Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: Excel tauluun haku ja poisto makro

HakuPekka [14.06.2018 11:48:23]

#

Hei!
Olen tekemässä taulun haku ja poisto TexBox vastaavaa makrolla tomivaa toimintoa. hako tulisi samalle tauluSheetille
Miten kannattaisi aloittaa?

Grez [14.06.2018 12:28:54]

#

Valitettavasti tuon selostuksen perusteella ei oikein pysty arvaamaan mitä tarkalleen ottaen haluaisit tehdä.

Itse usein teen Excelissä makroja niin, että laitan makron nauhoituksen päälle, teen asian mitä haluan makron tekevän ja sitten muokkaan nauhoitettua makroa.

HakuPekka [15.06.2018 08:13:02]

#

Niin. totta noin vois vaikka alkaa...

mulla on taulu jossa on dataa 2500 riviä, tulisi saada jokin hakutoiminta, combo tai textbox toiminnolla, joka hakee jonkin sarakkeen otsikonmukaisen hakusanan, esin pvm. perusteella, mahd. myös jonkin toisen sarakkeen hakusanan perusteella "väärinsyötetyn" tai muuten poistettavan rivin sekä sen jälkeen sen poiston.

HakuPekka [21.06.2018 00:23:10]

#

Mulla on koodi , jota työstän:

Sub tapahtumahaku()

Dim menotapahtuma As ListObject
Dim etsinta_alue As Range
Dim solu As Range
Dim riviosuma As Variant
Dim hakutieto As String

' Asetetaan tietokannaksi/tietoalueeksi Loki-välilehden kavijaloki -taulukko
Set menotapahtuma = Sheets("Menotapahtumat").ListObjects("menolista")
' >>> { HUOM! TÄSSÄ KOHDASSA HERJAA JOTAIN. MUTTA MITÄ?

' Asetetaan tietojen hakualueeksi menotapahtuma-taulukon eka sarake eli Päivä -sarake
Set etsinta_alue = menotapahtuma.ListColumns(1).Range

hakutieto = InputBox("Päivämäärä?", "Hae päivämäärällä")

'Käydään etsintä alueen solut läpi
For Each solu In etsinta_alue

'tutkikaan vastaako hakutieto solun sisältöä
If hakutieto = solu Then

' Selvitetään löydetyn solun rivinumero kavijaloki-taulukossa
valitturivi = solu.Row - 1

' Valitaaan rivi, josta etsittävä tieto löytyi
menotapahtuma.ListRows(valitturivi).Range.Select

End If
Next solu
End Sub

Mod. lisäsi kooditagit!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta