Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linuxissa tekstitiedoston käytön ajan mittaus

Sivu 1 / 1

Jaska [10.09.2018 21:03:43]

#

Eli ohjelmointikurssilla kysyttiin mittaamaan, kuinka nopeasti voidaan kirjoittaa tietty tekstitiedosto. Kuinka voin tehdä bash-skriptin, joka mittaisi aikaa kuinka paljon kuluu Atomin aloituksesta siihen hetkeen, kun suljen Atomin?

Metabolix [10.09.2018 21:14:42]

#

Yllättävän helposti:

time atom tiedosto.txt

Tietysti herää kysymys, onko tarkoitus kuitenkin mitata oman ohjelman sisällä aikaa, joka kuluu tiedostonkirjoituskomentoihin.

Jaska [11.09.2018 14:43:54]

#

No jaa. Tässä piti laatia tietty tekstitiedosto käyttämättä ollenkaan hiirtä ja mitata kuinka kauan sen tekemiseen menee aikaa. Eipä se mennytkään ihan helposti. Ajattelin, että voin tehdä Atomilla Python-skriptin, joka tuottaa kyseisen tiedoston ja ajaa sen kunhan avaan Atomin sisäisen konsolin. Mutta en keksinytkään, miten avaan Atomin sisäisen konsolin pelkällä näppäimistöllä. Jouduin poistumaan Bashiin ja ajamaan sen siellä. Ehkä tarkoitus oli, että käytetään editorin omia haku-, leikkaus- ja liimaatoimintoja. Onpahan jonkinmoinen ratkaisu, vaikka ei kai tehtävänantoon nähden oikeaoppinen.

The Alchemist [11.09.2018 15:19:50]

#

Minkä takia yrität pakottaa Atomin mukaan ratkaisuun, jos aiot vain kirjoittaa koodin, joka luo tiedoston puolestasi? Miksi se skripti pitäisi ajaa Atomiin nestatussa terminaalissa, mikset vain aja sitä tavallisessa konsolissa? Sanoit kyseen olevan ohjelmointikurssin harjoitustehtävästä, joten tarkoitus tuskin on, että teet käsin tai edes shelliskripteillä kikkailemalla yhtään mitään.

Kannattaa myös tarkistaa tehtävänanto siltä varalta, että ymmärsit jotain väärin.

groovyb [11.09.2018 15:29:57]

#

Itse ymmärsin tämän niin, että luodaan ohjelmallisesti tiedosto, lokitetaan aika ennen ja jälkeen luonnin sekä lasketaan erotus. Tämän jälkeen aika pihalle.

Grez [11.09.2018 15:42:07]

#

Siis jos tässä on tarkoitus mitata, kauanko käyttäjältä kuluu jonkun homman tekemiseen, niin eikö voisi sanoa vaikka "time bash". Käyttäjä sitten käyttää haluamiaan työkaluja ja kun homma on valmis sanoo "exit" jolloin saadaan käytetty aika.

Jaska [11.09.2018 17:40:54]

#

The Alchemist kirjoitti:

Minkä takia yrität pakottaa Atomin mukaan ratkaisuun, jos aiot vain kirjoittaa koodin, joka luo tiedoston puolestasi? Miksi se skripti pitäisi ajaa Atomiin nestatussa terminaalissa, mikset vain aja sitä tavallisessa konsolissa?

Ajattelin, että kun tiedostossa on toisteisuutta, niin on helpompi tehdä se ohjelmallisesti kun copy-pastettaa n kertaa sama rivi. Ja aika tylsäähän se on kirjoittaa rivejä

01
02
03
...
40

yksitellen.

Tässä vaan harjoiteltiin tekstieditorin käyttöä, joten mietin, että voiko Atomin säätää tekemään tuollainen rutiinijuttu automaattisesti.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta