Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: SSL ja kuvat katoavat

Sivun loppuun

Tunturisusi [23.09.2018 18:29:36]

#

Olen yrittänyt laittaa serverille .htaccess koodia = SSL-certifikaatti, jolla tulee tuo vihreä turvalukko osoitteen eteen. Palvelimelta saamani koodi toimii muuten, mutta kuvat eivät Google Chromessa näy. Joka sivulta puuttuu joka kuva ja tulee suomeksi tällainen errorviesti, että sivu yrittää ladata tiedostoja tuntemattomasta lähteestä. Vaikka kuvat ovat samassa paikassa kuin kaikki muukin.

Minulle annettiin tällainen koodi, joka oli sivuillani yli kuukauden, ennen kuin havaitsin, että kuvat katoavat:

#Rewrite everything to https
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Mutta kuten edeltä käy ilmi, tämä ei toimi - jotakin pitää muuttaa taikka lisätä.

Kysyin koodia tuolta Googlenkin foorumilta, sieltä saamallani koodilla kaikki sivut katosivat. -
Tässä vielä se saamani koodi, jolla sivut katoavat:

#Rewrite everything to https
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?tunturisusi\.com
RewriteRule ^(.*)$ https://www.tunturisusi.com/$1 [R,L]

Tämän jälkeen sivuilla näkyy vain:

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

groovyb [23.09.2018 18:47:29]

#

Onko kuviesi urleissa myös https:// eikä http://

Kun laitat sivustosi https:n alle, pitää myös kuvat ladata https:n alta.

Tunturisusi [23.09.2018 19:34:01]

#

Kuvien urleissa on tuo pidempi s-osoite, eli esimerkiksi linkkieni ylin kuva on tällainen:

https://www.tunturisusi.com/tunturisusi/aitijatytar.jpg

ja ilman lukkoahan näyttää olevan näin

http://www.tunturisusi.com/tunturisusi/aitijatytar.jpg

Kaikkien kuvien osoite näyttää alkavan https:// silloin kun tuo SSL-
koodi on asetettu.

Lisäys:

Lisään tapojeni mukaan, että Mozilla Firefoxilla ja Internet Explorerilla kuvat näkyvät normaalisti.

Mättää vain Google Chrome, joka on se yleisin selain ja myös itseni käyttämä.

peran [23.09.2018 21:32:59]

#

Kyllä kuvat minun Chromessa näkyy !?

Auttaisikohan jokin välimuistin tyhjennys tai vastaava ?

Vai saitko jo ongelman korjattua ?

Siis tämä näyttää minulla samalta Firefoxissa ja Chromessa.
https://www.tunturisusi.com/

Myös esittämäsi https://www.tunturisusi.com/tunturisusi/aitijatytar.jpg
Näyttää samalta FireFoxissa kuin Chromessa.

Tosin minun Chrome pyörii Linuxissa.

Tunturisusi [24.09.2018 07:08:11]

#

Tällä hetkellä palvelimella ei ole tuota SSL-koodia. Jostakin ihmesyystä kuitenin osun aina lukkosivulle edelleenkin.

Tässä on hankaluutena se, että kun koodi on päällä - niin myös palvelimelta väittivät, että kuvat näkyvät normaalisti - mitä ne eivät tee. Minun oli vaikea uskoa heitä, koska itselläni kuvat eivät näy.

Olen tyhjentänyt välimuistit lukemattomat kerrat, tarkistanut asetuksista että kaikkien kuvien pitää näkyä, poistanut Avg-virusohjelman, ladannut kahteen kertaan uuden Google Chromen ja lukenut netistä kaiken aiheeseen liittyvän. World Press-sivuilla tällainen ongelma on yleinen ja siellä pitää ladata asian hoitamiseksi jokin Simple plugin.

Olen yrittänyt korjata ongelmaa kaksi viikkoa ja käynyt sarjana kymmenillä sivuillani peräkanaa ja kuvat eivät kaikki näy.

Sivun uudelleen lataaminen ei vaikuta mitään. Kuvasta voi näkyä esim 10 prosenttia yläreunasta ja siihen jähmettyy, eikä sivun uudelleenlataus vaikuta mitään. En ole koskaan nähnyt tällaista kuvien jähmettymistä.

Silloin, kun sivuilla näytetään mixed-sisältöä, eli kuvat tulevat jostakin muualta, kuvat voivat jäädä näkymättä. Minulla kuvat tulevat samasta kansisosta ja siksi tuo viesti "sivu yrittää ladata sisältöä tunnistamattomasta lähteestä" tuntuu oudolta. Minä liitän tähän kuvan tuosta hälyviestistä:

http://www.tunturisusi.com/koiralinkit/unreliable.jpg

Ja tässä kuva susisivujen yläosasta, logokuvasta latautuu vain osa:

https://www.tunturisusi.com/koiralinkit/osittain.jpg

Lebe80 [24.09.2018 09:28:49]

#

Täälläkin näkyy ihan oikein https -sivun kuvat.

Grez [24.09.2018 09:47:19]

#

Kuvat näkyy myös Windowsin Chromella ainakin etusivulla.

Tunturisusi kirjoitti:

Minulla kuvat tulevat samasta kansisosta ja siksi tuo viesti "sivu yrittää ladata sisältöä tunnistamattomasta lähteestä" tuntuu oudolta. Minä liitän tähän kuvan tuosta hälyviestistä:

http://www.tunturisusi.com/koiralinkit/unreliable.jpg

Nämä on taas näitä ongelmia, joiden syy on äärimmäisen helppo ratkaista koneella, jossa ongelma esiintyy mutta lähes mahdoton ratkaista noin muuten.

Ehdottaisin että avaat chromestasi (jossa ongelma esiintyy) kehittäjäkonsolin (ctrl+alt+j ainakin Windowsin Chromessa) ja sieltä network välilehti ja lataa sivu uudelleen. Se näyttää ihan suoraan että mitkä skriptit se on blokannut tuosta syystä ja jopa korostaa ne rivit punaisella:
http://i64.tinypic.com/jujvrl.jpg

Tunturisusi [24.09.2018 10:04:28]

#

https://www.tunturisusi.com/koiralinkit/punainen1.jpg

https://www.tunturisusi.com/koiralinkit/punainen2.jpg

Kiitokset kaikille vastanneille ja punaisina näkyvät nämä kuvien neljä tiedostoa, joiden avulla menu toimii - joten niitä ei voi poistaa. Mitenkäs tästä edetään?

Grez [24.09.2018 10:08:44]

#

Laitat ne latautumaan https:// -alkuisesta osoitteesta.

Itse asiassa kannattaa aina käyttää kaikkiin ulkoisiin linkkeihin https:// -alkua, koska ulkopuolisten cdn:ien tiedostoissa on todennäköisempää että ne on selaimessa välimuistissa https-alkuisina, vaikka oma sivu olisikin http.

Toinen vaihtoehto on laittaa kaikki ulkoiset osoitteet alkamaan ilman protokollaa, eli tyyliin //fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,600,300 jolloin ne käyttää http tai https sen mukaan kummalla sivusi on ladattu. Huono puoli tuossa on se, että
a) Ei toimi jos käytät paikallisesti file: -protokollalla ja
b) Molemmat cachetetaan erikseen

Tunturisusi [24.09.2018 10:31:20]

#

Oliko sittenkin niin, että nuo tiedostot sittenkin latautuvat jostakin muualta - vaikka luulin että kaikki on kansiossani. Ja silloinko pitäisi jokikisen sivun koodissa osoitteen http perään lisätä s - se on mahdoton urakka.

Eli löydän jokaiselta sivulta koodin

	<script src="http://css3-mediaqueries-js.googlecode.com/svn/trunk/css3-mediaqueries.js"></script>

ja tuonko osoitteeseen pitäisi lisätä s. Koko sivustossa tuhansia samalla tavalla samalla menulla koodattuja sivuja.

Grez [24.09.2018 11:25:52]

#

Joo, pitää muuttaa. Tuo on max 2 minuutin homma kelle tahansa joka osaa vähänkään käyttää tietokonetta.

Tähän on 2 perustetta:

1) Sinänsä lähtökohtaisesti jos olet koodannut sivut yhtään järkevästi, niin riittää kun muutat nuo yhteen tiedostoon. Tietenkin järkevä sivuntekijä käyttää eri sivuille yhtä sivupohjaa, jota sitten käytetään eri sivuilta, eikä copy&pasteta samaa sivupohjaa jokaiselle sivulle.

2) Jos olet koodannut sivuston niin että sinulla on siellä on tuhansia erillisiä tiedostoja joissa on nuo samat linkki, niin voit silti ottaa tekstieditorin ja sanoa "etsi ja korvaa" koko hakemistolle. Eli esim. Windowsissa voisit ottaa vaikka notepad++ editorin, painaa ctrl+h (tai valita valikosta Etsi -> Korvaa..) ja sitten sieltä välilehti "etsi tiedostoista", etsittävä merkkijono kohtaan http://, korvaa merkkijonolla kohtaan https://, suodattimet kohtaan esim. *.htm* Kansioon valitset sivustosi juurihakemiston, valitset ruksin kohtaan "Kaikissa alikansioissa" ja sitten valitset "korvaa kaikki"

Tunturisusi [24.09.2018 11:43:39]

#

Löydän Notepadista ohjeillasi tuollaisen pienen pomppaavan taulun "Korvaa", johon teen kaiken tuon ohjeittesi mukaan. Tähän saakka helppoa.

Mutta miten tuo muutetaan eli talletetaan jonkinlaiseksi tiedostoksi, jonka voin muuttaa nettiin? Vai miten tämä korvausmenettely toteutuu? En löydä tästä Korvaa-taulusta talletusmahdollisuuttakaan.

Kiittäen edelleen.

Lisäys: *Huomaan, että kun teen tämä kaiken, kun avattuna on index-sivu, niin siihen ilmaantuu https - mutta mihinkään muuhun sivuun ei.

groovyb [24.09.2018 12:01:41]

#

Jos käytät jotain editoria jossa kaikki tiedostosi ovat listattuna, pystyt hakemaan ja korvaamaan kaikista tiedostoista samaan aikaan.

Esimerkiksi visual studio code (ilmainen) hoitaa tätä virkaa mainiosti. Avaat vain juurikansion jossa tiedostosi ovat, jonka jälkeen voit hakea ja korvata kaikkien tiedostojen sisällöstä.

Tunturisusi [24.09.2018 12:02:14]

#

Tämä edistyy, Etsi kaikki - hetkinen.

Lisäys:

Edistyminen oli näennäistä. Löysin Notepadista kohdan Etsi kaikki, ja se etsi kaikki juurihakemiston tiedostot ja klikkailin kohtaan Korvaa kaikki, mutta muille sivuille ei tapahtunut mitään. S-kirjain solahti ainoastaan index-sivuun, kun se oli avattuna. Teen varmasti siis jotakin väärin.

-----------------------------------------------

Minulla on nyt koneellani Visual studio code. Olisikohan sinulla groovyb mahdollista kirjoittaa numeroittain ohjeet, miten korvaan http:n kaikkiin kansioihini merkkijonolla https:// ?

groovyb [24.09.2018 12:26:25]

#

1) varmuuskopioi projektikansiosi, jotta virheen sattuessa alkuperäiset tiedot on tallella
2) Visual studio codessa, ylävalikosta File - Open ja valitse kansio jossa sivustosi on (valinnan jälkeen kaikki tiedostot kansioineen pitäisi näkyä explorerissa, tämän saa auki painamalla tiedostokuvaa vasemmasta sivuvalikosta)
3) paina vasemmasta valikosta suurennuslasia, tulisi näkyä kentät Search ja replace
4) Kirjoita search kenttään se minkä haluat etsiä ja paina enter
5) tarkista että hakutulokset näyttävät oikein
6) kirjoita replace kenttään millaiseksi haettava teksti pitäisi muuttua (esim jos haluat etsiä ja korvata teksti Moikka tekstiksi Heippa, search kentässä tulisi lukea Moikka ja replace kentässä Heippa). Kun kirjoitat replace kenttään, hakutuloksissa tulisi näkyä punaisella mikä osuus muuttuu ja vihreällä millaiseksi tulisi muuttumaan
7) Kun olet tarkistanut että vain halutut asiat muuttuvat hakutuloksista, paina replace kentän vierestä kuvaketta. Tämän jälkeen tulisi tulla dialogi, jossa kysytään, halutaanko varmasti korvata tiedot. paina Replace.
8) homma valmis!

Lisäys:

jos haluat muuttaa kohdat http://css3-mediaqueries-js.googlecode.com/svn/trunk/css3-mediaqueries.js https:n alle, voit esimerkiksi testata seuraavaa:

Search: http://css3-mediaqueries-js.googlecode.com
replace: https://css3-mediaqueries-js.googlecode.com

Tunturisusi [24.09.2018 12:36:02]

#

Selitin edellä väärin, eli Etsi kaikki - se olikin etsinyt kaikki http-merkinnät vain samalta index-sivulta., ei suinkaan muilta sivuilta.

--------------------------------------------------

Kiitokset Groovyb, paneudun tähän ja menee aikaa ja ilmoitan aikanaan, missä vaiheessa olen.

Lisäys:

Mutta heti alkuun,

https://css3-mediaqueries-js.googlecode.com

niin sitä ei löydykään:

404. That’s an error.

The requested URL / was not found on this server. That’s all we know.

groovyb [24.09.2018 12:40:36]

#

Tarkoittaa sitä että ei tuollaista javascriptiä ole ylipäätään tarjolla tuolta haluamastasi osoitteesta. Mihin tarvitset tuota javascriptiä ja mitä se tekee?

Grez [24.09.2018 13:01:59]

#

Niin sitä ei tosiaan löydy myöskään vastaavasta http:// -alkuisesta osoitteesta. Tuossa ilmeisesti pitäisi olla vielä jotain tuon com jälkeenkin.

Tunturisusi [24.09.2018 13:04:59]

#

En tiedä tarkalleen mitä tuo scripti tekee, mutta se on tullut menun yhtedessä, joka ilmeisesti tarvitseee toimiakseen sitä?

Mutta siis https muotoiseksi s-kirjaimen kanssa ei voi vaihtaakaan, koska scriptiä ei ole https osoitteessa, jos oikein ymmärsin.

Voisivatko nämä sivun latautumista jäädyttävät scriptit vaikuttaa siihen, että kuvat eivät näy? (Joka oli se alkuperäinen ongelma)

Lisäys: Mystillistä, onko tuo koodi jokin sivulleni jäänyt jäänne, koska menu kuitenkin toimii, vaikka tuo linkki ei vie minnekään.

Lisäys:

Se näyttää olevan ihan ylimääräinen koodi siinä alussa, koska mitään ei tapahdu kun sen poistaa:

<!--[if lt IE 9]>
	<script src="https://css3-mediaqueries-js.googlecode.com/svn/trunk/css3-mediaqueries.js"></script>
<![endif]-->

Mutta tällöin turvalukollinen sivu blokkaa tyylitiedoston:

https://www.tunturisusi.com/koiralinkit/blokkaus.jpg

Ja kuvat eivät minulle näy. Tyhjensin välimuistin ja latasin susisivujen etusivun, tuloksena pois kolme pientä kuvaa ja logosta saa näkymään vain puolet.

Grez [24.09.2018 13:56:11]

#

Kyseessä on CSS3 media queries tuen vanhemmille selaimille toteuttava "sovite-koodi" eli shim. https://code.google.com/archive/p/css3-mediaqueries-js/

Sitä ei enää nykyään tarvitse mihinkään. Sen takia googlekin on poistanut tuon tiedoston palvelimiltaan.

Suositukseni on, että yksinkertaisesti poistat nuo rivit kokonaan koodistasi:

lainaus:

<!--[if lt IE 9]>
<script src="https://css3-mediaqueries-js.googlecode.com/svn/trunk/css3-mediaqueries.js"></script>
<![endif]-->

Sinänsähän tuota skriptiä ei ole koskaan ladattukaan millään muulla selaimella kuin IE8 tai vanhemmalla IE:llä. Tuollainen ikivanhojen IE-versioiden tukeminen on edesvastuutonta. Microsoft ei enää tue IE11 vanhempia selaimia eli IE8 tai vanhemmalla surffaava todennäköisesti on todella suuressa tietoturvavaarassa.

Tunturisusi [24.09.2018 14:08:52]

#

Grez minä jätän tuon koodirimpsun tulevien aikojen päivityksissä sivuiltani pois.

Miksi Mozilla ja Explorer näyttävät kaikki kuvat mutta Chrome ei. Ainakin minun koneellani jolla ei ole viruksia.

Lebe80 [24.09.2018 14:11:47]

#

Minulla Chrome näyttää kaikki kuvat.

Grez [24.09.2018 14:16:58]

#

No vaihtoehtoja on useita:

1) Chromessasi on jokin bugi. (Et ole vielä kertonut mikä versio Chromesta sinulla on käytössä)
2) Sinulla on verkossa jokin ongelma tai olet määritellyt (esim. jotain testausta varten) että tuo sinun sivustosi ladataan jotain erikoista reittiä
3) Tietokoneessasi on virus tai haittaohjelma

Periaatteessa voisin listata varmaan kymmenittäin mahdollisia syitä.

Katso sieltä chrome developer konsolista että miten ne kuvat ovat latautuneet ja onko kyseessä se että kuva on latautunut vain osittain vai että kuva on sinänsä kokonainen, mutta jokin elementti peittää sen osittain. Developer konsolista näkyy myös kokonaan latautumattomien kuvien osalta, että mikä se virhe niissä on.

Sitten voisit myös olla vähän tarkempi tuon suhteen, että "minulla chrome ei näytä kaikkia kuvia tunturisusi.com-sivustollani" Kerro esimerkiksi tarkalleen ottaen millä sivulla joku kuva ei näy. Eli tietty voi olla että olet tarkoittanut nimenomaan etusivua, mutta jos etusivu sinullakin toimii niin muiden on aika vaikea arvata miltä sivulta toimimattomia kuvia pitäisi etsiä.

Tunturisusi [24.09.2018 14:28:46]

#

Esimerkiksi

https://www.tunturisusi.com/

kun sivua menee hieman alas, niin löytyy lista: Kaikki koiraeläimet.

Jokikiseltä sivulta puuttuu minun selatessani joko logo ja kuvia

https://www.tunturisusi.com/koiralinkit/puuttuvat.jpg

tuosta kuvasta näkee, millaisina pikkuneliöinä esim. korvakoirassa näkyvät puuttuvat kuvat. Näitä pikkuneliöitä ovat kaikki sivut täynnä - jokikinen sivu
- kävin läpi 30 koiraeläintä, kaikki pielessä. Osa latautuu osittain kun sivun lataa uudelleen, osa kokonaan, osa ei ollenkaan. Mitään tällaista ei ole ikinä ollut.

---------------------------

Minulla on viimeisin versio Chromesta, jonka latasin toissapäivänä.

Ja ihmeellistä, että vaikka poistin sen SSL-koodin päiviä sitten palvelimelta, niin sivuni ovat kuitenkin lukolla turvatut.

Tutkin tuota developeria.

Lisäys: Jos joku käy läpi useamman koiraeläinlajin ja näkee jokaisella sivulla jokikisen kuvan, kun osoite on muotoa https, niin se helpottaa tilannetta, sillä tiedän silloin, että tämä on pielessä vain minulla.

groovyb [24.09.2018 14:52:47]

#

Mulla ei myös näy chromella nuo.

*Edit*

jotain hämärää kyllä, koska kun heitin F12 consolen auki niin kuvatkin tuli näkyviin.

Grez [24.09.2018 14:57:58]

#

Veikkaan jotain cacheongelmaa. Mulla toimii kaikki hienosti uusimmalla 64-bittisellä chromella. Developer-työkalussa on vissiin oletuksena ruksi "disable cache" joka vois sitten poistaan sen ongelman.

Tunturisusi [24.09.2018 15:19:49]

#

https://www.tunturisusi.com/koiralinkit/punaista.jpg

Paljon punaista, tästä näkyy esim. että logo ei ole latautunut - minulle täysin tuntematon syy.

Grez [24.09.2018 15:25:10]

#

Tyypillisesti ERR_CONNECTION_CLOSED virheilmoitus johtuu väärin toimivista laitteista kotiverkossa tai väärin konfiguroiduista ssl-sertifikaateista palvelimella. (tässä tapauksessa kuitenkin sertifikaatissa ei näyttäisi olevan vikaa)

Veikkaan (koska ongelma tulee juuri sivuston ylläpitäjälle) että olet konffannut esim. hosts tiedostoon jonkun vanhan palvelimen osoitteen tms. yhtä mielenkiintoista.

Tunturisusi [24.09.2018 15:35:42]

#

Myöskään Grezillä ei näy, joten kuvat eivät katoa vain minulta. Olen tehnyt vain joitakin merkintöjä .htaccessiin palvelimen ohjeiden mukaan, lähinnä spammiestoja, tässä kaikki minun merkintäni joista puuttuu alimpana ollut SSL-koodi:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?://(www\.)?lifehacker.com.*$ [NC]
RewriteRule .* - [F,L]


## SITE REFERRER BANNING
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Motherboard.vice.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Motherboard.vice.com
RewriteRule .* - [F]

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?://(www\.)?Motherboard.vice.com.*$ [NC]
RewriteRule .* - [F,L]

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?://(www\.)?Petitions.whitehouse.gov.*$ [NC]
RewriteRule .* - [F,L]


## SITE REFERRER BANNING
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Petitions.whitehouse.gov [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Petitions.whitehouse.gov
RewriteRule .* - [F]


RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?://(www\.)?Google-Liar.Ru.*$ [NC]
RewriteRule .* - [F,L]


## SITE REFERRER BANNING
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Google-Liar.Ru [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Google-Liar.Ru
RewriteRule .* - [F]

Header add "disablevcache" "true"

Tunturisusi [24.09.2018 17:54:54]

#

https://www.tunturisusi.com/koiralinkit/punaista2.jpg

Sain punaisia vähennetyksi. Poistin yhdestä tyylitiedostosta tuollaisen fonttipyynnön. Jäljelle jäivät nämä neljä java-tiedostoa, joita ei ole koneellani eikä palvelimella, joten ne ovat ilmeisen tarpeettomia ja en ole vielä löytänyt tyylitiedostoista kohtaa, joissa nämä mainittaisiin niin, että tämä systeemi osaa niitä etsiä.

Mutta en usko näiden vaikuttavan mitenkään siihen, että kuvat eivät näy.

Lisäys:

Olisikohan sellaista koodia tuonne .htaccess, jolla saisi kaikki sivut ohjautumaan http:// ilman s-kirjainta?

Kysyin tätä päivällä jo one.comiltakin, mutta he vastaavat yleensä aina vain ystävällisesti, että heiltä saa kysyä mitä vain 24 tuntia vuorokaudessa, mutta varsinaiset vastaukset ovat tukku vastakysymyksiä. Ja sen jälkeen syvä hiljaisuus. ;)

The Alchemist [24.09.2018 23:00:50]

#

Tunturisusi kirjoitti:

Sain punaisia vähennetyksi. Poistin yhdestä tyylitiedostosta tuollaisen fonttipyynnön. Jäljelle jäivät nämä neljä java-tiedostoa --

Javascript ei ole javaa. Ne ovat kaksi eri kieltä.

Tunturisusi kirjoitti:

Olisikohan sellaista koodia tuonne .htaccess, jolla saisi kaikki sivut ohjautumaan http:// ilman s-kirjainta?

On. Otat palvelimelta pois kaikki https- ja ssl-konffit. Mutta se olisi tyhmä temppu, koska selaimet tulevat valittamaan entistä enemmän sellaisista sivustoista, jotka eivät käytä https-yhteyttä. Joudut vain korjaamaan kaikki sivusi ja kaikki linkit. Se on ainoa vaihtoehto.

Jos haluat sallia sivuston käytön molempia protokollia käyttäen, niin ota sitten pois ne aiemmin esittelemäsi uudelleenohjaukset https-puolelle.

groovyb [24.09.2018 23:10:07]

#

ongelmasi ei ole .htaccessissa, vika olisi sama kaikilla selaimilla.

Tunturisusi [25.09.2018 06:57:51]

#

Minähän poistin sen turvalukkokoodin palvelimelta jo päiviä sitten, mutta siitä huolimatta sivut näyttävät ohjautuvan osoitteeseen https.

Kiitos javakielitäsmennyksestä.

Palasin nollapisteeseen palvelimen asiantuntijan kanssa. Hän kysyi, että mikä on issue, voinko selittää tarkemmin. Olen lähettänyt hänelle viikon aikana kymmenkunta kuvaa sivuista, joilta kuvat puuttuvat mutta hänellä ei mitään muistikuvaakaan, lähetin uudelleen kuvan puuttuvat.jpg.

Jos kuvat hänelle näkyvät normaalisti Google Chromella, niin ymmärrän, että hänen on vaikeaa ymmärtää sitä, että minulle kuvat eivät näy.

Ongelman pitää olla vaikeasti ratkaistavissa, koska oman ymmärrykseni mukaan täällä Ohjelmointiputkassa on maan ja maailman paras asiantuntemus koodauksessa, eikä täältäkään ole löytynyt ratkaisua. Tämä ei ole moite vaan kehu.

noutti [25.09.2018 07:55:53]

#

Oletko päivittänyt selaimesi? Minulla oli vastaava ongelma Chromella ja syy jäi täysin tuntemattomaksi. Inspectorista näin, että sivu latasi täysin onnistuneesti kuvat, mutta ei tarjonnut niitä edes previewiin eikä pistänyt sivuille näkymään. Muille kuvat näkyvät normaalisti.

Tunturisusi [25.09.2018 08:17:05]

#

Olen päivittänyt selaimen kahdesti. Toisella kerralla poistin koneelta ensiksi koko Google Chromen ja vasta sitten latasin uuden version.

Olen tehnyt lukuisat virustarkistukset, ei viruksia.

Vaihdoin koko virusohjelman, ajattelin että se estää - ja surffasin välissä myös kokonaan ilman virusohjelmaa. Ei vaikutusta.

Olen tarkistanut Chromen asetuksista, että kaikki kuvat pitää näyttää.

Google Chromehan on toiminut hienosti tähän saakka, mutta tämä turvalukko pilasi kuvituksen.

Lisäys: Päivitin vieläkin Chromen, ei vaikutusta.

Grez [25.09.2018 08:36:24]

#

Voitko kokeilla jollain muulla nettiyhteydellä. Mahdollisesti esim. kotiverkkosi reitittimessä on jokin bugi tai haittaohjelma, joka saa https -protokollan toimimaan epäluotettavasti. Toinen mistä et ole kommentoinut mitään että oletko tehnyt jotain muutoksia esim. sinne hosts -tiedostoon. (Windowsissa c:\Windows\System32\Drivers\Etc\hosts, Linuxeissa /ets/hosts )

Tunturisusi [25.09.2018 09:29:39]

#

Varmaan en osannut kommentoida hostsiin mitään, koska luulin, että se liittyy palvelimeen ja siksi toin tuon listan sinne tekemistäni pikkumuutoksista.

En ole ikinä tietoisesti käynyt Windowsin hosts'eissa, joten en ole tehnyt sinne mitään muutoksia. Jollei sitten jokin virus ole tehnyt muutoksia ja miten voisin sellaisen haittaohjelman tms. reitittimestä jäljittää? Kun virusohjelma sanoo, että ei mitään löydy.

Surffasin sivuillani eilen sisareni läppärillä, hidas mokkulayhteys ja eri palveluntarjoja kuin omani joka on DNA. Hänen koneessaan Google Chromella kaikki kuvat yllättäen latautuivat, paitsi eläinsivujeni yksi tietty kuva jäi pois joka sivulla. tunturisudenalaimia123.jpg - mutta kun sivun latasi uudelleen, niin tuokin kuva latautui ihan normaalisti. Sanoisin, että sillä yhteydellä ei ollut mitään ongelmia.

Pitäisikö ladata uudelleen Windows 10?

Lisäys:

One.com vastaa näin:

We received the screenshot that you attached. However, we don't see any issues on your site when we access it here in our end with and without https. Your images are working fine here in our end. Can you please try to use a different browser or device this could be possible issue on your specific browser or device only.

Joten en taida saada apuja heiltä.

Lisäys: Päivittelin Windows 10 ja siinä on työkalu, jolla voi yrittää etsiä vikoja. Mitään ei tässä pikatarkastelussa ilmennyt.

Lebe80 [25.09.2018 10:05:16]

#

Onko sulla koneellasi wamp tai jokin muu, jonka avulla teet koneellasi nettisivuja?

Nämä saattavat muutella hosts -filua, jotta saavat nettisivut pyörimään kotikoneellasi.

Tunturisusi [25.09.2018 10:24:55]

#

Wamp on aivan tuntematon. Teen nettisivuni Notepadilla, lisäksi tarvitsen Paintin, Gimpin ja IrfanViewin - sitten siirrän sivut nettiin WinSCP:llä - näillä vaatimattomilla välineillä teen sivuilleni kaiken.

Katsotaanpas, osaisinko palauttaa koneeseeni alkuasetukset. Siten olen hetken aikaa kateissa - toivottavasti vain hetken. Kun viimeksi tein saman, kone piti viedä viikoksi Ouluun. ;)

Grez [25.09.2018 11:47:29]

#

Tunturisusi kirjoitti:

Myöskään Grezillä ei näy, joten kuvat eivät katoa vain minulta.

En tiedä oletko sekoittanut henkiöt, minulla ei ole tullut vielä toistaiseksi vastaan tilannetta jossa jotain kuvia olisi jäänyt näkymättä.

Tunturisusi [25.09.2018 12:00:32]

#

Sorry, se oli groovyb, joka edellä totesi, että kuvat eivät näy.

Ei onnistu enää edes tehdasaloitusten palauttaminen. Asus 32series, painoin alussa avautuessa F2 ja sain kyllä tietosivun, mutta ei siinä ole lainkaan kohtaa Palauta tehdasasetukset. Ei taida olla koko koneessa tällaista kohtaa, en ainakaan netistä löytänyt ohjetta.

Lisäys: Ai se on F9, yritän uudelleen.

Tunturisusi [25.09.2018 21:34:43]

#

Palautin tietokoneen tehdasasetukset ja siinä latautui Windows 10 kokonaan uusiksi. Ei mitään vaikutusta, kuvat eivät lataudu Google Chromella.

Grez [25.09.2018 21:40:13]

#

No jos palaan tähän aamuiseen kysymykseen:

Grez kirjoitti:

Voitko kokeilla jollain muulla nettiyhteydellä? Mahdollisesti esim. kotiverkkosi reitittimessä on jokin bugi tai haittaohjelma, joka saa https -protokollan toimimaan epäluotettavasti.

Tunturisusi [26.09.2018 06:47:07]

#

Minulla ei ole itselläni muita nettiyhteyksiä, ei älypuhelinta tms - vain tämä pöytäkone, joka yhdistää modeemilla. Valokuitukaapeli on tulossa seuraavan vuoden aikana, olen siihen liittynyt ja työn tekee Muhoskuitu. Se on suuri parannus kun nopeus siirtyy 8 megatavusta sataan.

Huomioin kyllä tarkasti tuon esittämäsi mahdollisuuden ja ajattelin, että kun palautin alkuasetukset, niin tuo olisi korjaantunut. Noin muuten en osaa reititintä ilman opastusta tutkailla.

Kävin sisareni koneella sivuillani ja hänellä Google Chromella sivut kuvineen avautuivat kutakuinkin normaalisti.

Lebe80 [26.09.2018 09:19:37]

#

Tunturisusi kirjoitti:

hänellä Google Chromella sivut kuvineen avautuivat kutakuinkin normaalisti.

Eiköhän tarpeeksi moni tämän asian jo täällä todennut.

Tunturisusi [27.09.2018 12:54:37]

#

https://sslanalyzer.comodoca.com/?url­=tunturisusi.com

Tällaisen analyysin mukaan SSL toimii sivuillani hyvin.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWNcBif2TKc

Minun piti tehdä eilen screencast video tästä issuesta ja neljältä sivulta peräkanaa kuvia puuttui. Sain vastaukseksi palvelimelta neljä still-kuvaa, joiden mukaan kaikki kuvat näkyvät - kuvissa osoitteiden edessä vain luki not secure - eli meni aikalailla usko heidän taitoihinsa, kun olin 15 kertaa kertonut, että ei turvallisilla sivuilla kuvat näkyvät, mutta SSL-lukolla eivät. He eivät kommentoineet sanallakaan tekemääni videota eivätkä yrittäneetkään selittää sitä, miksi kuvat eivät näy.

Sain tänä aamuna palvelimelta sen sijaan myös viestin, jonka mukaan tilini on jouduttu sulkemaan, koska sieltä on löytynyt malware-viruksia. Noin sadan tiedoston luettelo, kaikki piti heti poistaa ja lisääkin kuulemma löytyisi.
Please note that this list may not be complete.
Please check all your files to make sure all malicious code has been removed. Puoli tuntia myöhemmin tuli anteeksipyyntö, että viestiä ei ollut tarkoitettu minulle. Mutta kyllä se suuresti säikäytti.

Ok, häiritsin teidän rauhaanne tällä asiallani ja hiljenen nyt - näillä mennään, jospa tämä joskus jotenkin korjaantuu.

groovyb [27.09.2018 13:19:25]

#

Vika ei ole ssl asetuksissa vaan kuvien cachessa. kokeile tehdä javascript sivulatauksessa, joka lisää kuvien perään esimerkiksi dynaamisen lisämerkinnän numerosarjana (esim foo.jpg?987654)

voit myös asettaa headiin metatiedon ettei sivua cacheteta lainkaan.

Tunturisusi [27.09.2018 14:03:39]

#

groovyb kirjoitti:

kokeile tehdä javascript sivulatauksessa,
joka lisää kuvien perään esimerkiksi dynaamisen lisämerkinnän numerosarjana (esim foo.jpg?987654)

Miten tämä käytännössä tehdään, onko jokin koodi joka lisätään tyylitiedostoon?

groovyb kirjoitti:

voit myös asettaa headiin metatiedon ettei sivua cacheteta lainkaan.

Millainen on tämä metatieto? Voisin testata sitä joillakin sivuilla - noin muuten, minulla on noin 2 000+ sivua, joten yksittäislle sivuille lisääminen on laajemmin nopeasti hankalaa.

Lebe80 [28.09.2018 08:57:37]

#

Siis tuolla foo.jpg?43434 -kikalla vain muutetaan osoitetta. Koska tiedoston osoite ei ole enää sama, lataa selain sen uudelleen (jos ei vielä ole ladannut).

Nuo sinun sivusi tuntuu todella kovakoodatuilta. Oletko miettinyt, että laittaisit alle esim. jonkun julkaisujärjestelmän?

Tunturisusi [28.09.2018 11:53:03]

#

Nyt kun noin sen selität, niin ymmärrän periaatteen. Mutta miten tuo käytännössä toteutetaan?

Sivuni ovat harmillisen vaatimattomasti (en haluaisi käyttää sanaa alkeellisesti) koodatut, taitojen puutteessa. Vaikka kaiken aikaa yritän pysyä mukana.

Millä tavalla sivu laitetaan jonkin julkaisujärjestelmän alle, sivistätkö minua?

------------------------

Kirjauduin eilen atspaceen, jossa sivuni olivat 3 vuotta. Oli tarkoitus ladata sinne susisivut ja katsoa, toimivatko ne turvalukollisina siellä. Mutta siellä SSL-sertifikaatti on maksullinen, ei onnistunut. Kun olin kirjautunut sinne, alkoi postiini tulla spammia 20 mailin erissä. 100 mailia ehti tulla ja kun kirjauduin sieltä ulos, mailin tulo loppui. Surullista, että he eivät suojaa asiakkaitaan tuollaiselta.

Lebe80 [28.09.2018 13:55:36]

#

Siis muutat vain käsin kuvien ja tiedostojen urlin perään esimerkiksi:

<script src="mun-oma-javascript.js?2019-09-28"></script>
<img src="kettu.jpg?2019-09-28" />

Tunturisusi [28.09.2018 14:13:35]

#

Kiitokset, testaan joidenkin kuvien kanssa tätä. Noin muuten, kaikkien kuvien yhteyteen on mahdottomuus lisäillä, sivuillani on ehkä 15 - 20 tuhatta kuvaa, en tiedä tarkkaa määrää mutta niitä on paljon.

Grez [28.09.2018 14:48:19]

#

Eihän se nyt todellisuudessa mitenkään mahdotonta ole. Käsin tehden toki työlästä, ohjelmoiden tai työkaluohjelmia käyttäen osaavalle helpohko alle tunnin projekti.

Toisaalta itsekään en lähtisi niitä kaikkia kuvia säätämään - en sillä että se olisi mahdotonta vaan koska se on käytännössä hyödytöntä. (Siis kiertää ainoastaan jotain ongelmaa joka on jossain sinun ja palvelimen välillä oleva cacheen tarttuneet rikkinäiset kuvat, joka ei sivuston muita käyttäjiä haittaa ja joka korjaantuu itsestään ajan kanssa)

Tunturisusi [28.09.2018 15:07:51]

#

Kiitokset noista lohduttavista sanoista että tilanne korjaantuu ajan kanssa. En ole nyt muutamaan päivään käyttänyt ollenkaan Google Chromea, koska se on rasittavaa - hyviähän nämä kaksi muutakin ovat. Nimitin tätä toista Internet Exploreriksi, mutta tämä näyttää olleen vuodesta 2015 saakka Microsoft Edge.

Tunturisusi [02.10.2018 14:14:30]

#

Löysin hienon ja toimivan ratkaisun, joka sopii toistaiseksi täydellisesti, kunnes ajat paranevat. Netistä löytyi koodi .htaccessiin, jolla kaikille sivuille tullaan ilman SSL- turvalukkoa ja koodi on tällainen:

# Redirect HTTPS to HTTP
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} =https
RewriteRule ^(.*)$ http://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Minä kysyin juuri tällaista koodia palvelimelta, mutta he eivät siihen kysymykseeni vastanneet laisinkaan. Ei kai tästä mitään haittaa voi olla? Sivuillani ei ole minkäänlaista dialogia eikä mitään muutakaan toimintaa surffaajien kanssa, joten he ymmärtääkseni ovat täysin turvassa ilman lukkojakin.

Onko kommentteja tähän?

Toki olisin halunnut pitää sivuillani tuon vihreän lukon, mutta toistaiseksi se ei ole mahdollista.

Lisäys: Lisäys: Sitä paitsi, sivujen aukeaminen nopeutui dramaattisesti. Lukolla sivulla näkyi ensimmäiset kymmenen sekuntia valkoista, nyt latautuu solahtamalla.

The Alchemist [02.10.2018 18:08:45]

#

Pitäisiköhän sun poistaa ne virukset koneeltasi ennen kuin väännät koko servun solmuun sekoilemalla.

Tunturisusi [02.10.2018 19:47:46]

#

Ei minulla ole minkäänlaisia viruksia koneellani, sanoo Avg. Enkä pitäisi sekoiluna sitä, jos sivuillani ei ole turvalukkoa, ei sitä ollut ennen viimeistä paria kuukautta 18 vuoteenkaan.

Lukaise Alkemisti netin foorumeilta, kuvien näkymättömyys Google Chromella on hyvin yleinen ongelma.

Lebe80 [03.10.2018 10:31:11]

#

Tunturisusi kirjoitti:

Lukaise Alkemisti netin foorumeilta, kuvien näkymättömyys Google Chromella on hyvin yleinen ongelma.

Itse en ole ainakaan vielä törmännyt tähän urallani.

The Alchemist [03.10.2018 11:07:57]

#

Tunturisusi kirjoitti:

Ei minulla ole minkäänlaisia viruksia koneellani, sanoo Avg. Enkä pitäisi sekoiluna sitä, jos sivuillani ei ole turvalukkoa, ei sitä ollut ennen viimeistä paria kuukautta 18 vuoteenkaan.

Sekoilua on mm. se, että ensin laitat sivustollesi https-yhteyden ja sen jälkeen päätätkin ohjata käyttäjät POIS https:stä käyttämään salaamatonta yhteyttä. Älä konffaa https-yhteyttä alun alkaenkaan, ota kaikki sellaiset viritelmät pois.

Tunturisusi kirjoitti:

Lukaise Alkemisti netin foorumeilta, kuvien näkymättömyys Google Chromella on hyvin yleinen ongelma.

Eikä ole. Chrome lataa kuvasi aina kun oma koneesi vain on kunnossa. Ainoa "ongelmatilanne" on se, jos sivustosi käyttää https-yhteyttä mutta sivuille linkatut "assetit" eli kuva- tai tyylitiedostot tai javascriptit eivät. Se ei ole selaimen vika, se on sinun vikasi (koodarina). Jos kuvat eivät muutenkaan lataudu, niin silloin vika on sinun koneessasi.

Suomessa ei ole enää pitkään aikaan ollut käytössä sellaisia välityspalvelimia, jotka kakuttaisivat esimerkiksi kuvatiedostoja sivuston oman palvelimen ohi, joten vika ei yksinkertaisesti voi olla sinun nettiliittymässäsi tai operaattorissa vaan vika on sinun koneessasi tai vähintään käyttämässäsi modeemilaitteessa.

Tunturisusi kirjoitti:

Lisäys: Lisäys: Sitä paitsi, sivujen aukeaminen nopeutui dramaattisesti. Lukolla sivulla näkyi ensimmäiset kymmenen sekuntia valkoista, nyt latautuu solahtamalla.

Tämä vain todistaa sen, että olet vetänyt koneesi ja/tai modeemisi aivan solmuun. Valkoinen sivu johtuu siitä, ettei selain ole saanut ladattua kaikkia tarvitsemiaan assetteja ja siksi ei renderöi sivua ollenkaan. Eli koneesi yrittää hakea jotain tiettyjä (js-)tiedostoa ja kyseisen tiedoston lataaminen jää hannaamaan.

Vika on luonnollisesti koneessasi eikä nettiyhteydessä, koska sama tiedosto vaikuttaa latautuvan normaalisti salaamattoman yhteyden ylitse.

noutti [15.10.2018 21:00:49]

#

No jaa Alchemist. Itselläni on edelleen vuodenkin jälkeen ongelmana eräässä projektissa se, että chrome ei mobiilillani siisti lataamaan yhtä kuvaa. Kaikilla muilla laitteilla kyllä, mutta tällä laitteella ei :D

Tunturisusi [15.04.2019 17:28:43]

#

Alchemist kirjoitti:

Tämä vain todistaa sen, että olet vetänyt koneesi ja/tai modeemisi aivan solmuun. Valkoinen sivu johtuu siitä, ettei selain ole saanut ladattua kaikkia tarvitsemiaan assetteja ja siksi ei renderöi sivua ollenkaan. Eli koneesi yrittää hakea jotain tiettyjä (js-)tiedostoa ja kyseisen tiedoston lataaminen jää hannaamaan.

Vika on luonnollisesti koneessasi eikä nettiyhteydessä, koska sama tiedosto vaikuttaa latautuvan normaalisti salaamattoman yhteyden ylitse.

Laitoin tänään uudelleen tuon SSL-koodin palvelimelle ja nyt sivut avautuvat nopeasti ja kaikki kuvat lataantuvat. Sama tietokone, samat palvelun tarjoajat - ei siis ollut laisinkaan "vedetty konetta aivan solmuun".

Tuolla edellä kuitenkin joku ihan oikeinkin totesi, että "ongelma korjautuu ajan kanssa". Näin kävikin.

Odotin siten runsaat puoli vuotta, koska edellinen tilanne oli turhauttava. Miksi ei toiminut tuolloin, jää minulle mysteeriksi. Oma "arvioni" on, että ongelma oli palvelimella, vaikka he eivät sitä suostuneet myöntämään. Sivuni siirrettiin viikko sitten samalla palvelun tarjoajalla eri palvelimelle.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta