livedemon teksti alueeseen.

print("hello world")

tai

io.write("hello world")

ja mitä sitten tapahtuu.
nähdään sitten joskus kun saan lisää lua koodia.
jos haluat lähettä kommenttia niin mene lua suomelan keskustelu auleeseen tässä linkkihttps://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/30741-lua-suomelan-keskustelu-alue/sivu-1

Lisäys: Auh unohdin yhden jutun, Lua on julkaistu MIT-lisenssin alla, joka sallii hyvin vapaan käytön jopa kaupallisiin tarkoituksiin. Luaa käytetäänkin paljon erilaisissa sovellusohjelmissa (esim. VLC, Lightroom) ja tietokonepelien sisäisenä skriptikielenä (esim. World of Warcraft ja Roblox)

Lisäys: Taas vielä unohtui yksi juttu, Lua on suunniteltu helposti yhdistettäväksi muihin ohjelmointikieliin. Alkuperäisessä toteutuksessa on rajapinta, jota voi käyttää C ja C++ -ohjelmointikielillä. Tämän lisäksi rajapintoja löytyy muun muassa Pascalille, .NET:lle sekä Adalle.

Metabolix [28.10.2018 18:16:26]

#

Et voi kirjoittaa opasta, jos et vielä osaa itse kunnolla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta