Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Vanhan Turbo Basicin .bas-tiedoston avaus

Sivu 1 / 1

imation [24.08.2018 21:32:00]

#

Iltaa foorumille! Yritän avata vanhaa Turbo-basicillä 90-luvulla tehtyä ohjelmaani win10:llä mutta .bas-tiedostossa on ilmeisesti joku pakkaus koska notepadillä avattaessa teksti on siansaksaa. Vastaavasta syystä luultavasti tiedosto ei aukea QBasicillä. Onko jollain ollut vastaavaa ongelmaa tai vinkkiä miten tiedoston saisi auki?

Metabolix [24.08.2018 22:11:29]

#

Luultavasti helpointa olisi etsiä jostain se vanha Turbo Basic ja avata tiedostot sillä, jos se ylipäänsä on mahdollista.

Netistä löytyy mm. seuraavia kuvauksia mahdollisesti asiaan liittyvistä tiedostomuodoista:
Turbo Basic: https://www.atarimax.com/jindroush.atari.org/afmtbas1.html
Atari Basic: https://www.atarimax.com/jindroush.atari.org/afmtbas.html
Ynnä muita: https://www.atarimax.com/jindroush.atari.org/afmt.html

groovyb [24.08.2018 22:11:52]

#

yritätkö avata lähdekoodeja, vai jo suoritettavaksi ohjelmaksi käännettyä tiedostoa?

Lisäys: eli onko tiedoston pääte .pas vai esimerkiksi .exe?

Grez [25.08.2018 11:08:24]

#

Sinänsä Metabolixin viestistä nousee esille ihan hyvä pointti... Eli onko kyseessä Borlandin Turbo Basic (kuten itse arvaisin), Atarille Frank Ostrowskin kehittämä Turbo Basic XL (Metabolixin arvaus), vai joku muu.

Groovyb: Eikös tuossa otsikossa ihan selvästi sanota, että .bas-tiedosto eli pääte lienee .bas

Metabolix [25.08.2018 11:20:10]

#

Borlandin Turbo Basic tietääkseni tallentaa lähdekoodit tekstinä, jolloin .BAS-tiedostossa ei pitäisi olla sekasotkua. Eli tämä tukee käsitystä, että kyseessä on jokin muu ohjelmisto, ellei kysyjä ole sekoittanut tiedostoja jotenkin.

Ongelma selviäisi helpommin, jos tiedoston voisi jostain ladata.

imation [31.08.2018 13:33:25]

#

Sain ohjelman kyllä toimimaan ikivanhalla tietokoneella, joten ohjelma on ihan ok. Asensin gb64 ohjelman windows 10 koneeseen jossa ohjelma aukesi, mutta teksti on konekielisen näköistä, eika tietenkään toimi. Ohjelman voisi kirjoittaa uudelleen alusta asti koneelle, mutta ison ohjelman uudelleen kirjoittaminen tuntuu aika työläältä.

Grez [31.08.2018 13:42:39]

#

Et vieläkään paljasta niitä suurimpia auttamisen esteinä olevia salaisuuksia, Kuten mikä se ikivanha tietokone on (PC, Atari (mikä niistä), joku muu) ja minkä "firman" Turbo Basic on kyseessä.

Jos saat sen ohjelman basic-kielisenä sen ikivanhan koneen näytölle, niin voisit kokeilla katsoa löytyykö ohjelman valikoista jotain sen tyylistä kuin "save as plain text". Myöskin jos ohjelman tulostus onnistuu esim. sarjaporttiin, niin siitä voisi kytkeä nollamodeemikaapelilla PC:lle ja tallentaa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta