Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Lautapelisivusto ym. (AOv5.00+)

Sivun loppuun

HannuTapio [12.03.2018 07:28:03]

#

Hei,

Laitan tähän ketjuun tulevan AOv5.00+ kanssa julkaistavat lautapelini.

Näitä pelejä tulee tähän samaan AOv5.00+ ohjelmaan, niin, että, näitten mukana olevien eri sivustojen kaikki pelit pelataan tästä samasta AsiakasOhjelmasta.

Tämä ensimmäinen versio sisältää, nyt, vain alkumenun, pyrin lisäämään peruslautaa ja meteori pilotit 2312 peliä, nyt ihan pian.

Mutta, menut ovat valmiina sivustoilla, täällä voi käydä kurkkaamassa -

http://www.lautapelisivusto.com
http://www.hannunpilotit.com
http://www.urossaro.com

Siintä voi valita mieluisan sivuston mitä katsoa, kaikista käynnistyy tämä sama näille kolmelle sivustolle tarkoitettu AsiakasOhjelma.

Minä siis lisään nyt ihan pian ekat lautapelit, ristinolla, reversi, tammi, mylly, shakki, eri variaatioin, nämä menee copy pastella tabletpelisivustolta, ja myös laitan tämän todella nopean valmistaa lautapelin "meteori pilotit 2312" linjalle myös.

Aion tehdä nyt 4 viikkoa ainakin, niin noin 5 tunnin rupeamia, joka arki päivä, laitoin päivä ohjelmaa itselleni.

Kiitos kaikille kun jaksatte seurata sivustojani. :)

:)

Lisäys.
Laitan vielä videosnappi linkkini - https://www.hannusaro.com/hannunpilotit/Etusivu.html?sivu=sivuston_videot

--

Lebe80 [12.03.2018 08:20:44]

#

Tarvitseeko tämä oman aiheensa, vai olisiko voinut pistää vain jatkoksi aikaisemmille lautapelisivusto-aiheillesi?

HannuTapio [12.03.2018 09:42:47]

#

Hei,

Laitan tähän viesti ketjuun, vajaa 30 lautapeliä, tuo tabletpelisivusto valmistuu itsenäiseksi klassikko peli ( shakki, tammi, mylly, reversi, ristinolla ) sivustoksi, ihan kohta, minä en siihen enää sen enempää sitten palaudu, kuten en myöskään tuohon aiempaan lautapelisivusto ketjuun, joka oli se Java SE ketju jossa AO v0.72+ <-> AO v4.00+.

Touhut etenevät :)

:)

Tässä vielä tuo videosnappi linkkini - https://www.hannusaro.com/hannunpilotit/Etusivu.html?sivu=sivuston_videot

--

Lebe80 [12.03.2018 21:11:47]

#

En tiedä vastasiko tuo kysymykseeni, mutta eikö todellakaan näitä voi laittaa aikaisempiin lautapeli-aiheisiisi

HannuTapio [14.03.2018 22:23:12]

#

Aikaisemmat,

Minulla oli aiemmin Java SE ketju AOv4.00+, ja myös tabletpeli ketju AOv5.00+ klassikko peleille, tämä nykyinen on ketju jossa on sitten jo viimein ihan omia lautapelejä.

Ei tässä mitään muuta kuin vähän aktiivisuutta muilta, vaikkapa lebe80 projekteja, niin, nämä vanhat ketjut laskeutuvat putkan projekti listalla kyllä :), jos kun sitten jotakin haittaa.

Minä laitan pian "Meteori pilotit 2312" lautapelin linjoille pelattavaksi, ihan just tällä hetkellä valmistumassa linjoille, myös kaksinpeli netin kautta on mukana.

Tässä voi käydä katsomassa videota "meteori pilotit 2312" lautapelistäni - https://www.hannusaro.com/hannunpilotit/Etusivu.html?sivu=sivuston_videot

:)

--

HannuTapio [21.03.2018 19:53:35]

#

Eka kuvansnap,

Hei, tässä on eka kuvansnap tulevasta lautapelisivustosta, joka on siis tällä kertaa javascript kanssa, eli toimii selaimissa sitten taas, eikä Java Applicationissa enää, kuten tuon Java Appletin poistumisen jälkeen oli parit vuodet.

Mutta, tässä taas eka snap - https://www.bittipankki001.com/kuvat/snap014.jpg

Lisään pian molemmat perus lautapelisivustot, sisältämään samat pelit, eli lautapelisivusto.com ja tabletpelisivusto.com, grafiikat ja toimivuus on erillaista molemmista käsin, mutta, pelit ovat samat, ja voit pelata lautapelisivustolta tabletpelisivustoa vastaan ja toisinpäin myös. :)

:)

--

Lebe80 [22.03.2018 08:43:13]

#

Kiitos vastauksesta.

HannuTapio [25.03.2018 18:35:28]

#

Final kuvan asettelut,

Hei, tässä on sitten jo ihan viimeisteltympää lauta grafiikkaa, tuossa edellisessä viestissä näytin ekaa testi kuvaa.

Laitan sitten seuraavaksi jo, nämä samat lautapelit mitkä ovat tabletpelisivustolla, niin, tänne lautapelisivustolle, tosin eri käyttö ominaisuuksin ja eri grafiikoin, toinen sivusto kun on siis tabletille ja toinen tietokoneelle. :)

Tässä uusin kuvan asettelu - https://www.bittipankki001.com/kuvat/snap015.jpg

:)

--

Lebe80 [27.03.2018 13:43:07]

#

Mitäs tässä nyt on sitten tapahtunut viimeisen parin vuoden aikana?

IMHO tää näyttää edelleen 1:1 täysin samalta kuin aikoinaankin.

Miksi samasta sivustosta on eri versiot sekä desktopille ja mobiilille? Eikö toi olis kannattanut tehdä suoraan responsiivisenä, jolloin se skaalautuisi kaikille laitteille?

HannuTapio [28.03.2018 13:39:07]

#

Mitä kaikkea,

Minulla on ollut 19 peliä ja peli demoa yhteensä linjoilla ekat alkaen jo vuodesta 2014 :).

Poistin juuri lokakuussa 19 peliä ja peli demoa, ja siirryin HTML5 canvakseen openjdk appletista ja applicationista.

Minulla on juuri nyt ihan just tällä hetkellä tulossa linjoille kuukauden parin sisään noin 26 lautapeliä, nämä ovat seuraavasti ->

Ristinolla 14x14.
Reversi 6x6.
Reversi 8x8.
Tammi 8x8.
Tammi 10x8.
Tammi 12x8.
Mylly "9 napin mylly".
Shakki 8x8 - perinteinen.
Shakki 10x8 - kenraalit.
Shakki 10x8 - kuninkaan kaarti.
Shakki 10x8 - Kuninkaan sotilaat.
Shakki 12x8 - Neljä kuningasta.
Shakki 12x8 - Uros kuningas.

Tuossa on 13 lautaa, minä laitan nämä laudat sekä tablet peleihin että tietokoneelle, molempiin omat grafiikat ja pelien käyttettävyys, tämä on yhteensä 26 lautapeliä, nämä tulevat nyt ihan just, jopa mahdollisesti kahden viikon sisään.

Tästä jatkan sitten heti MP2312 peliin, ja IP1917 peliin, ja näitten jälkeen sitten urossaron Panssaroitu jalkaväki ja Heidän kunniansa päivät.

Minä olen luvanna 0-3+ peliä joka vuosi, ja sen olen pitänyt, tänä vuonna tulee mahdollisesti hieman vajaa 30 lautapeliä linja kuntoon, voi olla jopa muutama ylitse.

Java myllerrykset sotkivat pahoin suunnitelmia, mitä minulla oli, minä jäin vähän tyhjän päälle vähäksi aikaa, myös meni vähän aikaa oppi JS + HTML5, ja täytyy nyt toivoa että tämä HTML5 canvas on jatkuvaa.

Ja lautapelisivuston grafiikat on suunnattu isoille näytöille, ne eivät sopina pieniin 8" - 10" - 12" puhelimiin ja tabletteihin, tein tableteille omat yksinkertaisemmat lauta grafiikat.

Toki minun peli canvas on skaalautuva kaikille näytöille, mutta, kuten jo kirjasin, peli grafiikat ovat olleet suunnattu isoille näytöille ja jopa televisioille aiemmin.

:)

Hannu Särö on lautapelisuunnittelija harrastelija, ei ihan oikea ohjelmoija taikka ihan oikea pelisuunnittelija, jotenka viiveitä voi esiintyä :).


Lisäys1.
Tässä on linkki tämän hetken lautapelisivuston grafiikkaan - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_110.gif


--

HannuTapio [30.03.2018 16:16:07]

#

24 fps,

Nonni, nyt sitten mennään taas lujaa ja kovaa, laitoin 24 fps raten tuonne lautapelisivustolleni.

Pelin kun käynnistää niin latautuu TAMMI 12x8, sitä voi pelata, minä lisään nyt sitten seuraavaksi nämä menut tänne lautapelisivusto.com ja hannunpilotit.com ja urossaro.com, olen jo varmaankin pelien grafiikat taas kerran laittana valmiiksi.


MouseWheel zoomaa pelin aikana. :)


Tässä on linkki - https://www.hannupelaa.com/AsiakasOhjelmav5_lps_hp_us.html


:)

--

HannuTapio [31.03.2018 20:26:05]

#

AOv5.26,

Hei, minä olen esittänyt sivustoillani nyt uuden version taas kerran AOv5.26, tämä on siis viides (5) alusta kirjoittaminen ja siinä on 26 peliä taikka peli demoa.

Minä en vielä ole kytkenyt kaikkia pelejä päälle, mutta, tämä versio sitten sisältää 26 peliä, 13 peliä lautapelisivusto.com käyttöön ja 13 peliä tabletpelisivusto.com käyttöön.

Laitan peleille menut ja valikot joista käynnistää yhden päätteen ja linja pelien pelejä, nyt ihan piakkoin.

:)

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com ja http://www.tabletpelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [11.04.2018 03:17:54]

#

Hei,

Minulla on tämä AOv5.26 kehitteillä, grafiikan puolesta on tullut pieni halt, minä varmaankin haluan kysyä mielipiteitä seuraavaan -

Minulla oli vuosina 2011 - 2012 seuraavanlaista grafiikkaa -

Vanhempi grafiikka - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_111.gif

Minä koen että tämä vanhempi tyyli on parempi mitä tämä nykyinen uusi ?

Tämänpäivän grafiikka - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_110.gif

Minä mietin tuon hieman alkeellisemman ja haaleamman laudan palauttamista, mitä oli AOv1.00 kanssa.

Minä en ihan onnistu ja osaa laittaa tuota vihreää kangasta toimimaan, minähän voin sitten sen vaikka myöhemmin lisätä, jos sitten mietin näin.

:)

--

HannuTapio [12.04.2018 06:48:25]

#

AOv5.26,

Tässä on vielä uudet kuvansnapit, jos jatkan tällä uudella teemalla.

Kuvasnap - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_112.gif

Lisään nyt varmaankin tämän viikonlopun aikana, nämä ensimmäiset yhden päätteen pelit tänne lautapelisivustolleni.

Ristinolla 14x14.
Reversi 6x6.
Reversi 8x8.
Tammi 8x8.
Tammi 10x8.
Tammi 12x8.

Tästä sitten jatkan, niin, että lisään shakki pelien eri variaatiot ja mylly pelin, tämän jälkeen on sitten linja pelien kytkentä.

:)

--

HannuTapio [13.04.2018 08:59:41]

#

Hei,

Tässä on linkki näihin uusiin lautapelisivuston peleihini, siellä on rastinolla, reversi ja tammi variaatiot.

Minulla on osin vielä grafiikan säätelyä tehtävänä, katson tässä kuinka kauan sitten kestää hieno säädöt grafiikkaan.

Ja sitten laitan shakki variaatiot ja mylly pelinkin vielä linjoille ja sen jälkeen sitten kirjautuminen ja linja pelaaminen.

:)

Täällä voi käydä katsomassa, suora linkki - https://www.hannupelaa.com/AsiakasOhjelmav5_lps_hp_us.html

Lisäys.
Tässä on vielä linkki uusimpaan kuvansnappiin - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_113.gif

:)

--

HannuTapio [13.04.2018 18:09:13]

#

IP1917,

Hei, laitoin myös ensimmäisen hannunpilotit.com sivuston pelidemon linjalle, ilmojein pilotit 1917 pelin koneet pörräävät taas ranskan maaseudun taivaalla, pilvien seassa.

Demossa vain 10 akselivaltojen konetta kiertää aluetta, ei vielä dogfightia, mutta, nyt on hyvä vauhti päällä, uskon että kahden viikon sisään julkistautuu noin 30 lautapeliä, ihan demon lisäksi ainakin osa livenä.

Tässä on kuvansap ip1917 demoon - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_114.gif

Tässä on suora linkki AOv5.26 ohjelmaani - https://www.hannupelaa.com/AsiakasOhjelmav5_lps_hp_us.html

:)

--

HannuTapio [14.04.2018 09:52:25]

#

Hei,

Joo, minä sain aikaan ihan hyvät grafiikat, tässä on peliin tulevaa kuvasnappia - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_116.gif

En tuota enää jouda varmaankaan muuttamaan, toki hieno säätöä sitten sen mukaan kun kehityn ajan kanssa grafiikassa, niin, sitten varmaankin huomaamatta esiintyy, mutta, siinä on tulevat grafiikat.

Tässä sitten shakki ja mylly siirtojen tarkistukset, nyt on jo 12 peliä toiminnassa, ja 14 peliä odottamassa siirto tarkistuksia palvelinohjelmasta, eli, ihan pian on 26 peliä linjalla, kytken sitten vielä myös linja pelit, näistä jatkan sitten IP1917 ja MP2312 peleihini.

:)

--

HannuTapio [15.04.2018 09:25:27]

#

IP1917,

Ekat kuvansnapit jo hieman valmiimmasta IP1917 pelistäni, tässä JS versiossa on hieman erillaiset grafiikat kuin OpenJDK versioissani on ollut, osin sitten taas eri ihmisten mukaan paremmat grafiikat ja osin hieman vaatimattomammat grafiikat. :)

Tässä kuvansnap IP1917 (2018/04) - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_117.gif

Laitan lisää toimintaa ja ominaisuutta piakkoin, tässä taas.

:)

--

HannuTapio [15.04.2018 16:57:28]

#

100000 sivu latausta,

Hei, lautapelisivusto.com kanssa, meni uusi ennätys rikki, 100 000 sivu latausta tuli täyteen :).

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com

Kiitos kaikille jotka ovat käyneet ja jotka vielä tulevat takaisinkin, 100 000 sivu latausta on suomalaiselle lautapeli harrastajalle iso luku.

Kiitos teille jokaiselle.

:)

--

Lebe80 [16.04.2018 08:55:45]

#

Eipä kestä

- Googlebot

HannuTapio [17.04.2018 07:16:31]

#

Bots, spiders, crawlers,

En laske spidereita, botteja taikka crawlereita, minulla on noin 10 sanaa, joita en laske, kun niitä esiintyy http user agentissa.

Minulla on seuraava php koodi palvelimessani liitettynä kävijä laskuriin, joka estää botteja. :)

public static function is_bot_any ()
 {
   self::time_sleep ( rand ( 2 , 22 ) ) ;
   $kumpi = "vieras" ;
   $ua    = $_SERVER[ "HTTP_USER_AGENT" ] ;
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "bot" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "spider" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "craft" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "slurp" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "crawler" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "agent" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "help" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "facebook" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "bing" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   else
   if ( strpos ( strtolower ( $ua ) , "panscient" ) )
   {
     $kumpi = "bot" ;
   }
   if ( $kumpi == "bot" )
   {
     return true ;
   }
   return false ;
 }

:)

--

peran [17.04.2018 10:47:44]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minulla on seuraava php koodi palvelimessani liitettynä kävijä laskuriin, joka estää botteja. :)

Oletko kuullut stripos:stä tai silmukoista ?

Lebe80 [17.04.2018 15:02:51]

#

Ja muutenkin näyttää siltä, että tuossa olisi voinut tehdä vähän muulla tavalla, kuin kymmenellä samanlaisella copy/pastetulla if-lauseella.

Itse käyttäisin sivuston analytiikkaan valmiita palveluita (esim. Google Analytics), jotten spämmäisi tietokantaani datalla, kun saisin sen valmiiksi pureskeltuna ja josta on jotain hyötyä. Pelkkä sivulataus ei kerro mitään.

_Pete_ [18.04.2018 10:34:54]

#

peran kirjoitti:

HannuTapio kirjoitti:

Minulla on seuraava php koodi palvelimessani liitettynä kävijä laskuriin, joka estää botteja. :)

Oletko kuullut stripos:stä tai silmukoista ?

Huhujen mukaan silmukat voi aiheutaa CPU:n ylikuumenemisia.

HannuTapio [18.04.2018 12:44:38]

#

stripos,

Tuo stripos oli minulla uusi tuttavuus, en tarkkaan täysin tunne php kieltä, koetan selvitä html ja javascript kanssa pääsääntöisesti.

:)

--

HannuTapio [19.04.2018 15:37:39]

#

Pelaajien parittaminen,

Jee, minulla on tämä menujen rakentelu tässä taas kerran mietteissä, minä en ihan tarkkaan tiedä mitenkä minä rakennan tämän pelaajien ohjaamisen live peliin.

Minä mietin että laittaisin 32 slotti paria, jokaiseen peliin, tämä tekee yhteensä 64 pelaaja paikkaa jokainen peli, ja sitten kun slotteja on vapaana voi varata itselleensä taikka mennä pelaamaan jonkun toisen kanssa.

Eli, näin, että, peli latautuu ja sitten täytyy tehdä valinta demo peli yksin yhdellä tietokoneella, taikka sitten live peli toista tietokonetta vastaan netin kautta.

Kun valikoi yksin pelin, niin, sitten pelaa sillä omalla koneella joko itseäänsä taikka jotakuta kaveria vastaan.

Kun valikoi live pelin, niin, valikoi niistä 32 slotti parista yhden slotin ja sitten joko odottaa että joku tulee pelaamaan taikka sitten jos valikoi sellaisen slotin jossa joku jo odottaa, niin, pääsee sitten pelaamaan tällöin.

Näitä perus pelejä on sitten 13 kun ne ovat kytkettynä ja sitten minulla valmistuu ihan just nyt IP1917 ja MP2312 vielä, eli minulla on sitten kahdella sivustolla peruslautaa 13 kappaletta, tämä on 26 lautaa yhteensä ja vielä tulee nämä IP1917 ja MP2312 pelit lisänä, niin, minulla on pian tilanne että on 28 lautapeliä valmiina live ja demo peleihin.

Tämä on hieno hetki minulla.

Jos on kohta 28 lautapeliä valmiina odottamaan pelaajia 64 slotin voimin, niin, tämä tekee peli paikan 1792 live pelaajalle.

Aika kiva juttu jo.

Täällä voi käydä testaamassa - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

Lebe80 [19.04.2018 15:40:38]

#

Tai sitten ilman mitään slotteja, laitat vaan listan peleistä, jotka pelaajat ovat luoneet ja joissa ei ole vastustajaa. Voitaisiin kutsua näitä vaikkapa avoimiksi peleiksi.

Eli jokainen pelaaja voi luoda "Avoimen pelin", johon kuka tahansa voi liittyä. Mitään lukumäärää näille ei kannata alkaa rajaamaan, mikäli vain teknisesti sille ei ole mitään estettä.

Sun kannattaisi katsoa miten muut ovat nämä "ongelmat" ratkoneet. Näissä muissa peleissä on siis aina valinta "Yksinpeli" ja "Moninpeli", joilla määritetään pelataanko yksin vai yhdessä.

HannuTapio [23.04.2018 14:39:53]

#

IP1917,

Tässä naputtelen ajan kuluksi taas asiakasohjelman pelejä hieman valmiimmaksi, tässä on snappia ilmojein pilotit 1917 pelistäni.

Minulla on tällä viikolla yritys laittaa 15 peliä linjalle, kaikki shakit, ja myös mylly ja kenties jos ehdin niin sitten vielä tämä ilmojein pilotit 1917.

Saapas nähdä kuinka käy, mutta, minulla on jo 12 peliä yhden päätteen peliin, koetan että perjantai lauantai mennessä olisi sitten tuo 26 ja sitten jos ehdin niin ilmojein pilotit vielä lisänä.

Tässä on ilmojein pilotit kuvasnap, grafiikka on sitä mitä peliin tulee sitten - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_118.gif

:)

--

HannuTapio [28.04.2018 18:18:29]

#

Joo,

Minä vielä muutaman päivän tarvitsen lisää tähän shakki siirto tarkistuksiin, mutta, naputtelen niitä nyt sitten kaikessa rauhassa, tämä itse kirjaaminen ei niin iso ongelma ole, mutta, se koko koosteen ymmärtäminen ja rauhassa ajatteleminen sitten jälkikäteen on vähän tuottana vaikeuksia minulla, kun en siis ole ihan oikea ohjelmoija.

Kun kirjaa jonkin koodin ylläpitoon, niin, on hyvä että kykenee ajattelemaan koodia sitten ihan noin vain kun viettää omaa aikaa, ei saa jäädä sellaista mitähän tuossa kohden nyt sitten noin kiinnittää huomiota, kun koodia ajattelee ja miettii.

Sama homma on grafiikan kanssa, tämä on minulla aika iso harraste ja haluan rauhassa ymmärtää, niin, grafiikan kuin koodin, kun vietän vapaa aikaa projektistani, taikka myös silloin, kun olen projektini kanssa säätöä ja testiä tekemässä.

Minulle ei riitä että vain toimii, vaan täytyy myös kyetä elää tämä ymmärtäminen siihen mitä ylläpitää, koko koodin kulun ymmärtäminen on minulla välistä vaikeata, kun en siis ole koodari.

Mutta, kaikessa rauhassa rivi ja pikseli kerrallaansa, niin, kyllä minä yhä uskon että ihan hyvä ja jee kooste tästä vielä kasaantuukin.

Minä kuitenkin siis aion olle sellainen henkilö joka rakentaa laudalle kivoja tilanteita, ja sitten kun on kiva tilanne laudalla, katson mitä muita kivoja tilanteita voi laittaa lisänä, ja kun en keksi enää kivoja tilanteita, teen täyte tilanteet laudalle, ja sitten siirrän kaikki tietokoneelle, en aio pyrkiä sanomaan että olen koodari, olen vain lautapeliharrastelija. :)

:)

Täällä voi käydä vilkaisemassa - http://www.lautapelisivusto.com

--

Freddor [30.04.2018 13:01:29]

#

En tiedä onko vika täällä päässä, mutta esim. Ilmojen pilotit on pelikelvoton. FPS pyörii ensin muutaman sekuntin 18 ja laskee yhteen. Koneen tehoista homma nyt ei ainakaan kiinni ole ja Chromekin käyttää vain 0.2% suorittimesta (Xeon E3-1230V3, eli vastaa noin i7-4770K:ta) kun FPS on 1. Yleensäkin ihmettelen miksi tuota FPS:aa on pitänyt rajoittaa noin alas keinotekoisesti? Tammessakin FPS tuntuu olevan 1-4 välillä, eikä aina reagoi hiiren painallukseen. Samoin pelivalikot tökkii todella pahasti FPS:n ollessa 1.

Samat ongelmat näytti olevan kun testasin iPad:lla (2017 malli).

HannuTapio [01.05.2018 17:58:14]

#

Hei,

Minulla ei ole vielä ilmojein pilotit 1917 peli valmiina, IP1917 pelissä on sama framerate rajoitin kuin muissa peleissäni, kun käynnistät pelin niin se toimii 18 fps, ja laskee sitten muutaman sekunnin sisällä 0.25 fps, jos haluat ylläpitää korkeata fps arvoa, niin, käytä hiiren rullaa, tuo 18 fps ja muut yli 4 fps arvot on tarkoitettu vain hiiren rullan kanssa, tällä hetkellä, kun käytät hiiri nappia niin framerate on sitten taas tuo 4 fps.

Ohjelma ei vielä ole valmis, tammi pelissä tuo hiiri arvo luetaan fps arvon mukaan, eli käytännössä 4 kertaa sekunnissa, useampaa kuin 4 luku kertaa sekunnissa ei voi olla, tammi pelissä tarvitaan nappia niin harvoin että en usko että painalluksia voi jäädä suorittamatta.

AOv5.00+ ON ihan hyvä ja toimiva ohjelma :), minä tällä hetkellä kirjaan shakki pelin siirto tarkistuksia palvelinohjelmaani, sen jälkeen mylly ja sitten ilmojein pilotit 1917 ja meteori pilotit 2312 ja sitten linja pelit :).

Eli, lyhyesti, kun painaa hiiri nappia on fps arvona 4 fps, ja kun käyttää hiiri rullaa on fps arvona tuo Max fps, eli ihan alussa aina 18 fps, mutta, Max. fps arvon voi säätää itse välille 4 fps - 24 fps.

--

groovyb [01.05.2018 20:42:17]

#

oikeasti, jos haluat oikeasti pelaajia sivustollesi, älä anna fps:n koskaan laskea alle 25. Muuten tuo sivustosi pysyy vain omana hupinasi. Veikkaan että tähän yhtyy aika moni pelejäsi kokeilleista, käyttökokemus on niin hirvittävä että kukaan ei jaksa minuuttia kauempaa.

HannuTapio [01.05.2018 21:01:19]

#

fps,

Ok, minä laitan vaikka 30 fps maksimi arvoksi, minulla on tämä NVIDIA 610, se on minimi vaatimusten mukainen kortti, se käy noin 20 % tehoilla fullhd kanssa tällöin.

Tämä 30 fps on melko harvinainen tilanne kuitenkin, se on pilotit peleissä sitten, mutta, muissa peleissä vain silloin kun hiiri rulla zoomaa näyttöä.

Mutta, muistetaan kuitenkin, että, nämä ovat vain lautapelejä, yleinen suunta ja käsitys netti lautapeleistä on, että, niissä ei olisi frameratea, vaan ne tarkasti klippaamalla piirretään vain silloin kun siirto tapahtuu.

Mutta, ok, teknologia on kehittynä, vuoden 2014 java peleistä, minä laitan 30 fps, mutta, en nosta siintä enää sitten. :)

:)

Lisäys.
Lasken vielä tuon teho käytön fullhd kanssa NVIDIA 610 kanssa, mutta, laitan 25 fps - 30 fps nyt sitten kuitenkin.

:)

Lisäys2.
Ok, nyt on 30 fps, mutta, se on nyt sitten smooth, minä halusin hieman sitä vanhaa rakeista ja nykivää nostalgiaa, mitä oli 80 luvulla, kun näitä pelejä ekan kerran rakentelinkaan.

Täällä voi käydä katsomassa -> http://www.lautapelisivusto.com

--

groovyb [01.05.2018 23:53:23]

#

hieno homma, kyse ei ole vain frameratesta, vaan myös eventtien responsiivisuudesta. vaikka fps olisi matala, pitäisi käyttäjän tapahtumilla olla vaikutusta (kuten hiiren klikkaus). Nyt johtuen tavasta miten olet koodannut pelit, hiiren klikkaus ei tehnyt välttämättä mitään. Piirto ja eventit pitäisikin eriyttää, jolloin käyttäjän tekemä tapahtuma ei olisi sidoksissa ruudunpiirtoon. Nyt sitä puutetta kompensoi suurempi fps, jolloin tapahtumat rekisteröityy vs unohtunut tapahtuma jos on klikannut piirtojen välissä fps:n ollessa matala. Nykiä saa ja nostalginen saa olla, mutta kyllä ne pelit 25vuotta sittenkin reagoi jos painoi nappia tai klikkasi hiirtä. Tänäpäivänä kukaan ei vaan jaksa pelata hidasta ja nykivää peliä. jos nyt ajatellaan vaikka -88 julkaistua battle chessiä, oli siinä jo parempi pelireagointi kuin ennen fps:n nostoa peleissäsi. ja siinäkin fps oli yli 4, samaa spriteä vaan näytettiin useammassa framessa animaatioissa. Mutta hyvä näin, toivotaan että pelaajat nyt löytävät sivustosi!

HannuTapio [02.05.2018 00:33:53]

#

Hiiri ja eventit,

Hiiri on toki eventeillä tehty ja jokainen event tallennetaan, mutta, nämä eventit sitten toteutetaan fps mukaan.

Eli, jos kun nyt on 6 fps vauhti, niin, pelaaja voi käyttää 6 napin painallusta sekunnissa, ja jos sitten huristaa tällä 30 fps vauhdilla, niin, käyttäjän painalluksia käsitellään 30.

Mutta, pelit ovat hidas tempoisia tammi, reversi, ristinolla, shakki, ip1917, mp2312, nämä eivät vaadi korkeata nappi herkkyyttä.

En usko että kovin moni siirtää sekunnin aikana montaa kertaa, kun on se vasta puolenkin siirto siinä suoritettavana.

Kaksi hiiri nappia on aina napin siirto, ja nyt on siis 6 fps, eli 6 kertaa sekunnissa voi siirtää, muista toki että vasta puoli siirtää myös, ei ole tarvetta ihan niin kovin korkealle nappi painallus herkkyydelle.

:)

--

HannuTapio [03.05.2018 22:20:20]

#

Shakkia,

Joo, tämä shakki siirtojen tarkistus alkaa valmistumaan, minulla puuttuu enää sotilaan korotus lauta päädyissä.

Laitan sen napin korotuksen, nyt sitten viikonlopun aikana, niin, sitten on shakki valmista, on sitten 24 lautapeliä pelattavana yhdellä päätteellä, laitan sitten heti miten myös mylly pelin, niin lautapelejä on sitten ne 26 perus lautapeliäni.

--

Jatkoista sitten IP1917 ja MP2312 lautapelit seuraavana.

Mutta, tämä on hieno hetki, kaikkien Java testailujen jälkeen sitten HTML5 + Canvas + Websockets ja 26 perus lautapeliä linjalla.

Ihan nämä linja pelit kytken sitten kun on 28 peliä valmiina, eli AOv5.28 on ensimmäinen jossa on linja pelit mukana.

:)

--

HannuTapio [04.05.2018 22:58:57]

#

Näytönohjaimet,

Hei, olen vähentämässä tukea niille tietokoneille, joilla ei ole näytönohjain muistia käytössä kun pelaa pelejäni.

Minä laitan minimi sleepin 75 %, tämä tarkoittaa että vain 25 % CPU ajasta voi olla koodin kanssa.

Tämä turvaa mukavasti myös näytönohjain kiihdytettyjä koneita, kaikki varmaankin sanoo taas että ei ole tarpeen, mutta, on tilanteita ja tietokoneita, joissa ei ihan kaikkia ajureita ole asennettuna ja tietokone tekee raskasta työtä CPU ja RAM kanssa, kun rakentaa grafiikkaa ruudulle.

Eli, nyt on sitten max. cpu aika koodin kimpussa 25 % sekunnista, 75 % koodi ajasta cpu ja gpu nukkuu vähintään, mutta, nämä ovat kevyt lautapelejä, enin osin varmaankin teho kulutukset ovat nykykoneissa jotakin 3 % - 7 % koneesta riippuen.

:)

--

HannuTapio [06.05.2018 05:16:19]

#

Kuvasnappia ja shakkia,

Hei, säätelin taas AOv5.00+ kanssa. :).

Tässä on kuvansnap ip1917 ja mp2312 peleistä, niissä ei vielä ole pelattavuutta - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_121.gif

--

Säätelen shakki peliä, tässä tänään, yritän illalla laittaa valmiit shakki pelit linjalle.

Ensi viikolla sitten mylly ja nämä ip1917 ja mp2312 alulle.

:)

--

HannuTapio [07.05.2018 08:35:35]

#

Shakki siirtoja,

Hei, minulla on nyt kirjoitettuna tämä shakki siirtojen tarkistus palvelimeeni, nyt sitten täytyy vielä etsiä bugit, niitä oli niin paljon tänä aikana kun kirjoitin siirto tarkistuksia, että, niitä voi olla jäänä muutama myös itse ohjelmaani, mutta, korjaan ne sitten heti miten pois jos niitä löytyy, osaan kyllä ajan kanssa kirjata shakki siirtojen tarkistukset.

:)

Tästä sitten mylly, nyt heti lähipäivinä, mahdollisesti jo tänään, ja siintä sitten ip1917 ja mp2312, ja siintä sitten linjat.

:)

Täällä voi käydä testaamassa - http://www.lautapelisivusto.com

Nyt on 24 lautapeliä linjalla pelattavana, kun on 28 niin kytken linjat.

:)

--

HannuTapio [07.05.2018 14:06:21]

#

Bugeja,

Joo shakissa oli muutamat bugit, mutta, nyt ne on sitten korjattuna.

Minulla on nyt ainutkertaisia shakki kokemuksia linjalla, mukana kenraali ja marsalkka napit.

Täällä voi käydä testaamassa - http://www.lautapelisivusto.com

:)

Jos bugeja vielä löytyy, niin, onnistun kyllä ne nopeasti korjaamaan.

--

HannuTapio [09.05.2018 15:15:37]

#

Shakki bugeja,

Vielä löytyi yksi bugi, tuosta shakki tarkistuksesta, tornitus saattoi kytkeytyä päälle myös silloin kun tietokone tarkisti mahdollista shakki ja shakkimatti tilannetta.

Mutta, nyt on sekin korjattuna, taas on hieman valmiimmat sivustot, nyt on siis 24 eri lautapeliä linjalla, 12 eri lautaa, mutta, kahdella eri käyttöliittymällä ja grafiikalla, yhteensä 24 lautaa. :).

Laitan nyt ihan pian mylly pelin myös, ja sitten viimein "ilmojein pilotit 1917" ja "meteori pilotit2312".

Jee jee.

:)

--

HannuTapio [11.05.2018 01:18:47]

#

Jatkoa,

Joo, shakki tuntuu nyt sitten toimivan, ainakin siihen asti kunnes seuraava bugi löytyy, mutta, jos peliä aletaan aktiivisti pelaamaan ja minulle ilmoittamaan kun bugeja löytyy, niin, uskon että jo ihan muutaman viikon sisään meillä on sitten ihan toimiva ja mukava shakki kokoelma sivustoillani.

Jatkoista tässä sitten, minä mietin tuota mylly peliä, mutta, muutan suunnitelmaa hieman, minä laitan nyt tässä viikonlopun ajan "ilmojein pilotit 1917" ja "meteori pilotit 2312" pelejä.

Koetan katsoa mitenkä pitkälle ehdin parin päivän työn kanssa, näitä valmiiksi kirjata ja piirtää.

Täällä voi käydä seuraamassa, varmaankin jo lauantaina on ekat demot kirjattuna - http://www.hannunpilotit.com

Jee jee.

:)

--

HannuTapio [12.05.2018 20:37:03]

#

Jatkoista lisää,

Joo, tämä tilanne on nyt että voin jo alkaa miettimään ja kertomaan, näistä tulevista lautapeleistäni, minä nämä tulevat omat lautapelit sitten laitan varmaankin näin seuraavasti ->

Minä mietin että laitan kiinteät huoneet joista varata oma peli, laitan 20 - 32 huonetta, eli tämä olisi 40 - 64 pelaajaa aina jokaiseen peliin maksimi.

Minä myös jatkoista sitten kun nämä nuoruus iän lautani ovat linjoilla, niin, minä teen sitten harraste pohjaisen kaupallisen sivuston jos vain saan sitten luvat siihen.

Mutta, juuri nyt on sitten tämä AOv5.29 valmisteilla, ja mietin että kytken nyt ihan pian live pelit päälle, minä en tarkkaan tiedä mitä kommenvartteja tässä vielä voi kulua, mutta, nyt on valmiutta ihan parin viikon sisään voi olla jo live pelit linjoilla, mietin sitten tallenne pelejä vähän sen live käynnistyksen jälkeen.

:)

Täällä voi käydä testaamassa yhden päätteen pelejäni - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

groovyb [13.05.2018 12:51:12]

#

ei siihen mitään lupia tarvita. Firma pystyyn vaan ja veloitat vaikka kuukausimaksuja.

HannuTapio [16.05.2018 17:28:22]

#

Säätelyjä,

Hei, minulla on valmius julistus säätelyjä tässä, olen grafiikan säätänyt taas kerran ihan niin kuin grafiikan pitää ollakkin, tällä kertaa tässä jo näkyy tämä kuukausien ja vuosienkin työ ja harjoittelu, grafiikat ovat ihan yhtä hyvät kuin muillakin alan indieillä.

Tässä suora linkki - http://www.hannusaro.com/AsiakasOhjelma/jumpto.html

Laitoin myös IP1917 ja MP2312 pelejä hieman eteenpäin, ristinolla, reversit, tammet ja shakit ovat pelattavissa, yhdellä päätteellä yhä.

Laitan viikonlopun aikana myllypeliä, ja sitten ensi viikolla ja sitä seuraavalla viikolla, laitan sitten IP1917 ja MP2312 pelit, ja sitten laitan ne linjat viimeinkin.

:)

--

HannuTapio [20.05.2018 03:18:26]

#

Kuvasnapit,

Hei, jatkan tässä myllypelin säätelyjä, sitten IP1917 ja sitten MP2312 ja sitten linjat. :).

Katsoin taas vuoden 2014 jälkeisiä grafiikoita ja tein uuden lauta grafiikan, erään 2014 testin mukaan.

Tässä on snapit tämän hetken julkaisuun tulevista grafiikoista ->

Lautapelisivusto - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_126.gif

Hannunpilotit - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_127.gif

Ihan mukavaa taas ja varmaankin parhainta tähän asti AOv500+ kanssa.

:)

--

HannuTapio [22.05.2018 18:32:50]

#

Mylly,

Myllypeli on mukava tietokoneella, laudalla pelattaessa se on hieman hankala, jos noudattaa kolme samaa tilannetta tuottaa häviön sääntöä.

Minun myllypelin säännöt ovat seuraavat ->

Perus myllypeli lauta.
9 nappia molemmilla.
3 nappia jos on linjassa voi poistaa toisen pelaajan napin joka ei ole 3 linjalla.
Kun kaikki napit on jo laitettu laudalle ja jos toisella pelaajalla on enää 2 nappia jäljellä, niin, hän häviää pelin.
25 siirtoa ilman slyöntiä, tuottaa tappion.
Jos ei pysty siirtymään tuottaa tappion.
Jos laudalla toistuu 3 kertaa sama tilanne on tappio.

Ensin asetetaan 9 nappia molemmat laudalle ja sitten siirtely vaihe yksi askel kerrallaansa ja kun on enää jommallakummalla taikka molemmilla enää 3 nappia, voivat napit siirtyä mihinkä ruutuun vain.

Minä en oikeastaan laita tasapeli tilannetta ollenkaan, eli tämä ei taida olla ihan se perus mylly mitä on se 9 napin mylly, mutta, tämä on hieman sotalautapeli sivustoilla, niin, laitan sitten hieman voimakkaammat säännöt, korostan voitto peliä ja tappio peliä.

Minä en pidä että myllypeli päättyy tasapeliin jos ei slyö 25 vuoroon, taikka sitten jos on 3 samaa tilannetta niin tasapeli, minä laitan tappion molemmista, niin, se kiva mylly hiki pysyy paremmin yllä, minä nuorempana vähän kaihdoin myllyä mutta, nyt iäkkäämpänä se on ihan tosi kiva peli taas sitten.

:)

Laitan myllyn nyt tämän viikon aikana, ja sitten heti miten ryhdyn laittamaan ip1917 ja mp2312 pelejäni ja sitten ne linjat.

:)

--

HannuTapio [23.05.2018 11:47:39]

#

Myllypeliä,

Nonni, nyt on sitten lautapelisivusto.com kanssa julkaistu myllypeli.

Laitan vielä myllypelin myöhemmin viikolla myös tabletpelisivusto.com kanssa esittelyyn, niin, sitten onkin jo ihan kaikki peruslautapelini valmiina.

Siirryn sitten IP1917 ja MP2312 ja sitten linjat pariin.

:)

Täällä voi bugi testata shakki ja mylly pelejäni - http://www.lautapelisivusto.com

Jos bugeja vielä löytyy, niin, parin viikon aktiivisen pelaamisen aikana ne varmaankin löytyvät kaikki, saadaan sitten lautapelisivuston laatu kohdalleensa.

:)

--

HannuTapio [23.05.2018 20:42:08]

#

Hei,

Minä tahdon sanoa, että, ainakin itse koen että olen merkittävä pioneeri suomalaisella digi sotalautapelejä alalla.

Meillä ei suomessa taida tälläisiä animoituja sotalautapelejä aiemmin ollakkaan, aion olla vuosia linjoilla, ja tuottaa useita lautapelejä suomi nettiin.

Minä varmaankin voin laittaa nuo 2 viikon viiva 3 kuukauden ketjut tänne projektit alueelle, eli, jokaisen tulevan lautapelini omaan ketjuunsa, joka sitten saa kun on valmis niin rauhassa laskeutua listalla.

Tämä suomalainen pioneeri aika ei sitten mene ihan niin alennus tilassa, että, kaikki laudat samassa rytyssä, minä laitan jokaiselle oman ketjun omine kehittely kuvineensa ja teksteineensä.

Minulla tuo myllypeli valmistui juuri lautapelisivustolleni, laitan sen vielä tabletpelisivustolle, niin, sitten onkin kaikki peruslaudat valmiina, minä sitten vielä näissä samoissa ketjuissa teen ip1917 ja mp2312 pelit, mutta, sitten onkin jo vuorossa "heidän kunniansa päivät", minä en tarkkaan tiedä kauanko tässä kuluu sitten arvioisin että kuukausi kenties enemmänkin, minä laitan tämän sitten omaan ketjuun ja jatkan siintä sitten. :)

:)

Ei mene alennettuna tämä suomi lauta pioneeri aika, ihan kaikki samassa rytyssä. :)

--

HannuTapio [25.05.2018 16:32:39]

#

Hei,

Tässä on myllypelin snap sitten viimeinkin, minä vielä siirrän pelin myös tabletpelisivustolleni, niin, sitten on ne jo mainitut peruslautapelit kaikki linjoilla, yhdelle päätteelle. :).

Tässä kuvasnap myllypeliini - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_129.gif

Ihan pian sitten ip1917 ja mp2312 ja myös linjat.

:)

--

MI [25.05.2018 19:30:25]

#

HannuTapio kirjoitti:

Hei,

Minä tahdon sanoa, että, ainakin itse koen että olen merkittävä pioneeri suomalaisella digi sotalautapelejä alalla.

-Pioneeritoiminta on aselaji,jonka tehtävänä on hidastaa vihollisen liikettä, edistää omien joukkojen liikkumista ja suojata omia joukkoja vihollisen toiminnan vaikutuksilta. -Wikipedia


Onko merkittävällä pioneerilla minkäänlaista käsitystä aikataulusta eli milloin saamme suomalaisia digi sotalautapelejä?

Shakki ja tammi ei riitä vastaukseksi suomalaisiksi sotalautapeleiksi.

HannuTapio [25.05.2018 19:50:48]

#

Hei,

Minä olen syntynä jo 1970 luvulla, siellä 70 luvulla ja 80 luvulla oli amerikan rakentaminen usein sarjakuvissa, oli hopeanuolta, ja tex willeriä ja ken parkeria ja muutakin, lisänä minähän olen mormoni.

Niin, minulle pioneeri on joku sellainen joka lähtee uudelle alueelle ja rakentaa sinne kodin.

:)

Ensimmäiset sotalautapeli demot rakentelin joskus 1990 jälkeen turbo pascal ja assembly kielillä. :), sitten tuli java 1999 ja nyt viimein javascript 2017.

Minä arvioin että nyt kaksi viikkoa ja minulla on tuo eka pelini, "ilmojein pilotit 1917" valmiina, siintä sitten viikko tai pari ja on myös "meteori pilotit 2312" valmiina, ja sitten linjat näille kaikille, ja sitten "heidän kunniansa päivät".

:)

Täällä on minun ekat sotalautapelit - http://www.hannunpilotit.com

--

MI [25.05.2018 20:24:02]

#

HannuTapio kirjoitti:

Hei,

lisänä minähän olen mormoni.

Mikäkin synnyin keskosena, mutta en ole sen antanut rajoittaa elämääni.

Lähinnä kysyin pelistäsi: Heidän kunnian päivät.
Tämä on oma sotapelisi? Milloin saamme pelata?

HannuTapio [25.05.2018 20:52:34]

#

Hei,

Tämä on eka toisen maailmansodan peli jonka valmistan, se on ajoitettu kesäkuulle, eka pelattava versio, ja sitten eri skenaariot kevyt ajan mukaan, kevyt aika on viikkoja.

Laitan siintä ihan pian ekat kuvat, ja myös selostuksen mitä peli tulee sisältämään. :).

Mutta, ensin nämä pilotit pelit valmiiksi ja vielä tuo tabletpelisivuston myllypeli ja sitten linjojen kytkentä ja vielä kaksin pelaajien yhdistäminen menuissa ja main chatti.

Siintä sitten alkaa sotalautapeli juhlat, yritän jo tänä vuonna mahdollisimman monta saada valmiiksi.

Tuo Java koheltaminen oli aikaa vievää, en odottana että joutuisin luopumaan webstartista vaikka applet menikin, mutta, kyllä se webstart on liian monimutkainen harrastajalle, kehittynyt ammattilainen, varmaankin helpommin vielä sitten käyttää sitä java webstarttia.

:)

--

HannuTapio [26.05.2018 03:05:38]

#

IP1917,

Hei, minä sain juuri tuon tabletpelisivuston myllypelin valmiiksi, se on nyt jo uploadattuna sivustolle.

Tässä nyt sitten näitä IP1917 ja MP2312 pelejä.

Tässä lähden etsimään sopivaa grafiikkaa IP1917 lautapeliini, MP2312 grafiikat ovat sitten hieman helpommat, kun ei ole kuin tähtitausta ja meteorit.

Mutta, tässä on ekaa IP1917 lauta testiä - https://www.bittipankki001.com/kuvat/snaptemp_00002.png

Laitan jotain 5 eri lautaa IP1917 peliini, ne aina randomina latautuu, taikka sitten ehkä voin laittaa että voi valita valikosta millä laudalla pelaa. :)

:)

--

HannuTapio [27.05.2018 01:43:47]

#

Ilmojein pilotit 1917,

Hei, minulla on nyt tämä IP1917 peli työn alla, minä varmaankin 3 - 5 eri lautaa laitan peliini, niin, on sitten kivaa vaihtelua grafiikassa.

Tässä on kaksi ensimmäistä lauta snappia ip1917 pelistäni - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_130.gif

Täällä voi käydä testi ajamassa grafikkaa - http://www.hannunpilotit.com

Laitan lisää pelattavuutta, nyt viikonlopun ja ensi viikon aikana.

:)

--

HannuTapio [29.05.2018 05:48:21]

#

Ilmojein pilotit 1917,

Hei, minulla on nyt tämä IP1917 peli työssä.

Peliin tulee kaksi eri modea, eka on pistepeli, ja toka on koiratappelu.

Tämä pistepeli on sellainen, että, siinä on 5 konetta molemmilla, ja osumista vastukseen saa aina yhden pisteen, jos kone on reunassa "kiinni" tulee joka sekuntti xx pistettä vastustajalle.

Tämä koiratappelu taas on sellainen, että, siinä on kerralla laudalla 3 - 7 konetta molemmilla, ja peliin alussa valitaan noin 12 konetta, jokaisesta osumasta vastukseen, niin, vastuksen kone menettää hitpointteja, näitä hitpointteja on jokaisella koneella sitten xx määrä, eli peli testaaminen vielä tekemättä.

Kun koneen hitpoint menee nollaan, kone räjähtää ilmassa, kerralla täytyy olla aina vähintään 3 konetta laudalla, jos on kolme konetta ja yksi tuhoutuu, niin, automaattisesti tulee uusi kone laudalle, jos koneita ei enää ole varastossa, vaan pelaajalla on ainoastaan 2 konetta, on pelaaja hävinnyt pelin, eli, vähintään kolme konetta pitää olla jotta voi koirataistella.

:)

--

:)

Tässä on kaksi ensimmäistä lauta snappia ip1917 pelistäni - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_130.gif

Ja täällä voi käydä testi ajamassa grafikkaa - http://www.hannunpilotit.com

--

groovyb [29.05.2018 10:08:13]

#

Ruudunpäivitys 2fps? Mitä tapahtui > 25fps:lle?

HannuTapio [30.05.2018 07:38:49]

#

Ruudunpäivitys,

AsiakasOhjelmassa on turvana tahdistin, tämä fps tahdistin toimii settimeout(); avulla.

Kun ruutua ei käytä, niin, tahdistin pudottaa fps rajan aina alas 2 fps, tämä esim. silloin kun hiiri poistuu ruudulta.

Eli, jos hiiri jättää ruudun, niin, fps on tällöin 2 fps.

Tämä on jotta kukaan ei aja useita AOv5.00+ lautapelejä rinnakkain 25 fps, vaikkapa 4 kpl AOv5.00+ ohjelmaa rinnakkain 4k näytöillä.

Kun hiiri ei ole canvaksen yllä, on fps 2 fps.

:)

Myös sivustot ovat jo niin kehittyneet, että, niitä voi kehua, minä annan luvan jo kehua sivustojani. :).

--

HannuTapio [31.05.2018 13:13:39]

#

Hei,

Minulla on perus matematiikka vähän kadoksissa, kuinka tämä nyt kuului mennäkkään >

Kumpi on oikein ? Minä kirjaan näitä IP pelini koneitten kääntymisiä tässä, mutta, jokin ei nyt ole oikein, joku sin tai cos minus plus varmaankin ?

function getSuunta(lx1 , ly1 , lx2 , ly2)
{
    return (Math.atan2(ly2 - ly1 , lx2 - lx1) * 180 / Math.PI )%360;
}

function getSuunta(lx1 , ly1 , lx2 , ly2)
{
    return ((Math.atan2(ly2 - ly1 , lx2 - lx1) * 180 / Math.PI )+90)%360;
}

??

--

Lebe80 [31.05.2018 13:22:33]

#

eikö ton voi nopeasti testata?

HannuTapio [31.05.2018 13:24:55]

#

Lebe80 kirjoitti:

eikö ton voi nopeasti testata?

Nii kun minulla toimii hieman hassusti ip koneet tällä hetkellä, ne välillä jäävät pyörimään, vaikka käsky suuntaan on annettu, jokin arvo menee varmaankin väärin ?

Minulla voi olla jokin sin tai cos minus plus väärin, en tiedä tällä hetkellä, tuo pitäisi varmistaa ensin, tarviiko tuon +90, kun suuntaa laskee ?

??

--

Lisäys:

Ok,

Minä katson sitten println käskyllä tuon javan puolella ?

Minulla ei tässä JS kanssa, ole kunnon printtiä.

--

groovyb [31.05.2018 13:50:07]

#

var deltaX = x2 - x1;
var deltaY = y2 - y1;
var radiaanit = Math.atan2(deltaY, deltaX);
var asteet = radiaanit * (180 / Math.PI)

voit printata konsoliin kirjoittamalla

console.log('tekstiä');

HannuTapio [31.05.2018 14:03:24]

#

Matematiikkaa,

Minulla tämä seuraava koodi lähti toimimaan ->

function getSuunta(lx1 , ly1 , lx2 , ly2)
{
    var lsuunta = (Math.atan2(ly2 - ly1 , lx2 - lx1) * 180 / Math.PI) + 90 ;
    if (lsuunta < 0)
        lsuunta += 360 ;
    return lsuunta;
}

--

Lisäys:

IP1917,

Joo, koneet pörräävät nyt oikein, tuo yllä oleva koodi vaadittiin. :)

:)

Täällä voi testata, laitoin suoran linkin - http://www.hannusaro.com/AsiakasOhjelma/jumpto.html

--

groovyb [31.05.2018 14:44:25]

#

hmm, eikö tämän

var lsuunta = (Math.atan2(ly2 - ly1 , lx2 - lx1) * 180 / Math.PI) + 90 ;

pitäisi olla

//Suunta + 90 astetta
var lsuunta = (Math.atan2(ly2 - ly1 , lx2 - lx1) * (180 / Math.PI)) + 90 ;

*Edit*
ihan oikein oli tuo foobar * 180 / pi, muistin väärin radiaanien muuntamisen asteiksi (Deg = Rad * 180 / PI)

HannuTapio [01.06.2018 18:34:21]

#

IP1917,

Hei, minulla on nyt sitten eka perus ohjaus IP1917 peliin ja alustava ohjaus MP2312 peliin valmiina, minä vielä säädän lisää viikonlopun ajan, pyrin että ensi viikon aikaan olisi molemmat pelit valmiina, ja sitten heti linjat kaikkiin peleihini, ja myös menut ja chatti, minä lisään tallenne pelit mahdollisesti vasta ensi vuoden tammikuussa, katson tämän sivuston alun aika rauhassa, mutta, live pelit on nyt sitten pian linjalla.


Tässä on suora linkki AOv500+ ohjelmaani - https://www.hannusaro.com/AsiakasOhjelma/jumpto.html

:)

--

HannuTapio [03.06.2018 19:55:58]

#

Tarkistus summat,

Mitenkä tämä linjapelien tarkistus summat, esim. lentokoneet ja niitten x y ja z kordinaatit.

Minulla on valmistumassa, tämä ip1917 pelin linja rutiini, niin, minä en koe tarvetta päivittää eri tietokoneisiin, tietoa lentokoneitten ja ammusten koordinaateista.

IP1917 piste pelin kesto on noin pari minuuttia ja hitpoint version vähän lyhyempi taikka pidempi.

Minulla on rutiini joka työntää grafiikkaa eteenpäin, koko aika, ja sitten vastaanottaa pelaajan palautteet, nämä pelaajan palautteet aina kahden sekunnin viivein syötetään peliin, elikä pelaajien lag voi olla tuo kaksi sekunttia.

Ja kun minulla on tämä yksi ja sama rutiini joka työntää grafiikkaa eteenpäin pelaaja palautteen mukaan, niin, tämä sama rutiini on molemmissa koneissa sama, niin, en koe tarvetta tarkistaa onko pelaajien koneet synkronissa, onko tämä virhe, vaiko onko tämä ihan tavallista ja normi ohjelmointia.

En aio tarkistaa koneitten ja ammusten synkronointia, onko tämä huono homma vaiko ihan ok ja normi toiminta.

:)

--

groovyb [03.06.2018 20:32:48]

#

Miksi z? Oletko tekemässä 3d pelejä myös ja näin ollen tarvitset myös syvyysakselia?
Niin ja oliko tuossa joku kysymys jossain, näytti olevan pelkkää toteamusta koko postaus?

HannuTapio [03.06.2018 22:16:18]

#

Syncronointi,

Kyllä vain peleissäni on z ulottuvuus ja ne ovat kolmella koordinaatilla x y ja z, minulla mousewheel zoomaa z akselia.

Minä vain kysyin että onko ihan ok että ei tee synkronointia lentokoneitten koordinaateille eri tietokoneitten välillä ollenkaan ?

En koe että se olisi tarpeen, mutta, onko se sitten huonoa ohjelmointia vaika onko tämä ihan oikein ja normi ohjelmointia ?

Kyseessä on siis modeemi peli, kahden eri tietokoneen välillä, minulla on rutiini joka työntää grafiikkaa eteenpäin ja vastaanottaa pelaajien siirrot, en koe että mitään muuta tarvitaan, en aio erikseen tehdä vertausta, että, lentokoneitten koordinaatit ovat samat molemmissa tietokoneissa, koska, molemmissa tietokoneissa on sama rutiini joka työntää grafiikkaa eteenpäin ja siis vastaanottaa pelaaja siirtoja.

Tämä on myös mukavaa kun pelaajien siirtojen aktivoinnin suorittamiseen menee aina jotain 2 - 4 sekunttia, en vielä tiedä, kun on peli testaaminen tekemättä, mutta, näin ollen sitten tuo kahden eri tietokoneen pelien suorittaminen, niin, voi erota toisistaansa 2 - 4 sekunttia, eli modeemi lag voi olla 2 - 4 sekunttia pelissä.

--

groovyb [03.06.2018 23:39:40]

#

no jos et synkronoi lentokoneiden koordinaatteja pelaajille, eikö se vähän poissulje sitten useamman ihmisen pelaamista? jos pelaaja 2:sen lentokoneet on oikeasti muualla kuin missä ne näkyy pelaaja 1:sellä, eikö se hankaloita pelaamista varsinkin jos tätä pelaataan reaaliaikaisesti. Kyllä, sinun tulisi synkronoida pelitapahtuma, jos pelit eivät ole vuoropohjaisia.

HannuTapio [04.06.2018 01:11:03]

#

Pelin kulkua,

Kuten jo kerroin minulla on rutiini joka työntää kaikkea grafiikkaa eteenpäin, tämä sama rutiini on molemmissa modeemin päädyissä, jotenka grafiikka aina liikkuu samalla tavalla molemmissa tietokoneissa.

Minä en koe tarvetta tarkistaa pelaajien lentokoneitten sijainteja eri tietokoneitten välillä, minä testaan ainakin näin ensin rakentaa tällä tavoin.

JS koodini sisältää rutiinin joka työntää grafiikkaa eteenpäin ja sitten ottaa vastaan uudet käskyt lentokoneille, tämä rutiini saa riittää.

:)

--

Lebe80 [04.06.2018 10:13:56]

#

Mitäpä jos tarkistaisitkin pelaajien sijainnin satunnaisesti, jolloin synkan kadotessa hahmot siirtyisivät aina silloin tällöin varmasti oikeaan kohtaan.

groovyb [04.06.2018 11:55:18]

#

lähtökohtaisesti on ärsyttävää, kun haluat ihmisiltä neuvoa miten asiat tulisi tehdä, ja loppustulos on aina sama: Pysyt omassa koodissasi vaikka henkilöt joiden osaaminen ylittää omasi neuvovat sinua tekemään toisin. Minun puolestani tämä projekti saa jäädä tähän, en aio uhrata enempää aikaa tuulimyllyjä vastaan taistelemiseen, vaikka kaikki apu on annettu sinun avuksesi, ei kiusaksi.

HannuTapio [04.06.2018 14:23:26]

#

Koodi neuvot,

Kuten tuo indie sana sanoo, minä olen indie ja pyrin tekemään itsenäiset ratkaisut, minä olen kyllä ihan hirmu kiitollinen, kaikista neuvoista, mutta, kuten itsekkin kirjasit, niin, minä noudatan omaa valintaani, omaa itsenäistä valintaani, eihän tämä projekti muuten minun olisikaan.

Minun koodi tuntuu toimivan ihan ok, en tarvitse tarkistaa lentokoneitten taikka ammusta sijainteja, laitan vielä savut, ja tulen lieskatkin.

Tässä linkki, jos joku haluaa lennellä lentokoneilla "ilmojein pilotit 1917" pelissäni - https://www.hannusaro.com/AsiakasOhjelma/jumpto.html

:)

Siellä on neljä konetta molemmin puolin, peliä voi ohjata peli ajan, koneet jo ampuvat ja tämän hetken ammukset ovat graafisesti näkyvissä, muutan vielä myöhmmin ammus grafiikan ja lisään peliin pisteytyksen ja hitpoints pelin.

--

groovyb [04.06.2018 14:36:59]

#

En ymmärrä miten indie tähän liittyy. Indie pelit on omarahoitteisia, ei se tarkoita muuta. Ja se että perustelee huonoa koodia valtavirtoja vastaan taistelemisella (joka on toinen indien merkitys), on aika surkeaa. Mikäli haluat käyttäjiä palvelullesi, tee A) Laadukasta ja B) Koukuttavaa sisältöä.

Pelisi voivat olla koukuttavia tietylle ryhmälle joka näistä tykkää, mutta laatukriteerit menevät niin alta riman, että ajavat pois nekin jotka voisivat peleistäsi pitää.

Ohjelmointi on paljon muutakin kuin kehittäjän aivovirtaa koodinmuodossa, sitä on tutkittu, kehitetty ja optimoitu vuosikymmeniä. Ja näitä hyväksitodettuja tapoja tulisi noudattaa, kunnes tulee uusi ja korvaava tapa tehdä asioita. Siksi sinä myös pyydät neuvoja, et osaa tehdä jotain niinkuin se pitää. Ja näitä neuvoja sinulle on annettu. Se että et jaksa koodata uudestaan ohjelmaasi niinkuin pitää, on vain laiskuutta, ja että aliarvioit ihmisiä. Älä ylenkatso, ja oleta että ihmiset pitävät tuotoksiasi laadukkaina vain koska olet sen itse tehnyt. Sitä ne meinaan eivät ole.

Sinulla olisi tässä mahdollisuuksia menestyä, kuuntele neuvoja ja korjaa oleelliset virheet. ja tämä ei koske vain lentopeliäsi, vain kuten alusta asti on sanottu, hoida fps:t kuntoon, hommaa joku kirjoittamaan sisältö puolestasi, ja tee koodista sellaista millaista nykypäivänä tulee tehdä, etc.

Omaan tuotteeseen ei saa koskaan rakastua, sitä pitää pystyä muokkaamaan jos tarve vaatii, ja vaikka kirjoittamaan se kokonaan uudestaan. Tämä on ongelma johon jokainen kehittäjä jossain vaiheessa törmää: Kun aikaa on lyöty koodiin paljon, alkaa puolustelemaan ohjelmistossa tehtyjä valintoja vaikka ne olisivat kuinka huonoja. Tästä pitää vaan päästä yli ja tarttua töihin, jotta tuotteesta saisi irti kaiken, mikä sen potentiaali voi olla.

HannuTapio [04.06.2018 14:53:16]

#

Indie,

Indie ei tarkoita omarahoitteista, vaan itsenäistä.

Sivustoni laatu on parempi mitä muilla suomi sivuilla, oli sitten kyseessä aapeli, taikka joku muu männä vuosien sivu.

Kyllä minä itse olen tehnyt nämä laadukkaat pelini. :).

Minä aion yrittää menestyä, aion laittaa noin 40 lautapeliä, nyt tänä ja ensi vuosina linjoille.

Minä olen taiteilija, minä rakastan tuotteitani, ja teen vain sellaisia pelejä joita kykenen rakastamaan, en ole kaupallinen, eikä ole kyseessä tuote on kyseessä taide. ( Tarkennan vielä tätä, minä olen osa suomalaista lautapeli kulttuuria, on varmaankin yleisesti alalla päätetty ja valittu, että, lautapelejä rakastetaan, jotenka näin sitten on myös minun kohdallani. )

:)

--

Grez [04.06.2018 15:48:12]

#

HannuTapio kirjoitti:

Indie ei tarkoita omarahoitteista, vaan itsenäistä.

Itsenäisyydellä tarkoitetaan nimenomaan sitä, että on itsenäinen ja riippumaton - ei sitä että toimii järjenvastaisesti. Toki itsenäinen voi toimia järjenvastaisesti, mutta itsenäisyys itsessään ei sitä edellytä.

Nää sun jutut kuulostaa vähän siltä kun joku menisi keihäskisoihin ja heittäisi keihästä kohtisuoraan ylöspäin koska "haluaa olla itsenäinen" ja "tailteellinen". Sitten tämä joku kysyy muilta että "Miten pärjäisin paremmin?" ja kun muut sanoo että "kokeile heittää sitä keihästä kentälle päin", niin vastataan "heitän jatkossakin kohtisuoraan ylöspäin koska olen itsenäinen taiteilija."

Ei tuossa sinänsä mitään väärin ole, performanssi tuokin, mutta ei sillä kisoissa pärjätä. Ja kuten groovyb tuossa totesikin, niin kyllä ne vakavasti keihäänheittoon suhtautuvat neuvojatkin ennen pitkää ymmärtävät että on täysin turha tällaiseen taiteilijapelleen tuhlata aikaansa.

HannuTapio kirjoitti:

Minä aion yrittää menestyä

Ei kyllä siltä vaikuta, mutta toki menestymisen mittarit voi sinulla olla erilaiset kun meillä muilla.

HannuTapio [04.06.2018 17:52:55]

#

Menestystä,

Kiitos molemmille palautteesta ..

--

Täällä voi testata pilotit lentelyitä, laitan huomenna pistepelin valmiiksi, voi olla että kytken samalla linjat, tai sitten alkuperäinen suunnitelma, ensin IP1917 + MP2312 ja sitten menut, chatti ja linjat ??

Linkki - http://www.hannunpilotit.com

--

Lebe80 [05.06.2018 08:48:14]

#

Indie nimenomaan tarkoittaa sitä, ettei sinulla ole ulkopuolista rahoittajaa, joka sanelisi mitä teet. Se on ihan vakiintunut käsite.

HannuTapio kirjoitti:

Sivustoni laatu on parempi mitä muilla suomi sivuilla, oli sitten kyseessä aapeli, taikka joku muu männä vuosien sivu.

Ei ole. Sivustosi laatu on itseasiassa paljon alhaisempi, mitä voisi kuvitella, kun on katsonut vuosia sinun sooloilujasi.

HannuTapio kirjoitti:

Kyllä minä itse olen tehnyt nämä laadukkaat pelini. :).

Kyllä, kädenjälkesi on hyvin läsnä.

HannuTapio kirjoitti:

Tarkennan vielä tätä, minä olen osa suomalaista lautapeli kulttuuria, on varmaankin yleisesti alalla päätetty ja valittu, että, lautapelejä rakastetaan, jotenka näin sitten on myös minun kohdallani. )

Kyllä ja ei. Suomessa pidetään lautapeleistä, mutta sinä itseasiassa olet hyvinkin tuntematon nimike siinä. Pelisi ovat teknisesti kaiken järjen vastaisia.

_Pete_ [05.06.2018 09:36:25]

#

Lebe80 kirjoitti:

...
Pelisi ovat teknisesti kaiken järjen vastaisia.

Ehkä on suunnattu Mormoneille, se selittäisikin koko sopan.

HannuTapio [05.06.2018 12:08:15]

#

Indie,

Kuten kirjasin olen indie, eli en tee sitä mitä muut pyytää, vaan rakennan ihan oman jutun mitä suomessa ei koskaan ole aiemmin ollut.

Ja sivut eivät ole järjen vastaisia, ne ovat vain eri 3d kulmasta rakennettu mitä tavalliset englantilaiset ja amerikkalaiset tietokone pelit ovat.

Minä teen "animoituja sota aiheisia lautapelejä nettiin".

Ja nämä ovat ihan hienoja sellaisia, mitä minulla on valmistumassa.

:)

Minä hieman koen, että, te yritätte laittaa minut rakentamaan jotakin englantilais taikka amerikkalais tyylistä sivustoa, mutta, minä koen että minulla ei ole mitään syytä matkia englantia taikka amerikkaa, minä laitan ihan oman tyylin ja idean, suomalainen kulttuuri ei ole koskaan ennen nähnyt taikka kyennyt rakentamaan tälläisiä sivustoja, mitä minä ylläpidän jo nyt, saatika sitten kahden vuoden kuluttua. :).

--

groovyb [05.06.2018 12:23:27]

#

Ei me yritetä siihen vaikuttaa mitenkään millaista sisältöä tai pelejä teet. Vaan MITEN se tulisit tehdä teknisestä näkökulmasta. Aivan puhtaasti siis kyse on siitä, millaista koodin tulisi olla. Ihan vastaavasti olet käyttänyt hyväksitodettua ja standardinomaista tapaa kulman selvittämiseen koordinaateista, käytä siis hyviä tapoja myös muissa ohjelmointiin liittyvissä asioissa. Ja juuri näitä sinulle yritetään tyrkyttää, olet mennyt perse edellä puuhun monessa kohtaa johtuen teknisestä osaamattomuudestasi, ja sinua on ihan oikeasti yritetty auttaa. Monella foorumilla vielä kaikenlisäksi, mutta kaikissa oma suhtautumisesi on aiheuttanut sen että viet vain projektia syvemmälle kaatopaikkaan, kun viivästytät ohjelmistosi korjaamista.

HannuTapio [05.06.2018 13:06:39]

#

Aloittelija,

On minulla monia vuosia jo takana, mutta, tämä on silti ensimmäinen valmis projektin osa kun pilotit ja peruslaudat tulevat linjalle.

Tämä on ongelma että jos teen aina niin kuin te pyydätte, niin, en voi sanoa enää että olen itse koodannut taikka että itse tehnyt valinnat niihin hyväksi havaittuihin koodeihin mitä käytän.

Kyllä minulla on aika pitkälle ajateltua toimintaa ihan silti, vaikka teen eri tavalla.

Se olisi ihan hirveä tilanne jos menisin syvemmälle kaatopaikkaan jonkun toisen koodilla ??

--

Lebe80 [05.06.2018 13:56:10]

#

HannuTapio kirjoitti:

Tämä on ongelma että jos teen aina niin kuin te pyydätte, niin, en voi sanoa enää että olen itse koodannut taikka että itse tehnyt valinnat niihin hyväksi havaittuihin koodeihin mitä käytän.

En näe tässä mitään ongelmaa.

HannuTapio kirjoitti:

Se olisi ihan hirveä tilanne jos menisin syvemmälle kaatopaikkaan jonkun toisen koodilla ??

Ei olisi. Vuosituhansien ajan ihmiset ovat tehneet asioita tavoilla, jotka jo toiset ovat todenneet hyviksi. Suosittelen myös, että käytät tarvittaessa valmiita kirjastoja, joissa useimmat ongelmakohdat ovat ratkottu. Pyörää ei siis tarvitse keksiä joka kerta uudelleen ja uudelleen virheiden kautta. Hyödynnä valmiita kirjastoja, jotta voit keskittyä ihan pelilogiikan tekemiseen, etkä joudu painimaan yksinkertaisten asioiden kanssa.

Teuro [05.06.2018 14:10:17]

#

HannuTapio kirjoitti:

Se olisi ihan hirveä tilanne jos menisin syvemmälle kaatopaikkaan jonkun toisen koodilla ??

Olet oikeassa se olisi hirveä tilanne, mutta onneksi voit välttää sen valitsemalla laadukkaita ja toimivaksi testattuja ohjelmointimenetelmiä. Tai sanotaan jos pystyt esittämään suositelluista menetelmistä selkeitä virheitä, niin vinkin antajakin voi päivittää osaamistaan. Oletan kuitenkin, että et pysty esitämään yhtäkään vakavasti otettavaa ongelmaa, koska oma mallisi on erittäin virhealtis ja hankalasti ylläpidettävä.

Esimerkiksi voitko nimetä jonkin erityisen edun sille, ettet synkronoi objektien sijaintia kahden ohjelman välillä? Jos toinen kone suorittaa raskasta laskentaa pelisi kanssa, niin toivottu viive saattaa olla suurempi kuin toivoit ja kaikenlainen kimppapelaaminen on tämän jälkeen täysin mahdotonta.

Edellinen lainaus on toki vuodelta 2011, mutta tuskin olet muuttanut pelisi ruudunpäivitystä yhtään fiksummaksi.

HannuTapio [05.06.2018 14:16:47]

#

Ok,

Mutta, kuten olen jo kertona, niin, olen lautapelaaja, en ole koodaaja, enkä oikeastaan tunne koodaamista.

Minun idea koodata on tämä seuraava ->

Minä tunnen if ehdot.
Minä tunnen for ja while loopit.
Minä osaan piirtää kuvan ruudulle.
Minä osaan tehdä taulukoita, joissa peli tiedot ovat.
Minä osaan verrata taulukoitten tietoja keskenäänsä.
Minä osaan käyttää tcp ja hiiri ja näppäin rutiineja.
Minä osaan perus matematiikan ja fysiikan. lukio matikka 9.8 ja fysiikka 9.0.
Minä osaan rakentaa viiveet pelin kulkuun.

Minulla ei ole mitään monimutkaisia taikka koulutettuja lauseita kun minä teen tätä projektia, nuo lauseet ovat ne joittenka mukaan rakennan tätä projektia, en tiedä unohtuiko siintä jokin, mutta, taitaa olla kaikki tossa.

Minä jälleen kerran kirjaan että ->

Olen lautapelaaja, minä rakennan laudalle kivan tilanteen, ja sitten katson mitä muita kivoja tilanteita laudalla voi olla, ja kun en enää keksi kivoja tilanteita lisää, teen pelin täytteen ja kun täyte on valmis siirrän kaiken tietokoneelle ja minulla on lautapeli netissä. ( tämä on sitten joskus, :) )

Minun koodaamiseni on yksinkertaista ja alkeellista, ja pyrinkin pitämään koodaamisen alkeellisena, minä aion rakentaa koko projektin sillä idealla, että minulla on kuvia ruudulla ja taulukoissa, ja sitten vain vertaan ruudulla olevien kuvien koordinaatteja ja taulukko tietoja, en koe että tarvitsen mitään kehittynyttä pelin teko ympäristöä koska tämä idea on niin yksinkertainen.

Vaikka idea on yksinkertainen, niin, koen että se on myös toimiva, olen ylpeä asiakasohjelmastani, ideani on vain verrata ruudun kuvien koordinaatteja ja taulukoitten tietoja, en tarvitse kehittynyttä ympäristöä, tuossa yllä on kaikki lauseet joilla rakennan koodini.

:)

--

Lebe80 [05.06.2018 14:26:35]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä osaan rakentaa viiveet pelin kulkuun.

HannuTapio kirjoitti:

Vaikka idea on yksinkertainen, niin, koen että se on myös toimiva, olen ylpeä asiakasohjelmastani, ideani on vain verrata ruudun kuvien koordinaatteja ja taulukoitten tietoja, en tarvitse kehittynyttä ympäristöä, tuossa yllä on kaikki lauseet joilla rakennan koodini.

Välillä kun katsoo sohlaamistasi, niin nämä asiat olisi voinut tehdä oikeasti yksinkertaisesti ja ennen kaikkea loogisesti.

HannuTapio [05.06.2018 15:44:09]

#

Linjan kulku 1917 kanssa,

Nonni, minä taisin saada ensimmäisen linja rutiinin valmiiksi ip1917 kanssa, ja en joutuna käyttämään lentokoneitten koordinaattien synkronointia.

Minä tein seuraavasti ->

1)
Minulla on rutiini joka vain työntää kaikkea grafiikkaa sin ja cos ja muutaman ennalta kontrolloidun random toimen kanssa eteenpäin.
Tämä rutiini on tick pohjainen, jokaisessa sekunnissa on 200 ticksiä, ja grafiikkaa työnnetään eteenpäin, 200 laskulla joka sekuntti, aina 1 tick ja yksi sin ja cos työntö.
Molempien tietokoneitten tulee aina antaa lupa että tick laskua lasketaan eteenpäin.

2)
Minä lähetän peli paketin joka sisältää - lentokoneen ID:n, Kello (tick) ajan jolla kääntyminen tapahtuu, ja vielä kulma johonka käännytään, eli ID, Kello (tick), Kulma.
Tämä kello aika on puolitoista sekunttia eteenpäin pelihetkestä ja se on siinä tick muodossa.
Samaa lentokonetta ei voi käskeä ennen kuin edellinen käsky on suoritettu, eli tuo puolitoista sekunttia. :)

3)
Minä lähetän kolmannes sekunnin välein toiselle tietokoneelle luvan työntää peliä 1 sekuntti, eli, 200 ticksiä eteenpäin.


Tuo riitti, ja sitten tietenkin pelin kytkentään ja menuihin liittyvät paketit vielä.

:) :) :)


Täällä voi käydä testaamassa pilotit peliäni - http://www.hannunpilotit.com

Lisäys.
Minä myös laitoin max. fps arvon, arvoon 30 fps, nämä ovat 5K max. resoluutio sivustoja, en nosta max. fps arvoa yli 30 fps, mahdollisesti lasken myöhemmin 24 fps asti.

--

groovyb [05.06.2018 17:40:03]

#

mitä ihmettä, websocketeissa streamataan (broadcast clienttien välillä) ja hanskataan eventein, ei lähetetä intervallein. Pelitapahtuma on clienttien välistä keskustelua. Muuten olet käyttänyt aivan turhaan ylipäätään websocketteja,nykytoteutuksen olisit ajaxilla tehnyt saman perus request/response -mallilla.

HannuTapio [05.06.2018 17:44:30]

#

Websockets,

Minä noudatan Mozilla sivuston ohjeita kun rakennan sivustoni linja rutiinit, ohjeeni ovat mozillan sivustolta.

--

groovyb [05.06.2018 17:55:58]

#

veikkaan kyllä 100% varmuudella että ohjeesi eivät koske kahden clientin välistä reaaliaikaisuutta, vaan serverin ohjaamaa toteutusta multibroadcastillä.

HannuTapio [05.06.2018 18:13:35]

#

Websockets,

Olet oikeassa, minulla ei ole kahden clientin välistä liikennettä vaan liikenne siirtyy ranskan serverini kautta toiselle clientille, en ole ohjelmoija en tiedä millä nimellä kutsua serverin kautta tapahtuvaa liikennettä. :)

Se on silti aika hauskaa että peli paketit käyvät aina ranskassa asti, :D.

:)

--

groovyb [05.06.2018 20:23:50]

#

kyllä se websocketserverin kautta menee aina, mutta datan tulisi automaattisesti päivittyä clienttien välillä ilman erillisiä pusheja, nimenomaan streamin kautta jonka websocket mahdollistaa, ja minkä takia sitä käytetään.

HannuTapio [06.06.2018 08:04:13]

#

IP1917 esittelyjä,

Nonni, nyt on sitten ip1917 jo melkein valmis, minä laitoin animoidut ammukset ja pakokaasutkin, vielä puuttuu osuma tarkistukset, pisteen lisäys piste pelissä ja hitpoint vähennys koira tappelu pelissä, ja menu toimet.

Laitan IP1917 pelin valmiiksi nyt tänään ja huomenna, loppu viikon käytän MP2312 pelini rakenteluun ja ensi viikolla sitten menut ja chat ja linjat.

Eli, tarkoitus on että ensi viikolla olisi 28 lautapeliä valmiina linjalla peliin, ja kuukauden lopun käytän sitten "heidän kunniansa päivät" peliin, yritän sen saada vielä tässä kuussa esittelyyn.

Täällä voi käydä katsomassa "ilmojein pilotit 1917" lentelyitä - http://www.hannunpilotit.com

:) :)

--

Lebe80 [06.06.2018 08:32:52]

#

It's like chatting with a spambot.

HannuTapio [07.06.2018 15:31:48]

#

Kuvasnap,

Tässä on kuvansnap ip1917 pelistä - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_133.gif

Kuvassa on nuo ammukset ja savut mukana, tämä on ensimmäinen kehittyneempi kuvasnap minun ihan omasta lautapelistä jossa on linjat mukana.

Peli on yhdelle päätteelle yhä, mutta, kytken ihan pian linjat kaksin peliin. :).

:)

--

HannuTapio [07.06.2018 19:01:36]

#

Heidän kunniansa päivät,

Hei, minulla on nämä kaksi ensimmäistä pilotit sarjan peliä valmistumassa, nyt tänä ja ensi viikon alun aikana, yritän ensi viikon loppuun mennessä kytkeä noin 28 eri lautapeliä linja peliksi, minä tässä jo sitten hieman esi tietoa annan tämän ensi viikon jälkeisestä jatkosta.

"Heidän kunniansa päivät" lautapeli on minun ensimmäinen sotalautapeli jonka sitten laitan tähän html5 + JS AsiakasOhjelmaani, peli on toisen maailmansodan ajan euroopan taisteluita.

Peliin tulee lähikarttaa eri taisteluista mitä oli toisessa maailmansodassa.

Esim.

Preussista varsovaan 1939.
Alavatmaat 1940.
Eestin valloitus 1941.
Leningrad 1941.
Moskova 1941.
Sisilia 1943.
Utah ja Omaha 1944.
Caen 1944.
Puolan vapautus 1944.
"Pullistuman" taistelu 1944.
Taistelu berliinistä 1945.

Nuo varmaankin ainakin tulossa jo tämän kuun aikana, säädän sitten tulevassa näitä skenaarioita lisää, nämä HKP pelin skenaariot ovat tasapainoitettuja, eli kumpi tahansa pelaaja voi voittaa taistelun, molemmilla on aina samanverran osto pisteitä, ellei sitten toisin halua.

Laitan pian sääntöjä mitä olen valinna tähän HKP lautapeliini.

Tämä tulee sitten tänne urossaroon - http://www.urossaro.com

:)

--

HannuTapio [10.06.2018 23:39:07]

#

Videosnap,

Laitan tähän videosnapin ip1917 pelistäni, en ole ihan varma onko tämä video viallinen, se youtubessa on, se näyttää pimentyvän hieman liian aikaisin, uploadaan huomanna uuden linkin.

Mutta, tässä on ip1917 pelin video - https://www.youtube.com/watch?v=dqCiCrDkftY&list­=PLktePF3erPq9zq4mB76LjTDeoKWl40toJ&index=5

Siinä on nyt tuota peliä kuvattuna, 8 lentokonetta kerralla, minun on liikaa ohjata 8 lentokonetta kerralla, jotenka ei ihan kovin järkevää pelaamista videolla ole, mutta, se on video siintä minkälainen minun pelini toimivuus sitten on ulkoisesti, kun se tällä ensi viikolla esitellään sitten.

:)

--

Lisäys:

Lisäys,

Tässä on uusi videosnap - https://www.youtube.com/watch?v=ZPtEgfT6QyE­&feature=youtu.be

Tämä minun linux ei ihan tainnut viime videon kohdalla toimia, minulla oli openshot videoeditori, ja koetin laittaa häivytykset videon alkuun ja loppuun, mutta, tuo edellinen video himmenee aivan liian aikaisin, minä otin nyt nämä häivytykset pois.

:)

--

HannuTapio [13.06.2018 04:02:54]

#

IP1917 valmiina,

Hei, minulla on nyt 27 lautapeliä valmiina, laitoin tämän ip1917 pelin piste pelin valmiiksi tänään, laitan vielä mp2312 lautapelin ja sitten menut, chat ja linja live pelit.

IP1917 peliin lisätään vielä alku valikot ja myös koiratappelu hitpoints peli.


Täällä voi käydä katsomassa ip1917 piste peliä - http://www.hannunpilotit.com

:)

--

IP1917 - Pistepelin ohjeet -

Valikoi kaksitasokone liikkumalla hiiren kursorilla kaksitasokoneen päälle, ja sitten liikuta hiirtä ja paina hiiri nappia kun suunta viiva on haluamaasi suuntaan.

Molemmilla pelaajilla on 4 kaksitasokonetta.
Jokainen osuma vastukseen tuo pelaajalle yhden pisteen.
Jos kaksitasokone on "kiinni" laudan reunassa, kun peliaika vähenee yhdellä yksiköllä, niin, jokainen kaksitasokone mikä on "kiinni" peli alueen rajalla vähentää yhden pisteen pelaajalta.
Peliaika on 180 sekunttia.
Peliajan päätyttyä, kummalla on enemmän pisteitä on voittaja, jos on samat pisteet, niin, sitten on tasapeli.

--

HannuTapio [15.06.2018 02:31:58]

#

MP2312,

Hei, IP peli on nyt sitten piste pelin osalta valmista, minä vielä lisään siihen sitten kun menu valikot valmistuvat, niin, hitpoints koiratappelu pelinkin.

Mutta, nyt sitten tämä "meteori pilotit 2312" lautapelini, tässä on kyseessä taas sitten piste peli ja laudalla on meteori avaruutta linnunradan meteori laidalla.

Molemmilla pelaajilla on 5 avaruusalusta, ja näitä kontrolloidaan hiirellä, hiirellä valikoidaan alus ja sitten hiirellä määrätään määränpää piste avaruuslaudalle, ja sitten kun hiiri klikkaa, niin, alus siirtyy nopeasti määränpää pisteeseen, ja sitten kääntyy kohti lähintä vastustajaa ja jos vastus on tuli etäisyydellä, niin, alkaa sitten tulittamaan vastusta.

Pistepelissä on 180 sekunttia aikaa tehdä pisteitä, kummalla on 15 pistettä enemmän on voittaja jos on samat pisteet tai alle 15 pistettä eroa on tasapeli.


Täällä voi käydä katsomassa rakentuvaa MP2312 lautapeliäni - http://www.hannunpilotit.com

Pyrin jo tällä viikolla valmiiksi saattamaan tämän MP lautapelini, sitten menut, chat ja live linja lautapelit, minulla kytkeytyy 28 live lautapeliä sitten kun linjat kytken ihan pian.

:)

--

HannuTapio [17.06.2018 00:50:16]

#

MP2312 ja linjat ja menut ja chatit,

Hei, hommat edistyvät, eivät ihan niin nopeasti mitä luulin, mutta, en sitten tällä viikolla ehtinä, mutta, uskon että ensi viikolla on ainakin kaikki 28 lautapeliä valmiina, minulta puuttuu enää tämä "meteori pilotit 2312" ja tämän jälkeen sitten live linja pelit ja menu valikot ja chatit.

Minulla on muutama hidaste ollut tässä MP2312 pelin kanssa, grafiikkaa joutuu hieman muokkaamaan vielä lisää ja myös grafiikan kulkua täytyy peli testata näytöllä jonkin verran enemmän mitä olin arvioinut.


Täällä voi käydä katsomassa - http://www.hannunpilotit.com

:)

--

HannuTapio [17.06.2018 19:29:00]

#

Heidän kunniansa päivät,

Hei, piirtelin vähän testi nappeja, laitan lisänä vielä sääntöjä myös ihan pian, laitan vaan tuon mp2312 pelin ja linjat ensin.

Tässä on kuvasnap hkp pelin yksiköistä - https://www.bittipankki001.com/kuvat/HKP_Nappeja_004.png

Mietin vielä eri vaihtoehtoja, kenties hieman vaatimattomammat, en vielä ihan tarkkaan tiedä, mutta, jotain tuon suuntaista.

:)

--

groovyb [17.06.2018 22:24:08]

#

Kokeilin noita pelejä. muutama huomio:

1) Todella raivostuttavaa, kun vedät lentokonetta johonkin suuntaan ja hiiren osuessa toiseen koneeseen, focus muuttuu. Toimisi paremmin, jos konetta pitäisi klikata ja toisella klikkauksella hyväksyä suunta.

2) Tekeekö ne muuta kuin lentelee, ei ainakaan ammu lainkaan nuo lentokoneet. Joten onko tämä vain joku ympyrää lentelevien koneiden simulaattori?

3) Miten saa valittua yksinpelin ja pelata tietokonetta vastaan? Tämä koskee vähän joka peliä. En näe järkeä varsinkaan lentopeleissä että yhdellä hiirellä pitäisi kahden käyttäjän pystyä ohjaamaan koneita.

4) Tammessa oli raivostuttavaa nappuloiden siirto. en saanut palikoita siirtymään, vaan vaati useampia klikkauksia että nappulat lähtee liikkeelle tai valittua.

5) Heidän kunniansa päivät. En edes tiedä mitä tuossa pitäisi tehdä. Mitään ei tapahdu kun klikkailee mihin tahansa, eikä ole sääntöjäkään. En ymmärrä mitä tuossa pitäisi tapahtua ja tehdä. Tee ohjeet avattavaksi vaikka modaalina, jossa näkyy esimerkiksi säännöt ja eri ikonien / palikoiden / muiden asioiden merkitys.

Kokemus peleistä oli huono, sinuna parantaisin pelejä runsaasti pelattavammiksi, ennen mitään julkaisua. En jaksaisi noita pelata nykyisellä käyttökokemuksella.

HannuTapio [18.06.2018 00:53:03]

#

Hei,

1)
Lentokoneitten ohjaus on kehuttu ja se on loogisin ja parhain vaihtoehdoista mitä voi olla, tämä ohjaus on valittu koska koneita voi olla 7 kerralla yhdellä puolella, kukaan ei ehdi mainitsemaasi kahta klikkiä tekemään ja ohjaamaan 7 konetta.

2)
Lentokoneet ampuu automaattisesti kun vastus on tulilinjalla, kun peli aika on päättynyt koneet eivät enää ammu.

3)
Hannun koko idea on että ihmiset pelaavat toisiaan vastaan, mitään tietokone vastusta ei ole tulossa.

4)
Tammi nappulat siirtyvät loogisesti ja oikein, niissä ei ole mitään vikaa, yksi hiiri klik riittää nappi valintaan ja sitten toinen klik siirtoon.

5)
Heidän kunniansa päivät pelin kehittely alkaa vasta sitten kun minulla on 28 lautapeliä linja live pelinä, hannun lautapelien ohjeet ovat hannun foorumilla.

:) :) :)

Kokemukset peleistä ovat sitä luokkaa että ne ovat isommain sivustoin parhaat animoidut netti lautapelit suomessa, jos haluat parempia joudut varmaankin odottamaan hetken aikaa, koska suomi kulttuuri ei ole rikas netti lautapelisuunnittelijoista, sivustoni ovat parhaat mitä suomi indie rintama tarjoaa, toivon että viimeistään parin kuukauden viiva vuoden sisään kun pelit ovat todella valmiit ja toivon että pelatut, voit sitten harkita toisenlaisia kommentteja.

Teillä nuoremmilla on varmaankin joku kuuluisa indie mietteissä, kun kerrotte mielipiteitä, muistetaan että hannu on harrastelija tällä hetkellä, hannu ei voi rakentaa kaikin osin vähän isompaa ja vähän kirkkaampaa ja vähän toimintarikkaampaa sivustoa mitä kaupalliset ovat, täytyy jättää muutama ruff edge taikka hiomaton kulma, jotta en ole parempi mitä kunnon kaupalliset sivustot, tämä on ilmais sivusto ja erittäin laadukas ilmaiseksi, mene vaikka googlaamaan mitä löytyy free boardgames taikka ilmaiset lautapelit, kiitos kun vertaatte minun sivustoa googlen free boardgames löytöihin, eikä maksimaalisiin kaupallisiin mahdollisuuksiin. :) :)

> Täällä voi testata - http://www.hannunpilotit.com

--

HannuTapio [20.06.2018 16:52:24]

#

Meteori pilotit 2312,

Jee, minulla on nyt sitten tämä mp2312 lautapelini valmistumassa, uskon että jo tänään illalla taikka huomenna olisi eka pelattava piste peli valmiina.

Tässä on ollut hieman hidastetta, joudun säätämään lautapelin grafiikkaa hieman enemmän mitä luulin ja myös animaation nopeus vaatii säätöä, pelissä on muutama hetki kun grafiikka ei toimi ihan kunnolla, tämä silloin kun alukset ovat lähellä toisiaansa ja tulittavat, joudun jotenkin säätämään grafiikkaa, mutta, en ihan vielä tiedä tarkkaan mitä valikoin, mutta, kun tämä mp2312 lautapeli sitten on valmis, niin, sitten alan laittamaan menuja, chatteja ja linja pelejä viimein.

Täällä voi käydä katsomassa tämän hetken AOv5.00+ versiota - http://www.hannunpilotit.com

Laitan pian kuvasnappia ja mahdollisesti ekaa youtube videota valmiista lautapelistä.

:)

--

Kitsu [21.06.2018 09:39:03]

#

Hyvä Hannu Särö,
en ymmärrä Meteori pilotit 2312 -peliäsi. Ensinnäkin ohjaus on aivan hirveää kuraa: en saanut edes näitä hemmetin avaruusolioita liikkeelle. Mitäpä jos vaikka keskittyisit yhden pelin kehittelemiseen kerralla ja saattaisit projektin kunnolla loppuun asti, etkä kehittäisi samaan aikaan 458 "live linja peliä", jotka ovat grafiikaltaan keskinkertaisia, joiden FPS on rajoitettu kahteen ruutuun sekunnissa ja jotka eivät edes toimi kovinkaan käyttäjäystävällisesti.

Oon samaa mieltä groovyb:n kanssa. Ohjeet ois kiva saada muuallekin kuin sun foorumille, josta ne pitää kaivaa erikseen.

:))))))))

HannuTapio [21.06.2018 10:56:36]

#

MP2312,

Kuten tuossa viime viestissä kirjasin on mp2312 lautapeli vasta valmistumassa, minulla ei ole ihan uusin versio netissä tällä hetkellä, mp2312 ei ole vielä valmis.

Minulla on tällä hetkellä vain tämä mp2312 lautapeli valmistumassa.

Ohjeet löytyvät kyllä foorumilta hyvin, ne voi halutessaan avata toiseen selain tabiin.

Framerate on säädettävissä ruudun oikeassa reunassa keskellä, kiitos kun muistetaan että nämä ovat vain lautapelejä ja suomessa ei ole toista henkilöä joka tarjoaa 30 fps ja 5K animoituja lautapelejä, tässä määrin, enkä tiedä onko pohjoismaissakaan tai balttiassa, sivusto on ainutlaatuinen, vaikkakaan ei pyri olemaan maailman paras kuten suomalaiseen ajatteluun kuuluu.

:)

--

Kitsu [21.06.2018 11:12:36]

#

Miksi keskeneräisiä tuotoksia pitää näyttää valmiiden tuotteiden joukossa? Selkeämpää olisi, jos kehitteillä ja testissä olevat pelit olisi erillään valmiista peleistä.

Ohjeet ei todellakaan löydy hyvin tuolta foorumilta, ja ohjeista ei saa mitään järkevää irti.

HannuTapio [21.06.2018 12:49:09]

#

Peleistä,

Minä olen harrastaja joka tarjoaa ihmisille mahdollisuuden nähdä koko pelin kehittely kaari, eli, voit sivustoilla seurata pelien päivittäistä ja viikottaista edistymistä.

Ohjeet ovat alkeellisia koska en kykene kirjoittamaan ohjeita, niin hyvin mitä ammattimainen ohjeen laatija.

Pyrin lähi kuukausina kun ylläpito todella alkaa, niin, kehittymään, niin, ohjeen laatimisessa kuin pelien esittelyssä, kenties demo lautapelit ihan omaan osioonsa, eikä sinne valmiitten joukkoon :).

Mutta, tulen jatkossakin antamaan ihmisille mahdollisuuden seurata koko pelin kehittely kaari, voin laittaa demot osioon jossa nämä ei valmiit pelit sitten ovat.

:)

--

Lebe80 [21.06.2018 13:03:41]

#

Miten hemmetin vaikeaa sun on tehdä sinne se demo-osio?

Teet vaan navigaatioon osion "Keskeneräiset", ja pistät pelit sinne.

Ohjeita ei tarvitsekaan ammattilaisten laatia, vaan teet niistä vaan selkeät. Teet niistä ohjeet.

Unohda kaikki jargoni asiakasohjelmista ja muista kapulakielistä. Unohda kaikki frames/secondit ja twipsit ja tickit ja snäpit. Kirjoita ne suomeksi äläkä keksi omia termejä. Pelaajat, jotka pelejä pelaa, ei ole kiinnostuneita kuinka monta kertaa sä olet piirtänyt kuvan kuvaruudulle / sekuntti.

Keskity olennaiseen!

Jos peli on keskeneräinen, mainitse siitä viimeistään pelissä, mieluiten aikaisemmin.


Sä et ole taiteilija, sä et ole johtava suomalainen lautepeli board games hobbyist, sä olet ihan vaan sä.

HannuTapio [21.06.2018 13:45:53]

#

Demo osio,

Demot on jo merkitty "( vain Demo )" tekstillä.

Kirjoitan juuri mp2312 pelin ohjausta, kun ohjaus on valmis, niin, minulla sitten on 28 lautapeliä valmiina, olen jo pisteet ja aloituksen kirjanna peliin.


Siintä on demo linjoilla - http://www.hannunpilotit.com

Jos sitten haluaa seurata koko pelin kehitys kaarta. :).

:)

--

HannuTapio [21.06.2018 17:18:34]

#

Nonni,

Nyt on sitten MP2312 peli valmiina, minä korjaan mahdolliset bugit huomisen ja viikonlopun aikana jos niitä löytyy.

Siirryn nyt sitten lauantaina koodaamaan menuja, chatteja ja vielä linja liikennettä ja palvelinohjelmaa.

Pyrin että ensi viikolla olisi 15 lautapeliä live linjalla ja sitten 13 yhden päätteen peliä tabletpelisivustolla, niin, valmiina käyttöön.

:) :) :)

Täällä voi testata meteori pilotit 2312 lautapeliäni - http://www.hannunpilotit.com

--

HannuTapio [22.06.2018 12:38:06]

#

Live linjat,

Nonni, nyt kun sitten on kaikki 28 lautapeliä valmiina, jotka valikoin tähän live lautapeli avajaiseen, niin, voin sitten kytkeä nämä live linja pelit päälle, minä mietin ensin että laittaisin ristinolla, reversi, tammi, mylly ja sitten shakki järjestyksessä nämä linjat, mutta, nämä ovat kuitenkin minun omia lautapelejä enin osin mitä esitän, jotenka laitan ensin "ilmojein pilotit 1917" ja sitten "meteori pilotit 2312", pyrin että ensi viikolla olisi molemmat pelattavissa ja mahdollisimman monta perus lautapeliä myös.

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.hannunpilotit.com

--

Tästä sitten jatkan kun live linjat on päällä, niin, "heidän kunniansa päivät" ja "panssaroitu jalkaväki" lautapelien kanssa, sitten en ihan tarkkaan tiedä mitä, minä mahdollisesti sitten testaan harraste idean mukaisen myynti laudan, olen jo osittain jutellut verottajan kanssa, harraste pohjaisen myynnin, olen sairaseläkeläinen, ja saan tienata eläkkeen lisänä noin 700e kk, ilman että eläke katoaa, jotenka mietin että jos yrittäisin tienata harrastamalla noin 650e kk, se olisi mukava lisä eläkkeen lisäksi, täytyy tietosuoja.fi ja vero.fi jutella vielä ensin, ikärajaa ja pegiä ei tarvitse harraste pohjaisiin ohjelmiin.

Tästä sitten jatketaan ..

:)

--

groovyb [23.06.2018 16:20:26]

#

Mitä tarkoittaa linjoille kytkeminen? Eikös nuo nytkin ole pelattavissa, ja sanoit että niitä pelataan samalta päätteeltä? En kyllä ymmärrä miten noita lentelyjä pelataan yhdellä hiirellä.

HannuTapio [23.06.2018 22:30:50]

#

Hei,

Live linjoista on kyse, minä laitan live pelit päälle ensi viikon aikana.

:)

On niitä jotkut jo jonkin aikaa ihmetelleetkin, kun ei ole vieläkään liveä.

Mutta, ensi viikosta lähtein sitten ip ja mp lautapelit ovat kahden tietokoneen pelejä myös. :).

Demo pelejä voi pelata yhdellä hiirellä, kaikki pelit ovat sekä esittely pelinä yhdelle päätteelle, että, ensi viikosta lähtein myös kahden tietokoneen välisenä lautapelinä.

:)

--

Kitsu [25.06.2018 10:14:31]

#

Mitä ajattelit keskustella tietosuojavaltuutetun ja verotoimiston kanssa? Niitä näitä? Kerrot niille miten projektisi edistyy?

Lisäksi, mistä ajattelit saada noin suuria tuloja projektisi kanssa?

HannuTapio [25.06.2018 14:39:07]

#

Tietosuoja ja verot,

Minä lähinnä aion varmistaa että on sallittua, minulla jo luvat on kerättynä, mutta, aion ilmoittaa molemmille mitä teen, saavat sitten kommentoida toimia.

Tuloja, joo, on totta, suomalainen lautapeli kulttuuri ei ole rikas, eikä kovin elin voimainen, se on keskittynyt muutamaan hassuun sivustoon, mukaan lukien minun omani, mutta, jos joku isompi taikka keskikokoinen lehti kertoo minun projektistani, taikka sitten eri netti harrastajat joilla on youtube sivustoja, niin, kenties minä sitten voin saada tuhat päisen pelaaja joukon.

Minä aion keskittyä vielä esittämättömiin sotalautapeleihin, ja uskon että näillä voi olla suomen, ruotsin ja eestin alueella yli 1000 kannattajaa, ja sen lisäksi sitten vielä satunnaiset lapsi ja nuori pelaajat.

Viimeksi kun sivustot olivat "aktiivisia", tuolla 2011 - 2012, niin, minulla oli noin 8000 kävijää vuodessa, toivon että tämä 8000 kävijää / vuosi ylittyy, nyt kun taas ryhdyn aktiiviksi, tällä kertaa sitten taas on lisänä vielä live ja tallenne pelitkin, jotenka toivon jotain 20 000 kävijää / vuosi tasolla, muutaman vuoden sisään.

:)

--

Kitsu [25.06.2018 15:05:46]

#

Mitä lupia sun lautapelisivuston pyörittämiseen tarvitsee? Ei jotain verotoimistoa kiinnosta pätkän vertaa se, että pyörittelet vapaa-ajallas jotain lautapelisivustoa. Veroilmoitukseen vaan merkkaat ne tuloina niin kaikki on okei.

Et vastannut kysymykseeni, mistä aiot saada noin suuria tuloja? Mainoksista? Lahjoituksista? Sponsoreista?

HannuTapio [25.06.2018 15:26:10]

#

Lautapeli tuloja,

Minä en vielä tiedä, mikä kaikki on mahdollista, helpoin tapa olisi varmaankin jos tulee kävijöitä, niin, laittaa mainos kuva sivustolle jonkin helsinkiläisen pien yrityksen, kenties jokin pien mikroliike.

Lisänä mietin myydä pieniä kahden pelaajan Java lautoja noin 2.50€ - 5.00€ laudasta riippuen.

Minä mietin vielä mitä tehdä rahoituksen kanssa, en ihan vielä ole valinna.

Minulla oli 8000 pelaajaa, vuosina 2011 - 2012 kun viimeksi olin aktiivisena, toivon että taas tulee yli 8000 pelaajaa, ja heille sitten myisin harraste pohjaisia Java lautoja 2.50€ - 5.00€ kappale.

Lisänä mietin kaupallisen osan sivustoille, jonka aktivointi maksaa vaikka 2€ / kk.

:)

--

HannuTapio [25.06.2018 17:58:43]

#

Live ja tallenne pelit,

Minä vielä hieman lykkään näitä live ja tallenne pelien avajaisia, minä lisään asiakasohjelmaani vielä vektori pohjaisten kuvien käytön.

Eli, minä svg kuvia käännän ensin javassa omaan string muotoon, ja sitten javascript saa tulkita ja piirtää tämän string muodossa olevan kuvan, niin, moveto, lineto, curveto vektori kuvaksi.

Tässä menee varmaankin yksi tai kaksi päivää, mutta, sitten minulla esim. tuo shakki pelin grafiikka menee alle 15 kiloon, tällä hetkellä kun shakki peli on .png fileessä, niin, shakki grafiikka vie melkein 250 kiloa.

Laitan kaikkien pelien grafiikat tähän svg lähtöiseen omaan string muotoon, josta sitten javascript etsii moveto, lineto ja curveto käskyt ja stroke ja fill käskyillä piirtää vektori kuvat sitten.

Mutta, keskiviikkona taikka torstaina alan kirjaamaan näitä linja ja tallenne pelejä sitten.

:)

Täällä voi käydä katsomassa valmiita lautoja - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [25.06.2018 22:40:16]

#

SVG laudat,

Nonni, laitoin näitä minun lautojani svg -> oma string -> js path, muotoon, eli, piirrän laudat inkscapella, josta open javan kanssa siirrän ne string muotoon .js fileeseen, josta sitten javascript asiakasohjelmani osaa niitä käyttää.

Minulla aiemmin vei kaikkien perus lautojen .png lataaminen yhteensä noin 200 kiloa kenties vähän enemmän, nyt kun kuvat ovat svg johdannais muodossa, niin, kaikkien perus lauta kuvien siirto vaade on enää noin 28 kiloa yhteensä.

Tämä oli hyvä testaaminen, :)

--

Lebe80 [26.06.2018 08:48:03]

#

Tosi siistiä.

Sä puhut näist asioista kuin ne olisi jotain isojakin juttuja. SVG on kuvaformaatti siinä missä png-kuvakin. Ainoa ero, että se tukee vektoridataa.

Kuvakoot eivät mun mielestä muutenkaan ole mitenkään rajoittava tekiä. Nykynopeuksilla noiden pitäisi latautua suhteellisen rivakasti. SVG-muoto todennäköisesti on vain hieman raskaampi, jos pelilaudalla on paljon nappuloita.

_Pete_ [26.06.2018 08:54:44]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä mietin vielä mitä tehdä rahoituksen kanssa, en ihan vielä ole valinna.

Kolehdin keruu kaatumakokouksessa ?

Kitsu [26.06.2018 09:04:13]

#

Mitäpä jos aloittaisit vaikka Googlen AdSensen kanssa, jos jotain rahaa mielit sivustostasi saada. Ei kukaan firma laita jonkun paikallisen Hannun random verkkosivuille mainostaan vaikka maksaisit niille. AdSense hoitaa mainosten kohdistamisen ja rahan virtaamisen.

Nuo kuvaformaattiasiat on lähinnä vain turhaa pyörittelyä: jopa surkeallakin internet-yhteydellä tollaisen kuvan lataamiseen menee murto-osa sekunnista. Jospa vaikka keskittyisit siihen, että saat ne pelit "live linjoille" jotta niitä sun omakeksimiä "lautapelejä" voisi pelata jopa fiksusti. Mitä jokin string-muodossa olevan kuvan piirtäminen hyödyttää asiakasta? Haloo.

Lebe80 [26.06.2018 09:27:16]

#

Google mainokset vaan sivustolle. Ne toimii ja on todettu suhteellisen hyvin tarkistetuiksi.

Kitsu [26.06.2018 09:31:33]

#

Joo, ja niitä Googlen mainoksia pystyy nykyään kontrolloimaan. Jos tulee jotain epäilyttäviä mainoksia, ni ne voi estää.

HannuTapio [26.06.2018 16:56:21]

#

SVG lähtöiset kuvat,

Joo, minä näitä SVG lähtöisiä kuvia nyt siirrän AsiakasOhjelmaani, idea on että kun esim. shakki vie jotain 250 kiloa lataus .png fileinä, ja kun sama lataus vie SVG johdannaisina jotain alle 30 kiloa, uskoisin että pääsen jopa alle 25 kilon.

Niin, minä otan huomioon tämän että useampi henkilö lataa AOv5.00 kanssa peliä samaan aikaan.

Esim. jos shakkia ladataan, niin, jos yksi peli on 25 kiloa ja minun kaista riittää 12.5 megaan kerralla, niin tämä on 12 500 / 25 = 500, eli 500 peliä voi ladata kerralla sekunnissa, minä säädän maksimi kävijä määrän 1000 kirjautunutta kerralla kun lataa netistä, eli jos kaikki tuhat lataa shakkia kerralla, niin, lataus kestää 2 sekunttia.

Taasen jos minulla olisi nuo .png fileet käytössä, niin, lataus kestäisi 20 sekunttia, tämä on jo liikaa.

Muistaa toki täytyy että kun koko AOv500 ohjelman lataa, on myös tällöin, kaikkea taustakuvaa ja maapalloa ja tähtiä ja logokuvaa latauksessa, eli, ei ihan pelkkää shakki ja peruspelin latausta ole, tämä AOv500 init vaatii myös kuva latausta.

Pyrin että voisin pitää 1000 kävijää maksimi kerralla pelaamassa netin kautta.

:)

--

Kitsu [27.06.2018 08:34:53]

#

Miten musta vähän tuntuu siltä, että sun pelit ei saa 500 latausta kerralla... Nää asiat on tässä alussa niin triviaaleja, että kuten sanoin: keskity mielummin siihen, että saat peleistä online-pelattavia. Sen jälkeen voit viilailla tälläisiä pikkuasioita.

Lebe80 [27.06.2018 09:05:32]

#

250 kiloa ladattuna kerran ei haittaa yhtään. Nämä ladataan vain pelin alussa (ladataanhan?!), joten tässä ei ole mitään väliä onko ne 250 kiloa vai 30 kiloa.

Keskity nyt vaan siihen nettipelin koodaukseen, äläkä mihinkään fps-lukuihin ja latausnopeuksiin.

HannuTapio [28.06.2018 00:07:35]

#

Meteori pilotit 2312,

Hei, tämä mp2312 lautapelini on jäänyt aika vähille kuvasnapseille, jotenka laitan tähän kevyen video giffin.

Tässä snap - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_135.gif

Laitan nyt sitten näitä svg johdannaisia kuvia sekä menuja ja chatteja ja linja pelejä tällä hetkellä, sen aikaa voi ihailla tuota kuvasnappia ja kenties käydä testaamassa peliä sivustollani.

Täällä voi testata mp2312 lautapeliäni - http://www.hannunpilotit.com

:)

--

HannuTapio [30.06.2018 04:45:28]

#

Linja pelejä,

Nonni, nyt on sitten tuo svg lähtöisten kuvien koodi jo lähes valmis, tänään viimeistely työn teen, niin, voin sitten tästä eteenpäin mukavia svg lähtöisiä kuvia liittää AsiakasOhjelman käyttöön, nämä vektori kuvat vievät hirmu vähän tilaa verrattuna jos vastaava kuva olisi .png tai .gif.

Minulla on nyt jo käytössä näitä vektori grafiikoita AO kanssa, minä laitoin kaikki peruslautapelien kankaat, lautaosan ja varjoosan, sekä kaikki shakki grafiikat sekä kaikki ilmojein pilotit 1917 grafiikat, niin, ne vie 39.1 kiloa vain kun siirtää ne palvelimelta, kun samat grafiikat olivat .png kanssa, ne veivät lähes 500 kiloa tilaa, eli, huima siirto säästö linjalle.

--

Mutta, joo nyt sitten laitan IP1917 ja MP2312 pelien linjat, laitan sitten ensi viikolla näitä peruspelejä vielä mukaan.

Laitan nyt viikonlopun aikana varmaankin molemmat sekä ip että mp linja pelit, viive voi tulla kirjautumisesta ja textarean ja inputarean koodaamisesta.

Minulla onkin ollut jo valmiina nämä linja rutiinit, vain kytkentä kahdelle eri pelaajalle ja vielä palvelinohjelmaan osio joka osaa ohjata eri pelaajille paketteja.

Nyt on sitten ihan kohta linjat ip ja mp lautapeleissä.

Tässä linkki jossa voi testaa yhden päätteen peliä - http://www.hannunpilotit.com

Jee, jee, jee ..

:) :)

--

HannuTapio [01.07.2018 00:06:18]

#

Linja pelejä,

Nonni, nyt on sitten kaikki vaadittavat vektori kuvien koodit valmiina, siirryn sitten suoraan linja rutiineja laittamaan.

Minulta puuttuu vielä seuraavat -

1)
Textarea ja TextInput ja PasswordField, laitan oman grafiikan kaikkiin ja toimivuuden html5 canvaksen kanssa.
2)
Menut joissa liikutaan kun lautapelejä valitaan.
3)
Kirjautuminen sivustolle ja pelaajan tietojen päivitykset. ( Sitä ei tarvitse sitä asiakasrekisteriä vai mikä se oli, sehän pitää asianajajalta yrittäjien nykyään hankkia, minulla kun on vain harraste enkä kerää oikeita nimiä vaan vain keksittyjä käyttäjätunnuksia ?? )
4)
Usean pelaajan pakettien käsittelyt palvelimessa ja asiakasohjelmassa.

Nuo vielä niin sitten on toimivat ip1917 ja mp2312 lautapelit linjalla.

:)

--

HannuTapio [02.07.2018 07:51:06]

#

Jatkoja,

Minä tänään laitan tämän kirjautumisen pelaaja nimellä, mutta, en laita rekisteröintiä vielä, juttelen vero.fi ja tietosuoja,fi kanssa, mitä aion, laitan sitten vasta rekisteröinnin, mutta, nimen voi syöttää sitten tästä päivästä lähtein ohjelmaani, laitan varmaankin cookien jonne sen voi tallentaa.

Mutta, joo, laitan sitten kun linjat, chatti ja menut on päällä, niin, seuraavat pelit linjalle -

ilmojein pilotit 1917.
meteori pilotit 2312.
Ristinolla.
Reversi 6x6.
Reversi 8x8.
Tammi 8x8.
Tammi 10x8.
Tammi 12x8.
Shakki - Perinteinen.
Shakki - Kenraalit.
Shakki - Kuninkaan kaarti.
Shakki - Kuninkaan sotilaat.
Shakki - Neljä kuningasta.
Shakki - Uros kuningas.
Mylly - 9 napin mylly.

Näitten jälkeen sitten seuraavat ->

Heidän kunniansa päivät.
Panssaroitu jalkaväki.

Näitten jälkeen sitten seuraavasti -

Luolalentelijät.

Ja tuon jälkeen sitten mahdollisesti eka harraste pohjainen myynti lauta, en aio laittaa yritystä, olen sairas eläkkeellä voin tienata noin 700e kk, ilman että eläke lakkaa. :).

--

Noita sitten tästä rakentelen.

:) :) :)


Täällä voi käydä katsomassa - http://www.hannunpilotit.com

--

HannuTapio [03.07.2018 22:24:45]

#

Nonni,

Tuo pelaaja nimen antaminen AsiakasOhjelmaan on nyt sitten textinput osalta valmis, minä vielä textarean teen niin sitten pääsen rakentamaan menuja ja chattia, ja näitten jälkeen sitten ne linja pelien kytkennät.

:)

Täällä voi testaa yhden päätteen pilotit lautapelejäni - http://www.hannunpilotit.com

Pilotit kuvasnap - https://www.bittipankki001.com/videot/videogif_137p.gif

:)

--

HannuTapio [05.07.2018 07:57:07]

#

Nonni,

Touhut etenevät, tässä on nyt chatin kirjaaminen, laitan ison textarean ja textinputin jossa chatata muitten kanssa.

Chatin jälkeen sitten menut ja menujen sisäinen liikkuvuus AsiakasOhjelmassa, sitten linjat heti tämän jälkeen.

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.hannunpilotit.com

:)

--

_Pete_ [05.07.2018 08:26:01]

#

HannuTapio kirjoitti:

(05.07.2018 07:57:07): Nonni, Touhut etenevät, tässä on...

Ihan uteliaisuuttani taas kysyn että mitenkä chatissasi voi kirjoitella muiden kanssa jos kerran linjatkin on vielä laittamatta ?

HannuTapio [05.07.2018 09:41:03]

#

Chatti viesti,

Minulla on palvelin- ja asiakasohjelman välinen tcp jo valmiina.

Yhden chatti viestin lähettäminen on näin helppoa asiakasohjelmassani -

TCPSendMessage ( "SET>MENU>CHAT>JA TÄHÄN VIESTI");

:)

Mutta, minulla taitaa tulla muutos tähän chattiin, minä uskon että chatti jää vain asiakasohjelman valmiitten viestien lähettämiseen, eli, se chatin valvonta on vähän ongelmana, jos jotkut käyttää chattia keljusti, minä varmaankin laitan tähän ekaan linja peli rypäleeseen, niin, vain chatin jossa on valmiiksi kirjoitettuja viestejä joista valita sitten mukavin. :)

Joo, kyllä tuo chat valvonta on ongelma, minä laitan vain valmiita viestejä joista valita mitä lähettää, mutta, nyt sitten nämä AOv500+ menuissa liikkuvuudet ja sitten live linja pelit päälle.

Varmaankin huomenna on ilmojein pilotit 1917 ja meteori pilotit 2312 live peleinä. :) :) :).

Siintä sitten peruslaudat, mutta, ne ovat vähän monimutkaisempia, kaikki kellot, ja tasapeli tarjoukset ja jne .., niihin menee pari päivää sitten enemmän.

--

HannuTapio [05.07.2018 12:04:50]

#

Live linjat pelit,

Nonni, minä nyt sitten näitä linja pelejä rakennan, minulla on jo ekat versiot linja menuista uploadattu palvelimelle.

Tämä menu toimii ip ja mp lautapeleissäni.

Voin ottaa toiveita ja vinkkejä vastaan jos joku haluaa neuvoa linja menuihin jotakin kivaa ideaa :).


Täällä voi testata linja menuja, laitan ihan pian, mahdollisesti jo tänään live linjat ip ja mp peleihin ->


Linkki - http://www.hannupelaa.com/AsiakasOhjelmav5_lps_hp_us.html


:)

--

HannuTapio [06.07.2018 20:31:33]

#

Sivustot,

Hei, nämä minun sivustot, ovat nyt sitten lakanneet alkeellisena, minä olen saanut yleiskuvan ja asun joka tuntuu ainakin minusta olevan toimiva ja hyvä.

Jatkan tämän brasilia ja suomi juhannus teeman mukaan, olen lisännyt sivustojen alku lataus kuvaan hieman lelumaisen idean, kun sivustoja lataa, tulee violetti ruutu jossa "leluja", noppa ja lentokone ja tähti ja jne.. minä myöhemmin vielä mahdollisesti täydennän tätä aloitus kuva ideaa, myös sotalautapelien kaltaisilla yksikkö kuvilla.

Mutta, sivustot ovat nyt hyvällä mallilla, ja kirjaan nyt sitten näitä linja pelejä, ensin ip ja mp sitten peruslaudat.

Nyt sitten ihan minä lähipäivänä vaan ilmoitan että ip ja mp pelit ovat pelattavissa live peleinä muita tietokoneita vastaan.

Nyt on hyvät sivut, mutta, kyllä on säädettykkin. :)

:) :) :)


Täällä voi käydä katsomassa - http://www.hannunpilotit.com

:)

--

HannuTapio [08.07.2018 11:24:51]

#

Kaksinpelejä,

Nonni, nyt olen pelannut ensimmäisen ilmojein pilotit 1917 live linja pelin, meno oli jostain syystä vähän nykivää en vielä tiedä mikä syynä, mutta, en koe että minulla on mitään rakenne vikaa koodissa, jokin viive vain hieman säätämättä.

Mutta, jeeeeeeeee, jeeeeeeeee, ekat linjat on nyt sitten pelattu, uploadaan ip1917 ja mp2312 linja lautapelit, myös muitten pelattavaksi nyt ihan lähipäivänä.

Kiitos, kun olette jaksaneet odottaa, hieno hetki minulle, pyrin tästä lähtein sitten hieman nopeampi olemaan, vaikka ei tämä nyt silti niin ihan hirveän hidasta ole, viime lokakuun 29. päivä lähtein, niin, 28 lautapeliä valmiina.

Nyt sitten esittelyt ip ja mp peleihin, ja sitten ihan pian peruslaudat, ja sitten heidän kunniansa päivät ja panssaroitu jalkaväki.

:) :) :)

Hieno hetki minulla, täytyy korjata se nykiminen vaan mikä on pelin kulussa tällä hetkellä. :) :) :)

Täällä voi testaa yhden päätteen peliä, se ei ole nykivä - http://www.hannunpilotit.com

--

HannuTapio [09.07.2018 18:41:33]

#

Kaksinpelejä,

Joo, nyt minulla tuntuu olevan toimivat versiot ip1917 ja mp2312 linja kaksin peleistä, nämä ovat nyt sellaisia kaksinpelejä joita voi pelata toisia tietokoneita vastaan, eikä enää vain yhdellä päätteellä.

Minä joudun muokkaamaan palvelinohjelmaani, vielä tässä mahdollisesti muutaman päivän, mutta, voi olla että jo huomenna olisi ekat kahden tietokoneen netti testit, ilmoitan sitten lisää kun palvelinohjelma päivittyy tilanteen tasalle.

Siintä sitten ip ja mp lautapelien jälkeen peruslaudat linjalle usean tietokoneen peleiksi.

Nyt on hyvä ja kiva hetki lautapelisivustoillani.

Toivon että tämä floating numeroitten kanssa säätely sitten on samanlaista jokaisessa tietokoneessa ja käyttöjärjestelmässä, minulla on vain grafiikan eteenpäin työntöä ja pelaajan toimet muuttavat pelin kulkua. :) :).

Täällä voi katsella ja pelata yhden päätteen pelejäni - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

Lisäys:

Live pelit on päällä,

Hei, minä pidän tämän ja huomisen päivän näitä live pelejä päällä, jos ei sitten tule bugia, jos tulee bugi löytöjä niin otan pois.

Mutta, netti lautapelejäni, "ilmojein pilotit 1917" ja "meteori pilotit 2312" voi nyt testata ja pelata, en tarkkaan tiedä mitä bugeja voi ohjelmassani olla.

Mutta, täällä voi testata kaveria vastaan - http://www.lautapelisivusto.com

Laitan peruslaudat myöhemmin, ja myös teen kaikki tarvittavat bugin tarkistukset sitten vielä muutaman kerran koko ohjelman alueelta.

Mutta, nyt voi sitten live pelata toista tietokonetta vastaan jos haluaa.

On näitä aika kauan väsättykkin. :) :) :)

:)

--

HannuTapio [10.07.2018 14:21:02]

#

Live on,

Hei, minulla on nyt siis live peleinä "ilmojein pilotit 1917" ja "meteori pilotit 2312" nämä ovat molemmat lautapelit ikä suunnattu noin 10 - 29 vuotisille, painottaen 10 - 17 vuotisille.

Eli, eivät ole ihan hirmu vaativia pelata, minä bugi korjaan palvelinohjelmaa ja asiakasohjelmaa sekä kävijä palautteen että myös oman huomion mukaan.

Laitan nyt sitten ihan pian näitä perus lautoja live linja peleiksi, ja sitten laitan kirjautumiset sivustolleni.

:) :) :)


Tässä suora linkki jossa testata - http://www.hannusaro.com/AsiakasOhjelma/jumpto.html

--

HannuTapio [11.07.2018 22:45:38]

#

Jatkoja,

Nonni, nyt sitten on ekat linja pelit päällä, bugeja oli monta, ja niitä voi löytyä lisää, mutta, bugit kyllä korjataan kun niitä löytyy, niin, samantein, koodi on yksinkertainen ja bugit ovat kevyt luokkaisia.

Jatkan tästä nyt sitten seuraavasti -

Perus lautapelit linjalle.
Perus lautapelit tallenteeksi.
Kirjautuminen ja asiakas status palvelinohjelmaani.
Vielä yksi uusi sivusto, tämä olisi se harraste pohjainen kaupallinen, ei yritys, olen eläkkeellä saan tienata noin 700e kk.

Sitten noitten jälkeen, heidän kunniansa päivät ja panssaroitu jalkaväki.

Täällä voi pelata live linja pelejäni - http://www.hannunpilotit.com

:) :) :)

--

HannuTapio [13.07.2018 23:25:50]

#

POv300,

Hei, minulla tuli tarve järjestää palvelinohjelmaani uudestaan, minä rakennan palvelinohjelma v3.00 version, tämä versio sitten sisältää myös tallenne pelien käsittelyitä.

Minulla menee mahdollisesti viikko tässä palvelinohjelman kanssa, muuttuja ja metodi nimien säätäminen hienoiksi on minulla perinteisesti hieman hidasta, en ole ammattilainen, mutta, uskon että ensi viikon loppuun mennessä sitten on POv3.00+ linjalla.

Siihen asti voi vaikka pelata live linja pelejä kavereita vastaan, "ilmojein pilotit 1917" ja "meteori pilotit 2312" netti lautapeleistäni.

> http://www.hannunpilotit.com

:) :) :)

--

HannuTapio [15.07.2018 18:52:07]

#

Hei,

Minulla on nykyään viikonloput yleensä taukoa ohjelmoinnista, mutta, päivitin kuitenkin sivustojeni lautapelien grafiikkaa.

Minä säädin väri arvoja, ja sen lisäksi voimistin lauta grafiikan osuutta lauta värin kanssa, ja myös voimistin lauta kankaan grafiikan osuutta lauta kankaan värin kanssa.

Loppu tulos on taas parasta grafiikkaa mitä olen esittänyt sivustoillani sitten 2012 -> http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_138.gif

Laitan ensi viikon aikana tuon PalvelinOhjelma v3.00+ linjoille, siinä on kirjautuminen ja tallenne pelit myös.

:) :) :)

Nuo uudet grafiikat ovat siellä tutulla osoitteella -> http://www.hannunpilotit.com

:) :) :)

--

HannuTapio [22.07.2018 03:47:57]

#

Uusi Youtube video,

Hei, laitoin uuden youtube.com videon nettiin.

Tässä linkki youtube videoon - https://www.youtube.com/watch?v=K6HNt8GgCb0&feature=youtu.be

Videolla on ilmojein pilotit 1917 peli, jota pelaan itseäni vastaan, ohjaan videolla 8 kaksitasokonetta, tämä on taas kerran hieman liian monta konetta kerralla, kun pelaan molempia puolia, jotenka ihan kovin hienoa peli lentelyä ei videolla tällä kertaa ole.

Mutta, ip1917 lautapelini on nyt sitten netissä jo ollut jonkin aikaa, ja sitä voi pelata muita tietokoneita vastaan jos niin haluaa.

Lisään lisää videoita ja kuvia ja uusia pelejä ihan lähi aikoina, jatkan vielä palvelinohjelma v300 kirjaamista hieman aikaa.

:) :) :)

--

HannuTapio [23.07.2018 05:06:50]

#

Heidän kunniansa päivät ja panssaroitu jalkaväki,

Hei, minä tässä säätelen hkp ja pj lautapelejäni, taikka vasta niitten ekoja nappi grafiikkoja.

Tässä jo iäkäs snap - https://www.bittipankki001.com/kuvat/HKP_Nappeja_004.png


Minua hidastaa tämä että en tiedä kuinka paljon eroa täytyy olla jo copyrightattuun peliin, kun tekee nappeja.

Minulla on tuossa peleihini tulevaa esi nappia, minä mietin jotain 40x40 px napit, minä olen siinä ymmärryksessä että jos nappi on 40x40 px, niin, siinä on jo niin paljon eroa muihin nappeihin, että, sen voin tehdä ihan omaksi, joka lisenssilleni.

Tuo snapin kuva on jotain 20x20 vain, siinä voi tulla jotain copyright ongelmia, minä kasvatan tuon pikseli määrän sitten tuohon 40x40 px, niin, uskon että se on sitten tarpeeksi erillainen mahdollisiin useisiin globaaleihin kaupallisiin.

:) :) :)

--

groovyb [23.07.2018 07:53:02]

#

napin koolla ei ole väliä, kunhan napin sisältö on erilainen. Eli et saa käyttää samannäköisiä ikoneita jne napin sisällä.

HannuTapio [23.07.2018 12:01:48]

#

Nappi sisältö,

Minä tuon edellisen esimerkin mukaisia nappeja aion laittaa peleihini, minä vain rakennan niistä 40x40 pikseliä noin about kokoisia, ja sitten jätän osin rakeisen grafiikan ja osin laitan smoothimpaa, nämä molemmat ihan samaan nappiin aina, eli on aina sileämpää kohtaa ja sitten rakeista napeissa.

Mutta, kun katselee kaupallisia nappeja, niin, lautapeleissä on hirmu vähän eroja, tämä eteenkin kun katselee niitä 3-3 ja 4-4 ja 5-6 ja 8-5 nappeja, nämä ovat vain kevyt vivahde eroja omaavia eri yrityksillä, enköhän minäkin omat vivahteeni sitten voi laittaa sotalautapeleihin mitä on tarjolla netissä.

Sinä kirjasit että ei saa olla samannäköisiä, mutta, kaikkien tankki ja jalkaväki nappien täytyy muistuttaa tankkeja ja jalkaväkeä, jotenka ne ovat saman kaavan mukaisia mitä muillakin, tämä kaava sisältää sitten eroja väreissä rakeissa ja sileyksissä ja myös blurrissa ja bumpissa, mutta, esim. tiger ja panther ja t-34 napit ovat eri peleissä aika saman oloisia.

Mutta, minä aion kuitenkin ihan oman tyylin laittaa kuten on näissä minun shakki mylly reversi ja tammi napeissakin, ihan tuollaisia shakki nappeja en ole missään nähnyt mitä minulla on. :)

On oma tyyli minulle tärkeää, en kopioi. :)

:)

--

HannuTapio [25.07.2018 10:17:29]

#

Youtube video mp2312,

Hei, laitoin uuden youtube videon, tällä kertaa "meteori pilotit 2312" lautapelistäni.

Tässä linkki - https://www.youtube.com/watch?v=NpwS2RDcGP8


Videolla näkyy myös uusi uudelleen muokattu menu valikkoni, laitoin hieman hienomman menun, nyt on jo ihan mukava valita pelejä tästä menusta.

Täällä voi käydä itse testaamassa meteori pilotit lautapeliä - http://www.hannunpilotit.com

:) :) :)

--

HannuTapio [26.07.2018 13:41:54]

#

Nyt on hienot,

Nyt on niin hienot ja ihanat sivustot ja menut että tässä vanha ihan herkistyy, näin monta vuotta säätänyt ja nyt on sitten toimivaa ja valmista alku menua ja kaikkea.

Lisään vielä live linja pelit ja tallenne pelit peruslautapeleihin, niin, sitten on niin iso osa sivustoa jo valmiina, että, ihan hieno juttu.


Täällä voi käydä katsomassa hienoutta - http://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

HannuTapio [27.07.2018 18:04:14]

#

Hei,

Olen laittana uuden AO version linjalle, AOv5.30 on nyt julkaistuna sivustoillani.

Tämä versio tulee sisältämään myös panssaroitu jalkaväki lautapelini.

Tässä on kuvasnappia - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_140.gif

Laitan pian peruslautapelit live linja peleiksi, sitten heidän kunniansa päivät ja panssaroitu jalkaväki.

:) :) :)

--

HannuTapio [28.07.2018 16:56:04]

#

19 megan gif,

Hei laitan tähän 19 megatavun gif tiedoston, siinä on lautapelisivuston uusimmat grafiikat, ja nämä ovat sitten peleissäkin mukana.

Tässä gif linkkiä - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_141.gif


Siinä on mukavasti kaikki lautapelisivuston lautapelit kuvattuna, usealla gif kuvalla kukin.

:) :) :)

--

Lebe80 [30.07.2018 09:36:27]

#

HannuTapio kirjoitti:

19 megan gif,

Hei laitan tähän 19 megatavun gif tiedoston, siinä on lautapelisivuston uusimmat grafiikat, ja nämä ovat sitten peleissäkin mukana.

Tai sitten voit tehdä kuten olen sinulle vuosia toitottanut, pistät ne videot youtubeen, jolloin ei ole mitään väliä kuinka monta megaa se videosi vie, kun youtube optimoi videot sen perusteella, millaisella laitteella ja yhteydellä katselija sitä katselee.

HannuTapio [30.07.2018 13:45:58]

#

Vuosia,

Ja kuten minä olen vuosia kertona, minä käytän sekä youtubea että näitä minun videogiffejäni, nämä videogiffit ovat huomattavan nopeampi vaihtoehto käyttää, minä melko usein laitan kuvasnappia, youtube videon tekemiseen menee aina oma aikansa.

Tuollaisen videogiffin tekemiseen menee vain pari minuuttia, taasen youtube videon tekemiseen voi mennä jopa 30 minuuttia ( edit ja render ja upload ), ja minä siis melkein joka viikko laitan 1 - 3 kuvasnappia netti foorumeille.

Ei tässä mittään ...

:) :) :)

--

Lebe80 [30.07.2018 14:23:25]

#

Nopeampi kenelle? Youtube-videon tekemiseen menee juuri niin kauan, kuin tiedoston siirtoon kuluu aikaa.

Sun ei tarvitse rendata niitä sen yhtään enempää kuin giffejäkään.

HannuTapio [30.07.2018 14:44:50]

#

Openshot,

Minulla on linuxissa openshot videoeditori, jos minä editoin videota, niin, openshot aina renderoi sen myös uudestaan.

Mutta, en tiedä osaanko käyttää sitä openshottia ihan kuten kuuluu ?

--

HannuTapio [30.07.2018 23:32:49]

#

IP1917 ja MP2312,

Hei, minä lisään toimintaa näihin kahteen jo live peleinä oleviin peleihini, minä ensin vain kirjaan POv300+ valmiiksi.

Mutta, lisään toimintaa pilotit peleihini, laitan laudan vaaka reunoille buttonit, joista voi kumpikin pelaaja vähentää taikka lisätä lentokoneita laudalla, peleissä voi olla 3 - 7 lentokonetta ja avaruusalusta pistepeleissä, ja saman verran sitten myös koiratappeluissa, koiratappeluissa on 15 lentokonetta ja avaruusalusta aina yhdellä puolella kaiken kaikkiaansa, joista siis 3 - 7 aina kerralla laudalla, jos on alle 3 lentokonetta taikka avaruusalusta jäljellä häviää pelin.

Lisään nämä toiminnat heti kun POv300+ valmistuu, ja sitten vielä myös peruslaudat live ja tallenne linjapeleiksi.

Muutan myös live lautapelien käynnistystä, lautapelit käynnistetään jatkossa, yhdessä listasta, tämä lista on aina oma jokaiselle domainille, eli, lautapelisivuston lautapelit käynnistetään yhdestä listasta ja hannunpilotit ja urossaro lautapelit toisista, enää ei tarvitse ladata peliä ensin ja sitten vasta valita live peli, voit jatkossa valita live pelin listalta ja lautapeli latautuu vasta sitten, näin parempi sitten taas.

:) :) :)

Täällä on päivän rakennelmat - http://www.hannunpilotit.com

--

HannuTapio [05.08.2018 20:11:06]

#

Heidän kunniansa päivät,

Hei, minulla on vielä tämä PalvelinOhjelma v3.00+ kirjaaminen kesken, kun se on valmis ryhdyn tosissaan rakentamaan hkp lautapeliäni.

Tässä ekaa peliin tulevaa testi kuvasnappia - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_005.png

Lautapeliin tulee euroopan alueen divisioona tason sota, toisesta maailmansodasta.

Ensimmäinen skenaario on Eesti 1941. siinä suurempisaksa menee leningradia kohden, esteenä on neuvostojoukot balttian alueella, pelaajan täytyy joko vallata eesti taikka puolustaa sitä, kummalla puolella sitten pelaakaan.

Peliin tulee ainakin seuraavat -

Jalkaväki yksikkö, vahvuus 0 - 8 hitpointtia.
Mekanisoitu jalkaväki yksikkö, vahvuus 0 - 6 hitpointtia.
Panssari yksikkö, vahvuus 0 - 6 hitpointtia.
Ilmavoimat yksikkö, vahvuus 0 - 5 hitpointtia.
Tykistö yksikkö, vahvuus 0 - 4 hitpointtia.
Huolto yksikkö, vahvuus 0 - 4 hitpointtia.
Päämaja yksikkö, vahvuus 0 - 4 hitpointtia.


Lisänä mietin vielä konekivääri ja pst vahvennus yksiköitä.

Kun yksiköt ovat vieräkkäin ne taistelevat, tykistö ja lentokoneet vähän kauempaakin.

Kevyttä säätöä odotettavissa, peli aika on 10 min taikka totaalinen voitto saavutettuna.

:) :) :)

--

HannuTapio [12.08.2018 01:57:45]

#

Hei,

Pidän taukoa foorumilla, tuonne jouluun asti, nähdään sitten.

Tulen takaisin sitten joulun aikoihin, uskoisin että minulla on sitten jo monia netti lautapelejä pelattavana linjoilla livenä.

Täällä voi seurata - http://www.lautapelisivusto.com

Hyvää syksyä ja hyvää pikku joulua, nähdään jouluun mennessä.

:) :) :)

--

HannuTapio [20.08.2018 17:35:53]

#

Hei,

Minä poistan tämän lautapelejä projektini ohjelmointiputkasta, tämä oli vähän liian pitkä ketju, ilman isoja kehitys kohtia, moni ehti kyllästyä.

Kiitos näistä projekti vuosista, minulla oli ihan hirmu hyvää ja kivaa aikaa, kiitos.

:) :) :)

--

HannuTapio [13.03.2019 16:53:13]

#

Hannu ässä tässä,

Moikka minä poistin projektini täältä putkasta viime vuonna syksyllä, kun ei siinä ollut mitään isompia kehitys kohtia esittää.

Minulla on nyt tilanne, että, AOv5.00+ on kehittynyt valmiiksi ohjelmaksi, kuten on myös PalvelinOhjelma v3.00+, näissä on nyt sitten ylläpidossa, noin 30 lautapeliä, tarkalleensa 28 lautapeliä yhden päätteen peliin ja 15 lautapeliä kahden tietokoneen väliseen lautapelaamiseen.

Eli, nyt on sitten ollut sitä kauan kaivattua kehitystä ja myös pelejä on kaksin pelaamiseen asti runsaasti.

--

Tässä on vielä muutamia videoita, te pyysitte myös youtube videoita, näitten minun video giffien sijaan.

Tässä on youtube videota ->

Reversi, Tammi ja Mylly : https://www.youtube.com/watch?v=dnrLremmrqc&t=5s

Shakki pelien videota : https://www.youtube.com/watch?v=6v2GIHzOTvs

Ja tässä on sitten jo ihan hurjan hienoa minun pilotit pelien videota - https://www.youtube.com/watch?v=7UDS_7MsP8o&t­=15s

--

Sivustoilla on nyt käynnistynyt näitten minun toisen ja kolmannen maailmansodan ajan lautapelien kehittelyt, ensin tulevat linjalle "heidän kunniansa päivät" ja "panssaroitu jalkaväki", näistä sitten jatketaan samalla linjalla, välillä näitä minun bonus pelejä tehden.

Olen luvannut 0-3+ lautapeliä joka vuosi, viime vuonna tuli 28 lautaa linjalle, ja tänä vuonna on tarkoitus jotain noin 5 - 10 peliä esittää.

Kiitos kaikille jotka ovat seuranneet minun ketjujani, pyrin palvelemaan harraste sivustojeni kävijöitä paremmin tästä lähtein, ihan pelattavien lautapelien kanssa.

:) :) :)


Täällä voi käydä testaamassa - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [15.03.2019 16:25:48]

#

Heidän kunniansa päivät,

Tässä on ihan ekaa testi kuvaa "HKP" lautapelistäni -

https://www.hannusaro.com/videot/videogif_165.gif


Hei taas, minulla on nyt sitten sääntöjen lukitsemista tässä ekan kerran ihan julkaisuja varten kehitteillä.

--

Tässä mitä mietin ->

Minä jaan sekunnin 100 tiksiin, eli sadasosan välein on pelissä toiminta tarkistuksia.

Minä mietin alustavasti ensin näin -

Kaikki yksiköt omaavat HP arvon, tämä on hit points, eli kuinka monta osumaa se kestää ennen kuin poistuu laudalta.
Kaikki yksiköt taistelevat tietyn tiksi arvon välein, tämä tiksi arvo on eri yksiköillä hieman eri, mutta, pääsääntöisesti pyrin pitämään tiksi arvon taistelu viiveelle samana, eri yksiköitten välillä.
Kaikki yksiköt liikkuvat tietyn tiksi arvon välein, tämä tiksi arvo on eri yksiköillä hieman eri, mutta, pääsääntöisesti pyrin pitämään tiksi arvon liikkumis viiveelle samana, eri yksikötten välillä.

Kun HP arvo menee alle nollan, yksikkö poistetaan laudalta, ja se ilmestyy 500 tiksin kuluttua lähimmän huolto yksikön viereen, jos yksikkö on jo tuhoutunut kerran se ilmestyy vasta 1000 tiksin kuluttua, ja jos se on tuhoutunut jo 2 kertaa, niin, se ilmestyy vasta 1500 tiksin kuluttua, ja näin edelleensä sitten aina, eli 500 tiksiä kestää jokaisesta tuhoutumisesta yksikön uusinta.

Kun yksikkö on vaurioitunut, jos se ei liiku eikä taistele 1000 tiksiin, se alkaa saada yhden HP pisteen huoltoa joka 200 tiksi, lisänä vaikuttaa viivettä kuinka kaukana huolto yksikkö on huollettavasta yksiköstä.

Kun yksikkö liikkuu tai taistelee, niin, kestää 600 tiksiä, ennen kuin uuden liike komennon voi antaa.

Kun yksikkö liikkuu tai taistelee, niin, kestää 300 tiksiä, ennen kuin uuden taistelu komennon voi antaa.

Yksikkö liikkuu 600 tiksin välein, ja taistelee 300 tiksin välein, hieman eroja sitten eri yksiköillä, mutta, peli testaaminen ratkaisee esittelyyn tulevat arvot.

Pelissä on seuraavat yksiköt ->

Jalkaväki, divisioona.
Jalkaväki, divisioona, laskuvarjo.
Jalkaväki, divisioona, merijalkaväki.
Jalkaväki, rykmentti.
Jalkaväki, rykmentti, laskuvarjo.
Jalkaväki, rykmentti, merijalkaväki.
Panssarintorjunta rykmentti.
Konekivääri rykmentti.
Tykistö rykmentti.
Huolto.
Esikunta.

Panssaroitu jalkaväki, divisioona.
Panssaroitu jalkaväki, rykmentti.
Panssari vaunu divisioona.
Panssari vaunu rykmentti.
Panssaroitu tiedustelu rykmentti.
Panssaroitu tykistö rykmentti.

Minä tällä viikolla piirrän ensimmäiset grafiikat, puola ja saksa 1939 skenaarioon, ja myös ekat lauta maasto grafiikat.

:) :) :)

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.urossaro.com

--

HannuTapio [16.03.2019 01:18:30]

#

Se kiistelty fps laudoillani,

Hei, minulla oli tuo fps myös valitus listallanne, silloin aiemmin, minä nyt lisään tämän fps arvon maksimin tuonne 44 fps asti.

Eli, ip1917 ja mp2312 lautapelini ovat nyt sitten 44 fps lautapelejä, aikaisemman 33 fps sijaan.

Minulla tuo noin 45 fps on rajana, että, tuo minimi vaatimusten mukainen näytönohjain nvidia 610 alkaa lämmittämään ja tuuletin alkaa toimimaan.

Fps voi olla jotain tuon 44 ja tuuletin ei reagoi, tässä hitaimmassa näytönohjaimessa jota tuen.

Pari - viisi vuotta eteenpäin ja uskon, että, laitan sitten viimein sen 60 fps kenteis enemmänkin.

Mutta, nyt on fps arvo maksimi fps ajoissa 44 fps.


Täällä voi käydä testaamassa - http://www.hannunpilotit.com

:) :) :)

--

_Pete_ [18.03.2019 10:30:38]

#

HannuTapio kirjoitti:

(16.03.2019 01:18:30): Se kiistelty fps laudoillani, ...

Mun gtx1080ti:Ssä on kolme tuuletinta, mitä luulet että olisi hyvä FPS tälle kortille ilman että kaikki tuulettimet pyörii ?

HannuTapio [18.03.2019 11:29:59]

#

Maksimi fps 44,

Onko minun parempi laskea sittenkin takaisin sinne 33 fps se, vai mitä ?

Onko jokin ongelma ? mitä en osaa odottaa ?

Uskon että tuollainen kortti, jota en tosin tunne, pyörittää ihan kevyesti sivua, mitä käyttö prosenttia nvidia settings näyttää, minulla tämä nvidia 610 mikä minulla on kehittely koneessani, pyörii full hd näytöllä siinä 45% gpu tehoilla ja kaikki tuulettimet ovat rauhallisia, yksikään ei reagoi.

Kiitos silti, kun toimit testaajana, hyviä testaajia tarvitaan kehittelyyn.

:) :) :)

--

AtskaFin [18.03.2019 15:06:53]

#

Laskin nopeasti tehot, niin gtx 1080ti on noin 40.5 kertaa nopeampi kuin nvidia gt 610.

Jos jatkossa haluat vertailla näytönohjaimia, tai ostaa hyvän hinta-laatusuhteen omaavan näytönohjaimen, niin käy katsomassa sivulta: videocardbenchmark.net

HannuTapio [21.03.2019 19:39:09]

#

Kuvasnap,

Hei, minulla on tässä ekaa kuvan testiä "heidän kunniansa päivät" sota lautapeliini, kyseessä on sitten saksa - puola 1939, matka varsovaan, preussista ja saksasta ja tsekeistä.

Tässä on kuvakaappaus - http://www.hannusaro.com/kuvat/tempsnap_008.png

--

Minä tällä hetkellä yritän säätää näitä ekoja testeja peliin tulevasta grafiikasta, tässä on kyse, tässä kuvassa, siintä yksikön tausta grafiikasta ja sitten ikonista mikä siihen tausta neliöön tallennetaan.

Tässä on seuraavaa -

Ensin on kuva yksiköstä, saksa ja puola, tumma ja vaalea neiliö grafiikka.
Sitten on kuvaa panssarista, tiedusteluvaunusta, panssaroitu tykistö, tykistö ja vielä panssaroitu jalkaväki.

Minä lisään nyt viikonlopun aikana loput grafiikat ja pyrin ensi viikolla laittamaan ensimmäisen youtube videon pelattavasta versiosta puola - saksa 1939 skenaarioon.

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.urossaro.com

:) :) :)

--

HannuTapio [22.03.2019 07:08:54]

#

Kuvansnap,

Tässä on vielä loputkin HKP pelin yksikkö ikoneista, minä mahdollisesti säädän niitä vielä lisää sitten ajan kanssa, mutta, nämä tulevat nyt sitten ekaan testi ajoon.

Tässä snap - http://www.hannusaro.com/kuvat/tempsnap_009.png

Laitan vielä maasto grafiikkaa tässä viikonlopun aikana, niin, pyrin että puola - saksa 1939 skenaariota voi sitten pelata jo ensi viikon aikana, ainakin osittaisilla keskeneräisillä säännöillä.

Pyrin ennen kesäkuuta ainakin kaksi sotalautapeliä esittämään, kokonaansa taikka osittain, tämän HKP pelin jälkeen sitten vuoroon tulee "panssaroitu jalkaväki".

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.urossaro.com

:) :) :)

--

HannuTapio [22.03.2019 16:12:42]

#

Kuvansnap,

Tässä on vielä pelialuetta jossa on näitä uusia yksiköitä mukana - https://www.hannusaro.com/kuvat/tempsnap_010.png

Minä nyt vielä viikonlopun aikana lisään nämä eri maasto grafiikat ja sitten ensi viikon aikana yiritän ehtiä rakentamaan ensimmäisen pelattavan testi demo version ja mahdollisesti laitan sitten youtube videon myös lautapelistäni.

:) :) :)

--

HannuTapio [24.03.2019 03:20:46]

#

Jatkoa,

Hei, minä muutan hieman esiintymistäni täällä putkassa, minä en enää tule näin tiheästi esittämään kuvasnappeja siintä mitä olen harrastellut taikka harrastelemassa.

Minä siirryn laittamaan yhden viestin sitten aina kun uusi peli on valmis.

Minä sitten laitan siihen viestiin kun uusi peli on valmis niin linkin youtube videoon, ja myös sitten linkin minun seuraavaan peliini ja sen kehitys kertomukseen.

Eli, jatkossa sitten vain viestiä kun uusi peli on valmis ja sitten kun minulla on ohjelmoinnissa ongelmia, lähinnä varmaankin sitten kun on tekoälyssä ja pathfinding ja taulukoissa ongelmia.

:) :) :)

---

Minulla tuossa yllä olikin jo jonkin verran viestiä "heidän kunniansa päivät" pelistä, minä siirrän sen viestittelyn seuraavaan osoitteeseen -

https://www.hannusaro.com/foorumi/enterphpbb3.html


Ja täällä voi käydä katsomassa projektin nettisivua -

http://www.urossaro.com


Ja tästä voi käynnistää itse peli asiakasohjelman -

https://www.hannusaro.com/urossaro/Etusivu.html?sivu=pelaa_lautapeleja

---

Kiitos ohjelmointiputkalle kun tukee jatkossakin ihan kaikenlaista suomalaista harraste indie toimintaa.

:) :) :)

--

HannuTapio [31.03.2019 11:47:56]

#

Ketjuni,

Hei, minulla on näitä pitkiä lautapelisivusto ym, ketjuja ollut muutamia täällä putkassa, minua on kuitenkin nyt pyydetty pitämään lyhyempiä ketjuja ja koen itsekkin että näin on paree.

Minä lopetan tämän ketjun sitten taas kerran, ja pidän lyhyempiä ketjuja tästä lähtein, minä laitan kun tuo "heidän kunniansa päivät" lautapelini valmistuu, niin, sitten tämän vuoden 2019 mittaisen ketjun jossa esitän uudet lautapelini, ja puhun ohjelmoinnin ongelmistani.

Olen pahoillani, että, pidin näin pitkiä ketjuja, moni ehti kummastella kun ei mitään valmista ollutkaan, ihan joka viikko taikka kuukausi.

Minä tästä lähtein esitän 0-3+ lautapeliä joka vuosi.

--

Täällä voi seurata lautapelisivustoani jatkossakin - http://www.lautapelisivusto.com


Mutta, jee jee, minä lopetan tämän ketjun tähän, nähdään sitten lyhyemmissä ketjuissa tulevat vuodet, laitan enintään yhden vuoden mittaisia ketjuja vaan tästä eteenpäin.

:) :) :)

--

HannuTapio [09.04.2019 22:33:08]

#

Hei,

Minä lakkautan nämä vanhat nörtti harraste domainit ja otan kaupallisuuden kestävän domainin, lautapelataanko.com, minä yritän josko jokin lehti taikka useampi, sitten voisi kiinnostua minun projektistani tulevassa, kun pelejä alkaa olla yli 30 - 40, tällä hetkellä on 28 lautapeliä linjalla.

Joo, tässä on linkki - https://www.lautapelataanko.com

Siirrän kaiken lautapeli ja bonus peli toimintani ylläolevaan domainiin, nyt lähipäivinä lopullisesti, toivottavasti sitten on hyvä idea ja saan ihmisiä kertomaan minun sivustostani ja peleistäni.

Nyt on kaupallisen arvion kestävä domain : ) :) :), muutama päivä ja olen siirtänyt kaiken harraste toiminnan siihen.

--

HannuTapio [14.04.2019 04:15:10]

#

Nonni,

Nonni, nyt on sitten kaikki lautapelaaminen hannun sivustoilta siirretty uuteen domainiin,

tähän - https://www.lautapelataanko.com

Uuteen sivustoon rakentuu minun koko lähivuosien urani, en ihan tiedä onko tämä sitten ihan oikea domain, mutta, on taas kiva kun on uusi, mennään nyt pari vuotta näin ja sitten taas katsotaan.

Sivustolle aukeaa myös kauppa, kauppaan tulee sitten lähi kuukausina openjdk lautapelejä myyntiin, mutta, en aio yrittää, enkä virallista kaupallista tee, aion vain pienimuotoisena harraste toimintana, olen jo verottajan ja kelan kanssa jutellut nuo, olen sairaseläkeläinen, tämä kauppa tulee olemaan minun eläkeläis harrastetta, saan tienata noin 700e kk ilman että eläke lakkaa, jatkan tässä vielä eläkkeellä jonkin aikaa näin.

Mutta, joo hienoa nyt on sitten uusi sivu suomessa taas, minä sitten tähän viestiin lakkautan tämän ketjun, kiitos jokaiselle lukijalle.

:) :) :)

--

Tunturisusi [17.04.2019 16:09:04]

#

Olisin aikani kuluksi pelannut shakkipeliäsi, kun olen mestariluokan shakinpelaaja, niin olisin tarkistanut, millaisen vastuksen pelisi antaa ja miten sinne on avaukset installoitu.

Varttitunnin pyörimisen jälkeen onnistuin saamaan näytölle vihreän shakkiruudukon, jolla ei ollut nappuloita. Ja kun klikkasin "Aloita peli", ei mitään tapahtunut.

Voi olla, että olen niin tyhmä, että en osaa.

HannuTapio [17.04.2019 17:57:41]

#

Hei,

Minulla on offscreen canvas käytössä, se ei toimi MS EDGE, IE, eikä varmaankaan macintosh koneissa.

offscreen canvas toimii, windows ja linux koneissa, ja google ja firefox ja opera selaimissa.

Tämä javascript on vielä vähän uutta teknologiaa, tuo html5 canvaskin tuli käyttöön ihan muutamia vuosia sitten, esim. java on ollut tavallisen ihmisen käytössä jo vuodesta 1995 kun windows 95 tuli markkinoille.

Uskon että ongelmana on se että selaimesi tai käyttöjärjestelmäsi ei tue offscreen canvasta.

Minulla itselläni shakki toimi oikein, windows 7 + google chrome + firefox ja vielä linux kubuntu + google chrome + google chromium + firefox + opera.

:) :) :)

Minun kaikki lautapelini on ideoitu pelaamaan ihmisiä vastaan, minulla ei ainakaan pariin vuoteen vielä ole tekoälyä, ensimmäiset tekoälyt tulevat sitten sotalautapeleihin, minulla ei ole erikoisen hyvää kokemusta kautta ymmärtämistä perus shakki / tammi / reversi / ristinolla tekoälyyn.

Toki voi olla että oli jokin tilapäinen palvelin / asiakas ohjelma häiriö, havaitsematon bugi, tämän voi varmistaa kun käynnistää asiakasohjelman uudestaan selaimen reload buttonilla. :) :) :).

Minä laitoin bugi raportin foorumilleni, minulla on foorumilla alue jossa lukee bugit - https://www.lautapelataanko.com/foorumi/enterphpbb3.html

Lisäys.
Voit myös koettaa tyhjentää selaimen cachen, minulla oli isoja päivityksiä sivustoilla läpi alkuvuoden, en tiedä koska viimeksi olet koettanut sivuani, jokin grafiikka tiedosto voi olla vanhalla cachella. :).

--

Tunturisusi [19.04.2019 19:10:22]

#

Kiitokset tarkasta selvityksestä ja tuostapa ongelman ydin selvisikin.

HannuTapio [07.07.2019 05:11:12]

#

Hei,

Tämä on vanha viesti jo, mutta, tahdoin vain lisätä kun jäi vähän auki tämä, että, bugi on nyt korjattu, löysin bugin viimein, minulla jäi aina välistä nollaamatta, eri huoneet joissa pelaajat liikkuvat, niin, palvelinohjelmassani.

Kiitos, kun ilmoitit bugin, bugi status on nyt = bugi korjattu, olen poistanut bugin, bugi listaltani foorumistani.

En jatka tätä jo kerran päätettyä ketjua enempää, jäi vain vähän ikävään tilanteeseen viimeksi, tämä AOv5.00+ ketju, kun minulla oli bugia, saatiin hienosti hoidettua, kiitosta.

Shakki tekoälyä minulla ei tosin ole vieläkään.

:) :) :)

--

Tunturisusi [07.07.2019 09:19:53]

#

Hyvä, näytät huolehtivan HannuTapio sivuistasi samalla huolella, kuin minäkin. Olemme molemmat samanlaisia omien polkujemme kulkijoita täällä avarassa maailmassa ;)

HannuTapio [13.07.2019 12:56:28]

#

Sivustoa,

Kiitosta vaan, minä olen nyt onnistuna vakauttamaan, tätä minun hieman epävakaana ollutta palvelinohjelmaani, minulla on ollut monia bugeja siinä, mutta, nyt on pari paivää toimina minulla pelaaminen ilman jämähtelyjä.

Minä uskon että kovinmmat vaikeudet minun palvelinohjelman ja lautapeliohjelman välillä ovat nyt sitten takanapäin, ja voin keskittyä viimein tekemään näitä pelejäni.

Kiitos, myös sinulle kun olet käynyt sivustollani, olen pahoillani, lukuisista bugeista joita minulla on ollut, nämä bugit ovat pääsääntöisesti olleet huolimattomuutta, muuttujia ei ole nollattu taikka resetoidaan väärillä arvoilla, minulla ei ole varsinaista rakenne virhettä ollut sivustoillani, en ole joutuna muuttamaan mitään ajateltua rakennetta, mutta, muuttujien nollaaminen ja uusien arvojen antaminen muuttujille on minulla ajoittain vähän unohtua.

Toivon että nyt sitten kun ainakin minulla on pari päivää ollut toiminnassa ja pelissä tämä lautapeliohjelma ja myös palvelinohjelma, ilman virheitä, niin, toivon että se on nyt sitten viimein vakaa myös muillakin.

Oli mukavaa kun kehuit sivuston ylläpitoani, pyrin hyvän harraste palvelun rakentamaan tänne helsinkiin, aion yrittää olla helsingin paras 2D lautapelisivusto, pyrin että olisi tuhansia pelaajia.

Mutta, kiitos kun kehuit.

:) :) :)

--

HannuTapio [09.08.2019 21:43:17]

#

Kutsu pelitestiin,

Hei, minulla on tämä 3 kk testi vaihe, jonka aikana yritän löytää kaikki bugit mitä ohjelmissani on, kutsun ihmisiä testaamaan, minun eri peliohjelmiani, eri tietokoneillaansa ja käyttöjärjestelmilläänsä ja eri selaimillaansa.

Tervetuloa tänne testaamaan ohjelmiani - https://www.lautapelisivusto.com

--

Minulla on vielä 2 kk jäljellä tarkkailuja, monta bugia on löytynyt, kiitos testaajille, ja olen pahoillani niiltä joilta on linja katkennut kesken pelin.

Tällä hetkellä ei ole bugeja löytynä, ja kaikki vanhat bugit on jo korjattuna.

Tarkkailen vielä 2 kk eri debug viestejä, mitä palvelinohjelmani antaakaan, ja sitten jos ei löydy enää bugeja 2 kk kuluttua, niin, julistan palvelinohjelman ja molemmat lautapeliohjelmani peleihin täysin toimiviksi.

Minä vielä tämän pelitesti kutsun laitan tähän AOv5.00+ ja POv3.00+ ketjuun, saan näin hienon päätöksen, näille AO ketjuille, eli, näin sitten annan tämän ketjun lakata ja laskeutua listalla, ja esitän vain uusia lautapelejä, mutta, tervetuloja testaamaan palvelinohjelman ja lautapeliohjelmieni virallisesti toimiviksi saattelun testejä.

Jos et halua mennä testaamaan pelejäni sivustolleni, niin, laitan tähän parit videot.


Tässä on perus lautapelejä -
https://www.bittipankki001.com/videot/RisRevTamMylSha_002_lp.mp4


Tässä on Ilmojein pilotit 1917 lautapeliä -
https://www.bittipankki001.com/videot/ip1917_koiratappelu_004.mp4


Tässä on Meteori pilotit 2312 lautapeliä -
https://www.bittipankki001.com/videot/mp2312_koiratappelu_002.mp4


:) :) :)

--

HannuTapio [10.08.2019 20:02:32]

#

Hei,

Minulla on yhä tämä 3kk tarkkailu käynnissä, kiitos, kaikille testaajille, mutta, minä vain ilmoitan, että, vaihdoin nuo ip1917 ja mp2312, koiratappelu pelien nimet seuraaviksi ->

Ilmojein pilotit 1917 - ilmataistelu.
Meteori pilotit 2312 - avaruustaistelu.

Eli, poistin nuo dogfight sanasta johdetut koiratappelu sanat molemmista peleistä, paree näin, tämän 3kk tarkkailun jälkeen, pääsen sitten kehittämään ihan täysillä lautapelejä, kun ei enää tarvitse huoltaa ja rakentaa palvelinohjelmaa ja näitä lautapeliohjelmiani.

:) :) :)

--

HannuTapio [19.08.2019 13:05:19]

#

Hei,

Minulla on nämä lautapelisivustot, niin, minä laitoin bugi tarkkailun 18.7 päälle, minä ylläpidän tätä tarkkailua nyt 3 kk, eli 2 kk vielä, minä tarkkailun jälkeen julistan ohjelmani täysin toimiviksi pelaajille.

Minulla on vähän jo oloa, että, kaikki ohjelmani ovat jo nyt virhevapaita, eikä virheilmoituksia ole näkynä, minä noin kaksi viikkoa sitten sain korjattua, isoimmat bugi kohdat.

Mutta, jos tahtoo olla osana virallisesti toimimaan saattamista, mitä helsingin ykkös sotalautapeli sivusto tarjoaa, niin, nyt voi tulla testaamaan hannun sota aihe lautapelejä, minä sitten ohjelmien bugi raportteja seuraan.

Minä tämän AOv500+ ketjun, sitten, päätän tähän 3kk tarkkailuun, ja siirryn vain julkaisemaan näitä uusia lautapelejäni, saadan näin sitten pehmeä päätös näihin vuosien mittaisiin AOv ketjuihin, mitä minulla olikaan. :).

Täällä voi testata - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

maka78 [30.08.2019 20:22:58]

#

Kävinpä ihan piruuttani kokeilemassa lautapelejäsi. Tammi hyytyi jo neljännellä siirrolla niin, että nappi jäi leijumaan ilmaan.
Ei silti, en pidä itseäni vastaan pelattua tammea kovin viihdyttävänä, joten pelikokemus ei sanottavasti huonontunut.

Lebe80 [02.09.2019 09:02:19]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minulla on nämä lautapelisivustot, niin, minä laitoin bugi tarkkailun 18.7 päälle, minä ylläpidän tätä tarkkailua nyt 3 kk, eli 2 kk vielä, minä tarkkailun jälkeen julistan ohjelmani täysin toimiviksi pelaajille.

Sen kyllä uskomme, mutta ennen sitä toivoisimme, että korjaisit myös bugit.

HannuTapio [04.09.2019 04:40:05]

#

maka78 kirjoitti:

Kävinpä ihan piruuttani kokeilemassa lautapelejäsi. Tammi hyytyi jo neljännellä siirrolla niin, että nappi jäi leijumaan ilmaan.
Ei silti, en pidä itseäni vastaan pelattua tammea kovin viihdyttävänä, joten pelikokemus ei sanottavasti huonontunut.

Hmmh,

Minä en ole havainnut mitään ilmoitusta virheestä palvelinohjelman suorittamisessa.

Minulla on siis harrastetta tämä projekti, minulla voi olla osin toimimattomuutta ohjelmissani, jos TCP liikenne on kovin voimakasta siirtojen aikana, en ihan varma ole, onko näin, mutta, jos linjat ovat kovin käytössä, kun pelaa, niin, voi olla, että, jokin ei toimi.

Mutta, minulla ei mikään virheilmoitus viesti koodi ole laittana mitään ilmoitusta.

Kiitos, jos koetat uudestaan, olen iloinen jos virhe toistuu :) :) :), niin, sitä voi sitten etsiä, ja myös virheen voi näin löytyessä korjata, minulla on tässä palvelinohjelman tarkkailua vielä 1½ kuukautta jäljellä.

Ja voit toki pelata tammea myös ystäviesi kanssa, minun sivustollani on 34 yhden päätteen lautapeliä ja 19 kahden päätteen online lautapeliä, joukossa myös kaikki lautapelien tammi lautapelini.

Minulla ei ole oman tiedon mukaan tällä hetkellä bugeja ohjelmissani, mutta, jos linja liikenne on kovin voimakasta, kuten virusturvan / käyttöjärjestelmän päivitys, niin, tällöin voi käydä, noin kun kuvasit, että, siirto ei rekisteröidy palvelimesta heti takaisin, en tiedä kuinka kauan odotit siirron tapahtumista.

Täällä voi testata - https://www.lautapelisivusto.com

--

_Pete_ [04.09.2019 07:39:45]

#

HannuTapio kirjoitti:

(04.09.2019 04:40:05): ”– –” Hmmh, Minä en ole havainnut...

Onko siis maka78 kokema nappi leijumaan ominaisuus eikä bugi ?

HannuTapio [04.09.2019 08:18:55]

#

Hmmh,

En usko että on kyseessä bugi, koska olen itse jo lähes puoli vuotta miltein päivittäin pelannut shakkia, tammea ja ip1917 ja mp2312 lautapelejä.

Uskon että kyseessä oli jokin tilapäinen linja rasite ( virusturva, käyttäjärjestelmä päivitys ), joka sitten aiheutti sen että siirto ei siirtynyt takaisin palvelimesta, taikka edes palvelimeen, kohtuullisessa ajassa, tämä on ongelma joka on vielä nykyään, ainakin harrastajien lautapeleissä ja uskon että tulee toistumaan myös muilla mahdollisilla pelaajilla.

:) :) :)

--

Teuro [04.09.2019 08:20:14]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä en ole havainnut mitään ilmoitusta virheestä palvelinohjelman suorittamisessa.

Käyttäjä on kuitenkin havainnut ongelman toivotun ja todellisen toiminnan välillä. Aiotko kirjata tämän bugiksi, vai haluatko vain toimivuudesta kertovia ilmoituksia?

HannuTapio kirjoitti:

Minulla on siis harrastetta tämä projekti, minulla voi olla osin toimimattomuutta ohjelmissani, jos TCP liikenne on kovin voimakasta siirtojen aikana, en ihan varma ole, onko näin, mutta, jos linjat ovat kovin käytössä, kun pelaa, niin, voi olla, että, jokin ei toimi.

Se mitä olen muutaman kerran kokeillut, niin TCP-liikenne ei ole voimakasta (olen ollut jokaisella kerralla ainoa vierailija).

HannuTapio [04.09.2019 08:22:43]

#

Kirjata bugi,

Minä vastasin jo tuossa yllä, olen pelannut jo puoli vuotta onnistuneesti lautapeliä josta puhuttiin, kyseessä oli vain linja rasite, ( virusturva taikka käyttöjärjestelmä taikka jokin mahdollinen steam taikka origin tai jne .. ).

Tämä on ongelma joka tulee toistumaan, uskon myös muilla mahdollisilla pelaajilla sivustollani.

:) :) :)


Täällä voi testata - https://www.lautapelisivusto.com


Lisäys.
Voi olla tosin myös mahdollista, että, minä itse olen resetoimassa palvelinta, kun pelaaja on ollut, en ole huomannut.
Minä olen jo yli puoli vuotta päivittäin miltein, naputellut shakki ja tammi ja ip1917 ja mp2312 lautapelejä, ne on ilman bugeja.

--

Teuro [04.09.2019 08:28:33]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä vastasin jo tuossa yllä

Eli vika ei missään nimessä voi olla noissa järjettömissä ratkaisuissa, joita olet täällä esitellyt. Asioista perillä olevat ovat ilmaisseet huolen noiden idioottimaisten ratkaisujen toimimattomuudesta, mutta siitä huolimatta olet jatkanut niiden tekemistä. Nyt ilmeisesti riski on toteutunut, joten korjaukselle olisi tarvetta.

HannuTapio [04.09.2019 08:30:40]

#

Bugi,

Tammi ohjelma on niin yksinkertainen, että, ei siinä voi olla bugia.

Ja kuten jo kirjasin olen pelannut yli puoli vuotta toimivaa tammi peliä.

:) :) :)

Uskon että linja rasite käyttäjällä, tai sitten olen itse sählännyt palvelin resettiä, resetoin aika ajoin päivän mittaan palvelintani.

--

Teuro [04.09.2019 08:41:16]

#

HannuTapio kirjoitti:

Tammi ohjelma on niin yksinkertainen, että, ei siinä voi olla bugia.

Sitten lienee turha pyytää bugiraportteja.

Lebe80 [04.09.2019 09:14:03]

#

Teuro kirjoitti:

HannuTapio kirjoitti:

Tammi ohjelma on niin yksinkertainen, että, ei siinä voi olla bugia.

Sitten lienee turha pyytää bugiraportteja.

I'm not saying... but just saying...

Lebe80 kirjoitti:

HannuTapio kirjoitti:

Minulla on nämä lautapelisivustot, niin, minä laitoin bugi tarkkailun 18.7 päälle, minä ylläpidän tätä tarkkailua nyt 3 kk, eli 2 kk vielä, minä tarkkailun jälkeen julistan ohjelmani täysin toimiviksi pelaajille.

Sen kyllä uskomme, mutta ennen sitä toivoisimme, että korjaisit myös bugit.

_Pete_ [04.09.2019 09:20:26]

#

HannuTapio kirjoitti:

(04.09.2019 08:30:40): Bugi, Tammi ohjelma on niin...

Eikö sekin ole bugi että palvelinta pitää resetoida kenties monta kertaa päivässä?

Normaalisti ei tarvi ikinä.

Grez [04.09.2019 09:30:49]

#

Niin ja laadukkaasti toteutettu clientti ei jumahda jos palvelinyhteys katkeaa vaan ilmoittaa ongelman syyn käyttäjälle.

Tästä voi tietty olla sitäkin mieltä että kyseessä ei ole bugi, vaan vain huonon toteutuksen ominaisuus.

Muutenkin riippumatta jumahduksen syystä, niin eihän minkäänlaineen jumahtelu välttämättä ole bugi - "Sen kuuluukin jumahdella silloin tällöin." :D

HannuTapio [04.09.2019 16:29:17]

#

Keskusteluja,

1) Ja se minun tammi on testi pelattu jo puolen vuoden ajan ja kaikki toimii.

2) Palvelinta ei tarvitse resetoida montaa kertaa päivässä, mutta, minulla on yhä moni asia keskeneräisenä, jotenka resettiä välillä aina esiintyy.

3) Laadukas on minunkin clientti, minulla on ihan oma virheilmoitus ruutu, harmaa ruutu jossa vihreä teksti.
try {} catch ( err ) {};

:) :) :)

Täällä voi testata - https://www.lautapelisivusto.com

--

_Pete_ [05.09.2019 09:37:14]

#

HannuTapio kirjoitti:

1) Ja se minun tammi on testi pelattu jo puolen vuoden ajan ja kaikki toimii.

Ilmeisen huonosti on testattu, koska tällainen ilmenee:

https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/30564-lautapelisivusto-ym-aov5.00/v-237868#v237868

Kaikki ei siis selväsitkään toimi vaikka niin valehtelet.

HannuTapio [05.09.2019 09:47:14]

#

Ok,

Kiitos keskustelusta.

:) :) :)

Täällä voi testata niin sitten näette toimiiko - https://www.lautapelisivusto.com

--

vesikuusi [05.09.2019 22:30:14]

#

Hannu,

Löysin bugin LautapeliOhjelmasta.

Rakensin tarjouksen kahden päätteen ilmataistelulle. Pelaajia odotellessani menin toisessa välilehdessä lukemaan Ohjelmointiputkaa. Kun palasin LautapeliOhjelmaan, oli "tarjous on linjalla vielä" -laskuri palannut ja jumittunut lukemaan 300. Tämä bugi toistuu 100 % seuraavilla stepeillä.

1. Rakenna tarjous kahden päätteen ilmataistelulle.
2. Avaa Ohjelmointiputka toiseen välilehteen. Klikkaa jotain keskustelua ja ehkä skrollaa vähän.
3. Palaa LautapeliOhjelmaan. Laskuri on resetoitunut ja jumittunut.

Sama toistuu jos Ohjelmointiputkan selaamisen sijaan pienentää Chromen ja menee selaamaan lomakuvia. Kun palaan Chromeen, on laskuri taas resetoitunut. Kuvat on otettu Alaskasta.

Lisäys: Pelasin kyllä onnistuneesti tammea itseäni vastaan, itselläni ei ilmennyt bugeja siinä.

Lisäys: Jos LautapeliOhjelman jättää "taustalle" toiseen välilehteen joksikin aikaa niin se usein kaatuu, siis kun palaan välilehteen hetken kuluttua, on siinä vain suurifonttinen teksti joka implikoi että jotain meni pieleen.

HannuTapio [06.09.2019 01:35:03]

#

Hei,

Kiitos kun löysit, minulla websocket yhteys usein katkeaa, kun vaihtaa tabia peli tabista johonkin toiseen ja sitten taas takaisin, tämä taitaa johtua minun ohjelmani toiminta mallista, ja siintä että kun tab ei ole aktiivinen, niin, selain ei aja javascript koodia siinä.

if ( gBooOnlineError === false )
{
    if ( getTimerSekuntti ( gTimer_yllapida_tarkistus ) > 60 * 5 )
    {
        gBooOnlineError = true ;
        addErrorMsg ( "LOv5.00+ on kadottanut yhteyden palvelimeen, ota uusi linja palvelimeen. :)" ) ;
    }
}

Minulla on seuraava koodi ohjelmassa, jos lautapeliohjelma ei saa yllapito tarkistusta palvelimesta 5 minuuttiin, niin, lautapeliohjelma sammuttaa itsensä.

:) :) :)

Lisänä on koodia siinä tarjous listalla, kun olet tehnyt tarjouksen, niin, lautapeliohjelma lähettää pakettia palvelimeen jotain 3 kertaa sekunnissa, ja jos tässä lähettelyssä on yli 1.5 sekunnin tauko, niin, tarjous vanhenee ja resetoituu.

Kyseessä on ohjelmani normaali toiminta, bugi efektin aiheuttaa se, että, minulla ei ole erillistä virheilmoitusta kun tarjous resetoituu ja poistuu listalta.

Ilmeisesti ongelmana on tämä että lautapeliohjelma ei ole käynnissä kun käyttää toista tabia, eli lautapeliohjelma sammuu kun pelaaja on toisella tabilla, ja näin tämä minun lautapeliohjelma ei voi kertoa palvelimeen että tarjous on yhä voimassa, ja tuo 1.5 sekunttia ylittyy ja tarjous vanhenee ja resetoituu ja poistuu tarjous listalta.

Kyseessä ei ole bugi vaan taitaa olla normaali selain toiminta, ne tabit mitkä eivät ole aktiivisia, niin, taitavat olla sleep tilassa, eivätkä aktiivisina, minä voin myöhemmin lisätä uuden virheilmoituksen kun tarjous vanhenee, niin, ei vain sitten yllättäen resetoidu ja lopu se tarjous timeri.

Minä tein tämän valinnan että sammutan tarjouksen kun pelaaja poistuu selain tabista, ei sitten ole mitään tyhjiä tarjouksia, tarjous listallani, vaan kaikki tarjoukset jotka näkyvät pelaajille, on tarkistettu 1.5 sekunnin ajalle, eli ainakin 1.5 sekunttia sitten oli tarjouksen tekijä aktiivinen lautapeliohjelma tabissa.

Kyseessä ei ole bugi vaan minun valinta että pelaaja on varmasti paikalla, jos sallisin sen että pelaajat voivat selata nettiä mitenkä haluavat kun tekevät tarjousta, niin, toinen pelaaja joutuisi pelaamaan tyhjää vastaan monta hetkeä ja tarjous listalla voisi olla monta "tyhjää" tarjousta joita ei sitten pelatakkaan.

Bugi efektin aiheuttaa se että minulla ei ole erillistä virheilmoitusta kun tarjous resetoituu ja poistuu tarjous listalta.

--

HannuTapio [08.09.2019 07:11:34]

#

Bugi,

Minulla oli lisänä bugi kaksinpeleissä lautapeliohjelmassa, olen kirjanna korjatun bugin foorumilleni, kiitosta paljon kun löysitte bugia.

Täällä voi taas pelata bugitonta lautapeliohjelmaa - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

_Pete_ [09.09.2019 07:26:40]

#

HannuTapio kirjoitti:

Bugi,

Minulla oli lisänä bugi kaksinpeleissä lautapeliohjelmassa, olen kirjanna korjatun bugin foorumilleni, kiitosta paljon kun löysitte bugia.

Täällä voi taas pelata bugitonta lautapeliohjelmaa - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

"• OpenJDK LautapeliOhjelman kautta voi lisänä kirjautua 8 000 pelaajaa, tämä siis, kun lautapelataan kotiin ostetulla OpenJDK versiolla."


Mistä voi ostaa OpenJDK version ?


"Hannu Särö on nimi, joka on yksi suomi netin tämän hetken top-5 javascript ja openjdk sotaisa aihe lautapelisuunnittelijoista."

Pistätkö tähän top-5 muut neljä henkilöä. Kiitos.


"Maa, jolla ei ole kunnon oikeutta ja lakia, ei ole oikea kunnon maa, toivotaan että EU ja NATO tekevät, mihin suomi ei koskaan pystynyt."

Mahtava juttu! ps. oletko harkinnut poliitikon uraa?

HannuTapio [12.09.2019 19:44:58]

#

Jeh,

OpenJDK versio on tarkoitus laittaa sivustolle, vuoden 2020 aikana.

Minulla on pientä huumoria sivustolla viljeltynä runsaasti, tuo, että, olen top-5, niin, minun tietojeni mukaan suomessa ei ole yhtään muuta julkiseen tarkoitukseen ympäri vuoden olevaa sotalautapeli sivustoa, olen ainoa sivusto joka on ympäri vuoden julkinen jokaiselle ja tarjoaa sotaisa aihe lautapelejä.

Politiikon uraa harkitsin nuorempana, mutta, olen sen elämän varrella karsina pois, oli nuorena mietteissä kristillisdemokraattinen kansanedustaja.


:) :) :)


Täällä voi testata, sain bugit korjattua - https://www.lautapelisivusto.com


:) :) :)

--

HannuTapio [18.09.2019 18:30:56]

#

Hei,

Minulla on tämä 3kk tarkkailu palvelinohjelmassa, ja hieman samalla myös asiakasohjelmissani.

Minulla on nyt 2 kk kuluna tarkkailuja, ja muutamia bugeja on löytynä palvelinohjelmasta, ja lukuisia pikku bugeja asiakasohjelmista.

Olen bugit korjanna, ja tällä hetkellä ei ole bugeja havaittuna, palvelinohjelma on toimina moitteetta jo 1.5kk, minä kahden viikon tarkkailun jälkeen sain tuon palvelinohjelman varmaankin ihan kuntoon, mutta, asiakasohjelmissa on kevyt säätöä esiintynä.

Mutta, tässä seuraavassa linkissä voi testata jos haluaa tukea, minun bugi etsintöjä, jos löydät toimimattomuutta ohjelmassani, niin, voit kertoa sen täällä putkassa, taikka sitten minun omalla foorumillani.


Täällä voi testata bugia etsiä - https://www.lautapelisivusto.com


Vielä kuukausi tarkkailuja, ja julistan sitten palvelinohjelman toimivaksi pelaajille, ja mahdollisesti otan hieman enemmän esillä olevan domainin sitten, ei enää tarvitse olla sivustoa ja syrjää.

Minä sitten viimein lopetan nämä asiakasohjelma ketjut, ja siirryn vain esittämään lautapelejäni, kun tämä 3 kk tarkkailu aika on kuluna ja kaikki ohjelmat sitten toimivat viimein hienosti ja hyvin ja oikein.

:) :) :)

--

HannuTapio [18.10.2019 06:39:58]

#

PalvelinOhjelma,

Hei, minä laitoin 18.7, niin, kolmen kuukauden tarkkailun palvelinohjelmaani, nyt on 3 kk kulunna, ja minä sitten voin julistaa tämän palvelinohjelman valmiiksi peleille, minä varmaankin sain kaikki korjattua, yksi mahdollinen bugi on vielä jatkoissa mahdollisesti, en tiedä, tämä kun jokin tietokone lähettää palvelinohjelmaani PING käskyn, minun pitäisi vastata sellaiseen aina sitten, niin, että, PONG, mutta, en tiedä onko tässä kohden vielä bugia, olen yrittänä ohjeitten mukaan rakentaa.

Mutta, minä ilmoitan, että, palvelinohjelmani 3 kk, tarkkailu aika on päättynyt ja kaikki havaitut bugit on korjattu, vain tuo PING, PONG bugi on mahdollisesti vielä voimassa, mutta, uskon, että, kyllä sekin tuli jo korjattua.


Mutta, täällä voi sitten pelata - https://www.lautapelisivusto.com


:) :) :)

Minä sitten omalta osaltani julistan pelini valmiiksi pelattaviksi, ainakin, nämä pelit mitkä on nyt valmiina, ja minä sitten päätän tämän jo monen monen vuoden mittaisen AsiakasOhjelma ja PalvelinOhjelma ketjun, tähän viestiin.

Kiitos, jokaiselle joka on jaksana seurata toilailujani, lautapelieni ja netti sivustojeni kanssa.

Hannu Särö,

--

_Pete_ [18.10.2019 09:44:31]

#

Eiks tämä julistaminen kuulu enemmän sinne hihhulointi touhuun vs IT touhu ?

Tronic [20.10.2019 10:03:01]

#

Mielestäni tämän aiheen voisi jo moderoida kokonaan pois ohjelmointiputkasta, kun on hyvin hankala nähdä miten aiheesta voisi syntyä mitään mielekästä keskustelua -- eikä yhden avohoitopotilaan omien projektien jatkuva mainostus muutoinkaan palvele mitään tarkoitusta, ei edes kyseisten "lautapelisivustojen" suosiota.

HannuTapio [20.10.2019 10:23:14]

#

Hei,

Kiitos, ja poissa on.

En enää tule kirjaamaan projektistani, metabolix antoi luvan kertoa uusista peleistä kylläkin.

:) :) :)

--


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta