Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Puhelimen roottaus->brickautuminen?

Sivun loppuun

lare290 [07.08.2013 22:54:15]

#

Noniin. Yritin rootata puhelintani ja sen perään asentaa siihen cyanogenin. Se taisi brickautua. Puhelimena Samsung Galaxy Y GT-S5360
Käynnistäessä puhelinta, tulee se teksti mikä kuuluukin eli puhelimen tiedot tuossa ylhäällä. Sitten ruutu menee mustaksi. Ruutu on päällä, mutta mustana.
Linkkejä minkä ohjeilla tein tätä:
http://androidfan.hubpages.com/hub/howto-root-samsung-galaxy-y
http://techgadgetst.blogspot.fi/2013/04/install-cyanogenmod-9-on-samsung-galaxy.html

Ainiin, puhelimen recovery modeen pääsee normaalisti (reboottaamalla tietyt napit pohjassa), mutta kännykän "työpöytä" tai PIN-kysely/tms. eivät aukea.
Yksi oma teoriani on, että kun kännykässä nyt on uusi käyttis, se tarvitsee hiukan aikaa aueta. Olenko oikeassa? Aion jättää kännykän tuohon tilaan (ruutu mustana mutta päällä) ainakin yön yli, katsellaan sitten aamulla mitä tehdä.

Lebe80 [08.08.2013 00:27:49]

#

Tai jos kerran pääset recovery modeen, niin waippaat vaan datat ja cachet yms. ja asennat vain uudelleen sen uuden cyanogenmodin.

edit:
Cyanomodgenin virallisilla sivuilla koko mallia (Galaxy Y) ei mainita sanallakaan virallisesti, mutta epävirallinen linkki löytyy, joten veikkaan, ettei Cyanogenmod välttämättä toimi noin alitehoisessa laitteessa vakaasti.

Silti suosittelen vain tekemään koko Cyanogenmodin asennuksen alusta, jos välttämättä Cyanogenmodin haluat laitteeseesi.

Kolmisen vuotta vanha Galaxy S kyllä käynnisteli itseään Cyanogenmodin asennuksen jälkeen hetken, mutta ruudussa tosiaan pyöri näkyvästi modin latausanimaatio.

editedit:
xdan foorumilla nopeasti luettuani näytti ainakin jostain versiosta (30th July 2013) puuttuvan sellaiset ominaisuudet kuten esim. äänet, kamera ja wifi... Olitko nyt varmasti tutustunut roottaamiseen tarpeeksi, ennen siihen ryhtymistä?

Macro [08.08.2013 10:46:36]

#

Kannattaa varoa sitä wipe-toimintoa. Pidä puhelimes koko ajan laturissa, ettei se sammu.

Mun tabletti sammu kesken sen operaation, ja nyt se ei sitten käynnisty enkä pääse mihinkään palautustiloihin tai fastboottiin.

Lebe80 [08.08.2013 11:44:49]

#

Itsellä ei ole ollut ongelmia Wipe-toiminnon kanssa, ja sitä kehotetaankin tekemään jokaisessa vaiheessa, jottei mitään vanhoja kökköjä sinne jäisi kun uusia rommeja ajetaan sisään.

Mutta uskon, että tässä tapauksessa suurin ongelma tosiaan on laitteen Cyanogenmod tukemattomuus.

lare290 [08.08.2013 12:54:40]

#

Sitä cyanogenmodia asentaessa se ei tee mitään vaikka siinä asennusikkunassa oli koko yön. Ei vaan mitään. Yhdessä välissä siinä vilahti sellainen latausikkuna missä oli pyörivä rengas ja sanottiin jotain että downloading tms. mutta sen jälkeen en sitä saanut enää takaisin. Huomasin myös, että siinä mustamuttapäällä-ruututilassa ruutua hipaistessa ilmestyy laginen punainen rengas, ja kun sitä siirtää niin se jättää lagisen juovan perään kuin windows xpeessä siirtelisi lagista ikkunaa. ja sitä wipetystä olen tehnyt joka hemmetin välissä, ei vaan toimi.

Lisäys: kysäisen vielä, onko mitenkään mahdollista enää palauttaa kännykkää entiseen, vain rootattuun androidilla pyörivään tilaan ennen cyanogeniä? Roottaus siis onnistui, mutta cyanogenin jälkeen se sitten ei enää suostu avaamaan.

Lebe80 [08.08.2013 13:59:30]

#

lare290 kirjoitti:

Lisäys: kysäisen vielä, onko mitenkään mahdollista enää palauttaa kännykkää entiseen, vain rootattuun androidilla pyörivään tilaan ennen cyanogeniä? Roottaus siis onnistui, mutta cyanogenin jälkeen se sitten ei enää suostu avaamaan.

Google my friend... Google!
http://galaxyystation.blogspot.fi/2013/05/tutorial-how-to-flash-stock-rom-on.html

lare290 [08.08.2013 17:28:33]

#

Taisi olla vajavainen ohje tuossa alemmassa linkissä... Etsin uuden ohjeen ja melkein toimii! Tulee vielä bootatessa viesti: Unfortunately Trebuchet has stopped. Halp?!

Lisäys: Nyt siis sain ClockworkModin Recoverymoden auki, mutta voikos joku vielä auttaa?

Lisäys: Odinilla siis säädin.

Lisäys:

Nyt työpöydällä on kolme CyanogenModin tiedostoa.
tiedostot:
CSC_S5360_ODDLF1.tar
MODEM_S5360_DDLF1.tar
PDA_S5360_DDLF2.tar

CSC ja PDA alkuiset osasin laittaa oikeisiin paikkoihin mutta mihin Odinin tiedostoslottiin mistetään tuo MODEM?

Lisäys: BOOTLOADER vai PHONE paikkaan?

Lisäys: Vai PIT?

Lisäys: Näyttääkö Cyanogenmod täysin identtiseltä kuin Android? Känny Käynnistyi, mutta Androidilla tuo näyttää toimivan...

Lisäys: Peukut pystyssä, CyanogenMod asennettu VIHDOIN oikein. Riittääkö tehot?

Lisäys: Eipä ollutkaan oikein. PRKLE! Yritän vielä, huomasin juuri pari "ylimääräistä" ZIP-tiedostoa tuolla CyanogenMod-kansiossa... XD

Lisäys:

Nyt latasin sen täysin oikein, mutta nyt se jättää käynnistyksen siihen
Samsung
GALAXY y
Young
GT-S5360
ikkunaan

Lisäys: Vai onko se nyt sitten se laiska käynnistys uudelle OSälle?

Lebe80 [08.08.2013 18:52:45]

#

Aika sekopäistä lukea tätä sun "tsättiä".

ClockWorkRecovery ~= roottaus (tekee oman recovery-käynnistystilan)
CyanogenMod ~= "se" Android käyttöjärjestelmä.

Eli kun ClockWorkRecoveryn olet saanut (kestää pari sekuntia), niin sen jälkeen voit asennella eri CyanogenModeja ja testailla esim. eri android-versioita.

CyanogenMod on siis suhteellisen puhdas android, johon on tehty CyanogenMod-yhteisön toimesta muutoksia ( ääni-profiilit, pikavalinnat, lukitusnäytön pikalinkit, yms.).

Ensimmäisellä kerralla käynnistyy hetken kauemmin kuin normaalisti, sen jälkeen käynnistysnopeus riippuu käytettävästä android-versiosta.


edit:
Ihme sekoilua tuo sun säätely, itse tosiaan laitoin ClockWorkRecoveryn yhdellä napin painalluksella.

CyanogenModia varten luuriin siirrettiin haluattu CyanogenMod version zip-tiedosto ja perään laitettiin Google Appsin zip-tiedosto.

Sen jälkeen Recovery tilassa vain asennettiin nuo molemmat zip-tiedostot.

Homma oli ohi vartissa ja luurissa porskutti uusi android.

Tein siis homman ensimmäistä kertaa eläessäni kuukausi sitten.

Pari kertaa sen jälkeen olen kokeillut eri android-versioita (CyanogenMod 7, 9 ja 10.x)

reino [08.08.2013 20:27:16]

#

Laita nyt vaan se alkuperäinen androidi siihen puhelimeen, ellet ole sitten jo hajottanut sitä kokonaan. Se on kyllä ikävää kun laite hajoaa. Sitten kun tallin sivutuote osuu siipiin tuulimyllyn, niin ainoa vaihtoehto on JTAG. Elikä älä asenna mitään cyanogenmodia tms. ellet varmasti tiedä mitä teet. Ja vaikuttaa siltä ettet tiedä mitä teet.

EDIT: Mihin tarvitset root oikeudet?

lare290 [08.08.2013 20:55:49]

#

Nyt toimii! Se cyanogen 9 ei näemmä SGYyllä oikein toimi, vaihdoin seiskaan ja success!

Lisäys: Gappsia en vielä ole siihen toimimaan saanut :/

Lisäys: ja nyt, yrityksen, erehdyksen ja useamman toiston jälkeen ymmärrän vihdoin mitä olin tekemässä :D

Lebe80 [09.08.2013 11:17:50]

#

lare290 kirjoitti:

Nyt toimii! Se cyanogen 9 ei näemmä SGYyllä oikein toimi

oh really [Nicolas Cage]! ehkä SIKSI sille ei ole mitään virallista CyanogenModia! :rolleyes:

The Alchemist [09.08.2013 14:09:19]

#

Ei vaan siksi, että se on liian uusi, ja siitä on varmaan putsattu vanhentuneiden vehkeiden ajurit pois.

Lebe80 [09.08.2013 14:21:58]

#

The Alchemist kirjoitti:

Ei vaan siksi, että se on liian uusi, ja siitä on varmaan putsattu vanhentuneiden vehkeiden ajurit pois.

Mutta miksi sitten vuoden-pari vanhempaan Galaxy S:ään saa vieläkin uudemman Cyanogenmodin? ;)

The Alchemist [09.08.2013 14:35:18]

#

Noillahan on speksit aivan eri luokkaa, joten vertailussa ei oo mitään järkeä.

Lebe80 [09.08.2013 15:01:03]

#

Puhutko sä nyt laitteiden iästä vai spekseistä?

ErroR++ [31.08.2013 09:33:10]

#

Mä rikoin tolla tavalla mun puhelimen :D
Mulla oli rootattu ja clockworkmod recovery. Sitte yritin osioida sd-korttia uudestaan siellä recoveryssä ja kävi huonosti. Ainii ja känny oli Samsung Galaxy Pocket.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta