Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Lautapelisivusto (Java Applet / JWS)

Sivun loppuun

kpzpt [14.08.2011 01:03:35]

#

Kotiprojektina lautapelejä,

Hei, olen aloittanut kehittämään lautapeliprojektiani..

Surffaa ja pelaa sivua - http://www.donsaro.fi/lautapelisivusto/

---

Sivustolla rakentuu kaikenlaisia lautapelejä, joita suunnittelen "hobby java indie" tyyliin.

Shakkia, Tammea, Othelloa, Jätkänshakkia, Myllyä, Ilmojein pilotteja, Heidän kunniansa päiviä, jne..

Sivuston on tarkoitus olla yhteensopiva ja melko identtinen toiminnallisuuksiltaansa, niin, Windows ja Macintosh kuin Linux käyttöjärjestelmienkin kanssa.

---

Bugeja -
1) Linux NVIDIA 270.xx.xx ajureilla on ongelmia piirtää VOLATILEIMAGE luokkaa näyttöön, näyttö jää tyhjäksi ja taustapaperin väriseksi.
2) Joissakin näytönohjaimissa, valkoinen väri Graphics2D:n kohdalla voi piirtyä jotenkin oudosti violetilla taikka mustalla ?
3) Ei havaittuja ohjelmointi virheitä juuri nyt.

Grez [14.08.2011 02:25:49]

#

Tuolla shakissa on hassun näköisiä mustia ja violetteja häröjä nappuloiden valkoisessa värissä.

http://grez.info/putka/shakki.png (vaikka tallensin 8-bittisenä, niin silti noin 1,7 Mt kun toi laudan tausta ei pakkaudu kovin hyvin)

kpzpt [14.08.2011 02:53:08]

#

Virheitä,

Korjaan mahdolliset virheet syyskuussa, kunhan lomani loppuu ..

( Edit. )
Tämä on kylläkin vähän kriittinen ongelma, kirjoitan jotain koodia tuohon RGB(255,255,255) ongelmaan, vaikka nyt onkin tämä elokuu taukoa projektista, valokuvaan helsinkiä ja mahdollisesti tallinnaa.

Grez [14.08.2011 18:26:34]

#

Kirjoittelit tuossa että kiersit sen ongelman muuttamalla nappuloita tummemmiksi, joskin sittemmin editoit sen pois. Mut joo, nyt ei tosiaan näy niitä häröjä nappuloissa.

kpzpt [15.08.2011 06:36:27]

#

Väri virheet, ( Jatkoa edellisestä.. )

Minä vaihdoin tuon pelikirjastoni kirkastamis metodin, niin, että, siinä ei enää ole maksimi väri arvoa RGB(255,255,255) vaan nyt maksimi väri arvo on RGB(240,240,240), lisänä sama arvo 240 on myös muissakin väreissä, toivottavasti nyt sitten toimii, tämä oli vähän ikävä ongelma, kun en tiedä mistä se johtuu, tuossa kuvassa näkyy että virheet ovat erillaisia joka napissa, tämä viittaa siihen että itse nappi kuvassa ei ole vikaa vaan ruudulle piirrossa, parasta vaan minun unohtaa koko ongelma, ja toivoa että tämä 240 arvona on tarpeeksi matala, pohdin sitten uudestaan asiaa, jos joku vielä huomaa noita virheitä näytössään.

virhe image - http://temp4323.dy.fi/images/error.png

En itse tiedä syytä graafisiin virheisiin, onkos täällä java graphics2d tuntijoita joille tilanne olisi tuttu entuudestaan ?

---

Hennkka [15.08.2011 08:03:52]

#

Sori, mutta ainakin minulla näkyy vielä noita värivirheitä - kaikki kuitenkin samanlaisina. En usko, että maksimivärin alentaminen on pitkällä aikavälillä hyvä ratkaisu. Kannattaa varmaan palauttaa kirkastaminen takaisin 255 ja antaa asian olla.

kpzpt [15.08.2011 08:57:55]

#

Virheitä kuvassa,

Onkohan koneissa sama näytönohjain, taikka näytönohjain valmistaja ?

NVIDIA , ATI , INTEL ?

Mitä näytönohjaimia teillä on käytössä ?

Tämä ongelma pitäisi jotenkin rajata, jotta ratkaisu löytyisi helpoiten ;) Toivoisin että olisi jokin ajuri ongelma, vain joissain tietyissä näytönohjaimissa ?

Itselläni toimii GF6200FX sekä WinXP että Ubuntu että Mint.

Tiputin tuon RGB arvon nyt aina 222 asti, eli kirkkain väri jota kirkastetuissa kuvissa on, on nyt RGB(222,222,222).

Hennkka [15.08.2011 09:07:55]

#

OS: Windows 7 Home Premium SP1 64bit
GPU: ATI Radeon HD 5670
Ohjain: 8.872.0.0

Edit. Arvon laskeminen ei tunnu auttavan. Veikkaisin, että vika on kuvan skaalaamisessa. Kuinka suuria nuo nappulat oikeasti ovat?

jalski [15.08.2011 09:49:26]

#

Itselläni nuo värivirheet tulevat näkyville vasta, kun esimerkiksi käynnistän jonkun OpenGL:ää käyttävän pelin täyteen ikkunaan ja suljen sen. Voisiko näyttötilan vaihto välissä saada pelin sotkemaan piirtoa.

Mitä muuten tarkoitat kirkastamis metodilla? Eikös kirkastamis effektin saisi aikaan yksinkertaisesti vaikka blendaamalla?

kpzpt [15.08.2011 10:42:30]

#

Nappien virheistä yhä,

Tässä on kuitenkin nyt käytössä vain tämä perus AWT Applet, eli tässä ei ole live blendi mahdollisuuksia lain, minulla on metodi joka kertoo valitulla kertoimella ARGB arvot ja tarkistaa että loppu tulos on alle RGB(222,222,222).

Tämä on todella kiusallinen tilanne että kuviin ilmestyy virheitä ja kaikilla siis virheet ovat tuossa RGB(255,255,255) kuva osan kohdalla, vaikka sitäkään ei enää ole vaan RGB(222,222,222) ??????

??????

---

@Hennkka
Shakkinappi kuvat ovat 180x180px ja shakkilauta 8x8 on 980x980 ja shakkilauta 10x8 on 1180x980.

---

Vaihdoin BufferedImage tyypin pois TRANSLUCENT, on nyt BITMASK, palautin myös tuota max. RGB arvoa hieman laitoin sen RGB(232,232,232), lisänä säädin nappien gradient arvoja, siellä oli tosin vielä valkoista piirrossa, liekö vika oli siinä, asensin gradientin jälkeen vielä yhden RGB(232,232,232) korjauksen varmuuden vuoksi.

---

Hennkka [15.08.2011 12:35:46]

#

Mitäs muuttujatyyppiä käytät värien komponenttien tallentamiseen? Jos käytät byteä, olethan varma, ettei muuttuja pyörähdä ympäri (255 + 1 = 0)? Java ei tietääkseni heitä tästä mitään virhettä. Ainakin värivirheet olivat luokkaa RGB(255, 0, 255) ja RGB(0, 0, 0).

Myöskin tuossa alaspäin skaalaamisessa voi olla virheitä, mutta olet varmaan ulkoistanut ne jonkin kirjaston hoidettavaksi, joten siihen puuttuminen voi olla hankalaa.

kpzpt [15.08.2011 13:03:08]

#

Byte 256,

Minulla ei ole koodissani tuollaista byte 256 tilannetta, pääsääntöisenä Java2D kirjastot hoitavat kuvien käsittelyn, eikä minun omia koodeja ole liitettynä vaiheisiin.

Minulla tosin on nyt tämä oma brighten rutiini, jossa tuo RGB(245) tarkistus tällä hetkellä, siinä on int.

---

( Lisäys. )
Tein pienen muutoksen koodiin, tummensin shakkinappien RGB:t 0.5f kertoimella ja vasta sitten rakennan nappien säätelyitä, näin valkoisuus ei kohoa tuonne >255 asti, tallensin tuollaisia himmennettyjä ja käsiteltyjä imageja ja niitten kirkkain kohta oli vain 162, näin, ja sitten lopuksi teen kertoimella 2f RGB arvot takaisin kohdalleensa, käytän tässä 2f kertoimessa sitä uutta metodia jossa on tuo int RGB(245) tarkistus.

---

kpzpt [20.08.2011 17:59:17]

#

Vieläkö virheitä,

Riittikö tuo yllä kuvattu muutos ?

Jos virheitä vielä esiintyy, niin, seuraavana sitten syyskuun alussa, kun palaan koodaamaan, niin, laitan nuo napit latautumaan valmiina imageina.

Tämä on kyllä tosi kiusallinen ongelma, ikävimmät ongelma tilanteet ohjelmoinnissa ovat juuri sellaisia että ne esiintyvät vain osassa testikoneita, eikä koodari parka tiedä mitä kohtaa lähtee muuttamaan, vai onko sittenkin kyseessä ajuri ongelma taikka taikka mitä lie ..

kpzpt [25.08.2011 19:28:19]

#

Pieni vitsi,

Heh, Laitoin pienen humoristisen kuvan sivustoni etusivulle, suomi on sivussa, saas nähä kuinka käy - http://temp4322.dy.fi

heh heh ..

----

Lebe80 [25.08.2011 20:32:01]

#

Ihan oikeasti, tuo sun "Asiakasohjelma" kuulostaa kyl niin vammaselta kuin vain pelisovellus voi kuulostaa.

Veikkaan, ettei edes 75% pelaajista tiedä mitä se tarkoittaa.

Vaihda ohjelman nimeksi vaikkapa "Pelihuone", niin sekin kuvaa enemmän mitä sillä tehdään.

User137 [25.08.2011 21:37:59]

#

Itse kyllä tekisin niin päin että musta on läpinäkyvä. Käyttäjälle paljon vaikeampi erottaa RGB 0,0,0 ja 20,20,20, kun samalla voi käyttää kirkasta valkoista.

kpzpt [28.08.2011 17:55:35]

#

AsiakasOhjelma Alpha v8.7,

Sivuston asiakasohjelmaa on päivitetty hieman, vaikka olenkin virallisesti lomalla projektistani juuri nyt, sivuston pelien pelilautojen tekstuurien määrä on nostettu yhdestä kahteen, eipä tuo vielä kovin hurjalta kuulosta, mutta, lautojeni yleisilme parani heti huomattavasti.

---

Lebe80 [31.08.2011 12:04:55]

#

Lebe80 kirjoitti:

Ihan oikeasti, tuo sun "Asiakasohjelma" kuulostaa kyl niin vammaselta kuin vain pelisovellus voi kuulostaa.

Veikkaan, ettei edes 75% pelaajista tiedä mitä se tarkoittaa.

Vaihda ohjelman nimeksi vaikkapa "Pelihuone", niin sekin kuvaa enemmän mitä sillä tehdään.

kpzpt kirjoitti:

AsiakasOhjelma Alpha v8.7,

Sivuston asiakasohjelmaa on päivitetty hieman...
---

Nyt oikeasti! Muuta Asiakasohjelman nimeksi joku "Pelihuone", "Pelihalli" tai vastaava, joka kuvaa, että sillä pelataan pelejä!!

Myöskään tässä kohtaa versionumero on täysin turha, varsinkin kun "Asiakasohjelma" käynnistetään linkistä siirtymällä toiselle sivulle, jolloin se on automaattisesti "päivittynyt uusimpaan versioon" (vrt. esim. Firefox, joka vastaavasti lataa päivityksen ja asentaa sen käyttäjän koneelle).


edit:
Ja ettei tule pelkkää suun soittoa, niin mielestäni sinulla on pelien teossa hyvä kosketus aiheeseen, mutta sivuston toteutus on vain erittäin ala-arvoinen.

Ja haluaisin edelleenkin korostaa, että aluksi sinun kannattaisi käyttää ihan valmista runkoa sivustoon, jolloin voit päivittää sitä yksinkertaisemmin (esim. uutiset).

Samoin saisit näyttävämmän ulkoasun sivuillesi ja sivut olisi nykystandardien mukaiset eivätkä tuommoiset "härpättimet".

kpzpt [31.08.2011 16:03:15]

#

Hmmh,

Tuo pelihuone on vähän irstas tämän ikäiselle henkilölle mitä itse olen, ja minulla on tarkoitus kerätä hieman taloudellista hyötyä sivustostani, jotenka toivon että käyttäjät ovat 17-99 vuotiasta, esim. eläkeläiselle pelihalli taikka pelihuone voi olla jo ihan järkyttävää, tämä AsiakasOhjelma on aika neutraali sana jota olen miettinyt ja yleisesti käytössä myös muualla.

Sivuston ala-arvoisuudesta, en ole vielä edes aloittanut rakentamaan sivuston ulkoasua, tuo on vain nopea testi palikka jossa testaan pelikirjastojani (AWT JOGL LWJGL), siis tämä koko nykyinen sivusto, AsiakasOhjelma v9.0 vasta on ensimmäinen julkaisu, jossa sitten tuo sivustokin on jo rakennettu hieman kattavammaksi.

Minä joudun kylläkin tunnustamaan että en tunne näitä mahdollisuuksia mitä wordpress ja joomla suovat, epäselvää on ollut paljon esim. wordpressin kanssa, kun olen sivustoni pressillä rakentanut testiin.

Kaksi minua kannustavaa esikuvaa ovat seuraavat -
http://www.flyordie.com
http://www.hexwars.com

Ovat minusta mukavia molemmat ja ovat ainakin toistaisena vielä ilman kehittynyttä ympäristöä, taikka mitenkä se nyt pitäisi sitten sanoa.

Kunnioitan myös nuorempia pelaajia, mutta rakennan sivuni sekä grafiikkani että kaikki pelini yli 17 vuotiaille, olen miettinyt että laittaisin K17 taikka K15 ikärajan ennen peli sivulle kirjautumista, grafiikkani ja aiheeni ovat aika vahvoja, tämä tulee olemaan sota strategia aiheinen sivusto, se voi olla liian raskasta nuorelle joka vielä käy koulua, taikka on vielä armeijassa.

---

Lebe80 [31.08.2011 16:10:02]

#

No itse olen +30v, ja joku "Pelihalli" ei kuulostaisi lähellekkään niin pahalta kuin "AsiakasOhjelma v12.345"

kpzpt [31.08.2011 16:14:01]

#

Pelihalli taikka pelihuone,

Pelihalli ja pelihuone voivat olla iäkkäämmälle pahoja sanoja, masennusta aiheuttavia, täytyy ottaa huomioon että myös iäkkäämpiä käy sivustolla.

---

Lebe80 [31.08.2011 16:16:29]

#

Vanhempani ovat kohta eläkeikäisiä, he pelaavat Pelikoneen, Älypään yms. pelejä. En usko, että he koskaan käynnistäisivät asiakkuuteen (tietojen rekisteröintiin ja maksullisuuteen ja järjestelmälliseen ja pitkäaikaseen "maksuohjelmaan") liittyvää "sivua".

Masennukseen viittavan mielleyhtymän keksit kyllä itse.

edit:
Vrt. "Meidän firmalla on ylivelkaisille maksuhäiriöisille vanhuksille oma joustava maksuohjelma, jota kutsumme AsiakasOhjelmaksi"

kaviaari [31.08.2011 16:17:15]

#

kpzpt kirjoitti:

Tuo pelihuone on vähän irstas tämän ikäiselle henkilölle mitä itse olen, ja minulla on tarkoitus kerätä hieman taloudellista hyötyä sivustostani, jotenka toivon että käyttäjät ovat 17-99 vuotiasta, esim. eläkeläiselle pelihalli taikka pelihuone voi olla jo ihan järkyttävää, tämä AsiakasOhjelma on aika neutraali sana jota olen miettinyt ja yleisesti käytössä myös muualla.

Suomea äidinkielenään puhuvalle sana, tai pikemminkin kirjainsekamelska, "AsiakasOhjelma v. sejase" särähtää erittäin pahasti. Esimerkiksi muoto Asiakasohjelma on vielä jotenkin ymmärrettävissä.

kpzpt kirjoitti:

Kunnioitan myös nuorempia pelaajia, mutta rakennan sivuni sekä grafiikkani että kaikki pelini yli 17 vuotiaille, olen miettinyt että laittaisin K17 taikka K15 ikärajan ennen peli sivulle kirjautumista, grafiikkani ja aiheeni ovat aika vahvoja, tämä tulee olemaan sota strategia aiheinen sivusto, se voi olla liian raskasta nuorelle joka vielä käy koulua, taikka on vielä armeijassa.

Tämä on aika kaukaahaettua. Miten ikävarmennus mielestäsi luotettavasti toteutettaisiin? Aiheesi eivät myöskään nykymaailmassa ole missään mielessä vahvoja. Televisiouutisetkin tarjoavat huomattavasti pahempaa kuvaa maailmasta kuin tämänhetkiset raakileversiosi peleistä.

kpzpt [31.08.2011 16:20:10]

#

Pelihuoneet vaiko AsiakasOhjelma,

Tämä on vaikea aihe, minulla ei sivusto ole vielä avattuna, jos yleinen mielipide kääntyy Asiakasohjelmaa vastaan jo nyt, niin, vaihdan pelihuoneeseen, en ole oikeastaan keskustellut asiaa, tämä on vain henkilökohtainen vähän konttoriin ohjaava sana mieltymys.

Minä koen että ajattelen konttoria taikka puhelinpalvelua kun kirjoitan AsiakasOhjelma ja hieman nuorempaan ohjaa sitten tämä pelihuone sana.

Kirjoitin AsiakasOhjelma sanan tällä tavalla jotta se sitten ei ihan helpolla sekoitu useisiin muihin tahoihin jotka käyttävät samaa tuplasanaa, jotta minulla olisi jotain hieman omaa mukana.


---

tuutti [31.08.2011 17:08:00]

#

Muutamia pointteja, mistä osa varmasti jo mainittu aikaasemminkin:

Pelihuoneet vs AsiakasOhjelma liittyen:

Tarvitseeko edes kumpaakaan? "Lataa asiakasohjelma XXXX ....." voisi olla pelkästään "Pelaa" ja muualla jotain yhtä simppeliä.

kpzpt [01.09.2011 02:54:10]

#

Pointteja,

Appletin alkudemo, jossa logo teksti scrollaa alhaalta yläosaan, todellakin kestää noin 8 sekunttia, se on siinä jotta käyttäjä helpommin muistaa domain osoitteen ja mistä sivusto on kyse, ja on varmaankin enemmänkin harjoitus mainontaan jota sivustolle myöhemmin asentuu, kuin tarpeellinen osa sivuston toimintaa, voin nopeuttaa scrollin nyt samantein, vaikka 4-5 sekunttiin ( Edit. alkudemo on nyt noin 4.5 sekunttia ).

Pelit aukeaa appletin kautta, tämä on ongelma että eri tietokoneilla lataus ajat ovat erillaisia, tämä pieni ilo tähän lataukseen mikä on tiedossa on että sivustolle tarjoutuu erillinen kotikoneelle asennettava java application AsiakasOhjelmasta, tämä application mahdollistaa pelaamisen kotikoneella, ilman että kone lataa palvelimesta grafiikkaa, kaikki grafiikka ladataan kotikäyttäjän kovalevyltä ja on välittömästi noin 0-2 sekunnin viiveellä käytössä, verrattuna tähän netti versioon 20 sekunttia, tämä kotikoneen application sitten myös päivittelee itseäänsä tarpeen mukaan.

AsiakasOhjelma on vielä kehitys vaiheessa, jos etusivulla ei olisi noita PING FRAME APPLET osioita ei etusivu olisi niin täyden oloinen, on vielä hieman epäselvää millä täytän etusivun, mutta, asiakaspalautteen mukaan mennään, eli voin laittaa tuon yläpalkin piiloutumaan vaikka 3-5 sekunnin viiveellä, minä palkkia asentaessani koin että on tärkeää että asiakkaat huomaavat että tietokone tekee koko ajan jotain, eteenkin jos jokin bugi olisi joka jämäyttää selaimen, on parempi että jotakin pysähtyy ruudulla kuin että yhtäkkiä ei enää mitkään osat ohjelmista toimikkaan.

AsiakasOhjelma lempisanan idea on yrittää rakentaa jotain josta asiakas voi pitää.

Suomenkielen kömmähdykset korjaantuvat myös asiakaspalautteen mukaan.

User137 [01.09.2011 09:35:51]

#

kpzpt kirjoitti:

Pelihuoneet vaiko AsiakasOhjelma,

Tämä on vaikea aihe, minulla ei sivusto ole vielä avattuna, jos yleinen mielipide kääntyy Asiakasohjelmaa vastaan jo nyt, niin, vaihdan pelihuoneeseen, en ole oikeastaan keskustellut asiaa, tämä on vain henkilökohtainen vähän konttoriin ohjaava sana mieltymys.

Minä koen että ajattelen konttoria taikka puhelinpalvelua kun kirjoitan AsiakasOhjelma ja hieman nuorempaan ohjaa sitten tämä pelihuone sana.

Ei tuo ole ollenkaan vaikea aihe. AsiakasOhjelma ei liity peleihin millään tavalla, päinvastoin kuulostaa harmaan tylsältä ihan kaikille ikäryhmille. Se on yhdyssana kahdesta yleisesti käytetystä sanasta, jota ei saisi laittaa minkään ohjelman nimeksi. Varsinkin vanhempi polvi haluaa varmasti kuvaavampia ilmauksia ennemmin kuin asiaa kiertäviä. Pelisivustolla ei käy asiakkaita vaan pelaajia.

Jos sen lyhyemmin ilmaisen, niin pankkikonttorissa ei käydä koska se on hauskaa, vaan koska sinne on pakko mennä vaikkei haluaisi.

Metabolix [01.09.2011 14:08:00]

#

Olen ihan samaa mieltä kuin tuutti: viime kädessä ketään ei kiinnosta ohjelmasi nimi, vaan paras vaihtoehto olisi tehdä HTML-sivu, jossa on nätisti listattu pelejä, joiden vieressä lukee "Pelaa!" tai muuta lyhyttä ja ytimekästä. Välttämättä edes tätä ei tarvita, vaan linkki voi olla jo pelin nimessä.

Väitän, että sivustosta tulee sitä suositumpi, mitä nopeammin siellä pääsee asiaan. Turhat mainokset, liika teksti ja hidastelu logoissa ja alkudemoissa vähentävät suosiota. Jo hyvinkin vanhoissa tietokonepeleissä on ymmärretty, että vaikka alkuun ja loppuun on kiva laittaa oma logo, sitä ei pidä väkisin roikottaa ruudulla, vaan nappia painamalla pääsee ohi. Pakolliset alkutekstit kuuluvat pelien demoversioihin, joissa niiden yksi tarkoitus lienee juuri ärsyttää käyttäjää niin paljon, että olisi vielä yksi syy lisää ostaa täysversio, jossa tekstiä ei ole.

kpzpt [02.09.2011 19:13:41]

#

AsiakasOhjelma ja myöskin simppelinä pitäminen,

Tämä on vaikea aihe, ja toivon että ei aiheuta mitään riitaa juuri nyt kun sivusto on avautumassa.

AsiakasOhjelman olen miettinyt koska sivusto tarvitsee jonkin yhden yhtenäistävän sanan jota muistaa ja josta ajattelu liikkuu eteenpäin, mietin alkuun että tämä olisi sivuston domain, mutta nyt kun laitoin tavallaan kaksi sanaa joita muistaa, niin, näistä muodostuu lauseita, eli,

AsiakasOhjelma on 'sivustondomain' pelisivuston pelien ympäristönä,
'sivustodomain' käyttää AsiakasOhjelmaa,

Koen että on parempi että asiakas rakentaa jotain ihan minun sivustolleni kuuluvia lauseita, jotka sitten toistuvat myös kun hän pelaa muualla, AsiakasOhjelma on minusta harmittomin valinta tälläiseen.

Jos laittaisin vain nopean linkin peleihin ja sitten käynnistys, luultavammin kävisi niin että asiakas vain liittää minun sivustoni lukuisiin muihin joissa toimitaan samoin, eikä muistaisi lauseita joita oivaltaa sitten päivän mittaan.

Tämä on aika kylmää mainontaa jo nyt, tulevaisuudessa on runsaasti pelisivustoja ja jokainen näistä tarvitsee lauseita joita tarjota asiakkailleensa, minä pyrin että asiakas oivaltaa sanan asiakas ja myös miellummin sanan ohjelma kuin pelit jotta on sitten hieman enemmän..

Pelihuone sanaa tulen käyttämään kun asiakas valikoi itselleen peli seuraa, eli siintäkin muodostuu lause joka toistuu asiakkaalla, ja tämä on juuri mainonnan idea, 'asiakasohjelmassa voi pelata pelejä pelihuoneissa'.

Mutta, myönnän kyllä että sana ohjelma voi tarkoittaa myös jotain muuta kuin koodia, jotenka en ihan vielä sitä viitsi lukita, on yhä muokattavissa jos jotain parempaa ilmaantuu, mutta, jos tahdon asiakkaitten käyvän sivustolla, niin, heillä täytyy olla lauseita joita muistaa, en varmaankaan kykene tarjoamaan 'netin kattavin ja laadukkain sivusto' lausetta, asiakkaan täytyy muistaa jokin rakentava kohta sivustosta.

AsiakasOhjelma sisältää pelikirjaston ( imaget, spritet, vektorigrafiikka, 2D, 3D, jne.. ) ja kaikki pelit ja vielä netti kirjastonkin.

Tilli [02.09.2011 21:45:57]

#

Kirjoitat kai peleille ohjeet sitten kun ne valmistuvat..?

kpzpt [03.09.2011 00:13:52]

#

Pelien säännöistä,

Kyllä vain, nyt vain täytyy kuitenkin sanoa että nämä sotalautapelit ovat vieneet, niin, paljon aikaani, että minulla ei ihan vielä ole edes täyttä varmuutta näihin peruslautapelien sääntöihin, se on aika noloa, mutta, googlailen jostain virallisesta lähteestä sitten sääntö varmuutta hieman lisää ennen kuin lähden kirjaamaan sääntöjä sivulle.

Ohjeet tulevat sekä sivuston html osaan että itse applettiin.

---

tuutti [03.09.2011 01:47:36]

#

kpzpt kirjoitti:

AsiakasOhjelman olen miettinyt koska sivusto tarvitsee jonkin yhden yhtenäistävän sanan jota muistaa ja josta ajattelu liikkuu eteenpäin, mietin alkuun että tämä olisi sivuston domain, mutta nyt kun laitoin tavallaan kaksi sanaa joita muistaa, niin, näistä muodostuu lauseita, eli,

Ensimmäinen mielikuva mitä itselle tulee sanasta asiakasohjelma on joku 80-luvun tekstipohjainen kirjanpitosovellus tai vastaava.

kpzpt kirjoitti:

Koen että on parempi että asiakas rakentaa jotain ihan minun sivustolleni kuuluvia lauseita, jotka sitten toistuvat myös kun hän pelaa muualla, AsiakasOhjelma on minusta harmittomin valinta tälläiseen.

On ehkä harmiton, mutta ei kovin muistettava sellainen. Ei juurikaan kuvaa sivuston sisältöä, eikä ole myöskään varsinaisesti mikään nimi edes. Voit miettiä nimeä arkikielellä, joku puhuu "AsiakasOhjelmasta" varmasti viiminen asia mikä tulee mieleen on pelisivusto.

kpzpt kirjoitti:

Jos laittaisin vain nopean linkin peleihin ja sitten käynnistys, luultavammin kävisi niin että asiakas vain liittää minun sivustoni lukuisiin muihin joissa toimitaan samoin, eikä muistaisi lauseita joita oivaltaa sitten päivän mittaan.

En oikeen ymmärrä mitä haet tällä takaa (miten nopeasti pelaamaan pääseminen ja lauseiden oivaltaminen liittyvät edes etäisesti toisiinsa?) Nykyajan trendi kuitenkin on, että kaikki heti tänne. Eli siinä missä sivusto vain liitettäisiin muihin vastaaviin jättää kävijä kokonaan pelaamatta, koska käytettävyys on huono. Tähän on myös syy miksi ne "muut" sivustot tekee näin, joka on juurikin se käytettävyys. Eli jos tarkoituksena oli jopa taloudellista hyötyä saada niin kannattaa oikeasti panostaa siihen sivun käytettävyyteen. Olen kuitenkin samaa mieltä siitä "liittää sivustoni lukuisin muihin" kohdasta. Selainpelisivustoja on netissä kuitenkin kuin meressä mutaa, eli jotain omaperäistä pitää olla mikä tuo kävijän takaisin, nykyinen toteutus kuitenkin kaukana siitä.

Pari pointtia vielä siitä linkkaamisesta ja sen tärkeydestä vielä:

kpzpt [03.09.2011 08:03:16]

#

Mielikuvia sanoista,

Mitä sanoja te käyttäisitte minun sijassani, millä sanoilla olisi hyvä korvata asiakkaitten takaisin houkuttelut ?

Nämä ovat enimmäkseen sotapelejä joissa divisioonat ja tuhannet miehet ottavat yhteen, koen että AsiakasOhjelma on aika hyvä, siihen ei itse asiassa varmaankaan rakenna, niin, isoa tunne klönttiä sitten, mitä sotalautapelin mainos voikaan aiheuttaa, kun käsittää jonkin rintaman olleen oikeasti olemassa, myöskin ikäraja on jotain 15-17 kunhan sitten aloitan sotapeleilläni.

Myöskään minun etusivun rakenteluni ei oikeastaan ole vielä alkanut, aloitin eilen javascript ja innerHTML koodeilla, jatkan nyt viikonloppuna rekisteröinnillä ja kirjautumisella, olen myös paljon miettinyt että laittaisin gnome3 tyylisen sivuston, jossa pelien laukaisu buttonit olisivat vasemmassa reunassa ja vielä pieni yläpalkki ja peliä sitten pelattaisiin loppu vapaa tilassa, tämä on tosi houkutteleva idea.

---

Macro [03.09.2011 11:09:58]

#

Tota, asiakasohjelma on yhdyssana, joten AsiakasOhjelmasta tulee mieleen että olet vain koittanut hienostella ja yhdistää kaksi sanaa. Sen tilalla kumminkin Pelaa-linkki olisi parempi, eikä käyttäjää varmaan kauheasti kiinnosta heti tietää mitä versiota käyttää kun sivulta löytyy vain yksi.

Kritiikkiä vielä vähän sivusta.

1. Valikkosi toimii todella tyhmästi, koska

a) ne ovat buttoneita.
b) ne eivät vaihda sivua, jolloin selaimen takaisin-nappi lakkaa toimimasta.

2. Tekstissä on tosi paljon kirjoitusvirheitä. Pienenä vinkkinä, että vain pilkun oikealle puolelle tulee väli, numeroita ei tarvitse kirjoittaa sulkeisiin (kuten etusivulla) ja listoja tehdään käyttäen viivaa, ei plussaa.

Millaisiakohan ne sinun K15-17 sotapelisi ovat? Shakki, Tammi tai mikään muukaan peleistäsi ei kuulu sellaiseen ikäryhmään.

RQ [03.09.2011 11:35:46]

#

Macro kirjoitti:

...listoja tehdään käyttäen viivaa, ei plussaa.

Miksi?

Macro [03.09.2011 11:56:24]

#

RQ kirjoitti:

Macro kirjoitti:

...listoja tehdään käyttäen viivaa, ei plussaa.

Miksi?

No eihän se nyt mikään pakko ole, mutta sanoppas kuinka usein olet nähnyt käytettävän plussaa? Minulla tuo oli ensimmäinen kerta. Viiva on minusta aika paljon yleisempi tapa tehdä listoja. Oma tyylinsä kullakin.

RQ [03.09.2011 14:15:15]

#

Macro kirjoitti:

RQ kirjoitti:

Macro kirjoitti:

...listoja tehdään käyttäen viivaa, ei plussaa.

Miksi?

No eihän se nyt mikään pakko ole, mutta sanoppas kuinka usein olet nähnyt käytettävän plussaa? Minulla tuo oli ensimmäinen kerta. Viiva on minusta aika paljon yleisempi tapa tehdä listoja. Oma tyylinsä kullakin.

Hyvinkin monesti. Yleisin tapa ei aina ole välttämättä se ainoa oikea. Eiköhän se ole aika pitkälti makuasia, mitä haluaa käyttää.

kpzpt [04.09.2011 02:55:06]

#

AsiakasOhjelma v8.8 on julkaistu,

Sisältää -

1) Julkaisuun tuleviin AO9.0 peleihin käynnistyksen ja yhdellä koneella pelaamisen, lukuunottamatta mylly peliä, siinä ei vielä ole sääntöjä asennettuna, mutta sekin kyllä jo käynnistyy graafisesti.

2) Sivuston lautapelit ovat nyt kahdella tekstuurilla, aiemman yhden sijaan, taustalla on ruskea lautakuvio, ja eteen asentuu vielä lisää säädeltävä vihreä 'kangas' pinta, jota on hieman 'dissortion' kuvioitu.

3) Shakki pelien nappien hieno säätelyt on nyt varmaankin sitten jo aika kohdallaansa, gimp ja inkscape ei minun käytössäni enää kovin paljon enempään sitten varmaankaan kykene tästä taipumaan.

4) Sivuston kuvakaappaukset on päivitetty uusimpaan versioon.

Huomenna ja alkuviikolla katselen sitten tuota sivustolle kirjautumista ja rekisteröintiä ja email mainosta kavereille.

---

kpzpt [09.09.2011 17:37:30]

#

Hei,

Sivuston peruspelien grafiikoista on nyt sitten vihdoin ja viimein valmista jälkeä tarjolla.

Shakki, Marsalkkashakki, Reversi 6x6 8x8 10x10, Tammi 8x8 10x8, Mylly, Rastinolla.

Sivusto siirtyy testi vaiheeseen lähiaikoina, sivustoa voi testata vain omalla vastuulla.

Metabolix [09.09.2011 17:39:02]

#

kpzpt kirjoitti:

sivustoa voi testata vain omalla vastuulla.

Onko se siis jollain tavalla vaarallinen, kun kerran näin sanot?

kpzpt [09.09.2011 17:48:02]

#

Viiveet,

Minulla on viiveitä, mutta en tiedä mitenkä kaikkien tietokoneitten kaikki piirit ja toiminnat toimivat.

Olen Java-gaming foorumilta saanut ohjeita, että yksi sleep riittää per frame.

Minulla on thread.yield ja sleep käytössä, ja ruudulla lukee nyt kuinka paljon kutakin on käytössä joka sekuntti, eli periaatteessa minun ohjelmani on turvallisempi mitä java-gaming foorumin ohjeet antavat ymmärtää siihen mikä on riittävää.

Mutta, olet oikeassa, olisin idiootti jos sanoisin ohjelmaa turvalliseksi, mutta, en koe että se on myöskään haitta ohjelma, en tunne läppäreitä enkä tunne hitaita nettoppeja, enkä oikeastaan paljoa muutakaan, jos koet että sinulla ei ole perus pöytä konetta joka selviää 22 framen java ohjelmasta, niin, älä käytä ohjelmaa.

Teen kaikkeni jotta ohjelma on turvallinen ja hyvä käyttää, se on minulla kotona ajossa 60 framen nopeudella kun rakennan, eikä ole ollut ongelmia, minun Linux kykenee 1920x1200 resoluutiolla, joka myös on maksimi mihinkä ohjelma kykenee, niin, ajamaan 31 framea sekuntti, windows sitten ajaa peli ohjelmasta riippuen miltein tuplanopeudella, ja minulla on tämä ikivanha gf6200fx, ja eka AMD Athlon XP.

Mutta, en sano että on turvallinen se on omalla vastuulla, ja siirtyy nyt sukulais ja ystävä käyttöön puoleksi vuodeksi, mietin kuukausien kuluessa mitenkä tarjoan muille mahdollisuutta, epäilen että poistan kaikki animaatiot ja skrollit jolloinka peli on 1%-3% cpu tehoilla koko ajan, tämän nykyisen 1%-55% minun koneessani.

---

Hennkka [09.09.2011 18:14:07]

#

Kuten on jo aikaisemmin sanottu, linkit ovat sivulta toiselle siirtymistä varten, eivät buttonit. Yritin nimittäin avata pelin uuteen välilehteen, niin hups, eipä toiminutkaan.

Toiseksi voisit kiinnittää, huomiota sivun (ja viestiesi), oikein kirjoitukseen. Ainakin, itselleni huonosti kirjoitetun, tekstin lukeminen on todella, hidasta.

Oikeasti on parempi olla käyttämättä pilkuja kuin käyttää niitä aivan väärissä kohdissa. Tässä pieni ohje suomen kielen pikutuksesta. On kaikkien kannalta parempi, että tekstit ovat helppolukuisia :) (Oikeastaan tämä kielioppiasia kannattaa kaikkien sisäistää, tuli nyt vain kirjoitettua tähän muun asian yhteydessä.)

Mielenkiintoisesti appletin pelienaloituslinkit ovat partitiivissa, vaikka oikeampi muoto olisi nominatiivi. Partitiivi sopii kun kysytään "Mitä haluaisit pelata?", nominatiivi aina muuten.

kpzpt [10.09.2011 12:27:42]

#

Kieliopista,

Juuri tällä viikolla saapui postiin tilauksesta Pirkko Leinon suomen kielioppi kirja, vaikuttaa aika vaikealta näin monen opinto vuosi tauon jälkeen..

Lebe80 [11.09.2011 22:17:15]

#

No siis onko juuri _sun_ pakko kirjottaa kaikki noi tekstit? Veikkaan, et jonkinlaisella yhteistyöllä (korvausta vastaan) saisit ihan jonkun kirjoittamaan noi puhtaaks sun puolestasi.

Esim. eräällä foorumilla Lakrisalit (salmiakkia) ovat käypää valuuttaa.

Itse myös suosittelen (taas ja edelleenkin sivustosi loppuun asti) rakentamaan sivustosi nykystandardien mukaisesti, ja mielellään esim. valmiin julkaisujärjestelmän päälle, varsinkin jos sivuja alkaa tulemaan lisää.

Lisäksi nyt, kun olen katsellut sivustosi kehittymistä, niin en ymmärrä miksi kaikki pelit ovat juuri tuon "Asiakasohjelman" sisällä, kun jokaiselle pelille voisi olla oma "asiakasohjelma".

Ulkoasuksi alkuun jokin valmistemplate, jotta sivusto näyttäisi edes vähän ammattimaisemmalta.

jo123 [11.09.2011 23:03:31]

#

http://www.lautapelisivusto.com/:

Sivuston käyttö on kiellettyä jos samaan aikaan käytät muita ohjelmia sivuston kanssa.
Sivuston käyttö on kiellettyä ulkomailta käsin.
Sivuston käyttö on kiellettyä julkisissa tiloissa, sairaalat, lentokentät, toimistot, kirjastot, koulut, jne..
Sivuston käyttö on kiellettyä jos käytössä on jotenkin erikoinen kotitietokone.
Sivuston käyttö on kiellettyä ellet itse tiedä taikka sitten ensin juttele jonkun kanssa joka tietää Java ohjelmista.

Sivuston käyttö on kiellettyä ellei hyväksy että testaaminen tapahtuu täysin omalla vastuulla ja omalla vastuullisuudella, sivustolla ei ole taloudellisia tavoitteita tällä hetkellä, tämä on juuri nyt vain yhden netti ihmisen rakentama eläkeläis harrastus, toivotaan että myös muita multiplayer sivustoja tulisi runsaasti suomen nettiin.

Sivuston käyttö on kiellettyä ellei käytössä ole vähintään Windows Linux Macintosh käyttöjärjestelmää, 512 megaa vapaata ram muistia, asennettua Java 1.6+ JRE:tä, Direct3D taikka OpenGL tukea, keski tehokasta koti pöytä tietokonetta jossa keski tehokas näytönohjain, NVIDIA taikka ATI jossa 128 megaa muistia.

Miksi oi miksi? Siis kiellettyä? Osat vaatimuksistasi vaikuttavat jotenkin turhilta... Niin ja järjestelmävaatimusten kohdalla yleensä puhutaan järjestelmävaatimuksista.

Blaze [11.09.2011 23:27:17]

#

http://www.lautapelisivusto.com/:

[naurettavat käyttöehdot]

Kävinpäs sivulla just miniläppärilläni (kai se on "erikoinen kotitietokone"?), joka ei oo erityisen tehokas missään suhteessa, jossa on Intelin näyttis, ja tuossa on päällä ATM 137 prosessia, etkä sää voi asialle yhtään mitään! Voin tehä vielä aamulla töistä saman, niin rikon vielä yhtä sääntöä lisää! Hähähä!

Grez [12.09.2011 05:58:45]

#

Noi ehdot voisi kyllä tiivistää seuraavaan "Sivuston käyttö on kiellettyä". Ehkä se on parempikin ettei kukaan niitä käyttäisi.

kpzpt [14.09.2011 14:13:08]

#

Pelaamisen ehdoista,

Olen vaihtanut hieman lauheampaan sävyyn ehtojani.

Grez [14.09.2011 14:42:20]

#

Edelleenkin on kyllä hyvin vaikea keksiä miksi tuolla on tuollaiset "ehdot".

No joo, voihan noi ehdot ajatella parodiana tyypillisitä jenkkikäyttöehdoista.

kpzpt [27.09.2011 00:17:55]

#

AsiakasOhjelma Beta v9.0,

AsiakasOhjelma Beta v9.0 on julkaistu, v9.0 jää odottamaan että kirjautuminen on valmiina, tämän jälkeen julkaistuu heti rastinolla koe ajoon, tämän jälkeen seuraavat loput v9.0:aan kuuluvat pelit.

jtha [27.09.2011 10:55:30]

#

Kuka nyt ohjeita/ehtoja lukee :-) (vaikka ovat ihan hauskaa luettavaa)

Voitko muuten pienentää pelinappuloiden kokoa lautaan nähden - ainakin shakissa on hieman "ahdas" tunnelma.

Lebe80 [27.09.2011 11:59:25]

#

jtha kirjoitti:

Kuka nyt ohjeita/ehtoja lukee :-) (vaikka ovat ihan hauskaa luettavaa)

Voitko muuten pienentää pelinappuloiden kokoa lautaan nähden - ainakin shakissa on hieman "ahdas" tunnelma.

Veikkaan, että vastaukseksi saat jotakin seuraavaa: vanhukset kokevat pienemmät nappulat ahdistaviksi ja suomi on sivussa, uusi asiakasohjelma v.99 tulee ulos ensi viikolla.

kpzpt [27.09.2011 19:58:08]

#

Shakki napit,

Olen käynyt kaikki nappi koot tarkoin lävitse, ja jos pienennän tuosta, niin, alhaisilla resoluutioilla ei pelaaminen ole enää miellyttävää, voin laittaa sinulle pari kuvakaappausta jossa on pienemmät napit.

Odota hetki, niin, käyn räpsimässä..

- Tässä olisi, mutta, nyt täytyy sanoa että olit oikeassa noitten nappi kokojen kanssa, minulla oli koko vihreä lauta viimeksi kun näitä nappi kokoja vaihtelin, laudan vaihdon jälkeen, nämä napit voivat olla hieman pienempänä.

Tässä pienennos nro 1 - http://temp4323.dy.fi/images/shakki_pienemmat_napit.png
Tässä pienennos nro 2 - http://temp4323.dy.fi/images/shakki_pienemmat_napit_2.png

Laitoin tuon ensimmäisen kuvakaappauksen kokoisena nuo napit, mutta, tästä tulee sotapeli sivusto jotenka aion pitää aika vahvan oloisena grafiikat.

---

Sivuston ohjeet ovat jotta erikoiset ongelma tilanteet voitaisiin minimoida taikka poistaa.

---

Metabolix [27.09.2011 21:00:14]

#

kpzpt kirjoitti:

Sivuston ohjeet ovat jotta erikoiset ongelma tilanteet voitaisiin minimoida taikka poistaa.

Ahaa, kyseessä on siis tavallaan sivuston sisäinen keskitysleiri, johon ongelmalliset käyttäjät ystävällisesti ohjataan? Mistään luettelemistasi tiedoista ei edes ole apua ongelmien ratkaisussa, vaan niiden lukeminen on silkkaa tuskaa ja saattaa säikyttää iäkkäämpiä ihmisiä pikaisesti pois sivultasi.

kpzpt kirjoitti:

jos pienennän tuosta, niin, alhaisilla resoluutioilla ei pelaaminen ole enää miellyttävää

Onko tullut mieleesi, että pelilauta voisi olla isolla ruudulla suhteessa hieman pienempi? Myös zoom-nappi voisi olla hyödyllinen.

kpzpt [27.09.2011 21:34:52]

#

Todella pettynyt,

Olen todella pettynyt sinuun Metabolix, olet yksi ylläpitäjistä, mutta, käytät tuollaista sanavalintaa, minä petyin ja järkytyin pahasti.

Tämä on kuitenkin suomen historian ensimmäinen sotalautapelisivusto joka valmistuu, jotenka toivoisin että 'ilkeitä' sanoja ei käytetä eikä alentavaa sävyä, eteenkään muutaman aktiivisen henkilön puolelta, toivon että ihmiset voivat rauhassa lukea sivuston kehittelystä, tässä ketjussani.

Zoom on tulossa kunhan avaan, mutta en vielä tiedä missä muodossa, zoom on tällä hetkellä hiiri rulla.

---

Kuinka te sitten ratkoisitte ongelmat jotka johtuvat erillaisista tietokoneista, ellei ohjeistamalla ja ehdoittamalla, sivuston ohjelmat toimivat kuitenkin 14 fps maximi vauhdilla ja 1920x1200 max resoluutiolla ?

---

Grez [28.09.2011 01:26:00]

#

Kpzpt, tämä on ehkä noin 10. sinun viesti, josta olen pettynyt ja ehkä 3. tai 4. josta olen järkyttynyt ja olisko 30. josta olen harmistunut.

En ole pitänyt tarpeellisena raportoida fiiliksiäni sinun tai muidenkaan käyttäjien viesteistä, enkä pidä sitä edelleenkään tarpeellisena, mutta ajattelin että tasapuolisuuden vuoksi voisin nyt tehdä poikkeuksen.

Ja huomauttaisin vielä, että en järkyty, pety enkä harmistu kovin herkästi. Esimerkiksi tuo Metabolixin viesti minulle osoitettuna ei olisi aiheuttanut mitään edellä mainituista. Kaiken kaikkiaan en ole tainnut kenenkään muun kuin sinun viesteistä järkyttyä tällä foorumilla.

kpzpt [28.09.2011 03:19:36]

#

Hmmh,

Tämä viestiketju on minun projektistani kertova, eikä sillä ole tarkoitusta olla mitään muuta, sitä voi olla ihan oikeasti henkilöitä jotka ovat kiinnostuneita lautapeleistäni, joita mahdollisesti ryhdyn tarjoamaan myöhemmin myös kaupallisena, kunhan tässä harrastus hieman kehittyy.

Jotenka Grez kyllä keskitysleiri sanan mainitseminen minun projektini yhteyteen on liikaa, minä mietin vakavasti josko poistaisin projektini sivulta ellen saa selitystä minkätakia ylläpito mainitsee keskitysleiri sanan minun projektini yhteydessä ja miksi joku tulee sanomaan että EUn halveksituin sana ei ole järkyttävää taikka pettymystä aiheuttavaa.

Grez [28.09.2011 03:31:07]

#

kpzpt kirjoitti:

Jotenka Grez kyllä keskitysleiri sanan mainitseminen

En näe miten metabolixin käyttämä sana liittyy tuohon minun viestiini. Ehkä tarkoitit vastauksesi jollekulle muulle?

Jos nyt kuitenkin haluat minun kommentoivat ko. sanan käyttöä, niin sanoisin että ehkä sen käyttäminen oli turhaa ja fiksumpaa olisi ollut käyttämättä. Varsinkin kun miettii kenelle se oli kirjoitettu ja ottaako kohde yleensä pikku piikittelyn positiivisesti, kuten useimmat, vai vetääkö herneen palkoineen nenäänsä.

Toisaalta mielestäni asian paheksunta on kaksinaismoraalista henkilöltä, joka pistää pystyyn sivuston jonka nimen olennainen osa on uskovasia järkyttävä ja halveksittu kirosana.

kpzpt kirjoitti:

miksi joku tulee sanomaan että EUn halveksituin sana ei ole järkyttävää taikka pettymystä aiheuttavaa.

Onko täältä mahdollisesti poistettu viestejä välistä, kun minä en näe kenenkään sanoneen sellaista? Minä taisin sanoa että se ei aiheuttaisi minulle järkytystä tai pettymystä juuri esimerkkinä siitä, että minä en pety tai järkyty kovin helposti. Jos siis viittasit minun viestiini, niin ymmärsit sen ilmeisesti ainakin siltä osin päinvastoin kuin mitä kirjoitin.

jtha [28.09.2011 11:34:32]

#

Shakkisivustoilta voisi löytyä valmiit ohjeet laudan ja nappien keskinäisestä koosta, jopa kuvakkeetkin. Muuten nostan hattua, kpzpt!

Mitä tulee täällä kirjoitettujen viestien sanavalintoihin niin todellakin kohtelias sävy olisi AINA fiksua ja ajaisi paremmin varsinaisten asioiden ajamista. Pientä kettuilua hyvässä hengessä tietysti luen mielelläni vaikka(ja) osuukin omalle kohdalle. Hieman töykeä sananvalintaa kuulee usein nuorilta ja Etelä-Suomessa asuvilta, koska se on täällä normaali käyttäytymismalli.

jimi-kimi [30.09.2011 09:46:40]

#

Minusta on erittäin loukkaavaa, että yleistät Etelä-Suomessa asuvien nuorten sanavalinnat "usein hieman töykeiksi". En voi elää ellei jtha nyt heti paikalla tule pyytämään kirjallisesti anteeksi tuota lausahdusta! Kaikki muutkin vähänkään yleistävät ja tai mahdollisesti paheksuttavat sanavalinnat estävät minun poistumiseni tältä foorumilta ja sen myötä rajoitatte vapauttani.

jtha, koen kaikki viestisi erittäin loukkaavaksi, koska niissä ei ylistetä minua vaan ehkä jopa tulet kritisoimaan esim. tätä viestiä.

jtha [30.09.2011 19:08:35]

#

Kolahtikohan?

Tätä en kirjoittanut sinulle jimi-kimi :-)

Hyvää viikonloppua kaikille (eikä juoda sitä kaljaa!)

kpzpt [07.10.2011 09:01:23]

#

Keskusteluja,

Noh, kunhan muistetaan, että, tämä ketju on tarkoitettu vain minun projektini kehittämiseen, tarkoitus on ainakin minun puoleltani, että, muu keskustelu käydään muissa ketjuissa, toivoisin myös että jos jotakin alentamista taikka loukkaavuutta esiintyy, niin, sitten kirjoitetaan se MINUN aiheuttamani syy, mikä käynnistää alentamisen taikka loukkaamisen, tällä tavoin sitten kehityn netin käyttäjänä ja tämä ketju pysyy siinä omassa aiheessaansa, mutta, unohdetaan muut aiheet ja jatketaan projektilla.

---

Olen kääntänyt Caveflyer peliäni applettiin, tämä on se demo jonka perusteella sitten rakennan 'Luolaston lentelijät' multipelin, 'LL' sisältää 8 pelaajaa max. ja kanuunan, megakanuunan, ohjukset, laserin ja rutkasti näppäin herkkyyttä vaaditaan.

---

Lisänä olen asentanut linkin sivustoni foorumille.

---

lapm [07.10.2011 14:25:50]

#

No jos et halua negatiivista palautetta projektistasi niin kannattaa olla julkistamatta sitä. Vanha viisaushan on, kaikkia ei voi miellyttää.

Se että tulet julkiselle foorumille antaa käytännössä luvan kommentoida täällä esittelemääsi projektia.

Mielenkiintoista on se että takerruit yhteen sanaan ja jätit huomiotta kyseisen kappaleen pää asian eli sen että ne ohjeet eivät ole avuksi jos on ongelmia.

The Alchemist [08.10.2011 12:24:06]

#

Mitähän "kehitys" sinulle merkitsee, josset ole kiinnostunut (ex-)käyttäjiesi mielipiteistä? Varsinkin kun sinä vaikutat olevan juuri sellainen stereotyyppinen insinööripersoona, joka kyllä osaa tehdä teknisesti toimivia ratkaisuita, muttei ymmärrä asiakkaan huomioimisesta ihmisenä yhtään mitään. Toisin sanoen saat kyllä oleellisen datan ruutuun, mutta kokonaisvaikutelma kärsii huonosta esitysmuodosta.

kpzpt [26.10.2011 11:38:21]

#

Poliisi,

Sivusto on ottanut yhteyttä helsingin poliisiin ja pyytänyt pientä neuvoa sivuston avaamiseen lain kannalta, eli mitä kaikkea sitä täytyy tietääkään, jotta ei sitten tarvitse koputella käsirautojen kanssa oven takana heti avaamisen jälkeen.

---

groovyb [26.10.2011 12:36:48]

#

ja niitä varmaan kiinnosti kympillä.

Grez [26.10.2011 12:38:34]

#

kpzpt kirjoitti:

Sivusto on ottanut yhteyttä helsingin poliisiin ja pyytänyt pientä neuvoa

Siis sinä et ole ottanut vaan sivusto on ottanut yhteyttä? Aika jännä.

Ihan mielenkiintoista tietää mitä kertovat (eli siis että mitä ne ylipäänsä osaa sanoa asiasta, jos ylipäänsä vastaavat muuta kuin ettei kuulu toimenkuvaan). Tällä hetkellä siellä tuskin on mitään muuta laitonta kuin rekisteriselosteen puuttuminen, ellet sitten ole kopioinut materiaalia (koodia, kuvia, ääntä, tms) ilman tekijän lupaa.

Synomi [26.10.2011 16:39:18]

#

Tuossa sivustossa kyllä pistää heti silmään että mikä ihme peli on "Pelaa AsiakasOhjelmaa". Omaan mieleen ei kyllä ole kiinnostava ja helpolla vois jättää klikkaamatta. Itse ainakin muuttaisin tuon "Pelaa lautapelejä" tai vastaavaksi. Toinen asia mikä pisti silmään oli tuo että Screenshots on englanniksi, mutta muuten kaikki on suomeksi jos ei pelin nimeä CaveFlyer ota huomioon.

Muutenhan tuo on iha ok, aika selvä ulkoasu. Sivu on kyllä aika leveä.

kpzpt [27.10.2011 11:23:38]

#

Englannin kieltä mukana,

Minulla on java-gaming.org sivustolla tämä projekti myös, sieltä on vajaa 500 kävijää käynyt kuluneitten vuosien aikana, pidän tuon screenshots jotta osaavat edes hieman käyttää sivuani, ja tuo caveflyer demo on alkanut 1999 c++ puolella jossa se oli kylläkin huomattavasti laajempana, myös paljon muita ongelma rakennuksia oli kuin vain tuo ohjustorni, konekivääri, miinoja sylkevä rakennus ja plasma pallo rakennus jne, ja siirtynyt kevät talvella 2007 javalle hieman vajaana, ja nyt tämän java version perusteella on tarkoitus rakentaa 'luolaston lentelijät' multipelaaja peli.

Mutta, kunhan avaan niin viskaan englannin kielen romukoppaan ja härmän kielellä mennään, tosin hieman melko selkokielen puolella koska sivun ylläpitäjä ei tätä virallista suomenkieltä juurikaan enää taida, aikuislukio vuosista jo 15 vuotta kulunut.


---

jo123 [28.10.2011 19:57:41]

#

Tuossa on nyt kyllä jotain mätää, kun koko asiakasohjelma ja ilmeisesti pelit myös (ainenkin ilmojen pilotit ja shakki) toimivat n. 5fps. Sopiva fps olisi vähintään 25.

kpzpt [29.10.2011 12:33:49]

#

5fps,

Ilmojein pilotit on säädetty toimimaan tasan 14fps ja shakki 5fps, ilmojein pilotit saa jäädä tuohon 14-16 fps ja shakki tammi reversi mylly rastinolla ovat tulevaisuudessa vain 2fps, yhdellä zoomaavalla napilla.

Olen pahoillani jos jokin komponentti ei toimi oikein, minulla on tarkistus php puolella joka sitten kytkee windows koneissa d3d tuen ja linux ja macintosh tietokoneissa opengl tuen, tämä on java ohjelma ja olen tietoinen että joissakin koneissa on ongelmia joittenka syytä en tiedä, voitko hieman kertoa onko sinulla minimi vaatimusten mukainen kone, jos sinulla on esim kannettava taikka nettop jossa on näytönohjain jossa ei ole videorammia, niin, tällöin ainakin linux puolella on pelit ilman hardware kiihdytystä ja toimivat tällöin tuon mainitun 5fps.

Mitä taasen tulee tuohon 25-30 fps arvoon, niin, tämä olisi hyvä jos appletin koko olisi tällöin säädetty esim. 800x600 kokoon, minulla on tämä applet koko maximi 1920x1200 eli, tuo 14 fps on minusta jo aika hurjaa menoa java appletilla, kun nyt noin keskiverto pelejä katselee mitä netistä löytyy, minulla on tuo minimi sleep 800ms sekunnissa, tätä tarkistetaan 20 kertaa sekunnissa aina korjaten, ja kaikenkaikkiaan olisi monta konetta joissa ei 25-30 fps toimisi resoluutiolla 1920x1200, kun sleep on noin korkea.

---

kpzpt [29.10.2011 12:36:46]

#

Brasilia ja suomi teema,

Minulla on nyt tämä sivuston etusivu taas hieman työssä, minulla on tämän päivän ideana brasilia ja siinä pieni suomi logo.

Laitoin brasilia väreillä tämän etusivun, ajattelin että mielikuvina tulisi taitava taikka taidokasta taikka jotain noin, ja bonuksena tuo minun suomi teeman mukainen logoni herrana koristamassa.


---

kpzpt [30.10.2011 07:49:59]

#

Brasilia teema,

Tämä brasilia teema onnistui ihan hyvin, ei siinä mitään sademetsiä taikka palloja ole, mutta, brasilian lipussa on tuo hieman kallellaan oleva neliökö se nyt oli, ja nämä laudat joita valmistan tässä, tulevat jotkin hieman samalla tavalla ruudulle, jotenka otin pienen annoksen ideaa etusivun teemaani, etelä-amerikasta.

Laitoin hieman varjostusta myös kuviin ja otsikko teksteihin, ja valinta buttoneihin.


---

jo123 [30.10.2011 15:00:05]

#

Ymmärrän kyllä pointtisi. Minulla on resoluutiona juurikin tuo 1920x1200, joka on kieltämättä melko suuri java-sovellukselle. Mutta rehellisesti sanottuna suosittelen harkitsemaan asiaan vielä jotakin toista lähestymistä. Yksi tärkeimmistä asioista ohjelman käyttökokemuksessa on nimittäin se, että esimerkiksi klikkauksiin reagoidaan välittömästi. Koska nykyisesessä ohjelmassasi näin ei ole, se on mielestäni huomattava heikkous. Siispä jos haluat saada sivuillesi paljon käyttäjiä suosittelen tosissaan korjaamaan ongelman, koska muuten käyttäjät menevät pelaamaan shakkia jonnekkin muualle, jossa se toimii paremmin. Kokonaisuudessaan sivut ovat hyvää työtä, mutta peleistä tulee kuten sanottua hieman "jähmeä" olo. Vika ei siis ole niinkään fps:ssä vaan siinä, että pelit eivät reagoi välittömästi käyttäjälle. Niin ja koneeni on suht nopea pöytäkone, jossa on 4ydin prosessori. Näytönohjain ei ole uusinta uutta, mutta ok kuitenkin. Sanon tämän siksi, että pelkään pahoin että jos tilanne pysyy tälläisenä on sinulla muutaman vuoden kuluttua sivusto ilman käyttäjiä.

kpzpt [30.10.2011 16:09:06]

#

5fps,

Minulla on jo korjattuna tuo että hiiri painallaukseen ei reagoida samantein, mutta, en ole vielä uploadannut päivitystä, laitan sen ensi viikolla kun tarkistan että se on täysin toimiva.

Olen pahoillani että olen 'mainostanut' näin kauan, mutta, tämä projekti tulee haukkaamaan aika ison osan vapaa-ajastani ja olen tässä vain osittain nautiskellut ajatuksesta että sivu olisi jo toiminnassa aina viime keväästä ja alku kesästä kun nämä nykyiset demot valmistuivat, olen toki rakentanut lwjgl version tuosta alku kesästä myös, ja aion vielä tehdä jonkinlaisen hybridin jossa olisi dirty rectangle tämän pelkän applet pinnan lisänä, mutta, rohkeus lopettaa vapaa-aikaa ei vielä ole oikein riittänyt, aion laittaa 20-30 peliä linjalle.

Olen pahoillani tästä pitkästä ajasta jonka olen käyttänyt höpinään näillä perus peleillä, minulla on tämä serverin säätely ja etusivun kasaaminen tässä tällä hetkellä työssä, pelien ohjelmointi ei enää ole ongelmana.

ja tämä on yhä vain kotiprojekti, vaikka etusivukin on jo ihan hienompana.


---

kpzpt [03.11.2011 15:38:40]

#

Etusivua,

Tässä on taas uusi teema tuohon minun etusivukseni, siinä on yhä nuo brasilia värit, mutta, asetelma on muuttumassa center keskisestä top ja left ja right alueisiin.


Ottaisin mielipiteitä ja rakennus ehdotuksia mieluusti vastaan, toivoisin positiivista palautetta pariin ensimmäiseen viestiin, näin, into rakentaa säilyy.


---

kpzpt [05.11.2011 14:58:57]

#

AsiakasOhjelma,

Olen tässä nyt sitten viimeinkin lyömässä näitä julkaisu koodeja työn alle, jossa olisi sitten tämä netti peli mukana, en ihan vielä ole päätynä siihen minkä pelin asennan ensimmäisenä, olisi tietenkin ihan mukava aloittaa lautapeli kuninkaalla itsellään, eli, shakilla, mutta, myös rastinolla ja reversi ovat miellyttäviä vaihtoehtoja, kunhan ensimmäisen julkaisu pelin asennan niin poistan sitten näitä demoja pois tieltä.

Katsoo nyt sitten mitenkä tämä rohkeus riittää, yritin poliisin kanssa jutella lain kannasta tämmöiseen harrastus sivustoon, ja erillaisiin tilanteisiin, mitä voi eteen tulla harrastuksen kanssa, mutta, ei kuulu heidän toimikuvaansa harrastuksista neuvominen, mainitsivat yksityisjuristin avun minulle.

Täytyy varmaankin eri foorumeilla jutella kaikki tilanteet mitä voi tulla eteen, ja myös se mitä kaikkea infoa tulee laittaa sivustolle jotta se sitten on laillinen ja mitä ohjelmia saa käyttää suomen nettiin valmistaessa pelejä, tässä vähän paniikkia on sen puolesta että olen aiemmin käyttänyt linux ubuntua rakentaessani koodia, liekö täysin lain mukaista, onko siinä patentoitua koodia mukana, siinä ei tarvitse pelkää viruksia niin kovin, on minulla myös windows lisenssi mutta huoli viruksista ja tämä että voi sitten mainita olevansa 'vapaa' koodari saivat minun valintani linux ubuntuun.


Ainakin jokin asiakasrekisteri täytyy laittaa, se on viestintäviraston sivuilla ohjeistettuna jos oikein muistan, en ihan ole vielä avannut mahdollisuutta rekisteröityä sivulle, täytyy sekin jutella eri foorumeilla vielä.


---

User137 [08.11.2011 08:46:12]

#

Ristinollasta vois kommentoida:
1) FPS on välillä 1-5.
2) Voisit piirtää tuon ison merkin mieluummin osoitettavan ruudun kohdalle kursorin sijaan. Sillon näkis paremmin mihin on laittamassa myös sillon kun osoittaa kahden ruudun välistä reunaviivaa.
2.1) Samalla vois myös animoida sitä "tähtäintä" kun osoitettava ruutu vaihtuu, vaikka joku skaalaus suuresta pienemmäks, muttei niin pieneks kun mitä itse ruutu on. Silti pienemmäks miltä se nyt kursorin kohdalla näyttää kun johan se peittää alleen viereiset ruudut siihen malliin ettei niitä edes näy kokonaan.

kpzpt [09.11.2011 21:02:44]

#

Rastinolla,

Minulla oli ihan ensimmäisissä testeissä tuo että nappi on aina sen ruudun yllä minnekkä se pudotetaan, mutta, lähdin rakentamaan tätä animaatio versiota.

Täytyy myös tämä dirty rectangle koodi vaihtoehto miettiä ja saada sopimaan noihin sprite rutiineihini, kenties poistan sprite enginen kokonaan ja käytän vain imageita peleissä, joissa tosin on tuo z-korkeus arvo myös.

Tämän projektin heikkous on siinä, että minulla on engine jota kaikki lautapelit käyttävät, kun voisin jokaiseen ohjelmoida yksilölliset toiminnat.

Editoin viestiä.
---

groovyb [12.11.2011 19:59:23]

#

Poisteleeko joku täällä viestejä tästä ketjusta? Vai sekoanko minä?

Metabolix [12.11.2011 21:24:46]

#

groovyb kirjoitti:

Poisteleeko joku täällä viestejä tästä ketjusta? Vai sekoanko minä?

Ei ole ainakaan kokonaisia viestejä poistettu. Eiköhän se vika ole kpzpt:n viesteissä, joissa hypitään asiasta toiseen, ja siinä, että samoja asioita puidaan myös muualla.

kpzpt kirjoitti:

olen aiemmin käyttänyt linux ubuntua rakentaessani koodia, liekö täysin lain mukaista, onko siinä patentoitua koodia mukana

Millä tavalla Linuxin käyttäminen voisi mielestäsi olla laitonta? Linuxin ideahan nimenomaan on olla ilmainen ja avoin ilman mitään piilopatentteja; vaikka jokin asia olisikin patentoitu, sen on oltava ilmainen ja vapaasti käytettävissä. Debian on tästä vaatimuksesta erityisen tarkka. Myös Ubuntu on aika tarkka, mutta siihen voi helposti asentaa esimerkiksi NVidian suljetun lähdekoodin näytönohjainajurit, jolloin mukana on aivan takuulla "patentoitua koodia". Tällä ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä koneella saa tehdä ja mitä ei: onhan esimerkiksi koko prosessorisi ja näytönohjaimesi täynnä enemmän tai vähemmän patentoitua teknologiaa, ja silti et joudu maksamaan niiden valmistajille jatkuvasti ylimääräistä niiden käytöstä.

kpzpt kirjoitti:

on minulla myös windows lisenssi

Siinähän sitä patentoitua koodia vasta onkin. Onneksi se patentoitu koodi ei mene Java-appletin sisään, joten voit joka tapauksessa levittää applettia vapaasti.

kpzpt kirjoitti:

Tämän projektin heikkous on siinä, että minulla on engine jota kaikki lautapelit käyttävät

Minusta sen pitäisi olla projektin vahvuus. Jos se on heikkous, olet tehnyt jotain väärin, mikä ei tosin olisi lainkaan yllättävää.

Grez [12.11.2011 21:45:24]

#

Onko tosiaan niin, että Linuxissa ei ole mitään patentoitua koodia? Olen ollut siinä käsityksessä, että jos patentin omistaja on antanut sen vapaaseen käyttöön, niin ei olisi esteitä patentin käyttämiselle myöskään Linuxissa.

Käsittääkseni Oraclella on myös useita Javaan liittyviä patentteja, mutta Oracle on antanut kaikille luvan käyttää ko. patentteja korvauksetta Javan yhteydessä. Käsittääkseni juuri tästä oli jotain kärhämää Googlen ja Oraclen välillä, kun Google käyttää Androidissa Javan kaltaista Dalvikia, joka ei ole Java mutta joka hyödyntää näitä patentteja. Eli onko tosiaan niin, ettei Debianissa ole Javaa?

Vai oliko tässä kyse siitä, että puhuttiin patenteista, kun tarkoitettiin tekijänoikeutta.

Itse näkisin, että patentit ovat hyvin ongelmallisia ohjelmoijille. Patenttiahan ei saisi myöntää itsestäänselville ratkaisuille, mutta näin kuitenkin tehdään. Siksi käytännössä jokaisessa vähänkin laajemmassa ohjelmassa on hyvin suuri riski, että se käyttää tai voidaan tulkita käyttävän jotain jossain päin maailmaa patentoituja tekniikoita. Tämän vuoksi käytännössä ei voi liikaa välittää asiasta, jos patentinhaltija nostaa kanteen, niin sitten reagoidaan. Tietenkään verta ei kannata kaivaa nenästä ja myydä vaikka MPEG-ohjelmistoa ilman että hankkii patenttien lisenssit MPEG-LA:lta.

Metabolix [12.11.2011 21:49:40]

#

En väittänyt, ettei olisi mitään patentteja. Sanoin, että ei pitäisi olla sellaisia piilopatentteja, joista aiheutuisi käyttäjälle yllättäviä kuluja. Selvensin vielä viestiäni.

USAssa taitaa patentointi olla välttämätöntä avoimellekin lähdekoodille, ettei joku muu onnistu jälkikäteen patentoimaan yleisessä käytössä olevaa ideaa ja vaatimaan siitä sitten korvauksia.

Grez [12.11.2011 21:59:30]

#

Joo, luin ilmeisesti joko version ennen muokkauksia tai sitten fiksoiduin liikaa kpzpt:n kysymykseen.

Metabolix kirjoitti:

Siinähän sitä patentoitua koodia vasta onkin. Onneksi se patentoitu koodi ei mene Java-appletin sisään, joten voit joka tapauksessa levittää applettia vapaasti.

Syy-seuraus-suhde ei kylläkään ole ihan näin yksinkertainen. Jos ohjelman tekemiseen käytät luvattomasti patentoitua tekniikkaa, ei sillä ole merkitystä että tekniikka itsessään ei enää sisälly lopputuotteeseen. Mutta tietenkin todistaminen ja kiinni jäämisen riski on huomattavasti vähäisempi.

Sinänsähän tämän ei pitäisi olla ongelma kzpzt:lle.

kpzpt [28.11.2011 14:11:11]

#

AsiakasOhjelma Beta v9.2,

Olen päivittänyt AsiakasOhjelmaani aina versioon v9.2, tämä versio numero menee tästä lähtein, kunhan tämä eka nyt julkaistuu, niin, näin, että ensimmäinen numero tarkoittaa kuinka monta pelattavaa peliä on linjalla, ja toinen numero tarkoittaa AO:n pelidemojen määrää.

Ei mitään sen isompaa päivitystä juuri nyt kuitenkaan.

*Lautakuvio laitettiin tuohon etusivulle ja alkuscrolleihin, lisänä rakennan tämän pelien päälooppi koodit nyt lähipäivinä.

Lebe80 [28.11.2011 14:40:55]

#

http://temp4322.dy.fi/index.php?sivu­=asiakasohjelma

yyyyh, saan näppälöitä noista sun sef-urleistasi (asiakasohjelma), mutta asiaan:

Eli "Pelaa lautapelejä" -linkki sivun yläreunaan.

Sivulla on nyt paljon "pelottavaa" asiatekstiä, joten nostaisin tuon "Pelaa lautapelejä" -napin suorilta käsin ensimmäiseksi asiaksi sivulla. Toisaalta oikeasti haluasin pudottaa koko tuon tekstiosuuden ihan jollekin toiselle sivulle. Jos haluan pelata lautapelejä, niin perhana haluan pelata lautapelejä enkä metsästää mikä "Pelaa lautapelejä" -linkki vie minut oikeasti pelaamaan lautapelejä, eikä vain avaa (jälleen) uutta(!) sivua eteeni jossa kerrotaan CPU -lyhenteistä(!! mitä nämä tekstit edes tekevät tällä sivulla!!!?), prosenteista ja OpenGL ( LIN MAC ) video ram -termeistä!!!.

---

Itse tekisin suoraan niin, että jo sivuvalikon "Pelaa lautapelejä" -käynnistäisi lautapelit! Tuo nykyinen sivu=asiakasohelma -sivun voisi heittää jonnekin "Lisätietoa" -osioon, jos jotain edes kiinnostaa lukea minimi_ _vaatimuksista.

Grez [28.11.2011 14:47:12]

#

Tekstejä.

Appleahan pidetään edelläkävijänä käytettävyydessä. Viimeksi tänään kun päivitin appstoresta hommattuja softia, piti hyväksyä uusi käyttöoikeussopimus. Eli 71 sivua lakitekstiä piti lukea ja sitten hyväksyä se sopimus.

Edellä mainitusta voidaan vetää johtopäätös, että asiakasohjelmassa on aivan liian vähän tekstejä. Tekstejä jotka käyttäjän on pakko lukea pitäisikin lisätä, jotta sitä voisi pitää helpostikäytettävänä, kuten Applen tuotteita.

The Alchemist [28.11.2011 20:12:45]

#

Greziltä menevät nyt lakitekniset vaatimukset ja suunnitelmallinen käytettävyys ihan sekaisin. Vääristelet myös totuutta siinä, että olisit joutunut lukemaan tai oikeasti lukenut yhtään mitään. Applenkin näppäimistöissä on End-niminen näppäin.

Grez [28.11.2011 20:23:41]

#

The Alchemist kirjoitti:

Vääristelet myös totuutta siinä, että olisit joutunut lukemaan tai oikeasti lukenut yhtään mitään. Applenkin näppäimistöissä on End-niminen näppäin.

Jouduin lukemaan ja luin sen koska en luonnollisestikaan hyväksy sopimusta lukematta. Sopimuksen hyväksyminen oli edellytys sille, että laite suostui lataamaan päivitykset. Ja vaikka se nyt ei asiaan mitenkään liitykään, niin iPhonessani ei ole End-näppäintä.

Häiritsevintä mielestäni noissa Applen sopimuksissa on, että sama teksti on copy&pastettu kolmeen kertaan eri palvelun osia koskeviin ehtoihin. Lisäksi on ärsyttävää, että eivät toimita tietoa mitkä kohdat edelliseen kertaan verrattuna ovat muuttuneet, jolloin ei tarvitsisi lukea ehtoja joka kerta kokonaan. Seuraavalla kerralla taidan kuitenkin kaivaa ne jostain PC:lle ja diffillä katsoa mikä on muuttunut. Olen nyt kolmet versiot ehdoista lukenut ja jos tuntipalkkaa laskee niin ehtojen lukemiseen on mennyt jo enemmän rahaa kuin luurin hankintahinta. Mielestäni tällaiset pakolliset kustannukset tulisi huomioida tuotevertailuissa kun arvioidaan tuotteiden hinta/laatu-suhdetta. Ja jos jollekin lakiteksti on liian vaikeaa, niin lakimiehen palkkaaminen se vasta kalliiksi tuleekin.

Sinänsä hauskaa että Apple ei vastaa juuri mistään, mutta minä sitouduin mm. siihen, että en toimita heidän verkostoonsa pahennusta herättävää materiaalia.

Hyvääkin sentään löytyy, ehtojen eri versioita ei tarvitse hyväksyä kuin kerran per iTunes -tili. Eli jos on esim. iPhone ja iPad, niin riittää kun ne lukee ja hyväksyy toisella.

kpzpt [01.12.2011 11:25:35]

#

AsiakasOhjelma Beta v9.2,

Tässä on taas tullut säädettyä grafiikkoja hieman paremmaksi, minulla on aika paljon ollut pähkäilyjä näitten lautojen kanssa, kun on tässä näitä lautojen kuvioita ja väri säätelyitä ollut säätelyn kohteena.

1)
Olen nyt laittanut vihreät laudat, otin nuo puun väriset hieman punertavan ruskeat värit pois ja laitoin koko vihreät laudat, näillä mennään sitten taas seuraavaan säätelyyn asti, ja mahdollisesti laitan jotain kaksi viiva neljä eri lauta vaihtoehtoa valittavaksi.

2)
Olen lisänä säätänyt shakki pelieni nappeja, laitoin niihin pienen tumman harmaan gradientin ja lisänä pienen bump effektin, nämä napit mitä minulla nyt on linjoilla, niin, ovat ehdottomasti parhaimmat mitä olen tähän asti sivullani pitänyt, olen kehittynyt grafiikan rakentelussa kovasti siintä mitä olin kun projektin aloitin.

Aloitan tässä nyt alkuruutujen piirtelyitä inkkarilla, kun tämä uusi Linux mint 12 - lisa on asennettuna inkkarin ja gimpin kera.


---

Lebe80 [02.12.2011 09:38:03]

#

Ulkoasun ollessa tuo, niin jos et oikeasti tee mitään suurempia muutoksia, niin tuskin niistä tarvii tulla tänne tekemään mitään isompaa raporttia.

Sivustosi ei kuitenkaan taida olla edes "julkaistu", niin nappuloiden bump efekti tuskin vastaa YouTuben ulkoasun muunnosta.

My 2 cents.

kpzpt [02.12.2011 12:54:13]

#

Hmmh,

Ok, olet oikeassa, en enää kirjoittele ennenkuin on isompaa ilmoittelua, mutta, vaihdoin kylläkin kaikki laudat kuitenkin, olihan se aika iso juttu, ja shakkinapit ja ilmojein pilotit koneet ja niihin vielä energia palkki.


---

kpzpt [02.12.2011 14:28:15]

#

Koristekuvia,

Minulla on tänään hieman aikaa säädellä grafiikkaani projektiini, minulla on tässä nopea alkuasetelma shakki koristekuviin, ajattelin laittaa latauskuvan ja mietin kovasti millainen sellainen voisi ollakkaan.

Tässä on kuvalinkki ekaan testiini - http://temp4323.dy.fi/images/LPS_Koristekuva_Shakki_001.png

Jos laitan tuollaisen 'vastakkais' asetelman latauskuvaksi, niin, täytyy sitten olla erittäin huolellinen että kuva on sellainen että siintä ymmärtää että tilanne on mukava ja hieman koominen, minulla ei ole mittavaa kokemusta grafiikan piirrosta, harraste piirtelin aku ankkaa ja nakke nakuttajaa joskus nuoruus vuosinani ja sitten hieman vanhempana sotalautapeli nappeja ja pieniä karttoja, mutta, esim. ihan alku tekijöissäni koen olevani vielä tämän netti harrastus grafiikan kanssa, esim. tuo tausta on hieman sellainen että siintä puuttuu vielä rutkasti jotakin, laitanko ihan vain jonkinlaisen suomalaisen maiseman kuvan, kenties pienellä vuorella taikka kahdella varustettuna sinne taakse.

Ajattelin lisänä vielä piirtää ainakin, tämän latauskuvan alun lisäksi, niin, jonkinlaisen onnittelu kuvan voitosta ja tasapelistä ja tappiostakin jonkin vielä, ajattelin jonkinlaisen hieman tintin näköisen hahmon laittaa jolla olisi puku päällä, en ihan uskalla matkia kovin paljoa mitään tunnettua hahmoa, mutta jotakin tintin suuntaista, iso hymy ja kenties jokin pokaali vielä.

Otan graafiseen kehitykseen ideoita vastaan.

---

Lebe80 [02.12.2011 14:39:30]

#

Nää on oikeastaan semmosia juttuja, jotka ei liity mihinkään muuhun, kuin siihen, että minkä linjat otat graffoissasi. Itse suosittelisin ihan _oikean_ graafikon ottamista projektiin mukaan, kuka päättää minkälainen linja graafisuuteen tulee.

Suosittelen myös ihan blogin perustamista tuonne sivustolle, jossa käyt läpi näitä aivomyrskyjäsi, suunnitelmiasi, viime aikaiset muutokset yms. yms.

kpzpt [02.12.2011 14:47:09]

#

Grafiikasta vielä,

Olet oikeassa kun sanot että taiteilija kehittäisi parempaa grafiikkaa, minä oikeastaan tunnen muutaman kaverin joilla on taiteilija kaverina, että, ihan rohkeasti sitten vain tästä kyselemään neuvoja, mutta, koen että kykenen piirtämään itsekkin sen tietyn rajan ylitse joka vaaditaan että kuva on taiteellinen, kunhan tässä vielä harjoittelen.

Tuo blogi on ollut harkinnassani, mutta, en tällä hetkellä omaa mieltymystä wordpress taikka joomla ohjelmiin, laitan mahdollisesti yhden buttonin lisää tuonne sivustolleni jossa on sitten erikseen jokaisen pelin kehitys vaiheita ja suuntia.

kpzpt [02.12.2011 16:13:32]

#

Koristegrafiikkaa,

Otan vinkkejä vastaan,

Tässä muutama alkukuva -

http://temp4323.dy.fi/images/LPS_Koristekuva_Shakki_001.png
http://temp4323.dy.fi/images/LPS_Koristekuva_Shakki_002.png
http://temp4323.dy.fi/images/LPS_Koristekuva_IP1917_001.png

Laitoin tuollaisen kesäisen teeman, aiheet ovat vähän jylhiä, sotalautapelisivusto kun rakenteilla, mutta ihan kivoilta näyttävät sivullani.

--

kpzpt [04.12.2011 19:35:20]

#

Etusivu,

Olen siistinyt etusivua ja toivoisin mielipiteitä, ja mitä kaikkea sinne pitää laittaa, voisin jossain vaiheessa myös jonkun it asioita tuntevan kanssa vaihtaa muutaman sanan siintä minkälainen netti harrastaminen on suomessa sallittua, minua eräs asiantuntija peloitteli kovasti yritysten oikeuksilla grafiikkaan ja koodiin, jota minä sitten mahdollisesti vahingossa käyttäisin, kun omaa koodiani kirjaan ja grafiikkaa piirtelen.

Minulla on tuossa etusivun kuvassa hieman kukkasia, ajattelin vastaavilla rakentaa jonkin kesäisen teeman tänne sivustoon, kenties jokin svg koivu ja nurmikumpu ja vielä kukkasia sitten.

Macro [04.12.2011 21:35:30]

#

lainaus:

Ikäraja sivuston pelien ja demojen käyttöön on 15-17 vuotta.

Eikö alle 15 ja yli 17 vuotiaat saisi pelata? Vai onko shakki kielletty alle 17 vuotiailta?

Triton [05.12.2011 00:56:49]

#

Macro kirjoitti:

lainaus:

Ikäraja sivuston pelien ja demojen käyttöön on 15-17 vuotta.

Eikö alle 15 ja yli 17 vuotiaat saisi pelata? Vai onko shakki kielletty alle 17 vuotiailta?

Juu-u, näillä ikärajoilla saatkin valtavan käyttäjäkunnan peleillesi... Itse olisin muuten testannut, mutta kun ikää löytyy jo yli 17 vuotta, niin jätin kokeilematta, ettei vaan tule mitään seuraamuksia...

kpzpt [05.12.2011 06:58:41]

#

Hmmh,

Tämä ikäraja on tietenkin aina se ikäraja mikä pelaajalla täytyy vuosia jo olla, mutta, en tarkkaan tunne lakia, jotenka on hieman korkea juuri nyt, minulla on aika voimakasta grafiikkaa sivulla, ja kun laitan myöhemmin nämä ensimmäiset sotapelit linjalle, joissa sitten murskataan divisioonia, niin, sellainen voi olla rankkaa alle 15 vuotiaalle, laitan tuon ikärajan 15 vuoteen nyt samantein, mutta, täytyy jonkun kanssa jutella myös tämä ikäraja asia, eu:ssa on kaikenlaista suositusta ja varoitus merkkiä joita käytetään tietokonepelien kanssa, minä kun en tahdo rikkoa lakia tämän projektin kanssa.

laitan ikärajan 15 vuoteen ja annan olla siinä, olen pahoillani tästä säätelystä, jos joku asiallinen henkilö kokee että ikäraja on sitten nyt taikka myöhemmin liian alhainen ollessaan 15 vuotta, niin, korotan ikärajaa, viranomaisilta ei neuvoja tunnu saavan.

temu92 [05.12.2011 07:07:50]

#

Minkäköhänlaista niinkauhiaa grafiikkaa sivulla mahtaa olla, että 15 vuotias siitä kauhistuis niin paljon ja oikeen jaksaa siitä lähteä ilmottamaan? Pelaahan sitä alle 10 vuotiaatkin nykyään GTA:ta ja ties mitä CODia ja muuta semmosta. Sitäpaitsi kaikki muut ikärajat paitsi 18v on vain suosituksia, ei niinkään oikeita rajoja.

Jos jotain veriläiskiä sattuu olemaan niin sen ku isket asetuksiin vaikka nappulan josta saa ne pois jos siltä tuntuu.

kpzpt [05.12.2011 07:20:38]

#

Ikärajasta vielä,

Sivustolle tulevien sotalautapelien tapahtumat voivat olla rankkoja esim. leningradin piiritys taikka jokin muu skenaario, lisänä esim. shakki pelin napit ovat aika voimakas katseisia, jotanka olen päätynyt tähän alin ikäraja suositukseen 15 vuotta, mutta, myönnän kyllä että en ole itse seurannut esim. 3D pelien kehitystä juurikaan, lähes 5 vuoteen, eli en tiedä sitten kuinka rankkaa grafiikkaa niissä on nuorille, mutta, minä tahdon ainakin hieman varoittaa että nappi grafiikka ja pelien tapahtumat eri skenaarioissa voivat olla rankkoja nuorelle koululaiselle, ja toivon että tuota 15 vuoden ikärajaa noudatetaan, mutta, käyn vielä yrittämässä jutella tuolla helsingin kaartin poliisiasemalla, näistä kaikista pelijulkaisujen vaatimista toimista ja ohjeista joita on hyvä antaa mahdollisille käyttäjille.

--

tässä taas tämän päivän rakennelmia linkistä - http://temp4322.dy.fi

The Alchemist [05.12.2011 07:22:39]

#

Yritä nyt opetella käyttämään omaa järkeäsi ennen kuin ne siellä Helsingin kaartin poliisiasemalla laittavat sinut päiväksi putkaan virka-ajan järkyttävästä tuhlaamisesta. Sano, kiltti, että trollaat sanoessasi, että shakkinappuloiden tuima katse vaatii 15 vuoden ikärajan?

Sienikasvusto [05.12.2011 10:03:54]

#

Jotenkin aina kun lukee tätä keskustelua tulee jostain sellainen hirveä myötähäpeän tunne. Ihan oikeesti nyt kpzpt skarppaa vähän, shakkinappulat tuskin pelottavat edes 3-vuotiasta, saati sitten 15-kesäistä.
Ikärajat ylipäätään on aivan naurettavaa touhua jollakin lautapelisivustolla. Naapurin mummot, vaarit ja pikku-Kallet on jo nähy vaikka mitä heiluvia peniksiä ja kissankiusausvideoita, ei ne pyörry ja joudu sairaalaan jostain Stalingradin taisteluja etäisesti mallintavista javapurkkailuista.
Tähän loppuun vielä, kukaan ei ole täydellinen ja epäilemättä minunkin tekstissäni oli suomen kieliopin vastaisia "juttuja", mutta oikeesti opettele edes pilkutussäännöt, isot alkukirjaimet, yhdyssanat ja virkkeet.

Täällä on sulle apua tohon pilkutusongelmaan: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pilkut.html

Lebe80 [05.12.2011 10:07:27]

#

kpzpt: Keskity niiden pelien viilailuun ja jätä kaikki muu muiden huoleksi. Koska sivustosi ei ole vielä edes "avautunut", niin älä takerru lakiasioihin yms. scheisseen vaan tee pelisi siihen kuntoon, että niitä voi pelata. Kerää statistiikkaa kävijöistä analytiikkaskripteillä ja lue annettua palautetta kävijöiltä. Kehitä sivustoasi niiden perusteella, äläkä omien aivopierujesi.

Ariel [05.12.2011 23:35:56]

#

kpzpt kirjoitti:

esim. shakki pelin napit ovat aika voimakas katseisia

Voithan aina laittaa varoitustekstin sivustolle: Varoitus! Shakkinappuloiden katseet voivat olla erittäin tuimia

Lebe80 [06.12.2011 00:09:21]

#

Harry Potter k-11
http://2.bp.blogspot.com/_EYlllGsdm8c/TPFEz2klxbI/AAAAAAAAAB8/yIqlUwElAPo/s1600/flip-voldemort.jpg

Shakki k-15
http://www.bittipankki001.com/images/LPS_etusivu_logo_002.png


ps. en tajua sivuston useita eri osoitteita. Ehkä olen vain typerä, enkä tajua miksi etukäteen on jo hajautettu materiaali usealle eri palvelimelle, mutta voi olla että kpzpt on miettinyt nämäkin etukäteen palvelinkuorman pienentämiseksi.

AkeMake [06.12.2011 04:30:14]

#

Enpä ole vähään aikaan noita lautapelejä päässyt testailemaan. Olisi mielenkiintoista käydä vilkuilemassa millainen on K-15 lautapeli.

Java-liitännäinen 1.6.0_26
Käytetään JRE-versiota 1.5.0_30-b03-389-9M3425 Java HotSpot(TM) Client VM
---

load: class main.Main not found.
java.lang.ClassNotFoundException: main.Main
...
at java.lang.Thread.run(Thread.java:655)
Poikkeus: java.lang.ClassNotFoundException: main.Main

(Mod. poisti epäolennaista sotkua.)

Grez [06.12.2011 11:08:48]

#

Eikös noi kaikki pelit itse asiassa ole K18, kun niille ei kai ole hankittu virallista PEGI-luokitusta... No ei vaan, tuo koskee vain fyysisessä tallennemuodossa jaettavia pelejä.

Jos aihe kuitenkin kiinnostaa niin

VET kirjoitti:

Online-pelien tarjoaminen pelattavaksi (verkkopelaaminen) tulkitaan tilausohjelmapalveluksi (video-on-demand). Tilausohejlmapalvelussa pidettävät vuorovaikutteiset kuvaohjelmat (verkkopelit) on vapautettu pakollisesta ennakkotarkastuksesta, mutta ne on ilmoitettava elokuvatarkastamoon ja varustettava suositusikärajalla.

Verkkopeleistä kuitenkin vain osa tulee ilmoittaa. Tavoitteena on suojella lapsia verkkopelien mahdollisilta haitoilta, joten erilaiset opetus- ja älypelit, sekä ns. mini- ja selainpelit on järkevä rajata ilmoitusvelvollisuuden ulkopuolelle. Selainpelien osalta Valtion elokuvatarkastamo ja palveluntuottajat ovat sopineet käytännesäännöistä (ks. sopimus). Niihin ei yleensä liity virtuaalista, kerronnallista maailmaa. Myöskään peliharrastajien itse suunnittelemia ja kotisivuilleen tai muille sivustoille asettamia harrastepelejä ei tarvitse ilmoittaa. Sitä vastoin mainospelit eli kuvaohjelmat, jotka on valmistettu yksinomaan markkinointia varten (ks. kuvaohjelmalaki 4 §) tulee ilmoittaa.

Valtion elokuvatarkastamolla on lain mukaan oikeus vaatia myös peli ennakkotarkastukseen, mikäli on syytä epäillä sen sisältävän lapsille haitallista materiaalia. Pelin maahantuoja tai valmistaja voi myös halutessaan tarkastuttaa pelin. Jos peli on elokuvatarkastamon tarkastama, ei alemmat ikärajatkaan ole suosituksia, vaan sitovia eli niiden luovuttaminen ikärajaa nuoremmalle on lainvastaista.

Pelien julkinen esittäminen ja levittäminen ilman elokuvatarkastamon tarkastusta tai/ja rekisteröintiä, ilman ikärajamerkintöjä sekä esittäminen ja levittäminen ikärajan vastaisesti on rikos, josta voidaan tuomita enimmillään 6 kk vankeuteen.

Torgo [07.12.2011 13:48:54]

#

kpzpt kirjoitti:

Sivustolle tulevien sotalautapelien tapahtumat voivat olla rankkoja esim. leningradin piiritys

Onko se oleellisestikin rankempi, kuin esim. Civilazation-sarjan vastaavat kaupunkien piiritykset, (atomi)pommitukset ja tuhoamiset? Kyseinen peli ja vastaavat tippuvat kategoriaan E10+ / PEGI 12.

Peliä tarkemmin tuntematta veikkaisin rajan menevän maksimissaan samoissa noiden Civilization-sarjan pelien kanssa. Ellei pelin kielenkäyttö ja väkivallan graafisuus ole erityisen voimakasta.

Peruskoulussa näihin rankkoihin tapahtumiin (lue: sotiin) perehdytään 5. luokalla. Siis ~11 vuoden iässä.

kpzpt kirjoitti:

shakki pelin napit ovat aika voimakas katseisia, jotanka olen päätynyt tähän alin ikäraja suositukseen 15 vuotta, mutta, myönnän kyllä että en ole itse seurannut esim. 3D pelien kehitystä juurikaan, lähes 5 vuoteen

Olihan tämä vitsi? Sanoisin ennemminkin, että et ole seurannut niitä koskaan. Shakkipeleillä, missä on oikein tuimakatseisia ja animoidusti taistelevia nappuloita, on PEGI-suositus 3 ja ESRB-suositus E (Everyone). Ja tässä mitä se tarkoittaa:

PEGI kirjoitti:

3: Suitable for all ages. May contain mild violence in an appropriate context for younger children, but no bad language is allowed. Similar to BBFC's U rating and ESRB's Early Childhood and the Everyone (low end) ratings.

Edit.

Lebe80 kirjoitti:

Harry Potter k-11
http://2.bp.blogspot.com/_EYlllGsdm8c/TPFEz2klxbI/AAAAAAAAAB8/yIqlUwElAPo/s1600/flip-voldemort.jpg

Harry Potter tietokonepelinä k-7 (PEGI 7)
http://3.bp.blogspot.com/_DsqungHmGHs/TFXLSdWC5YI/AAAAAAAAAkY/DCK8se7d2X0/s1600/hp7+game+photo+%232.jpeg

pr0l3 [08.12.2011 19:48:15]

#

K18 kuvat nappuloista ovat poliisi asia!

Lebe80 [09.12.2011 08:40:42]

#

pr0l3 kirjoitti:

K18 kuvat nappuloista ovat poliisi asia!

Ei ne taida saada ihan K18 merkintää.

Grez [09.12.2011 19:47:43]

#

Et Lebe80 ihan tainnut ymmärtää pr0l3n vitsiä.

kpzpt [10.12.2011 19:52:20]

#

Joulun ajan odotteluja,

Sivuston kehittely on lukinnut palvelin paketin osto harkintaansa, ja kehittely on siirtynyt talviloma tauolle.

Hyvää joulun ja onnellista uuden vuoden ajan odotteluja lautapelisivustolta.

joulu logo - http://temp4323.dy.fi/images/LPS/LPS_site_logo_002.png

---

Lisäisin vielä tuohon ikäraja keskusteluun, että tämä on minun harrastus enkä tahdo mitään tilannetta jossa on nuori taikka lapsi joka on järkyttynyt jostain mitä rakennan taikka mitä julkaisen, laitan tuon turvallisen 15-17 vuotta ikärajan sivustolle, nämä julkaisut tulevat siis olemaan sotalautapelejä ja sotapeleissä on tiettyä poliittista ajattelua vaikka sellaista yrittää välttää ja ikäviä tapahtumia, ja keskityn alkuun 2. ja mahdollisesti 3. maailmansotaan.

_Pete_ [11.12.2011 10:21:56]

#

kpzpt kirjoitti:

Joulun ajan odotteluja,

Sivuston kehittely on lukinnut palvelin paketin osto harkintaansa, ja kehittely on siirtynyt talviloma tauolle.

Olet kyllä kova kaveri lyömään ennätyksiä. Lainatussa osassa vaikka onkin vain pari riviä on iso määrä kielioppivirheitä. On melkein mahdotonta että samaan rivimäärään saisi niitä lisää. Mutta yritä nyt kuitenkin, täällä edelleen nauretaan :D

kpzpt [11.12.2011 15:41:10]

#

Kielioppi,

Olenko jo varsin tunnettu suomen kielen käyttäjä, olenko herättänyt kielellisillä taidoillani hupia, kun olen eri foorumeilla vieraillut, minulla onkin vain peruskoulun äidinkieli 6, ilta aikuislukiota kävin 22 kurssia, siinä oli kaksi äidinkielen kurssia 7 ja 5, matematiikka minulla taas oli 10, 10, 10, 9, 10, eli viisi kurssia ja fysiikka 9 ja englanti 9 , 9 , 9 , 9 , 9 , 9, maantiede 9 , 10, tämä on vähän hassua kun joutuu kirjaamaan että edes jotakin on lukenut, olin vähän kapinallinen koulussa, en lukenut oikeastaan koskaan äidinkieltä, ruotsia taikka historiaa, mutta kaikki mainitut oppiaineet kiinnostavat jo nykyään, aion vielä suorittaa jonkin pienen oppimäärän, jotta ei tarvitse tehdä kaupan/tehdas/varasto alan töitä ihan aina, jos minä tämän aikuislukion suoritan loppuun tuolla >8.75-9.25 keskiarvolla, niin, ihan hyvä.

Mutta, uskon että tätä kieliopillista hupia riittää myös jatkossa, sanon kuitenkin nyt jälleen että olen ostanut iltalukemiseksi pirkko leinon suomen kielioppi kirjan, harvakseltaansa lueskelen, kirja on aika vaikea selkoinen näin monen opintovuosi katkon jälkeen, mutta, jotenkin varmaankin kehityn lukiessani.

lol,

Grez [11.12.2011 16:00:20]

#

Kieliopinhan pitäisi käytännön tasolla olla helppoa, jos päivittäin puhuu suomea. En ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan noin sekavasti, joten en usko kpzpt:lläkään olevan pahaa ongelmaa puhuttaessa. Tekeekö sitten puheen muuttaminen tekstiksi jostain syystä kieliopista vaikean asian?

Vai onko tässä kyse siitä, että yritetään liikaa? Mielestäni puhekielellä kommunikointikin on ihan OK. Olennaistahan on, että asia tulee selväksi.

_Pete_ [11.12.2011 16:23:38]

#

kpzpt kirjoitti:

Kielioppi, ...

Olet kyllä harvinaisen taitava trolli.

Tai sitten oikeasti idiootti.

Joka tapauksessa erittäin huvittavaa.


keep up the good work!

Lebe80 [12.12.2011 10:02:50]

#

Tajua enää en,

Mitä tässä aiheessa käsitellään.

Triton [12.12.2011 16:24:02]

#

Lebe80 kirjoitti:

Tajua enää en,

Mitä tässä aiheessa käsitellään.

Nah mikä ongelma? :D Tässä ihan selvästi käsitellään maailman parhaiden sotalautapelien tekemistä, suomen kielioppia sekä suomen lain tulkintaa ikärajojen suhteen...

kpzpt kirjoitti:

Kielioppi, ...

Itken.

JaskaP [12.12.2011 17:58:44]

#

kpzpt kirjoitti:

joulu logo - http://temp4323.dy.fi/images/LPS/LPS_site_logo_002.png

Onpas pahansuovasti myhäilevä hevonen ja tonttulakki päässä!

Kun muistamme vielä että monet lapset pelkäävät Joulupukkia ja että monen kotona iskät, äipät, joulupukit ja muut tontut aivan liian usein mellastavat sikajurrissa Joulun aikaan.

Traumaattisia muistoja voi tulla jopa aikuisille tuollaisesta pahis-hepasta eli vähintään K18-luokitus koko sivustolle - ihan varmuuden vuoksi.

Sitä paitsi ei tarvitse pähkäillä kun lyö maksimin samantien.

Grez [12.12.2011 18:11:21]

#

Ja K18 on sitova, eli henkilöllisyys täytyy oikeasti tarkistaa. Pankkitunnuksilla tunnistautuminen on lienee luonteva ja toimiva tapa.

Triton [12.12.2011 18:20:04]

#

Grez kirjoitti:

Ja K18 on sitova, eli henkilöllisyys täytyy oikeasti tarkistaa. Pankkitunnuksilla tunnistautuminen on lienee luonteva ja toimiva tapa.

Eikä tee yhtään ylimääräisiä kuluja...

Tilli [16.12.2011 19:07:36]

#

Vitsikästä luettavaa...

kpzpt [18.12.2011 01:31:23]

#

Joulu tervehdys kaikille,

Tuo minun edellinen joulu tervehdys taisi hieman kadota hälinään, laitan uuden.

Sivusto on kehittely taikka julkaisu tauolla, itsekseni rakentelen menuja ja eri vaihtoehtoja, mutta en enää tänä vuonna julkaise mitään, pidetään tämä ketju joulu ja uusi vuosi tervehdyksille, ensi vuoteen asti, jatketaan siellä sitten, eli, ei muutakuin -

Hyvää ja rauhaisaa joulua ja onnellista ja riemukasta uutta vuotta 2012 !!

---

Macro [18.12.2011 09:49:03]

#

Pelin valikot ovat tosi mahtavat, kun et anna pelin päivittää niitä kunnolla. 80-luvulla pelit olivat nopeampia kuin nuo sinun.

_Pete_ [18.12.2011 10:12:39]

#

Macro kirjoitti:

Pelin valikot ovat tosi mahtavat, kun et anna pelin päivittää niitä kunnolla. 80-luvulla pelit olivat nopeampia kuin nuo sinun.

Hei Macro, pistätkö minulle sähköpostia, on asiaa:
petriai@gmail.com

kpzpt [26.12.2011 10:09:07]

#

Macro kirjoitti:

Pelin valikot ovat tosi mahtavat, kun et anna pelin päivittää niitä kunnolla. 80-luvulla pelit olivat nopeampia kuin nuo sinun.

Hmmh,

Tuo on parempi että ovat vähän hitaampia mitä juuri sopivia taikka vähän liian nopeita, minulla on itse asiassa vielä tällä hetkelläkin jonkin verran hukka piirtoa ohjelmassani, ajattelin jotenkin vielä säädellä tuota ruudun/menujen päivitystä, ja poistaa tätä hukka piirtoa, mahdollisesti taustabufferin avulla jonka päälle sitten kaikki liike piirrettäisiin, eli dirty rectangle tyyliin, toisin kuin tämän yhden GL/DirectX pinnan kanssa, joka siis juuri nyt on säädettynä graafiseen toimeen, tosin tämä dirty rectangle on hieman hankalaa AWT kera, LWJGL ja JOGL kera se onnistuisi helposti.

Minä vielä kuitenkin lisäisin, että, minun ohjelmassani on tätä ruudunpäivitystä aika reilusti enemmän mitä useilla muilla arkadekin nettipeleillä, esim. ilmojein pilotit 1917 on 14 fps päivityksellä, mikä on minun silmissäni pehmeän rajana, mietin kyllä että säätäisin koneitten liikkumis nopeutta vielä niinkin, että, nopeus sitten toimisi alhaisemmallakin fps arvolla, kuten 8-12 fps.


---

efteri [26.12.2011 21:08:51]

#

Tää on varmaan tän vuosisadana pahin trolli & floppi.

Lebe80 [27.12.2011 18:38:22]

#

Muutenkin pelialusta kannattais vaihtaa johonkin css3/webkit/javascript -viritykseen, jolloin se olisi myös nykyisillä mobiililaitteilla käytettävissä (esim. Tableteilla).

Veikkaan, että nykyisillä ajax-kirjastoilla animoinneista saisi varsin kelvollisia.

The Alchemist [27.12.2011 21:59:31]

#

Lebe80 kirjoitti:

Muutenkin pelialusta kannattais vaihtaa johonkin css3/webkit/javascript -viritykseen, jolloin se olisi myös nykyisillä mobiililaitteilla käytettävissä (esim. Tableteilla).

Veikkaan, että nykyisillä ajax-kirjastoilla animoinneista saisi varsin kelvollisia.

Mutta kun koko homman pointtihan on blokata kaikki alle FullHD-tarkkuuksiset laitteet.

kpzpt [27.12.2011 23:54:14]

#

The Alchemist kirjoitti:

Mutta kun koko homman pointtihan on blokata kaikki alle FullHD-tarkkuuksiset laitteet.

Heh,

Hieman tarkennan, blokkaan alle 1440x900 resoluutiot.

---

RQ [28.12.2011 00:58:21]

#

kpzpt kirjoitti:

Hieman tarkennan, blokkaan alle 1440x900 resoluutiot.

Ja kohta ihmetellään, miksei sivuilla ole pelaajia/asiakkaita.

kpzpt [03.01.2012 20:46:50]

#

Hei taas hyvää vuotta 2012,

No niin, talviloma pidettynä, taas projektin kehittelyyn, olen nyt tässä lähipäivinä kehitellyt sivuston julkisivua ja lautagrafiikoita, molemmat ovat onnistuneet ihan hyvin, vaihdoin tuon viher keltaisen roso kuvion, vaaleaan ja vihreään ja poistin kaikkea roso tekstuuria taustalta, lisänä siis kaikkien lautojen grafiikat ovat nyt sitten jo ihan varmaankin valmiina, laitoin risti häivityksen ja vaihdoin lautakoot kokoihin 800x800 ja 1000x800 ja 900x900 laudasta riippuen, lisänä säätelin lautojen reunojen koot kohdilleensa.

Alan tästä nyt sitten työstämään RC eli release candinatea, joka sitten sisältää ohjelman tärkeimmät säätelyt jo kaikki, eli kaikki eri sleep tilanteet, framerate controllit, spritet, 2d kuviot, tcp, jne..


Lisäys.
Olen palauttanut brasilia teemani takaisin sivulleni, tuo valko vihreä oli vähän liian kylmän oloinen.

---

awly [05.01.2012 20:29:29]

#

lainaus:

jakamista, mutta, brasilia

lainaus:

harrastus, niin, toivon

lainaus:

on, eli, tämä, että

Lopetin projektisi tutkimisen tähän. En edes ehtinyt käynnistää yhtäkään peliä. Jos haluat enemmän asiakkaita, kirjoita ymmärrettävää kieltä. Tästä on sinulle toki aikasemminkin jo mainittu, mutta sinuna palkkaisin jonkun oikeinkirjoittamaan kaikki tekstipätkät.

kpzpt [08.01.2012 11:31:38]

#

Hei taas,

Minulla on tässä tätä lautasäätelyä kovasti ollut tässä aamusella.

Tässä yritän laittaa kenties sittenkin hieman erillaisen kuin vain tuon lautakuvion tuonne taustalle -

Kuva 1 - http://temp4323.dy.fi/images/LPS/IP1917.png
Kuva 2 - http://temp4323.dy.fi/images/LPS/Shakki.png

Mietin että tuo lautakuvion lisäksi olisi tälläinen roso kuvio, kuvio itse on gimp piirto ohjelmasta, olikos se nyt cafebeans vai jotain noin.

Täytyy tässä tehdä näitä ratkaisuja ulkoasun puoleen ja sitten pikkusen kääntyä jo relaese candinaten ohjelmointiin, ajattelin kirjoitella dokumenttejakin jonkin verran lisää, ja sitten kaikki ihan tip top koodiin, selkeätä ja helppoa koodia vaan, nämä lautapelit eivät kovin monimutkaista vielä tässä vaiheessa ole, kenties sitten tulee muutamia mietteitä lisää kun näitä sotapelejä alan väsäämään.

---

kpzpt [10.01.2012 00:57:43]

#

Release Candinate BETA 0.1 kuvakaappausta,

Olen tässä nyt sitten aloittamassa tätä RC ohjelmointia, en mitään kiirettä aio pitää koska tämä on vain harrastus mikä minulla on.

Kuva 1 - http://temp4323.dy.fi/images/LPS/Shakki2.png
Kuva 2 - http://temp4323.dy.fi/images/LPS/Shakki3.png

Tuon kaltaista suurin piirtein sitten julkaisu versiossa on, värisävyjä ja kirkkauksia täytyy vielä hieman säädellä.

Brasilia teemani tulee mahdollisesti mukaan sitten myös tähän ohjelmaani, mutta, olen miettinyt myös 'blue dream' teemaani, olen siihen idean rakentanut taasen suomen lipusta, ja ajattelin kenties hieman SVG grafiikkaa laittaa, jotain puita näytön reunoille, kenties jokin etelä suomen juhannus maisema tyylinen kuva asetelma.

Otan vastaan ideoita tähän julkaisuun, joka sitten on kun on valmis, ensin pelaan aikani vain sukulaisten ja ystävieni ja heidän sukulaisten ja ystävien ja heidän sukulaisten ja ystävien jne.. kanssa, mutta, avaan sitten aikanaan.


---

Lebe80 [10.01.2012 10:29:07]

#

kpzpt kirjoitti:

Otan vastaan ideoita tähän julkaisuun

Rrrrriiiight.
Edelleenkään en usko, että kukaan välittää yhtään onko teemasi "Brasilia" vaiko "Blue dream", kun ne eivät merkitse muille yhtään mitään.

Ja en edelleenkään tajua noita sun "suomi"-juttujasi.

kpzpt [13.01.2012 10:23:22]

#

Imagen skaalaus,

Hei taas, minulla on tässä julkaisu kandinaatin kanssa aikamoista pähkäilyä, suurin ongelma on se että tämä awt versio mikä minulla on vie aika paljon tehoja näytönohjaimesta, eteenkin jos on iso näyttö.

Ratkaisuna olen miettinyt tätä jo aiemminkin mainitsemaani lähestymis tapaa jota myös caveflyer demo käyttää, eli tätä että käytössä olisi vain yksi bufferedimage jonka pixelit olisi grapattu int[] jonoon, ja sitten ainoastaan cpu muuttelisi tätä int[] jonon sisältöä ja sitten lopuksi tämä int[] jonoinen bufferedimage piirrettäisiin näyttöruudulle.


jos minulla on image vaikka kokoa 32x32 niin sen skaalaaminen kokoon 64x64 menisi helpolla, mutta entä kun tämä skaalaus voi sitten muuttaa imagen kokoa niin pienempään kuin suurempaankin ja sitten täysin portaattomasti, olisi mukava jos grafiikasta ei tulisi skröbelöistä taikka liian terävää taikka portaittain piirtyvää.

Olisi mukava jos joku neuvoisi tälläistä ohjelmointi tahvoa hieman skaalaamisen salojen kanssa, kyllä minulla jo jokin vanha skaalaus jossain cd levyistäni on mutta, ei niin hirveän valmista taikka loppuun asti hiotun oloista kuitenkaan.

kiitosta..

---

Teuro [13.01.2012 14:25:14]

#

Miksi keksiä pyörää uudestaan. Käsittääkseni tuolla laskenta hoidetaan GPU:a CPU:n asemasta. Muutoinkin kyseinen ratkaisu tuntuu hiukkasen vikaherkältä.

Torgo [13.01.2012 14:49:18]

#

Lebe80 kirjoitti:

Edelleenkään en usko, että kukaan välittää yhtään onko teemasi "Brasilia" vaiko "Blue dream", kun ne eivät merkitse muille yhtään mitään.

Jos teema on kiinteästi sama, niin olen samaa mieltä. Mutta asia muuttuu jos teema on käyttäjäkohtaisesti valittavissa. Silloin on järkevää, että vaihtoehtoiset teemat nimetään, niin että se nimi jo tuo halutunlaisen mielikuvan.

Teuro kirjoitti:

Miksi keksiä pyörää uudestaan.

Yksi syy ainakin on siinä, että tuo olemassa oleva pyörä on LGPL:n alainen ja se saattaa olla rajoittava tekijä. LGPL tosin sallii huomattavasti enemmän vapauksia kuin GPL, mutta voi se silti aiheuttaa närästystä joillekin.

http://www.gnu.org/licenses/lgpl-java.html

Metabolix [13.01.2012 15:02:05]

#

Javan omilla kirjastoilla on tehty hienompiakin pelejä, joten jos peli toimii hitaasti, vika on luultavasti tekijässä eikä Javassa. Sitä paitsi tässä nyt nähdään konkreettisesti se paradoksi, jota on jo vuosi ainakin väännetty: kpzpt haluaa välttämättä tehdä pelin vain jättikokoisille ruuduille (jollaista monella peruskäyttäjällä ei edes ole) mutta silti huippukevyesti, "ettei tietokone hajoa". Nyt pitäisi joko suunnitella vaatimukset järkevämmin tai oikeasti toteuttaa peli paremmin.

Ilmeisesti kpzpt:n oma tietokone ei ole kuitenkaan riittävän tehokas. Nyt varmaan kätevin ratkaisu on ostaa kaupasta uusi 3000 euron huippukone ja tehdä peli sille sopivaksi ja päivittää sitten uudet vaatimukset myös nettisivulle. Tai ehkä pelin voi koodata ja testata vanhallakin koneella pienemmällä resoluutiolla (esim. 640x480) ja sitten julkaisuvaiheessa vaihtaa taas ison resoluution, kunhan et sitten vahingossa kokeile sitä itse, ettei näytönohjaimesi kondensaattori tai käämi räjähdä!

kpzpt [13.01.2012 15:11:03]

#

hmmh,

Metabolix on taas rakentanut minulle ajatusmallia joka ei ole minun.

Lisäksi näytönruudun koko ei juurikaan rasita konetta, esim. vertaa 1280 taikka 1600 vaan se mitenkä suuria ovat nämä kuvat joita piirretään ruudulle, vaikka resoluutio on 1024x768, mutta kuvat olisivat 200x200 esim shakki hevonen, niin, tämä rasittaa, lisäksi tämä on siis kotiprojekti ja on suunnattu alkuun vain ystävilleni ja sukulaisilleni ja heidän vastaaville ja heidän vastaaville jne..

---

Metabolix [13.01.2012 15:23:38]

#

kpzpt kirjoitti:

vaikka resoluutio on 640x480, mutta kuvat olisivat 200x200 esim shakki hevonen, niin, tämä rasittaa.

Järki käteen nyt. Kuvat ja ruutu kulkevat käsi kädessä. Jos ikkuna on vain 640x480 pikseliä, ei ole mitään järkeä piirtää siihen 200x200 pikselin shakkinappuloita, vaan luonnollisesti nappulatkin ovat silloin paljon pienempiä.

kpzpt kirjoitti:

Metabolix on taas rakentanut minulle ajatusmallia joka ei ole minun.

Voisitko sitten selittää sen ajatusmallisi vähän selvemmin? Tähän mennessä olet selittänyt toistuvasti seuraavat kaksi asiaa, joihin äsken viittasin:

  1. Haluat "palkita" suurten näyttöjen omistajia tekemällä pelin, joka vaatii resoluution 1440x900.
  2. Lisäät peliin kaikenlaisia viipeitä, jotta siitä tulisi kevyempi.

jo123 [13.01.2012 15:25:44]

#

Uskoisit nyt, että tuolla asenteella/perjaatteella sivustasi ei tule yhtään mitään. Antaisit sentään frameraten mennä koneen tehojen mukaan, mutta ei. Lisäksi järjestelmävaatimuksesi ovat, no, melko vaativat shakille. Veikkaan että et tälläkään kertaa kuuntele(lue ajatuksella), koska sinulle on jo samasta asiasta monia kertoja sanottu. Asia nyt on vaan niin, että kukaan ei pelaa shakkia joka vaatii huippukoneen, mutta silti jostakin syystä tököttää(jokin syy on paljolti tehorajoituksesi ja peliesi erinomainen(huomaa sarkasmi) optimointi). (Kun ja) jos et taaskaan kuuntele, niin omahan on ongelmasi.

=D

kpzpt [13.01.2012 15:39:15]

#

AWT,

Minä hylkään tämän AWT ohjelmoinnin, ja rakennan tämän asiakasohjelman tällä caveflyer demon tavalla, AWT ei ole kunnon alusta peliohjelmointiin, on parempi rakentaa oma korvaava kirjasto.

On parempi rasittaa cputa kuin gputa, cpu rasittaminen on suhtkoht turvallista, yleisesti peliohjelmoinnin ongelmat ovat siinä kun kaksi taikka useampi koneen eri osaa kommunikoi keskenään, jos käytän vain cpu rasitetta on tämä rasite kone tasolla turvallista 'mov ax,luku' käskyä konekielessä, lisäksi kun hylkään bufferstrategy (2) :n voin turvallisemmin käyttää clip käskyä tällä plain applet pinnalla jolle sitten lyön tuota caveflyer tyylin bufferedimagea.

AWT:lla ei voi rakentaa niin turvallista peliä, mitä tällä kirjastolla mitä nyt aion, minä hylkään AWT:n.

Lisäisin että te rakennatte minulle hieman ajattelua jossa en ole oikein ajatellut mitä rakennan, menin AWT:n rajojen mukaan, mutta sillä ei pysty rakentamaan mitä vaadin, meni pari vuotta turhaan säätelyyn, mutta, hauskaa ja hienoa toki on ollut, paljon kivoja hetkiä, myös JOGL ja LWJGL versioitten kanssa oli hauskaa.


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Macro [13.01.2012 17:57:55]

#

Miksi CPU:n käyttäminen olisi turvallisempaa kuin GPU:n? Tiedätkö edes, mitä ne ovat?

Minusta näytönohjaimet ovat tehty sitä varten, että niillä lasketaan pelin grafiikoita.

jalski [13.01.2012 18:00:26]

#

kpzpt kirjoitti:

On parempi rasittaa cputa kuin gputa, cpu rasittaminen on suhtkoht turvallista, yleisesti peliohjelmoinnin ongelmat ovat siinä kun kaksi taikka useampi koneen eri osaa kommunikoi keskenään, jos käytän vain cpu rasitetta on tämä rasite kone tasolla turvallista 'mov ax,luku' käskyä konekielessä, lisäksi kun hylkään bufferstrategy (2) :n voin turvallisemmin käyttää clip käskyä tällä plain applet pinnalla jolle sitten lyön tuota caveflyer tyylin bufferedimagea.

AWT:lla ei voi rakentaa niin turvallista peliä, mitä tällä kirjastolla mitä nyt aion, minä hylkään AWT:n.

Häh, nyt putosin kärryiltä... Hei siis oikeasti, tietokone on työtä varten tehty. Eiköhän tuo aina ole pelkkää plussaa, jos saadaan cpu:lta kuormaa siirrettyä muualle. Rajoittamalla homma pelkän cpu:n varaan menetät vain mahdollisuuden rauta kiihdytyksiin sun muihin...

RQ [13.01.2012 18:17:06]

#

kpzpt kirjoitti:

On parempi rasittaa cputa kuin gputa, cpu rasittaminen on suhtkoht turvallista, yleisesti peliohjelmoinnin ongelmat ovat siinä kun kaksi taikka useampi koneen eri osaa kommunikoi keskenään, jos käytän vain cpu rasitetta on tämä rasite kone tasolla turvallista 'mov ax,luku' käskyä konekielessä

Tarviit kuule paljon muutakin kuin jonkun bugisen java-softan, jos haluat näyttiksen rikki. Eiköhän ne laitteet ole käyttämistä varten tehty, ei niitä pelätä tarvii...

jo123 [13.01.2012 18:20:34]

#

Joku on nyt niin jääräpäisesti päättänyt olla jotain mieltä, että ei auta vaikka kuinka sanoisi.

hernih [13.01.2012 18:52:27]

#

Asiahan ei minulle kuulu, mutta henk.koht jotenkin häiritsevän vihreä tuo sivu. En kyllä tykkää yhtään tuosta, mutta mitäpä minä 1280x800 resoillani täällä itken.

kpzpt [13.01.2012 19:06:47]

#

AWT vielä kerran,

Jos käytän tätä Bufferstrategy (2); kutsua canvakseen, niin, se rakentaa flippaavaan tuplabufferin volatileimageista.

Ongelmana on tämä että kaikissa näytönohjaimissa ei ole flippaus mahdollisuutta vaan käyttöön tulee blittaus, jos pelini olisi 11 fps ja flippaus ei toimi, niin tulisi yksi ylimääräinen blittaus joka frame, eli lopulta piirrettäisiin 22 fps sekunnissa, tämä hieman hirvittää minua jos käytössä on nettop linuxilla taikka 1920x1200 resoluutio taikka molemmat.

Kun rakennan pelkän appletin ja otan siihen yhden bufferedimagen 1920x1200, niin voin sitten clipata tätä applettia aina ennen kuin piirrän bufferedimagen siihen, ja taas kaikki graafinen mitä piirretään bufferedimageen tapahtuu int[] jonoissa koska tämä bufferedimage on grapattu ja ohjattu int [] jonoon.


---

jalski [13.01.2012 19:56:06]

#

kpzpt kirjoitti:

Ongelmana on tämä että kaikissa näytönohjaimissa ei ole flippaus mahdollisuutta vaan käyttöön tulee blittaus, jos pelini olisi 11 fps ja flippaus ei toimi, niin tulisi yksi ylimääräinen blittaus joka frame, eli lopulta piirrettäisiin 22 fps sekunnissa, tämä hieman hirvittää minua jos käytössä on nettop linuxilla taikka 1920x1200 resoluutio taikka molemmat.

Huolehdit taas ihan turhanpäiväisiä asioita. Mikset vain keskittyisi pelilogiikan kehittämiseen ja antaisi tuon BufferStrategyn huolehtia siitä, että jokaiselle kyseiselle kokoonpanolle valitaan tehokkain tuettu vaihtoehto tupla puskurointia varten? Eikös se ole sitä varten olemassa? Onko järkevää pudottaa mahdollinen rautatuki pois kaikilta käytöstä sillä perusteella, että jokainen mahdollinen kokoonpano ei välttämättä tukisi kaikkia mahdollisia ominaisuuksia?

Torgo [16.01.2012 14:54:57]

#

kpzpt kirjoitti:

On parempi rasittaa cputa kuin gputa,

Ei vaan juuri päinvastoin. Sitä vartenhan se gpu on tehty, että se ottaisi raskaimman kuorman hoitaakseen cpu:lta. Vai meinaatko että gpu:t ovat täysin hyödyttömiä kapistuksia?

kpzpt kirjoitti:

yleisesti peliohjelmoinnin ongelmat ovat siinä kun kaksi taikka useampi koneen eri osaa kommunikoi keskenään

Miten se on juuri peliohjelmoinnin ongelma? Ja miten se voi muodostua ongelmaksi lautapelisivustolla?

kpzpt kirjoitti:

Ongelmana on tämä että kaikissa näytönohjaimissa ei ole flippaus mahdollisuutta ...
tämä hieman hirvittää minua

Minua hieman hirvittää tämä sinun ajatusmallisi. Sen mukaan jos peli toimii jollain huonosti, niin sen ei saisi toimia hyvin kenelläkään muullakaan.

Tee nyt vain suosiolla kuten jalski ehdotti. Eli keskity niiden pelien kehittämiseen ja jätä tälläinen epäolennainen säheltäminen sikseen.

kpzpt [17.01.2012 08:45:35]

#

AWT ja int[] jonot,

No joo, en sitten tiedä nämä int jonot ja nearest_neighbor versiot mitä minulla on ovat aika epätasaisia grafiikan puolesta, jatkan sittenkin tällä BILINEAR AWT versiolla laitan siihen lisänä pienen tuen näihin int[] jono drawimage_int () käskyihin mitä nyt olen säätämässä, käytän sitten luolaston lentelijät pelissä niitä enemmän, mutta, nämä shakit tammet rastinollat ja kumppanit rakentuvat nyt sitten tällä AWT tuella.

Minulla oli testi jossa ajoin AWT versiota tällä minimi vaatimusten mukaisella kokoonpanolla, eli omalla passiivi jäähyisellä NVIDIA GF6200 näyttiksellä, 1920x1200 resoluutiolla tämä GF6200 tykittää jotain 40-45 fps kenties hieman enemmän jos vielä pienennän sleep viivettä, ja kun minulla on tämä raskain pelini ilmojein pilotit nyt sitten rajattu 12 fps, tämä tarkoittaa että minimi vaatimusten mukaisella laitteella on gpu kuormitus noin 25 % tämä on minusta vielä ihan ok, tehokkaammilla korteilla sitten vielä vähemmän kuormitusta.

Säätelen vielä clip rajoja mitä peleissä on ja lisänä rakennan nämä peruslaudat ilman isoa frameratea, joku max 2 fps saa riittää poistan kaikki turhat animaatiot shakista ja kumppaneista, ainoastaan ip1917 ja muut näpsyttelyt ja naksuttelut saavat jäädä animaatioille.

Minun täytyy laittaa joku jyrkkäsanainen lisenssi ekalle puoli vuodelle jotta on sitten omaa turvaa kun jätkät sitten testaa heikoilla näyttiksillä ja kaikenmaailman linux kokoonpanoilla joissa ei opengl taikka direct3d tukea löydy, puolen vuoden jälkeen toivon että on niin monta testi konetta että voin jo hieman rentoutua, jätän tämän 800ms minimi viiveen jotta cpu on myös aina alle 20 % minun ohjelmani kanssa, kuten tuo aiemmin mainitsemani gpu myös kun noudattaa minimi vaatimus ohjeitani.


---

Rasenger [17.01.2012 17:48:26]

#

kpzpt kirjoitti:

Minun täytyy laittaa joku jyrkkäsanainen lisenssi ekalle puoli vuodelle -

Tässä sinulle ehdotus.

VAROITUS: Tietokoneen kuormittaminen voi aiheuttaa vakavia vaurioita niin koneeseen kuin ihmisiinkin. Poistu sivustolta välittömästi, ja sammuta koneesi. En ota mitään vastuuta sivuston aiheuttamista vahingoista.

Blaze [17.01.2012 18:22:09]

#

kpzpt:lle vois kyl melkeen esittää haasteen: tee sellanen saitti, joka hajottaa mun koneen. Saat satasen, jos onnistut.

pwc [17.01.2012 19:16:04]

#

Blaze kirjoitti:

kpzpt:lle vois kyl melkeen esittää haasteen: tee sellanen saitti, joka hajottaa mun koneen. Saat satasen, jos onnistut.

Laitan toisen mokoman pottiin.

JaskaP [18.01.2012 00:33:16]

#

kpzpt kirjoitti:

Minun täytyy laittaa joku jyrkkäsanainen lisenssi ekalle puoli vuodelle jotta on sitten omaa turvaa kun jätkät sitten testaa

Mitä sä pelkäät, että "jätkät" tulee ja laittaa läskin tummuu vai että vaativat korvauksia kun kone mossahti just Lautapelisivustolla?

Ymmärtääkseni selainpeleistä ei voi saada/vaatia korvauksia. Niitä ei kai ajatella asennettavan koneelle tms. (mikä ei varsinaisesti pidä paikkaansa) ja eihän muuten yleensä selainpelissä edes vaadita minkään lisenssin hyväksymistä.

Toisekseen mikä on todennäköisyys että jonkun kone poksahtaa juuri Lautapelisivuston pelisession aikana JA ko. hemmo on niin nauta-aivo että väittää syyllisen olevan juuri Lautapelisivusto?

Eteenkin kpzpt voisi yrittää arvioida tuota todennäköisyyttä ja sen jälkeen vähän miettiä, funtsia sekä kelata...

Vai pitäisikö ajatella niin että tietokoneilla on jotenkin ihmiselämää vastaava arvo, jolloin koneen "kuoleman" aiheuttaminen tullaan rankaisemaan jossain taivaan porteilla kaikkinäkevän pyhän Pietarin toimesta. Hmmmmmmm...

kpzpt [19.01.2012 11:50:54]

#

Hei taas,

Olen nyt asentamassa tätä release candinate v0.12 versiota, ja otan mieluusti palautetta vastaan tähän sivuston yleisasuun, minulla on idena tämä minun vihreä keltainen teemani, jonka olen ristinyt brasilia teemaksi, ideana on tuoda hieman kesäisiä värejä tähän talveen mikä täällä helsingissäkin on jo vihdoin alkanut, ja mikäs sitä on kesää viettää sitten vielä kesälläkin.

Laitan tuonne sivuston reunalle pienen valikko listan josta voi valita toimia tähän valikko listan oikealle jäävään tilaan.

Mietin myös että laittaisin pienen foorumi ohjelman mukaan tähän asiakasohjelmaan, minulla on tässä palvelimessa tällä hetkellä phpbb mutta siinä on ainakin aiemmin ollut tietoturva aukkoja, mietin ihan omaa foorumi osaa tähän asiakasohjelmaan, minulla on joku aikaisempi testi applet foorumista muutaman vuoden takaa, siintä kenties kehittäisin jotain.

Lisänä olen säätänyt näitä pelilautojen värisävyjä taas hieman paremmaksi, lisäsin värien syvyyttä eli värien rgb arvot eivät enää ole niin kovin lähellä toisiaan, vaan erottelin väri rgb 'etäisyyksiä', eteenkin marsalkkashakki parani kovasti, se oli aiemmin vielä vähän harmaana, mahdollisesti täytyy vielä lisää myöhemmin säädellä näitä väri eroja, otan myös sävyistä vastaan palautetta.


---

User137 [19.01.2012 12:30:00]

#

Lautapelit on 2 fps, eli siis käyttää heikonkin tietokoneen tehoista räikeästi arvioiden n. 0.01%. Ei ole pelattavalla tasolla.

Lisäksi kursorin osoittama ohjeteksti oli liian pieni luettavaksi.

t0ll0 [19.01.2012 13:13:00]

#

On sivusto kyllä muuttunut sitten viime käynnin..

Minun mielipiteitä ja näkemyksiä,
Sivuston osoite kertoo mitä sivusto pitää sisällään joten asiakasohjelman voisi laukaista samantien ja jättää infot ja foorumit ja muut pieninä linkkeinä asiakasohjelman alapuolelle jos jotakuta kiinnostaa niitä lukea..

En tiedä onko sinun ongelma mutta joka kerta tämä valittaa että java on vanhentunut vaikka asensin uusimman version uudelleen. Win7 + chrome.

Lautapelien kuvakkeet voisivat olla suurempia ja niiden ympärillä voisi olla enemmän tilaa. Kuten User137 sanoi niin ohjetekstit ovat todella pienet.

Tuntuu hirveän hankalalta päästä peleihin? vaatii useampia klikkauksia vai olenko liian hätäinen.

Olen yllättynyt kuinka vähän itse pelit ovat kehittyneet viimeisen vuoden aikana.

"Kotimaisia sotalautapelejä" tekstit häiritsee kun tulee joka kerta esille kun poistuu pelistä.. Tuntuu kankealta ja hitaalta

kpzpt [20.01.2012 17:21:44]

#

Julkaisu kandinaatti v0.12,

Tässä taas tätä kehittely ihmettelyä.

Minulla on nyt siis tämä RC eli julkaisu kandinaatti työn alla, tässä on sitten seuraava vaihe itse pelattava versio, juttelen vielä viestintäviraston kanssa, ainakin palvelun tarjoajani sanoi että voin ilman huolia laittaa harrastukseni nettiin, heidän tiedossaansa ei ole laki aloitteita jotka haittaisivat sellaisen henkilön harrastuksia joka ei ole insinööri taikka ihan oikea ohjelmoija.

Minulla on ihmettelyn kohteena tämä sivuston toimivuus, ei tällä kertaa itse pelien mutta asiakasohjelman ja pelaajien kuljettaminen eri vaiheissa mitä pelien pelaaminen ja käynnistäminen sitten vaatii, myöskin on ihmettelyjä koska olen ajatellut että olisi kolme vaihtoehtoa mitä valita, ensin tämä live kaksin peli eri tietokoneitten välillä sitten samat kaksin pelit vielä tallenteilla ja viimein vielä kaksin pelit samalla tietokoneella eli vuoron perään siirtelyä kuten nuo demot tällä hetkellä jo ovatkin.

Eli otan kaikkea kommenttia ja ehdottelua vastaan siihen kuinka säädän pelien valinnat ja tallenteitten ja peli filmien katselemiset, myöskin otan palautetta tähän ideaan että julkaisen myös koti koneelle yhden applicationin jossa pelien grafiikat ladattaisiin sitten omalta kovalevyltä muutamassa sekunnissa näin pienentäen kaikkea latausodottelua ja helpottaen pelien vaihteluja.

Eli otan kaikkea mitä keksitte pyytää taikka ehdottaa vastaan.


---

Lebe80 [21.01.2012 01:32:12]

#

Lueppas tämä ketju alusta, niin veikkaan että pari palautteeksi kelpaavaa viestiä on viestien joukossa.

temu92 [21.01.2012 02:23:30]

#

Testasin ekaa kertaa ja oli kyllä niin tökkivä kokemus, että jos älyttömät FPS-rajat (2 fps max) ei poistu niin eihän noita kukaan pelaa. FPS rajoitus näyttää vaikuttavan myös pelivastustajan tekoälyn nopeuteen (oletan että se oli tekoäly) ja täten vastustajan siirrot pelissä kestivät iäisyyden.

Jos haluaa katsoa miten Javapeli "hajottaa" CPU:n ja GPU:n niin Minecraft pyörii koneellani ruudulle piirrettävän tavaran määrästä riippuen 150-300 FPS eikä koneeni osille tapahdu tasan yhtään mitään (lue: mene rikki). Se teho mitä prosessoreista ja näyttiksistä saadaan on tarkotettu käytettäväksi, eikä sitä tarvitse "säästää".

P.S. Se on kandidaatti, naatti on juurikasvin maanpäällinen osa.

Lebe80 [22.01.2012 15:46:12]

#

Ja itse välttäisin kotokoneelle ladattavia erillisiä asiakasohjelmia, jottei pelaajilla olisi puolen vuoden päästä 125 erilaista versiota. Eli kun et erikseen ala jakelemaan mitään erillisiä ohjelmia, niin kaikilla pelaajilla on tällöin hyvin todennäköisesti samat "asiakasohjelma"-ohjelmaversiot käytössä.

kpzpt [22.01.2012 18:08:52]

#

Päivitystä,

Lautapelien käynnistys kuvakkeitten kokoa on kasvatettu 15 % nyt ovat riittäviä.

Lautapelien käynnistys kuvakkeista kertovia teksti palkkejä ja niitten kokoa on kasvatettu 30 % tämä on nyt minusta riittävää.

Sivuston pelit ovat muuttuneet valtavasti vuoden aikana, viime vuoden loppukesällä oli sellainen isompi grafiikan loksahtaminen mistä lähtein ovat olleet aika samaa mitä nyt.

Java JRE mitä käytetään on versio 1.5 JRE jotta MAC käyttäjät voivat käyttää sivustoa, tämä on vain minun laiskuuttani kun en jaksa kirjoittaa sekä 1.5 MAC että 1.6 taikka 1.7 LIN ja WIN Java koodissa on tapahtunut muutosta eri versioitten vaihtuessa.

Korjasin tuon 2 fps mikä oli tuossa alkusivulla on nyt täysin riittävä 5 fps, korjaan sen vielä sammumaan 1 fps sitten kun asiakas ei käytä mitään ruudulla.

Korjasin tuon että pelit ovat max. 12 fps, laitoin ruhtinaallisen 13 fps, mikä pehmensi ip1917 ja luolaston lentelijät grafiikka demoja huomattavasti.

AsiakasOhjelma jonka laitan applicationiin kotikoneelle on itseäänsä päivittävä eli se ylitse kirjoittaa edellisen version aina kun päivittää itsensä, ja mahdollisesti ei käynnisty ennen päivitystä jos uudempi on linjalla.

---

Kirjoittelen lähipäivänä jonkinlaisen html tyylisen skripti kielen jolla sitten tuon sivuston etusivun kaikki menut ja valikot säädän, jotta ei tarvitse koodata javalla etusivun asetelmia aina kun jotakin haluaa muuttaa, vaan voin editoida palvelimella yhtä teksti tiedostoa ja siten päivittää sivuston toimivuutta ja ulkoasua, sitten katselen vielä ideaa että laittaisin ihan super ultra kevyen foorumin asiakasohjelmaan, tuo phpbb mikä nyt on aiheuttaa vähän huolta, jos käytän linuxissa iptablesia ja ainoastaan html ja php fileitä eikä mitään ylimääräisiä ohjelmia, liekö sitten olen turvatummalla palvelimella.

---

RQ [22.01.2012 18:38:46]

#

kpzpt kirjoitti:

Korjasin tuon 2 fps mikä oli tuossa alkusivulla on nyt täysin riittävä 5 fps, korjaan sen vielä sammumaan 1 fps sitten kun asiakas ei käytä mitään ruudulla.

Korjasin tuon että pelit ovat max. 12 fps, laitoin ruhtinaallisen 13 fps

Ihanko oikeesti? Mä en pysty edes harkitsemaan pelaamaan tota 13 fps, saati sitten 5 fps. Suoraan sanoen järkyttävä pelikokemus.

Peli käynnissä Java rasittaa mun CPU:ta alle 1%, miksen saa pelata sun peliä @ 60 fps niin kuin kaikkia muitakin pelejä? Jos nykyajan vaativimmat pelitkään ei saa mun koneen osia rikki, en usko, että mikään sun java-viritelmäkään siihen pystyy.

lainaus:

Jos Caveflyer toimii jatkuvasti alle säädetyn frameraten, taikka GPU yli 40%, niin, sammuta Caveflyer, Caveflyerin on tarkoitus toimia noin 16 framen nopeudella ja CPU ja GPU vähemmän kuin 30%...

Miksi sen on tarkotus viedä koneesta alle 30%? Ei ne helvetti siitä rikki mene.

AkeMake [23.01.2012 00:13:36]

#

lainaus:

Java JRE mitä käytetään on versio 1.5 JRE jotta MAC käyttäjät voivat käyttää sivustoa

Tuon kommentin jälkeen menin mielenkiinnolla katselemaan sivuja, josko voisin nyt pelata macillani tätä "asiakasohjelmaa". Sitten hoksasinkin, että lupasit Mac käyttäjien voivan käyttää sivustoa, etkä suinkaan pelata pelejä. :D Edelleen pelaamaan mennessä käväisee hetken aikaa Java-kuvake ja tämän jälkeen tulee ilmoitus "Virhe. Lisätietoja saat osoittamalla" ja lisätiedot ovat samat kuin aikaisemminkin olen maininnut:

lainaus:

Java-liitännäinen 1.6.0_26
Käytetään JRE-versiota 1.5.0_30-b03-389-9M3425 Java HotSpot(TM) Client VM
...
load: class main._Main not found.
java.lang.ClassNotFoundException: main._Main
...
at java.lang.Thread.run(Thread.java:655)
Poikkeus: java.lang.ClassNotFoundException: main._Main

En kyllä millään usko, että koneessani oleva Java olisi mennyt sekaisin ja sen vuoksi lautapelit eivät toimisi (aikaisemmin ovat toimineet), kun samaan aikaan kaikkialla muualla pyörivät Javat pelittävät normaalisti. Taitaa vain pelisi blokata minut, kun koneeni ei ole riittävän tehokas. :P

kpzpt [23.01.2012 10:05:55]

#

Class main._Main not found,

Tämä on kyllä mielenkiintoista ja hieman herättää huomion kiinnon, en oikeastaan keksi mitään muuta syytä miksi ei lataudu kuin että MAC toimii hieman eri tavalla mitä LIN ja WIN tietokoneet, html file kuitenkin latautuu oikein jotenka portti 80 on auki ja tietääkseni myös .JAR file ladataan samasta portista.

Yksi mitä jo koetin on että tuo pack200 packer ei toimisi MAC:in kanssa, mutta, sekään testi ei auttanut, koetin nyt siirtää tämän .JAR fileen ja appletin codebasen pois toisesta domainistani ja siirsin kaikki asiakasohjelman fileet tähän minun pää domainiini, tämä on aina mielenkiintoista kun jollakulla ei käynnistä mutta itsellä käynnistää.

Olen pahoillani mutta en tiedä oikeastaan mitään kohtaa mitä muuttaa, minulla on perus asennettu apache joka tuota .JAR filettä jakaa ja oletan että sinulla on perus sun java joka tuota .JAR filettä sitten purkaa ja käynnistää.

Voikohan tuo alaviiva olla syynä mikä tuossa main luokassa on mukana, koetan vielä tässä samantein ilman sitä, hetki vaan, lisäys, no niin, nyt on sitten tuo applet tuossa päädomainissa ja main luokka on ilman alaviivaa, koetappas uudestaan taas kerran, olen pahoillani jos en osannut ratkoa tätä ongelmaa.

---

jo123 [23.01.2012 14:55:03]

#

Ota tuo sleepin säätö pois tai edes laita mahdolliseksi sen pois kytkeminen. Siis oikeasti! Samoin sinun tulisi mahdollistaa maksimiframeraten säätäminen (mielellään häkkyrä oletuksena pois kokonaan). Pelikokemus on ikävä näillä asetuksilla, usko pois. Minun suhteellisen tehokas kone ei edes jaksa pyörittää kaikkia pelejä kunnolla, koska sen täytyy olla käyttämättömänä 85% ajasta.

kpzpt [23.01.2012 15:56:29]

#

Sleep800ms,

Minulla on kylläkin ollut tämä 800 ms minimi CPU sleep joka sekuntti, muutin sen nyt 750 ms, eli 25 % voi CPU thread olla kun pelaa, tämä on jo enemmän mitä tarpeeksi, koska minun ikivanha ykkös AMD Athlon 1.733Ghz pyörittää näitä raskaimpia pelejä ip1917 rastinolla ja mshakki jotain CPU 14 % ja GPU GF6200 5%-30%.

En ihan vielä laita framerate säätöä, mietin sitten loppuvuodesta kun kaikki menee hyvin, mutta, en usko että tulen ennen jotain GPU CPU murrosta laittamaan kuin enintään 20 fps, mikä on jo todella smooth näin hidas tempoisissa peleissä kuin lautapelit vain voivatkaan olla peleissä joissa ruudulla on vain kevyttä liikettä ja enin osin kaikki on paikallaansa, ja huomauttaisin jälleen kerran että tämä tulee olemaan eninosin sotalautapelejäsivu jossa on vain kevyttä ruudun päivitystä vaativia pelejä.

RQ [23.01.2012 17:48:19]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on kylläkin ollut tämä 800 ms minimi CPU sleep joka sekuntti, muutin sen nyt 750 ms, eli 25 % voi CPU thread olla kun pelaa

Milläköhän laskulla sä tollaseen tulokseen pääsit? Mulla tuo ei edelleenkään vie kuin 0-1% CPU:sta. Joskus hyppää huimaan 2%:iin.

Usko pois vaan, mun kone ei hajoa vaikka CPU joutuisi käyttämään ehkä jopa 3% tehoistaan pyörittääkseen peliä @ 60 fps.

kpzpt kirjoitti:

En ihan vielä laita framerate säätöä, mietin sitten loppuvuodesta kun kaikki menee hyvin, mutta, en usko että tulen ennen jotain GPU CPU murrosta laittamaan kuin enintään 20 fps, mikä on jo todella smooth näin hidas tempoisissa peleissä kuin lautapelit vain voivatkaan olla peleissä joissa ruudulla on vain kevyttä liikettä ja enin osin kaikki on paikallaansa, ja huomauttaisin jälleen kerran että tämä tulee olemaan eninosin sotalautapelejäsivu jossa on vain kevyttä ruudun päivitystä vaativia pelejä.

Mikään ei tule loppuvuodesta menemään hyvin niin kauan kuin tuo idioottimainen sleep-rajoitin on käytössä. Pelit on kaikkea muuta kuin smoothia, esimerkkinä vaikka Mylly-peli. Siinä lautaa klikatessa pelinappula ilmestyy parhaimmillaan 750ms myöhässä, kun nukut sen 750ms kerralla etkä jaa sitä tasaisesti siihen sekuntiin. Ja jos klikkaa nopeasti kahta eri paikkaa, jää ensimmäinen klikkaus kokonaan rekisteröimättä, kun softa nukkuu.

Macro [23.01.2012 17:51:47]

#

RQ kirjoitti:

Milläköhän laskulla sä tollaseen tulokseen pääsit? Mulla tuo ei edelleenkään vie kuin 0-1% CPU:sta. Joskus hyppää huimaan 2%:iin.

Nähtävästi kpzpt:stä 10 ms sekunissa työtä = 1% prosessorin kuormitusta, 1000 ms sekunissa = 100% ja 250 ms sekunissa = 25%.

Teuro [23.01.2012 18:09:42]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on kylläkin ollut tämä 800 ms minimi CPU sleep joka sekuntti, muutin sen nyt 750 ms, eli 25 % voi CPU thread olla kun pelaa, tämä on jo enemmän mitä tarpeeksi, koska minun ikivanha ykkös AMD Athlon 1.733Ghz pyörittää näitä raskaimpia pelejä ip1917 rastinolla ja mshakki jotain CPU 14 % ja GPU GF6200 5%-30%.

Huomaa kuitenkin muiden prosessien aiheuttama kuormitus laskuissasi. Erityisesti on todella kurjaa pilata muiden peli-ilo tekemällä pelit mahdottomiksi pelaamiselle. Se etei oma konees (muka) jaksa pyörittää pelejä ei ole pätevä syy estää muiden pelikokemus.

Oletko myös huomioinut nukkumisen aiheuttavan kuormitusta koneelle? Sen tarkoitushan on antaa muillekin prosesseille prosessoriaikaa. Tuollainen 750 sleep sekuntia kohden on aivan kohtutonta. Hitaammilla koneilla ei välttämättä ehditä piirtää, kun koko aika menee nukkumiseen. Tärkeintähän olisi piirtää, eikä nukua. Käyttöä vartenhan ne komponentit on hankittu. Sopiva nukkumisaika olisi varmaankin jossain 10 ms paikkeilla, mutta matopelioppaassa esitelty malli olisi varmaankin hyvö alku?

kpzpt kirjoitti:

En ihan vielä laita framerate säätöä, mietin sitten loppuvuodesta kun kaikki menee hyvin, mutta, en usko että tulen ennen jotain GPU CPU murrosta laittamaan kuin enintään 20 fps, mikä on jo todella smooth näin hidas tempoisissa peleissä kuin lautapelit vain voivatkaan olla peleissä joissa ruudulla on vain kevyttä liikettä ja enin osin kaikki on paikallaansa, ja huomauttaisin jälleen kerran että tämä tulee olemaan eninosin sotalautapelejäsivu jossa on vain kevyttä ruudun päivitystä vaativia pelejä.

Perustelusi ovat aivan nurinkuriset, koska mitä kevyempi peli, niin sitä suuremaksi fps voi nousta laitteiston suuremmin kärsimättä. Raskaammissa peleissä fps rajoitin saattaa olla tarpeen.

Sopiva fps olisi syytä antaa pelaajan päätettäväksi tällöin sen voisi säätää omalle koneelle sopivaksi. Laita vaikka sopiva varoitusteksi ppelotteeksi, jos pelottaa liiaksi. Tällä hetkellä olisi mukava olla apuna ja vinkata, mutta ei sinua tunnu kiinnostavan muiden mielipiteet.

kpzpt [24.01.2012 19:29:01]

#

Framerate,

Tämä framerate on aina keskustelun aiheena kun peleistä kysytään ja puhutaan, minulla on jo monta kertaa huomautettu että sivustoni framerate on liian alhaalla, mutta, huomauttaisin että mitä frameratea muut sivustot sitten pitävät jotka shakkia tammea rastinollaa tarjoavat, itse pelaan http://www.flyordie.com sivustolla ja heillä on enin osin täysin staattinen lauta, minä koen että olen jo hyvinkin rohkea ellen liiankin kanssa, kun ylläpidän 5-12 fps vauhtia sivustollani, tässä on kuitenkin kyse perus java appletista, android taitaisi pyörittää sitten paremmin.

Ja mitä tähän minun ikivanhaan Linux Athloniin jossa tämä GF6200, niin mainitut jaksaa pyörittää esim. ip1917 peliä noin 40-45 fps ja on vielä hyvät sleep viiveet, ja olen säätänyt tällä hetkellä noin 12 frameraten ip1917 peliin, jotenka yli 25 % tehoilla on gpu kun peli käy, ja minun on valitettavasti pakko ottaa huomioon että joku ei noudata näitä minimi vaatimuksia vaan yrittää tykittää alitehoisella laitteistolla, en halua mainetta että peli rikkoo aina kaikki alle GF6200 koneet, tätä vähän väheksyttiin kun viimeksi sanoin että peliohjelmoinnin ongelmat ovat siinä kun ohjelma käyttää kahta taikka vielä useampaa laitetta kerrallaan, mutta, tämä datan siirto on ongelma, yleensä tämä siirto on perusmuistin ja näytönohjaimen muistin välistä java2d:n kanssa, kaikilla ei kytkeydy hardware kiihdytys vaikka yritän laittaa bufferstrategyä, ja vielä voi käydä kesken pelinkin niin että bufferedimage menettää kiihdytyksensä.

Mutta, tämä on minulle vähän harmaata aluetta tämä koko aihe, olen sotalautapeliharrastelija tietokoneeni kanssa, en oikea ohjelmoija, fanitan herroja norm kroeger ja gary gribsby ovat minulle tuttuja jo 80 luvun puolivälin jälkeen, tosin tässä on ollut noin 5 vuoden tauko kun kaikki peli kaverit ovat aikuistuneet perheeseensä taikka työhönsä, ja itse jäänyt heilumaan tämän projektin kanssa paperi pinoineni.

---

Blaze [24.01.2012 19:59:22]

#

kpzpt kirjoitti:

heillä on enin osin täysin staattinen lauta, minä koen että olen jo hyvinkin rohkea ellen liiankin kanssa, kun ylläpidän 5-12 fps vauhtia sivustollani

Niin, sillä nyt on merkitystä, onko se lauta ihan oikeasti staattinen, vai yritetäänkö siinä animoida jotain. Jos yritetään, niin kantsii kattoa, että se animointi pyörii tarpeeks isolla frameratella, että se näyttää sulavalta tai muuten se näyttää vielä rumemmalta kuin ihan rehellinen staattisuus.

Suurin ongelma nyt ei oo kuitenkaan edes tuo tökkivä animaatio, vaan -- umm, mitä tää on suomeks? -- "unresponsiveness". Applettis hukkaa kaks klikkausta kolmesta ja sillä kolmannellakin kestää tuo sekunti tulla voimaan oletettavasti hitaan ruudunpiirron takia. En minä halua klikata kuutta kertaa ruutua laittaakseni ristinollaristini siihen.

kpzpt kirjoitti:

minun on valitettavasti pakko ottaa huomioon että joku ei noudata näitä minimi vaatimuksia vaan yrittää tykittää alitehoisella laitteistolla, en halua mainetta että peli rikkoo aina kaikki alle GF6200 koneet

Se mun tarjous koneen hajottamisesta on vieläki voimassa. Voidaan ottaa kohteeksi miniläppäri tai toi mun telkkarikone (nVidia ION) jos et uskalla tätä tehomyllyä haastaa.

kpzpt [24.01.2012 20:52:46]

#

Tökkivä hiiri,

1)
Minulla on tämä hiiri kontrolli kokonaan uudelleen kirjoituksen kohteena kuten myös näppäinlukukin, tämä edellinen pelkkä beta versio v9.3 niin siinä oli kaikki jo tuollaiset toiminnassa, tämä RC BETA v0.12 taasen ei vielä sisällä täysin hiiri ja näppäin lukuja vain pienet esi versiot on asentuneena.

2)
Tuo olisi varmaankin ihan mukavaa jos saisin testikoneita käyttööni, testaan tietenkin ensin että toimii tuon 30 min omalla koneellani, ennen kuin uskallan luovuttaa muitten testeihin asiakasohjelmaani.

---

Teuro [24.01.2012 23:17:59]

#

kpzpt kirjoitti:

minun on valitettavasti pakko ottaa huomioon että joku ei noudata näitä minimi vaatimuksia vaan yrittää tykittää alitehoisella laitteistolla, en halua mainetta että peli rikkoo aina kaikki alle GF6200 koneet

Koneeni ei ole mennyt rikki, vaikka olenkin yrittänyt pelata lautapelejäsi. Konettani ei voi pitää millään mittarilla tehokkaana.

kpzpt kirjoitti:

tätä vähän väheksyttiin kun viimeksi sanoin että peliohjelmoinnin ongelmat ovat siinä kun ohjelma käyttää kahta taikka vielä useampaa laitetta kerrallaan

Kannattaa huomata, että kone käyttää mitä luultavimminkin kaikki siihen asennettuja komponentteja. Siellä kuitenkin on väylänohjainta, muistinohjainta, muistipiirejä, prosessori, näytönohjain, jne... Et mitenkään voi taata, että käyttäisit vain osaa koneen komponenteista java-ohjelmalla.

Lisäksi minua ehkä hiukan ihmetyttää, että miksi pyydät kommentteja ja apuja toisilta, kun kuitenkaan et ole missään määrin halukas muuttamaan mitään suositeltua. FPS 13 on suuntaus oikeaan, mutta voisit kertoa sen kahdella tai kolmella, niin pelikokemus olisi miellyttävämpi.

Ennen kuin alat selittäämään koneen hajoamista haluan esittää pienen referenssin pelistä far cry, jota pelasin 1024 * 768 /32 moodissa FPS:n ollessa tasaisesti yli 30. Peli on siis First person shooter peli melko raskaalla 3D mallinnuksella toteutettuna. Peli siis vaatii laitteistolta ruutia hyödyntäen minulta koko saatavilla olleen kapasiteetin. Ja laitteistoni paras osa oli ja on edelleen AMD athon 2600+. 266 MhZ muistia oli 768 Mt.

Edellisen valossa uskallan väittää, että lautapelit eivät voi rikkoa konettani, tai mikäli rikkovat olen siitä itse vastuussa.

User137 [25.01.2012 21:55:17]

#

kpzpt kirjoitti:

... mutta, huomauttaisin että mitä frameratea muut sivustot sitten pitävät jotka shakkia tammea rastinollaa tarjoavat, itse pelaan http://www.flyordie.com sivustolla ja heillä on enin osin täysin staattinen lauta, minä koen että olen jo hyvinkin rohkea ellen liiankin kanssa,..

Eihän shakkipelissä tavallisesti tarvitse päivittää koko näyttöä jos vain kursorin luona oleva grafiikka muuttuu. Ainakaan tuolla sivulla oleva ristinolla ei tainnut missään vaiheessa päivittää ruutua, joten ei voida edes puhua fps:stä.

Ja tässä kirjoittaessa pyörii, testin vuoks, taustalla Minecraft Java appletti 1680x1050 resoluutiolla @ 100 fps.

Esittelen sitten sellaisenkin vaihtoehdon jota monissa peleissä käytetään, eli dynaaminen animaationopeus. Lähdetään oletuksesta että joka piirtoframen välissä suoritetaan vähintään kerran sleep(1), se on tarpeeksi antamaan muille prosesseille aikaa, ja vähentämään kuormitusta. Järjestelmältä saa tiedusteltua kellomuuttujan, jonka avulla voi hyvin tarkasti laskea paljonko aikaa framien välillä on kulunut. Tavallisimmissa kielissä tarkoittaa GetTickCount:a. Eli jos otetaan esimerkki 50 fps, niin se tarkottaa 1000/50, eli 20 millisekuntia. Sillä framellä siis animoidaan 20 millisekunnin edestä. Ja etuna tällä tyylillä on että fps:stä riippumatta peli toimii joka koneella samaa vauhtia, vaikka näillä voi olla täysin eri fps.

Toiseks, kuulosti myös hitusen siltä että appletissasi tapahtuu ehkä enemmän piirtämistä kuin tarvitsisi. Ettei taustalla olisi joku 2000x1600 kuva, jota piirrät skaalattuna eri välipuskureiden kautta myös pienen resoluution näytöillä?

kpzpt [26.01.2012 08:48:12]

#

Muista netti peleistä,

Heh, Minecraftin mainitseminen saa aikaan hymyn minulla, minulla on toki enemmän kuin yksi peli rakenteilla, mutta, en usko että pelini tulevat koskaan, taikka ainakaan ennen jotakin isoa kehitys rysähdystä itsessäni olemaan verrattavissa minecraft peliin, taikka titan sarjaan, taikka muihin isompiin JOGL ja LWJGL peleihin, minulla on pieni idea rakentaa laudalle erillaisia selain pelejä ja sillä yritän kantaa tätä sivustoa sitten eteenpäin, lähinnä rakennan sotalautapelejä sitten.

Minulla on tuo 1 fps tällä hetkellä miniminä, ajattelin pudottaa tämän 0.2 fps, eli joka viides sekuntti olisi tämä alin piirtoraja, minun täytyy muuttaa AsiakasOhjelmaa tätä varten hieman, ja korjaan AO:sta samalla sitten tämän että hiiri ja näppäin painallukset eivät aina tule havaituksi, tänään ja huomenna ajattelin laittaa kuitenkin tuon html tyylisen pienen käsky kannan txt fileisiin, josta sitten luettaisiin palvelimen puolella tuo etusivun menusto ja ikonit, kun sitten lataan tämän txt fileen palvelimesta aina asiakasohjelmalla niin ei tarvitse koodata tuohon java koodiin tuota etusivun menu viidakkoa ja voin aina helposti palvelimella txt tiedostoja muuttaen säätää sivuston julkisivua.


---

Teuro [26.01.2012 09:29:43]

#

Lukuisista neuvoista huolimatta olet päättänyt jatkaa valitsemallasi tiellä. Tämä sinulle sivuston kehittäjänä ja pääohjelmoijana toki suotakoon, mutta nyt ole kohtalaisen vakuuttunut siitä, että ole kykeneväinen ottamaan vastaan perusteltua kritiikkiä.

En usko kuitenkaan sivustoasi tai pelejäsi kykenee pelaamaan 384 millitavun muistilla. En toivota projektille onnea, koska se ei varmaankaan riitä. Kuitenkin peliä ja sivustoa kannattaa kehittää käyttäjien näkökulmasta.

kpzpt [26.01.2012 14:01:54]

#

framerate,

Minä nostin nuo aikaisemmat frameratet peruslaudoissa aina 7 fps asti ja animoiduissa peleissä aina 15 fps asti, tuo 15 fps on tavallaan jo puolet taikka neljännes fps, mitä sitten kukin vaatiikaan.

Kyllä minä tässä tätä palautetta käsittelen ja vaatimuksia ja toiveita tarkoin harkitsen.

---

Macro [26.01.2012 21:05:21]

#

Mikset laittaisi sitä FPS:ää vaikka 50:een, ja testaisi itse miltä se näyttää? Ehkä voisit huomata, että miksi tässä on siitä sinulle sanottu.

Lebe80 [26.01.2012 21:52:17]

#

Macro kirjoitti:

Mikset laittaisi sitä FPS:ää vaikka 50:een, ja testaisi itse miltä se näyttää? Ehkä voisit huomata, että miksi tässä on siitä sinulle sanottu.

"muutin nyt hevosnappulan varjostusta vähemmän tummaksi, ja muutin frameraten 0,1fps."

kpzpt [27.01.2012 10:28:16]

#

Macro kirjoitti:

Mikset laittaisi sitä FPS:ää vaikka 50:een, ja testaisi itse miltä se näyttää? Ehkä voisit huomata, että miksi tässä on siitä sinulle sanottu.

50 fps,

Minulla on bufferstrategy(2) käytössä, tämä tarkoittaa flippaavaa tuplabufferia, koko asia ei ole kuitenkaan ihan näin ruusuinen, sitä on näytönohjaimia ja käyttöjärjestelmiä jotka eivät täysin tue flippausta, ainakin minun linux nvidia ajurit eivät käytä flippausta, jos laittaisin 50 fps ja kun minulla on tämä tuki fullhd asti eli 1920x1200 ja sitten käytän ilman flippausta olevassa käyttöjärjestelmässä taikka näytönohjaimessa ohjelmaani, niin, tällöin yrittäisi minun asiakasohjelmani piirtää ensin 50 fps vauhtia ruudulle ja vielä lisänä blittaus, eli vielä toinen 50 fps tämä tekee 100 fps vauhdin ja näyttö koko tuettuna aina 1920x1200 asti, tämä on monella käyttäjistä jo liikaa, minulla on tuki näytönohjaimille jotka ovat nopeampia mitä NVIDIA GF6200 mutta myös tälle GF6200:lle, jolla ajan itse jotain 40-45 fps maksimi fullhd vauhtia kun testaan rajoja mm. rastinolla ja ip1917 peleilläni, mutta en halua käyttää kuin enintään 30 % tästä minimi vaatimusten mukaisesta GF6200 gpusta.

Lisänä huomauttaisin että ainoastaan luolaston lentelijät demo on paremman näköinen kun framerate on korkea, mutta siinäkin on jokin 33 fps jo niin hyvä että enempää ei tarvitse eikä edes huomaa vaikka on käytössä, luolaston lentelijät on tämä minun int[] jono pelini, siinä ei ole sitten ilmeisesti tätä bufferstrategyä jotenka se pyörii minun GF6200 ohjaimessani pelkällä appletilla fullhd tilassa noin 85-90 fps.

---

Lumpio- [27.01.2012 12:48:27]

#

kpzpt: Mulle tuli fyysisesti semmonen olo että meinaa loppua henki kesken kun luin tota ekaa lausettas, joka on myös eka kappale. Ehkä sun pitäisi pistää allekirjoitukseesi käyttöehdot ettet joudu vastuuseen jos joku tukehtuu lukiessaan postauksiasi?

jimi-kimi [27.01.2012 13:39:32]

#

"muutin.­lau­sei­ta.­hel­pom­min.­lu­et­ta­vik­si.­pie­nem­pi.­keuh­koi­sil­le.­ja.­sa­mal­la.­ti­pu­tin.fps.­ra­joi­tuk­sen.0.001.­li­sä­sin.­sa­mal­la.­si­vuil­le­ni.­va­roi­tuk­sen.et­tä.­lu­ki­jan.­pi­tää.pitää.10s.­tau­ko.­pis­tei­den.­vä­lis­sä.­jot­ta.­ke­nen­kään.­ke­ho.ei.­ra­sit­tui­si.y­li.0.0000000001%."

kpzpt [27.01.2012 17:44:07]

#

Äidinkieli,

Minulla on yhä tämä minun äidinkieleni peruskoulu 6 ja aikuislukio 2 suoritettua kurssia 7 ja 5, olen yhä pahoillani tästä kieliopillisesta huvittelusta mitä aikaansaan, yritän lukea aina välistä tätä ostamaani pirkko leinon suomen kielioppi kirjaa.

Aikuislukio matikka on tällä hetkellä 9.8 ja fysiikka 9.0, mutta ei niistä enää tämän enempää, tämä suomen kieli on aina ollut minulle vähän laiskuutta aiheuttavaa, olen monikulttuurinen henkilö, pohjoismaalainen kuitenkin, en itse asiassa ole omaksunut kumpaakaan kieltä mitä geneettisesti kannan, molemmat kielet jääneet vähän puoliväliin taikka jotain noin.

---

RQ [28.01.2012 01:53:48]

#

kpzpt kirjoitti:

yritän lukea aina välistä tätä ostamaani pirkko leinon suomen kielioppi kirjaa.

Luulis, että pelkän kirjan otsikon lukemalla osaisi jo kirjottaa "pirkko leinon suomen kielioppi kirjaa" virheittä.

ErroR++ [28.01.2012 14:17:04]

#

Ärsyttää aika paljon toi 4 FPS. Caveflyerissä on kyllä ihan riittävä 16 FPS, mutta kyllähän sitäkin saisi nostaa.

jo123 [29.01.2012 17:03:32]

#

kptz ei ole ymmärtänyt perjaatetta, että asiakasta kannattaa kuunnella. Menee hermo :D.

Grez [29.01.2012 17:16:32]

#

Mulla menee hermo tohon "perjaatteeseen". Periaate

kpzpt [04.02.2012 16:10:27]

#

Hei taas,

Olen nyt päätynyt rakentamaan tätä linjaliikennettä palvelimen ja asiakasohjelman välillä, en ihan vielä pelien linjaliikennettä kytke koska en ole vielä jutellut viranomaisten kanssa, ainakin tämä minun palvelimen palveluntarjoajani antoi luvan käyttää palvelintaan tavalla jota aion.

Myöskin olen säätänyt tätä valikkosivun ulkoasua, valikkosivuun sisältyy vasenpalkki ja oikean puoleinen tila jossa voi katsella sitä mitä sitten vasemmalta valikoidaan.

Tässä oikealla on sitten kun valikoidaan peli, niin toiminta buttoneita joista voi taas valita lisää tekstiä ja toimintaa ruudulle, ainakin ohjeet ja listan käynnissä olevista peleistään laitan, mietin että myös pienen mini ruudun jossa voisi seurata mitä pelejä itsellä on jo käynnissä ja kenties pieni mahdollisuus katsella filminä käynnissä olevia pelejään.

Tämä on aika säätelyä tämä vaihe kun joutuu nyt sitten vihdoinkin päätymään johonkin ulkoasuun mitä sitten ylläpitää jatkossa, että tälleen.


---

_Pete_ [05.02.2012 00:28:50]

#

kpzpt kirjoitti:

Tämä on aika säätelyä tämä vaihe kun joutuu nyt sitten vihdoinkin päätymään

Onnittelut, olet siis "päässyt" siihen mikä on peleissä kaikistä epäoleellisinta.

Se on oleellisinta että peli toimii, ei että on grafiikan väriä vaihdettu eriksi.

ankzilla [05.02.2012 01:18:25]

#

kpzpt kirjoitti:

... en ihan vielä pelien linjaliikennettä kytke koska en ole vielä jutellut viranomaisten kanssa, ainakin tämä minun palvelimen palveluntarjoajani antoi luvan käyttää palvelintaan tavalla jota aion.

Mitä ... minä luen yhdeltä aamuyöstä?

Edit: Anteeksi kielenkäyttöni.

Grez [05.02.2012 11:39:23]

#

Mitä tarkoittaa "linjaliikenne" tässä yhteydessä?

Lebe80 [06.02.2012 09:25:46]

#

Grez kirjoitti:

Mitä tarkoittaa "linjaliikenne" tässä yhteydessä?

kpzpt vetää siitä isosta vivusta ja kaikkiin peleihin tulee sen jälkeen brazil-teema isommilla nappuloilla.

kpzpt [06.02.2012 09:34:43]

#

linjaliikenne,

Hmmh, linjaliikenteeni AsiakasOhjelman ja PalvelinOhjelman välillä on tällä hetkellä rakentumassa, aion käyttää java niota siirtämään tcp tietoa mainittujen välillä, tällä hetkellä minulla on tuossa asiakasohjelmassa pyyntö palvelimeen joka sitten lähettää vastauksena tuota asiakasohjelman etusivua vastaavan paketin, eli jatkossa ei enää ole applettiin koodattuna tuota etusivua vaan olen rakentanut pienen html tyylisen scripti kielen jolla voi jakaa asiakasohjelman etusivulle toiminta buttoneita ja valikoita, lähinnä tekstiä ja kuvia.

Odotan että voin jatkossa ohjelmoida etusivun ja kaikki valikot palvelimeen .txt tiedostoihin tällä skripti kielellä jota juuri nyt kasaan, en halua enää koodata java applettiin näitä etusivuja ja valikoitani, tämä skripti kieli ei vielä ole valmis.

:)

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

kaviaari [06.02.2012 09:38:59]

#

kpzpt kirjoitti:

olen rakentanut pienen html tyylisen scripti kielen jolla voi jakaa asiakasohjelman etusivulle toiminta buttoneita ja valikoita, lähinnä tekstiä ja kuvia.

Oletko tutustunut XML:ään. XML-parsereita on javalle tarjolla valmiina ja itse koodaamasi parseri on varmastikin tavalla tai toisella hiukan buginen. Myöskin toteutustekniikka kuulostaa hiukan eriskummalliselta, mutta enpä itse ole moista tarvetta palvelevaa hommaa toteuttanut.

kpzpt [06.02.2012 15:20:54]

#

XML,

Tuo XML-parseri, niin, ilmeisesti sitten olisi taas käytettävä jonkun toisen kirjoittamaa koodia ohjelmassani, minulla ei ole swingiä käyttössäni tällä hetkellä ja haluan ainakin toistaiseksi välttää kaikkea muuta kuin sun taikka oracle koodia, eli vain tämä java virtual machine on käytössä, olen kuitenkin siirtymässä joko JOGL taikka LWJGL taikka HTML5 lähi vuosina sitten.

Mutta, ihan kiinnostava kuitenkin, käyn lukemassa tuolla w3schools sivustolla hieman tästä XML formaatista, muistuttaisin taas muita että en ole koodaaja, harrastan tietokoneistettuja sotalautapelejä ja niille omille jotka olen väsännyt paperilla olen nyt rakentamassa tätä sivustoani, eli minulle ihan tälläinen teille muille itsestään selvä XML on ihan uutta.

Minä en itse koe että on kuitenkaan bugin mahdollisuutta tässä pienessä kielessä jonka laitan tähän etusivu tarkoitukseen, kieli on todella yksinkertainen ja minun oma teksti skanneri vain lukee tätä teksti tiedostoani ja toimii sitten etusivu parserin kautta suoriin metodi kutsuihin jotka laitan toimeen.

:)

---

User137 [06.02.2012 18:13:41]

#

/facepalm JOGL ja LWJGL voipi jättää mainitsematta, ne liittyy grafiikan piirtämiseen. Kaikki HTML# pohjautuu XML-formaattiin, lyhyesti sanottuna...
Tuolla myös joitain parsereita mistä valita:
http://www.mkyong.com/tutorials/java-xml-tutorials/

Sivuston etusivulta:

kirjoittaja kirjoitti:

+ Lisänä tarkistetaan joka kuvan ja tekstin ja joka framen piirron jälkeen jos pelin ajan 'sleep' viivettä on muotoutumassa alle 750 ms sekunnissa, tällöin AsiakasOhjelma pitää bonus 'sleep' viivettä kunnes viivettä on jälleen muotoutumassa tämä 750 ms sekunttiin, toiveenani on että CPU thread jossa peli on toimisi aina alle 25 % CPU tehoilla pelin ajan.

Sanonpa nyt vaan vielä kerran... Pelisilmukan ei tarvitse olla noin monimutkainen ollakseen CPU:lla säästäväinen. Pienellä muokkauksella saat kyllä FPS:n nousemaan yli 30:n säilyttäen CPU käytön alle 10%:n. Voisit näyttää vaikka pätkän koodia niin katsotaan miten sitä voi muokata.

The Alchemist [06.02.2012 20:54:12]

#

User137 kirjoitti:

/facepalm JOGL ja LWJGL voipi jättää mainitsematta, ne liittyy grafiikan piirtämiseen. Kaikki HTML# pohjautuu XML-formaattiin, lyhyesti sanottuna...
Tuolla myös joitain parsereita mistä valita:
http://www.mkyong.com/tutorials/java-xml-tutorials/

Oikeastaan HTML-versiot pohjautuvat SGML:ään, josta on jalostettu myös XML. HTML-dokkarit eivät validoidu XML:nä. HTML5:tä voi kirjoittaa XML-syntaksillakin, mutta silloin taidetaan puhua XHTML5:stä.

Lumpio- [07.02.2012 12:14:26]

#

kpzpt: Keltä "viranomaisilta" sä oikein pyydät lupia tehdä juttuja joihin ei erityisesti lupia tartte? Miten ne suhtautuvat suhun?

kpzpt [07.02.2012 12:55:36]

#

Viranomaiset ja vielä cpu kuormasta,

@user137
Tuo CPU kuorma on alhainen vaikka fps on korkeakin, minulla on IP1917 CPU (AMD ATHLON XP 2100+, 1.733Ghz) alle 20% kun on fullhd 43 fps.

Tuo minimi 750 ms on sitä varten jos joku menettää kesken pelin gpu kiihdytyksen bufferedimageista, niinkin voi javassa vielä nykyään käydä, tällöin CPU kuorma nousee 15 fps ajossa heti 100% ilman näitä turvarajoja, myöskin runsas clippaaminen voi windows koneissa poistaa appletin kiihdytyksen, ja taas olisi CPU sitten 100 % ilman tätä turvarajaa.

Framerate ei tästä nouse 3-5 vuoteen, koska tuen minimi GF6200 korttia ja tuen sitä niin että sen kuorma ei nouse yli 35 %, minulla on itselläni tämä GF6200 ja fullhd screen 1920x1200 24" ja siinä voin ajaa minimi sleepillä tätä 43 fps, jotenka tämä 1-15 fps on noin <35% minimi vaatimuksen mukaisen koneen fullhd ajosta.

Nämä viiveet ja frame rajat ovat myös monin syin sen takia että en ole ammattilainen pelisuunnittelija ainakaan tällä hetkellä, sitä kaikkea tilpehööri kurssia voi tulevaisuudessa sitten enemmän ja enemmän käydä, mutta tänään enkä huomenna en ole pelisuunnittelija, pyrin että pelaan hiljaa jotta voin puhua peleistäni asiallisesti, tämä 15 fps on minusta jo hieman liikaa, harkitsen yhä jotain 10-12 fps rajaa jopa ip1917 ja luolaston lentelijöihin.

--
@Lumpio
En tiedä mitenkä suosittu tämä sivusto voi olla, joka tapauksessa jos sivustolle tulee käyttäjiä, on varmaa että jotain palautetta voi mennä viranomaisille, on parempi että kerron itsestäni viestintäviranomaisille ennen aloitusta jotta eivät joudu tarkastelemaan, kerron mitä ohjelmia käytän ja mitä aion rakentaa ja mitkä ovat minun rajani royalty free sotavalokuvissa ja sotatilanteissa peleissä esim. kaupunki pommitukset ja ydinaseet ja vielä käyttäjien ja foorumin valvonnassa jne..

Viranomaiset ovat jo nykyään EUn toimiessa kyllä ystävällisiä, mutta voivat viilata pilkkuja jotta tämä suomi on sitten parempi tai yhtä hyvä kuin englanti tai ruotsi, ei varmaankaan sellaista rentoa 'tee mitä haluat' mallia palautteena tule, suomi on virallinen valtio ja joutuu käsittämään mitä ulkomailla puhutaan maamme toiminta malleista jotta taloutemme jatkuu vakaana.

---

Blaze [07.02.2012 13:24:23]

#

kpzpt kirjoitti:

en ole ammattilainen pelisuunnittelija ainakaan tällä hetkellä

Me ollaan, kuuntelisit meitä.

Lumpio- [07.02.2012 13:50:12]

#

Tässä langassa: kpzpt kuvittelee että sen lautapelisivustolla on jotain vaikutusta Suomen kansainväliseen imagoon ja talouteen.

Teuro [07.02.2012 14:16:54]

#

kpzpt kirjoitti:

Tuo minimi 750 ms on sitä varten jos joku menettää kesken pelin gpu kiihdytyksen bufferedimageista, niinkin voi javassa vielä nykyään käydä, tällöin CPU kuorma nousee 15 fps ajossa heti 100% ilman näitä turvarajoja, myöskin runsas clippaaminen voi windows koneissa poistaa appletin kiihdytyksen, ja taas olisi CPU sitten 100 % ilman tätä turvarajaa.

Joka mielestäsi johtaa mihin? Jos viittaat lämpöjen nousemiseen, niin olet varmaan oikeassa. Mutta mutta koneessa on kuitenkin usein natiivi tuki pakkosammutukselle, jos lämmöt ns. karkaavat käsistä.

Kuitenkaan en usko, että pelisivustosi kykenee sellaiseen laskentaan, että kenenkään kone olisi vaarassa.

kpzpt kirjoitti:

Framerate ei tästä nouse 3-5 vuoteen

kpzpt kirjoitti:

En tiedä mitenkä suosittu tämä sivusto voi olla

Minä tiedän. Kovin suosittu se ei tule olemaan.

kpzpt kirjoitti:

Viranomaiset ovat jo nykyään EUn toimiessa kyllä ystävällisiä, mutta voivat viilata pilkkuja jotta tämä suomi on sitten parempi tai yhtä hyvä kuin englanti tai ruotsi, ei varmaankaan sellaista rentoa 'tee mitä haluat' mallia palautteena tule, suomi on virallinen valtio ja joutuu käsittämään mitä ulkomailla puhutaan maamme toiminta malleista jotta taloutemme jatkuu vakaana.

Yhden sivuston merkitys valtiolle? Viestintävirastoa ei pitäisi yhden sivuston tekeminen kiinnostaa pätkän vertaa. Nyt oikeasti ota mukaan joku, joka tietää näistä jutuista edes jotakin. Ei sillä hauskaa viihdettä tämä toki on, mutta jos olet vakavissasi olen hiukan huolestunut.

Macro [07.02.2012 14:36:07]

#

Kuten jo aikaisemmin onkin tässä jo sanottu, se prosessori tai näytönohjain saa käydä vaikka sillä täydellä kuormituksella, ohjelmasi ei sitä kumminkaan riko.

Multa löytyy tosta samasesta prosessorista edeltävä malli, eikä pelisi saa sitä nousemaan mainitsemiisi lukemiin.

jalski [07.02.2012 18:38:36]

#

kpzpt kirjoitti:

Tuo XML-parseri, niin, ilmeisesti sitten olisi taas käytettävä jonkun toisen kirjoittamaa koodia ohjelmassani, minulla ei ole swingiä käyttössäni tällä hetkellä ja haluan ainakin toistaiseksi välttää kaikkea muuta kuin sun taikka oracle koodia...

Joku erityinen syy olla käyttämättä valmiita yleisesti käytössä olevia kirjastoja helpottamaan omaa työtäsi? Esimerkiksi IBM:n nykyisen PL/I-kääntäjän mukana tuleva SAX parseri on sen verran helppokäyttöinen, että en itse viitsisi omaa kuvausformaattia tiedolle ja parseria sille lähteä toteuttamaan.

kpzpt [08.02.2012 11:48:53]

#

Lauta säätelyitä,

Löysin tälläisen vanhan version jonka laudat taitavat olla aivan huomattavan parempia mitä nämä nykyiset 'dissortion' kuvioidut, myöskin tammi ja rastinolla peli on tässä vanhassa kauttaaltaansa parempana, laitoin framerateen 200ms sleepin / frame, eli max 5 fps, ei ole tarkoitettu pelattavaksi.


Linkki versioon v7.0 - linkki poistettu.

Pöytäkone, CPU 1.66Ghz, 384+ram, GF6200+, Java 1.5+, OpenGL tai Direct3D installoituna.

Blaze [08.02.2012 13:15:37]

#

kpzpt kirjoitti:

ei ole tarkoitettu pelattavaksi

Joo, kyl mää sen oon huomannu näistä sun peleistäs :D

kpzpt [09.02.2012 15:16:50]

#

Lautasäätelyä,

Olen nyt säätänyt lautoja viime vuoden toukokuun lautoihin,

Seuraavat laudat ovat taas viime vuoden toukokuulta -
Shakki, Tammi, Reversi, Mylly, IP1917, HKP.

Myöskin tummensin tuota etusivun tausta teksturia hieman, laitoin tuon pelin aikaisen tumman taustasinisen 20% SRC_OVER arvolla päälle.

Mitenkä te täällä putkassa, niin muutama henkilö on ihan oikea ohjelmoija, niin, mitenkä te oikeat ohjelmoijat suhtaudutte pelin aikaiseen sleep viiveeseen, mitä kaikkea täytyy tarkkailla.

Minulla on seuraavat nyt -
Frame tahdistin joka nukkuu "framelle varattu aika - koodi aika" kulutetun ajan.
Minimi viive sekunnissa 750 ms.
Frame vaihdon jälkeen 33 ms.
Jokaisen 200000 piirretyn pixelin jälkeen 2 ms.
Lasken kaikkien piirrettyjen kuvien kuluttaman ajan, jos joku kuva kestää enemmän kuin 10 ms piirtää, niin pidetään tämän jälkeen 25 ms viive.
Olen vielä laittamassa lisänä erroria tuohon ruudulle ja kehoitusta sammuttamaan jos kuvien piirto kestää liian kauan.

Mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon sleepin kanssa, java-gaming suosittelee vain yhtä viivettä joka mittaa framen vaatiman ajan ja vähentää siihen koodiin ja piirtoon käytetyn ajan ja nukkuu loput, mutta mitä te suosittelette, tahdon jatkaa tämän projektin kanssa vuosia en halua ongelmia, olen yhä vain sotalautapeli harrastelija, en ole ohjelmoija.

---

kllp [09.02.2012 15:48:17]

#

Nosta frameratea.

Macro [09.02.2012 16:10:31]

#

lainaus:

Olen vielä laittamassa lisänä erroria tuohon ruudulle ja kehoitusta sammuttamaan jos kuvien piirto kestää liian kauan.

Aha...? Olisiko kiva, kun täälläkin saisi varoituksen liian pitkästä viestistä? "Huomio! Olet kirjoittanut yli 10 kirjainta minuutissa. Sammuta tietokone, odota tunti ja palaa uudelleen, ettei koneesi ylikuumene ja räjähdä."

Anaatti [09.02.2012 16:40:23]

#

kpzpt kirjoitti:

Mitenkä te täällä putkassa, niin muutama henkilö on ihan oikea ohjelmoija, niin, mitenkä te oikeat ohjelmoijat suhtaudutte pelin aikaiseen sleep viiveeseen, mitä kaikkea täytyy tarkkailla.

Niin, halusit kuulla jotain joltain, joka on ohjelmoinut, ja itse olen tänne putkaankin pari omaa peliäni pistänyt.

Kehoitan, että luovut nyt vaan ihan suosiolla noista sinun ihme härpäkkeistä, mitä tuossa listasit, ja teet ihan vaan niin kuin siellä java-gamingissa suosittelevat.
ELI: ensin lasket kaiken tarpeellisen, sitten piirrät KAIKEN, ja sitten odotat YHDEN KERRAN yhden framen aikana. Bonuksena vielä voisit asettaa frameraten AINAKIN 30fps.

Omissa peleissäni olen asettanut frameraten 60fps, ja ne piirtävät paljon enemmän asioita kuin sinun pelisi. Jos jonkun kone ei jaksa pyörittää, se ei ole minun ongelma, pelatkoon sitten nykivillä grafiikoilla. Ja jos jonkun näytönohjain räjähtää, minä en joudu siitä vastuuseen, koska peli on ilmainen, sitä ei ole pakko pelata, eikä se yritä tahalteen räjäyttää näytönohjainta. Ja jos joku haluaa mussuttaa, niin milläs todistaa, että se oli juuri minun peli, joka sen näytönohjaimen räjäytti.

kpzpt kirjoitti:

Pöytäkone, CPU 1.66Ghz, 384+ram, GF6200+, Java 1.5+, OpenGL tai Direct3D installoituna.

Sitten vielä, tuo on jo ihan typerää. Itse en ole antanut mitään rautavaatimuksia omille peleilleni, koska kyllä ne pyörii nykyään kaikilla koneilla. Pelasin sinun peliäsi juuri läppärillä, et pystynyt estämään. Läppäri ei räjähtänyt.

Metabolix [09.02.2012 17:09:48]

#

Macro kirjoitti:

Aha...? Olisiko kiva, kun täälläkin saisi varoituksen liian pitkästä viestistä? "Huomio! Olet kirjoittanut yli 10 kirjainta minuutissa. Sammuta tietokone, odota tunti ja palaa uudelleen, ettei koneesi ylikuumene ja räjähdä."

Olet oikeassa, Ohjelmointiputkan toiminnan voi hyvin vaaralliseksi kokea, lisäsin nyt varmuuden vuoksi kirjoitusnopeuteen rajan, aika rohkeasti laitoin 10 napinpainallusta sekunnissa, koen, että kpzpt ei varmaan tämän nopeammin mielellään kirjoita. Tarkkaile silti koneesi lämpötilaa, jos se on liian korkea, lasken heti merkkirajan alhaisemmaksi.

kpzpt kirjoitti:

Mitenkä te täällä putkassa, niin muutama henkilö on ihan oikea ohjelmoija, niin, mitenkä te oikeat ohjelmoijat suhtaudutte pelin aikaiseen sleep viiveeseen, mitä kaikkea täytyy tarkkailla.

Olet saanut jo ainakin kymmeneltä oikealta ohjelmoijalta mielipiteen, ja kaikki ovat sanoneet samaa: ota typerät rajat pois, halutessasi laita vaikka 30 tai 60 FPS rajaksi, ja tähän riittää yksi sleep silmukan lopussa.

ankzilla [09.02.2012 19:22:07]

#

Katsoppas kpzpt kuinka nopeasti mika123:kin huomasi, että vakioviive ei ole järkevää: https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/20024-ajastin

VAIKKEI HÄN EDES OLE OIKEA OHJELMOIJA, IHAN FEIKKI!

hernih [10.02.2012 21:30:57]

#

En voi kommentoida tähän järkevämpää 2.1GHz - prosessorilla.

Teuro [10.02.2012 22:05:35]

#

kpzpt kirjoitti:

Jokaisen 200000 piirretyn pixelin jälkeen 2 ms.

Et kai sä nyt sentää pikseleitä laske?

kpzpt kirjoitti:

Lasken kaikkien piirrettyjen kuvien kuluttaman ajan, jos joku kuva kestää enemmän kuin 10 ms piirtää, niin pidetään tämän jälkeen 25 ms viive.
Olen vielä laittamassa lisänä erroria tuohon ruudulle ja kehoitusta sammuttamaan jos kuvien piirto kestää liian kauan.

Melko nurinkurista lisätä nukkumsta, jos piirtäminen kesti muutenkin liian kauan. Eikös silloin kannata nimenomaan vähentää nukkumista, ettei jo ennestään liian pieni FPS romahda aivan täysin.

Miki täss langassa jää kirjma pois tektiä?

ankzilla [10.02.2012 23:17:47]

#

Teuro kirjoitti:

Melko nurinkurista lisätä nukkumsta, jos piirtäminen kesti muutenkin liian kauan. Eikös silloin kannata nimenomaan vähentää nukkumista, ettei jo ennestään liian pieni FPS romahda aivan täysin.

Siis kpzpthän on alusta asti pyrkinyt tekemään kaikki mahdollisimman lagisesti.

Teuro kirjoitti:

Miki täss langassa jää kirjma pois tektiä?

Menkää kpzptn kanssa yhdessä luetunymmärtämiskurssille.

kpzpt [11.02.2012 18:19:21]

#

Viime toukokuun grafiikoista,

Olen nyt palauttanut kaikkiin peleihin viime toukokuun grafiikat, ja niitä sitten jatkossa vielä hieman säätelen.

Lisänä tässä on nyt tämä clippaamisen loppu hiominen kesken, ongelma on että runsas clippaaminen ainakin winxp kanssa aiheuttaa sen että applet menettää kiihdytyksensä, en oikeastaan tiedä mitä tehdä asian kanssa, jotain täytyy miettiä.

Lisänä ole miettinyt tätä että käyttäisin bufferstrategyn sijaan int[] jonoja ja bufferedimagea grafiikan piirtoon ja tuplabufferoimiseen, tämä caveflyer ei minulla käytännössä lainkaan rasita GPU:ta vaikka on lähes fullhd koossa 16 fps, siinä on käytössä int[] jonot ja yksi tuplabufferi bufferedimage, on kovin houkuttelevaa, jotenka mietin myös tätä tässä jatkossa.

---

User137 [11.02.2012 19:12:05]

#

Onko tässä nyt tapahtunu sivuston koodausvirhe, kun voin kirjottaa vain 3.25Gt muistilla? Huolestuttaa kyllä oman koneen puolesta moinen epäkohta.

RQ [11.02.2012 19:27:30]

#

kpzpt kirjoitti:

Lisänä tässä on nyt tämä clippaamisen loppu hiominen kesken, ongelma on että runsas clippaaminen ainakin winxp kanssa aiheuttaa sen että applet menettää kiihdytyksensä, en oikeastaan tiedä mitä tehdä asian kanssa, jotain täytyy miettiä.

Lisäät vain pelin minimivaatimuksiin, että käyttöjärjestelmän pitää olla uudempi kuin win xp.

User137 [11.02.2012 19:44:01]

#

En ole eläissäni kuullut ongelmasta jossa grafiikkakiihdytys yhtäkkiä loppuisi, onko se edes teoriassa mahdollista? Ehkä jos saa koko grafiikkakirjaston kaatumaan, ja se on iso ohjelmointivirhe.

Toiseks, ei applet valitse OpenGL tai DirectX väliltä, riippuu siitä kumpaa käytät. Kummallakin API:lla on ihan oma koodaustyyli. On tietysti mahdollista ettet todellisuudessa käytä kumpaakaan.

Metabolix [11.02.2012 21:09:48]

#

User137 kirjoitti:

Toiseks, ei applet valitse OpenGL tai DirectX väliltä, riippuu siitä kumpaa käytät.

Oraclen toteutus osaa sisäisesti käyttää näitä piirtämiseen, ja kirjaston voi valita komentoriviparametrilla.

User137 kirjoitti:

Onko tässä nyt tapahtunu sivuston koodausvirhe, kun voin kirjottaa vain 3.25Gt muistilla?

Etkö nähnyt varoitustekstiä?! No mutta pitääpä poistaa raja, kun ei näköjään auttanut. :(

kpzpt kirjoitti:

tämä caveflyer ei minulla käytännössä lainkaan rasita GPU:ta

En edelleenkään ymmärrä tätä logiikkaa. GPU:n rasittaminen on paljon turvallisempaa kuin CPU:lla piirtäminen, ja tuollaisen lautapelin ei pitäisi aiheuttaa kuormaa nimeksikään. Kokeilin piirtää Javalla OpenGL-kiihdytyksen kanssa kuvia pyöriteltyinä niin paljon, kuin kone pystyy, ja lämpötila ei tästä hievahtanut astettakaan – ilmeisesti pullonkaula jopa tiukassa piirtosilmukassa on jossain muualla kuin GPU:n tehoissa, tai sitten tällainen Intelin GPU on niin tehoton, ettei edes lämpene.

Pekka Karjalainen [11.02.2012 23:51:25]

#

Hyvä kpzpt,

olet saanut paljon kommentteja tavastasi kirjoittaa pelisilmukka ja ehkä vähän muustakin. Koska et tunnu oikein reagoivan palautteeseen (jota kyllä saat sangen runsaasti), ja koska toisaalta keskustelun ohjeet kehottavat ottamaan tekniset asiat puheeksi toisella alueella ("tekniset kysymykset kuuluvat muualle"), ehdotan seuraavaa.

Aloitat uuden ketjun eri alueella, jonka ainoa tarkoitus on selvittää, miten muut Javalla pelejä tekevät kirjoittavat pelinsä pääsilmukan. Jos täältä ei heti löydy pelintekijöitä, jotka käyttävät juuri tätä kieltä ja haluavat esitellä koodiaan, tuntevat monet varmasti muita lähteitä, joista esimerkkikoodia löytyy. Voisit sitten ihan katsoa tätä koodia ja kertoa, mitä teet eri tavalla ja miksi. Selvittäisit nämä tekniset asiat kerralla, ja käyttäisit tässä apuna sellaista kokeellista metodia, jossa siis ihan oikeasti kokeilisit erilaisia koodinpätkiä ja tutkisit niiden tuottamaa rasitusta koneellesi. Varmaan joku muukin suostuisi tekemään samat kokeet, jos kuvaisit ne tarkasti. Tarkoituksena olisi vain saada hieman ihan oikeaa tietoa siitä, miten asiat voi tehdä ja miten eri ratkaisut käyttätyvät.

Tai jos sinua ei yksinkertaisesti kiinnosta, mitä putkalaiset ajattevat tavastasi tehdä pelejä tai miten muut tekevät ohjelmansa, voit kertoa senkin suoraan. Säästäisi varmasti monelta vaivaa, kun ei tarvitsisi näitä asioita käydä läpi enää uudelleen ja uudelleen, tai tarjota ylipäätänsä mitään vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Monesti voi olla hyvä miettiä, osaavatko muutkin asioita ja ovatko he ehkä miettineet niitä. Tai jopa ottaa selvää näistä mietteistä ihan kyselemällä.

Asiahan ei varsinaisesti minulle kuulu, koska minulla ei ole eri koneissani edes tarpeeksi RAM:ia sivujesi käyttöä varten, enkä toisaalta tunne Java-ohjelmointia kovin syvällisesti. Yritin kuitenkin tehdä rakentavan ehdotuksen. Ei kai sinusta ole huono idea joskus katsella muidenkin koodia ja heidän tekemiään ratkaisuja?

kpzpt [12.02.2012 14:19:20]

#

Palautteestanne,

Tässä on nyt aika syvällistä palautetta tullut minun projektistani, joskus on ihmettelyä miksi minulla on alhainen framerate, joskus on ihmettelyjä miksi minulla on minimi vaatimuksia ja vielä oli syvällinen kirjoitus pelisilmukastani.

Minun täytyy nyt ensimmäisenä sanoa että kaikki tämä mitä minä kirjoitan koskee näitä tukemiani minimi kokoonpanoja, eli noin CPU 1.66Ghz ja GPU GF6200, en koe syytä kirjata erillisiä lauseita näille nykyaikaisille koneille, uskon että Java on tarpeeksi toimivia niissä, kun kerran toimii aina minun omassa koneessanikin joka on lähes minimi vaatimusten mukainen.

Palautteestanne,

1)
Java bufferedimaget menettävät kiihdytyksensä kun niille ensin piirtää ja sitten kun ne piirretään ruudulle, kun tälläistä vaihetta toistaa muutaman kerran on Java bufferedimage menettänyt kiihdytyksensä ja vaatii pehmennyksien kanssa kohtuuttomasti CPU tehoja, eteenkin jos on vaikka 100 kappaletta kiihdyttämättömiä bimageja.

Java bufferedimage voi menettää kiihdytyksensä myös ihan käytössä, tämä on erittäin harvinaista eikä ole minun kokoonpanossa käynyt kertaakaan, mutta, teoriassa mahdollista.

Bufferstrategy voi menettää kiihdytyksensä windows koneissa kun clip on monimutkainen taikka liian runsas, esim. ainakaan minun koneessani ei toimi scanlinesin rakentaminen windows puolella sama ohjelma toimii kuitenkin linuxin kanssa, eli skanlines olisi tämä että joka toinen frame piirto päivittää ruudun parilliset rivit ja joka toinen frame piirto päivittää parittomat rivit.

Näitä erillaisia tilanteita voi olla vielä lisääkin, minulla on tuo minimi 750 ms jotta jos kiihdytys menee niin CPU ei hurahda 100 % samantein.

2)
Pelisilmukkani ei ole mitenkään erikoinen, vaan on ihan perus tavaraa, siinä ei ole mitään omia säätelyitä, ainoa mikä oikeastaan eroaa java-gaming suosituksesta joka on tämä että laskee frameajan ja vähentää siintä koodi ajan ja nukkuu loput, minulla on tuossa nukkumisessa vaihe että framerate voi palata edelliseen framerateen kesken nukkumisen, tämä tarkistetaan joka 25ms jos käyttäjä tekee jotain ruudulla, ja sitten nuo minun ylimääräiset viiveet minimi. 750ms sleep ja joka 300000 drawpixeliä 3ms sleep.

Huomauttaisin vain taas että en ole ohjelmoija ja vaikka minulla on lukiossa korkea matikka ja fysiikka niin en usko että minusta koskaan ohjelmoijaa virallista tuleekaan, olen vain yksi demokraattisen EU:n kansalainen jolla on sotalautapeli harrastus ja koetan rakentaa siintä käyttäjille niin turvallisen kuin vain voin, muistaen kuitenkin että en halua nukkua 1000-5000 ms joka framen jälkeen, ja haluan että sivuni on edes rajoitetun viihteellisen oloinen graafisesti, en aio esiintyä ohjelmoijana enkä virallisena pelisuunnittelijana, pyrin korjaamaan heti jos jollakulla sellaisia vaikutuksia minusta esiintyy, olen yksi demokraattisen EU:n kansalainen jolla on harrastus, olen saanut palvelun tarjoajaltani luvan rakentaa tämän mitä nyt haluan, mutta täytyy vielä kunhan tämä asiakasohjelma sitten on valmis niin pyytää ja jutella vielä suomen viranomaistenkin kanssa, he saattavat vaatia jotakin jäykkää sivua missä ei ole animaatioita, jotenka en ihan vielä ole jutellut heidän kanssaansa ;).

Tuo vika lause oli taas hieman huumoria.

kaviaari [12.02.2012 14:49:07]

#

Muistutat ettet ole ohjelmoija, mutta se mitä yrität tehdä on OHJELMOINTIA. Kannattaisi siis kuunnella ihmisiä jotka ovat oikeasti perehtyneet asiaan. Mikäli haluat tehdä ohjelmointiprojekteja opettelematta ohjelmointia, olet menossa täysin väärään suuntaan. Tällöin lautapeliharrastusta voisi turvallisesti jatkaa esimerkiksi askartelemalla pelilautoja pahvilaatikoista. Voit myydä näitä lautoja nettisivullasi.

Pekka Karjalainen [12.02.2012 15:22:37]

#

kpzpt kirjoitti:

Pelisilmukkani ei ole mitenkään erikoinen, vaan on ihan perus tavaraa, siinä ei ole mitään omia säätelyitä,

Tätä kommenttia seurasi sitten luettelo erilaisista omista säätelyistä. En minä nyt tiedä, mitä tässä enää voi sanoa.

Metabolix [12.02.2012 15:27:11]

#

Pekka Karjalainen kirjoitti:

Aloitat uuden ketjun eri alueella, jonka ainoa tarkoitus on selvittää, miten muut Javalla pelejä tekevät kirjoittavat pelinsä pääsilmukan.

Muistutan, että kpzpt on vuosien saatossa aloittanut montakin keskustelua erilaisista teknisistä seikoista, ja kulku on aina sama: kpzpt kertoo oman omituisen ratkaisunsa ja pyytää kommentteja, pätevät ohjelmoijat haukkuvat sen lyttyyn ja selittävät useaan kertaan juurta jaksain paremmat vaihtoehdot, kpzpt käy joka välissä sanomassa "en usko, minusta asia on näin", ja lopulta tulee loppukaneetti "teinpä nyt kuitenkin omalla tavallani, kun se on minusta paras".

Pekka Karjalainen [12.02.2012 15:30:16]

#

Vai niin. Minulta ovat sitten tällaiset kpzpt:n keskustelut aiemmin jääneet näkemättä. Tai unohtuneet.

kpzpt [12.02.2012 21:36:39]

#

Hmmh,

En haluaisi lähteä tälläiseen keskusteluun, koska se yleensä luo riitaisaa ketjua ja sellainen on sitten aina ikävää.

Mutta mitä te sitten suosittelisitte minulle, että minä poistan tämän minimi 750ms rajan taikka 300000 pixelin jälkeen 3ms sleep. Ja noudattaisin java-gaming ja täällä saatuja neuvoja jossa gpu voi käydä 100% tehoilla 50 fps vauhtia lautapeleissä, vaikka kaikki kunnia heille jotka sellaista ovat ehdottaneet, kenties sopii sitten eri tyylin peleihin paremmin.

En itse näe mitään järkeä ajaa näytönohjainta yli 40% tehoilla lautapeleissä, taikka 50 fps vauhdilla.

Minulla on ihan hyvä alusta enkä usko että ongelmia tulee ehjien koneitten kanssa jotka täyttävät minimi vaatimukset, kunhan ajan tällä 1-14 fps.

Te pyritte hieman alentamaan minua koska minä rakennan jotakin hienoa, kotimaista sotapelisivua, ymmärrän tämän alentamisen sillä tavalla että te nuorempana hieman varastatte kunniaa projektistani, siintä todella usein tulee iloiseksi kun voi sanoa että "minä teen tuon paremmin", mutta muistuttaisin että tämä projekti mahdollistaa tuon lauseen teille.

Ymmärrän myös että tuollainen kuuluu netti käytökseen ja olen siintä vain iloinen, mutta älkää ihan joka viestiin samoja juttuja laittako.

Minä toivon että tämä voisi olla hyvä projekti, ja toivoisin että myös muut kuin omat sukulaiset ja ystävät voisivat viihtyä projektini parissa, vaikka ilman 50 fps lautapeli vauhtia.

groovyb [12.02.2012 21:58:22]

#

Joopa joo. Enpä ole kirjoittamistasi asioista vielä tähän mennessä löytänyt yhtään ideaa tai ratkaisua jota kehtaisin väittää omakseni.

Teuro [12.02.2012 22:06:20]

#

kpzpt kirjoitti:

En itse näe mitään järkeä ajaa näytönohjainta yli 40% tehoilla lautapeleissä, taikka 50 fps vauhdilla.

Mikäli lautapeli kykenee moiseen tehontarpeeseen on siinä erittäin vakava suunnitteluvirhe. Tilanteet muuttunevat niin harvakseltaan, että luultavasti GPU vain piirtää samaa kuvaa moneen kertaan, joka ei aiheuta juurikaan haastetta kyseiselle komponentille.

kpzpt kirjoitti:

Te pyritte hieman alentamaan minua koska minä rakennan jotakin hienoa, kotimaista sotapelisivua, ymmärrän tämän alentamisen sillä tavalla että te nuorempana hieman varastatte kunniaa projektistani, siintä todella usein tulee iloiseksi kun voi sanoa että "minä teen tuon paremmin", mutta muistuttaisin että tämä projekti mahdollistaa tuon lauseen teille.

Eipä tuosta projektista juurikaan kehtaa omakseen väittää.

Pessi [12.02.2012 23:17:03]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on ihan hyvä alusta enkä usko että ongelmia tulee ehjien koneitten kanssa jotka täyttävät minimi vaatimukset, kunhan ajan tällä 1-14 fps.

Mietippä miltä vaikka elokuva näyttäisi jos fps olisi 14. Semmosta ei mielellään katso kukaan koska liike ei ole sulavaa. Pelien kohdalla liian alhaisesta fps:stä tulee mieleen myös se että kone ei jaksa pyörittää sitä kunnolla vaan tehot pyörii siellä 100%:ssa. Sellainen vaikutelma tulee tuosta sun asiakasohjelmasta kun kaikki pyörii niin lagisesti. Ihan sama vaikka asiakasohjelman pyörittämiseen menisi 0,000001% tehoista kun käyttäjä saa kumminkin vaikutelman että koneen tehot ei riitä mihinkään ja poistuu sieltä äkkiä kun käyttäjä kokemus on erittäin negatiivinen. Silloin kun mitään ei liiku ruudulla niin olkoon fps vaikka 0 mutta heti kun jotain tapahtuu niin fps pitäisi olla vähintään siellä 25 hujakoilla. Mieluiten reilusti enemmän.

PS. Pelin latautumisen näyttävässä palkissa nousi fps 21:een sekunnin ajaksi! Kannattaa äkkiä pistää siihen rajoitus kun meinas kone syttyä tuleen! Vaarallisia tuollaiset piikit!

PPS. Silloin kun hiirellä klikkaa niin olisi ihan jees jos siihen reagoitaisiin saman tien eikä joskus sit tulevaisuudessa.

PPPS. Mitä tarkoittaa "säännöt kytkettynä yhdelle koneelle"?

Pekka Karjalainen [12.02.2012 23:45:27]

#

kpzpt kirjoitti:

Mutta mitä te sitten suosittelisitte minulle, että minä poistan tämän minimi 750ms rajan taikka 300000 pixelin jälkeen 3ms sleep. Ja noudattaisin java-gaming ja täällä saatuja neuvoja jossa gpu voi käydä 100% tehoilla 50 fps vauhtia lautapeleissä, vaikka kaikki kunnia heille jotka sellaista ovat ehdottaneet, kenties sopii sitten eri tyylin peleihin paremmin.

Kyllä sinä taidat nyt vääristellä vähän. Ehdotushan oli, että tutustuisit tapoihin, miten muut ovat asiat toteuttaneet ja vertailisit niitä. Ehkäpä joku esittäisi tavan saada jopa yli 50 fps nopeutta ilman, että kohtalaisen koneen gpu kävisi 100% tehoilla? Voisiko tätä esim. jotenkin mitata ja kokeellisesti tutkia?

Pahoittelen kuitenkin, jos ehdotukseni oli loukkaava ja uhkasi varastaa sivujesi kunniaa. En esitä sitä enää kolmatta kertaa, kun se ei kerran kelpaa. Toivoisin kyllä, että joku tekisi suomenkielisen pelisivun, jossa olisi ainakin Yahoo! Gamesia parempi pelikulttuuri, enkä haluaisi nähdä sinun epäonnistuvan sen yrittämisessä.

Ihan esimerkin vuoksi, tällä sivulla voi käydä mittaamassa, miten Go-peli rasittaa omaa konetta. Se on Javalla toteutettu.

http://www.gokgs.com/

Kummasti vain oma vanha perusläppärini, joka jää noista kpzpt:n spekseistä pahasti jälkeen pyörittää vaikka kuinka monta lautaa yhtä aikaa ihan kevyesti. Viitsiikö joku vertailla tarkemmin, joku siis jolla on ihan lupa ja vehkeet käydä kpzpt:n sivuilla? (pelottaa, että tämä oma kone polttaa pöytään reiän ja hajoaa, kun klikkaan URLia)

Palaan sitten asiaan, kun on itselläkin parempi kone käytössä, ja voin vaikka kokeilla sivua. Älä todellakaan suutu yhden foorumin jäsenten kirjoitusten takia, parahin kpzpt.

kpzpt [13.02.2012 00:20:10]

#

Toteutus tapoja,

Kyllä vain, olen miettinyt myös tuon GO:n kaltaista toteutusta jossa applet olisi enintään 800x600 kenties pienempi, mutta, kun aloitin tämän projektin en uskaltanut oikeastaan ajatella kuin sukulaisia ja ystäviäni käyttämään, jotenka en niin kovasti miettinyt tätä että sitten rakentaisin mahdollisimman pienen sivun, otin tuon grafiikan miellyttävyyden aika tärkeäksi pointiksi, ja sillä olen nyt tähän noin 6000 kävijään asti toiminut, ihan kaikessa rauhassa grafiikkaa piirrellen ja eri versioita väsäillen, AWT JOGL LWJGL.

Minulla on vielä tämä caveflyer tyylinen toteutus tapa lävitse käymättä, ja sitä ajattelin tässä lähi päivinä säädellä eteenpäin, jotta sitten tuon luolaston lentelijät pelin rakentaminen on näitten int[] jonojen ja yhden bufferedimagen kanssa helpompaa.

Mahdollista on myös että rakennan koko tämän projektin tuon caveflyer tyylin mukaan, jossa grafiikka on hieman rosoista mutta huomattavan vähän tehoja vievää, koska molempia sekä CPU että GPU käytetään tehokkaasti grafiikan piirtoon, ja muistuttaisin jälleen kerran että kun kirjoitan GPU tehoista, niin tietenkin kirjoitan tästä GF6200 joka on minimi mitä tuen, ei ole ideaa kirjoitella jostain nykyaikaisesta super hyper kortista kun sen tehot sitten itsestään selvästi riittävät, ja mikä tulee tälläisten koneitten framerateen, niin minä en aio olla suomen ensimmäinen joka tarjoaa lautapeleihin 60 framen nopeutta, oli sitten kyseessä ip1917 taikka mitä lie, huumoriksi menee.

Minulla on juuri nyt tämä 14 fps, mutta mietin vakavana jopa jotain 8-12 fps rajaa.

---

Grez [13.02.2012 00:58:24]

#

kpzpt kirjoitti:

En itse näe mitään järkeä ajaa näytönohjainta yli 40% tehoilla lautapeleissä, taikka 50 fps vauhdilla.

Itse taas en näe mitään järkeä ajaa sitä kaikille käyttäjille tarkoituksella alle näytön virkistystaajuudella. Toki voi olla että yksi sadasta kaipaa tehorajoitusta. Näille käyttäjille voisi antaa mahdollisuuden halutessaan rajoittaa virkistystaajuutta. Tuntuu melko nurinkuriselta mennä väkisin vähemmistön ehdoilta.

(Näytön virkistystaajuus on useimmiten 60 Hz, mutta mitään tarvetta tällaisen hattuvakion käyttämiseen ei ole)

Toinen asia mikä tuntuu nurinkuriselta, että haluat välttämättä tehdä lautapelit 3D-grafiikoilla, mutta väkisin kökömmin kuin mitä olisi mahdollisuus. Jos se tehojen säästely on tärkeintä, niin staattiset 2D -lautapelit pyörii kivasti <1% CPU-tehoilla ja ilman GPU:ta ilman mitään rajoittelujakin.

kpzpt kirjoitti:

Te pyritte hieman alentamaan minua koska minä rakennan jotakin hienoa, kotimaista sotapelisivua, ymmärrän tämän alentamisen sillä tavalla että te nuorempana hieman varastatte kunniaa projektistani

Minusta tämä menee vähän salaliittoteorioiden puolelle. Jos useat ohjelmointia työkseen ja/tai harrastuksekseen tekevät antavat samansuuntaisia kehitysehdotuksia aloittelevalle ohjelmoijalle, niin Okkamin partaveitsen mukaan syynä on se, että ehdotettu tapa tehdä asioita on parempi.

Salaliittoteoreetikko voikin sitten keksiä ihan muita syitä.

kpzpt [13.02.2012 10:16:22]

#

Miksi ei 640x480px,

Minä en osaa varmaankaan parempaa sanoa kuin että lähdin sukulaisilleni sisarelleni ja parille ystävilleni ihan alun perin rakentamaan näitä perus lautoja, ajattelin hieman päteä, jotenka en välittänyt vaikka GPU rasitetta oli, tuo jo usein mainittu, on se yleisin tapa rakentaa lautoja, että laittaa pienen staattisen laudan jota ei päivitetä kuin siirron tapahtuessa, tällöin ei juurikaan tarvitse minimi vaatimuksia laittaa projektiinsa, vaan kaikki voivat huoletti testaa ja ajaa lautoja, minulla on minimi vaatimukset ja toivon että niitä noudatetaan, koska en voi nukkua GPU:ta kuten CPU:n kanssa teen, jos voisin nukkua myös GPU:ta en joutuisikaan kyselemään peliloopeista taikka pelirungoista, vaan selkeät sleep arvot jotka rajoittaisivat sekä CPU että GPU rasitteen johonkin 20%-30%, olisivat riittävää.

Kun aloitin projektin en vielä uskaltanut ujouttani kirjoittaa sotapeleistäni joita olen paperilla piirrellyt toivoin vain että joku olisi niistä hieman kiinnostunut sukulaisten lisäksi jos niitä valmistuu.


---

Pekka Karjalainen [13.02.2012 11:15:12]

#

kpzpt kirjoitti:

Kyllä vain, olen miettinyt myös tuon GO:n kaltaista toteutusta jossa applet olisi enintään 800x600 kenties pienempi,

Minulla olisi ihan pieni korjaus tähän väliin vain. Linkkaamallani sivulla appletin kokoa ei ole rajattu mihinkään erityiseen kokoon, vaan esimerkiksi sen pelilautaikkunoita voi pienentää ja suurentaa haluamallaan tavalla.

kpzpt [13.02.2012 11:29:22]

#

Lautakoko,

Olet oikeassa, sivu oli myös aika hienompi mitä viime kerralla katselin nopeasti, minulla oli tuossa AsiakasOhjelma v7.0 kanssa viimeksi tuo mahdollisuus että applet avaakin ikkunan jossa peli on, minä poistin sen itse koska en osannut kontrolloida ikkunan kokoa kun se maksimoidaan, yritin Javalla säätää maksimi ikkuna kokoa linuxissani, mutta, ei vaikuttanut, ikkuna avautui aina täyteen kokoon, ja jos käyttäjällä olisi esim. 30" näyttö jossa 2500x1500 resoluutio, niin, applet jäisi ikävästi piirtymään vain osittain näytölle, mutta oli lähellä että minäkin en laittaisi tuollaista ikkunaa avautumaan.

Olen kyllä varmaankin lisäämässä sitä hieman myöhemmin ominaisuutena, jotta ohjelmani sitten on runsas toiminnallinen, ei oikeastaan mitään erikoisempaa syytä ollut, en saanut toimimaan tuota maksimi ikkuna koon säätämistä jotenka luovuin ominaisuudesta ainakin hetkeksi.

Tuo oli hieno GO sivu ja siellä oli ihan pelaajiakin.

jalski [13.02.2012 23:17:56]

#

kpzpt kirjoitti:

minulla on minimi vaatimukset ja toivon että niitä noudatetaan, koska en voi nukkua GPU:ta kuten CPU:n kanssa teen, jos voisin nukkua myös GPU:ta en joutuisikaan kyselemään peliloopeista taikka pelirungoista, vaan selkeät sleep arvot jotka rajoittaisivat sekä CPU että GPU rasitteen johonkin 20%-30%, olisivat riittävää.

Miksi olet noin huolissasi muiden ihmisten tietokoneiden kestämisestä? Omakaan koneeni ei räjähtänyt tästä. Tuossa siis ei nukuta ollenkaan, vaan skaalataan ja blitataan kuva kehyksiä suoraan näyttömuistiin niin nopeasti kuin pystytään jatkuvalla syötöllä.

User137 [13.02.2012 23:47:24]

#

Sleep on ihan ok tehojen rajoittamiseen, mutta 10 millisekuntia on ainakin mun mielestä suurin mahdollinen arvo jonka sleepille saa antaa pelikäytössä. Sillä saa jo 90% cpu säästön aikaiseksi helposti. Kaikki on kiinni pelisilmukasta jossa ajastetaan piirto ja sleepin käyttö. Tähän väliin voisin laittaa vaikka pienen mainoksen omasta tekeillään olevasta demosta, prosessienhallinta näyttää että tämä vie 15% cpu tehosta kun täys mättö on päällä @ 60 fps: http://www.youtube.com/watch?v=CoXJbSZddOA

Voin näyttää sen sleeppiin liittyvän koodipätkänkin (muokattuna ja karsittuna):
FrameInterval = 16, ja joka framellä liikutetaan asioita tasan 16 millisekunnin edestä

t:=GetTickCount;
if t>=nextTick then begin
  nextTick:=nextTick+FrameInterval;
  PeliSilmukka;
  Piirto;
  lastTick:=t;
end else begin
  application.ProcessMessages;
  sleep(1); // Nukkuu vain yhden millisekunnin kerrallaan,
  // mutta nukkuu heti uudestaan jos ei vielä pidä piirtää
end;

jalski [14.02.2012 10:22:35]

#

Itse OS/2:lla pistän pelin pääloopin omaan säikeeseensä. Ajastimen ja event semaphore:n avulla on kohtuullisen suoraviivaista ja helppoa rajoittaa peliloopin nopeutta.

esim.

call DosResetEventSem(hEventTimerSem);
do while (!bEndGame);
  call DosWaitEventSem(hEventTimerSem, SEM_INDEFINITE_WAIT);
  call DosResetEventSem(hEventTimerSem);
  call move_player;
  call move_enemies;
  call blit_screen;
end;

kpzpt [14.02.2012 15:16:40]

#

Kaikkea löpinää,

1)
Olen ollut tietämätön että 3d peli voi pyöriä noinkin nopeasti, tuo minun 14 fps tuntuu aika naurettavalta tuon kuvan jälkeen.

2)
Minulla on myös kiinnostusta pascaliin, rakentelin jotakin ihan pieniä koodi pätkiä, mm. tähän asti ainoat sotalautapeli demoni aikanaan ostamallani borland turbo pascal 7.0:lla.

Kuinka olet nuo räjähdykset piirtänyt, olen miettinyt ip1917 ja luolaston lentelijät pelien graafis efekteihin, hieman tuollaisia, mutta, enemmän pikseli muodossa, eli alemmalla pikseli tarkkuudella, onnistuuko gimp tai inkscape yhdistelmällä edes kohtuullista räjähdys efektiä, on minulla windowssissa tuo corel draw ikivanha versio, mutta, aion rakentaa linuxilla tämän projektin.

----

Laitoin sivulle taas uuden päivitys version, olen säätänyt grafiikoita lisää, ja ne alkavat olla jo ihan mukavasti, vaihdoin myös hieman enemmän pikselimäiset rastit ja nollat rastinollaan.

Blaze [14.02.2012 16:17:19]

#

kpzpt kirjoitti:

1)
Olen ollut tietämätön että 3d peli voi pyöriä noinkin nopeasti, tuo minun 14 fps tuntuu aika naurettavalta tuon kuvan jälkeen.

...et sitten oo pelannu mitään viimiseen 15 vuoteen?

squid [14.02.2012 17:06:27]

#

Kyllä varmaan pitää mennä pitemmälle ajassa taaksepäin...

Lebe80 [14.02.2012 19:52:32]

#

Gimpillä onnistuu räjähdysefektit yms. muttei ne mistään yhden napin takaa tule. Eli sinun pitää osata tehdä ne.

kpzpt [15.02.2012 19:07:31]

#

Nappeja,

Piirsin tänään hieman esiversioita sotanapeista, tässä USA - http://temp4323.dy.fi/images/LPS/HKP_Nappeja_002_net.png

Laitan lähipäivinä myös loput USA, UK, Ranska, Japani, Saksa, Italia, NL, Suomi + Akseli liittolaiset.

---

kpzpt [17.02.2012 21:21:42]

#

Hei taas,

On ollut paljon ihmettelyjä tuosta toteutuksesta, minulla on nuo edellisen viestin sotanapit, olleet työnalla, ja olen nyt oppinut paljon pikseli grafiikasta.

Minä irrotan tämän pure AWT version, kehityksestä, ja luovun siintä, se kuumentaa 14 fps ja 20 minuuttia FullHD ajossa GF6200 näytönohjainta noin 7 astetta.

Taasen tämä cafeflyer jota nyt testasin 15 min FullHD ja 30 fps, niin kuumeni vain yhden asteen, ja vielä jos ajoin 60 fps tuota caveflyeria, niin se kuumeni 10 minuutissa vain kaksi astetta.

Minä siirryn pariksi viikoksi muuttamaan AsiakasOhjelmaa, niin, että jatkossa kaikki pelit ovat sitten samalla tavalla mitä caveflyer, tosin laitan hieman tarkemman grafiikan, tuossa caveflyerissa on tuo bimage 480x480 pixeliä, tähän AsiakasOhjelmaan laitan 512 pixeliä korkean tuplabufferin jota sitten käytän, ja ruudun leveydellä.

Nähdään parin viikon kuluttua..

Eli, Nyt on käytynä AWT LWJGL ja JOGL ja viimeinkin sitten löytyi tämä oma tuplabufferi joka käyttää grafiikassa sekä CPU että GPU tehoja, tämä salaisuus on siinä että kykenen kontrolloimaan CPU tehoja sleep käskyn avulla ja GPU puolelle jää ainoastaan tuplabufferin ruudulle piirrot.

---

Macro [17.02.2012 22:50:58]

#

Vau, kokonaiset seitsemän astetta. Testasin ihan huvin vuoksi, että paljonko mahtaa oma näyttis lämmetä kun pelailee Battlefield kolmosta 1680x1050 resoluutiolla ja (lähes, anti-aliasing piti pudottaa 16 kertaisesta 4 kertaiseksi) maksimiasetuksilla GTX 560 Ti TOP näyttiksellä. Normaali käyttölämpötila näin parilla näytöllä ja Youtube-videoita katsellessa oli 30-36 Celciusta ja pelatessa lämpötila nousi noin 60 asteeseen. Eipä mennyt rikki. :) FPS oli myös siinä 50-80 paikkeilla.

Ehkä sadannen kerran tässä keskustelussa, sun on ihan turha huolehtia toisten näytönohjainten ja prosessoreiden kestävyydestä. Ei ne rikki mene. Kyllä kaikki huomaavat, jos kone ei jaksa pyörittää peliäsi. Omat vanhemmat koneet kyllä pyörittää noita sun pelejäs ilman mitään rikkoutumisia, vaikka ei täytäkkään noita sun vaatimuksias.

Lebe80 [18.02.2012 01:30:14]

#

Muiden viestit,


En lue niitä. Tässä päivän rakennelmat:
Linkki

kpzpt [19.02.2012 12:37:48]

#

Bimage tuplabufferiksi,

Minä taas pähkäilen tässä näitä tuplabufferi vaihtoehtoja, ja mietin nyt sitten jälleen kerran että tämä AWT on sittenkin ihan hyvä vaihtoehtona, tuo grafiikan laatu putoaa aika paljon kun laskee BILINER filtterin NEAREST_NEIGHBOR filtteriin.

Päädyin tässä nyt sitten siihen että nämä hieman lämpösemmät pelit, jotka lämmittävät minun konettani kymmenien minuuttien ajossa tällä hetkellä 5 astetta, IP1917 ja Luolaston lentelijät jne.. joissa on tuo tällä hetkellä FullHD 11 fps ruudunpäivitys, niin nämä rakennetaan erilliseen canvakseen jota käytän sitten bimage tuplabufferin kanssa ja omalla drawimage_int () käskylläni, nämä shakit ja tammet ja reversit eivät lämmitä GPU:ta.

Rakennan muutenkin ylimääräisiä paneleita taikka canvaksia taikka appletteja, joissa on sitten erillaisia toiminta laatikoita ja tekstiareoita, sivuston toiminnallisuutta sisältämään, jotta pelaaja pääsee liikkumaan sivuston eri peleihin ja katselemaan missä on pelejä käynnissä ja vielä liittymään peleihin.

Edit.
Kyllä minä luen nämä mitä muut kirjottavat, kiitos kaikille kommenteista, minä en enää jatka tällä huolissaan olevalla linjalla, luotan että Java selviää 1-11 fps päivityksestä, kunhan noudattavat minimi vaatimuksia, olen kyllä itse aika pettynyt Javaan, koska tuota GPU:ta ei voi sleepata, olisin mieluusti rajoittanut myös GPU:n tuonne 1% - 25% kuten tein CPU:n kanssa.

Macro [19.02.2012 14:36:07]

#

Näytönohjain vain piirtää sen mitä sille annetaan siinä tahdissa kuin tavaraa tulee, ei sitä tarvitse rajoittaa. Se kyllä itse osaa hidastaa jos tulee liikaa tavaraa.

Kymmenes kerta... Älä mieti niitä lämpötiloja. Räjähtääkö maapallo kesäisin, kun on 30 astetta lämpimämpää kuin nyt?

ErroR++ [19.02.2012 15:19:41]

#

Macro kirjoitti:

Se kyllä itse osaa hidastaa jos tulee liikaa tavaraa.

Niin osaa. Kun olin kerran kaverilla ja koodattiin jotain ohjelmaa joka soittaa mciSendString -WinAPIlla musaa, niin kone hidastu koeajossa niin paljon että kun tehtävienhallintaa siirrettiin, sen edellinen jälki jäi näyttöön.

Macro kirjoitti:

Älä mieti niitä lämpötiloja.

En ole ikinä törmännyt koneeseen, joka olisi kuumentunut niin, että jotain olisi mennyt rikki. Ei konetta noin kevyellä softallaa voi rikkoa.

Eikä se AsiakasOhjelma toimi edes mun koneella. Se valittaa että TCP-portti 43000 ei ole auki.
Caveflyer on ihan kelpo peli. Siihen kun vielä saisi erilaiset kartat niin olisi kiva.

RQ [19.02.2012 22:14:15]

#

ErroR++ kirjoitti:

En ole ikinä törmännyt koneeseen, joka olisi kuumentunut niin, että jotain olisi mennyt rikki. Ei konetta noin kevyellä softallaa voi rikkoa.

Mun vanhan koneen näytönohjaimen kondensaattorit räjähti kirjaimellisesti muutama vuos sitten. Ihmeen hyvin se pari viikkoa jaksoikin pyörittää pelejä yli +120C asteisena, kunnes sano sopimuksensa irti.

Lebe80 [19.02.2012 22:52:08]

#

RQ: ja näytönohjaimen oma tuuletin oli kaiketikin täysin kunnossa, ja tietokoneen kopan ilmankierto toimi moitteettomasti...

Grez [19.02.2012 23:21:49]

#

"Laatu"konkat nyt muutenkin räjähtelee. Eihän nykymonitoritkaan kestä edes takuuaikaansa normaalikäytössä, mutta kunnon konkat vaihtamalla ne kestää helposti 10 vuotta.

RQ [20.02.2012 05:21:52]

#

Lebe80 kirjoitti:

RQ: ja näytönohjaimen oma tuuletin oli kaiketikin täysin kunnossa, ja tietokoneen kopan ilmankierto toimi moitteettomasti...

Tuuletin ei muistaakseni edes pyörinyt enää, kyseessä oli kuitenkin niin vanha näyttis. Viestin pointti oli kuitenkin siinä, et ei se koneen hajoaminen ylikuumenemiseen täysin pois suljettu vaihtoehto ole.

Macro [20.02.2012 08:48:27]

#

RQ kirjoitti:

Lebe80 kirjoitti:

RQ: ja näytönohjaimen oma tuuletin oli kaiketikin täysin kunnossa, ja tietokoneen kopan ilmankierto toimi moitteettomasti...

Tuuletin ei muistaakseni edes pyörinyt enää, kyseessä oli kuitenkin niin vanha näyttis. Viestin pointti oli kuitenkin siinä, et ei se koneen hajoaminen ylikuumenemiseen täysin pois suljettu vaihtoehto ole.

Eihän se sillon enään ole pelintekijän vika (ei kyllä koskaan taida olla...), se on sinun vikasi kun et ole korjannut sitä. :)

Eikä se sun näytönohjaimes tainnut hajota ristinollaa pelattaessa.

RQ [20.02.2012 15:32:58]

#

Macro kirjoitti:

RQ kirjoitti:

Lebe80 kirjoitti:

RQ: ja näytönohjaimen oma tuuletin oli kaiketikin täysin kunnossa, ja tietokoneen kopan ilmankierto toimi moitteettomasti...

Tuuletin ei muistaakseni edes pyörinyt enää, kyseessä oli kuitenkin niin vanha näyttis. Viestin pointti oli kuitenkin siinä, et ei se koneen hajoaminen ylikuumenemiseen täysin pois suljettu vaihtoehto ole.

Eihän se sillon enään ole pelintekijän vika (ei kyllä koskaan taida olla...), se on sinun vikasi kun et ole korjannut sitä. :)

Eikä se sun näytönohjaimes tainnut hajota ristinollaa pelattaessa.

Missä vaiheessa väitin sen olevan pelintekijän vika? Totesin vain, että ylikuumeneminen on mahdollista. (Ja ei, en väitä, että kpzptpmikälien pitäisi huolehtia pelaajien koneen lämpötiloista vaan päinvastoin; jos jonkun kone pikku javapelien takia ylikuumenee, niin se vika löytyy silloin laitteistosta eikä softasta, kuten mun tapauksessa.)

Lebe80 [20.02.2012 15:34:20]

#

RQ kirjoitti:

Missä vaiheessa väitin sen olevan pelintekijän vika?

Ei kukaan väittänytkään että olisit väittänyt että se olisi pelintekijän vika! Nimenomaan väitettiin että syy oli SINUSSA!

vehkis91 [20.02.2012 19:35:00]

#

Vika on kyllä jossain muualla, jos kone ylikuumenee eikä sammu sen takia. esim. mun edellisestä näyttiksestä (ati radeon hd4870) hajos tuuletin ja kone sammu melki heti, ku kuumeni niin paljon pelatessa, mutta mitään ei kuitenkaa hajonnu, kun yritin uudelleen pelata niin taas sammu heti ku kuumeni, eli kyll näissä nykyaikana ainakin on sen verra hyvät turvasysteemit, että ei pitäis hajota.

ErroR++ [21.02.2012 14:34:20]

#

Tämä kone (Win XP), jolta nyt kirjoittelen, sammuu välillä yllättäen. Vika voi olla ylikuumeneminen.

Mutta eipä ole hajalle mennyt.

jlaire [21.02.2012 15:48:37]

#

Ehkä se näytönohjain säilyy ehjänä, mutta jos lautapelisivusto aiheuttaa koneen sammumisen, käyttäjältä voi jäädä jotain tallentamatta ja hän varmasti vaatii kpzpt:ltä korvauksia. Kannattaa siis pitää tiukat laitevaatimukset ja FPS-rajoitukset voimassa.

kpzpt [21.02.2012 20:37:49]

#

Ruudunpäivitystä,

Laitoin uuden minimi arvon ruudunpäivitykselle, tällä kertaa toimii myös float arvo, laitoin peruspeleihin 0.1f ruudunpäivityksen, kun koneen ei tarvitse piirtää, aiemman 1 fps arvon sijaan, mietin myös että jos laittaisin 0 fps arvon.

Lisänä, olen muuttanut kaikki 11 fps pelit, NEAREST_NEIGHBOR peleiksi, ja valmistaudun muuttamaan, niitä tuohon caveflyer tyyliseen asetelmaan, caveflyeria voi ajaa juuri nyt 17 fps ja FullHD 1920x1200, 15 minuuttia eikä kuumenna passiivi jäähyistä GPU:tani astettakaan.

Tällä viikolla laitan myös viimein tuota alkuruudun sivupalkkia toimintaan, ja mietin jo pikkusen kirjautumistakin.

ErroR++ [22.02.2012 14:45:09]

#

jlaire kirjoitti:

jos lautapelisivusto aiheuttaa koneen sammumisen

Ei se ainakaan aiheuta sitä.

jlaire kirjoitti:

voi jäädä jotain tallentamatta

Kyllä kerran jäikin. (Ei tietenkään mitään tärkeää.)

kpzpt [27.02.2012 00:35:31]

#

Virusturvat,

Olen ostamassa yritys virusturvat varmuuden vuoksi, vaikka ihan kotiprojekti tässä ollutkin, otan kaikkea vinkkiä vastaan, virusturvan ostoon.

Käytössä on tarkoitus olla Linux Ubuntu taikka Linux Mint - Usa Japan edition.

Mietin että kirjoittaisin nuo kaikki koodit alusta ja piirtäisin myös grafiikat hieman paremmin mitä tuossa tämän hetkisessä, arvioin että menisi viikko koodiin ja toinen viikko grafiikkaan, mutta olisi sitten kaikkia hiottu kunnolla, niin, sitten kunhan tuon yrityksille suunnatun virusturvan olen ostana, toivottavasti näitä kehittyneempiä yritys virusturva paketteja myydään ilman yritystunnuksiakin.

Otan vinkkejä vastaan kaikkeen laillisuus puoleen, mitä harrastuksen kanssa voi vastaan tulla, olen miettinyt että tämä olisi ihan ilmainen sivusto jota harrastan, ja tarjoan vain mahdollisuuden osallistua palvelin ja virusturva maksuihin pienillä tukimaksuilla, jos joku sitten pelaa ympäri vuoden ja kokee halua tukea toimintaa.

Grez [27.02.2012 00:38:47]

#

Niin sitä mitä eroa ajattelit siinä "yritysvirusturvassa" olevan "kuluttajavirusturvaan" verrattuna. Voisin kuvitella, että voit luoda toimialuekäytännöt esim. Windowsin Active Directoryyn ja määrittää kaikkien koneiden päivitykset tapahtumaan jostain keskitetyltä ja palvelimelta ja niin ettei koneiden käyttäjät itse voi säätää asetuksia? Montako työasemaa sulla sitä pelisysteemiä pyörittää jos kerran koet tuollaiset tarpeelliseksi?

kpzpt [27.02.2012 00:41:34]

#

Virusturvasta,

Olen pahoillani että en tunne palvelin ja virus asioita kovinkaan tarkkaan, minulla on yksi huokea palvelin ranskassa jota ajattelin tässä projektissa heidän jo antamallaan luvalla käyttää, käyttöjärjestelmänä on vielä Ubuntu 10.04 mutta vaihtuu varmaankin pian 12.04 versioon.

En käytännössä tunne näitä virusturva asioita, mutta, ajattelin että kun minulla on tuo mahdollisuus tukea toimintaa, niin, tämä tekee toiminnasta osittain sellaisen että siinä on sitä raha liikennettä mukana, eli kaupallisuus on osittain mukana, nämä koti virusturvat on tarkoitettu täysin ilman kaupallisuutta oleviin koti tietokoneisiin.

Otan mieluusti vaikka montakin vinkkiä kokeneemmilta konkareilta vastaan, tähän ubuntu taikka mint kotiprojektin virusturvaan.

User137 [27.02.2012 02:37:53]

#

Tuolla on jotain virusturvasta: http://wiki.ubuntu-fi.org/Tietoturva
"Linuxille on olemassa 0 leviävää virusta. Virukset eivät ole ongelma Linux, Unix, BSD ja Mac-käyttäjille."

Toisinsanoen, jos olet hankkimassa moista niin rahat menee luultavasti hukkaan.

Lebe80 [27.02.2012 09:54:04]

#

Toisaalta, meneekö ne hukkaan jos saa estettyä samalla Windows-käyttäjien virustartunnan?

kpzpt [29.02.2012 18:53:39]

#

Virusturvasta hieman tässä vielä,


Olen miettinyt F-Prot, AVG, ja FSecure ohjelmia virusturvaksi, ajattelin tuon että tarjoan pelaajille mahdollisuuden tukea toimintaa, pelaaminen kuitenkin ilmaista, niin täytyy varmaankin jokin kaupallisempi kuin koti lisenssi ottaa.


Otan mieluusti vaikka montakin vinkkiä kokeneemmilta konkareilta vastaan, tähän ubuntu taikka mint kotiprojektin virusturvaan.

---

Blaze [29.02.2012 20:19:23]

#

kpzpt kirjoitti:

Otan mieluusti vaikka montakin vinkkiä kokeneemmilta konkareilta vastaan, tähän ubuntu taikka mint kotiprojektin virusturvaan.

Ei tarvitse minkäänlaista.

Perinteisesti virustorjuntaohjelmat Linuxilla pyörii meiliservereillä skannailemassa läpi Windows-käyttäjien toisilleen lähettämiä posteja mahdollisten Windows-virusten varalta. Toinen skenaario, missä keksin noista jotain hyötyä ois, jos pyörittäis jotain tiedostonjakopalvelua, ja haluais yrittää estää Windows-käyttäjiä levittämästä toisilleen viruksia sen palvelun kautta. Kumpikaan skenaario ei päde sun palvelimees.

kpzpt [01.03.2012 12:12:24]

#

Email palvelin,

Mikä ubuntun email ohjelmista olisi hyvä laittaa palvelimeeni ?

En oikeastaan tiedä kuin postfixin joka taitaa olla oletuksena, Ubuntu desktop editionissani.

---

Tässä tämän päivän lautapelejä rakennelmia - http://temp4322.dy.fi

---

qeijo [02.03.2012 08:41:05]

#

Moi kpzarrads..

Suosittelen vuosien ylläpito kokemuksella:

Lisäksi tarvittaessa jokin web-mail liittymä, esimerkiksi Horde mail tai vielä kevyempi Squirrelmail.

Toinen vaihtoehto on asentaa suoraan Exchange tyyppinen kokoonpano, kuten Zimbra. Zimbra vain asettaa raudalle aivan erillaiset vaatimukset.

kpzpt [03.03.2012 16:22:06]

#

Grafiikasta hieman,

Mitenkä nämä copyright asiat ovat suomessa hoidettuna, minulla on tässä kaksi kuvakaappausta.

snapshot - http://temp4322.dy.fi/images/temp001.png
snapshot - http://temp4322.dy.fi/images/temp002.png

Kenen kanssa tulisi tämän kaltaisen harrastelijan jutella, kun tahtoo rakentaa kuvien kaltaista.

Tuo idea mikä minulla on, niin että rakennan näitä iän ikuisia sotapelejäni nettiin javalla.

Tarkoitus on että pelit olisivat kaikin puolin lain mukaisia, kuinka tämä grafiikka, onko suomessa edes mahdollista lähteä rakentamaan sivustoa alle 32x32 pikseliä taikka alle 48x48 pixeliä grafiikalla, tuo jälkimmäinen varmaankin onnistuu helpommin, eteenkin jos käyttää runsaasti värejä kuvissa, ongelmanani on se että tahtoisin nappini rakentaa alle 8 värillä.

Otan vastaan mietteitä.

kaviaari [03.03.2012 16:25:40]

#

Nappiesi koko, värimäärä, käyttämäsi sävyt tai mikä tahansa muu vastaava seikka ei ole millään lailla minkäänlainen laillinen ongelma. Älä missää nimessä nyt ainakaan uudestaan mene häiritsemään poliiseja tällaisen turhuuden takia. Pyri kuitenkin välttämään napeissa gorea ja lapsipornoa niin olet jo pitkällä.

mylvari [03.03.2012 16:46:58]

#

Hei kpzpt!

Olet tekemässä ilmaisia pelejä joihin olet piirtänyt grafiikat aivan itse. Yhtäkään firmaa tai yksityistä ihmistä ei kiinnosta, jos pienet 32x32 pikselin tarkkuudella piirretyt sotilashahmosi muistuttavat hieman heidän piirtämiään hahmoja. Mikäli pelkäät sitä, että vahingossa piirrät täysin identtiset nappulat jonkin muun kanssa, on mahdollisuus siihen melko pieni. Jos 32x32 pikselin tarkkuudella olevassa kuvassa käytetään kahdeksaa väriä, on mahdollista piirtää 8^(32*32) erilaista kuvaa. Mikäli kuitenkin onnistuisit vahingossa kopioimaan jonkun toisen ihmisen piirtämän kuvan, eikä hän pitäisi siitä, et edelleenkään joutuisi oikeuteen.

Vielä tuosta virusjutusta Linuxeille: http://www.gnu.org/fun/jokes/evilmalware.html

Vinkkinä voisin sinulle vielä sanoa, että lopeta tuollaisten asioiden murehtiminen. Tee pelejä, piirrä nappuloita, kirjoita webbisivuja ja pystytä palvelimia. Mikäli et varasta tietoisesti keneltäkään mitään, toimit todennäköisesti oikein. Mikäli joku kokee toimissasi vääryyttä, hän todennäköisesti huomauttaa siitä ennen kuin soittaa poliiseille.

kpzpt [05.03.2012 23:17:19]

#

Kuvakaappaus IP1917,

Tässä olisi uusilla grafiikoilla Ilmojein pilotit 1917 - http://temp4323.dy.fi/images/snapshot001.png

Minulla olisi taas ihmettelyjä copyrighteista, eihän siinä mitään ongelmaa ole että kun itse piirtää niin silloin on copyrightit omiin tuotoksiin, mutta ongelma tulee kun muut ovat piirtäneet aiemmin, mitenkä nuo ruohot, kuinka copyright laki käsittelee noin pieniä graafisia efektejä, ruohokoriste on noin 6x6 pixeliä.

Täytyy varmaankin kikkailla muutamat jotain 100x100 pixeliä vektori graafiset kuvat, jotka sitten blittaa tuohon 6x6 pixeliin.

---

Macro [06.03.2012 08:40:06]

#

Ihan sama onko kuvan koko 6x6 pikseliä vai 6000x6000 pikseliä, kun se on sun tekemäs niin sillon sulla on kaikki oikeudet siihen.

Tosin oikeudessa voisi 6x6 pikselin kuvaa olla vähän vaikea tehdä, kun kuka vaan voi heittää vahingossa tai ei niinkään vahingossa kuvaan samanlaiset värit. Ihmisen piirtämiseen niin pieneen kuvaan ei taida kauhean monta tapaa olla.

Blaze [06.03.2012 08:51:59]

#

1. Generoi kaikki maholliset sopivan pienet kuvat
2. Etsi vastineita maailmalta
3. Haasta oikeuteen
4. PROFIT!?

En oo lakimies, mut joku tässä kuviossa nyt vaan mättää. Jos se ois noin helppoa, joku ois tehny sen jo.

kpzpt [10.03.2012 22:23:44]

#

Etusivusta hieman,

Minulla on tämä etusivu taas työssä, aion toki jatkaa tällä brasilia teemalla, mutta, tahtoisin nyt hieman säädellä taas toimintaa.

En ole ammattilainen netti asioissa, eli tällä kertaa herättää ihmetystä javascript ja php yhdistelmät, onkos tämä sitten dhtml kieltä kun käyttää hieman kaikkea kerrallaan.

Minulla on tuo minun domain ja siinä on index.php ja asiakasohjelma.php, tuo eka on etusivu ja toka on itse peli appletti.

Nyt tahtoisin kuitenkin jotenkin rakentaa tuon index.php fileen, niin, että ainoastaan tuo domain olisi selaimen osoite palkissa koko ajan, eli jotenkin pitäisi koodata ilmeisesti sitten php ja innerhtml sekoitusta, jotta tuo domain on koko ajan selain palkissa, eikä mitään filettä ilmesty selain osoite palkkiin ?

Oli taas aika suomenkieltä, mutta, kuinka olisi oikea ratkaisu ohjelmoida tuo index.php, niin, että sitä ei ladata uudestaan ollenkaan vaikka applet avautuukin selain ikkunaan, olen miettinyt innerhtml käskyä javascriptistä ja siihen jotenkin sitten sisällyttää tuo appletin vaatima php koodi, ( php koodi tarkistaa mikä käyttöjärjestelmä on kyseessä ja lataa oikeilla asetuksilla appletin ).

Minulla ei ole kovinkaan kattavaa ymmärrystä javascriptistä taikka php kielistä, jotenka kyselin tässä hieman, tahtoisin koko sivun taas kerran niin että mitään ei lataudu osoite palkkiin.

Grez [10.03.2012 22:31:27]

#

kpzpt kirjoitti:

En ole ammattilainen netti asioissa, eli tällä kertaa herättää ihmetystä javascript ja php yhdistelmät, onkos tämä sitten dhtml kieltä kun käyttää hieman kaikkea kerrallaan.

Oikeastaan se, että javascriptillä käpistelet sivua ilman, että sivua ladataan uudestaan on dynaamista html:ää eli dhtml:ää. PHP:n hyödyntäminen vaatii aina lataamista. Toki PHP:llä voit muodostaa esim. Ajax-kutsuille ladattavaksi aineistoa, mutta en pitäisi sitä oleellisena.

kpzpt kirjoitti:

Nyt tahtoisin kuitenkin jotenkin rakentaa tuon index.php fileen, niin, että ainoastaan tuo domain olisi selaimen osoite palkissa koko ajan, eli jotenkin

Varmaan yksinkertaisimmillaan laitat ne molemmat erilliset PHP:t yhdeksi filuksi ja laitat vaikka kummankin omaan diviinsä joista sitten näytät toista kerrallaan.

Itse asiassa kun tuota sivua katsoo, niin en oikein keksi mitään hyötyä tuosta etusivusta. Ehdottaisin siis että:
rm index.php
mv asiakasohjelma.php index.php

Lebe80 [11.03.2012 00:18:16]

#

kpzpt kirjoitti:

Nyt tahtoisin kuitenkin jotenkin rakentaa tuon index.php fileen, niin, että ainoastaan tuo domain olisi selaimen osoite palkissa koko ajan, eli jotenkin pitäisi koodata ilmeisesti sitten php ja innerhtml sekoitusta, jotta tuo domain on koko ajan selain palkissa, eikä mitään filettä ilmesty selain osoite palkkiin

Olipa hauskaa lukea vuonna 2012 jonkun käyttävän vielä termiä dhtml. Ajaxilla tosiaan onnistuu, enemmän mua ihmetyttää vaan syy MIKSI?! Miksi se osoitepalkki ei saa muuttua? Mikä ihmeen vuosi 1999 tää sun sivustos on? Nykyään nimenomaan halutaan, että jos vaikka joku haluaa suoran linkin sun peliis, niin se voi sen napata osoiteriviltä tai vaikkapa kaverinsa facebook-seinältä!!!!

Tee palvelus ja tee niitä pelejä ja pyydä vaikka jotain kaveria tekemään se sivusto. Oikeasti!

dartvaneri [11.03.2012 22:52:39]

#

Yksi vaihtoehto on käyttää jQueryä, joka tietääkseni toimii kuten Ajax, mutta koodissa ainakin säästyy.
Esim. tuo koodi hakee test.html tiedoston ja tunkee sen elementtiin, jonka class='result'.
Yksinkertaista ja siistiä.

$.post('test.html', function(data) {
  $('.result').html(data);
});

Lisää lähetettävistä muuttujista ym. jQyeryn sivuilla.
jQuery.post()

Grez [11.03.2012 23:21:26]

#

Kyllä, jQuery sisältää suhteellisen helppokäyttöinen Ajax-implementaation.

Mutta se sisältää kaikkea muutakin. Ja Ajax on tekniikka tiedon välittämiseen selaimen ja palvelimen välillä kun taas jQuery on läjä javascript-koodia. Mielestäni on siis hyvin väärin sanoa, että "jQuery toimii kuten Ajax"


Sitten taas mitä tähän kzpzt:n tarpeeseen tulee, niin nähdäkseni siinä ei ole mitään syytä käyttää Ajaxia.

dartvaneri [11.03.2012 23:33:34]

#

Grez, olet oikeassa, tuli tuohon sellainen pieni fiba, tarkoitin toiki sitä, että jQueryn post ja get toimii kuten Ajax, mutta olkoon nyt tässä tämä, kiitos korjauksesta.

tsuriga [12.03.2012 00:13:54]

#

Ajax on vaan sateenvarjotermi kasalle eri tekniikoita, joiden avulla luodaan asynkronisia web-applikaatioita. JQueryn post ja get ovat wrappereita sen ajax-metodille. Näiden metodien avulla voidaan lähettää ns. ajax-kysely, jonka avulla voidaan esim. päivittää tietoja palvelimella (post-kysely) tai hakea tietoa palvelimelta (get-kysely).

Lumpio- [13.03.2012 17:15:03]

#

dartvaneri kirjoitti:

jQueryn post ja get toimii kuten Ajax

Minä en edes...

kpzpt [16.03.2012 04:55:51]

#

Tuplabufferointia,

Minulla on tässä testissä ollut, tai eilen siis oli, tuplabufferi joka olisi rakennettu volatileimagella, minun aikaisemmat kokemukseni volatileimage bufferista ovat aika ristiriitaisia, esim. linux puolella toiminta on aika vakaata, sanoisin että riittävän vakaata, mutta taas joillakin windows käyttäjillä volatileimage menettää itsensä lähes samantein kun sen kytkee käyttöön ja kun sitten taas uudelleen validoin ja uudelleen luon sen niin aivan sama homma kadottaa itsensä samantein.

Eilen olin taas linuxin kanssa säätämässä ja homma toimi ihan ok, en windows puolta päässyt yrittämään kun asunnossa ei windows konetta juuri nyt ole asennettuna.

Mitenkä teillä muilla, mitä kokemuksia volatileimagesta tuplabufferina taikka imagena yleensä.

Minulla on tämä idea että voisin käyttää tuplabufferina volatileimagea joka olisi korkeudeltaansa 512 pikseliä, tämä tekisi peleihin mukavan pelimäisen pikseli ulkoasun, mutta en saa vakautettua vimagea windows koneissa, kavereitten ja sukulaisten windows koneissa ei ohjelmani toimi, mitään ei tulostu ruudulle, kun taas oma linux kone porskuttaa ilman mitään havaittavaa virhe tilannetta.

Grez [16.03.2012 06:24:52]

#

Volatileimagen käytöstä kuvaamallasi tavalla: Mun mielestä on aika hämmentävä ohjelmointitapa valita ratkaisu, jonka toimivuus perustuu tuuriin tai sattumaan.

kpzpt [16.03.2012 09:29:27]

#

Volatileimage,

En käytä volatileimagea projektissani.

Olen jo jutellut aikaisemmin java-gaming gurujen kanssa, ja he sanovat että luokka ei ole käyttökelpoinen, tämä on vähän niin, että koko Java awt ei omaa kunnon ratkaisua tuplabufferiksi, JOGL taitaa tarjota parhaimman ratkaisun, mutta, siinä sitten taas on 1.5 megan lataus, kun sen applettina lataa, vai liekö tämä uusi jo hieman pienempi lataus paketti.

Java-gaming tosin suosittelee LWJGL kirjastoa, mutta, siinäkään ei taida olla mahdollisuutta single bufferin käyttöön, en ihan tarkkaan tunne.

Olen tällä hetkellä tässä tämän bufferstrategyn kanssa, mutta siinä ei ole mahdollisuutta esim rajoittaa tuplabufferin korkeutta ja leveyttä, vaan se on aina canvaksen korkuinen ja levyinen.

User137 [16.03.2012 14:08:50]

#

kpzpt kirjoitti:

Olen tällä hetkellä tässä tämän bufferstrategyn kanssa, mutta siinä ei ole mahdollisuutta esim rajoittaa tuplabufferin korkeutta ja leveyttä, vaan se on aina canvaksen korkuinen ja levyinen.

Eikös se just olis kaikkein paras ja tehokkain vaihtoehto. Tuplabufferin piirto skaalaamalla on hidasta, eikä suositeltavaa.

kpzpt [17.03.2012 01:25:30]

#

Tuplabufferista,

Siintä on monenmoista hyötyä että tuplabufferin korkeus ja leveys olisivat esim. vain puolet pelialueen vastaavista, kaiken peli grafiikan piirtämisen määrä olisi neljännes vain ja vielä lisänä olisi ruudulle tulostuva kuva pikselimäinen hieman enemmän pelimäinen, klassisella tavalla, tässä on kuitenkin 2d pelejä kyseessä.

---

kpzpt [18.03.2012 10:41:12]

#

Sivustolle latauskuva,

Laitoin aika mahtipontisen latauskuvan ja käyttöohjeita, tässä pitäisi varmaankin sitten kytkeä tuota kirjautumista ja näitä sääntö viimeistelyjä perus peleihin.

Sen jälkeen sitten tuota 'heidän kunniansa päivät' peliä, ajattelin aloittaa Normandia -44, Alavatmaat -40, Balttia -41, Moskova -41, skenaarioilla.

Katselen sitten taas näitä nappi grafiikoita ja sen sellaista ja rakentelen jo tässä ensimmäisiä 3D versioita, joko LWJGL taikka JOGL kanssa, niitä sitten julkaisen aikaisintaan viimeinen puolisko vuotta 2013-2014.

kpzpt [21.03.2012 14:27:45]

#

Tekstiä,

Laitoin tälläisen sivustoni etusivulle, kuinka hassu tämä on, jotakin pitää kirjata asiasta..

---
Minimi vaatimukset -
Kotitietokone, CPU 1.66Ghz, 200+ megaa vapaata rammia, Sun Java 1.6 yhteensopiva JRE ( OpenJava ei käy ).
Moderni näytönohjain vähintään esim. NVIDIA GF6200 jossa 64+ megaa vapaata videorammia.
Täysi OpenGL tuki LIN/MAC taikka täysi Direct3D tuki WIN installoituna ja käyttöön valmiina.
Nettilinja vähintään 512kbit/512kbit.
Kaikki sivuston käyttäminen vaatii vähintään 15 vuoden ikää.

Myöhemmin laitan vielä sivuston käyttöehdot, yleisesti sanottuna, tämä on 'hobby java indie' sivusto, jotenka kaikkien pelieni pelaaminen ja käynnistäminen käy vain ja ainoastaan omalla vastuulla ja pelejä saa pelata vain kotikoneessa, peleistäni toivon pienen ajan kanssa muodostuvan yksi pieni tärkeä osa suomalaista nettiä ja tietenkin mukavia käyttää, jos teillä on ongelma kohdallanne, voitte tehdä ongelmasta näkyvän foorumillani, jotta myös muut voivat ongelma kohdasta lukea, korjaan kaikki mahdolliset tilanteet mahdollisimman nopeasti, tällä hetkellä ei Java tuntemukseni mukaan voi minimi vaatimusten mukaisiin ehjiin tietokoneisiin tulla ongelmia, jotenka pyydän että olisitte kilttejä ja noudattaisitte kaikkia minimi vaatimuksiani, näin kaikki ihan turhat ongelma turinat jää kirjaamatta.

Tervetuloa sivustolle pelaamaan..


------

Tässä tämän päivän rakennelmia - http://temp4322.dy.fi

---

Lebe80 [21.03.2012 14:33:57]

#

kpzpt kirjoitti:

Tekstiä,

Laitoin tälläisen sivustoni etusivulle, kuinka hassu tämä on, jotakin pitää kirjata asiasta..

---
Minimi vaatimukset -
Kotitietokone, CPU 1.66Ghz, 200+ megaa vapaata rammia, Sun Java 1.6 yhteensopiva JRE ( OpenJava ei käy ).
Moderni näytönohjain vähintään esim. NVIDIA GF6200 jossa 64+ megaa vapaata videorammia.
Täysi OpenGL tuki LIN/MAC taikka täysi Direct3D tuki WIN installoituna ja käyttöön valmiina.
Nettilinja vähintään 512kbit/512kbit.
Kaikki sivuston käyttäminen vaatii vähintään 15 vuoden ikää.

Myöhemmin laitan vielä sivuston käyttöehdot

Mielipide,

Miksi sä tunget tota jargonia sivustolle ja vieläpä etusivulle. Ei ketään kiinnosta, millä laitteella pelit toimivat, jos ne vain toimivat. Laita vaatimukset jonnekin, mistä niitä etsitään sitten (vasta) kun niitä oikeasti tarvitaan.

Veikkaan, että noi sun konevaatimustekstit enemmänkin pelottavat kaikki mahdolliset pelaajat pois, varsinkin, kun suurin osa casual-pelaajista ei edes tiedä mikä käyttöjärjestelmä heillä on koneessaan (tai mikä edes on käyttöjärjestelmä), niin saatikka sitten prossutehoa ja muistien määrää.


ps.
Mitä vittua tarkottaa "Hiiri 'klik' Lataa lautapelejä selain ikkunaan !!", kuulostaa enemmän joltain mainokselta, joka yrittää huonolla suomella saada pelaajat lataamaan jonkun haittaohjelman koneelleen.

Käytä ihan selvää suomea, ja lyhyitä termejä (Pelaa lautapelejä tästä) ja nosta se sivun yläreunaan, jotta se näkyy heti sivun latauduttua.

Ja tuhannennen kerran.... muuta sanahirviö "asiakasohjelma.html" -sivu jo "lautapelit.html" -sivuksi).

pps.
jos ohjelmointiputkassa voisi käyttää isompaa fonttia ja vilkkuvia värejä, tekisin sen tuohon lihavoituun tekstiin.

ppps.
en odota, että edes luet tätä.

kpzpt [23.03.2012 16:00:51]

#

Etusivu,

Laitoin sivustoni etusivulle hieman animaatiota, pari välkkyvää tekstiä vaan ja kartan kuvan.

Tuo kartan kuvan rakennan sitten vielä sisältämään, eri aikakausia ja vuositilanteita 1914-1985, mahdollisesti jos sitten jossain ihan hamassa tulevaisuudessa, mietin että laittaisin myös jonkin eu konfliktin, mutta, en halua aiheuttaa harmaita hiuksia, olen varmaankin päätynä pysymään tuolla, ennen vuotta 1985 aikakausilla, antaa euroopan olla EU rauhassa ainakin minun osaltani.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

dartvaneri [23.03.2012 19:31:56]

#

1. Vaihda tuo klik teksti tosta, kuten lebe80 sanoi.
2. Tuo vilkkuva teksti on mielestäni ärsyttävä, eikä varmastikkaan ainakaan houkuttele kävijöitä olemaan sivulla pitempään.

Ps. Nämä ovat mun mielipiteitä.

The Alchemist [23.03.2012 20:56:39]

#

dartvaneri kirjoitti:

1. Vaihda tuo klik teksti tosta, kuten lebe80 sanoi.
2. Tuo vilkkuva teksti on mielestäni ärsyttävä, eikä varmastikkaan ainakaan houkuttele kävijöitä olemaan sivulla pitempään.

Ps. Nämä ovat mun mielipiteitä.

Älä suotta ole vaatimaton. Faktoja nuo ovat.

kpzpt [24.03.2012 08:47:19]

#

Klik ja vilkkuva teksti,

Tässä huomaa taas näitä ikäpolvien eroja, nuo molemmat ominaisuudet sekä vilkkuva teksti että sana klik edustavat minulle kehitystä, minä kun olen yhä siirtämässä näitä 1988 - 1992 suunnittelemiani pelejäni nettiin javalla, niin, kun noita ekoja suunnitelmia tuolloin menneessä rakentelin modeemin kanssa, niin, nuo molemmat asiat olivat kehitystä, taitaa olla aika jo ajanut ohitse molemmista, heh.

Mitä animaatiota suositta, laitanko sitten pieniä kuvasnappeja jqueryllä, snappeja jotka vaihtuvat faden taikka liukumisen kanssa ruudulla.

---

Mizou [24.03.2012 15:04:26]

#

Kun muistaakseni halusit myös sitä vanhempaa väkeä pelaamaan niin kannattaisi jättää tuollaiset suomi-englanti sekoitukset pois kuten tuossa sinun "klik" korvaajassasi ("Pelaa lautapelejä tästä buttonista !!") on. Lisäksi se on muutenkin huono tapa.

Lebe80 [24.03.2012 17:00:57]

#

Animaatioista,

Unohda ne.

Et selkeästikään ole graafikko, niin pidä pelit ilman ylimääräisiä graafisia kikkailuja.

kpzpt [26.03.2012 15:24:42]

#

Graafikko,

Minkälaista grafiikkaa sinä toivoisit sivulla olevan jotta minua voisi pitää edes tavallisena koti graafikkona ?

Ei nämä minun grafiikkani nyt minusta ihan niin kovin huonoja ole, muistaa toki sopii että käytössä ei ole esim. corelin kaltaista kehittynyttä ohjelmistoa, vain gimp ja inkscape ja myöhemmin käytän vielä blenderiä.

Tuohon animaatioon, laitan vain hieman animaatiota kaikkeen toimintaan mitä sivustolle sitten uploadaankaan.

---

Lebe80 [26.03.2012 15:54:50]

#

Graafikko,

Ensinnäkin, grafiikkasi ei ole äärimmäisen huonoa, enkä ole näin sanonutkaan. Graafinen jälki vain ei ole "coders arttia" kummoisempaa.

Toiseksi, nykyaikaiset softat eivät rajoita graafista ulosantia.

Kolmanneksi, keskity niiden pelien tekemiseen, äläkä grafiikan viilaamiseen. Tuntuu, että käytät kymmenen kertaisen ajan animaatioiden viilailuun, kun sinulla selkeästi on muitakin ongelmia peliesi teossa (aikaisemmin mainitut oudot aikarajoitukset yms.). Itse en näe ulkoasuissasi ja grafiikoissa mitään järisyttävää eroa, oli sitten hevosnappula vihainen tai sivuillasi teemana brazil.


Lopputoteama,

Älä käytä tässä vaiheessa aikaasi animaatioiden ja graafisen ulkoasun fiilaamiseen. Lopuksi, kun pelit ovat ulkoasua vaille valmiit, niin vaikkapa googlaa vaikkapa kuvapankeista ammattilaisten tekemiä ulkoasuja ja grafiikoita ja hanki ne sieltä muutaman euron hintaan.

ps.
Kukaan ei käytä vuonna 2012 Corelia.

kpzpt [29.03.2012 19:10:39]

#

Hei taas,

Olen ottanut tähän työ rupeamaan näitä pelejäni taas kerran, tässä kuvankaappauksia ->

http://temp4322.dy.fi/images/snap001.png
http://temp4322.dy.fi/images/snap002.png
http://temp4322.dy.fi/images/snap003.png
http://temp4322.dy.fi/images/snap004.png

Miettisin että voisin jo asentaa tämän avaruus pilotit 2312 demon sivulle, ihan kesken vielä mutta ryhdyn säätelemään nyt lähipäivistä lähtein.

Avaruus pilotit 2312 -
Pelissä on viisi tulevaisuus ajan avaruus alusta molemmalla nettaajalla.
Aseina on erillaisia avaruus aseita, peli testaaminen ratkaisee mitkä valitaan julkaisuun.
Alukset liikkuvat warpilla, eli ne jumppaavat nopeasti.
Alukset kääntyvät hieman hitaasti, jotenka niitä täytyy warpata tarkoin harkiten.

Idea on kerätä pisteitä taikka tuhota vastustajan alukset, peli testaaminen ratkaisee.

Piirtelen näitä alus ja ase graffoja ensi viikosta lähtein, kenties jo huomisesta perjantaista, katselee nyt mitenkä jaksan.

---

kpzpt [04.04.2012 14:07:24]

#

Öh,

Joo tämä on aika nolo tilanne, minulla on tämä minun kotiprojektini yhä kesken, mutta, olen vain kotiharrastaja, ja mietin tässä nyt että mitä kaikkea lakia tulee tietää, sain aikanaan luvan ensin soneralta, sitten suomicomilta ja nyt viimein ovh-hostingilta ylläpitää pientä java palvelua heidän servereillään, ja noilla lauseilla sitten olen eri open ja ilmais ohjelmilla mennyt eteenpäin.

Onko teidän tiedossanne mitään laki opusta jokin 'koti suomalaisen pelisuunnittelijan käsikirja', josta voisi lukea kaikkea kotiprojekteihin kuuluvaa lakia.

Minua kiinnostaa itse ylläpitoon ja erillaisiin copyrighteihin kuuluvat asiat.

Copyright puolelta kiinnostaa kovasti alle 20x20 pikseliä grafiikka, mikä riittää erottamaan mainitun koko luokan kuvat, täysin yksivärisistä vastaavista kuvista, joku aikoinaan kertoi että amerikassa tehtiin paljon pieni pikselistä peliä, hintaan $4.95, pelejä julkaistiin ja niitä tehtiin ihan varta vasten perustetuissa firmoissa, niitä ei oltu tarkoitettu myyntiin taikka menestykseen, niillä vain saatiin (C) oikeudet kaupalliseen peliin jossa on alle 32x32 pikseliä grafiikkaa, en täysin tiedä mistä tämän voi vahvistaa, joku vaan kertoi, ja en halua alkaa tapella tollaisten firmojen kanssa, eli, mikä riittää erottamaan kuvan vastaavasta yksivärisestä.

kuva esimerkki - http://temp4322.dy.fi/images/temp001.png

Minulla ei ole mahdollisuutta vahvistaa tuon kuvan minulle kuulumista, todella moni on varmaankin vastaavia piirtänyt myös suomessa, mutta onko ihan julkaisu juttua, tämä esimerkki kuva taitaa olla liian iso minun projektilleni, täytyy varmaankin rakentaa niin sanottua huonoa grafiikkaa, kenties jotain 40x40 pikseliä ja sitten epätasaisia virhekohtia kuvaan, mitä laki sanoo 'oikein' piirretyistä pikku kuvista, mikä riittää erottamaan minun kuvat toisten kuvista.

---

Macro [04.04.2012 14:53:11]

#

Sonera, eikä mikään muukaan palvelu estä sinua pitämästä sivuillasi tuollaista materiaalia. Viimeisen kahden kuukauden aikana jokaisessa viestissä olet ihmetellyt samaa asiaa: saanko pitää pelisivustoa? Vastaus on kyllä. Jos sivusto sisältää laitonta materiaalia, silloin se on arvatenkin lainvastainen.

Mitä kuviin tulee, jos ne kerran olet piirtänyt itse, niin silloin ne ovat sinun eikä kenelläkään muulla ole niihin oikeuksia - olettaen siis, ettet ole niitä antanut.

Lebe80 [04.04.2012 15:25:40]

#

Ja en tajua, mitä eroa on 32x32 ja 40x40 pikseliukoilla tekijänoikeustaistossa...

edit:
ja viimeisen kerran. -----> Keskitä <----- aikasi nyt vain niiden ---> pelien tekemiseen <---, äläkä jaksa pohtia vielä mitään tekijänoikeuksista, varsinkin kun olet tehnyt itse kaikki graffat ja pelikoodisi.

Rasenger [04.04.2012 15:42:10]

#

kpzpt: Koska on tullut erittäin selväksi että osaat mekaanista koodausta mutta sinulle ei ole minkäänlaista ymmärrystä reaalimaailman asioista, suosittelen että hakeudut ohjelmoijaksi johonkin harrastelijaryhmään jossa tiimin vetäjä käskee mitä teet (koodaat) ja joku muu tekee grafiikat ja hoitaa pelin suunnittelun ideatasolla. Tiedän ihmisiä jotka ovat esimerkiksi matemaattisesti lahjakkaita ja se on hienoa, mutta heitä ei missään nimessä tulisi laittaa minkäänlaiseen luovaan työhön. Tässä on nyt samasta kysymys, ylität selvästi oman osaamisesi yrittämällä tehdä kaiken itse.

kpzpt [11.04.2012 18:52:57]

#

Tuplabufferi,

Vielä on tämä AsiakasOhjelman perus runko työn alla, on ollut kaikenlaista LWJGL AWT ja joskus ammoin myös JOGL versiota, nyt on taas tämä neljäs vaihtoehto rupeamassa voittajaksi tässä valinta arvuuttelussa mitä minä olen käynyt koko vuoden.

Kysymyksiä.

Jos laitan tuplabufferiksi yhden 1920x1200 pixeliä kokoisen bufferedimagen, niin mitä ongelmia tästä voi seurata.

1) Minä luovun bufferstrategy(2) käytöstä ja alan käyttämään bufferstrategy(1), jotenka on vain yksi bufferi käytössä.

2) Rakennan bufferedimagen 1920x1200 kooltaansa, ja alan käyttämään sitä tuplabufferina, omien drawimage drawline drawrect fillrect drawoval filloval drawpolygon fillpolygon käskyjen avulla.

3) Mitä käy jos tämä bufferedimage 1920x1200 menettää kiinnityksensä int[] jonoon, johonka se on ohjattu, kuinka toimia tilanteessa ja onko tilanne edes mahdollinen.

4) Otan kaikkea vinkkiä vastaan, kun rakennan oman transform, scale, käskytyksen, tuohon bufferedimageen 1920x1200.

Tämä AsiakasOhjelma on jo ihan ok kunnossa mutta mietin vakavasti että ottaisin huomioon myös nämä tulevaisuuden pelini, eli pelit joissa on esim. 4096x4096 peli kenttiä taikka jopa isompia, tällöin ei tämä perus awt oikein taitu toimeen, on liian raskasta grafiikkaa, eli tarvitsen tämän oman bufferedimagen jonka pixeleitä muuttelen.

Kiitos kun jelppaatte kommentein..


---

t0ll0 [11.04.2012 19:15:30]

#

kpzpt,

tsemppiä projektiin..
Itseltä olis keskittymiskyky loppunut pari vuotta sitten

edit.
ja komppaan Rasengerin viimeisintä viestiä

kpzpt [11.04.2012 23:11:27]

#

Projektini,

Tuosta Rasengerin viestistä, niin, minä jälleen kerran muistuttaisin että olen vain tavallinen pulliainen kaupan/tehdas/varasto ( tällä hetkellä siirtymässä uuteen kauppaan ) alan työntekijä, vain puolikas lukukausi kauppaoppilaitosta ja täsmälleen puolet aikuislukiota käytynä, minulla ei ole keskusteltuna näitä laki asioita taikka kaikkea mitä täytyy tietää ohjelmoinnista, sain luvat palvelun tarjoajaltani.

Olen lähtenyt tähän projektiin javalla josta käytän vain oikeastaan NIO ja GRAPHICS2D luokkia.

Molemmat ovat yksinkertaisia ja helppoja oppia, mutta, oletta oikeassa kun informoitte, sillä esim. apache jota käytän tiedoston jakoon, ja vielä tämä Javakin, niin, niitten päivitysten seuraaminen tulee ajankohtaiseksi kunhan tästä toiminnan avaan, ja tämä on minusta aika lailla se vaikein asia, ylläpidossa ja toiminnan valvonnassa, kaikenmaailman päivityksiin reagoiminen, ja vielä niin että kenenkään laitteet eivät vaarannu, oli sitten kyse modeemista näytönohjaimesta taikka emolevystä, toivoisin jotakin apua, jos jotakin isompaa muutosta apacheen taikka javaan tulee, niin emailina käyttäjiltä.

Mutta, tämä on vain sotapeli kotiprojekti ja tarkoitettu aloittaessani 2009 vain sisarelleni serkuilleni ystävilleni ja heidän vastaaville, sitten vain laitoin projektini muittenkin katseltavaksi nettiin ja tässä nyt ollaan.

---

Tässä lautapelisivusto kotiprojektini tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

User137 [12.04.2012 12:50:33]

#

lainaus:

Jos laitan tuplabufferiksi yhden 1920x1200 pixeliä kokoisen bufferedimagen, niin mitä ongelmia tästä voi seurata.

Tuo on aika valtavan iso tuplabufferi ainakin mun 1680x1050 näytölle. Selain ei ole kokonäytöllä ja peli on vielä sen framen sisällä pienempi. Sun kannattais vaan määrittää tuplapuskuri sen kokoiseks mitä pelaaja käyttää.

Kuten jo aiemmin sanottu, tuplapuskurin skaalaaminen on hidas ja huono ratkaisu.

lainaus:

Tämä AsiakasOhjelma on jo ihan ok kunnossa mutta mietin vakavasti että ottaisin huomioon myös nämä tulevaisuuden pelini, eli pelit joissa on esim. 4096x4096 peli kenttiä taikka jopa isompia, tällöin ei tämä perus awt oikein taitu toimeen, on liian raskasta grafiikkaa, eli tarvitsen tämän oman bufferedimagen jonka pixeleitä muuttelen.

Jep, noin isoja kuvia kannattaa välttää kuin ruttoa. Kannattaisi tutustua vektorigrafiikkaan, tai koostaa grafiikat vaikka useista pienistä kuvista. Tai jos toisin ilmasen, jos haluan piirtää tiilimuurin niin en tarvitse yhtä valtavaa kuvaa muurista. Riittää kun minulla on 1 kuva tiilestä jota toistaa, ja piirtää laastit väliin.

Lebe80 [12.04.2012 13:14:51]

#

User137:n mainitsemalla tile based -tekniikalla pääsee tosiaan pitkälle vaikka kuinka isojen karttojen kanssa (tekniikkaa käytetty tosiaan jo ihan pelien alkuajoista lähtien, näkyvimmät esim. Nintendon 1980-luvun peleissä, mutta myös sekaisin muiden eri tekniikoiden kanssa). Tekniikkaa pystyy käyttämään jopa 3d-peleissä. Nykyprosessoritehojen ansiosta voidaan välttyä monista ongelmista, jotka jouduttiin ratkomaan esim. graafikon toimesta vielä 90-luvun alussa. Nykyäänhän eri graffoja on suhteellisen nopea "blendata" toiseksi, esim. hiekkaranta muuntuu vihreäksi ruohikoksi.

Tässä vielä erinomainen esimerkki, mihin parhaillaan kyseisellä tekniikalla pääsee, jos tekijällä riittää vain osaamista:
http://lostgarden.com/uploaded_images/interiortest-733612.jpg

edit:
Itseä kyllä ihmetyttää paljolti asioiden "tietämättömyytesi", jos olet pelejä tehnyt jo viime vuosituhannen puolella. Itsellä ei tosiaan ole Java-kokemusta minkäänmoista, mutta pääpiirteittän kyllä osaisin hahmottaa asioita, miten lähtisin niitä ratkomaan. Itsellä tosiaan ikää vasta 32 vuotta, ja pelejä tehnyt 80-luvun lopulta harrastusmuodossa.

Lähinnä mietityttää, että pelaatko itse yhtään mitään pelejä, selailetko nettiä yms. kun moni asia tuntuu menevän sinulla ns. persedellä puuhun. Eli asutko kenties jossain tynnyrissä?

Muutamien ulkomaisen foorumin perusteella tunnut ihmettelevän usein samoja asioita siellä, mitä täälläkin, vaikka saat niihin joka kerta yksiselitteisen ja selvän vastauksen (esim. tuo aikaisemmin käyty kehotus huolehtimatta jättäminen pelaajien konelämpöjen mahdollisesta nousemisesta).


editedit:
Eikä ollut tarkoitettu dissaamiseksi, vaan ihan "ammattimaiseksi" ihmettelyksi.

kpzpt [13.04.2012 13:30:09]

#

Ihmettelyä,

Minulla on muutama ongelma kohta lukittunut tässä projektin etenemisessä.

Ensimmäinen on tämä tuplabufferi jota käyttää, minulla on tällä hetkellä bufferstrategy(2) käytössä, mutta se ei taida soveltua ihan jokaiseen peliini, sen käyttö on omiaan sitten näissä arkade laudoissa.

Toinen on tämä että jos tulee käyttäjiä jotka käyttävät ohjelmaani alle minimi vaatimusten mukaisella laitteella, en kuitenkaan tahtoisi rakentaa ohjelmaa joka polttaa käyttäjän koneen joka kerta kun on alle minimi vaatimusten mukainen kone, tämä ongelma johtuu siintä että en voi laittaa sleep arvoa näytönohjaimelle, CPU on turvattu rajoittimella, pelien aikana minimi sleep on 750 ms, ja se lie riittävää, mutta GPU on iso ongelma enkä oikein tiedä mitä tehdä asian kanssa, liekö sitten vain täytyy pudottaa pois kehityksestä nämä arkade pelit ja laittaa staattiset laudat joissa ei juurikaan mikään muutu ruudulla, elikä suomeksi sanottuna vähän niinkuin muillakin, tämä on kuitenkin aloitettu sukulaisille ystäville suunnattuna projektina koko sivusto.

---

Tuo tuplabufferi jota mainitsin 1920x1200, niin tätä tuplabufferia ei tietenkään koskaan skaalata vaan se piirretään ruudulle drawImage ( 0,0 ) kohtaan jolloinka siintä näkyy vain se osa mikä ruudulle mahtuu, minulla on erikseen oma setviewport() käsky jolla rajaan kaiken toiminnan appletin pikseli koon mukaiselle alueella tuossa 1920x1200 tuplabufferissa, lisänä voin määrätä tällä 1920x1200 tuplabufferille tuon setviewport() käskyni avulla käyttöön vaikka vain 320x240 kokoisen alueen, ja sitten kun ruudulle piirretään tätä 320x240 aluetta niin tämä pieni kuva sitten skaalataan ruudulle.

Ei minulla enää ole ihan peli suunnittelu aloittelija ongelmia, kyllä nämä ovat Javan vajavuuksista johtuvia, eteenkin näytönohjaimen käytössä olevista vajavaisuuksista.

En oikein pääse eteenpäin näitten arkade pelien kanssa kun ajattelen että joku käyttäisi ohjelmaani, ei niinkään aivan liian hitaalla GPU:lla vaan vain hieman liian hitaalla, jolloinka GPU rasite olisi arkade peleissä yli 50%-80% kenties vielä enemmän, aivan liian hitaat näytönohjaimet ovat tietenkin myös ongelma mutta tällöin näkee ruudulla nykimistä ja muuta pätkimistä, olen ihmeissäni näistä korteista kuten NVIDIA GF4200 ja NVIDIA GF5200 ja jos näitä ajetaan isolla näytöllä, niin, voin joutua selittely tilanteeseen.

Liekö sittenkin parhain ratkaisu pudottaa frameratet maksimi 1-2 fps ja kaikki animaatiot ja arkade pelit pois suunnitelmista, ja kenties käyttää active rendering sijaan JPanelia ja repaint () käskyä.

---

Minulla on tile grafiikka käytössä ensimmäisen kerran tässä heidän kunniansa päivät pelissä, olen miettinyt että laittaisin myös editorin jolla pelaajat voivat tehdä omia peli skenaarioita. HKP sisältäisi 40x40 alueen jollekka voi laittaa maastolaattoja ja eri graafisia koristeita, eli laittanen tämän pelin valmistuksessa käyttämäni editorin myös muitten käyttöön.

---

dartvaneri [13.04.2012 13:37:31]

#

Kuten sanottua, ei nykyään tuon tasosissa peleissä tarvitse juurikaan murehtia näytönohjaimista ja prossuista. Todella harvalla on niin alkeellinen kone, etteikö pyörittäisi niitä pelejäsi. Ja niiden jotka omistavat niin antiikki kone, ei tarvitse sitten pelata. Eihä BF:stäkään ole tehty versiota, joka pyörisi antiikki koneilla.

kpzpt [13.04.2012 13:45:14]

#

FullHD,

Tämä että minulla on tämä FullHD tuki on aika iso ongelma, tuki johtuu siintä että tämä todella oli alkuun sukulais käyttöön suunnattu sivusto.

Saatan joutua selittely tilanteeseen asian takia, "miksi juuri sinä tarjoat suomen netissä FullHD tukea, kun isommat alalla olevat eivät ?"

Tämä sivusto oli tarkoitettu sukulais ystävä käyttöön vain kun aloitin, vaikka kaikilla uusilla käyttäjillä onkin hienoja ja hyviä koneita, niin, ihmettelen tässä vielä vähän aikaa, tietojeni mukaan nämä minimi vaatimukset kuitenkin riittävät mitkä minulla on alimmaiseksi rajattuna, mutta minulla ei ole varmuutta minimi vaatimukset alittaviin koneisiin, ja tämä johtuu siintä että en voi sleepata GPU:ta, esim. rajoittaen sen johonkin < 33 %, kuten olen CPU:n rajoittanut peleissä < 25 %.

Blaze [13.04.2012 13:49:50]

#

kpzpt kirjoitti:

Ihmettelyä

Täytyy sanoa, että minäki kyllä suuresti ihmettelen tätä touhua.

kpzpt kirjoitti:

en kuitenkaan tahtoisi rakentaa ohjelmaa joka polttaa käyttäjän koneen joka kerta kun on alle minimi vaatimusten mukainen kone

Tarjosin muistaakseni sata euroa, jos onnistut polttaan mun koneen. Et oo vielä onnistunu. Etkä onnistu, niin voin hyvillä mielin vaikka tuplata tarjouksen.

kpzpt kirjoitti:

tämä ongelma johtuu siintä että en voi laittaa sleep arvoa näytönohjaimelle, CPU on turvattu rajoittimella, pelien aikana minimi sleep on 750 ms

Et tarvitse nukkua näytönohjaimella. Et tarvitse nukuttaa prosessoriydintä 75% ajasta. Uskoisit nyt kerranki ku sanotaan.

kpzpt kirjoitti:

En oikein pääse eteenpäin näitten arkade pelien kanssa kun ajattelen että joku käyttäisi ohjelmaani, ei niinkään aivan liian hitaalla GPU:lla vaan vain hieman liian hitaalla, jolloinka GPU rasite olisi arkade peleissä yli 50%-80% kenties vielä enemmän

Ajatko muuten autollaki aina vaan neljääkymppiä, ettei moottorin kierrokset nouse vahingossakaan yli tuhannen?

kpzpt kirjoitti:

Liekö sittenkin parhain ratkaisu pudottaa frameratet maksimi 1-2 fps

No ei ainakaan pelaajan kannalta. Tommosta tökkimistä nyt kato vanha Erkkikään.

jcd3nton [13.04.2012 13:53:49]

#

kpzpt kirjoitti:

Toinen on tämä että jos tulee käyttäjiä jotka käyttävät ohjelmaani alle minimi vaatimusten mukaisella laitteella, en kuitenkaan tahtoisi rakentaa ohjelmaa joka polttaa käyttäjän koneen joka kerta kun on alle minimi vaatimusten mukainen kone, tämä ongelma johtuu siintä että en voi laittaa sleep arvoa näytönohjaimelle, CPU on turvattu rajoittimella, pelien aikana minimi sleep on 750 ms, ja se lie riittävää, mutta GPU on iso ongelma enkä oikein tiedä mitä tehdä asian kanssa, liekö sitten vain täytyy pudottaa pois kehityksestä nämä arkade pelit ja laittaa staattiset laudat joissa ei juurikaan mikään muutu ruudulla, elikä suomeksi sanottuna vähän niinkuin muillakin, tämä on kuitenkin aloitettu sukulaisille ystäville suunnattuna projektina koko sivusto.

Miksi et voi uskoa kun sinua kokeneet ohjelmoijat opastavat? Et saa kenenkaan konetta palamaan Java-appletillasi, vaikka yrittaisit. Jos jonkun kone palaa (aarimmaisen epatodennakoista etta se tapahtuisi nimenomaan sinun peliesi aikana), syy on liiassa polyssa, huonossa jaahdytyksessa, tai jossain aivan muussa -- se ei ole sinun ongelma, etka voi asialle tehda mitaan vaikka kuinka paljon ohjeistaisit prosessia nukkumaan. Unohda jo se sleeppien kanssa pelleily ja anna sovelluksen kayttaa aikaa juuri niin paljon kuin se freimin piirtamiseen tarvitsee.

lainaus:

En oikein pääse eteenpäin näitten arkade pelien kanssa kun ajattelen että joku käyttäisi ohjelmaani, ei niinkään aivan liian hitaalla GPU:lla vaan vain hieman liian hitaalla, jolloinka GPU rasite olisi arkade peleissä yli 50%-80% kenties vielä enemmän, aivan liian hitaat näytönohjaimet ovat tietenkin myös ongelma mutta tällöin näkee ruudulla nykimistä ja muuta pätkimistä, olen ihmeissäni näistä korteista kuten NVIDIA GF4200 ja NVIDIA GF5200 ja jos näitä ajetaan isolla näytöllä, niin, voin joutua selittely tilanteeseen.

Paskapuhetta. Voit joutua selittelytilanteeseen jos kirjoitat viruksen tai muun haittaohjelman.

lainaus:

Liekö sittenkin parhain ratkaisu pudottaa frameratet maksimi 1-2 fps

Pelleilya, jolla saat pelikokemuksen taysin ja turhaan pilattua.

Lebe80 [13.04.2012 14:11:35]

#

Oikeasti, kuten tuolla eräällä enkkufoorumilla sinulle jo sanottiin viime vuonna, teet käyttäjälle vain palveluksen, jos saat jonkun vanhan koneen hajotettua.

The Alchemist [13.04.2012 16:59:34]

#

Lopettakaas nyt jo tuo paskan puhuminen koneen hajoamisesta noiden turhien räpellysten takia. Se on täysin mahdoton skenaario eikä sillä pidä alkaa sekoittaa rukan päätä, kun näköjään mikään muukaan asia ei päähän mahdu. Jos joku haluaa tuhlata vuosia elämästään siihen, että tekee tarkoituksella peleistään täysin pelauskelvotonta moskaa, niin ei me näköjään sille voida mitään.

Joudut muutenkin selittelemään meille jo nyt lähes päivittäin noita hulluja valintojasi, joten turhaan kannat huolta siitä, että joku GF 5200:n käyttäjä saattaisi tulla kyselemään sinulta resoluutiovalinnoistasi.

Tämmöinen huomio vain yhtä turhautuneena sivustaseuraajana.

kpzpt [13.04.2012 21:39:38]

#

Resoluutiot ja GPU tehot,

Ok, lopetan aiheesta puhumisen tähän, jatkan javaan luottaen, ja katselen tässä ensi viikolla taikka sitten jo tänä viikonloppuna, josko liittäisin tuon caveflyer tyylisen tuplabufferin tähän AsiakasOhjelmaan bufferstrategy(2):n lisäksi.

Nuo isommat sotalaudat rakennan tällä caveflyer tavalla, tällöin kaikki kuvat ovat perusmuistissa int[] jonoissa ja kuvat sitten piirretään tuplabufferin muistiin, niihin int[] jonoihin mitä sitten tuplabufferista onkaan grabattuna.


Kiitosta nyt kuitenkin keskustelusta..

User137 [14.04.2012 00:18:40]

#

Erikoista alunalkaen on tuo "bufferstrategy". Miksi se on tarpeen? Eikö perinteiset piirtotekniikat riitä tuplapuskurointiin ja muuhun? Ei ainakaan pikselitasolla kannata alkaa määrittelemään omia rutiineja, varsinkin kun puhut int[] jonoista. Kuulostaa huolestuttavalta.

Metabolix [14.04.2012 11:21:42]

#

User137 kirjoitti:

Erikoista alunalkaen on tuo "bufferstrategy". Miksi se on tarpeen?

Koska se on juurikin Javan "perinteinen piirtotekniikka" kaksoispuskuroinnin suhteen.

User137 [14.04.2012 12:12:41]

#

Taas oppii jotain uutta tässä ketjussa ;) Kuulosti ihan joltain omalta viritykseltä joka kävis koko ruudun int taulukkona läpi. En käytä Javaa ja hyvä niin.

reino [15.04.2012 21:34:12]

#

Itseäni häiritsee nuo yhdyssanavirheet kuten "kotiprojekti sivusta" kuuluisi olla "kotiprojektitsivusta" ja "harjoitus sivu" kuuluisi olla "harjoistussivu". Muuten hineno näköinen sivusto.

The Alchemist [16.04.2012 06:30:52]

#

Heikkoa läppää, Reino.

Lebe80 [16.04.2012 10:00:36]

#

Hyvä, että reino huomasi. Monelta nuo kyseiset kirjoitusvirheet olivat varmaankin jääneet huomaamatta.

kpzpt [19.04.2012 14:51:24]

#

Tietoturvallisuus,

Öh, tässä taas säätelyjä, tällä kertaa salasana ja käyttäjätunnukset ja itse apache.

1)
Minulla on mietteissä että laittaisin 1024 kappaletta 1024 merkkiä pitkiä yliveto satunnais byte[] jonoja kaikkien salasana käyttäjätunnus ja pelitallenne ja pelifilmi tietojen päälle, useita kertoja, nämä byte[1024] satunnais jonot uploadaisin omasta kotikoneestani palvelin ohjelmaani, aina kun palvelin ohjelma käynnistyy.

Tämä on minun ensimmäinen testini hieman .txt tallennetta turvallisemmasta käyttäjä ja salasana tallentamisesta, jotenka mitä minun olisi hyvä tietää käyttäjätunnus tallentamisesta.

2)
Apache, minulla ei ole ihan täyttä luottoa apacheen, mietin tätä Java servelettiä asiaan, mutta en tunne servelettejä ihan tarkkaan, jos laitan java serveletin kuuntelemaan porttia 80, niin kuinka monimutkaista on palauttaa sillä tietoa, eli .html .png .jpg fileitä, onko ihan muutaman Java rivin juttu, vai vaatiiko monimutkaistakin tiedonkäsittelyä, ymmärtääkseni http palaute on aika helppo, mutta entä kuvat.

Lisäys.
Mietin tässä täysin suljettua palvelinta käyttööni, eli vain java servelet porttiin 80 ja itse 43000 peli siirroille, foorumi tuohon asiakasohjelmaan, ja kaikki muukin tärkeä, eli vain 80 ja 43000 palvelimesta auki ja molemmissa ihan oma ohjelma joka on niin suppea että ei muodosta tietoturva aukkoja.

Nämä ovat aloittelijan ihmettelyjä tässä ;)

Lebe80 [19.04.2012 15:25:59]

#

Mitäs jos vaikka tekisit salasanasuojauksen ihan kuin kaikki muutkin, eli lasket salasanan tarkistesumman, ja suolaat sen jollain suolalla.

Eli käytä vaikkapa sha1() -tarkistesummaa. Muutenkin kannattaa varmaan ihme vimpaimiesi sijaan tutkia miten muut tuon tekee. Eli vaikka pelitieto onkin silmin luettavissa jossain, niin palvelin pää taas vaatisi oikeain tarkistesumman, ennen kuin se hyväksyy lähetetyt tiedot, mihin ihmeeseen nyt niitä aiotkaan käyttää.

The Alchemist [19.04.2012 15:48:55]

#

"En luota maailman käytetyimpään palvelinohjelmistoon, joten ajattelin koodata oma huonon viritelmäni tilalle, vaikken ymmärrä mitään tietoturvasta enkä ohjelmoinnista, enkä missään nimessä kuuntele ketään, joka sanoo minun tekevän asiat väärin."

Onnea.

P.S. Nyt kun päivänselvää, että koko käyttäjärekisteri tulee em. ehtojen täyttyessä vuotamaan nettiin, niin en missään nimessä käyttäisi SHA1-tiivistettä. Ainakaan generoimatta jokaiselle käyttäjälle omaa suolaansa. Silloinkin "varmistetaan" vain se, että vain osa salasanoista murretaan ensimmäisen viikon aikana.

P.P.S. Salasanojen tallentaminen tekstitiedostoon on ihan yhtä turvallista tai turvatonta kuin tallentaa ne MySQL-tietokantaan tai kotitekoiseen java-applettiin. Ainoat merkitsevät asiat on 1. salasanojen käsittely tiivistefunktiolla ja 2. estää julkinen pääsy tietokantaan.

Josset edes tiedä, miksi jotain pitää tehdä, niin älä aloitakaan. Silloin pitää alkaa ottaa selvää siitä, että varoittaako vaisto oikeasta vaarasta vai meneekö hihhuloinnin puolelle.

Lebe80 [19.04.2012 15:55:51]

#

Toisaalta, tekstitiedosto on helpompi jättää tallentamatta palvelimelle sellaiseen paikkaan, josta sen voi selaimella avata suoraan, kun taas tietokantaan pitää saada syötettyä se kysely, joka tulostaa esim. kaikki rivit.

kpzpt [19.04.2012 16:09:35]

#

Suolaaminen,

Voinko saada hieman tietoa suolaamisesta, onko se php termi ?

Minä koen että on parempi käyttää omaa salausta kuin näitä tunnettuja jo kaikkien murrettavissa olevia, otan muutamia maisema kuvia, ja piirtelen niitä päällekkäin gimpin kanssa .5f läpinäkyvyydellä ja sitten vielä .5f läpinäkyvyydellä jokin noise toiminta ja syntyvästä kuvasta sitten otan näitä 256 byteä - 1024 byteä pitkiä rimpsuja joita satunnaisesti piirrän tallenteitten päälle, tämä on vähän ongelma jos suoritettavana olevan java koodin muuttujia saa kaivettua esiin, eli nämä muuttujina olevat byte[] rimpsutkin pitäisi sitten vielä salata koodin kanssa, mutta jos taas java koodinkin saa näkyviin, täytyy jotakin kivaa edes takaisin sörsseliä järjestää käyttäjätunnusten ja tallenne tietojen päälle, mutta, ilmeisesti ihan toimivaa salausta ei pysty javalla rakentamaan.

Pyytäisin myös lisäksi taas hieman kohteliaampaa EU sävyä, tämä on silti minun kotiprojektini ketju.

---

User137 [19.04.2012 16:12:17]

#

Muuten vaan, onko mahdollista tehdä tietokantaan asetus juuri esim salasanojen hasheille, että voi kysyä korkeintaan yhden kerrallaan? Pitääkö tällaiselle tehdä oma "parseri" tvs. välipalvelin, jonka kautta kyselyt lähetetään. Siinä tapauksessa tosin paluuviestitkin pitäisi välittää tuon kautta, tai kräkkeri ottaisi suoran yhteyden tietokantaan. Olettaen että tietää adminin tunnukset. Olisi tietty hidas ratkaisu. Ja onhan se jo ongelma sinänsä että joku pääsee hasheja ylipäätään kyselemään...

Grez [19.04.2012 16:15:29]

#

kpzpt kirjoitti:

Voinko saada hieman tietoa suolaamisesta, onko se php termi ?

Ei ole, ihan yleinen kryptografiatermi.

kpzpt kirjoitti:

Minä koen että on parempi käyttää omaa salausta kuin näitä tunnettuja jo kaikkien murrettavissa olevia

Tuota lähestymistapaa kutsutaan '"security" through obscurity' -termillä, eli näennäistä turvallisuutta epämääräisyydellä. Käytännössä siis korvaat vaikeasti murrettvan, tietyissä erityistilanteissa hieman helpommin mutta silti vaikeasti murrettavan menetelmän omalla, luultavasti äärimmäisen helposti murrettavalla menetelmällä.

Toki monet näennäissuojatkin on melko toimivia niin kauan kuin niitä ei käytetä yleisesti.

kpzpt [19.04.2012 16:35:24]

#

Salaaminen Javassa,

Liekö Java Databasen käyttäminen ainoa oikea tallenne tavoista, entä kuinka salata Java databasea niin että salaus on toimivinta.

SiperianSiika [20.04.2012 10:59:19]

#

Lienet ihan oikeassa siinä, että Javalla ei voi rakentaa murtamatonta suojausta. Sellaista ei ole olemassa.

Kryptografiassa siirryttiin 1970-luvun lopulla RSA:n keksimisen myötä uuteen aikaan, jossa saadaan kaikkien tuntemalla algoritmilla paljon algoritmien epätoivoista piilotusta parempia tuloksia, sillä vaikka kaikki algoritmit voidaan murtaa, modernien algoritmien tapauksessa nopein keino on salausavaimen arvaaminen.

Modernien salausmenetelmien tapauksessa murtamiseen nopeimmillakin tietokonekomplekseilla menisi aikaa suunnilleen universumin iän verran, tarvittaessa paljon kauemmin. Omat kyhäelmät sen sijaan murtuvat hetkessä, ainakin verrattuna moderneihin yleisesti tunnettuihin menetelmiin. Eiköhän se universumin elinikä nyt tällä kertaa riittäisi?

Oman algoritmin keksiminen on typerä idea. Jopa monissa ammattimatemaatikoiden kehittämissä salausalgoritmeissa on kämmejä, jotka tekevät niiden murtamisesta helpompaa. Miten sitten omassa kyhäelmässäsi? Miten on, riittääkö pokka haastamaan tuhannet ammattimatemaatikot ja professorit vuosikymmenten kokemuksella lukuteoriasta ja kryptografiasta?

Teuro [20.04.2012 11:38:41]

#

Sähän voisit laittaa algoritmisi esille, niin katsotaan onko siinä potentiaalia vai ei. Algoritmien turvallisuus ei perustu siihen, että algoritmi olisi jotenkin piilossa urkkijoilta. MD5:a on putkapostissa ratkottu 35 kertaa ja parhaimmillaan on päästy 12 samaan merkkiin alusta.

Ilmeisesti on olemassa vielä hankalammin selvitettäviä algoritmeja. Epäileminen on aina hyvästä, mutta rajansa kaikella.

kpzpt [20.04.2012 12:46:30]

#

MD5,

Minua vielä hieman ihmetyttää tämä salauksien toimiminen Javassa, esim. java security luokka messagedigest taitaa, en ihan vielä ole täysin opiskellut, niin, tuo luokka kääntää salaukseen, ja ilmeisesti sitten vielä toisinkin päin, minua ihmetyttää tämä että jos sitten käännän Javalla MD5 muotoon, niin, mikä estää jotakuta tekemästä vain pientä ohjelmaa joka myös käyttää messagedigest security luokkaa, ja kääntää kaikki tietoni pois MD5 muodosta ?

Tämä MD5 turvallisuus tulee kysymykseen silloin kun minun datani on näkyvillä mutta sitä ei pysty siirtämään omaan käyttöön, liekö tuollaista tilannetta ollenkaan, jos data on näkyvillä sen yleensä myös pystyy siirtämään omaan käyttöön ja jos sen pystyy itselleensä siirtämään, niin mikä estää sitten ajamasta MD5 kääntäjää decode tarkoituksella.

Mietin nyt ensin tämän minun oman salauksen ja sitten sen päälle vielä jokin Java salaus, en niitä kaikkia vielä tunne, kenties juuri tämä MD5.

Lebe80 [20.04.2012 12:58:52]

#

kpzpt kirjoitti:

MD5,

Minua vielä hieman ihmetyttää tämä salauksien toimiminen Javassa, esim. java security luokka messagedigest taitaa, en ihan vielä ole täysin opiskellut, niin, tuo luokka kääntää salaukseen, ja ilmeisesti sitten vielä toisinkin päin, minua ihmetyttää tämä että jos sitten käännän Javalla MD5 muotoon, niin, mikä estää jotakuta tekemästä vain pientä ohjelmaa joka myös käyttää messagedigest security luokkaa, ja kääntää kaikki tietoni pois MD5 muodosta ?

Ei ei ei ei! Md5 ja Sha1 eivät käänny taaksepäin! Se siinä on ideana!

Eli simppelisti kerrottuna:
Tarkistussumma antaa esim. jakojäännöstä muistuttavan tuloksen, joka voi tulla useammallekin eri arvolle.

Eli jos kpzpt-hash -niminen algoritmi antaisi mistä tahansa merkkijonosta kolmosen jakojäännösen (arvon 0, 1 tai 2), niin tästä jakojäännöksestä ei voi saada selville, mikä alkuperäinen salasana on ollut. Md5 ja Sha1 ei anna jakojäännöksen arvoa 0, 1 tai 2 vaan tuloksia on paljon paljon enemmän, joten alkuperäista salasanaa ei voi arvata, vaan se pitää korkeintaan "brute-forcella" "avata".


edit:
Eli et voi kaikkea tietoa "piilottaa" tarkistussummaksi, vaan voit tehdä sen esimerkiksi pelkälle salasanalle. Muut muuttujat ja arvot tuskin ovat niin arkaluontoisia, etteikö niitä saa nähdä. Esim. palvelimelle tietoa lähetettäessä voit lähettää mukaan tarkistussumman, jonka pitää tulla tietyllä tavalla muuttujat yhdistettynä, jotta palvelin suostuu tallentamaan ne.

eli pisteiden lähetys top 100 -listalle voisi sisältää seuraavat parametrit:

score = 1000
playername = kpzpt
team = ninja
hash = a4a19433ab38033089c6240e3e0b85a2

Grez [20.04.2012 13:05:37]

#

kpzpt kirjoitti:

Minua vielä hieman ihmetyttää tämä salauksien toimiminen Javassa, esim. java security luokka messagedigest taitaa

Ei ikään ihme että ihmetyttää, koska messagedigest (=tiiviste) ei ole salausta, vaikka kuuluukin kryptografian piiriin.

Message digest eli hash eli tiiviste on siis lähtökohtaisesti yksisuuntainen tapahtuma. Jos ei olisi, niin sehän olisi kätevä pakkausalgoritmi kun vaikka 17 teratavun tiedostosta tekisi 16-tavuisen tiivisteen ja sen saisi siitä palautettua takaisin alkuperäiseksi 17 teratavuksi. Matemaattisesti on triviaalia osoittaa, että tämä on mahdotonta. Kryptografisen tiivisteen tavoitteena on tehdä mahdollisimman vaikeaksi muodostaa sanoma, jonka tiiviste olisi tietty. Eri implementaatioissa voi olla muitakin tavoitteita (kuten suorituksen nopeus jollakin laitteistolla), jolloin mahdollisesti joudutaan tekemään hieman kompromissia kryptografisten ja muiden tavoitteiden välillä.

On olemassa myös ei-kryptografisia tiivisteitä, kuten CRC32. Se on optimoitu toteutettavaksi yksinkertaisella rautaratkaisulla. 2 euron piiri pystyy "laskemaan" gigatavun tiivisteen sekunnissa (esim. 1Gbps Ethernetissä). Tällaisen tiivisteen tarkoitus on vain havaita satunnaisten virheiden aiheuttamat muutokset sanomassa, ei estää jotakuta tekemästä tahallisesti erilaista sanomaa, jolla on sama tiiviste.

kpzpt [20.04.2012 13:18:59]

#

Salaus ja EMail,

Ok, olen ihan alussani tässä salailussa ja tarkistus summa touhussa.

Tuon salasanan MD5 on nyt sitten selkeämpi, mutta, EMail on vielä arkaluontoisampi teksti pätkä, jos joku sitten onnistuu laittamaan nettiin vaikka 1000 minun sivustoni käyttäjien email osoitetta niin se on aika noloa.

Mitenkä suositta Email piilottamisen, sehän on tieto joka tulee voida myös purkaa, minulla oli alkuun mietteissä tämä ylipiirtäminen eli satunnais lukuja byte[] muodossa tallennettuun tiedostoon jossa email ja muu tieto on, mutta siinäkin on aina se purku avain ja se löytyy java koodista taikka java runtime muuttujista ?

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Lebe80 [20.04.2012 13:24:37]

#

Tallenna sähköpostit (ja muutkin tiedot) johonkin muualle kuin esim. selaimella avattavaan txt-tiedostoon.

Macro [20.04.2012 13:30:31]

#

Jos ja toivottavasti kun käytät jotain tietokantaa tekstitiedostojen sijaan, sellaisesta ei tarvitse murehtia, jollet sitten ole koodannut softaasi mitään SQL-injektion mahdollistavia kohtia tai ellet ole kertonut tietokantakäyttäjän tunnuksia kaikelle maailmalle.

Teuro [20.04.2012 13:42:23]

#

Ajattelitko jotakin tällaista ratkaisua, jossa on sekalainen kasa merkkejä, joista tulee selkokielinen? Tällöin kannattaa harkita jotakin valmista algoritmia / kirjastoa. Omalla työlläsi saat korkeintaan yhtä hyvän, mutta luultavasti kuitenkin huonomman ratkaisun.

Mielummin kannattaa panostaa siihen ettei kukaan pääse käsiksi tietoihin.

Lebe80 [20.04.2012 13:52:44]

#

Macro kirjoitti:

Jos ja toivottavasti kun käytät jotain tietokantaa tekstitiedostojen sijaan

Tähän vähän yritinkin viitata jo useamman kerran.


Lisäys:

Miten mulla on muuten jäänyt jotenkin semmonen kuva, että hakisit kaikki käyttäjätiedot kerralla pelaajien clientillä, josta vasta tarkistaisit esim. sisäänkirjautumistiedot?

Grez [20.04.2012 13:58:51]

#

Yksi astetta ovelampi vaihtoehto toki olisi, että ei varastoi sähköpostiosoitteita palvelimella lainkaan. Salasanavaihtoviestin lähettäminen sähköpostiinkin on mahdollista toteuttaa ilman, että sähköpostiosoitteen täytyy olla selväkielisenä tai salattuna palvelimella (tiiviste riittää).

Tai voisit salata ne julkisella avaimelle ja jos joskus tarvitset jonkun käyttäjän sähköpostin niin voisit purkaa sen vaikka kotikoneella käyttäen salaista avaintasi joka ei ole lainkaan palvelimella.

kpzpt [20.04.2012 14:38:56]

#

Tietoturva,

Minulla on oikeastaan vain kaksi huolta tällä hetkellä palvelimessa ja nämä ovat phpbb ja apache, en tarkkaan tiedä onko niissä ainakin aiemmin ollut vakavia tietoturva ongelmia.

Minulla on kaikki tarpeettomat portit suljettuna ja 22 on auki ainoastaan koti iphen ja palvelun tarjoajani iphen.

Olen miettinyt että jättäisin vain 80 ja 43000 auki, ja loput sulkisin, minulla on palvelun tarjoajan puolelta mahdollisuus kiintolevylle ilman että käytän palvelin konettani, heillä on turvattu kiertotie jonka voi kytkeä käyttöön jos tarvitsee.

phpbb varmaankin putoaa kunhan laitan tuon oman ultra kevyen foorumin asiakasohjelmaan, ja olen miettinyt myös apachen pudottamista pienellä java servletillä jos vain mahdollista, en tiedä mitä ongelmia se sitten aiheuttaa jos jollakulla menee jotakin vikaan modeemissa taikka verkkokortissa, sivustoa ladatessa, liekö sittenkin vain paree luottaa apacheen taikka vastaavaan.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Lebe80 [20.04.2012 15:30:48]

#

phpbb:ssä tietoturvaongelmia....

dum di dum dum...

onhan siinä ollut paljonkin, enemmän tuossa varmaan huolettaa se, jaksat itse piitata tietoturvasta sen vertaa, että muistat päivittää sitä.

kpzpt [22.04.2012 14:36:02]

#

Näytönohjain, lähinnä iäkkäämmät,

Minulla on vielä yksi kysymys tästä näytönohjaimesta, kun en ihan täysin tunne koko java apia, käytössäni on graphics2d ja java se.

Eli, kun minulla on tiedossa että näytönohjainta ei voi sleepata, minä kovasti tahtoisin rajata tämän näytönohjaimen jotain noin <33%, ja antaa heikompien näytönohjainten ruudunpäivitysten olla nykivää, mutta tämä ei siis minun tietojeni mukaan ole mahdollista vielä tässä Java 1.6:ssa jota tuen.

Eli, olisiko Javassa mitään system kirjastoa taikka mitään ylimääräistä lisä kirjastoa jolla voi taikka kuuluu tarkastella näytönohjainta, näytönohjaimen kapasiteettia taikka rasitetta, taikka ihan mitä vain joka auttaisi tietämään mikä kykyinen näytönohjain on pelaajan käytössä, ja kuinka rasitteessa se juuri tällä hetkellä on.

Olen päätynyt että laittaisin ennen peliä avautumaan ikkunan jossa muistutan tästä graphics2d vajavuudesta.

Minulla on nyt juuri tämä framerate max 13 fps, mutta esim minecraft jossa on myös 3d mukana ja pitkälle vielä tämä 3d view taitaa tukea korkeampiakin fps rateja, ja on myös monia muita java pelejä jotka tukevat raskaampia fps rateja, jotenka mitä neuvotta, tämä oli aika vaikea asia, onko minun kotiprojektini kasvanut jo ohi tälläisestä kyselystä, toivottavasti ei, sillä minä en.

---

The Alchemist [22.04.2012 14:51:48]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on nyt juuri tämä framerate max 13 fps, mutta esim minecraft jossa on myös 3d mukana ja pitkälle vielä tämä 3d view taitaa tukea korkeampiakin fps rateja, ja on myös monia muita java pelejä jotka tukevat raskaampia fps rateja, jotenka mitä neuvotta, tämä oli aika vaikea asia, onko minun kotiprojektini kasvanut jo ohi tälläisestä kyselystä, toivottavasti ei, sillä minä en.

Älä nyt jaksa taas. Sinulle on sanottu jo lukuisia kertoja, että kaikenlainen (keinotekoinen) frameraten rajoittaminen on idioottimaista, mutta nyt käyttäydyt kuin se tulisi sinulle täysin uutena asiana?

Cornix [22.04.2012 15:01:57]

#

Älä rajoita sitä frameratea, vaan anna näytönohjaimen tehdä työnsä. Mainitsemaasi Minecraftia ei kukaan pelaisi, jos FPS olisi rajoitettu noin alas. Kuka edes haluaisi pelata kevyemmäksi oletettavia lautapelejäsi, jos ne tökkisivät graafisesti kymmenen kertaa enemmän kuin 3D-maailmaan sijoittuva peli?

kpzpt [22.04.2012 15:07:07]

#

Java tuki,

Java tukee monenmoista tietokonetta, ja minun täytyy jotenkin ottaa huomioon, nämä nettopit, kannettavat, ja vastaavat erikoisemmat tietokoneet, aion laittaa käyttöehtoihin kohdan jossa lukee että pelaaminen on sallittua vain modernilla desktop tietokoneella, mutta minun täytyy tutkia tämä mahdollisuus, että voisin kohentaa mahdollisuutta että myös nettopit ja heikommat laptopit voisivat käyttää ohjelmiani.

Esim. minimi vaatimusten mukainen GF6200 on IP1917 pelissä FullHD tilassa 1920x1200 ja 13 fps, noin 40% rasitteella, minä jotenkin tahtoisin varmistaa että rasite ei kenenkään koneessa nouse yli tuon 40%, ja mieluusti olisi kaikilla rajattuna GPU aina <33%.

---

Grez [22.04.2012 15:49:57]

#

kpzpt kirjoitti:

tahtoisin varmistaa että rasite ei kenenkään koneessa nouse yli tuon 40%

Onko sulla joku diili näytönohjainvalmistajien kanssa, että pyrit saamaan kaikki ostamaan 2,5 kertaa tehokkaamman näytönohjaimen, kuin mitä he oikeasti tarvitsisivat? Vai mikä tuossa on ideana?

Kpzpt:n kanssa jutustelu on kyllä aika erikoista. Vähän kuin yrittäisi vakuuttaa anorektikolle ettei hän ole "hirveä läski". Onneksi asia ei tässä tapauksessa ole yhtä vakava.

Kray [22.04.2012 17:17:43]

#

Hyvä kpzpt,
onko sinulla vakavia puutteita

tai jossain näiden yhdistelmässä, vai oletko muuten vain aivan käsittämättömän tyhmä? Sinulle on arviolta nyt tässäkin keskustelussa yli kymmenen kertaa sanottu, että tuossa mitä yrität ei ole mitään järkeä. Kerrataanpa nyt vielä, jos viimeinkin menisi kalloon:

Ymmärrätkö? Et tule saamaan tietokonetta rikki käyttämällä sen suoritustehoa. Sinun ei tarvitse keinotekoisesti yrittää varmistaa, että suorittimen laskenta-ajasta käytetään maksimitilanteessakin vain alle 40%, tai että GPU:sta käytetään maksimitilanteessakin vain alle 33%. Suoraan sanottuna sen varmistamisen yrittäminen on aivan helvetin tyhmää. Niin kuin tämän ketjun perusteella olet sinäkin.

Ymmärsitkö nyt? Jos et, olet täysin toivoton tapaus jota on täysin turha neuvoa kun et kykene ymmärtämään mitä sinulle sanotaan. Oikeasti.

Lumpio [22.04.2012 17:23:14]

#

Mutta kray hyvä eihän kuuliaisen EU kansalaisen sovi vahingossakaan tehdä ohjelmaa joka rikkoo toisen kuuliaisen EU kansalaisen tietokoneen nostamalla esim. GPU lämpö tilat, yli turvallisen 20 Celsius asteen, joten minusta on erittäin tärkeää, että Java-ohjelmastakin tehdäänpi sellainen jotta se itse valvoo omaa CPU sekä GPU käyttöään ja rajoittaa tarvittaessa piirto tahi prosessointi nopeutta jotta lämpö tilat sekä CPU ja GPU kuormitus saadaan pidettyä tarpeeksi alhaalla, jotta taataan tietokoneen turvallisuus, koska kyllähän sinäkin ymmärrät että ei peliä ole hauska pelata, jos pitää koko ajan itse valvoa CPU ja GPU lämpötilaa ja ehkä jopa lopettaa peli kesken, Ilmojein Pilotit 1917 tyyliset piirrollisesti raskaat pelit voivat hyvinkin nostaa kuorman ja lämpö tilat vaara vyöhykkeelle varsinkin jos niitä ajetaan täydellä teholla eli 1080p FullHD tilassa päätä huimaavalla 2FPS per sekunti nopeudella oletko itse koskaan edes kokeillut tehdä saman laista Java applet peliä jossa piirto teho on erittäin suuri esim. yli 40% koko pelin käyttämästä prosessointi tehosta jos olisit niin ehkä ymmärtäisit miksi tämä on tärkeää

dartvaneri [22.04.2012 17:44:49]

#

Ei tässä tapauksessa tarvi todellakaan mitään prossun tehoja yms miettiä. Nostan kyllä hattua, jos saat tehtyä näistä peleistä niin teho syöppöjä, että prossu ja näyttis kuumenisivat huomattavasti.

Ja Kray:
Vaikka foorumilla ollaankin ja osat nimettömänä pysyvätkin, silti voi käyttää järkeä siinä kirjoittamisessa. Vaikka olisitkin tuota mieltä, ei sinun silti tarvitse sitä täälä jakaa, voit ihan asiallisestikkin sano sanottavasi.

moptim [22.04.2012 17:45:08]

#

Jos frameratea haluaa jostain syystä rajoittaa, niin 40 on ehkä asiallinen lukema. 13 fps on aivan karmeata katseltavaa. Turha pelätä minkään raudan kärähtämistä, sitä ei softan kautta saa aikaiseksi. Niissä on jäähdyttimet sitä varten, ja varmasti pahemman varalle vielä jotain piirejä jotka alkavat esim. hidastaa lankun toimintaa JOS se alkaisi ylikuumentua.

Grez [22.04.2012 18:09:17]

#

dartvaneri kirjoitti:

Nostan kyllä hattua, jos saat tehtyä näistä peleistä niin teho syöppöjä, että prossu ja näyttis kuumenisivat huomattavasti.

Itse nostaisin hattua päinvastaisessa tapauksessa -> Peli olisi hieno ja sulava ja silti ei söisi paljon tehoja. Kuka tahansa idiootti voi laittaa vaikka yhden pisteen pyörittämisen syömään kaikki tehot.

Kray [22.04.2012 18:17:20]

#

dartvaneri kirjoitti:

Ja Kray:
Vaikka foorumilla ollaankin ja osat nimettömänä pysyvätkin, silti voi käyttää järkeä siinä kirjoittamisessa. Vaikka olisitkin tuota mieltä, ei sinun silti tarvitse sitä täälä jakaa, voit ihan asiallisestikkin sano sanottavasi.

Nimettömästä kirjoittelusta tässä ollaan kaukana - nickini pystyy varsin helposti yhdistämään minuun vaikka en oikeaa nimeäni nähtävästi juuri putkan profiiliin ole asettanut. Järki oli ihan täysin mukana, ja tuskin olen todellakaan ainoa joka tuota mieltä on. Miksi ihmeessä pitäisi sanoa "asiallisesti" kun se ei ole tähänkään asti tehonnut - jospa tämä tehoaisi?

The Alchemist [22.04.2012 18:40:46]

#

Kray kirjoitti:

Nimettömästä kirjoittelusta tässä ollaan kaukana - nickini pystyy varsin helposti yhdistämään minuun vaikka en oikeaa nimeäni nähtävästi juuri putkan profiiliin ole asettanut. Järki oli ihan täysin mukana, ja tuskin olen todellakaan ainoa joka tuota mieltä on. Miksi ihmeessä pitäisi sanoa "asiallisesti" kun se ei ole tähänkään asti tehonnut - jospa tämä tehoaisi?

Veikkaisin vastauksen olevan jotain sellaista, että taas on pahat henget vallanneet keskustelualueen, joten hyvää vappua ja katsellaan tulevaisuudessa uudestaan. "Jatkan tällä omalla linjallani."

Ei se ikinä tajua.

kpzpt [22.04.2012 19:57:07]

#

Kotiprojektini,

Pyytäisin taas asiallista sävyä keskusteluun, tämä on minun kotiprojektini ketju, jossa käsittelen eri ongelmia mitä kehittelyssä on ja kerron uusista ominaisuuksista mitä sivulleni laitan.


---

Grez [22.04.2012 20:34:21]

#

Et ole vieläkään linkannut mihinkään dokumenttiin joka tukisi käsitystäsi tästä maagisesta "EU-sävystä". Eli että "kaiken nettiin laitetun tekstin pitäisi olla sellaista, ettei sitä väärin ymmärtämälläkään kukaan voi pahastua."

En ole vielä nähnyt yhtäkään EU asiakirjaa, jossa olisi puhuttu tuollaisesta.

Lebe80 [22.04.2012 22:15:12]

#

Taasko me päästiin tähän GPU/FPS -asiaan! jippii!!!

/me ampuu itseään kiväärillä suuhun

Lumpio [23.04.2012 02:58:08]

#

EU-sävystä,

Kyllä minäkin olen ehdottomasti sellaista mieltä, jotta internetin keskustelu palstoilla, elikkästä foorumeilla, tulisi käyttää asiallista EU-sävyistä kirjoitus tapaa, onhan internet eli HTTP kehitetty EU:n CERN laboratoriossa josta se juontaa juurensa, mutta tosiaan kun otamme huomioon että tässä on EU:n Suomessa tapahtuva julkinen internet palsta kyseessä, niin voisi olla varmuuden vuoksi hyvä lähettää ennen palstalle lähettämistä kopio viestistään kirjattuna kirjeenä kihla kunnan virastoon tarkistettavaksi, jotta voi saada varmuus siitä että viesti on asiallisen EU-sävyn mukainen, koska eihän jokainen meistä voine olla laki mies joka on täysin perillä asiaan liittyvistä laki kiemuroista, ja mahdollisesti kysyä myös lupa palstan yllä pidolta siltä varalta että palstalla on yleisten EU direktiivien lisäksi voimassa paikallisia sääntöjä.

hernih [23.04.2012 10:04:17]

#

Tämä on niiiiin mahtava projekti seurata.

Varmaan tosi kiva vääntää vuosien työt hukkaan, vain sen takia että et suostu kuuntelemaan muiden mielipiteitä. Eipä siinä, onnea kuitenkin, vaikka täydellinen pettymys tuo sivustosi tulee käyttäjille olemaan.

Lebe80 [23.04.2012 10:28:05]

#

hernih kirjoitti:

Tämä on niiiiin mahtava projekti seurata.

Varmaan tosi kiva vääntää vuosien työt hukkaan, vain sen takia että et suostu kuuntelemaan muiden mielipiteitä. Eipä siinä, onnea kuitenkin, vaikka täydellinen pettymys tuo sivustosi tulee käyttäjille olemaan.

No mut kpzpt on aina sanonu, et tää pelisivu on tehty vaan sukulaisille.

dartvaneri [23.04.2012 10:46:19]

#

Ehkä hänen sukulaisetkin ovat niin vanhanaikaisia, että he eivät omista, kuin koneet joissa hädin tuskin pyörii win 95/98.

Ps. Taitaa olla ennätys tällä keskustelualueella; 8 sivua paskan jauhamista.

The Alchemist [23.04.2012 15:34:36]

#

dartvaneri kirjoitti:

Ehkä hänen sukulaisetkin ovat niin vanhanaikaisia, että he eivät omista, kuin koneet joissa hädin tuskin pyörii win 95/98.

Sitä suuremmalla syyllä pitäisi unohtaa typerät fps-rajoitteet, koska vanhoilla koneilla nuo pelit eivät pyöri tällä hetkellä ollenkaan.

reino [23.04.2012 15:53:16]

#

Itselläni on vanha IBM-X31 jossa nuo lautapelit ovat maksimissaan jotain 2 fps. Niinkuin jo moni muukin sanoi niin softalla ei saa rautaa rikki (ellei softa satu olemaan juuri siihen suunniteltu). Poista nuo turhat rajoitteet tai laita vaikka asetus jotta sen saisi pois päältä. Ja lisäksi tuo aika raskas Minecraftikin toimii sillä IBM koneella paremmin kuin tuo sivusto. Ja lisäksi sivustolla oleva logo menee tekstin päälle (resoluutio 1024x768).

_Pete_ [24.04.2012 11:00:04]

#

Ihan vaan mielenkiinnosta, miten javalla saa selville GPU:n rasitusasteen?

Grez [24.04.2012 11:59:05]

#

En usko että ilman JINIä mitenkään ja ainakaan itse en antaisi jollekin lautapeliclientille lupaa suorittaa natiivikoodia.

Sen sijaan olisi varmaan mahdollista ajaa lyhyen aikaa täydellä nopeudella ja sen jälkeen rajoittaa 40% nopeuteen, jolloin saavutettaisiin se 40% hitaus mikä tässä on tavoitteena.

kpzpt [24.04.2012 13:19:47]

#

Grez kirjoitti:

Sen sijaan olisi varmaan mahdollista ajaa lyhyen aikaa täydellä nopeudella ja sen jälkeen rajoittaa 40% nopeuteen, jolloin saavutettaisiin se 40% hitaus mikä tässä on tavoitteena.

GPU ajoja,

GPU rasitteen saa selville todellakin kun testaa lyhyen jakson vaikka 2 sekunttia kuinka korkealle framerate nousee, tämän kaltainen rasittaminen ei ole ongelma omassa koneessa, mutta on aika ikävää kun kyseessä on asiakkaan kone.

Eli, vastaus on että rasitan ohjelmaani vaikka 30 framen nopeudella 2 sekunttia ja katson piirtääkö ohjelma frameraten mukaan, taasen en ymmärrä kuinka voisin vaikka 2 framen avulla tarkistaa, koska näytönohjain lie blokkaa vasta kun sen bufferit ovat täynnä ?

Jos ohjelma piirtää tuon 2 sekunnin ajan esim 16 fps vauhdilla vaikka yritän tuota 30 fps, niin rajoitan fps nopeuden 16 * 0.4f = 6 fps, muistuttaisin että nämä nykykortit piirtävät 100fps - 300fps kevyesti.

Tämä vain kuulostaa kovin hurjalta huristaa 30 fps kun peli alkaa ja sitten rajoittaa nopeus frameraten mukaan.

Kenties tuon alku scrollin aikana tuo 30 fps testi, jaa-a, entä jos asiakas aloittaa selain ikkuna pieni kokoisena ja muuttaa pelin aikana selaimen ja näin myös appletin kokoa ?

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Lebe80 [24.04.2012 13:57:35]

#

kpzpt kirjoitti:

muistuttaisin että nämä nykykortit piirtävät 100fps - 300fps kevyesti.

Kuulostaa vaan huvittavalta, että muistutat muita tästä asiasta.

Kray [24.04.2012 14:00:17]

#

kpzpt kirjoitti:

...

Luitko ollenkaan viestiäni?

Lumpio- [24.04.2012 14:03:37]

#

30fps on kyllä aika hurjaa huristusta. Sehän on about puolet nykyaikaisten pelien toivotusta frameratesta!

Lebe80 [24.04.2012 15:07:37]

#

Kray kirjoitti:

kpzpt kirjoitti:

...

Luitko ollenkaan viestiäni?

Samaa on pitänyt kysyä myös sinulta monesti.

kpzpt [25.04.2012 11:06:52]

#

Hidas näytönohjain,

Minulla on nyt täällä kotikoneella tämän alkuscrollin aikana 33 fps testi enintään 3 sekunnin ajan, jos 3 sekunnissa ei käy framerate vähintään 30 fps, niin pelejä ei voi ladata.

Minulla on nämä minimi vaatimukset jotenka kaikkien tietokoneitten jotka käyttävät ohjelmaa tulisi selvitä tästä testistä, mitenkä huono idea tämä on ?

Minun tietojeni mukaan ei voi kahden yksittäisen framen avulla tarkistaa näytönohjain nopeutta, koska gpu blockkaa vasta kun sen bufferit ovat täynnä.

Onko huono tarkistus ?

Lisäys.
Olen uploadannut päivityksen palvelimeen, minun pelejäni ei tästä eteenpäin ajeta yli 55% GPU tehoilla, taikka yli 25% CPU tehoilla, tuli heti raikkaampi olo.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Lebe80 [25.04.2012 11:11:24]

#

Miksi sä laittelet minivaatimuksi?! Miksei ne pelit voi vaan pyöriä hitaammalla fps:llä, jos näytönohjain ei pääse 30 fps:ään?!

Eli anna pelien stakata, jos ne stakkaa!!! Pelin fps:n nopeus ei saa rajoittaa peliä, varsinkaan missään lautapeleissä. Eli älä itse ala rajoittamaan sitä fps:ää pienemmäksi, äläkä vastaavasti estä peliä toimimasta, jos se fps on liian alhainen. ANNA PELAAJIEN ITSE PÄÄTTÄÄ PELAAVATKO HE PELIÄ VAI EIVÄT!

User137 [25.04.2012 11:43:56]

#

Mulla on ainakin vsync näytönohjaimen asetuksissa päällä, joten jo sinun alkuoletus että aloitusruudulla CPU ja/tai GPU käy 100%, on väärin. Se voi olla paljon alle, mutta silti käydä tasaista 60 fps. Eli käytännössä jos mun kone alkutilassa max tehoilla kävis 60 fps, käyttäen 2% GPU:ta ja lasket sen 50%:n, niin mun GPU käyttö sun 30 fps lagilla on 1%.

Toiseks, oletus että pystyisit sitä tarkasti hallitsemaan sleep:n avulla on myös väärin. Varsinkin jos käytät siinä vain ja ainoastaan vakiota jonka lasket tuossa alkutilassa.

mylvari [25.04.2012 12:43:38]

#

FPS-rajoituksista huolimatta tietokoneeni käy melko kuumana pelatessanu Caveflyer-peliä. Huomasin, että tietokoneen sisältä tulee outoa hajua kesken lautapelisession ja avasin koneen kotelon. Tässä kännykkäkameralla kuvattu, kuinka kuumana cpu oikein käy: Prosessori_rolli.mp4

En löytänyt helppoa tapaa tiputella vettä GPU-yksikön päälle tuolla EU-hyväksytyllä pipetillä, mutta tuskin sekään kovin viileänä käy.

Tietokoneeni on toki aika lähellä pelien tietokonetehon minimirajan alittumista. Kenties pelin minimivaatimuksia tulisi nostaa, tai ainakin pitäisi kysyä prosessorinvalmistajilta, että onko videossa tapahtunut lämpötilannousu normaalia?

Sienikasvusto [25.04.2012 12:48:14]

#

Lainaus,
Lämpötilat,
Ihminen,

mylvari kirjoitti:

FPS-rajoituksista huolimatta tietokoneeni käy melko kuumana pelatessanu Caveflyer-peliä. Huomasin, että tietokoneen sisältä tulee outoa hajua kesken lautapelisession ja avasin koneen kotelon. Tässä kännykkäkameralla kuvattu, kuinka kuumana cpu oikein käy: Prosessori_rolli.mp4

En löytänyt helppoa tapaa tiputella vettä GPU-yksikön päälle tuolla EU-hyväksytyllä pipetillä, mutta tuskin sekään kovin viileänä käy.

Tietokoneeni on toki aika lähellä pelien tietokonetehon minimirajan alittumista. Kenties pelin minimivaatimuksia tulisi nostaa, tai ainakin pitäisi kysyä prosessorinvalmistajilta, että onko videossa tapahtunut lämpötilannousu normaalia?

Huomasin saman laisia ongelmia kun pelasin itse myös caveflyer taikka shakki peliä. Tein hieman lämpö tila tarkastelua ja huomasin että peli kuormittaa nykyisellään aika paljon CPU tai GPU.

Otin kuvaajan josta selviää hyvin kuinka kuumana CPU ajaa peliä

Kuvaaja

Lumpio- [25.04.2012 12:58:37]

#

mylvari kirjoitti:

FPS-rajoituksista huolimatta tietokoneeni käy melko kuumana pelatessanu Caveflyer-peliä. Huomasin, että tietokoneen sisältä tulee outoa hajua kesken lautapelisession ja avasin koneen kotelon. Tässä kännykkäkameralla kuvattu, kuinka kuumana cpu oikein käy: Prosessori_rolli.mp4

En löytänyt helppoa tapaa tiputella vettä GPU-yksikön päälle tuolla EU-hyväksytyllä pipetillä, mutta tuskin sekään kovin viileänä käy.

Ei voi olla totta, käyttävätkö nuo pelit CPU:ta noin kuumana vaikka käytössä on oikein vesijäähy? Saattanee olla että se 30fps oli sittenkin liian hurjaa huristelua.

kpzpt [25.04.2012 12:59:53]

#

CPU lämpö,

En tiedä mitä sanoa, otin kaikki ohjelmat välittömästi pois linjalta.

Mitä teidän CPU % sanoo, minä olen sen mukaan näitä ohjelmiani rakentanut.

Pelit eivät ole nyt linjalla, mutta, en ole muuttanut viiveitäni ollenkaan.

CPU on rajattu pelin aikana 25% ja kuvan rakentamisen aikana 50%, tämä ei ole tietenkään joka hetki, mutta sisältyy sekunttiin pelissä ja pariin sekunttiin kuva rakentelussa.

Mistä pelistä tuo kuvaaja on, onko se caveflyerista, caveflyer on rajattu CPU 50 %, eli sleep 500 ms minimi joka sekuntti, tuo Caveflyer on minun Athlon 1.733Ghz koneessa noin 24% CPU tehoilla toimiva, tuossa teidän koneessa arvioisin että alle 5%, loppu aika on sleep viivettä.

Minulla on itselläni minimi vaatimusten mukainen GF6200 se ei lämpene caveflyerissa kuin asteen 15 minuutissa, shakki on enin osin peliä fps 0 tilassa, ilmojein pilotit lämmittää 15 minuutissa, minun passiivissa kortissa kotelotuulettimattomassa koneessani 4-5 astetta, nämä siis fullhd kanssa.

---

Lebe80 [25.04.2012 13:04:44]

#

kpzpt: no he vain nauravat kustannuksellasi.

atomimalli [25.04.2012 13:24:11]

#

Kokeilin tänään luolalaentelyä miniläppärilläni, enkä huomannut mitään kuumenemista tai ylimääräistä rasitusta. jos prosessori käy hellasta, niin sinne on luultavasti unohtunut jotain muutakin päälle. ilmeisesti myös tuuletin on unohtunut laitteistosta. Itsestäänsyttyvät tietokoneenosat eivät ole kovin eduksi valmistajille, joten niistä ei rakenneta sellaisia että normaalioloissa kärisisivät. Muunmuassa uusimpien pelien on tarkoitus käyttää niin paljon tehoja, kuin koneesta vaan saa irti, eivätkä ne tuppaa räjähtelemään. pahemmissa ylikuumenemisongelmissa kone saattaa sammuttaa itsensä.

Lumpio- [25.04.2012 13:48:38]

#

atomimalli kirjoitti:

pahemmissa ylikuumenemisongelmissa kone saattaa sammuttaa itsensä.

Tuo voi olla kyllä kovin vaarallista. Mitä jos vaikka aivokirurgi tai lentokoneen pilotti pelaa työnsä ohessa Caveflyeriä ja se sammuttaa yhtäkkiä tietokoneen. Aivokirurgi menettää pääsyn tietokonetomografiakuviinsa ja lentokone tulee pahimmassa tapauksessa alas. Molemmissa tapauksissa ihmishenki(ä) on vaarassa. Kyllä pelin tekijän tulee kantaa oma vastuunsa, kyllähän se kuuluu reiluun ja asialliseen EU-henkeen.

kpzpt [25.04.2012 18:19:38]

#

CPU lämpö,

@mylvari
@sienikasvusto
En tiedä mitä sanoa, minulla caveflyer toimi 24 % CPU tehoilla, kun ruutu oli täynnä, mutta, jos kerran kuumentaa joillakin, niin, CF on vain demo, se ei ole minulle tärkeä, otan sen pois.

Tahtoisin taas hieman tietää shakki pelin kulusta, oliko ruudulla sakkaamista taikka mitään erikoista, shakki peli kun on yleensä tuossa 0-3-8 fps tilassa, eli siinä ei ole mitään koodi kohtaa joka rasittaisi noin uutta CPU:ta, mitä tuo ruudun yläosan sleep näytti, sleeppi mitataan nanotimerin avulla, arvo ei ole sleep arvo minkä määrään, arvo on aika joka nanotimerin mukaan kuluu sleepissä, minulla shakki on enin osin nanotimerin mukaan sleepissä 997 ms sekunnista.

Tässä tämä käyttäjän antama kuva - http://dl.dropbox.com/u/24459293/asiakasohjelma_lammot.jpg

Siinä lukee asiakasohjelma ja mainitsit shakin ?

Mikä käyttöjärjestelmä, ja oliko DirectX taikka OpenGL asennettuna, olen yhä kotiprojektissa, tämä saattaa pudota suku ja ystävä käyttöön, jos näin alkaa käymään, että näin.

---

Sienikasvusto [25.04.2012 18:56:09]

#

Lebe80 kirjoitti:

kpzpt: no he vain nauravat kustannuksellasi.

Lumpio- kirjoitti:

atomimalli kirjoitti:

pahemmissa ylikuumenemisongelmissa kone saattaa sammuttaa itsensä.

Tuo voi olla kyllä kovin vaarallista. Mitä jos vaikka aivokirurgi tai lentokoneen pilotti pelaa työnsä ohessa Caveflyeriä ja se sammuttaa yhtäkkiä tietokoneen. Aivokirurgi menettää pääsyn tietokonetomografiakuviinsa ja lentokone tulee pahimmassa tapauksessa alas. Molemmissa tapauksissa ihmishenki(ä) on vaarassa. Kyllä pelin tekijän tulee kantaa oma vastuunsa, kyllähän se kuuluu reiluun ja asialliseen EU-henkeen.

mylvari kirjoitti:

Prosessori_rolli.mp4

En löytänyt helppoa tapaa tiputella vettä GPU-yksikön päälle tuolla EU-hyväksytyllä pipetillä, mutta tuskin sekään kovin viileänä käy.

Anteeksi nyt vain kptzpt, mutta me yritettiin sulle huumorin ja internetissä usein käytetyn nk. trollauksen avuin kertoa, että olet aivan umpimetsässä ilman karttaa, suuntavaistoa ja jalkoja.

Homma ei mennyt näemmä vieläkään perille...

Perimmäinen pointti on se, että täällä aletaan jo kypsymään siihen, että sinä pakkomielteisesti kuvittelet, että ihmisten tietokoneet ylikuumenisivat ja syttyisivät palamaan tai annihiloituisivat pelkäksi energiaksi, pelattuaan yksinkertaisia lautapelejä.

Nyt ihan oikeasti alkaa EU-sävy loppumaan. Ota kaikki idioottimaiset fps-rajoitukset, viiveet, sleepit ja muutkin härvelit pois. Siitä ei seuraa muuta kun harmaita hiuksia ja vitutusta.

Olet viimeiset 5 sivua ihmetellyt asiaa, lopeta ihmettely ja jätä ne pois, keskity olennaiseen. Lakiasioista sen verran, että ketään ei kiinnosta vaikka pitäisit pornokauppaa.

5-vuotiaat pelaavat lautapelejä kotonaan, yksikään shakkinappula ei ole koskaan suistanut yhtäkään lasta tuhoon tai hävitykseen, ei edes tuimakatseiset lähetit.

Jäsentelin tehokkaasti tämän viesti jotta varmasti ymmärrät. Lue kohdat huolella . Oikeasti!

Ps. Lämpötilakuvaaja ei ole yhdestäkään pelistäsi vaan pelkkä huumorin tuote.

Yleisön pyynnöstä huolimatta jaan koko saitin yhteisen mielipiteen tästä keskustelusta: Itkupotkuraivari

atomimalli [25.04.2012 19:14:40]

#

Luulempa, että tässä on ruvennut joitakin hauskuttamaan tämä huolestuminen tehonkulutuksesta. Kuvat ovat luultavasti peräisin jostain muualta, tai muusta yhteydestä.

Koneelle ei voi aiheutua harmia liian raskaasta ohjelmasta, eikä se normaalioloissa edes pääse käyttämään koneen kaikkea tehoa.
Se, että ohjelma pyörii 60fps ei johdu siitä, että siinä kohtaa tulee tehot vastaan, vaan siitä että ruutua päivitetään sillä tahdilla. Yli jäävä aika menee seuraavan ruudunpiirron odotteluun muutenkin.
Googlasin äsken ja 100% suorittimen käyttö liittyi kaikissa tapauksissa jonkun vähemmän yleisen runtimen käyttöön tai sitten koodissa oli jotain pahasti pielessä.

Sleepit on aika huono tapa rasituksen säätelyyn. Max 2 millisekuntia sleeppiä framessa jos on huoli siitä että imisi koko prosessorin. Enempää ei pitäisi olla tarpeen. fps-rajoitukset oli 90-lukua ja vakioraudan juttuja, ja nimenomaan tarkoitettu siihen että imetään niin paljon kuin vain pystytään sen juuri sillä raudalla ilman että fps hyppii pahemmin.

Kuten jo sanoin, minulla toimi tuo lentelypeli kiitettävästi tällä miniläppärillä. Jos siinä on joku nopeusrajoitus, niin pelikokemukseni paranisi sen poistamisesta.

Lumpio- [25.04.2012 19:21:46]

#

Sisällä ennenkuin kpzpt taas jättää viestit lukematta ja postaa jotain aivan muuta CPU-lämpötiloista tai EU-direktiiveistä

mylvari [25.04.2012 19:22:00]

#

kpzpt

Jep. Tuo video ei ollut minun tekemäni, eikä liity mitenkään asiaan.

Videossa esiintyvää prosessoria käytetään ohjeiden vastaisesti ilman jäähdytintä, jolloin sen lämpötila voi nousta korkeaksi – mutta tietokone sammuttaa itsensä kyllä ennen vahingon tapahtumista.

Anteeksi kun aiheutin sinulle vaivaa tuolla vitsilläni, mutta eikö olisi jo aika muuttaa nuo pelisi pelattavaan muotoon? Caveflyer tai mikään muukaan pelisi ei aiheuta käyttäjälleen taikka hänen laitteilleensa vahinkoa.

Saanko kysyä, että mistä olet saanut sellaisen käsityksen, että tekemäsi ohjelmat voivat vahingoittaa käyttäjänsä tietokonetta? Onko sinulta kenties hajonnut jokin tietokoneen osa pelatessasi?

Lebe80 [25.04.2012 23:50:39]

#

Menikö se emolevy Pilotit 1917 -pelin takia, vai menikö se vain pelin aikana?

Sinänsä hauskaa, että on tullut pelailtua tällä nelisen vuotta vanhalla perus-pc:llä vaikka minkälaisia "benchmark"-pelejä, mutta että joku javalla tehty peli koituisi koneeni turmioksi.

Metabolix [26.04.2012 00:19:23]

#

kpzpt kirjoitti:

4. syyskuuta 2011, tuolla päivämäärällä on kärähtänyt emolevy ilmojein pilotit 1917 pelissä,

Onko tästä todisteita, vai huijattiinko sinua jo silloin? (Onko irkin vääräleuoilla asiasta tietoa?) Olet jo iät ja ajat väittänyt vastaan tästä FPS-asiasta – ja monesta muustakin –, joten ei ole ihme, jos moni on ärsyyntynyt hölmöilystäsi jo kuukausia tai vuosia sitten.

"Apua, apua, pelisi rikkoi koneestani BIOSin eikä kone käynnisty enää! Katso vaikka! (Toimitin koneen soodalle korjattavaksi, hän otti kuvan.)"

Lebe80 [26.04.2012 00:34:43]

#

Tosiaan, samaa turhautumistaa olen löytänyt ihan noilta enkkufoorumeiltakin jossa kpzpt tuskastelee fps-lukujaan.

Kpzpt: mistä sulle on tullu pakpttava tarve rajoittaatuota ruudunpäivitysnopeutta? Eli anna peliesi pyöriä niin nopeasti kuin ne kelläkin pyörivät. Järkevämpää olisi tehdä nuo pelit toimiviksi ja ala vasta sitten fiilaamaan.

Ja todellisuudessahan pelien tekijät eivät rajoita fps-nopeuksia vaan tekevät animaatiot toimimaan peräkkäisten freimien välisen ajan erotuksen mukaan. Hitaammilla koneilla hahmot liikkuvat pidempiä matkoja freimien välillä, kuin nopeilla ja näin ollen kaikilla koneilla sama välimatka tapahtuu samassa ajassa... nopeilla koneilla animaatiot tapahtuvat vain sulavammin.

kpzpt [26.04.2012 00:50:40]

#

Rajoitin javassa,

Rajoitin johtuu javassa siintä syystä että bufferedimage taikka bufferstrategy saattavat menettää kiihdytyksensä ja siirtyä kokonaan tavalliseen muistiin, esim. minun tietokone on tällöin 5fps ja CPU 100% koko ajan.


Mutta lopetan tähän tämän hölöttämisen minulla on nyt molemmat sekä CPU että GPU ja vielä miltein kaikki while loopitkin viestintävirasto suojattuna.

Käyn kytkemässä ohjelmat takaisin linjalle, huomiseen..


---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Rasenger [26.04.2012 11:54:08]

#

kpzpt kirjoitti:

Mutta lopetan tähän tämän hölöttämisen minulla on nyt molemmat sekä CPU että GPU ja vielä miltein kaikki while loopitkin viestintävirasto suojattuna.

Voi pyhä jysäys tämä sun homma ei jaksa enää edes naurattaa.

Lebe80 [26.04.2012 12:31:33]

#

Mul tulee kpzpt:n puheista mieleen yks vanhempi asiakas, joka on oikeasti siinä uskossa, et kilpailevat isommat monikansalliset yhtiöt kirjottelee siitä pahaa Suomi24:n foorumeilla.

Tilli [26.04.2012 16:38:43]

#

HUOM! Kirjoittelen rauhanomaisin aikein.

Ymmärtääkseni jo mainittu 40 fps on ihmisen silmälle sopivan sulava. Sitä alemmat fps:t alkavat ajan myötä ärsyttää silmiä ja aivoja. 5 aiheuttaa pään ja silmien särkemisen hyvin lyhyessä ajassa.

Omakohtaista kokemusta: Pelasin gta1:tä ja päädyin huonosta ohjelmointikoodista johtuvalle 1 min pituiselle pätkimisvyöhykkeelle. Lähtiessäni päänsäryn takia vesihanalle, tuntui kuin pätkiminen olisi tarttunut silmiini. 5 min kuluttua aloin nähdä taas normaalisti.

Ellet nosta frame ratea siedettävämmäksi, en viihdy sivuillasi kauaa päänsäryn pelossa.

User137 [26.04.2012 17:04:56]

#

Tuo on kyllä totta, hitaalla frameratella alkais kyllä päätä särkemään nopeasti. Saattaisin pyörtyä ja lyödä pään pöydänkulmaan. Eikä mulla ole edes takuuta jäljellä pöydästä.

The Alchemist [26.04.2012 17:37:41]

#

Tilli kirjoitti:

HUOM! Kirjoittelen rauhanomaisin aikein.

Ymmärtääkseni jo mainittu 40 fps on ihmisen silmälle sopivan sulava. Sitä alemmat fps:t alkavat ajan myötä ärsyttää silmiä ja aivoja. 5 aiheuttaa pään ja silmien särkemisen hyvin lyhyessä ajassa.

Omakohtaista kokemusta: Pelasin gta1:tä ja päädyin huonosta ohjelmointikoodista johtuvalle 1 min pituiselle pätkimisvyöhykkeelle. Lähtiessäni päänsäryn takia vesihanalle, tuntui kuin pätkiminen olisi tarttunut silmiini. 5 min kuluttua aloin nähdä taas normaalisti.

Ellet nosta frame ratea siedettävämmäksi, en viihdy sivuillasi kauaa päänsäryn pelossa.

Ei mitään typeriä kompromisseja. Fps-rajoitus pois kokonaan eikä mitään teennäistä rajoitusta edes 40 frameen/s. Kpzpt:llä on jo nyt aivan liian vaikeaa tajuta tämä, joten ei pidä tuoda vääristäviä mielipiteitä mukaan keskusteluun.

kpzpt [26.04.2012 18:56:18]

#

Kuvakaappaus,

Minulla on tämä 'kakkos' osa tuohon ip1917 peliin, eli samaa naksuttelu taktikointia, taas kerran, niin, nyt työssä, sivustoni on myös yhä kotiprojekti ja saattaa jäädä vain suku ja ystävä käyttöön, nostan sitten frameraten aina 30 fps jos niin käy, mutta en aja enemmällä kuin 8-12 muitten koneissa.

Tässä olisi vähän 'mp2312' ennakko kuvia.

---

http://temp4322.dy.fi/images/LPS_Kuvakaappaus_004bb.png

---

http://temp4322.dy.fi/images/LPS_mepi2312.png

---

Lisään ohjattavana koneet ohjelmaan lähipäivinä, piirtelen vielä hieman lisää.


---

Tilli [26.04.2012 19:54:36]

#

The Alchemist kirjoitti:

Ei mitään typeriä kompromisseja. Fps-rajoitus pois kokonaan eikä mitään teennäistä rajoitusta edes 40 frameen/s. Kpzpt:llä on jo nyt aivan liian vaikeaa tajuta tämä, joten ei pidä tuoda vääristäviä mielipiteitä mukaan keskusteluun.

Pahoittelen, muotoilin viimeisen lauseen totisesti väärin. On sitä parempi mitä suurempi fps ohjelmassa on (tietysti). Ei mitään rajoituksia!

kpzpt: Eikös peleissä ole yleistä, että nopeilla koneilla ne toimivat erittäin sulavasti ja hitailla koneilla fps laskee automaattisesti niin alas kuin kone vaatii. Jos auto tehdään tarkoituksella kulkemaan turvallisesti 150 km/h, sillä ei ole järkeä ajaa 10 km/h (etenkään moottoritiellä)! Jos toisen auton huippunopeus on 90 km/h, se ei voi ylittää huippunopeuttaan vaikka tiellä saisi ajaa 120 km/h.

Ps. Ei tarvitse edes vastata, kunhan jatkat itse pelien tekoa.

ErroR++ [26.04.2012 20:10:51]

#

Asiakasohjelma sanoo mulla näin.

Lumpio [26.04.2012 21:01:39]

#

Hmm...

Vihreä-harmaa väriskeema ja D: -naamat?

http://i.imgur.com/oLMxI.png

Sattumaa, vai tekijänoikeusrikkomus?

Lebe80 [26.04.2012 22:24:27]

#

En tajua kyl mitä kpzpt tekee. Ite jo 10 vanhana tajusin, ettei noita framerateja tarvi rajotella. Hyvä esimerkki on esim. tutkia nykyaikaisia animaatiokirjastoja, joissa niissä freimien sijaan pelaillaan ajan yksiköillä. Eli kappale laitetaan liikkumaan vaikkapa 20 pikseliä sekunnissa.

Tällöin ei ole väliä onko koneen framerate 1/s vaiko 1200/s. Eli tutki mieluummin sitä freimien piirtoon kulunutta aikaa, ja liikuta niitä pelihahmoja sen mukaan.

Tai jos framerate on liian alhainen, niin anna sen olla. Joku ehkä pelaa peliä ihan pelaamisen ilosta, eikä siitä, että fps on muka sulava 72fps.

edit:
Mä en muutenkaan tajua mikä hiton Ahab sä olet ja mikä ihmeen valkoinen valas toi fps sulle on. Eli ehkä parasta olis, että annat pelin pyöriä sillä nopeudella kuin se vaan pyörii. Nää sun pelit ei kuitenkaan ole mitään (varsinkaan lautapelit) semmosia, missä frameratella muutenkaan on mitään väliä.

Mizou [26.04.2012 22:37:10]

#

ErroR++ kirjoitti:

Asiakasohjelma sanoo mulla näin.

Eiköhän se sano suurimmalle osalle noin, mutta jos on pakko päästä testailemaan niin pienennä selainikkunaa testin ajaksi.

Grez [27.04.2012 00:19:25]

#

Mun koneen muistille kävi näin kun latasin siihen asiakasohjelman.
http://www.youtube.com/watch?v=Gw-rUCwLoQ0

ErroR++ [28.04.2012 10:03:37]

#

[offtopic]Wow. Entä mitä kävi kiintolevylle? Ja tuliko bluescreen/kernel panic? Näytäpä mulle mitä crashdumppiin tuli. Voi olla mielenkiintoista ;D
[/offtopic]

ErroR++ [28.04.2012 12:18:53]

#

Ainakin 16 FPS on siedettävä.

atomimalli [28.04.2012 17:38:50]

#

Pienestä fpsästä tulee kyllä todella paha olo, mutta kyllä sitä kestää. t: pelasin portalin läpi miniläppärillä pari vuotta sitten.

Ihanaa siinä oli se että siinä ei ollut turhia rajoituksia, vaan käytti kaiken, mitä koneesta sai irti ja sain pelata niin huonolla koneella kuin halusin. Onneksi kaikki pelit tekee niin.

dartvaneri [28.04.2012 17:51:58]

#

atomimalli kirjoitti:

Pienestä fpsästä tulee kyllä todella paha olo, mutta kyllä sitä kestää.

Eikä kestä, jos tietää, että se pieni fps ei johdu huonosta koneesta, vaan siitä että joku hölömö on rajoittanut sen.

kpzpt [29.04.2012 00:17:43]

#

Hei taas,

Olen laittanut sivustolle uusia lautagrafiikoita, pyöreät reunat.

http://temp4322.dy.fi/images/tempsnap001.png
http://temp4322.dy.fi/images/tempsnap002.png
http://temp4322.dy.fi/images/tempsnap003.png

Tuosta fps rajasta, niin se on nyt tällä hetkellä 11 fps ja on ihan riittävää minusta, ymmärtää vielä sanan smooth kun katselee ruutua, lisäksi minun täytyy jutella vielä, kunhan nämä pelit ovat ensin pois beta vaiheesta ja vielä testattuna ystävä ja suku ja kenties foorumi beta testaajien kanssa, niin, minun täytyy jutella viestintäviraston kanssa, mitä rajoja he pitävät tarpeellisina, en tahdo riidellä viranomaisten kanssa, minulla on kaikki minimi rajat jotta en joudu änkyttämään, jos joku jotakin kysyy, jos olisin täysi päiväinen ammattilainen joka tuntee tietokoneen kaiken toiminnan kuten tuntee oman toimistonsa käytön, niin kenties sitten ajaisin nuo 15 fps - 60 fps, tämä on minun harrastus jotenka on ihan hyvä että en ota kaiken kansan tietokoneita 100 % käyttöön, oli sitten kyseessä heidän CPU taikka GPU.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

ankzilla [29.04.2012 00:40:32]

#

kpzpt kirjoitti:

Olen laittanut sivustolle uusia lautagrafiikoita, pyöreät reunat.

Pyöristetyt reunat vie kans tehoja, kannattaa laskea fps enintään yhdeksään.

User137 [29.04.2012 00:49:09]

#

Et taida ymmärtää itsekään kuinka jossain viestintävirastossa nauraavat sulle, jos lähestyt tällasella asialla. Sinuna lukisin tämän viestiketjun alusta asti ihan ajatuksen kanssa. Huomaisit että joka sana jonka juuri pölläytit, on jo perusteellisesti mitätöity.

Hmm.. vai olisko niin että nyt on kaikkien aikojen suurin trollaus meneillään?

dartvaneri [29.04.2012 09:32:25]

#

User137 kirjoitti:

Hmm.. vai olisko niin että nyt on kaikkien aikojen suurin trollaus meneillään?

Hyvin paljon mahdollista.

Ja jotenkin tuntuu, että tyyppi lukee satunnaisesti näitä viestejä.

Ps. ÄLÄ EDELLEENKÄÄN RAJOITA SITÄ FPS:ÄÄ. JA VIESTINTÄVIRASTOLLA ON VARMASTI MUUTAKIN TEKEMISTÄ, KUIN KUUNNELLA SINUN TURHIA JAARITTELUJA!!!!

Cornix [29.04.2012 16:04:34]

#

kpzpt kirjoitti:

Olen laittanut sivustolle uusia lautagrafiikoita, pyöreät reunat.

Noihin grafiikoihin voisi kommentoida, että shakkinappuloiden varjot saavat nappulat näyttämään mielestäni siltä kuin ne leijuisivat ilmassa - siis irti pelilaudasta.

Voisiko laudan keskikohdan yläpuolella oleville napeille piirtää varjon niin, että se olisikin ylöspäin napin takana eikä nappulan alapuolella? Se voisi auttaa tuohon. Tai vaikka kaikille napeille niiden takana olevat varjot. Perspektiivi kuitenkin noissa grafiikoissa on sellainen, että sekin voisi sopia paremmin kuin alapuolella oleva varjo.

kpzpt kirjoitti:

- - minun täytyy jutella viestintäviraston kanssa, mitä rajoja he pitävät tarpeellisina, en tahdo riidellä viranomaisten kanssa, minulla on kaikki minimi rajat jotta en joudu änkyttämään, jos joku jotakin kysyy, jos olisin täysi päiväinen ammattilainen joka tuntee tietokoneen kaiken toiminnan kuten tuntee oman toimistonsa käytön, niin kenties sitten ajaisin nuo 15 fps - 60 fps, tämä on minun harrastus jotenka on ihan hyvä että en ota kaiken kansan tietokoneita 100 % käyttöön, oli sitten kyseessä heidän CPU taikka GPU.

Viestintävirastoa tuskin kiinnostaa harrastussivustosi sisältö lainkaan. Harrastusmielessä saa tehdä vaikka pornoa, eikä sitä tarvitse edes tarkastuttaa missään. Miksi lautapelisivuston sisällöstä pitäisi olla huolissaan?

Tuo FPS:n rajoittaminen on täysin typerää. En aio edes kokeilla tuota ohjelmaasi ennen kuin se pyörii sulavammin.

Tee mieluummin niin, että annat FPS:n olla mitä se on, mutta jätät piirrettäviä frameja välistä, jos FPS ei ole kyseisellä koneella tarpeeksi suuri, kuten tuossa yllä jo ehdotettiinkin.

reino [30.04.2012 09:01:19]

#

Kompromissi olisi jos lautapeleissä olisi mahdollisuus laittaa fps rajoitus päälle tai pois. En kyllä itse pidä siitä sillä sillä se olisi kuin Ferrarilla ajaisi 10km/h.

Ja lisäksi tuo logo näkyy väärin 1024x768 resoluutiolla.
Kuva

Turso [30.04.2012 10:13:59]

#

Älkää viitsikö turhaan ruokkia tätä enää. Kaverihan käy selkeästi yksinpuhelua retorisin kysymyksin. Vai kokeeko joku, että on onnistunut auttamaan projektia eteenpäin?

tneva82 [30.04.2012 10:23:06]

#

User137 kirjoitti:

Hmm.. vai olisko niin että nyt on kaikkien aikojen suurin trollaus meneillään?

Olen jo jonkinaikaa tuumaillu että kyseessä on joko kaikkien aikojen lahopää tai kaikkien aikojen nerokkain trolli :D Tää menee trollailuna jo ihan uudelle tasolle.

Hyvää viihdettä jokatapauksessa. Pitäisi oikeastaan lämmittää popcornit aina kun avaa tämän ketjun.

Cornix [30.04.2012 11:32:07]

#

reino kirjoitti:

Kompromissi olisi jos lautapeleissä olisi mahdollisuus laittaa fps rajoitus päälle tai pois. En kyllä itse pidä siitä sillä sillä se olisi kuin Ferrarilla ajaisi 10km/h.

Voihan jonkun Ferrari olla vanhempi, joten kannattaa rajoittaa nopeus kaikilta tasaisesti! Näin kenenkään Ferrari ei hajoa sen takia, että nopeusrajoitinta ei olisi olemassa.

Turso kirjoitti:

Älkää viitsikö turhaan ruokkia tätä enää. Kaverihan käy selkeästi yksinpuhelua retorisin kysymyksin. Vai kokeeko joku, että on onnistunut auttamaan projektia eteenpäin?

Siltä tämä kieltämättä on pitkään vaikuttanut. Valitettavasti näin, sillä potentiaalia selkeästi olisi, jos tekijän omat päähän pinttyneet mielipiteet eivät vaikuttaisi taustalla, vaan osattaisiin ottaa ehdotuksia vastaan avoimemmin.

Enpä ole aiemmin kuullut ohjelmoijasta, joka osaa tehdä luolalentelypelin, mutta samalla rajoittaa sen sulavuutta tahallaan, koska luulee, että rajoittamattomuus voisi vahingoittaa pelaajien tietokoneita fyysisesti.

Rasenger [30.04.2012 15:41:03]

#

Turso kirjoitti:

Älkää viitsikö turhaan ruokkia tätä enää.

Tämä.

reino [30.04.2012 19:03:33]

#

Miksi pistää viestejä siitä fps rajoituksesta tänne kun voi laittaa ne lautapelisivuston foorumille osioon "Sivuston kehittelyyn ideoita".

kpzpt [01.05.2012 02:07:50]

#

:)

Tässä vähän kuvakaappausta taas, mietin tuota caveflyeria jonka julkaisuja en vielä ole päättänyt, mietin että jos saan turvalliset luvat viestintävirastosta, eli, tämä 'jos jotakin sitten jollakulla taikka 20 - 50 tietokoneella menee pieleen', niin, luvilla sitten julkaisisin caveflyer pelistä pikku pelin, joku 7-12 euroa, jos en joudu kovin pinteeseen mainitussa tilanteessa, minimi sleepillä ja minimi vaatimuksilla meinaan ratsastaa, tämä harrastus voi siis siirtyä vielä vain suku ja ystävä käyttöön.

Caveflyer -
64 tasoa, mahdollisesti random osittain.
Ruutu täynnä toimintaa, eri vihollisia ja tuli sälettä.

---

Tämän seuraavan kaltaista kuvaa mietin, tosin loppu osan levelit sitten jo hieman teknologia voittoisia, mutta, aikaisintaan ensi vuonna kuitenkin.

---

http://temp4322.dy.fi/images/tempsnap005.png
http://temp4322.dy.fi/images/tempsnap004.png


Gimp käytössä kartalla, inkkarilla sitten noita aluksia.

---

Metabolix [01.05.2012 02:21:26]

#

Tuollaiset minimivaatimukset aiheuttavat varmasti markkinoillakin enemmän ongelmia kuin tämä ehdotettu viisaampi ratkaisu. Jos peli vaatii huippukoneen, kuluttajalla on hyvä syy olettaa, että peli on huippuhieno. Mitä teet, kun kuluttaja tekee valituksen, kun ei saa rahoilleen odottamaansa vastinetta (hienoa, raskasta 3D-peliä, johon vaatimuksesi viittaavat) vaan saakin hitaan ja bugisen 2D-pelin?

Melkein kuin mainostaisit autoilijoille sanoin "rallirata, 10 €/h; pääsy kielletty, jos autolla ei pääse vähintään 200 km/h" ja sitten kävisikin ilmi, että tällä "ralliradalla" saa kuitenkin ajaa vain 40 km/h.

kpzpt [01.05.2012 02:47:29]

#

Minimi vaatimukseni,

Pelini eivät vaadi huippukonetta, eli CPU 1.66Ghz, ja GF6200, ja näille kahdelle sitten rakennan pelini toimimaan.

Tarjoan toki demon jota voi testata niin paljon kuin haluaa, ei kukaan joudu ostamaan sikaa säkissä.

Mutta, olen vain harrastaja, jotenka en voi lähteä markkinoille kertomaan että teen huippupelin joka vaatii huippukoneen, tämä on kuitenkin Java2D joka on käytössä, se ei ole alustana tehokas, eikä sillä voi rakentaa kovin monimutkaista peli pakettia, en tahdo lähteä tähän keskusteluun, mutta mitä muuta suomen netissä on java2d:n avulla, kyllä nämä minun ovat ihan verrattavissa hyvin muihinkin java2d tuotoksiin, vaikka mitä sitten java-gaming foorumilla taikka java4k foorumilla on ?

En halua käyttää huippu sanaa projektini kanssa, tämä on java2d.

User137 [01.05.2012 03:44:15]

#

kpzpt kirjoitti:

... tämä on kuitenkin Java2D joka on käytössä, se ei ole alustana tehokas, eikä sillä voi rakentaa kovin monimutkaista peli pakettia, en tahdo lähteä tähän keskusteluun, mutta mitä muuta suomen netissä on java2d:n avulla, kyllä nämä minun ovat ihan verrattavissa hyvin muihinkin java2d tuotoksiin, vaikka mitä sitten java-gaming foorumilla taikka java4k foorumilla on ?

Ai jaa. Kävin sitten kokeilemassa jotain noita java-gaming sivun pelejä, vaikka tuo: (lataa aika tovin kyllä)
http://play.minds-eye-games.com/applets/micron.html
60 fps ja n. 10% cpu käyttö. Oikein sulava ja nätti 2D-peli. Kaikenlisäks se salli appletin koon muuttamisen reaaliajassa selaimella pelatessa.

Lebe80 [01.05.2012 22:31:32]

#

Edellenkään en käsitä miksi, kpzpt edes kannat huolta montako prosenttia konetehoista voit käyttää!? Eli onko se tuossa käyttämässäsi java2d:ssä joku pakollinen arvo joka sinun pitää asettaa, vai mistä ihmeestä olet saanut noin typerän idean päähäsi? Eli älä huoli, tai paremminkin älä ota mitään kantaa, älä edes yritä selvittää, kuinka monta prosenttia pelisi käyttää prosessoritehoa kenenkin koneelta. Aloita viestisi kirjaimella X jos olet lukenut tämän viestin.

Lumpio- [02.05.2012 15:33:03]

#

kpzpt: Mikä on tämä "Suomen netti" mistä aina puhut? Käsittääkseni Internet on maailmanlaajuinen.

kpzpt [02.05.2012 22:31:14]

#

Suomen netti,

Internet on toki maailmanlaajuinen, mutta sivustoni on silti suomen nettiin, ja suomen kielisenä mahdollisesti hyvin pienessä määrin, ruotsin ja eestin nettiin, en koe kiinnostusta kauemmas.

Tämä on vain harrastus, ei virallinen sivusto, jotenka tuollaisia 'suomen netti' sana pareja voi vastaisuudessakin olla sivullani, ovat vain hieman oman ympäristöni rakentamia sana valintoja ja kenties käytössä ystävä keskusteluissani, taitaa suomen kielen kanssa olla tälläinen huikeasti yleisempää kuin esim. englannin.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

dartvaneri [02.05.2012 22:43:04]

#

Näyttänee siltä, että kpzpt lukee vain viimeisen viestin, surullista.

kpzpt [02.05.2012 22:54:33]

#

Lukee viestejä,

Minulla on hieman enemmän vuosia mitä varmaankin täällä muilla surffaajilla keskiarvo on, jotenka minä hieman vastailen vähän niin ja näin, kerron vain projektini etenemisestä, mutta uskon että voi käydä niin että laitan http://www.flyordie.com tyylisen sivun, he ovat minun esikuvani ja mainitulla ei juuri ylläpidon keskusteluita ole, kerron sitten taas vain eri foorumeilla projektistani, mutta tämä voi pudota yhä myös vain suku ja ystävä ja heidän vastaavien käyttöön, jotain 50 käyttäjää.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

kaviaari [02.05.2012 23:06:55]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on hieman enemmän vuosia mitä varmaankin täällä muilla surffaajilla keskiarvo on, jotenka minä hieman vastailen vähän niin ja näin, kerron vain projektini etenemisestä

Viimeinen naula arkkuun, kysymyksiin ei siis näemmän enää kannata vastata. Ne ovat olleet vain sumutusta ja DDR:n salajuonia! Ideana oli vain kertoa projektin etenemisestä ja sekaan eksyi vahingossa kysymysmerkkejä.

dartvaneri [02.05.2012 23:08:28]

#

Lebe80 kirjoitti:

...prosessoritehoa kenenkin koneelta. Aloita viestisi kirjaimella X jos olet lukenut tämän viestin.

The Alchemist [03.05.2012 06:47:49]

#

kpzpt kirjoitti:

Lukee viestejä,

Minulla on hieman enemmän vuosia mitä varmaankin täällä muilla surffaajilla keskiarvo on, jotenka minä hieman vastailen vähän niin ja näin, kerron vain projektini etenemisestä, mutta uskon että voi käydä niin että laitan http://www.flyordie.com tyylisen sivun, he ovat minun esikuvani ja mainitulla ei juuri ylläpidon keskusteluita ole, kerron sitten taas vain eri foorumeilla projektistani, mutta tämä voi pudota yhä myös vain suku ja ystävä ja heidän vastaavien käyttöön, jotain 50 käyttäjää.

Vinkki: sukusi inhoaa paskoja pelejäsi, koska ne eivät pyöri pelattavalla tasolla. Muista netin käyttäjistä et houkuttele kuin trolleja ja iivil coodereita, jotka käyvät joku ilta kräkkäämässä vuotavat softasi ja sen jälkeen et näe sivustoasi enää koskaan.

Surullista tehdä peleistään tahallaan paskoja ja sen jälkeen vielä tyrkyttää niitä sukulaisille, jotka eivät tietenkään voi sanoa, että ne ovat paskoja. Joka kerta, kun kysyt jo aikuisiksi kasvaneilta sukulaistesi "lapsilta", onko ollut rattoisia pelihetkiä, niin näet heidän kiemurtelevan tuskissaan, kun tekisi mieli sanoa jotain muuta kuin "kyllä".

Lebe80 [03.05.2012 10:39:45]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on hieman enemmän vuosia mitä varmaankin täällä muilla surffaajilla keskiarvo on, jotenka minä hieman vastailen vähän niin ja näin

Ja selkeästi sinulla on iskostunut omat tapasi tehdä pelejä, jotka eivät kaikki ole oikein järkeviä tai edes oikeita. Siksi olisikin hyvä, että lopettaisit tuon yksinpuhelun ja kuuntelisit mitä sinulle yritetään sanoa. Eli jos haluat vain tehdä yksin noita pelejäsi, niin älä tule sitten ohjelmointifoorumeille puhumaan koodaustavoistasi.

kpzpt [04.05.2012 17:14:48]

#

mp2312,

Minulla on tässä kuvakaappaus 'meteori pilotit 2312' pelistäni, siinä on jo alku asetelma, tuosta tilanteesta peli sitten aina alkaa.

http://temp4322.dy.fi/images/tempsnap007.png

---

Pelissä on ideana kerätä pisteitä enemmän mitä vastustaja, olen miettinyt että molemmat sekä 'meteori pilotit 2312' että myös tämä eka osa 'ilmojein pilotit 1917' olisivat pelejä joissa ei voi tehdä vahinkoa vasta pelaajalle, vaan idea olisi vain kerätä enemmän pisteitä.

Sääntöjä mp2312 -

1) Alkuasetelma 5 punaista laudan yläreunassa ja 5 vihreää alareunassa.
2) Aluksia voi hiirellä valita ohjattavaksi.
3) Valittu alus voidaan määrätä liikkumaan hiirellä kohteeseen.
4) Kun alus on hiirellä ohjattu liikkumaan tiettyyn waypointtiin, niin, se hitaasti kääntyy kohti waypointtia ja sitten nopeasti warppaa kohteeseen.
5) Kun alus on waypointissa warpin jälkeen, se kääntyy kohti lähintä vastustajaa ja alkaa tulittamaan.

Siinä koko peli ideani.

Pelissä syntyy monenmoista tilannetta kun 5 eri alusta on erikohdin pelilautaa ja aina kääntyvät lähintä vastustajaa kohti tulittamaan.

Täytyy vielä pikku hieno säätää sitten tuota kääntyilyä ja warppaamista, mutta, se varmaankin sitten ensi viikosta, taikka nyt viikonloppuna, täytyy nyt katsella mitä muuta kertyy tekemistä.

Lisäys.
En tule enää juttelemaan näistä prosessori tehoista, minulla on nyt pelin alkaessa näytönohjain tarkistus ja sitten minulla on tuo CPU rajoitin vielä lisäksi, ne saavat riittää, kiitosta kärsivällisyydestänne.

---

Teuro [04.05.2012 19:46:30]

#

Epä selvät merkistö koodaukset!

Minua vanhempana tieto kone käyttäjänä masentaa suuresti nämä väärät merkistö koodaukset sivuillasi tässä pieni näyte esi merkki asiasta.

https://lh5.googleusercontent.com/-Z9hUblHNmlQ/T6QGsRUoN8I/AAAAAAAAAs4/a7yccViOkJo/s623/kpzpt.jpg Voiko tämä johtua liian suuresta tieto kone rasituksesta, jota luulen prosessorini käyttävän en pääse tarkistamaan prosessori teho näyttöä mistään se lienee kuitenkin aivan liian suuri voitko tarkistaa koodisi prosessorin käyttö prosentin

awly [04.05.2012 23:03:50]

#

lainaus:

Näytönohjain tehoista, ruudunpäivitys oli alle 30 fps testin ajan, et voi käyttää AsiakasOhjelmaa.

Näytön ohjain,

gtx 460, on, ylittänyt minimi vaatimuksen gf 6200, käytänkö minä toista prosessoria? Ei taida tämä kone, ja netti, olla minimi teidän korkealle, Java koodille, olen vain harrastelija, enkä uskalla, kuormittaa teidän serveriä liikaa, muuten viestintä ministeriö, voi ottaa minuun yhteyttä.

kpzpt [05.05.2012 00:55:25]

#

lainaus:

Epä selvät merkistö koodaukset!

https://lh5.googleusercontent.com/-Z9hUblHNmlQ/T6QGsRUoN8I/AAAAAAAAAs4/a7yccViOkJo/s623/kpzpt.jpg

UTF-8,

UTF-8 on kyllä jo käytössä tiedostossa ja string pitäisi olla automaattisesti utf-16, koetan muuttaa myös tiedoston utf-16 muotoon ?

Mikä käyttöjärjestelmä ja java jre teillä on käytössänne ?

kpzpt [27.05.2012 11:56:30]

#

Kesälomalla,

Hei, olen kesätauolla, tarkoitus on sitten vihdoin ja viimein tehdä tämä tuplabufferi valinta, aika säätelyä edessä, päivittelen omaa foorumiani hieman kesän aikana, mutta, en varmaankaan ilmaannu tänne ohjelmointiputkaan kesällä, kesätaukoa tässä nääs.

Kirjoitellaan taas syksyllä, hyvää kesälomaa..

reino [28.05.2012 17:15:08]

#

Muista sitten poistaa fps rajoitus tai testi. Voit myös lisätä "älä laita kissaa mikroon" tyylisen varoituksen.

tneva82 [29.05.2012 09:01:00]

#

reino kirjoitti:

Muista sitten poistaa fps rajoitus tai testi. Voit myös lisätä "älä laita kissaa mikroon" tyylisen varoituksen.

Kyllä se fps rajoitus siellä pysyy jos kerta yhä on viestintäviraston kanssa tekemisissä(lol) :D

reino [24.06.2012 18:56:26]

#

Silloin kun koodattiin C64 pelejä niin siellä oli viive jokaisen framen välissä. Nykyään kaikki koneet eivät ole samalla kellotaajuudella jotenka viive framejen välillä ei ole hyvä idea.

Täältä löytyy hyvä esimerkki ajastimien käytöstä. Itse ainakin koodaan pelini niin että ne eivät käytä vain osaa suoritustehoista vaan kaiken. Enkä ole koskaan saanut mitään syytettä viestintävirastolta peleistäni. Mihin muuhun ihmiset ostaisivat tehokkaita näytönohjaimia kuin pelaamiseen?

kpzpt kirjoitti:

Jokaisessa pelissä joka on kaupoissa on minimi vaatimukset, ja minun minimi vaatimukset ovat ihan asialliset, CPU 1.5Ghz ja GPU GF5200FX ja lisäksi laki vaatii että minimi vaatimukset ilmoitetaan.

Jos ymmärsin asian oikein niin teet keinotekoisen rajoituksen jotta peliä voisi pelata vain tuollaisella kokoonpanolla.

Ja myös syrjintä on kielletty lailla. Syrjit niitä joilla on pienempitehoiset koneet asettamalla keinotekoisen rajoituksen.

atomimalli kirjoitti:

t: pelasin portalin läpi miniläppärillä pari vuotta sitten.

game-debate.com kirjoitti:

Portal 2 Minimum System Requirements:
CPU - 1.7 GHz Processor
RAM - 512MB
Video Card - DirectX® 8.1 level Graphics Card (Requires support for SSE)
Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP
Other - Mouse, Keyboard, Internet Connection

En usko että miniläppärillä on 1.7 GHZ prosessori.

Ja jos luet vain lopun niin asian ydin on:
POISTA keinotekoiset rajoitukset!
kiitos.

Blaze [24.06.2012 22:17:33]

#

reino kirjoitti:

En usko että miniläppärillä on 1.7 GHZ prosessori.

Olin jo ihan satavarmaa, että oot väärässä, mut ei tää ollukaan ku 1.66GHz :( No, kerrankos sitä erehtyy.

Grez [24.06.2012 22:29:08]

#

reino kirjoitti:

Ja myös syrjintä on kielletty lailla.

Vaikka ootkin varmaan trollausmielellä liikenteessä, niin kysynpä silti: Rinnastuuko tietokoneen prosessoriteho mielestäsi johonkin näistä: rotu, kansallinen tai etninen alkuperä, ihonväri, kieli, sukupuoli, ikä, perhesuhteet, sukupuolinen suuntautuminen, perimä, vammaisuus tai terveydentila taikka uskonto, yhteiskunnallinen mielipide, poliittinen tai ammatillinen toiminta?

Ja jopa noidenkin perusteella saa syrjiä jos on perusteltu syy. Tosin en ymmärrä välillä logiikkaa. Esim. yökerholla voi olla ikäraja 24 vuotta (perusteena että 18-24 -vuotiaat aiheuttaa enemmän järjestyshäriöitä) mutta silti esim. rodun perusteella ei voida rajoittaa vaikka oltaisiinkin havaittu selvä häiriötendenssi jollain rodulla. Kuitenkin molemmat on laissa ihan yhtä lailla syrjintäperusteita.

Olisi varmaan nuorena pitänyt haastaa joku baari oikeuteen "sotarikoksesta tai rikoksesta ihmisyyttä vastaan".

reino [25.06.2012 08:25:39]

#

Pääasia kuitenkin on, että kpzpt:n pitäisi poistaa keinotekoinen rajoitus.
Ps: En ole trolli.

gamehouse [26.06.2012 13:37:08]

#

Ei hyvää päivää.
Päätä särkee kun luen tätä keskustelua ja kpzpt:n puhetta CPU/GPU-rajoituksista.
Aivan pakko olla trolli.

Kpzpt:n jutuista tulee mieleen ihan ekat hetkeni täällä putkassa, tajusin tosin vähän aiemmin lopettaa sen postailun tänne ja mennä opiskelemaan juttuja.

Kpzpt, poista ne rajoitukset.

Lebe80 [26.06.2012 14:20:10]

#

Mun päätä särkee, kun te tulette ainoastaan nostamaan jo hiljentynyttä aihetta typerillä "poista rajoitukset" trolliviesteillänne!

gamehouse [26.06.2012 15:56:43]

#

Lebe80 kirjoitti:

Mun päätä särkee, kun te tulette ainoastaan nostamaan jo hiljentynyttä aihetta typerillä "poista rajoitukset" trolliviesteillänne!

Nostamaan?
Tämä oli ensimmäisenä Projektit-osiossa

Grez [26.06.2012 16:02:15]

#

Ai niin, täällä on osastojakin.. Itse katselen vaan tätä:
https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/uudet.php

kpzpt [26.06.2012 20:30:12]

#

Framerate ja nykykoneet,

Framerate oli säädettynä aikaisemmassa koneessani GF6200 mukaan, nyt kun on uusi kone ja uusi minimi vaatimusten mukainen näytönohjain NVIDIA G210, tämä nvidia ajaa ilmojein pilotteja noin 100 fps fullhd 1920x1200 ruudulla, NVIDIA G210 on silti noin 20 kertaa hitaampi mitä tehokkain nykykortti, netin benchmarkin mukaan, jotenka osittain ymmärrän tuon että minua huomautellaan fps rajoittimesta, mutta en ole myöskään ihan oikea pelisuunnittelija, jotenka en voi lähteä nettiin tuulettelemaan framerateja, minä vain harrastan sotalautapelejä.

Säädän siis AsiakasOhjelman maksimi ruudunpäivityksen 0-3-8?-12?-15? fps, ja peli luvan saa vain kun minimi vaatimuksia noudatetaan, sillä esim. linux jos käyttää nettoppia/kannettavaa, niin näissä nettop/kannettavissa tietokoneissa ei ole yleensä opengl ajureita täysin tuettuna.

Lautapelisivusto ei ole suuryrityksen sivusto, sivu on harrastus, joten juttelen vielä viestintäviraston kanssa uudestaan ja säännöllisesti, kaikesta mitä voi tapahtua, toivon että tukevat tämän kaltaisia sivuja, netti linjat nopeutuvat joka vuosi ja 5 - 10 vuoden sisällä on kotipalveluja jotka ovat vastaavanlaisia mitä lautapelisivusto, toivon että näitä kotipalvelin sivuja olisi runsaasti, myöskin varmaankin kaikki tietokoneet jo 10 - 15 vuoden kuluttua ja siintä eteenpäin kestävät 15 fps ajoa fullhd ruudulla, mutta vielä tänään ei välttämättä aivan niin ole.

Lebe80 [26.06.2012 20:36:34]

#

gamehouse kirjoitti:

Lebe80 kirjoitti:

Mun päätä särkee, kun te tulette ainoastaan nostamaan jo hiljentynyttä aihetta typerillä "poista rajoitukset" trolliviesteillänne!

Nostamaan?
Tämä oli ensimmäisenä Projektit-osiossa

Nostamaan? Tämä on selaimeni etusivu!


Kpzpt: aivan sama.

Macro [26.06.2012 20:49:24]

#

kpzpt kirjoitti:

varmaankin kaikki tietokoneet jo 10 - 15 vuoden kuluttua ja siintä eteenpäin kestävät 15 fps ajoa fullhd ruudulla, mutta vielä tänään ei välttämättä aivan niin ole

Eikai?

Kun sä oot kymmenen vuoden kuluttua päässyt viiteen fps:ään, niin toiset pistää muutaman nollan siihen perään. Sillon ei enää edes tunneta tollasta 1920x1080-resoluutiota.

Deffi [26.06.2012 21:05:39]

#

8 FPS kuulostaa hyvältä. Minusta on arvostuttavaa, että joku ottaa huomioon EUn, taikka viestintäviraston, rajoitukset ruutujen päivitykselle. Mitä siitäkin tulisi jos kaikki 'indie java gaming' harrastajat jättäisi FP-ässät, rajoittamatta? Iso kasa, rikkonaisia GPU ja CPU prosessoreita.

reino [26.06.2012 22:11:57]

#

Jos teet fps rajoituksen, tee se kunnolla. Sleep ei ole hyvä järjestelmä. Käytä vaikka semaphoreja.

Deffi: Ei näyttikset hajoa jos on liian suuri fps. Jos käyttöjärjestelmä/näytönohjain havaitsee liian suuria lämpötiloja niin se havaitsee sen eikä rauta hajoa.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=37811 Näköjään kpzpt on kertonut projektistaan ubuntufoorumeillakin.

kpzpt kirjoitti:

Framerate oli säädettynä aikaisemmassa koneessani GF6200 mukaan, nyt kun on uusi kone ja uusi minimi vaatimusten mukainen näytönohjain NVIDIA G210, tämä nvidia ajaa ilmojein pilotteja noin 100 fps fullhd 1920x1200 ruudulla

MITÄ? Jos saat itse pelisi toimimaan sadan fps:n nopeudella niin miksi minulla ja monella muulla ei edes nopeus ole 3 fps? Oletko koskaan itse pelannut sivuillasi olevaa versiota. Laita vaikka sivulle käyttöehdot joiden mukaan vapautat itsesi kaikesta vastuudesta.

Ja vaikka et olisikaan peliohjelmoija niin ole niin kiltti että poistaisit tuon rajoituksen tai tekisit sen edes tällä sivulla kuvatulla tavalla. Itse käytän tuota metodia. Se ei kuluta koko prosessoria tai gpu:ta mutta se ei myöskään ole mikään kökköinen 0.5fpssleepihmeviritys.

Ps. Oletko vielä jutellut viestintäviraston kanssa? Jos olet niin kerro mitä he sanoivat.

Metabolix [26.06.2012 22:27:11]

#

reino kirjoitti:

Jos teet fps rajoituksen, tee se kunnolla. Sleep ei ole hyvä järjestelmä. Käytä vaikka semaphoreja.

Mitä ihmettä? :D

RQ [27.06.2012 00:01:04]

#

reino kirjoitti:

Deffi: Ei näyttikset hajoa jos on liian suuri fps. Jos käyttöjärjestelmä/näytönohjain havaitsee liian suuria lämpötiloja niin se havaitsee sen eikä rauta hajoa.

Eiköhän kyseessä ollut aika selvää sarkasmia.

kpzpt [27.06.2012 11:35:19]

#

Framerate,

Minulla on siis nyt tämä NVIDIA G210 käytössä ja se vaikuttaa varsin hyvältä käyttööni, en ole havainnut mitään lämpötila ongelmia, vaikka ajan yli 60 - 100 fps vauhdilla raskaimpia pelejäni, vaikka kortti on passiivi jäähyllä, niin, sen lämpötila ei nouse oikeastaan ollenkaan testien aikana, edellinen korttini GF6200 kuumeni 4-6 astetta 20 minuutissa jos vauhtia oli 15 fps.

Olen päättänyt että säädän nämä minimi vaatimukset ja minimi sleepit sillä tavalla, että CPU tehot ovat pelin ajan maksimi 20 % ja GPU tehot ovat pelin ajan maksimi 15 - 20 %.

Nuo CPU ja GPU säädöt ovat tuon siis raskaimmissa peleissäni, eli 20 % molempiin maksimi rasite, useimmat pelini ovat kuitenkin jotain alle 1 % - 3 % molemmat sekä CPU että GPU, enin osin peli aikaa, lautapelejä silti vain kyseessä.

---

tneva82 [27.06.2012 12:21:38]

#

Jaahas. Viihdeketju jatkuu yhä. Missäs ne popparit taas olikaan :D

User137 [27.06.2012 12:57:55]

#

kpzpt kirjoitti:

Framerate oli säädettynä aikaisemmassa koneessani GF6200 mukaan...

kpzpt kirjoitti:

Lautapelisivusto ei ole suuryrityksen sivusto...

kpzpt kirjoitti:

...joten juttelen vielä viestintäviraston kanssa uudestaan ja säännöllisesti

http://i.chzbgr.com/completestore/2010/1/29/129092786498235257.jpg

Blaze [27.06.2012 13:30:12]

#

tneva82 kirjoitti:

Jaahas. Viihdeketju jatkuu yhä. Missäs ne popparit taas olikaan :D

Ite vaihoin jo viskiin >_<

kpzpt [03.07.2012 08:50:01]

#

2d/3d quad taikka polygon,

Minulla on tämä AsiakasOhjelma v2.xx.xx valmisteilla, olen juuri rakentamassa grafiikka2d ja 3d luokkia int[] jono muuttujilleni.

Tahtoisin hieman neuvoja kysymykseen, kun jos minulla on polygoni, jonka muoto voi olla ihan mikä muoto vain neljällä pointilla voi polygonille rakentaakaan.

Eli, jos minulla on neljä pistettä jotka muodostavat polygonin, niin, ongelmana on tällä hetkellä oikean ja tehokkaimman teksture täytön löytäminen.

Jos polygoni on seuraavanlainen

xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx

Niin, teksturehan menee tuohon ihan suoraan, mutta jos taas polygon voi olla missä muodossa vain nämä neljä pointtia haluaa sijoittakaan, niin mitenkä on polygonin täytön aikana oikea ratkaisu etsiä teksturesta täyttö pikseleitä.

___x___
__xox__
_xxxxx_
xxxxxxx
_xxxxx_
__xxx__
___x___

Jos polygon on kallellaan, millä matematiikalla olisi nopein löytää täyttö pikselit itse teksturesta.

Liekö sitten oikea ratkaisu suhteuttaa neljä pointtia aina siihen pikseliin jota on piirtämässä, eli vaikka tuo o tuossa ylläolevassa polygonissa.

Tämä oikean matematiikan käyttäminen on minulle vähän uutta, en ole aiemmin rakentanut 2d/3d teksturea, onko jonkun matemaatikon mukaan nimetty hieno matemaattinen kaava parhain, vaiko meneekö amiga / atari / dos tyyliin helpoiten ?

Mietin että laittaisin 3d nopat pyörimään ruudulle, muutamissa peleissäni, ja muutenkin polygon tekstureilla saisi kaikkea kivaa animaatiota ruudulle, ihan logoista lähtein.

Deffi [03.07.2012 10:32:58]

#

Anna grafiikkakirjaston (OpenGL:n, DirectX:n tai mitä sitten käytätkin) huolehtia tekstuurien vääntelystä. Oletko varma, että 3D-grafiikka ei oli liian raskasta 'hobby java gaming' sivustolle ja räjäytä käyttäjien prosessoreita?

kpzpt [03.07.2012 11:50:45]

#

Minimi sleep,

Minulla on 80% minimi sleep joka sekunnissa, en ole juurikaan huolissani CPU:sta, Java ei vain tarjoa kovinkaan kummoisia mahdollisuuksia tarkkailla näitä nettop tietokoneita taikka iäkkäämpiä kannettavia, joissa on heikompi näytönohjain, java tukee aika hurjan määrän eri koneita, jotka kaikki ovat eri tehoisia, jotain täytyy sanoa näistäkin koneista.

Minun minimi sleep suojannee kyllä CPU:n, mutta, joudun valitettavasti ottamaan huomioon iäkkäämmät koneet ja nämä linux nettopit, kun säädän frameraten, 10 - 20 vuoden kuluttua ja riemuisasti siintä eteenpäin kaikki koneet taitavat kestää lämpenemättä tämän kaltaista sivustoa, mutta, ei olla ihan siellä asti vielä.

Osaako joku neuvoa teksture matikkaa tuohon edelliseen kysymykseeni, ei lähdetä taas haahuilemaan aiheesta ?

---

reino [03.07.2012 12:37:38]

#

Vaihda vaikka pelien grafiikkakirjasto OpenGL:llään jolla 3d onnistuu suoraan. Ja anteeksi vaan jos eksyn taas aiheesta mutta mun vanha lenovo nettop kesti Minecraftin hajoamatta. Ja Minecraft on toteutettu OpenGL:llä. Onko muuten tuo sleep piirron vai logiikan viive?

Ps. Taidanpa koittaa tuota lautapelisivustoa sitten mun RaspberryPi:llä.

EDIT:

lautapelisivuston lisenssi kirjoitti:

Jari Särö ei ole vastuullinen, mistään mahdollisesta vahingosta mitä voi käydä, on tai ovat nämä mahdolliset vahingot sitten sellaisia että ne kohdistuvat hajonneisiin komponentteihin, menetettyyn dataan taikka mihinkään muuhunkaan vahinkoon mitä sivuston mikä tahansa käyttö voikaan aiheuttaa.

Miksi sitten laitat viiveen estämään komponenttien hajoamisen jos et ole vastuussa siitä?

Deffi [03.07.2012 13:02:13]

#

reino kirjoitti:

Ps. Taidanpa koittaa tuota lautapelisivustoa sitten mun RaspberryPi:llä.

Hullu!

Macro [03.07.2012 13:08:21]

#

reino kirjoitti:

Taidanpa koittaa tuota lautapelisivustoa sitten mun RaspberrPi:ll.

Saaks noit viel jostain? Oisin kiinnostunut, mutta kaikki kaupat sanoo, etta pista nimes tahan niin sit tehaan iso tilaus jos saadaan tarpeeks tilaajii tms.

Se kun ilmeisesti jaksaa pyorittaa Full HD -kuvaa, niin ois kiva telkkarin kans.

Grez [03.07.2012 13:45:38]

#

Macro kirjoitti:

Saaks noit viel jostain? Oisin kiinnostunut, mutta kaikki kaupat sanoo, etta pista nimes tahan niin sit tehaan iso tilaus jos saadaan tarpeeks tilaajii tms.

Niin siis siellähän on edelleen enemmän kysyntää kuin mitä niitä valmistuu, eli Farnellilla ja RS:n edustajilla (Yleiselektroniikka) etc. on varauslista jolle pääsee rekisteröitymään.

Tuollaisesta en ole kuullut, että tehtäisiin tilaus vasta kun saadaan tarpeeksi tilaajia. Varsinkin, kun niitä ei vielä mistään saa tilattua yhtä kappaletta enempää kerralla.

kpzpt [03.07.2012 14:27:53]

#

Teksture polygoniin,

Minulla on tuossa yllä tuo polygonin teksture kysymys, osaako joku vastata siihen ?

Mikä on kevein tavoista, kun pitää löytää neli pointtisen polygonin alueelle teksturista oikea väri ?

Tämä taitaa vaatia hieman dos aikaista kikkailua.

---

Anaatti [03.07.2012 14:42:23]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on tuossa yllä tuo polygonin teksture kysymys, osaako joku vastata siihen ?

Mikä on kevein tavoista, kun pitää löytää neli pointtisen polygonin alueelle teksturista oikea väri ?

Tämä taitaa vaatia hieman dos aikaista kikkailua.

Itse olen tässä 3D grafiikkaa jo jonkin aikaa pyöritellyt, joten toivottavasti uskot.

Älä nyt hyvä ihminen lähde pyörää keksimään uudestaan eli rakentamaan omaa versiota OpenGL:stä... prosessorille. Kevein tapa on ottaa OpenGL takaisin kauniiseen käteen ja käyttää sitä.

Ja kyllä on dos-aikaista kikkailua. Nykyään puhelimetkin jo pyörittää 3D:tä hienoilla grafiikoilla. Jopa 5 vuotta vanhat Nokialaiset pystyivät jonkin tasoiseen 3D:hen.

kpzpt [03.07.2012 15:53:56]

#

3D,

Kun suomeen avautuu jotain 5 -> enemmän tuolla opengl 3d tavalla rakennettua sivustoa, niin, kenties siirryn sitten myös itse vastaavaan, mutta, en ala tuulettelemaan 3d ominaisuuksilla netissä jossa ei ole esikuvia, ja java appletit vielä kyseessä.

Ja itse peleissäni on kyseessä siis vain sotalautapeleistä ja ne pyörivät varmaankin mukavasti myös CPU tehoilla, en etsi koko ruudun 3d ominaisuutta pienet nopat ajattelin ja vielä alku intron logoa kenties, mutta, siinä se, fullhd minulla on, koska pelikarttani ovat yli 4000x4000 pixeliä, niitä ei voi pelata 640x400 ruudulla.

3d tulee minun kohdallani aikaisintaan 2015, jos sittenkään, etsin siis noppa ja logo 3d:tä.

---

jalski [03.07.2012 15:55:50]

#

Suosittelen OpenGL:n käyttöä myös, mutta jos matematiikka ja itse aihe kiinnostaa niin game developer magazinessa oli aikoinaan Chris Hecker:in kirjoittama artikkelisarja aiheesta. Löytyypi ainakin täältä

kpzpt [03.07.2012 15:58:27]

#

jalski kirjoitti:

Suosittelen OpenGL:n käyttöä myös, mutta jos matematiikka ja itse aihe kiinnostaa niin game developer magazinessa oli aikoinaan Chris Hecker:in kirjoittama artikkelisarja aiheesta. Löytyypi ainakin täältä

3d,

Kiitosta vaan, ovat tuttuja nuo opengl tutoriaalit, minullahan on itseasiassa asiakasohjelmasta lwjgl versio, mutta, en sitä tule käyttämään, siinä on noita peruslautoja lwjgl kirjastolla.

Olen rakentanut AsiakasOhjelman AWT ja LWJGL ja nyt siirryn SWING tämän kakkosen myötä, tämä kakkonen sisältää sekä SWING että AWT, ja siinä on tuplabufferina tuo caveflyer tyylin bufferi.

Katselen tuon matikka linkin tällä viikolla.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

reino [03.07.2012 16:03:00]

#

Jos meinaat tehdä vain muutaman 3d jutun kuten nopan tai logon niin renderöi ne valimiiksi niin on paljon nopeampi.

kaviaari [03.07.2012 18:42:13]

#

kpzpt,

SEIS! Lue tämä viesti loppuun asti ja yritä miettiä mitä siinä sanottiin lukemisen jälkeen.

Ei ole tarvetta keksiä pyörää uudelleen, siinä menee vain aikaa (jota sinulla ilmeisesti riittää) täysin joutavanpäiväiseen. Käytä OpenGL:ää, ÄLÄ tee omaa kehnosti toimivaa viritelmää.

Oletko missään vaiheessa käynyt katsomassa näitä muita "Hobby java indie henkilö:iden" tekemiä pelejä. Oletko verrannut niiden toimintaa omaasi? Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä havaitset?

STOP! Nyt olet lukenut viestin, muista miettiä, jooko?

Puhveli [03.07.2012 18:45:52]

#

^ tldr

kpzpt [03.07.2012 20:36:47]

#

OpenGL,

Minulla siis on jo olemassa AsiakasOhjelmasta LWJGL versio, mutta, en kyseistä versiota tule käyttämään, tämä silti on yhä vain minun lautapeliprojekti jotenka ei ole syytä käyttää signeerattuja kirjastoja, jotka veisivät satoja kiloja siirtokaistaa jokaiselta kävijältä.

Minulla tämä AWT SWING tammi, reversi, jätkänshakki jne vie kukin alle 20 kiloa ja se on minusta hyvä näin.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Macro [03.07.2012 21:44:34]

#

Mites sitten nämä pelit, jotka tarvitsevat monien gigojen edestä tiedostoja toimiakseen? Just latasin yhteen peliin päivityksen, vähän alle kolme gigaa oli paketti.

Nykyään nettiyhteydet ovat sen verran nopeita, ettei oo väliä jos lataa kilotavun tai kaksi. Tietty on hyvä karsia kaikki turha pois, että latausaika pienenee sen millisekunin, mutta jos peli tarvitsee jotain "suurempaa" kirjastoa, niin senkus laitat sen sinne. Voit sitten lisätä käyttöehtoihin, että et ota vastuuta jos tulee suuri lasku sadan kilotavun siirtämisestä tai jos poliisi koputtaa ovelle operaattorin kaistan turhasta käytöstä.

Mitä 3D-grafiikkaan tulee niin en usko, että olisikaan ihan mahdollinen sinun kohdalla. Jos et anna koneen tehdä sitä, mihin se on tarkoitettu, niin se ei todellakaan voi piirtää sitä grafiikkaa. Ajattele, jos 2D-pelisi hyvin yksinkertaisilla grafiikoilla toimivat nyt öbäyt 2-3 FPS:n nopeudella, niin miltä sama näyttäisi 3D:nä?

reino [04.07.2012 12:18:29]

#

Miksi kaikki data ja kirjastot pitäsi ladata joka kerta uudestaan kun ne voitaisiin ladata valmiiksi koneelle ja sieltä sitten ladata. Niinkuin minecraftissa. Sekin on LWJGL:in ja datan kanssa ~46mb.

kpzpt [04.07.2012 13:18:34]

#

Kotikoneelle paketti,

Tuo on hyvin totta että voisin rakentaa kotikoneelle ladattavan paketin, joka sisältäisi raskasta dataa, ja sitten tämä paketti ottaisi yhteyden minun palvelimeen jossa pelaaminen tapahtuu.

Minulla itse asiassa oli tarkoitus ihan ensi testien aikana tuonkaltaista rakentaa, mutta, sitten ajattelin että en halua ihan niin laajaa toimintaa, jotenka ajattelin ja päädyin näihin 4k - 50k peleihini, jotka ovat minun palvelimessani, en halua ensimmäisinä netti vuosinani kovinkaan ammattimaista asennetta ottaa.

Tämä koko sivu on yhä rakennus vaiheessa, kun näitä AsiakasOhjelma v2.xx.xx int[] grafiikka kirjastojani rakentelen jotenka en ihan tarkkaan voi kertoa mihinkä päädyn sitten kun avaan, minullahan on tämä minun AsiakasOhjelma v3.xx.xx lwjgl versio myös työssä ja olen jo monta kuukautta sitten sivustoni infossa ilmoittanut että rakennan myös 3d lautoja sitten tulevina vuosina, mutta en tarkkaan vielä tiedä milloin, veikkaan että ekat 3d pelit laitan 2014 - 15 ja siintä eteenpäin, aikaisintaan jos lainkaan.

Minulla on esim. palvelimen käytössä tilanteita että en ihan ymmärrä mitenkä kaikki ohjelmat toimivat sitä on kaikkea pikku ohjelmaa jota on hyvä säätää ubuntu palvelimeen jotta sen tarkkailu ja ylläpito sitten sujuu, tämän sivuston rakentaminen sisältää paljon muutakin kuin vain näitä 15k shakki tammi othello pakettien nettiin laittaminen, ja kaikki on tälläiselle aloittelijalle ajoittain ihan haastavaakin, kovin mukavia hetkiä kuitenkin on ollut, jotenka intoa on yhä jatkaa.

Kiitosta kuitenkin kun muistutit tuosta kotipaketti mahdollisuudesta, mutta tämä on tällä hetkellä sivusto, ja on ihan alkutekijöissä siis vielä jotenka on varmaan ihan ok että pelaaminen tapahtuu myös sivustolla.

Kaikkea säätämistä tässä edessä vielä.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Macro [04.07.2012 13:33:08]

#

En ihan ymmärtänyt, mutta mitä väliä sillä on jos teet tälläistä ensimmäistä kertaa? Onko "aloittelijan" pakko tehdä ensimmäinen projekti huonosti, koska ei ole "ammattilainen"?

Harvemmin samaa asiaa tehdään useasti, niin siinä ei pahemmin "ammattilaiseksi" ehdi kehittyä. Vai ajattelitko toteuttaa ensin projektisi aloittelijamaisesti ja sitten ammattilaisen tavoin?

kpzpt [04.07.2012 13:55:09]

#

Harrastus,

Tämä että kerron täällä foorumilla projektistani, on yksi syy miksi en yritä esiintyä ammattimaisena, olen kotiprojekti harrastukseni kanssa täällä putkassa, en ole ammattilainen jotenka en voi kirjoittaa ammattilaisena, jotenka on hyvä rakentaa eteenkin näin alussa, niin, keveitä pelejä, olen yhä vain pienten lautapelien harrastelija, en ole ohjelmoija.

En myöskään toki aio tehdä projektiani huonosti, tämä on vain hieman keveämpi tämä AO2, AO3 on sitten OpenGL versio, mutta, en tiedä onko minulla kiinnostusta julkaista sitä kovinkaan pian, taikka lainkaan, nämä pelit ovat lautapelejä joita valmistan, jotenka 2d kirjastot riittävät ihan hyvin, tosin ilmojein pilotit olisi mukava laittaa 3d maailmaan laudan päälle hyrräämään.

Tämä on yhä vain minun harrastukseni, josta tosin yritän tehdä edes hieman viihteellisen, eli kevyt harrastus tarkoittaa 2d ja 4k - 50k.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

Lebe80 [04.07.2012 18:51:25]

#

Harrastelija,

En ole ikinä tavannut ketään kymmenen vuotta harrastuksekseen ohjelmoinutta, jolla on näin huono tietämys peliohjelmoinnista ja sen eri tekniikoista. Eli en tarkoita, että itsekään olisin maailman paras koodari, vaan että itsellä on sentäs pieni haisu miten jokin asia saattaa jopa toimia.

Myöskään kpzpt tuntuu olevan maailman ainoa pelikoodari, jolla ei tunnu olevan minkään sortin kokemusta yhdestäkään muusta pelistä.

---

Kiitos ja hyvää lomaa

---

User137 [04.07.2012 19:36:02]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on tuossa yllä tuo polygonin teksture kysymys, osaako joku vastata siihen ?

Mikä on kevein tavoista, kun pitää löytää neli pointtisen polygonin alueelle teksturista oikea väri ?

Tämä taitaa vaatia hieman dos aikaista kikkailua.

Grafiikan piirtäminen pikseli kerrallaan on liian hidasta. Vanhat koneet menis jumiin vähemmästäkin. Ei tuohon kukaan oikeasti halua vastata koska saattaisit käyttää sitä pelissäsi.

OpenGL ei välitä miten päin kuvaa piirrät. Annat sille vain tekstuurin, ja pisteet mihin polygoni laitetaan. Sinun ei tarvitse tietää mitä matematiikkaa siellä tapahtuu. 3D-kortti vain maagisesti ja erittäin nopeasti ja kevyesti piirtää sen haluttuun paikkaan, vaikka pallon pinnalle (joka tosin koostuu monesta polygonista).

Tällä nyt ei ole kuitenkaan mitään tekemistä sen kanssa, että käytät sleep:ä väärin. Vaikka ostaisit maailman parhaan pelimoottorin hienoilla pixelshadereillä, niin sen saa täysin pilalle "virittelemällä" omia sleep kikkailuja.

kpzpt [04.07.2012 21:03:02]

#

Pelikoodari,

Kuten olen jo sanonut, olen vain lautapeliharrastelija, omaan toki kokemusta omista peleistäni -85 lähtein, mutta, en ole koodari enkä kutsu itseäni peliohjelmoijaksi, harrastan vain tässä hieman sivuni kanssa 5-10 vuotta ainakin, toivoisinkin että minua ei pidetä ohjelmoijana taikka pelisuunnittelijana, tämä on harrastelija työ.

Minulla on yhä tämä polygonin täyttö ihmettelyssä.

Osaako joku neuvoa matikkaa polygonin jolla on neljä pointtia täyttöön ?

Jos polygoni on seuraavanlainen

xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx

Niin, teksturehan menee tuohon ihan suoraan, mutta jos taas polygon voi olla missä muodossa vain nämä neljä pointtia haluaa sijoittakaan, niin mitenkä on polygonin täytön aikana oikea ratkaisu etsiä teksturesta täyttö pikseleitä.

___x___
__xxx__
_xxxxx_
xxxxxxx
_xxxxx_
__xxx__
___x___

Jos polygon on kallellaan, millä matematiikalla olisi nopein löytää täyttö pikselit itse teksturesta, liekö sitten oikea ratkaisu suhteuttaa neljä pointtia aina siihen pikseliin jota on piirtämässä.

Onhan tämä aika hidasta mutta tämä oli yleisessä käytössä jo 133mhz Pentium koneissa 90 luvulla, jotenka kyllä nämä nyky giga koneet tästä cpu:n kanssa hienosti hoitaa homman.

Kyseessä on vain noin 60x60 pixeliä noppia joita tahtoisin ruudulla pyörittää, ja mahdollisesti alku intron logo.

Tämä AO2 projekti on AWT + SWING projekti, kun siirryn AO3:n ohjelmointiin, niin, jos sitä lainkaan julkaisen niin, AO3 on OpenGL 3D projekti, mutta aikaisintaan 2014 demot, nautiskelen tästä 2d versiosta ainakin ensi vuoden ajan, ei ole pyrkimys tuuletella huipulla 3d ohjelmieni ominaisuuksilla tämä on vain harrastus.

Minulla ei ole mitään sleep kikkailuja, minulla on vain minimi sleep ja framerate tahdistaja ja for/while loop tarkastelut ja sitten annan näytönohjaimelle hieman aikaa piirtää yhtämittaisia piirto pyrähdyksiä 2ms tauoilla.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

kaviaari [04.07.2012 21:35:20]

#

kpzpt kirjoitti:

Onhan tämä aika hidasta mutta tämä oli yleisessä käytössä jo 133mhz Pentium koneissa 90 luvulla, jotenka kyllä nämä nyky giga koneet tästä cpu:n kanssa hienosti hoitaa homman.

Shakkiakin on pelattu näillä koneilla ilman että sen FPS on ollut 2. Miten on mahdollista tehdä nykykoneilla sulavaa 3D grafiikkaa, mutta ei tökkimätöntä shakkia?

JaskaP [04.07.2012 21:37:36]

#

Nm. jalski laittoi jo sinulle linkin, jossa kerrotaan ysäri-tyylinen (== ilman opengl tms.) tekstuurin piirto. Menikö ohi?

Täällä tuskin kukaan alkaa sinulle hommaa selostamaan tai ainakin toivon ettei.

Lebe80 [04.07.2012 22:57:34]

#

Macro kirjoitti:

reino kirjoitti:

Taidanpa koittaa tuota lautapelisivustoa sitten mun RaspberrPi:ll.

Saaks noit viel jostain? Oisin kiinnostunut, mutta kaikki kaupat sanoo, etta pista nimes tahan niin sit tehaan iso tilaus jos saadaan tarpeeks tilaajii tms.

Se kun ilmeisesti jaksaa pyorittaa Full HD -kuvaa, niin ois kiva telkkarin kans.

Se nimen laittaminen on ilmoitus että haluat ostaa laitteen (ts. Pääset ostojonoon). Ne ilmoittaa aina noin 4000 seuraavalle jonossa olijalle kerralla, aina kun uusi erä Raspeja on saatu valmistettua. Eli tuskin pääset lähivuosina ostamaan muuten, kuin astumalla siihen jonoon.

Ps. Itse odotin ostoilmoitusta pari-kolme kuukautta, ja mun ostama RasPi tulee nyt sitten 10-12 viikon päästä. Eli kannattaa heti panna ne yhteystiedot sinne sähköpostilistaan.

Grez [04.07.2012 23:23:03]

#

Farnell on lopettanut ennakkorekisteröitymisien keräämisen ja huomisesta (5.7.2012) alkaen RaspberryPin voi tilata Farnellilta suoraan.

Jo pitkän aikaa (pari kuukautta) RPi:n on todellisuudessa voinut tilata Farnellilta suoraan tekemällä tilauksen ja syöttämällä tuotekoodin suoraan tilauslomakkeelle. Toimitusaika on ollut nyt noin 8 viikkoa, mutta nyt kun ennakkorekisteröityminen loppuu ja mahdollisesti pystyy jopa tilaamaan useamman kerralla, saattaa toimitusaika tietenkin kasvaa.

Ajattelin kiusallani kokeilla lautapelisivua omappa RPI:llä ja, mutta kun olen laittanut siihen tuon Debian Squeezen ja siinä on oletuksena selaimena Midori, johon ei saa Java-tukea, niin en lähtenyt sitten säätämään. Semminkin kun lautapelisivusto ilmeisesti tällä hetkellä ei ole muutenkaan pelattavissa.

kpzpt [09.07.2012 22:19:15]

#

;D

Lautapelisivuston kehittely on vaihtamassa domainia, sivustolla on ollut useampia kävijöitä joita ajattelin sinne saapuvan kun aloitin jumalautapelit domainin kanssa, jumalautapelit domainista vaihdoin lautapelisivustoon, mutta, näyttää että sivustolla voi olla yli toivomani 50 - 150 pelaajaa.

Otan paremman domainin, ja jatkan kehittelyä lautapeliohjelma v2.xx.xx kanssa.

Hurjasti ja hyper kiitoksia kaikille sivustolla vierailijoille, jatketaan uusissa merkissä elokuussa.

Tämä oli viimeinen lautapelisivusto viesti minulta, hauskaa oli ja opin peleistä paljon sivuston ja jumalautapelit domainien kanssa.

Kiitosta seurastanne.

Jari Tapio Oskari Särö - Helsinki Suomi EU

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

kaviaari [09.07.2012 22:40:22]

#

Opimme tästä seuraavaa: Jos haluaa vähän kävijöitä, ei sivustosta kannata mainita halaistua sanaa foorumeilla.

The Alchemist [09.07.2012 23:19:29]

#

En usko pelaajia olleen yhden ainutta - tuskin kukaan noita rampautettuja tekeleitä pitää parempana kuin yksikään niiden esikuvista on. Vierailijoiden määrästä taas on ihan turha yllättyä, kun Kpzpt olet kaikessa typeryydessäsi ja itsepintaisuudessasi jo pienten piirien nettilegenda ja tekemisiäsi on seurattu sivusilmällä useammassakin paikassa.

Pekka Karjalainen [10.07.2012 11:56:44]

#

Putkan projektisivuston kolme suosituinta keskustelua näyttävät olevan seuraavat hyvin pikaisen selailun pohjalta.

Erkki
664 viestiä

Tämä ketju, nykyiseltä nimeltään Lautapelisivusto
liikaa viestejä, kohta 500

Ruin Barad
225 viestiä

Näistä kaksi on aloitettu jo useita vuosia sitten ennen projektien siirtämistä omaan keskusteluun, mikä johtaa sellaiseen ajatukseen, että olisiko juuri tämä ketju se, joka on ollut kaikista suosituin viime aikoina.

Onko tämä projekti ansainnut kaiken saamansa huomion ja keskustelun?

Olen nyt itsekin syyllinen keskustelun jatkamsieen tällä omalla viestilläni. Mutta mihinpä muualla tämän kirjoitukseni laittaisin? Tämä on ihan hyvä paikka.

Haluaisin nimittäin esittää seuraavan ajatuksen. Ajatelkaa, että joku viaton ja asioista tietämätön vierailee ensi kerran Ohjelmointiputkassa ja haluaa nähdä minkälaisia projekteja putkalaiset ovat tehneet ja minkälaista keskustelua niistä käydään. Hän löytää tämän keskustelun, koska siinä on paljon viestejä ja nimikin ehkä houkuttelee katsomaan tarkemmin. Kun totuus paljastuu, hän vilkaisee paria muuta projektia. Osa niistä voi olla kiinnostavia, osa ei, mutta harvasta on käyty laajaa keskustelua, eikä useimmissa ole läheskään yhtä monta viestiä kuin tässsä ketjussa.

Kannattaako tämän ensivaikutelman nojalla projektikeskusteluja seurata sen enempää? Kannattaako omaa projektia lisätä tänne, jos se saa parhaassa tapauksessa pari pikku kommenttia ja unohtuu sitten tämän ketjun kaltaisten paljon tärkeämpien asioiden alle?

Pieni vaiva huomiota paremmin ansaitsevien projektien tuomiseksi esille ja pitämisen aktiivisina voisi olla hyvä idea. Jos sellaiseen ei aika ja innostus riitä, voisi sitten olla ihan hiljaa. Aion itse valita tämän jälkimmäisen vaihtoehdon saatuani tämän kirjoituksen loppuun. (Hyvää kesää vaan kaikille.)

Jaksaako kukaan valita ensimmäistä vaihtoehtoa? Olisi kiva nähdä aina joskus juttua hyvistä ja kiinnostavista projekteista, eikä aina vain tästä yhdestä.

P.S. Tätä keskustelua tarkasti lukemalla oppii paljon hyviä keinoja, miten omalle projektille saa enemmän huomiota. Kannattaa esim. itsepäisesti väittää tekevänsä joku asia tietyllä tavalla hassusti tai väärin, ja avuliaita kommentteja sataa kasapäin. Ehkä sen kuitenkin voi sitten lopuksi tehdä oikein, jos haluaa saada projektinsa toimimaankin kunnolla. Bonuksena kaikille neuvoja tarjonneille tulee hyvä mieli, kun heitä viimeinkin kuunneltiin :)

kpzpt [10.07.2012 20:22:05]

#

500 viestiä eikä oikeastaan mitään on,

Olen samalla linjalla, en omaa kiinnostusta massiiviseen ketjuun, olen vaihtamassa domainia, ja mietin kovasti että vain kullekkin pelisarjalleni oma ketju, saavat sitten siirtyä omalla ajallaansa tuonne pinon perille, en halua enää olla näin esillä ja näin isolla ketjulla, pikku ketjuja pikku peleilleni tästä lähtein, oli hieman virhe laittaa itse asiakasohjelmalle ja pelkälle sivulleni ketju, mutta näinhän sitä oppii toimimaan paremmin.

Minulla ei ollut myöskään oikeastaan mitään linjaa tähän keskusteluun, ajattelin vain katsella mitä keskusteluja sitä lähtee käyntiin, mitään hienoa peliä kun ei vielä ollut esittää.

Hurjasti kiitosta kuitenkin ylläpidolle tästä mukavasta ajasta jonka vietin, toivottavasti myös jollakuilla muilla oli mukavaa ketjuni kanssa.

Olette tervetulleita uudelle sivulleni kunhan vaihdan domainin, en ihan vielä ole valinnut enkä vuokrannut mitään pysyvää.

Mietin vuokrata jonkun seuraavista..

lautapelisivu_com
lautapelinurkka_com
lautapelivartti_com
lautapelivoitto_com
jarinlautapelit_com/fi
jarinlautapelejä_fi
lautapeliohjelma_com
montapelaa_com
5minpelit_com
15minpelit_com

jne..

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

---

dartvaneri [10.07.2012 21:23:00]

#

kpzpt kirjoitti:

...ja mietin kovasti että vain kullekkin pelisarjalleni oma ketju...

>10 tällästä ketjua?

kpzpt kirjoitti:

5minpelit_com

Kertooko tämä sitten siitä, että montako minuttia pitää odottaa, että uusi frame vaihtuu? :)

Lebe80 [11.07.2012 09:42:26]

#

Oikeasti, en näe tämänkokoisille (tasoisille) peleille mitään järkeä alkaa varaamaan noin montaa domainia. Eli uskon ja tiedän että sinulla on enemmänkin tarkoituksena vain spämmätä hakukoneita yms. palveluita noin monella samankaltaisella sivustolla.

The Alchemist [11.07.2012 22:15:59]

#

Eikös Kpzpt:n tarkoituksena ollut pitää sivustonsa hakukoneilta piilossa? Siksihän hän koko ajan käyttää noita dy.fi-lyhytosoitteita www.lautapelisivusto.com'n tai www.jarinlautapelit.com'n sijaan.

Ja laitetaan nyt nämäkin hakukoneiden jauhettavaksi, vaikka eivät hakukoneet yhtä tyhmiä olekaan kuin mitä Kpzpt luulee...

www.lautapelisivu.com
www.lautapelinurkka.com
www.lautapelivartti.com
www.lautapelivoitto.com
www.jarinlautapelit.fi
www.jarinlautapelejä.fi
www.lautapeliohjelma.com
www.montapelaa.com
www.5minpelit.com
www.15minpelit.com

Lebe80 [11.07.2012 22:46:36]

#

Itse rupean kilpailemaan kyllä nyt kpzpt:n kanssa, ja varaan 4minpelit.com ja 14minpelit.com -domainit. Jos kerran lyhyitä peliaikoja halutaan, niin voitan kiireiset pelaajat selvällä minuutilla puolelleni.

Grez [11.07.2012 22:50:23]

#

Ai ne olikin peliaikoja. Luulin että sillä tarkoitettiin kauanko ko. pelien tekemisessä on kestänyt.

Lebe80 [11.07.2012 22:56:35]

#

Grez kirjoitti:

Ai ne olikin peliaikoja. Luulin että sillä tarkoitettiin kauanko ko. pelien tekemisessä on kestänyt.

Ouch!!


@kpzpt:

Lopeta se domainien varailu, ja keskity niiden pelien tekemiseen. Eli tee yksi kunnon peliportaali. Tutki nykyisiä ohjelmointitekniikoita ja alustoja, jotta tavoitat oikeasti kohdeyleisösi (sukulaisiasi varten et tarvitse edes erillistä domainia). Tee pelisi esim. html5+javascript -yhdistelmällä, jotta ne toivon mukaan toimivat nykykännyköillä. Facebook-integraatio kasuaalipelaajia varten.

Eniten mua huvittaa tässä se, kuinka pitkään olet noita domaineja hautonut. Eli et oikeasti tee kuin hallaa omalle harrastuksellesi, koska kaikki nuo nimet muistuttavat enemmän roskapostilinkkejä, kuin luotettavia pelisivustoja.


edit:
Viestittely,

ai niin, et lukenut viestejä.


Tässä tämän päivän viesti
http://goo.gl/HJPnJ

Triton [11.07.2012 23:29:41]

#

Grez kirjoitti:

Ai ne olikin peliaikoja. Luulin että sillä tarkoitettiin kauanko ko. pelien tekemisessä on kestänyt.

Voisiko tänne Ohjelmointiputkaan tulla Facebookin tykkää-napin vastine?

User137 [12.07.2012 00:44:43]

#

Käsitin viestistä kyllä että hän aikoo valita vain yhden noista itselleen, ei kaikkia domaineja.

lainaus:

Mietin vuokrata jonkun seuraavista..

Lebe80 [12.07.2012 16:15:38]

#

User137 kirjoitti:

Käsitin viestistä kyllä että hän aikoo valita vain yhden noista itselleen, ei kaikkia domaineja.

lainaus:

Mietin vuokrata jonkun seuraavista..

Niin minäkin, kunnes huvikseen katsoin whoissistä, että yli kymmenen domainia samaisella kaverilla...

Grez [12.07.2012 16:41:09]

#

Noi .com -domainit on kyllä amatöörien puuhastelua.

Eikö tuollaista pelibortaalia varten kannattaisi hankkia oma TLD, vaikka .peli kun niitäkin kerran nyt saa. Googlekin hankki heti yli 50 kpl noita.

Viestintävirastokin varmaan arvostaisi, kun heti domainista näkisi mistä on kyse.

Macro [12.07.2012 16:54:56]

#

Hyvät hinnat noissa omissa TLD:ssä..

(Yes, I understood the sarcasm...)

Teuro [14.07.2012 23:38:44]

#

Testisi aikana tulostuksen perusteella vaadit vähintään 50fps, mutta samaan aikaan kuitenkin nukut koko ajan yli 50ms -> ei ole mahdollista mitenkään. Koneeni ylittää vaatimuksesi kuitenkin moninkertaisesti. Virustorjuntaani / palomuuriani en aio kuitenkaan sammuttaa peliesi takia.

Eikö sinustakin ole vähintäänkin kyseenalaista edes vihjaista kenellekään moisien softien sammuttamista? Tässähän epäsuorasti mahdollistetaan haittaohjelman asennus käyttäjän koneelle.

Kysynkin siis pelaajana, että miten ihmeessa tuosta "testistä" olisi tarkoitus päästä läpi, kun matematiikan ja logiikan kanssa se ei ole mahdollista?

tneva82 [24.07.2012 10:25:55]

#

Teuro kirjoitti:

Kysynkin siis pelaajana, että miten ihmeessa tuosta "testistä" olisi tarkoitus päästä läpi, kun matematiikan ja logiikan kanssa se ei ole mahdollista?

Ei sitä ole tarkoituskaan päästä läpi :)

Janz [26.07.2012 08:37:07]

#

Teuro: Saat odotella hetken vastausta, lähti juuri kysymään asiaa viestintävirastosta.

kpzpt [26.08.2012 18:09:51]

#

öh ja joo, hupi jatkuu,

No joo, tämä nolo domain hässäkkä mikä minulla tuossa yllä on, on nyt sitten ainakin hetkeksi ratkennut.

Aion jatkaa tällä lautapelisivusto domainilla, ainakin toistaiseksi, tämä domain on silti ja sittenkin mukavasti vähän syrjässä ja sivussa sitten kun suomeen alkaa näitä lautapeliyhteisöjä tai/ja lautapelibookkeja ja muuta hienoa kaupallista pelisivua ilmaantua.

Minulla on nyt useita domaineja käytössä, en halunnut että minut yhdistetään netissä johonkin yhteen domainiin, otin main domainiksi omasta nimestäni vitsin, www.eurojari.com, mahdollisesti muutan tätä main domainia vielä myöhemmin vaikka www.jarisärö.fi tai jotain muuta, ja lautapelisivusto ja caveflyer ovat sitten main domainin hakemistoissa.

Tässä alkukesästä ostin uuden koneen ja virusturvat siihen, käyttöjärjestelminä ubuntu 12.04 ja mint 13 mate, ja kirjoitan tätä asiakasohjelmaa ihan alusta ja pelejä myös, myös grafiikat uudelleen, jokunen viikko menee lisää aikaa, mutta on hyvää harjoitusta.

---

Ohjelmista hieman, olen nyt vaihtanut AsiakasOhjelma kakkosessa bufferstrategy (2) tuplabufferin, ja käytössä on bufferstrategy (1) johonka piirrän imagea jonka pixelit on pointteerattu int [] jonoon, ja tätä int [] jonoa muuttamalla piirrän imageen grafiikkaa, näin rasite on aina CPU:n kanssa, ja GPU ainoastaan piirtää tätä yhtä nearest-neighbor imagea ruudulle, eli ei enää ole niin kovin huolta hitaista linux nettopeista taikka vanhoista kannettavista joissa ei ole kunnon näytönohjainta.

AsiakasOhjelman minimi sleep on noin 700 ms - 750 ms ja alkuintron GPU testi täytyy olla 30 fps ja pelien aikainen maksimi ajo on 15 fps.

En aio pitää kiirettä sivuston avaamisen kanssa, avautuu kunhan on kirjoitettuna, piirrettynä ja testattuna ja tämä on yhä vain hidas kotiprojekti harrastus joka voi pudota vielä myös vain ystävä ja suku käyttöön.

Sori, tästä domain hässäkästä.

Lumpio- [26.08.2012 19:09:29]

#

kpzpt kirjoitti:

Tässä alkukesästä ostin uuden koneen ja virusturvat siihen, käyttöjärjestelminä ubuntu 12.04 ja mint 13 gnome/KDE

Hyvä että olet muistanut hankkia virusturvat, mutta oletko muistanut hyväksyttää Viestintävirastolla ei-standardin käyttöjärjestelmän asentamisen koneeseen? Jos kone on tarkoitus kytkeä nettiin niin hyväksyttäminen pitäisi hoitaa ennen koneen käyttöönottoa.

User137 [27.08.2012 23:43:49]

#

kpzpt kirjoitti:

olen nyt vaihtanut AsiakasOhjelma kakkosessa bufferstrategy (2) tuplabufferin, ja käytössä on bufferstrategy (1) johonka piirrän imagea jonka pixelit on pointteerattu int [] jonoon, ja tätä int [] jonoa muuttamalla piirrän imageen grafiikkaa, näin rasite on aina CPU:n kanssa, ja GPU ainoastaan piirtää tätä yhtä nearest-neighbor imagea ruudulle, eli ei enää ole niin kovin huolta hitaista linux nettopeista taikka vanhoista kannettavista joissa ei ole kunnon näytönohjainta.

AsiakasOhjelman minimi sleep on noin 700 ms - 750 ms ja alkuintron GPU testi täytyy olla 30 fps ja pelien aikainen maksimi ajo on 15 fps.

Pään sisällä taas kilahti jokin tuota lukiessa. Miettisit taas mitä kirjotit, ja alota alusta koko projekti. En tiedä mitä harjoitusta tuosta saat, mutta sen ei edes teoriassa kuulu toimia noin. Opettelisit tekemään kerralla oikein.

Ota lähtökohdaksi että maksimi sleep on 5, jos käytät sitä ollenkaan (saa sitä käyttää). Toimii varmasti tehokkaasti kaikilla laitteistoilla, eikä laita konetta ylikierroksille.
Omassa enginessä on aina (siis ei välttämättä joka framellä) sleep(1). Se riittää pitämään pelin cpu-käytön alle 1%:ssa jos ruudulla tapahtuu vain vähän, eikä gpu huuda tuskasta.

Joku tietää noista buffer-strategyistä? Onko nykyaikana vielä grafiikkamoottoreita joissa pikseli-puskureita käsitellään ohjelmakoodissa taulukoina? Tulee vanha DOS mieleen.

Lumpio- [28.08.2012 20:17:09]

#

Ajattelin että tämä olisi relevanttia... Viestintävirasto kehottaa poistamaan Javan-pluginin heti:

http://www.iltalehti.fi/digi/2012082816011191_du.shtml

User137 [29.08.2012 15:14:48]

#

Chrome taitaa silti pysyä melko turvallisena. Se kysyy aina luvan kun Javaa yritetään suorittaa. Ja toinen on sisältö-asetuksista löytyvä "click-to-play". Edes flashit ei suoritu sivulla ellet itse käynnistä niitä klikkaamalla, tai laita sivua automaattisiin poikkeuksiin. (Poikkeus on ok laittaa ainakin youtubeen...)

kpzpt [01.09.2012 11:58:36]

#

Java 1.7u7,

Tuo Javan tietoturva hässäkkä mikä tuossa 1.7u6 kanssa oli, taitaa olla jo sitten korjattuna.

Ainakin minulla on uusi Java 1.7u7 koneessa, jäädäänpä sitten odottamaan seuraavia Java bugeja.

groovyb [03.09.2012 14:05:54]

#

Summary:
•Java SE 7 (1.7) is vulnerable
•Java SE 6 (1.6) or lower is safe

Eli kai tarkistelet että softasi toimii joko u7:lla tai 1.6 ja pienemmillä

awly [03.09.2012 20:24:35]

#

AsiakasOhjelman käyttö on kiellettyä OpenJRE kanssa.

kpzpt [04.09.2012 13:14:16]

#

Java 1.7u7+,

Minulla ei ole oikeastaan vielä mitään ohjelmaa linjalla, tuo aiempi AsiakasOhjelma v1.xx.xx toimi silloin kun Java 1.7 vielä oli ok maineessa.

Minä olen tämän Java 1.7u6 bugin takia miettinyt tarkistusta getproperties () avulla, niin, että AsiakasOhjelma toimisi vain aina uusimman taikka suhtkoht uuden Javan kanssa.

Taasen, OpenJRE tukea ei juuri nyt ole, vaikka oikeastaan ongelmana taitaa olla icedtea-plugin, tuo kyseinen selain plugin ei toimi niin hyvin että tukisin sitä, se jää usein CPU 100% tilaan, kun applet ruudun kokoa muuttaa, myös kaikissa muissa testaamissani appleteissa, kuin vain omassani, ja lisäksi esim. java4k pelit eivät toimi pluginin kanssa ollenkaan.

Minulla on tämä tuplabufferi nyt valmiina, ja nyt sitten näitä täyte metodeja pitäisi kirjoittaa näille int[] jono kuville ja viivoille ja fillrecteille ja fillovaleille jne..

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://www.lautapelisivusto.com

kpzpt [18.09.2012 11:33:36]

#

Transparency,

Mitenkä tämä kun minulla on tämä tuplabufferi metodeineen valmisteilla, olen tässä testaamassa omaa drawimage_int () ja fillrect_int () käskyjäni.

Ensin mainittu piirtää väri 21 bittisiä kuvia ja toinen väri 21 bittisiä laatikoita, 21 bittiä = 6 alpha 5 red 5 green 5 blue.

Kun tuo piirto tapahtuu tuplabufferiin jossa jo on ja johonka jatkuvasti piirretään lisää, niin, kuinka tämä tilanne kun uusi väri ei voitakkaan jatkuvasti piirrettynä alla olevia värejä vaan kuvaan jää 'polte' kuva vanhasta.

Kuinka tämän kaltainen int[] jonoissa olevien 21 bittisten kuvien piirto olisi suoritettava jotta noita vanhoja polte kuvia ei jää ruudulle, olisi hyvä kun tuo uusi transparency 50% väri aina pikku hiljaa poistaisi alla olevat.

Minulta puuttuu jokin säätely kohta koodistani, tämä on taas ihan alkeellis tason tietoa, mutta taitaa olla jo unohtunut ihan joka päiväisestä netistä, koska tälläistä ei juurikaan taida olla käytetty oikeastaan sitten PC:n DOS päivien.


Tässä on testissä AOv2 - http://www.eurojari.com/lautapelisivusto/asiakasohjelma.php
Minimi vaatimukset on sivustollani.


Tämä on aika kiusallinen ongelma tämä transparency, jos 'polte' kuva jää ruudulle, jokin nopea kikka olisi hyvä tietää, tämä taitaa vaatia vähän miettimistä koska nuo värit vaihdetaan taulukoissa, ja koska vaihto suoritetaan int[] jonoissa eikä GPU:ssa, niin, ihan kovin monimutkaista koodi hässäkkää ei fullhd tason tuplabufferiin voi rakentaakaan.

Oikea ratkaisu lie laittaa jokin laskukaava tuohon int taulukkoon joka vaihtaa tuplabufferi värin transparency väriin, olen vain kovin aloittelija tämmöisessä.

Teuro [18.09.2012 11:48:11]

#

Mitäs jos kuitenkin miettisit sitä GPU:n rutiineilla piirtämistä ihan vakavissasi? Tätä(kään) ongelmaa ei olisi olemassa, jos käyttäisit asiakkaan laitteistoa niin kuin sitä on suunniteltu käytettävän.

DOS:a käyttöjärjestelmänä ei ole käytetty enää pitkään aikaan, joten tällaisten rutiineiden käyttö ja kehittäminen on yksiselitteisen typerää.

Kuitenkin ilmeisesti piirrät uuden kuvan alle tulevan kuvan jotenkin väärin. Uuden kuvan pitäisi ilmeisesti peittää alla olevan tasaisesti häivyttäen. Jonkin grafiikkakirjaston käyttäminen voisi helpottaa asiaa suuresti.

kpzpt [18.09.2012 11:53:22]

#

Grafiikka kirjastot,

Virrankäyttö näissä sotalautapeleissäni on syynä minkä takia olen valinnut tämän ratkaisun, nyky Java ei tarjoa kunnon ratkaisua tuplabufferiin, kun ajattelee virrankulutusta.

Oikeastaan ainoa oikea ratkaisu on tämä minun valintani bufferstrategy(1) johonka bufferedimage jota muutellaan sitten halutulla grafiikalla ja josta piirretään yksittäisiä kuvaosia ruudulle.

Bufferstrategy (2) on liikaa virtaa kuluttuva minun sota- ja lautapeleilleni, joissa ruudulla liikkuu yksi neliö sekunnissa.

Lumpio- [18.09.2012 12:04:37]

#

kpzpt: Voisitko liittää tähän drawimage_int () ja fillrect_int () komentojen koodit jotta voisin tarkistaa niiden virtatehokkuuden?

kpzpt [18.09.2012 13:33:31]

#

Koodista opensourcea,

Olen miettinyt että laittaisin osan koodistani opensourcena, turvallisuus koodit ja nämä grafiikat, eli kaikki niin sanotut kriittiset koodit, tällä tavalla olisi mukavasti erillaisia arvioita koodistani, mutta, en ihan tänään vielä, mahdollisesti ennenkuin avaan, täytyy miettiä.

Lebe80 [18.09.2012 14:42:02]

#

kpzpt kirjoitti:

Koodista opensourcea,

Olen miettinyt että laittaisin osan koodistani opensourcena, turvallisuus koodit ja nämä grafiikat, eli kaikki niin sanotut kriittiset koodit, tällä tavalla olisi mukavasti erillaisia arvioita koodistani, mutta, en ihan tänään vielä, mahdollisesti ennenkuin avaan, täytyy miettiä.

Se tee,

Älä!

Hyödytkö siitä mitenkään?


edit:
Siis minulla ei ole mitään avointa koodia vastaan, vaan käsitykseni muodostuu kirjoituksiesi perusteella. Enkä usko, että koodisi olisi sellaista, että siitä olisi hyötyä jollekin muulle. Open sourcessa yleensä jaetaan ja annetaan koodia, eikä niinkään pelkästään rakenneta pelkästään yhtä projektia porukalla.

kpzpt [18.09.2012 20:05:19]

#

Opensource koodia,

Tämä sleep koodini sisältää kaikenlaista välttämätöntä koodia, mikä mahdollistaa turvallisen cpu ajon javalla esim. framerate tahdistin, minimi sleep säätöineen, kuvasleepit, for ja while loop sleepit jne.., mutta en ole ihan vielä varma luovunko koodeistani, voi olla että pidän ne myös itselläni, eihän nämä perus turvallisuus koodit nyt niin vaikeata sitten muille itsekkään ole kirjoittaa.

Kyllä nämä ihan mukavia koodi rivejä ovat, ja varmasti olisivat mukavia ja hyviä käyttää myös monelle muulle kuin vain minulle itselleni.

Laitan sitten tuonne sivustolleni kenties osion josta voi koodia hakea, jos vapautan osan koodeistani, jo ennen kuin mitään olen linjoille laittanut.


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

Lautapelisivustolle rakentuu minun lautapelejäni,
lautapelini voivat myös jäädä vain minun omien ystävien ja heidän ystävien jne käyttöön joksikin aikaa,
sivusto kun on vain kotiprojekti, vaikka olenkin rakentanut sitä aika hienoksi.

Teuro [19.09.2012 08:10:15]

#

Tarkoituksena oli kaiketi, että voisit saada palautetta tekemästäsi koodista. Luulen ettei tekemiäsi koodeja voi ainakaan suoraan soveltaa mihinkään toiseen softaan. Muutoinkin koodisi rakenne ja nämä erilaiset sleepit (mitä ne nyt sitten ovatkaan) ovat mahdollisesti väärin tehtyjä.

jalski [19.09.2012 10:14:33]

#

kpzpt kirjoitti:

Kun tuo piirto tapahtuu tuplabufferiin jossa jo on ja johonka jatkuvasti piirretään lisää, niin, kuinka tämä tilanne kun uusi väri ei voitakkaan jatkuvasti piirrettynä alla olevia värejä vaan kuvaan jää 'polte' kuva vanhasta.

Yleensähän tuo puskuri piirrettäisiin kokonaan uusiksi joka kuva kehyksellä. Jos liikettä on vähän tai peliobjektit ovat lähellä toisiaan, niin voit toki piirtää taustan uusiksi vain "vahingoittuneilta" kohdin ja blitata liikkuneet peliobjekit sitten tuohon päälle.

awly [19.09.2012 16:32:45]

#

Asiakasohjelma väittää frameraten olevan 2fps, mutta ikkunan kokoa muuttamalla saan nauttia harmaasta laatikosta aika tarkalleen kaksi sekunttia, kunnes uusi kuva tulostetaan. Otaksun sivusi tarjoavan virheellistä informaatiota, koska tuo sinun 2fps on todellisuudessa "2 seconds per frame".

kpzpt [19.09.2012 23:48:23]

#

Applet koon muuttaminen ja muutakin,

@Teuro
Nämä sleepit joita mahdollisesti laitan open sourcena ovat kyllä ihan oikein rakennettuja ja koska ne ovat java koodia, niin niitä voi silloin tietenkin käyttää kaikissa java ohjelmissa, sekä omissani että muitten java ohjelmissa.

@jalski
Tuo idea tuossa bufferstrategy(1) käytössä on juuri että voin piirtää vain tuplabufferina olevan bufferedimagen muuttuneet osat ruudulle, ellei enempää tarvitse piirtää, tällä hetkellä ei AOv2 vielä omaa clippiä vaan koko ruutu piirretään, lisään tällä ja ensi viikolla tämän clippien osa piirron, jolloinka ei enää sitten ole tarvetta piirtää kuin tuplabufferin muuttuneet osaset.

@awly
Minulla on ollut noin 2500 ms viive jos applet kokoa muuttaa, tällä hetkellä tuo viive on noin 1000 ms, mutta mietin että asennan jonkin 2000 ms viiveen kun komponentti koko muuttuu, lisäksi java voi pitää mahdollisia omia viiveitä kun komponenttien koko muuttuu, eli tavallaan tupla varmuus.

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

Minä mietin vielä tätä minkä pelin laitan ensimmäisenä linjoille, uskoisin että tuo 'heidän kunniansa päivät' on piakkoin demona linjalla, yhdelle koneelle laitettuna, en kaikkea sääntöä ole vielä kehittänyt, puuttuu erillaisia tilanne tapahtumia ja peli tapahtuma kortteja, samalla laitan sitten perus lautoja ystävieni käyttöön ja sallin muille sitten vielä hieman myöhemmin luvat, mutta, varmaankin taas kerran pitää sitten viranomaisiakin häiritä, ajattelin pyytää lupaa kerätä donate rahaa pelaajilta, mietin että pelaaminen olisi ilmaista ja sivusto jatkuisi tuki maksuilla ja sitten bonus pelien myynnillä, kuten caveflyer yksinpeli, joku 1000x800 ikkuna jossa yksinpeli caveflyer pelaaminen sitten on.

Kaikenlaista säätelyä.

User137 [20.09.2012 09:28:58]

#

lainaus:

@Teuro
Nämä sleepit joita mahdollisesti laitan open sourcena ovat kyllä ihan oikein rakennettuja ja koska ne ovat java koodia, niin niitä voi silloin tietenkin käyttää kaikissa java ohjelmissa, sekä omissani että muitten java ohjelmissa.

Sitten kun fps on aina vähintään 30, ja suositellusti 60, voi sanoa että sleep toimii oikein.

lainaus:

@awly
Minulla on ollut noin 2500 ms viive jos applet kokoa muuttaa, tällä hetkellä tuo viive on noin 1000 ms, mutta mietin että asennan jonkin 2000 ms viiveen kun komponentti koko muuttuu, lisäksi java voi pitää mahdollisia omia viiveitä kun komponenttien koko muuttuu, eli tavallaan tupla varmuus.

Ota oma ylimääräinen viive pois, ota kokonaan. Javan omat viiveet riittää hyvin. Sulle on jotenkin iskostunut ihan oma (virheellinen) käsitys CPU:n käytön rajoittamisesta.

Lumpio- [20.09.2012 10:36:09]

#

kpzpt: Olen suunnitelmissa tehdä itse hieman Java-pelejä enkä ole oikein perillä tarvittavista viiveistä. Olisiko sinulla tarjota linkkiä tai paria jotka selittäisivät että kuinka suuret viiveet ovat tarpeen mihinkin kohtaan ja miksi? En oikein löydä googlella tällaisia vaikka luulisi kyseessä olevan tärkeä asia.

kpzpt [21.09.2012 09:55:16]

#

Linkkejä,

Minulla ei valitettavasti ole linkkejä tarjolla, mutta, voit kysyä java-gaming.org foorumilla ja miksei myös täällä putkassa.

Minä suosittelen minimi sleepin ja ruudunpäivitys tahdistajan.

Kun tuo minimi sleep metodi on esim. kuten minun 55 % sekunnista kuvan latauksessa ja 75 % pelien aikana, niin, ei oikeastaan tarvitse mitään muuta kuin ruudunpäivitys tahdistajan, joka sitten säätää ruudunpäivityksen.

Muista laittaa minimi sleep tarkistus jokaiseen for ja while sisennykseen, ja jokaisen graafisen piirron ja komponentti piirron jälkeen.

Myös voi huomioida että esim. for/while sisennys joka käy vaikka 10000 kertaa, niin, laita tuo minimi sleep tarkistus vaikka joka 250 - 500 kerta kun sisennys suoritetaan, sisennys koodin raskauden mukaan.

Myöskin minimi sleepin on tarkoitus toimia vasta kun ruudunpäivitys sleep jää alle minimi sleep arvon.

Mutta, nämä ovat harrastajan vinkkejä, ammattilainen varmaankin rakentaa parempia ohjeita ja lauseita asiaan.


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

dartvaneri [21.09.2012 10:27:05]

#

kpzpt:
Lumpio- Ajanee takaa sitä, että netistä, eikä mistään löydy perusteluja noille sinun äärimmäisen tyhmille sleepeillesi. Kuten nyt itsekkin(toivottavasti) huomasit, ettei niille vain yksinkertaisesti ole perusteluja.
Et mitä ilmeisemmin ole vielä oppinut lukemaan asiota rivien välistä.

tneva82 [21.09.2012 10:50:11]

#

dartvaneri kirjoitti:

Kuten nyt itsekkin(toivottavasti) huomasit, ettei niille vain yksinkertaisesti ole perusteluja.

Eiköhän hän tiedä mutta taitaa tyypillä olla liian hauskaa teidän kustannuksella että lopettaisi tätä touhua ;)

Grez [21.09.2012 12:21:38]

#

dartvaneri kirjoitti:

Et mitä ilmeisemmin ole vielä oppinut lukemaan asiota rivien välistä.

Jos hemmo esittää ettei ymmärrä edes selvää puhetta, niin olisikin aika outoa jos kuitenkin osaisi lukea rivien välistä.

Tilli [28.09.2012 23:35:15]

#

Mitäköhän kilpailu saisi aikaan. Jos joku java-osaaja rakentaa lautapelisivuston jossa fps sun muut saisivat nousta vapaasti oman tietokoneen suosimalle tasolle. Voi pistää harkintaan...

tneva82 [01.10.2012 10:36:11]

#

Tilli kirjoitti:

Mitäköhän kilpailu saisi aikaan. Jos joku java-osaaja rakentaa lautapelisivuston jossa fps sun muut saisivat nousta vapaasti oman tietokoneen suosimalle tasolle. Voi pistää harkintaan...

Naah. Ei se häiritse hänen tavoitteitaan tässä ketjussa :)

kpzpt [13.10.2012 14:28:06]

#

Hei taas,

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

Minulla on tämä kehittely edennä jo lautagrafiikoihin asti, minulla on tässä kuluneitten kuukausien aikana kaikenlaista lautaa ollut, niin, kotikoneella, kuin ajoittain myös palvelimella näytilläkin.

Tässä nyt sitten päättänyt palauttaa lautagrafiikoita, joita minulla oli viime vuoden syksyllä, nämä tuolloiset ovat minusta mukavimmat ja kestävimmät, ne ovat kaikista yksinkertaisimmat, mutta, pidän niistä kovin.

Tässä olisi muutamia lautoja -

Shakki/Tammi - http://www.bittipankki001.com/kuvat/kuvasnap001.jpg
Mylly - http://www.bittipankki001.com/kuvat/kuvasnap002.jpg
Othello - http://www.bittipankki001.com/kuvat/kuvasnap003.jpg
Jätkänshakki - http://www.bittipankki001.com/kuvat/kuvasnap004.jpg

Kaikki lautani rakennan saman idean mukaan, eli tuo sinertävä tausta, ja sitten lautakuvio jonka päällä kangas, tämä kangas sitten aina sisältää kaikki lautagrafiikat mitä pelissä onkaan, ja odotan jo että pääsen piirtelemään näitä sotalautojani.

User137 [13.10.2012 19:19:17]

#

Hyvin se mittaili tuossa mun koneen tehoja jonkun aikaa, päätyi antamaan 0.2fps:n. Pitäis kai harkita uuden koneen ostoa... (toki oli 997ms sleep per frame)

Tässä ohimennen voisin mainita, että yleisimmät videoformaatit käyttää 29fps piirtoa. Oletko miettinyt miksi DVD:itä pystyy katsomaan tietokoneen kokoruudulla sulavasti, ilman että näytönohjain palaa?

t0ll0 [14.10.2012 14:39:05]

#

AsiakasOhjelma_v2.00_Build_4651
Hei, olet AsiakasOhjelman virheruudulla,
Ohje :
Sammuta ensin tämä selain sivu jossa JApplet on.
Tarkista sitten task managerista taikka vastaavasta, että Java thread on sammunut.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ERROR '002'
Ruudunpäivitys oli alle 30 fps, AsiakasOhjelma mittasi vain ( 22 fps) alkuintron aikana..
Alhaisen ruudunpäivityksen syy voi johtua esim. raskaista taustaohjelmista taikka virtaa säästävästä cpu tilasta.
Jos sinulla on kaikinpuolin moderni kotitietokone, niin koeta hetken kuluttua uudestaan,
tietokoneessasi saattoi olla jokin taustaprosessi cpu tehoa viemässä.

Macro [14.10.2012 14:51:04]

#

t0ll0 kirjoitti:

...

kpzpt...

awly [27.10.2012 00:25:44]

#

Taidat kovin varjella prosessorin tehoja, mutta muistinkäyttösi on järjetöntä! Asiakasohjelmallasi java haukkaa 380MB, kun taas kilpailevalla sivustolla (aapeli) toimiva shakkipeli vie vain 180MB.

kpzpt [28.10.2012 03:40:54]

#

Ohjelmani varaama muisti,

Minulla on kaksi tuplabufferia, BufferedImageja joittenka koko on 1920x1200, nämä vievät aika reippaasti muistia, kun ne ovat vielä lisäksi linkattu int[] jonoihin, jotta imageja voi helposti käsitellä cpu puolelta, lisäksi minun AsiakasOhjelmani sisältää kokonaisen pelikirjaston kaikkine käskyineensä.

Mutta, olet oikeassa, raskasta on muistin käyttö, mutta lisäisin että c++ taikka assembler ohjelmana tuo aapelin shakki veisi varmaankin jotain 2-5 megaa.

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

Lisäys:

Ohjelmani varaama muisti 2,

Hmmm, minulle ei tuo edellisen viestin editointi toimi, jotenka lisään uuden viestin.

Tarkastan vielä ennen avaamista, että ei ole virheitä ohjelmassani, en tiedä mikä tuota muistia noin kuluttaa, tuo on liikaa tuo 380 megaa.


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

TVdata [28.10.2012 10:11:46]

#

Näin saat hakutuloksen pois ainakin googlesta.

yuizy [31.10.2012 22:39:47]

#

Hei kpzpt!

En saa mitään Itsenäinen lautapelejä harrastus -peleistäsi toimimaan. Yritin painella valikosta useiden eri pelien painikkeita, mutta mikään niistä ei reagoi painalluksiin.

Ovatko pelisi hajalla?

Käytin seuraavia selaimia:

Mozilla Firefox 16.0.1
Opera 12.02
Google Chrome 22.0.1229.96 m

Java-versioni on:

Version 7 Update 9 (build 1.7.0_09-b05)

kpzpt [31.10.2012 23:31:56]

#

Hei,

@awly:
Kiitos sinulle tuosta muisti huomautuksesta, minulla oli seuraava rivi koodissani, eihän tämä nyt niin tärkeää ole tietää, enkä varmaankaan enää jatkossa julkaista virheitä, kuin omalla sivullani -

public int [ ][ ][ ] g2d_rgb_fade = new int [ 256 ] [ 256 ] [ 256 ] ;

Koko rivi on oikeastaan, minun mokani, ei nyt ihan huono, mutta, aika huolimatonta muistin käyttöä, tuo on minun muuttuja taulukko jossa muutan tuplabufferin taustavärin kuvan taikka rectin väriin, tätä jota piirretään läpinäkyvyyden kanssa taustabufferiin.

tuo on 256*256*256 = 16m, mutta sehän on int jotenka 16m*4 = 64m, eihän tuokaan niin kovin kamalaa ole, tärkeässä taulukko kohdassa, mutta muutin rivin seuraavaan -

public short [ ][ ][ ] g2d_rgb_fade = new short [ 64 ] [ 256 ] [ 256 ] ;

Eli, pudotin alpha tarkkuutta, neljännekseen ja shortilla.

Näin kun suoritin, niin, muistin kulutus putosi 200 megaa, tämä oli minun mokani, en täysin ymmärrä miksi putosi 200 megaa, mutta, korjattuna, kiitos sinulle kun huomasit kirjoittaa ongelmasta, minä olin tarkistellut noita minun tuplabufferini int[] jonoja ja sprite bufferedimage int[] jonoja, mutta, niistä en löytänyt vikaa.

Minun täytyy asennoitua tästä lähtein toisella tavalla muuttuja taulukoihin, ne näköjään vievät huomattavan määrän enemmän muistia, mitä ne koodissa varaavatkaan, täytyy renklata eri varauksilla taulukoita kun koodaan.

En kykene selittämään miksi oli int ja miksi alpha tarkkuus oli 256 eikä 64, kiitos kun huomautit, kävin koodia lävitse kunnes löytyi tuo rivi.

Koodaukseen kuuluu, tärkeimpänä, muistin kulutuksen tarkkailu ja kaikkien prosessorien lämpöjen ja tehojen tarkkailut.

@yuizy:
En ole tällä hetkellä kytkenä pelejä vielä linjoille, minun pitää jutella verottajan kanssa, tietosuojavaltuutetun, viestintäviraston, ja kenteis vielä tavallisen poliisinkin, en tiedä tuota rahankeräyslupaa.

Sivustoni idea on tällä hetkellä olla ilmainen, mutta, mahdollistan rahankeräämisen donatella, eli 1 tai 2 euroa vapaaehtoinen kuukausi maksu, varmaankin 1 euro, lisänä sitten täytyy pyytää lupaa jossain vaiheessa pienien applicationeitten julkaisuun, joista pyydän 3-4 euroa kappale.

Tämä on yhä vain harrastajan kotiprojekti, joka voi myös jäädä joksikin aikaa ystävä ja suku ja heidän vastaavien ja heidän vastaavien jne käyttöön.

User137 [31.10.2012 23:56:29]

#

Miksi "alpha-tarkkuudella" on oma ulottuvuus pikselitaulukossa? Eikö siihen riittäisi vain yksi tavu per pikseli? Short vie 2 tavua.

Mielenkiintoista kyllä ettei javasta löydy suoraan int tyyppiä arvoväliltä 0..255.
http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/nutsandbolts/datatypes.html
Byte-tyyppi on välillä -128..127, mutta sitä voi käyttää RGBA-pikseleille. Tosin tuplapuskuriin riittää pelkkä RGB. Näin siis 1600x1200 kokoinen tuplapuskuri veisi 5.76 megaa muistia.

kpzpt [01.11.2012 00:03:16]

#

Byte vai short,

Minä testaan vielä tuon byte vaihtoehdon, mutta byte on kuten sanoit -128..127 jotain noin, siinä taitaa tulla jotakin ongelmia kun lukee ja vertaa suoraan intistä, kuten tuo int[] bufferi joka sisältää tuplabufferin, r8 g8 b8, näytönohjain tuntee tuossa muodossa int[] jononi.

Liekö sitten or | käskyn kanssa nuo arvojen siirtelyt toiseen muuttujaan, jos yritän siirtää esim. luku 240 byte jonoon, niin, java palauttaa virheen, liekö sitten or | avulla menisi läpi.

Täytyy opiskella vielä lisää näitä lukujen muutteluita, eri muodoista toiseen.

Lisäksi byte[] käsittely on java virtual machinessa yksi hitaimmista muuttuja taulukoista, float[] taitaa olla tässä uusimmassakin java versiossa reippaasti nopein, minä valikoin tuon int[] jonon alunperin, koska ajattelin sen olevan nopea kuten float[], ja testeissäni se onkin nopeampi ollut mitä short[], noinhan tuo valinta aikanaan menikin.

Jos halut itse testata java nopeutta taulukoissa, niin, laita pari riviä koodia jossa mitataan nanotime() testin alussa ja testin lopussa ja sitten tulostetaan erotus, testin aikana sitten for () vaikka 10 miljoonaan, ja sisällä on vain yksi byte short int long float double lasku, joka sisältää vaikka kymmenen kerto jako plus minus laskua, sama lasku jokaisella muuttuja tyypillä.

Lisäys.
Minulla on tuplabufferissani pelkkä RGB mutta kuvat ja spritet ovat ARGB.

User137 [01.11.2012 02:28:23]

#

Tuolla oli joku tapa muuttaa luvut alueelle 0..255, mutta toinen helppo tapa on yksinkertaisesti lisätä lukuun 128.
http://stackoverflow.com/questions/4266756/can-we-make-unsigned-byte-in-java

Mutta lukaisin hitusen lisää, jotkut java runtime toteutukset tallentaa byte ja short tyypit 4:llä tavulla.
http://www.java-samples.com/showtutorial.php?tutorialid=260
Artikkeli oli vuodelta 2007 joten en tiedä onko enää uskottava.

Käyttö riippuu ihan siitä miten taulukoita käyttää ja mitä Java ottaa vastaan grafiikkafunktioissa. Kuvittelisin että voi käyttää tämäntyylistä (byte tai short):

public byte [ ] kuva = new byte [ leveys*korkeus*4 ]

kpzpt [01.11.2012 06:24:40]

#

Muistia vapautui,

No niin, ohjelmani vie nyt sitten muistia, noin 130-150 megaa.

Tuo aikaisempi rivi minkä vaihdoin koodiin, vapautti muistia hupakasti yli 200 megaa.

Vaikka rivin sisältämä tila oli vain 64 megaa, josta myös osa jäi vielä käyttöönkin.

Tämä ei todellakaan ollut hyvää mainosta sivustoilleni.

Ohjelmoidessa tulee aina muistaa tarkoin tarkkailla muistin kulutusta ja kaikkien prosessoreitten teho prosentteja ja lämpöjä, muistan muistin käytön osana ohjelmointia tästä eteenpäin.

groovyb [01.11.2012 12:35:46]

#

Sinänsä huvittavaa että olet tuhrannut läjäpäin aikaa johonkin prosessorien lämpöjen tutkailuun, ja unohtanut oikeasti tärkeän asian.

JaskaP [02.11.2012 12:57:10]

#

kpzpt kirjoitti:

Ohjelmoidessa tulee aina muistaa tarkoin tarkkailla muistin kulutusta ja kaikkien prosessoreitten teho prosentteja ja lämpöjä, muistan muistin käytön osana ohjelmointia tästä eteenpäin.

Meidän pihan isot pojat sanoivat että optimointi pitää tehdä vasta kun softa on muilta osin valmis. Liian aikainen optimointi kuulemma hidastaa projektia ja tuottaa pas*aa koodia.

Uhkasivat myös vetää ympäri korvia niin että tukka lähtee ja läski tummuu, jos tapaavat jonkun joka rajoittaa frameratea GPU/CPU:ta säästääkseen. Daijuun tulee samantien ja varoittamatta myös HIFK-pipoisille.

pr0l3 [02.11.2012 14:03:26]

#

oletko varma että et kirjoita yli varattua muistia, Windows on tehty DOS-pohjalla ja siinä ei ole muistin suojausta?

ja mikä on kovalevyn kierrosnopeus, yli 960 kierrosta minuutissa voi venyttää levyt soikeaksi ja liikuttaa tiedostoja?

awly [02.11.2012 14:26:20]

#

Mietitääs nyt uudemman kerran.

Jokainen pikseli tarvitsee arvot r, g, b, ja a, joiden arvot ovat väliltä 0-255. Tällöin yhden arvon tallettamiseen tarvitaan vain yksi tavu (2^8 bittiä). Neljä arvoa voidaan loogisesti tallettaa neljään tavuun, eli yksi pikseli mahtuu iloisesti int-tietotyypin sisälle. Sen sijaan, että luotaisiin int[256][256][256] lukuisine headereineen ja paddingeineen, voitaisiin kaikki tieto sulloa paljon pienemmin int[1600][1200].

kpzpt [24.12.2012 04:53:56]

#

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta,

Olen miettinyt että tämä oli mukava harraste, mutta tämä 200 megan ohjelmointivirhe antoi todella ison varmuuden että en ole ammatti tasoinen harrastus koodari.

Jotenka lakkautan nyt loppu vuodesta sivustoni ja treenaan kevyemmin tästä lähtein, tämä jäi trolliksi ja taisi olla alusta alkaen enemmän kujeilua, mutta, kiitos kun sain oppia java ja html ja php alkeita kanssanne.

Kiitosta kaikille, oli mukavaa kuluttaa aikaa, olen kevyemmin foorumilla tästä lähtein, minun puolestani tämän ketjun voi lakkauttaa, en enää osallistu ketjuun.

User137 [24.12.2012 08:44:15]

#

Hyvää joulua. Tämä ketju oli kiistatta tämän vuoden viihdyttävimmästä päästä.

kpzpt [25.12.2012 20:13:35]

#

Ja takas,

Minä tuota sain ystävältä palautetta ja pyysi minua jatkamaan.

Minulla on nyt sitten tarkoitus jatkaa vain videoitten muodossa tämä 2013.

Katsellaan sitten 2014 - 2015 jo ihan pelejäkin, jos mukavasti olisi monia muitakin sivustoja jo linjoilla tuolloin, tämän kaltaiset päättelyt ja jatkamiset kuuluvat harrastuksiin, kuin housut ja paita miehelle.

Kiitosta kaikille kävijöille ja hienoa ja lämmintä uutta vuotta 2013.

Tässä tämän päivän rakennelmia - http://temp4322.dy.fi

kpzpt [06.01.2013 08:54:31]

#

Hei,

Minulla on tässä tämän kuun aikana tarkoitus puhua kaikenmaan viranomaisten ja oraclen kanssa sitten jatkot,
aloitan kuitenkin loppukuusta 'heidän kunniansa päivät' pelin kehittelyt, laitan siintä sitten maanantaisin ja perjantaisin viikon demon linjalle.

Tässä olisi taas nyt uuden vuoden jälkeen testailussa ollut ruudunvideointi ohjelma linuxissani,
minulla on vielä opittavaa kuinka käyttää webm formaattia, tämä nyt videoitu video on ogg taikka ogv formaatissa.

Tämä on minun sivustojeni ensimmäisiä videokaappauksia, ei ole vielä hieno peli video, eikä mitenkään tärkeäkään,
mutta ompahan nyt jonkinlainen testivideo - http://www.bittipankki001.com/videot/videosnap_000.ogv

Minulla ei ole tiedossa kuinka raskaita nämä ogv videot ovat, se voi olla raskas vanhemmalle koneelle, koska on 1920x1080 formaatissa.

Lebe80 [06.01.2013 23:02:00]

#

kpzpt kirjoitti:

Hei,

Minulla on tässä tämän kuun aikana tarkoitus puhua kaikenmaan viranomaisten ja oraclen kanssa sitten jatkot,
aloitan kuitenkin loppukuusta 'heidän kunniansa päivät' pelin kehittelyt, laitan siintä sitten maanantaisin ja perjantaisin viikon demon linjalle.

Tässä olisi taas nyt uuden vuoden jälkeen testailussa ollut ruudunvideointi ohjelma linuxissani,
minulla on vielä opittavaa kuinka käyttää webm formaattia, tämä nyt videoitu video on ogg taikka ogv formaatissa.

Tämä on minun sivustojeni ensimmäisiä videokaappauksia, ei ole vielä hieno peli video, eikä mitenkään tärkeäkään,
mutta ompahan nyt jonkinlainen testivideo - http://www.bittipankki001.com/videot/videosnap_000.ogv

Minulla ei ole tiedossa kuinka raskaita nämä ogv videot ovat, se voi olla raskas vanhemmalle koneelle, koska on 1920x1080 formaatissa.

Oletko kuullut sellaisesta YouTube-nimisestä palvelusta?

User137 [06.01.2013 23:40:59]

#

Lebe80 kirjoitti:

Oletko kuullut sellaisesta YouTube-nimisestä palvelusta?

Siitä se soppa syntyykin kun lähdetään videon julkaisuoikeuksia pohtimaan Googlen viranomaisten kanssa.

Timmmo [07.01.2013 00:16:25]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla ei ole tiedossa kuinka raskaita nämä ogv videot ovat, se voi olla raskas vanhemmalle koneelle, koska on 1920x1080 formaatissa.

Uskallankohan katsoa ko. videota koneellani. Huolestuttaa jos prossu/näytönohjain kuumenee liikaa....

kpzpt [09.01.2013 00:18:25]

#

Hei,

HKP on vaikein sotalautapeli jonka aion rakentaa tässä alkuvaiheessa, ja en vielä tiedä mitenkä sen säännöt toimivat käytännössä, Panssaroitu jalkaväki ja totiset tusinat olisi helpommat, mutta kivaahan tämä vaan on ja voi myös jäädä vain ystävien käyttöön, laitan kuitenkin kuvia ja videoita.

Tässä olisi perusta grafiikka laudan osalta - http://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap001.png

Tuon kaltaisella laudalla sitten on tarkoitus laittaa grafiikkaa jota peli käyttääkään, laudalla on joko 48x48 ruutua taikka tuon 48 sijalla kaikki lautakoot, kun tuo 48 voi olla 64 tai 96, eli 48x96 tai 96x64 tai jne..

Yksi ruutu on 12x12 pikseliä, eli tuo isoin lauta 96x96 on vihreän alueen osalta sitten 96x12 = 1152 pikseliä, ja sitten tuo reunus vielä lisänä, mietin myös tupla pikseleitä eli ruudulla lauta olisi 1152 x 2 = 2304 pikseliä.

Laitan myöhemmin vielä peli nappi grafiikkaa tähän samaan ketjuun ja myöskin lautaa valmiin grafiikan kanssa, laudan grafiikka on gimp piirto-ohjelman perus tekstureilla.

Lebe80 [09.01.2013 11:19:52]

#

kpzpt kirjoitti:

Tässä olisi perusta grafiikka laudan osalta - http://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap001.png

Oikeasti, kiinnostaako ketään joku parissa minuutissa tehty laatikkograffa?

kpzpt [11.01.2013 06:14:29]

#

Laatikkograffa,

Siinä on kevyt idea tuossa simppelissä lautagrafiikassa, jos lautagrafiikka on monimutkaista, niin, se voi vaikeuttaa pelinseurantaa, lautagrafiikka on hyvä pitää yksinkertaisena ja helposti nähtävänä, jotta pelinapit ja kaikki pelien aikaiset tapahtumat ja animaatiot laudalla korostuvat.

Ja myöskin nämä ensimmäiset pelini ovat paketti kooltaan noin 8k - 150k, tuossa sitten grafiikka ja koodi, silti jos myöhemmin laitan sfx efektejä mukaan, niin, sound fileet voivat sitten tuplata kenties jopa triplata pack200 tila tarpeen.

Lebe80 [11.01.2013 10:12:31]

#

kpzpt kirjoitti:

Siinä on kevyt idea tuossa simppelissä lautagrafiikassa, – –

Oikeasti, ei mua kiinnosta sun laatikkograffat, tai sun tulkinnat niistä. Oma pointti oli se, ettei ketään kiinnosta sun kahden minuutin graffat, joten turha sun niitä "ennakkokuvia" on täällä vuotaa. Laita ne vaan peliin ja thats (sh)it.

The Alchemist [11.01.2013 12:00:00]

#

Täällä ollaan tosiaan ohjelmointifoorumilla puhumassa ohjelmoinnista, joten saavutukset kuvankäsittelyn saralla ovat kuin kala kuivalla maalla.

Lebe80 [11.01.2013 12:19:41]

#

Ja muutenkin herran toimintaa seuranneena en juurikaan anna minkäänlaista arvoa herran käyttöliittymätulkinnoille.

kpzpt [13.01.2013 08:30:09]

#

Sivusto tauko,

Sivusto pitää foorumi taukoa ainakin ensi toukokuuhun asti, vain personal käytössä.

Lebe80 [13.01.2013 18:41:20]

#

kpzpt kirjoitti:

Sivusto tauko,

Sivusto pitää foorumi taukoa ainakin ensi toukokuuhun asti, vain personal käytössä.

Sun viestittely kuulostaa jo spämmäämiseltä, eli voisitko siirtää uutisoinnin jo kokonaan tuonne sivujesi alle?

Sami [13.01.2013 18:54:37]

#

Mitäköhän tuo edes tarkoitti?

Google translate veikkaa, että sama suomennettuna (muutaman kielen kautta käännettynä) olisi suunnilleen

lainaus:

taitekohta
Henkilökohtaiseen käyttöön, ainakin hallituksen tauko, viiden alueen ensi vuonna.

kpzpt [15.01.2013 03:27:22]

#

Tämä lautapelisivusto ketju,

Minä siirryn nyt sitten kehittely tauolle, ainakin tuonne toukokuuhun asti, en koe hyvänä ideana näyttää esikuvia grafiikoistani, taikka pelieni toimivuuksista, laitan sivuilleni ip tarkistuksen, mietin myös domainit uudestaan.

Olisi mukavaa jos kulttuuri olisi jo tänään hieman runsaampaa, minä en ole korkea taikka yliopistoja käynä henkilö, jotenka en itse ihan tänään vielä kykene kovinkaan korkeata seuraa tarjoamaan, vaikka kovasti olisi mukava ja sitten tahtoisinkin.

Minun pitää myös selvittää kaikkea lakia ja säädöstä ja jossain puhua tuo että mitä koodia sitten javalla saa kirjoittaa, myös jos minulla sitten on idea että toimintaa saa tukea, niin siinä on sitten sitä kaupallisuutta mukana, jotenka nuo koodauksen ohjelmisto patentit ja copyrightit ja kaikki mitä en vielä osaa, niin, jotenkin pitää ratkoa, voi olla että kaikki jopa tuollainen lakka puu lauta jossa on vihreä kangas taikka kahvipapu sisus on patentoitu idea jota ei saa muut kuin patentin haltijat käyttää, ja kaikkea muutakin vastaavaa.

Tämä että ei tällä kertaa ollut muita vastaavia ketjuja putkassa, hieman antoi minusta kuvaa isoon ammattimaisuuteen kuuluvana henkilönä, sivustoni sai aika paljon huomiota ubuntu ohjelmointiputka ja lautapeliseura foorumeilla, olen kuitenkin harrastelija en hieno alan ammattilainen, aion toivoa viranomaisilta siunausta ja hyväksyntää alkuun viisi vuotiseen open ja free harrastukseen, ja siintä sitten jatkoa vuosi kerrallaansa, näitä samoja kevyitä 8k - 150k openjava pelejä.

Kiitos seurastanne, tavataan kesämmällä, en tällä kertaa aio näyttää ennakko kuva kaappauksia taikka ennakko appletteja peli ideoista, joita julkaisen jos julkaisen.

Kiitos kaikille ketjua seuranneille ja kaikkee kivaa java säätelyy ja testailuu myös muille harrastajille.

Tilli [15.01.2013 20:24:26]

#

kpzpt kirjoitti:

- - voi olla että kaikki jopa tuollainen lakka puu lauta jossa on vihreä kangas taikka kahvipapu sisus on patentoitu idea jota ei saa muut kuin patentin haltijat käyttää, ja kaikkea muutakin vastaavaa.

Oletko ajatellut, että patentit maksavat? En usko, että kukaan on hakenut Suomesta patenttia jollekin turhalle Lakkapään papukuvalle ja maksa siitä säännöllisesti turhia rahasummia. Puhumattakaan niistä keskustelussa aiemmin esiintyneistä 4 x 4 ruohokuvista. Unohda nyt toviksi nuo copyrightit yms. ja ala koodaamaan!

kpzpt [17.01.2013 10:42:25]

#

Sivustolla uusi logo ja kehittely taukoa toukukuuhun ainakin,

Hei, minä siirryn nyt sitten kehittely tauolle sivustoni kanssa, en sittenkään julkaise mitään ennakko kuvaa taikka ennakko videota mistään mistään.

Tässä on sivustoni seuraavaan päivitykseen asti, siellä on uusi logo - http://www.lautapelisivusto.com

Nähdään keväällä taikka alku kesällä, yritän siihen mennessä puhua viranomaisten kanssa kaikkea kaikesta.

Eli, nähdään keväällä, laitoin tuon uuden logon, se on ihan kiva, mutta voi olla että päivittelen sitäkin vielä.

The Alchemist [17.01.2013 10:55:42]

#

Muista kuitenkin, ettei tammikuun 18:s päivä ole vielä toukokuuta. Aiemmista viesteistäsi ja "tauoistasi" päätellen kuukaudet ovat vähän hakusessa. Tai sitten kannattaisi tarkistaa sen Ubuntusi näyttämä päivämäärä.

Lebe80 [17.01.2013 16:37:31]

#

The Alchemist kirjoitti:

Tai sitten kannattaisi tarkistaa sen Ubuntusi näyttämä päivämäärä.

Touché

tkok [19.01.2013 15:27:54]

#

Tilli kirjoitti:

Oletko ajatellut, että patentit maksavat? En usko, että kukaan on hakenut Suomesta patenttia jollekin turhalle Lakkapään papukuvalle ja maksa siitä säännöllisesti turhia rahasummia.

Mitä säännöllisiä turhia rahasummia patenteista tulee?

Grez [19.01.2013 15:44:20]

#

No turhiahan ne ovat, mikäli patentista ei ole hyötyä.

Kansallisen patentin hakeminen maksaa 450€, vuosimaksut:
1.—3. vuosi 200 €
4. vuosi 155 €
5. vuosi 170 €
6. vuosi 195 €
7. vuosi 245 €
8. vuosi 290 €
9. vuosi 320 €
10. vuosi 360 €
11. vuosi 425 €
12. vuosi 485 €
13. vuosi 540 €
14. vuosi 600 €
15. vuosi 650 €
16. vuosi 700 €
17. vuosi 750 €
18. vuosi 800 €
19. vuosi 850 €
20. vuosi 900 €

Jos haluaa että on voimassa muuallakin kuin suomessa, niin maksaa tietysti moninkertaisesti.

Lisäksi tietty patentin laatiminen vie työaikaa ja/tai rahaa jos ostaa palvelua patentti-insinööriltä / -toimistolta.

Tuossa patenttien maksuasetus 2011
http://www.prh.fi/stc/attachments/patentinliitteet/Maksuasetus_2011.pdf

kpzpt [25.01.2013 11:50:36]

#

Lisäys,

En tässä koodaa lautapelejä vielä ihan näin alkuvuonna, minä pidän tämän alkuvuoden ja vielä kesänkin ajan harjoittelua javan kanssa, tuo 200 megan bugi pudotti aika mukavasti takaisin omaan taso ryhmään.

Testaan tässä koodata klassikko pelien idean mukaisia videopelejä, laitan jotain noin 90x60 pikseliä grafiikan, jonka sitten suurennan 720x480 kokoon, pelit ovat sitten kuten ne -80 luvun videopelitkin olivat, mutta silti tietenkin hieman erillaisia, jottei tule kopiota, laitan hiljalleen eurojari.com sivustolle näitä videopelejäni, nyt alkuvuoden ja kesän ajan.

Sitten elokuun eka mietin jos aloitan lautapelisivuston koodaamisen ja piirtämisen, kunhan tietenkin juttelen viimeistään kesällä viranomaiset lautapelejäni varten, jotta sitten tiedän mitä sitä voi ihan virallisesti harrastella open ja free ohjelmissa, kaikenlaisilla omilla säätely sivustoilla.

Nämä alkuvuoden videopelit ovat minun vielä tarpeellista open java ja open palvelin harjoitustani, videopeleihin olen nyt koodaamassa asiakasohjelma v3.00.00 ja sitten nämä lautapelit elokuusta alkaen koodaan taas uudelleen asiakasohjelma v4.00.00 kera.

Tuo asiakasohjelman eka numero eli tuo v3.00.00, on siis kuinka mones uudestaan kirjoitus, toinen numero on kuinka monta pelattavaa peliä, ja kolmas numero on kuinka monta demo peliä.

Minä osaan tällä hetkellä kirjata asiakasohjelman uudestaan joko samankaltaisena taikka hieman erillaisena, niin, noin 3-5 päivässä, eli eihän se siltikään mikään kovin vaativa iso ohjelma ole, lisään siihen sitten aina kun kehityn niin jotain uutta ja kivaa.

Parempi tässä on testailla kevyemmin 90x60 pikselin kanssa, kun ei silti ole mikään pelialan ammattilainen.

dartvaneri [26.01.2013 11:13:02]

#

Jaahas, se on kevät koittanut. :)

kpzpt [15.03.2013 09:41:24]

#

Hei,

Laitoin uuden teeman lautapelisivustolle, pidän yhä tämän brasilia teeman ideana, mutta, muutan tämän vasemman reunan button toiminnan ikoneihin.

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

Opettelen tässä lisäksi erillaista lautapeli piirtelyä gimp ja inkscapen kanssa, ja tietenkin harjoittelen open java koodausta vielä lisää, ostin myös pari java kirjaa ja niitä opiskelen tässä hieman.

Kirja 1 ) Java : The Complete Reference
Kirja 2 ) Beginning Java SE 6 Game Programming

pr0l3 [15.03.2013 15:26:37]

#

brasilia teemasta tulee mieleen brasilialainen vahaus onko tämä ihan sopivaa??!

Lebe80 [19.03.2013 13:16:03]

#

Mitä ihmettä noi videosnapit on? Jos ne on jotain videoita omista peleistä, niin nykypäivänä ainoa vaihtoehto on YouTube, eikä varsinkaan mikään oma muoto.

Hobby-sana viittaisi enemmänkin radio-ohjattaviin laitteisiin, tiputa se pois.

Jadajadajada en tajua miksi edes kirjoitin, kun luet ensimmäisen sanan ja vastaat sillä muistigigahertsiframeratejargonillasi takaisin.

Pidä perkele tunkkisi!

kpzpt [20.04.2013 17:37:11]

#

Hei,

Minulla on tämä eurojari.com osoite tulossa, nyt sitten käyttöön, liitän siihen nyt kesällä ja keväästä helsingin ja lähialueitten valokuvausta, ja myös sitten lisänä vielä myöhemmin, niin, harraste sarjakuvaani ja kirjallisuutta, tämä hieman sotkee tätä lautapelisivusto suunnitelmaa, minä hieman koen että nämä www osoitteet eivät ihan sovi yhteen, jotenka testaan tässä eri www osoitteita lautapelisivuston paikalle.

Tässä olisi tämän hetken vaihtoehtoni - http://www.lautapeliohjelma.com

Tuon lautapeliohjelman testasin jo viime vuoden puolella ekan kerran, siinä olisi ideana korvata tuo lautapelisivusto ja asiakasohjelma, niin, sitten tuolla lautapeliohjelma sanalla, sivuston yleisasu on heti paljon rauhallisempi ja miellyttävämpikin.

---

kayttaja-11960 [20.04.2013 17:48:35]

#

Mitä pelejä siellä on? Ei päässyt peleihin. Aukesi vain ikkuna jossa lukee Tämä ohjelma on testissä... ja toimii 1 minuutin ajan...

kpzpt [20.04.2013 18:38:51]

#

Pelejä linjoilla,

Sivustoni Bugeja ja huomautuksia, sisältää tämän D) kohdan, siinä lukee seuraava ->

D) Lautapeliohjelma ei tänään vielä sisällä mitään peliä eikä demoa, jotenka alkuintron ruudunpäivitys testiä ei vielä ole, Lautapeliohjelma on sleep(1000) loopissa ja 1 fps vauhdilla ja sammuu yhden minuutin kuluttua käynnistämisestä..


Minulla on taas kerran tehtävä tämä tuplabufferi valinta, tämä todella on iso valinta, koska se määrää sen mitenkä pelit piirretään ruudulle, joudun valikoimaan tämän ultra pehmeän linear piirron taikka sitten karkean int[] bufferin kanssa.

Tämä tuplabufferi valinta on hidastana valtavasti kaikkea suunnittelua, minulla on paperilla ja piirto ohjelmissa rakentumassa, 'heidän kunniansa päivät' pelistä suomen sisällissota skenaario testinä, ja sitten kevyt luolalentely, näitä kahta säätelen tässä kevään ja kesän, laitan molempaa taikka jompaa kumpaa vähintään videona taikka kuvana sitten kunhan tuo tuplabufferi valikoituu.

Olisi myös kovin mukava jos olisi muutama tai miksei enemmänkin näitä openjdk säätelijöitä netissä.

---

t0ll0 [20.04.2013 21:06:19]

#

kpzpt hei, onko karkeaa arviota siitä milloin sivusto olisi täysin käytettävissä ja pelattavissa? Sitä on odotettu, toivottavasti on sen arvoinen! Onnea matkaan!

User137 [20.04.2013 23:26:34]

#

Kaikkea ei tarvitse itse pähkäillä. Ohjelmointiforumilla keskustellaan (myös) koodista, joten sitä saa tuoda näytille paljonkin, esim noita sinun puskurointivaihtoehtoja. Kuulostaa siltä että tuo "pehmeä linear piirto" olis parempi vaihtoehto, mutta siihen saattaa liittyä myös joku "non-linear" optio jos sitä haluat.

kpzpt [06.06.2013 16:07:49]

#

Hei taas,

Minulla on ollut tässä hieman taukoa projektista.

Minulla oli tuossa aikaisemmin keväällä, vähän mainittuna että testaisin näitä videopelejä ennen lautapelejä, tässä on nyt valmisteilla invaders ja vastaavien teemojen mukaisia 'videopelejä'.

Tässä olisi video linkkiä, tämä videolinkki on aina vuodelta 2005 -

Tuolloin 2005 ihan ekan kerran testasin videopelejä javalla, aion rakentaa tämän videon kaltaisia videopelejä sivulleni, nyt kesästä, minulla on valmisteilla oma asiakasohjelma videopeleille, laitan sitten ainakin videoita.

Minulla on käytössä tätä videokuvaa varten linux mint 15 jossa recordmydesktop ja editoinnissa vielä pitivi, tuo videokuva ei jostain syystä ihan onnistunut, yritin muutamia kertoja, mutta, samat virheet aina, eli, ajoittain videonkuva piirtyy nopeammin mitä framerate on säädetty ja myös kuvassa on pikseli häviöitä eli kaikin osin kuva ei joka frame piirry kokonaan, minulla on vielä linux mint 15 RC, jospa tuo julkaisu versio mintistä mikä on jo downloadattavana korjaa sitten videokuvan.

Video on html5 videota, formaatissa ogv ja webm, ainakin linux ja vielä macintosh taitaa toimia suoraan, windows voi vaatia koodekkia, mutta kyllä ogv ja webm ovat ihan yleisesti käytettävää html5 formaattia.

videolinkki - http://www.eurojari.com/lautapelisivusto/videopelit/index.php

Pidän tätä videolinkkiä pari viikkoa netissä, korjaan sen sitten myöhemmin uusilla," asiakasohjelma v4.00 'videopelit' " videoilla.

---

tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

samikoskinen [06.06.2013 19:27:13]

#

Oletko edes kokeillut tuota? Videot eivät näy niin Chromella, Operalla kuin Firefoxillakaan, vaikka nuo kolme tukevat nykyisellään sekä webm- että ogg theora-videoita suorilta.

Lisäksi taidat olla julkaisemassa videoita peleistä. Videopeli sanana on vakiintunut suomessa tarkoittamaan jotain muuta.

kpzpt [06.06.2013 21:51:02]

#

Päivittelyjä,

Minulla oli päivittelyssä tuo webm ja ogv videoni.

Nyt pitäisi toimia ihan hyvin, minulla oli kyllä myös lautapelisivustolla toimiva linkki koko ajan, vaikka tämä foorumin linkki vähän aikaa oli toimimatta.

videolinkki - http://www.eurojari.com/lautapelisivusto/videopelit/index.php

Pidän tätä videolinkkiä pari viikkoa netissä, korjaan sen sitten myöhemmin uusilla," asiakasohjelma v4.00 'videopelit' " videoilla.

---

tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

RQ [07.06.2013 21:29:47]

#

Löytyy kyllä aivan loistavaa tekstiä osoitteesta http://www.eurojari.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=lisenssi.

Kaikin puolin selkeästi kirjoitettu. Hyvää työtä.

Muistakaa tosin ladata kyseinen osoite vain suomi netistä, muualta maailmalta se on kielletty lisessistä löytyvän kohdan "E] This site is build and created, and it is set, only to be loaded and played on finnish net" mukaan.

Ripe [10.06.2013 12:50:49]

#

RQ kirjoitti:

Löytyy kyllä aivan loistavaa tekstiä osoitteesta ...

Olen samaa mieltä. Kpzpt:n suomen kielitaito näyttää muutenkin melko hataralta: oikeinkirjoituksessa on pahojakin virheitä.

Lebe80 [10.06.2013 13:11:14]

#

Miks te toistelette kymmenen sivua sitten todettuja juttuja! Nää jutut kuuluis jo Putkan Sticky FAQ:iin!!!

Grez [10.06.2013 13:14:12]

#

Harmilisesti täällä ei ole viestikohtaista hakua. Eli esim. sanalla lisenssi kyllä löytyy tämä ketju, muttei tietoa siitä että esiintyykö sana "lisenssi" vaikka sivulla 6..

Tästä johtuen joudun sanomaan nyt silläkin uhalla, että se on jo todettu:

Tuolla lisenssissä on kaikenlaista diipadaapaa joka ei millään tavalla kuulu lisenssiin. Siis ihan kivaa taustatietoa projektista, mutta täysin irrelevantteja käyttöehtojen kannalta.

samip [10.06.2013 17:46:26]

#

Kiinnostaisi tietää miksi sivustoasi ei saa ladata Suomen ulkopuolella.

User137 [20.06.2013 16:59:29]

#

lainaus:

G] Sivuston ohjelmien käyttämisen turvallisuudesta, palvelimessani on erittäin turvallisena pidetty Linux turvallisuus, kotikoneessani minulla on sitten sama erittäin turvallisena pidetty Linux turvallisuus, jonka lisänä on vielä mainostamaton virusturva, koska käytän Linux käyttöjärjestelmiä, niin, en juurikaan odota 'yhtäänkään' virus löydettynä/aktiivisena ilmoituksia, kunhan vain muistan ja osaan käyttää näitä Linux turvallisuus ohjelmia kuten ne on ideoitu ja dokumentoitu.

Tuosta tuli mieleen Mikael Agricolan tekstit, kun Suomen kieli oli vielä kehitysasteella. Mutta on kyllä nuo lisenssiehdot hauskaa luettavaa.

lainaus:

nämä ensimmäiset pelit ovat rakennettu vuosien -84 ja -93 välisenä aikana

Tekijällä taitaa olla ikää enemmänkin, eipä sillä että meidän sitä tarvitsee tietää.

kpzpt [26.06.2013 23:23:52]

#

Hei taas,

Minulla on nämä ensimmäiset lautapelit tähän AOv4.00 rakentumassa.

Ongelmana ovat kaikki patentit ja myös vain jo copyrightatut koodit.

Olen vain harrastelija, en ole oikea ohjelmistokehittelijä taikka ohjelmistosuunnittelija.

---

Minua mietittää, että kuinka taiteellista, taikka, kuinka omaa koodin täytyy olla, jotta sillä voi vuosia ilman ongelmia ajaa, jos minä esim. tuon shakin ja marsalkkashakin nyt laittaisin linjalle, niin, mitenkä nämä tilanteet, jos joku taho haluaa varmistaa että minulla ei ole heidän patentoimaa taikka kaupallisesti copyrightaamaa koodia.

Minulla on nämä shakin siirto tarkistukset rakenteilla ja olen varma että en voi käyttää järkevintä lyhintä koodia millä shakki siirrot voi tarkistaa, koska sen kaltaiset koodit on copyrightattu ja mahdollisesti patentoitu jo 80 luvun puolella.

Vai onko shakki siirrot kaikkien käytössä, koska IBM niitä väsäsi 50 ja 60 luvulla.

Kaikenlaista pähkäilyä tässä on, olisi mukava jotakin lausetta vastaanottaa kenties ammattilaisemmalta, kuinka omaa koodia täytyy rakentaa kun nettiin laittaa pelin, vai voiko koodi olla sittenkin järkevää, eli mikä on ja mitenkä tulee huomioida muitten ihmisten ohjelmisto copyrightit ja vielä ohjelmisto patentit.

Olen netti aloittelija, yhä vielä tänään, eli koodatessa sitten vain pidän hauskaa ja koodaan kaikenlaista hassua koodia.

---

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

samip [27.06.2013 01:53:05]

#

On hyvin epätodennäköistä että tulisit vahingossa rikkoneeksi jotain softapatenttia, ja vaikka rikkoisitkin on vielä epätodennäköisempään että ketään kiinnostaisi. Noiden idea on lähinnä antaa isojen yritysten lakisotiin ammuksia.

Täältä voit tutkailla jotain olemassa olevia ohjelmistopatentteja.

Jos käytät jotain ulkoisia kirjastoja niiden mukana ainakin pitäisi tulla jokin lisenssi josta voit lukea miten sitä saa levittää. Suurinta osaa voit levittää vapaasti niin kauan kun et tavoittele toiminnallasi kaupallista höytyä, esim. GPL-lisenssi.

Mitään shakkialgoritmeja ei ole patentoitu.

kpzpt [27.06.2013 15:52:28]

#

Copyrightit ja patentit ja vielä taloudellinen hyöty,

Minulla tuosta taloudellisesta hyödystä, niin, mietin että sivusto on ilmainen, mutta, olisi mukava jos voisin laittaa donate buttonin sinne, täytyy varmaankin verottajan kanssa jutella asiaa.

Taasen mitä tulee näihin copyrightattuihin koodeihin ja sen sellaiseen, kyllä näitä ohjelmisto patentteja ja eri copyrighteja taitaa olla jo varsin runsaasti nykyään.

Kyllä varmaankin on paree, että laitan jotakin hassua koodia joukkoon, sen sijaan että ihan sen lyhimmän ja parhaimman valinnan koodaan, koodikin on sitten enemmän omaa, kiitos kuitenkin vastauksesta.

Näihin minimi sleeppeihin ja ruudunpäivitys tahdistimiin, niin, mietin että laittaisin sekunnin olemaan hieman pitkä, eli jotakin 102% - 105% prosenttia sekunnista, ja vielä rajaan tuon minimi sleep tarkistuksen hassusti esim. että minimi sleep tarkistetaan enintään vaikka 81 kertaa sekunnissa ja tuon tuollaista.

Shakki siirtojen oma koodaaminen, on hieman monimutkaisempaa, koska siirrot ovat niin yksinkertaisia, esim. lähetti ja torni vain tarkistetaan vino taikka pysty ja vaaka siirrot, yritän jotakin hassuttelua kuitenkin laittaa koodiin.

--

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4322.dy.fi

Teuro [27.06.2013 16:02:24]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla tuosta taloudellisesta hyödystä, niin, mietin että sivusto on ilmainen, mutta, olisi mukava jos voisin laittaa donate buttonin sinne, täytyy varmaankin verottajan kanssa jutella asiaa.

En tiedä mitä juttelu auttaa, mutta ilmoitat sen tulona verottajalle, niin saat toisaalta mielenrauhan ja toisaalta verot hoidettua asianmukaisesti.

kpzpt kirjoitti:

Taasen mitä tulee näihin copyrightattuihin koodeihin ja sen sellaiseen, kyllä näitä ohjelmisto patentteja taitaa olla jo varsin runsaasti nykyään.

Varmaankin näin on, mutta koskeeko niistä yksikään shakkipeliä?

kpzpt kirjoitti:

Kyllä varmaankin on paree, että laitan jotakin hassua koodia joukkoon, sen sijaan että ihan sen lyhimmän ja parhaimman valinnan koodaan, koodikin on sitten enemmän omaa, kiitos kuitenkin vastauksesta.

Hassu koodi joukossa ei itse algoritmia varmaankaan muuksi muuta. Eli jos ratsu voi liikkua suhteessa sijaintiinsa vain tietyllä tavalla, niin sitä ei liene tarpeettomasti hankaloittaa?

kpzpt kirjoitti:

Näihin minimi sleeppeihin ja ruudunpäivitys tahdistimiin, niin, mietin että laittaisin sekunnin olemaan hieman pitkä, eli jotakin 102% - 105% prosenttia sekunnista, ja vielä rajaan tuon minimi sleep tarkistuksen hassusti esim. että minimi sleep tarkistetaan enintään vaikka 81 kertaa sekunnissa ja tuon tuollaista.

Miten päädyit näin järjettömän idioottimaiseen ratkaisuun? Anna sen sekunnin olla sen pituinen kuin se on. Viivettä asetat sen mukaan mitä framen piirtäseltä jäi ylitse ei tippaakaan enempää. Jos päätät, että ruudun piirtäminen saa kestää 25 ms, ja piirto kestääkin vain 17 ms, niin nukut sitten 25 - 17 = 8 ms. Et siis esimerkiksi päätä nukkumisaikaa etukäteen, vaan toimit sen mukaan mitä kello näyttää.

samip [28.06.2013 13:41:20]

#

Tuo Donate-napin laillisuus kannattaa oikeasti selvittää, muistelisin että ihan kuka tahansa ei saa kerätä lahjoituksia ainakaan mielinmäärin.

fergusq [28.06.2013 14:48:18]

#

samip kirjoitti:

muistelisin että ihan kuka tahansa ei saa kerätä lahjoituksia ainakaan mielinmäärin.

Suomessa rahankeruuseen pitää olla lupa, jos oikein muistan.

The Alchemist [28.06.2013 14:55:53]

#

Rahan kerääminen ei tarkoita Suomen laissa pelkän painikkeen laittamista verkkosivuilleen.

Teuro kirjoitti:

kpzpt kirjoitti:

Näihin minimi sleeppeihin ja ruudunpäivitys tahdistimiin, niin, mietin että laittaisin sekunnin olemaan hieman pitkä, eli jotakin 102% - 105% prosenttia sekunnista, ja vielä rajaan tuon minimi sleep tarkistuksen hassusti esim. että minimi sleep tarkistetaan enintään vaikka 81 kertaa sekunnissa ja tuon tuollaista.

Miten päädyit näin järjettömän idioottimaiseen ratkaisuun? Anna sen sekunnin olla sen pituinen kuin se on.

Katsos kun joku on jo patentoinut sekunnin sleepin. Olisi ehkä parempi käyttää satunnaislukugeneraattoria, jolla arpoo joka kierroksella eri pituisen sleepin. Näin voi välttää syytteet tahallisesta patentin rikkomisesta. Kaikista varmista olisi vielä käyttää aikayksikkönä sekunnin sijaan esimerkiksi jonkin hiilen isotoopin puoliintumisaikaa.

kpzpt [15.08.2013 19:59:16]

#

Hei,

Minulla on tuo donate button mietteissä, niin, poliisi ylitarkastaja kertoi, että yksityiset henkilöt eivät voi kerätä omaisuutta vastaanottamalla lahjoituksia, kun eivät tarjoa vastiketta.

Laitoin silti buttonin sivulle odottamaan lain muuttumista ja kannustamaan muita openjdk testailijoita - http://www.eurojari.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=donate

---

Olen tässä hieman säädellyt ja opiskellut myös erään kirjan kanssa Java 1.7+ JDK:ta ja huomannut että en ole vielä tänään tarpeeksi taitava JDK käyttelijä.

Minä vetäydyn tästä loppuvuodeksi kirjaamaan erillaisia demoja ja testejä JDK kanssa, palaan sitten alkuvuodesta takaisin.

Aion ajaa näitä peruspelejä ihan vain tuttavien kanssa loppuvuoden AOv4.00 kanssa.

Ensi vuonna katselen sitten isompaa lautapeliä, ja tulen takaisin tänne putkaan, siihen asti sivusto on tuttava tauolla ensi vuoteen, tämä kun on yhä vain testailua ja tämä on säätelyä, eli ei vakava sivusto, vähän syrjässä ja sivussa sitten kun näitä kaupallisia sivuja alkaa ilmaantua enemmänkin.

Kiitos kaikille kävijöille, kirjoitellaan taas ensi vuonna.

---

The Alchemist [15.08.2013 20:02:57]

#

No mitä helvetin vittua, oikeasti? Olet täällä vuosia vinkunut siitä, että mitähän mieltä viestintävirasto ja tulli ja takapihan muurahaiskeko on mieltä mitä typerimmistä asioista. Nyt kun sinulle oikein herra Poliisi Ylitarkastaja sanoi, että kysymäsi asia on laitonta toimintaa, niin päätät kuitenkin tehdä niin?

Lähe nyt jo pois täältä.

Grez [15.08.2013 20:53:40]

#

Ei mut kaikki kiellettyhän on just kivaa. Sen takia siis kysytään että saako tehdä. Jos se on laillista niin ei nappaa, jos kiellettyä niin heti tekemään :D

kpzpt [15.08.2013 21:01:41]

#

Heh,

Anteeksi tuo kieliasu mikä minulla oli, siis laitoin donate buttonin, mutta, lahjoitustahan varten se ei vielä toki ole, joudun tietenkin odottamaan lain korjaantumista, kuten kaikki muutkin jotka aikovat vain harrastaa.

Huonosti kirjattu minulta, anteeksi.

--

User137 [16.08.2013 03:00:14]

#

Sitä korjautumista saat varmaankin odotella kauan. Onko ongelma siinä "vastikkeessa"? Jossain määrin luulisi pelisivuston olevan jollain tasolla vastinetta rahalle. Eri asia jos ihan muuten vaan kerää lahjoituksia uuden telkkarin ostamiseen, jota kyseinen poliisimies vissiin tarkoitti. Tästä lakipykälästä nyt ei ole muuta kirjallista kuin sinun sana, joten jätän kommentoinnin siihen.

Turso [16.08.2013 14:21:32]

#

Suomessa tosiaan tuollainen "lahjoitus" ei tule kysymykseen, vaan verottajaa kiinnostaa aina tällaiset tulot ja ne pitää lain mukaan ilmoittaa. Samoin kuin vaikkapa 0,99 euron "lisenssi" ym maksut.

Eli jos tämä toteutuu, niin donate buttoneita voit lisätä vaikka n kappaletta mainiolle sivustollesi.

The Alchemist [16.08.2013 18:50:22]

#

Höps, Turso. Lahjoitusten kerääminen julkisesti on eri asia kuin työnantajan maksama palkkatulo. Lahjoitusten keräämiseen tarvitaan rahankeräyslupa. Toisaalta meillä on jo jonkin tason oikeuden ennakkopäätös siitä, että pelkkä donate-nappi sivulla ei itsessään ole "rahankeräystä" eikä siten vaadi virallisia lupiakaan siihen.

Turso [16.08.2013 21:44:28]

#

Arvoisa puistokemisti. Ole hyvä ja tarkista faktat, ennenkuin alat louskuttamaan scheissea. Tai no, ihan sama, tänne sitä tuntuu mahtuvan :)

groovyb [16.08.2013 22:09:51]

#

Lääninhallitus on tosiaan tehnyt päätöksen jossa ilmoittivat paypal -donate napin olevan rahankeräyslain ulkopuolista toimintaa, ja eivät ota kantaa siihen mitä toimintaa se on. Eli ei kuulu rahankeräyslain piiriin, mutta onko se laitonta, sitä emme tiedä. Ellei sitten rahan kerääminen vastikkeetta yksityishenkilöna ole kiellettyä. Kerjääminen on ainakin, ja kai se tuota samaa kategoriaa on jollain tasolla :), rahan pyytämistä vastikkeetta sekin on.

Yksityishenkilönä voit olla varma että rahankeräyslupaa et saa edes määräajaksi tuohon tarkoitukseen, jos se nyt jostain syystä vaadittaisiin.

Grez [16.08.2013 22:49:05]

#

groovyb kirjoitti:

Ellei sitten rahan kerääminen vastikkeetta yksityishenkilöna ole kiellettyä. Kerjääminen on ainakin, ja kai se tuota samaa kategoriaa on jollain tasolla :), rahan pyytämistä vastikkeetta sekin on.

Siis hetkinen, sanot että kerjääminen on kiellettyä? Soitanko poliisit seuraavan kerran kun näen kerjääjän?

Turso [16.08.2013 22:59:26]

#

Vielä yhden ja lupaan - viimeisen kerran: Jottei tämän kaltainen disinformaatio leviäisi enempää.

Jos jonkun nettisivuston kautta sinulle alkaa kertymään tuloa, on se verottajan silmissä ansiotuloa. Piste. On ihan paskan hailee, lukeeko jossain napissa "Donate", vai "Lisenssimaksu", tai edes "Kaurapuuro", jos sitä kautta teknisesti sinun tilillesi alkaa kertymään tuottoja, ne on veronalaista tuloa. Jos olet yrittäjä ja harjoitat näin liiketoimintaa, menee verotus eri tavalla, kuin yksityisen henkilön.

Virallinen rahankeräys AVIn lupineen on täysin eri asia.

groovyb [16.08.2013 23:12:00]

#

Soita vaan, jos aggressiivisesti kerjää. se on lailla kielletty (Kuten muukin häiritsevä toiminta). Kyllä nuo vauvanheiluttelijamannet aina mäkeen on ajettu kun poliisit on vaan paikalle sattuneet sopivasti. Kerjääminen on myös joissain julkisissa paikoissa kielletty ilman erilliskylttiä kerjuukiellosta (tätä koski myös tuo edellinen postaus), mutta etköhän sinä tämän tiennyt jo ilman että minun tästä asiasta pitää edes mainita.

Mutta eiköhän tuo totaalikieltokin järjestyslakiin saada jossain vaiheessa.

Grez [16.08.2013 23:29:37]

#

No mä oon kyllä ihan vilipittömästi olin kuvitellut että poliisi ei aja pois noita kerjääjiä jotka esim. jossain istuskelevat kippo kädessä ilman että aiheuttavat suurempaa häiriötä.

Miksi ne sitten pohtii eduskuntatasolla asti kerjäämisen kieltämistä jos se kerran on JO kielletty?

XYZ [16.08.2013 23:58:06]

#

Kerjääminen ei taida olla kiellettyä. Se, ettei ilmoita tuloista ja maksa veroja on kiellettyä.Edit ennen lähetystä:

http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2010/01/lahjoita.html

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rahanker%C3%A4ys

The Alchemist [17.08.2013 00:34:22]

#

Turso kirjoitti:

Arvoisa puistokemisti. Ole hyvä ja tarkista faktat, ennenkuin alat louskuttamaan scheissea. Tai no, ihan sama, tänne sitä tuntuu mahtuvan :)

Lässyn lässyn läälää. Ei sulla muutakaan sanomista tuntunut olevan. Faktaa on se, että ongelmia voi tulla tai sitten voi olla tulematta.

kpzpt [20.09.2013 14:17:44]

#

Sivuston peleistä,

Minä päätän tämän ketjuni tässä viestissä, olen jo monta kertaa miettinyt, myös täällä foorumilla kirjaten, että oli varmaan virhe ottaa koko sivustolleni iso ketju, on parempi varmaankin että laitan sitten ajan kanssa, näille kevyt peleille oman ketjun jokaiselle, saavat sitten laskeutua listalla.

Eli, en enää pidä tätä samaa ketjua täällä putkassa, joka pomppisi listalla.

--

Jatkosta hieman, minä mietin että tämä nykyinen asiakasohjelma v4.00 on jo ihan vakaa ja varma, ja toimii varmaan kaikilla jotka testaavat pelata, AOv4.00 on tosi kevyt, en osaa keksiä ongelma kohtia juuri nyt, mutta olen toki yhä vain harrastelija.

Tämä AOv4.00 on ilman näytönohjain kiihdytystä ja resoluutiolla 700x400, bufferin voi toki piirtää x2 pikseleillä, eli tuplabufferi 700x400 on ruudulla 1400x800.

Minä aion käyttää enin osin pelejä tätä int[] bufferia, johonka olen siirtänyt tuplabufferin pikselit, eli näytönohjain vain piirtää yhtä 700x400 pikseliä tuplabufferia applet-canvas-bufferstrategy(1) pinnalle, cpu sitten on yhä minimi sleepillä.

Mietin lisänä kyllä näihin 1 fps peleihin sitten vielä vapaaehtoisen hi-res moodin, eli isoilla näytöillä voisi resoluutio sitten esim. shakissa, jätkänshakissa, reversissä, jne.. olla myös tuo 1400x800 eikä vain 700x400.

Mutta, tämä loppuvuosi olen vain ihan muutaman lähi tuttavan kanssa sivustoillani, annan heidän toki kutsua ystäviä jos haluavat, toivon jotain 25-50 testaajaa näin, laitan nämä peruspelit, varmaankin jo nyt ihan tässä kuussa ekat, eli aloitan jätkänshakilla ja reversillä ja tammella ja pelaan sitten tuttavien kanssa vain.

Ensi vuonna sitten alkuvuodesta jos kaikilla testit toimii ihan hyvin, niin, katson sitten jos tulen tänne putkaan ja lautapeliseuraan foorumeille, kevyt open java peleilläni.

Mutta, lupaan että, ainakin videoita laitan nyt sitten ensi alkuvuodesta, taikka ennen joulua jos kaikki menee ihan tosi hyvin.

---

Tässä vielä linkki sivustoille - http://www.lautapelisivusto.com

Hurjasti kiitos kaikille sivustoani seuranneille ja käyneille.

T : Jari Särö, "itsenäinen open java harrastelija"

kpzpt [03.08.2014 05:12:59]

#

Mod. yhdisti samaa projektia käsittelevän uuden aiheen otsikolla AOv4.00+, Ja ekat pelit linjalle.

Hei,

Tämä on minun sivustoni rakentelua yhä - http://www.lautapelisivusto.fi

Minulla on melkoisia muutoksia ollut viime talven jälkeen, kun jäin kehittämään tätä nyt linjalla olevaa AOv4.00+ versiota.

Suurin muutos on varmaankin tämä uusi hieno halpis kotistudio nyt keväällä, jonka olen rakentanut ja ottanut käyttöön, tämä on kulmapöytä, 225cm x 150cm, ja siinä sitten on kaksi tietokonetta, yksi windows ja yksi linux, ja näitä voi käyttää yhdellä näytöllä, näppäimistöllä ja hiirellä, esittelen työtilaani sitten myöhemmin lisää omalla foorumillani lautapelisivustolla.

Myös kaikki minun domain päätteet, muuttuvat .fi päätteelle.

Lisänä minulla on nyt sitten yksi päädomain, jonka sisään rakennan kaikki tulevat domainit.

Nämä tulevat domainit sitten tulevat sisältämään, minun "indie" lauta- ja videopeli projekteja, joista osa tulee varmaankin olemaan osittain pienimuotoista kaupallista, jonkinlaisella omalla kotimaan lisenssillä, eli pelaaminen sallittua vain suomessa, näin ainakin alkuun, olen harrastelija en ammattilainen, ja toivon myös muita harrastelijoita jotka ylläpitävät vain kotimaan lisenssiä, se on aika iso porras mennä ulkomaille.

Olen vain vaan tehdas/varasto/kaupan alan työntekijä ja harrastan netti lautapelien suunnitteluja.

---

Minulla on nyt tällä hetkellä valmisteilla seuraavat "klassikko" laudat -

Jätkänshakki.
Reversi.
Tammi.
Shakki.
Marsalkkashakki.
Mylly.

Nämä ovat ainakin tänä vuonna ainoat peruslautapelit joita laitan esittelyyn, siirryn sitten näitten jälkeen johonkin ihan omaan sotalautapeliin.

Minä myöskin tulen pitämään aika matalaa profiilia, täällä ohjelmointiputkassa, en ole oikea ohjelmoija, jotenka aion varmaankin esittää näitä pelejäni vain viikonloppu viestein ja tilanne katsauksin, jos jotakin tärkeää on niin, sitten voin vähän jutella, mutta, en tule olemaan aktiivisti keskusteluissa, olen jo 44 vuotinen.


Kiitos,

Jari Särö, "Itsenäinen open java lautapelejä harrastelija"

--

Eki++ [03.08.2014 10:58:26]

#

kpzpt kirjoitti:

Tämä on minun sivustoni rakentelua yhä

kpzpt kirjoitti:

Nämä tulevat domainit sitten tulevat sisältämään, minun "indie" lauta- ja videopeli projekteja, joista osa tulee varmaankin olemaan osittain pienimuotoista kaupallista, jonkinlaisella omalla kotimaan lisenssillä, eli pelaaminen sallittua vain suomessa, näin ainakin alkuun, olen harrastelija en ammattilainen, ja toivon myös muita harrastelijoita jotka ylläpitävät vain kotimaan lisenssiä, se on aika iso porras mennä ulkomaille.

kpzpt kirjoitti:

Minä myöskin tulen pitämään aika matalaa profiilia, täällä ohjelmointiputkassa, en ole oikea ohjelmoija, jotenka aion varmaankin esittää näitä pelejäni vain viikonloppu viestein ja tilanne katsauksin, jos jotakin tärkeää on niin, sitten voin vähän jutella, mutta, en tule olemaan aktiivisti keskusteluissa, olen jo 44 vuotinen.

Kirjoitusasuun kannattaa panostaa. Ihan oikeesti. Ei millään pahalla.

kpzpt [03.08.2014 11:02:15]

#

Kirjoitusasu,

Suomenkieli on jo jakautuna, ainakin kolmeen osaan, kun ei eri murteita lasketa.

1)
Virallinen kirjoitus kieli, koulukirjojen mukaan.

2)
Selkokieli, selkeästi kirjaten.

3)
ja sitten tämä kun kirjoitetaan vähän mitenkä sillä hetkellä kokee mukavaksi kirjoittaa, tämä on varmaankin se yleisin netti kieli, ja sopii minulle varsin hyvin, koska minulla ei ole korkeita arvosanoja suomenkielistä.

;)

Grez [03.08.2014 11:47:14]

#

kpzpt kirjoitti:

Toivon myös muita harrastelijoita jotka ylläpitävät vain kotimaan lisenssiä

Mahdatkohan löytää ainuttakaan :D

kpzpt kirjoitti:

se on aika iso porras mennä ulkomaille.

Jos jotain laitat nettiin olet jo ulkomailla. Aika matala kynnys minun mielestäni. Toki sisällön tuottaminen pelkästään suomen kielellä voi rajata tehokkaasti (ainakin tehokkaammin kuin mikään lisenssi :D) käyttäjät pelkästään suomea osaaviin.

Nuo suomen kielen jakautumisen luokittelut taisit vetää hihasta.

Yleisin nettikieli on varmaankin puhekielen tyylinen tapa kirjoittaa. Toki tämä tapa myös sisältää sen että kielioppisääntöjä ei niin noudateta. Silti tapasi käyttää pisteen asemesta pilkkua, muodostaen kappaleen pituisia virkkeitä, on hieman erikoinen :D

-tossu- [03.08.2014 20:02:57]

#

Jaahas, toinen tuotantokausi alkaa. Pitääkin hakea popparit.

kpzpt: Ajattelitko jatkaa vanhalla linjalla vai oletko suunnitellut tälle vuodelle uudet trollauskeinot?

kpzpt [03.08.2014 20:41:09]

#

trollauskeinoja,

kpzpt, aikoo tässä vanhoilla päivilläänsä yrittää hieman olla julkkis, ainakin suomessa, on suunnitelmaa myös vähän lähialueille, mutta, ainakin ihan näin alkuun vain suomi lisenssi sivustoilleni, aion olla täällä netissä, lautapeliseura ja ohjelmointiputka foorumeilla.

Minulla on unelmissa että voisin olla yksi merkittävistä sotalautapeli harrastelija suunnittelijoista joita pohjoismaissa onkaan.

Aion rakentaa sivustoni, erillaisille sotalautapeleille, joita olen alustavasti suunnitellut vuosista 1987+.

Minulla on tällä hetkellä rakenteilla nämä peruslaudat, 6 kappaletta, jätkänshakki, reversi, tammi, shakki, marsalkkashakki ja vielä mylly.

Mutta näitten jälkeen sitten alan julkaisemaan sotapelejäni.

Minulla on peruspelien jälkeen mietteissä joku tämän hetken foorumini listan peleistä, taikka sitten sotapeli suomen sisällissodasta taikka sitten ihan koko tyyneinvaltamerten 1941-1945 käsittävä lautapeli amerikan ja japanin välisestä konfliktista.

Minulla on uusi työtila projektilleni, olen rakentanut kulmanurkkauksen jossa on kulmapöytä ja piirrän grafiikkaa nyt jo nykyään ihan aktiivisti, minulla on erillaisten nurmikoitten harjoittelut tällä hetkellä kesken myös merien ja järvien pinta tekstuureja valmistuu.

:)

Tässä on kuvaa kotistudiosta/työtilastani : http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/kotistudio_kuva_001p.png

Lautapelisivusto rakentuu linux tietokoneessa, ja minun pahvilautapelit windows tietokoneessa, minulla on kaksi tietokonetta tuossa pöydän jalkojen ilmavissa kaapeissa.

---

Lebe80 [04.08.2014 10:51:30]

#

Ei vittu! Taasko tää paska alkaa!?

p99o [04.08.2014 12:02:48]

#

Ulkona on kaunis ja lämmin ilma

qeijo [04.08.2014 12:17:42]

#

Minulla on kissapaita ja keltainen hattu.

Quirzo [04.08.2014 16:30:46]

#

Tuli käytyä tuolla sivustolla, onpas hirveät hiirikuvakkeet käytössä :(

EDIT: Kokeilin tuota AsiakasOhjelma v.12352354234234 -applettia, miksi en voi suurentaa selaimen ikkunaa, kun AsiakasOhjelma v.12352354234234 on käynnissä?

Eki++ [04.08.2014 17:44:08]

#

Mä sanoin tästä jo. Ihan sama että

kpzpt kirjoitti:

ei ole korkeita arvosanoja suomenkielistä.

niin silti. Oikeesti. Mä en käy tuolla sivulla uudestaan ennen kuin se on käännetty suomeksi. Kävijöitä ei finglishin ja vongerruksen sekoituksella saa.

http://fpaste.dy.fi/REF/disp

lainaus:

Hei, lautapelisivusto on nyt kesäkuussa 2014 laittana ekat pelit, jätkänshakki, reversi ja tammi, niin, koko ajan linjalle pelattavaksi, nämä pelit ovat vielä tänään yhdellä päätteellä vain, alkusyksystä laitan linjat ja tallenne pelit.

http://www.kotus.fi/index.phtml?s=4396

PS. Älä suutu, jos kuulostan vihamieliseltä/ärsyttävältä/hyökkäävältä tms. On ollut vähän huono päivä :)

kpzpt [04.08.2014 20:00:13]

#

Heh,

Kiitos linkeistä, yritän jotain oppia kun on vapaata aikaa runsaasti.

Olen myös tämänkin jo kertonut, mutta, lukion äidinkieli ja ruotsi alle 6.0, ja lukion matikka 9.8 ja fysiikka 9.0, tälläisiäkin henkilöitä on, ( englanti vielä 9.0, että ei ihan kokonaan kieli lahjaton ) ;)

---

kllp [04.08.2014 22:02:39]

#

Kyllähän tuosta sivuston suomesta nyt ihan hyvin saa selvää kuitenkin...

Oskuz [05.08.2014 22:53:24]

#

Oletko muuten harkinnu Go:n lisaamista? Vois olla ihan kiva lisa.
Ps. anteeksi hoono soomi

kpzpt [06.08.2014 14:07:19]

#

Go,

Minä laitan vain 6 peruslautapeliä, ja, loput lautapelit ovat varmaankin minun oma suunnittelemiani.

Tämä että minulla on näin iso domain "www.lautapelisivusto.fi", niin, se on ideoitu kannustamaan muita harrastelijoita, ja myös olemaan vähän syrjää ja sivustoa, kun aapelin kaltaisia isompia kaupallisia lautapelisivuja tulee nettiin.

--

FINDarkside [06.08.2014 14:34:19]

#

En kyllä ymmärrä että miks yrität tossa jotenkin simuloida sitä että käyttäjällä ois hidas netti, tai että toi sivu oikeasti latais jotain. Tuskin se kenenkään mielestä tuo mitään lisää sivustoon, lähinnä vaan ärsyttää ja kaikki varmaan menee seuraavalla kerralla heti etusivulle jos aikoo uudestaan tuolla käydä.

kpzpt [06.08.2014 15:54:27]

#

Hidas lataus,

Tuon alkuanimaation voi ohittaa hiiri klikillä, minä myöhemmin laitan siihen esikuvia peleistäni, tämän alku "lataus" vaiheen voi aina kuitenkin ohittaa hiiri klikillä.

Jos tarkoitat taas, AsiakasOhjelman alkua, niin, asiakasohjelma käynnistyessään kyllä lataa grafiikkaa, AOv4.00+ lataa, tausta teksturet, ja kaikki logot, ja alkuintro teksti bitmapit, sen lisänä ladataan myös vielä ääni efektejä, AsiakasOhjelma lataa käynnistyessään, kun odota hetki, lukee ruudulla, noin vähän vajaa 30 eri kuvaa ja ääni efektiä, ja kun pelejä julkaistuu lisää, niin, latausmäärät sitten taas lisääntyvät myös.

--

runeberg [06.08.2014 16:41:48]

#

Toivottavasti et ole rajoittanut kenenkään latausnopeutta siltä varalta ettei verkkopiuhat tai mokkulat kärähdä keneltäkään, kuten teit fps:n kanssa? Tuntuu meinaan, että on tolkuttoman hidas esittämiisi latausmääriin verrattuna.

kpzpt [07.08.2014 03:18:38]

#

Latausnopeuksista,

Minulla on tietenkin tämä cpu minimisleep 40% pelilatauksissa, ja tämän lisänä on framerate 2 fps, ja näitä frameja joita ladataan pelilatauksien aikana on 11 kappaletta, eli pelilataus kestää aina vähintään 5.5 sekunttia, pelaaminen ei ole niin mieluisaa kun lataus on liian nopeata, tulee hätäisen siirtelyn tarvetta, jotenka olen laittanut tämän pelilatauksen ja käynnistyksen 5.5 sekunttia ainakin kestämään.

Alkulatauksissa kun AOv4.00+ käynnistää itsensä, on ainoastaan minimisleep 40%, aloituslatauksissa ei ole muita hidasteita.

--

kpzpt [11.08.2014 19:01:39]

#

Ääniefektejä,

Minulla on Java sourcedataline testeissä.

Tässä on kaikenlaista miettimistä ollut myös musiikin lisäämiseen AOv4.00+ taustalle.

Minulla ei sen kummempia kokemuksia ole musiikin taikka ääniefektien rakentamisesta.

Mutta, mietin sellaista kevyttä, ta daa - ta ta - ta daa - daa daa - ta ta - daa daa, tyylin musiikkia.

Sellaista mitä MSX ja C64 koneissa oli silloin 80 luvulla alkaen, mutta en niin, hienoa osaa.

Kuinka monta erillaista ääni efektiä, minä tarvitsen jotta voin tehdä yksinkertaisen ta daa daa ta daa daa rallin AsiakasOhjelmien alkumenuihin ja muuhunkin.

Minä mietin että minä nämä ääniefektit piirtäisin inkscapella, en tarkkaan vielä tiedä mitenkä sellainen toimisi ?

Eli, tekisin jonkin 200 px korkean ja 1000 px leveän, graafisen kuvan jonnekka piirrän aina yhden ääniefektin tai musiikki tonen, nämä tone musiikithan ja myös efektit ovat sini käyriä ja sahalaitoja ja porraslevyjä, kun näitä graafisia kuvia sitten on valmiina, niin, sitten soitan näitä graafisia kuvia sourcedatalinessä ? :D

Kuka osaa sourcedatalineä ? ja ääni efektejä ja kevyt tone musiikkia, onko ammattilaisissa joku testaillut tälläistä joskus ?

--

vesikuusi [12.08.2014 12:58:46]

#

kpzpt kirjoitti:

Minä mietin että minä nämä ääniefektit piirtäisin inkscapella, en tarkkaan vielä tiedä mitenkä sellainen toimisi ?

Piirtelyä,

Piirrä Gimpillä, tulee parempi laatuista, äänen laatua

qwerty12302 [14.08.2014 21:11:45]

#

Tota noin... Inkscapella on kyllä vähän vaikea "piirtää ääniä", sillähän piirretään SVG-kuvia. Netistä löytyy kyllä paljon näitä "äänenpiirtosovelluksia", piirrä niillä. Remember, Google will be with you. Always.

lautapelisivusto.fi kirjoitti:

This site is build and created, and it is set, only to be loaded and played on finnish net, so it is against the site license, to load or play site atin any other country than finland, this is same as loading or playing site under any other law than finnish law, this may change later, but it is ana set rule now.

Mites ajattelit valvoa sivun käyttöä? Kun laitat jotain nettiin, se on sitten saatavilla kaikkialla Guatemalasta Pohjois-Koreaan. Ja se on kuitenkin laillista käyttää mitä tahansa sivua missä tahansa, lain sallimissa puitteissa, eikä mikään laki nyt kiellä tämän sivun käyttöä ulkomailla.

Lihavoin tekstistä pahimmat kirjoitusvirheet, kannataa oikesti panostaa, kirjoittamisseen.

kpzpt [15.08.2014 02:23:15]

#

Valvontaa,

Sivustolla on lisenssi jonka tarkoitus on vapauttaa minut eri tilanteista.

Minulla on ikäraja, laitteiston minimi vaatimukset, ja lisenssi, jossa mm. tämä että sivuston käyttö on rajattu suomen valtion alueelle ja suomen lain alle.

Näitten noudattamatta jättäminen on lisenssi rikkomista, jotenka kaikki sivuston käyttö on ilman minun lupaani, näin ollen.

Valitettavasti? en tietenkään kykene oikeastaan mitenkään valvomaan, että erillaiset ihmiset, käyttävät sivustoa oikein.

Mutta, näitten kolmen kohdan tarkoitus ei ole absoluuttisesti valvoa sivuston kävijöitä, niitten tarkoitus on vapauttaa minun vastuuni eri tilanteista, mihinkä sivustoa ylläpitävänä voin joutuakkaan.

--

Lisänä jo tämä jo vanha aihe, minun kielioppini ovat lähes olematonta, lukio kieliopit ovat alle 6.0, lukio matikka on 9.8 ja fysiikka 9.0.

:)

--

groovyb [15.08.2014 21:54:31]

#

Puhutko samalla tavalla kuin kirjoitat?
Kokeileppa joskus lukea noita tekstejäsi vaikka ääneen ja huomioi nuo pilkkusi.

kpzpt [16.08.2014 03:51:17]

#

Uusi peli linjoille,

Hei, tässä on tämä viikonlopun tilanne päivittely lautapelisivustolta.

Minulla on uusi peli linjoilla, laitoin, "tammi 10x8" pelin linjalle, lisänä on grafiikan päivittelyjä ollut runsaasti, minulla on nyt (2) kaksi eri grafiikka pakkia käyttöön, toinen on koko puu lauta ja toinen on tämä tämän viikon harrastelun tulos, puu ja kangas lauta.

Minulla on ollut kaikkea grafiikan säätelyä paljon, olen myös tehnyt jo tulevien sotapelien grafiikoita, rakensin maastotekstureita, sotalautapeleihini.

Laitan tähän muutaman maasto teksturen joita sitten sivustollani sotapeleissäni tulee olemaan -

Teksture 0000 - http://www.bittipankki000.com/kuvat/lautapelisivusto_001/oma_0000_vesi.png - Tämä on meri ja järvi teksture.
Teksture 0002 - http://www.bittipankki000.com/kuvat/lautapelisivusto_001/oma_0002_metsa.png - Tämä on metsä teksture.

Nämä ovat nyt sitten näitä ekoja tekstureita, joita olen väsännyt sotapeleihini, parannan vielä laatua sitten julkaisuihin.

Sivustolla on nyt AsiakasOhjelma v4.07, ja laitan varmaankin sitten viimeinkin ensi viikon aikana shakin ja marsalkkashakin, mietin myös shakki peliä, nimeltä "kuninkaallinen kaarti", tämä on 10x8 lauta, jossa on sotilaat, kuninkaalliset, tornit ja sitten 6 ritaria/hevosta.

Ensi viikonloppuna sitten taas lisää, lautapelisivustolta, varmaankin jo viimeinkin shakin ja marsalkkashakin muodossa :)

--

qwerty12302 [20.08.2014 14:43:04]

#

kpzpt kirjoitti:

Minä mietin että minä nämä ääniefektit piirtäisin inkscapella, en tarkkaan vielä tiedä mitenkä sellainen toimisi ?

Näistä ääniefekteistä vielä: Inkscape ei ole tarkoitettu äänten vaan SVG-kuvien piirtämiseen. Etsi vaikka Googlella hyviä äänieditoreja

Grez [20.08.2014 14:56:59]

#

kpzpt kirjoitti:

Nämä ovat nyt sitten näitä ekoja tekstureita, joita olen väsännyt sotapeleihini

Tekstinkäsittelyohjelmia?

Tekstuuri (pintarakenne) kirjoitetaan kahdella u:lla.

kpzpt [20.08.2014 16:15:43]

#

SVG,

Käytän inkscapea ääni efekti kuvien piirtämiseen, koska svg rakentaminen on niin nopeaa ja kaikki eri pinnat ja kaaret ja kolmiot valmistuvat nopeasti.

Myös inkscape tarjoaa mahdollisuuden sitten tallentaa tätä svg kuvaa .png muotoon.

Tallennan jotain 1000x200 px kokoisen .png kuvan.

Siirrän .png kuvan gimp ohjelmaan jossa teen siintä kaksi värisen + läpinäkyvyys.

Ja sitten vain lataan 2 värisen .png fileen java ohjelmaan ja syötän bufferedimagen johonka olen ladannut kuvan, niin, efekti luokkiini.

Minä mietin että ainakin noin 50 erillaista nuottia ja kilinää, ja helinää ja triiiumppia laitan ja kaikkea kivaa mitä sitten keksin kun piirrän ääniefektejä ja nuotteja.

Minä mietin silti ihan kevyt musaa AO taustalle, 80 luvun tyylin.

Mutta en ole vielä testanna mitenkä tuo sourcedataline sitten toimii omassa threadissani, päällekkäisten efektien soittaminen on minulle uusi asia.

Javan kanssa minun soundit ovat olleet clippejä tähän asti, mutta, nyt sitten jokin 100k datapötkö jota alan looppina soittamaan ja soiton aikana editoimaan uusilla efekteillä ja nuoteilla.

Pitäisi olla ihan simppeli juttu, mutta, en ole vielä testannut, rakentelin tuossa shakki pelejäni juuri alkuviikolla.

---

vesikuusi [20.08.2014 19:52:45]

#

http://thepoliticalcarnival.net/wp-content/uploads/2012/08/head-explode.gif

Grez [20.08.2014 20:00:14]

#

Tää kaveri on kyllä oikeesti nero.

Lebe80 [21.08.2014 20:09:00]

#

Tuijotin viisi minuuttia hiljaa tuota viimeisintä ideaa.

En keksinyt muuta kommentoitavaa, joten kirjoitin tämän viestin.

Pietu1998 [21.08.2014 23:28:31]

#

Onnistuin sitten, herättämään puoli taloa lukiessani tätä äänten, piirtelyä, Inkscapella.

Itse teen äänet, sovelluksiini kirjoittamalla Wordilla, haluamani äänet (esim. piip, bäng) ja toistamalla, tämän tiedoston, suoraan SourceDataLineen, paremmat tulokset saa tosin, pakkaamalla tiedostot ensin, zipeiksi.

vesikuusi [22.08.2014 08:17:15]

#

Pietu1998 kirjoitti:

Itse teen äänet, sovelluksiini kirjoittamalla Wordilla, haluamani äänet (esim. piip, bäng) ja toistamalla, tämän tiedoston, suoraan SourceDataLineen

Kun kirjoitat, ääni efektit, Retina-näytöllä, saat ne paljon terävempinä.

Okei alkaakohan mennä vähän pitälle tämä.

RQ [22.08.2014 08:33:42]

#

Muista rajoittaa, ääniefektien FPS, taikka käyttäjien kaiuttimet, saattavat hajota.

Samalla kannattaa varmaan käydä tutkituttamassa tuo synestesia.

Oskuz [22.08.2014 08:46:03]

#

Mikä Inkscape, Mikä Gimp?
Paintilla ne pitää piirtää, oli sitten 3D sotapelin grafiikka tai sun taustamusiikki..

Edit. Ihan mielenkiinosta miltähän ne maa ja meri tekstuurit kuulostaa?

p99o [22.08.2014 13:24:24]

#

Paljonko lautapelisivusto tuottaa rahaa vuodessa?

qwerty12302 [23.08.2014 14:34:06]

#

Pietu1998 kirjoitti:

Itse teen äänet, sovelluksiini kirjoittamalla Wordilla, haluamani äänet (esim. piip, bäng) ja toistamalla, tämän tiedoston, suoraan SourceDataLineen, paremmat tulokset saa tosin, pakkaamalla tiedostot ensin, zipeiksi.

Note pädillä eli Muistiolla saat paljon terävämpää ääntä, wörd tunkee tiedostoihin, ylimääräistä moskaa.

piip kräsh bum bum piip kräsh bum bum tammnn

kpzpt [23.08.2014 17:32:31]

#

Hei,

Viikonlopun katsaus tässä, lautapelisivustolla on ollut hiljaista, olen shakkinappien tai lähinnä lautojen grafiikoita, testaillut erillaisilla sävyillä, ja jatkan sitten ensi viikolla samalla aiheella.

Minä varmaankin nyt huomenna taikka maanantaina laitan shakki siirtojen tarkistukset, minulla on sitten jo aika monta peliä linjoilla.

Myöskin PalvelinOhjelma v2.00 kehittelyt aloitan piakkoin, aion laittaa nämä peruspelit, niin, linja ja tallenne kuntoon, eli live pelaaminen ja 15 tallennetta jokaiseen vuoro peliin jokaiselle pelaajalle.

Myöskin on ollut se iän ikuinen luolalentelyni testeissä ja olen laittana sille sivunkin - http://www.luolalentelijät.fi

Tuo luolalentely kehittely alkaa, kun minulla on nämä perus lautapelit ja sitten yksi taikka muutama sotalautapeli linjalla, eli arvioisin tuossa tammi- maaliskuussa.

Mutta, kirjoitan nämä shakki siirrot nyt huomenna valmiiksi, ne ovat tässä vielä vähän kesken, ja kytken ne sitten shakki peleihini, kun shakki tarkistukset ovat valmiina, niin, minulla on sitten 7 lautapeliä yhdelle päätteelle pelattavana, tämä on jo aika monta :D.

---

qwerty12302 [23.08.2014 19:35:37]

#

lautapelisivusto.fi kirjoitti:

Pelaamisen vaatimukset on kirjattu olettaen että käytössä ei ole erikoisia tehosteita taikka taustaohjelmia.
Tämän minun lautapelisivuston lataamiset ja pelaamiset ja selaamiset vaativat että on ainakin 14 - 99+ vuotinen, myös lautapelisivuston lisenssi täytyy olla hyväksytty, minä myöhemmin liitän yksinkertaisen nopean lisenssin itse AsiakasOhjelmaan, tämä nykyinen www sivullani oleva lisenssi on vähän turhan monimutkainen ja pitkä lukea.

Ai että nytkö on ikärajatkin? Itsehän olen kaksitoista, enkä näe noilla sivuilla mitään minulle sopimatonta.

FINDarkside [23.08.2014 23:46:21]

#

qwerty12302 kirjoitti:

Ai että nytkö on ikärajatkin? Itsehän olen kaksitoista, enkä näe noilla sivuilla mitään minulle sopimatonta.

Mutta eihän se olekaan alaikäisten tehtävä päättää ikärajoista, kun ne ovat aina sitä mieltä että "sopii mulle" jos oma ikä ei ikärajaan yllä.
Kaikkihan tietää että shakki on väkivaltainen taistelupeli, tiedä minkälaista vahinkoa se voisi aiheuttaa jollekin jos tuota ikärajaa ei olisi.

Grez [24.08.2014 00:12:57]

#

Ikärajoista tuli mieleen että jos alat joskus ansaita sivuilla, niin muista rekisteröityä KAVIin tarjoajaksi. https://kavi.fi/sites/default/files/documents/ohje_peleja_tarjoavalle.pdf

Sinänsähän näille peleille ei ilmeisesti tarvitse hyväksytyn luokittelijan* määrittämää ikärajaluokitusta, koska pelejä "pidetään saatavilla mini-/selainpelejä tarjoavassa palvelussa."

*"KAVI ylläpitää ja kehittää verkkopohjaista kuvaohjelmien (myös pelien) luokittelujärjestelmää, mutta kuvaohjelmien luokittelun tekevät pääosin itsenäiset ja riippumattomat kuvaohjelmaluokittelijat. KAVI kouluttaa kuvaohjelmaluokittelijat ja valvoo heidän toimintaansa. KAVI pitää yllä luetteloa hyväksytyistä kuvaohjelmaluokittelijoista."

Tuosta 14 alarajasta voisin päätellä että nämä on jostain omasta hihasta ravistetut kriteerit, koska yleisesti käytössä olevissa kriteereissä rajat ovat 7, 12, 16 ja 18. http://www.ikarajat.fi/kriteerit.pdf

kpzpt [24.08.2014 22:47:21]

#

Linkkejä,

Kiitos linkeistä, minulla on tämä vuosi ainakin, vielä testiä, eli, en virallisesti ylläpidä palvelua, minä vain näytän mitä olen testaillut ja säädellyt.

Minulla on individual lisenssi ranskalaisessa palvelimessa, minulla ei ole virallista palvelua, individual lisenssi tarkoittaa että voin näyttää mitä olen rakentanut, ilman että olen palvelu.

Mutta kiitos linkeistä, minä aion ylläpitää tämän AOv4.00+, ainakin näitten ekojen pelien kohdalla vain ihan ilmaispeleinä, harjoittelen palvelimen ylläpitoa ja ohjelmien käyttöä ja peli rakentelua, minä jos todella tahdon lähteä kaupalliseen, niin, sitten rakennan AOv5.00+ eli kaikki alusta, mutta, alan olla jo aika nopea koodaamaan ja piirtämään, minulla esim. tämä AOv4.00+ runko kestää arviolta enää jotakin 8h koodata, on jo java aika tuttua.

Minä ensi vuonna mietin pienimuotois toimena, luolalentelijöitä, 300€ - 500€ kk tulot maksimi, koska pienimuotois toiminnassa on tulorajat.

Mutta, en ensi vuonnakaan aio yrittää kaupallista täysin.

Täytyy jutella viestintäviraston, verottajan ja jonkun halvan juristin kanssa, talvella viimeistään tämä luolalentelijät ja ensi vuosi.

Minullahan ei ole koulutusta peli suunnittelijana taikka yrittäjänä.

Edit.
Ikärajani ovat sen mukaan mitä haluan että nuoren ikä sitten riittää ymmärtämään divisioonia, rykmenttejä, kommunismia, fasismia, natseja, kolonisaatioita, imperialismia jne.. eri hirmuhallintoa ja niitten järjestämiä divisioona leikkejä.

--

p99o [25.08.2014 13:45:48]

#

Eikö olisi kivempaa tehdä vaikka Facebookiin jokin 1 hyvä peli?

qwerty12302 [29.08.2014 16:52:54]

#

Voisit tuolta lautapelisivustolta poistaa nuo hirvittävät hiirikuvakkeet, kun tavallisellakin kursorilla pitäisi pärjätä.

kpzpt [29.08.2014 18:42:47]

#

Shakkia,

Öh, minulla on tässä ollut idea laittaa nämä shakkipelit, linjalle, nyt ihan juuri nyt.

Mutta, tämä shakki taitaa olla vähän venäläinen peli, minulla vain, että, mietin että josko lykkään tässä muutamia viikkoja tätä shakin laittamista, ajankohta ei ole nyt ihan kiva.

Lautapelisivusto ei avaa shakki pelejään, samoilla viikoilla kun ukraina kriisi on kärjistyny.

Täytyy varmaan tälläisiäkin ajatella, kun esittelee pelejäänsä.

Minä käytän tässä pari, kolme, neljä viikkoa, sotapelien grafiikoitten rakenteluun, laitan shakin vaikka lokakuussa, se on sopivasti vähän likaisemmalle tilanteelle sopivaa. :)

En ota sivustolle puheen aihetta, että avasin shakki pelit ukrainan kriisin kanssa samaan aikaan.

Pidän hauskaa muitten pelieni kanssa muutamat viikot, lokakuussa sitten shakkia, jätkänshakki, reversi ja kaksi tammea ovat kyllä linjoilla pelattavaksi jos tahtoo lautapelejä pelata. :)

http://www.lautapelisivusto.fi

--

Quirzo [29.08.2014 21:15:56]

#

Ootko sä oikeasti tosissasi? Et laita SHAKKIPELIÄ sivuillesi Ukrainan kriisin takia?

Voi, luoja eihän, tässä ole, mitään järkeä.

PS: Mielestäni joku ulkomaalainen osui aika hyvin arvostellessasi sivustoasi:

http://www.java-gaming.org/index.php?topic=23953.0:

I hope no one ever find that site or they just think that java is too slow for simple board games.

Grez [29.08.2014 21:33:33]

#

Quirzo kirjoitti:

Ootko sä oikeasti tosissasi?

No hei mitä luulisit. Ei tässä nyt enää pitkään aikaan ole ollut epäilyille mitään sijaa :D

Quirzo [29.08.2014 21:35:46]

#

Grez kirjoitti:

Quirzo kirjoitti:

Ootko sä oikeasti tosissasi?

No hei mitä luulisit. Ei tässä nyt enää pitkään aikaan ole ollut epäilyille mitään sijaa :D

No totta puhut :D
Näen jo mielessäni Iltalehden otsikot "Suomalainen julkaisee shakkipelin keskellä ilmatilanloukkauksia - Venäjä valmistelee jo suurhyökkäystä vastaiskuna - KATSO KUVAT"

qwerty12302 [30.08.2014 12:59:02]

#

https://fi.wikipedia.org/wiki/Shakki#Historia:

Shakin alkuperä on lautapelien historian kiistanalaisimpia kysymyksiä. Monet maat, muiden muassa Egypti, Assyria, Kreikka ja Uzbekistan ovat väittäneet keksineensä ainakin shakin varhaisimman muodon. Yleisesti shakin kotimaana pidetään kuitenkin Intiaa tai Persiaa, mutta myös Kiinaa on esitetty shakin synnyinmaaksi, koska kiinalainen xiangqi muistuttaa hyvin paljon shakkia. Shakin edeltäjinä pidetään ainakin intialaista tšaturangaa ja persialaista shatranjia.

Ei mainita tuolla yhtään Venäjää, ja miten perustelet shakin venäläisyyden?

trollaava kpzpt-huijari [30.08.2014 13:05:37]

#

Venäläisyys,

Shakkiahan on kautta aikain pidetty, hyvin venäläisenä, ja sehän lasketaan myös sotapeliksi, kuten jo mainitsin.

Ukrainan kriisi jos nyt, laantuisi, niin ehkä laitan hieman shakkia.

Mod. huom: katala huijari!

Pessi [30.08.2014 13:41:46]

#

trollaava kpzpt-huijari kirjoitti:

Shakkiahan on kautta aikain pidetty, hyvin venäläisenä, ja sehän lasketaan myös sotapeliksi, kuten jo mainitsin.

Kuka muka, poislukien sinut kpzpt, pitää shakkia hyvin venäläisenä pelinä? Venäjästä ja shakista ei tule muuta mieleen kuin se että sieltä on tullut hyviä pelaajia kuten Garri Kasparov.

kpzрt kirjoitti:

Mutta, tämä shakki taitaa olla vähän venäläinen peli,

Vähän minusta nuo sinun mielipiteet muuttuu hyvin viestistä toiseen.

trollaava kpzpt-huijari kirjoitti:

Ukrainan kriisi jos nyt, laantuisi, niin ehkä laitan hieman shakkia.

Laitat linjoille shakin jossa on vain kuninkaat ja pelilaudastakin puuttuu mustat ruudut?

Mod. huom: merkitty katala huijari!

kpzpt [30.08.2014 13:44:36]

#

Marsalkkashakki,

Tuo minun marsalkkashakkini yleisasu muuttui, kun tuo ukraina kriisi alkoi.

Niin, laitan sitten marsalkkashakin sijaan kenties vain kenraalishakki taikka everstishakki.

Tuo marsalkkashakki vähän on liian suuri shakki peli suomen oloihin.

Tuo everstishakki olisi varmaankin mukavampi, taikka vähän isompana kenraalishakki.

--

kpzpt [01.09.2014 16:18:15]

#

Shakkia,

Hei, minä sitten tuon Marsalkkashakin olen vaihtana, tässä on nyt kolme shakkia tulossa linjoille, marsalkkanappi on vähän turhan voimakas toiminen laudalla, ja nyt kun on vähän kriisiä, niin otin pois.

Kolme shakkia linjoille -

Shakki 001 - Shakki, "Perinteinen 8x8".
Shakki 002 - Shakki, "Kenraalit 10x8". ( Tämä on se marsalkkashakki vanha. )
Shakki 003 - Shakki, "Kuninkaan kaarti 10x8". ( Tämä shakki painottaa, ritari/hevos ja sotilas nappeihin. )

Kirjoitan nämä siirtymis rutiinit, nyt lähipäivinä kokonaan, ovat vähän kesken vielä, ja uploadaan päivitystä linjoille, sitten lokakuuhun mennessä.

Mietin vielä, että, josko nuo kenraalinapit liikkuisivat, vain, kuten torni ja hevonen.

--

p99o [01.09.2014 21:43:55]

#

Ketään ei kiinnosta.

Pietu1998 [02.09.2014 07:40:13]

#

kzpzt kirjoitti:

tässä on nyt kolme shakkia tulossa linjoille

kzpzt kirjoitti:

Kirjoitan nämä siirtymis rutiinit, nyt lähipäivinä kokonaan, ovat vähän kesken vielä, ja uploadaan päivitystä linjoille, sitten lokakuuhun mennessä.

Aika hitaasti saat kirjoittaa jos kuukausi menee. Paitsi tietysti jos käytät editoria joka rajoittaa FPS:n kahteen ja siten lukee näppäimistöltä inputtia kahdesti sekunnissa.

kzpzt kirjoitti:

ja nyt kun on vähän kriisiä, niin otin pois

Hyvä idea, käynkin sulkemassa sivustoni jossa on punainen kuva ja sinisiä linkkejä valkoisella taustalla ettei vaan ole poliittisesti epäkorrekti.

qwerty12302 [03.09.2014 20:13:42]

#

Pistäisit nyt ne shakit takaisin linjoille, eihän se voi olla mitenkään poliittusesti epäkorrektia.

ps. Tämä oli muuten kestustelun 200000. viesti ;)

Lebe80 [04.09.2014 12:49:52]

#

qwerty12302 kirjoitti:

ps. Tämä oli muuten kestustelun 200000. viesti ;)

Meinasin jo kirjoittaa oman aiheen tästä. :D

Quirzo [04.09.2014 14:51:13]

#

Lebe80 kirjoitti:

qwerty12302 kirjoitti:

ps. Tämä oli muuten kestustelun 200000. viesti ;)

Meinasin jo kirjoittaa oman aiheen tästä. :D

No eiköhän tämä ole paras mahdollinen aihe :D

kpzpt [07.09.2014 07:20:01]

#

Shakki sääntöjä linjalle,

Hei, minulla on nämä pelit kehittelyissä yhä, minä jo ilmoitin että shakki pelit ovat sitten lokakuusta lähtein linjalla, ihan varmasti.

Minulla on tässä nyt sitten nämä valmiit shakki pelit, minä aion käyttää tämän loppu kuun sitten testi pelaajille, eli, jos kiinnostaa shakki, niin, minulla on kolme eri shakki peliä esittelyyn, shakki tekoäly voi sisältää muutamat bugit, oli vähän yö koodia, mutta, bugit korjataan heti kun havaitaan.

Ja nämä eivät kuitenkaan ole mitään virallisia julkaisuja, nämä ovat minun harraste pelejä, joita muille esittelen ja annan testaamiseen.

Kolme shakkia -

Shakki 001 - Shakki, "Perinteinen 8x8"
Shakki 002 - Shakki, "Kenraalit 10x8"
Shakki 003 - Shakki, "Kuninkaan kaarti 10x8"

Tuo kenraalit sisältää kenraali napin joka voi liikkua kuten torni taikka hevonen ja taas tämä kuninkaan kaarti painottaa sotilas ja ritari nappeihin.

Ne ovat sivustolla testiin, mutta, varmaankin testi palautteen mukaan pitää lopullisesti laittaa shakki nappien alku järjestykset, ja sitten tehdä lopullisesti valinta onko tuo shakki 002, niin, kenraali shakki vaiko marsalkkashakki.

http://www.lautapelisivusto.fi

Lautapelisivustolla on nyt seitsemän eri peliä pelattavaksi yhdelle päätteelle. :), tämä on jo aika monta, laitan linja ja tallenne pelit tämän ja ensi kuun aikana, mutta, ne on hyvä sitten jutella viranomaisten kanssa tarkemmin. :) tämä, jotta minulla on sitten hyvä ja turvallinen olla kun harrastelen netissä erillaisten ihmisten pelatessa sivustoani, erillaisilla tietokoneillaan.

--

kpzpt [07.09.2014 16:09:23]

#

Kuvasnappeja,

Minulla on teille muutamat kuvasnapit shakkipeleistäni -

Shakki, "Perinteinen 8x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_001.png
Shakki, "Kenraalit 10x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_002.png
Shakki, "Kuninkaan Kaarti 10x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_003.png

Väri kirkkaudet ja muutenkin rgb arvot ovat kenteis hieman liian kirkkaalla, lautapelit on varmaankin genre jota ei tarvi pelata ihan räikeimmillä väreillä.

Säätelen lautoja vielä hieman, lähinnä teen niistä haalean oloisia, jotta, ne sitten ovat lähes samankaltaisia jokaisella näytöllä, millä sitten pelaakaan. :)

Shakkipelejä voi bongata - http://www.lautapelisivusto.fi

--

Pietu1998 [08.09.2014 08:30:24]

#

kzpzt kirjoitti:

Ne ovat sivustolla testiin, mutta, varmaankin testi palautteen mukaan pitää lopullisesti laittaa shakki nappien alku järjestykset, ja sitten tehdä lopullisesti valinta onko tuo shakki 002, niin, kenraali shakki vaiko marsalkkashakki.

Tuliko mieleen laittaa molempia?

kzpzt kirjoitti:

Lautapelisivustolla on nyt seitsemän eri peliä pelattavaksi yhdelle päätteelle. :), tämä on jo aika monta

Seitsemän voi olla monta yhdelle pelaajalle, joka tietää mitä hakee, muttei varmasti ole paljoa valinnanvaraa sivustolle eksyvälle.

kzpzt kirjoitti:

Väri kirkkaudet ja muutenkin rgb arvot ovat kenteis hieman liian kirkkaalla, lautapelit on varmaankin genre jota ei tarvi pelata ihan räikeimmillä väreillä.

Säätelen lautoja vielä hieman, lähinnä teen niistä haalean oloisia, jotta, ne sitten ovat lähes samankaltaisia jokaisella näytöllä, millä sitten pelaakaan. :)

Sen ei tarvitse (eikä se kyllä sinun konsteillasi voikaan) näyttää samalta kaikilla näytöillä. Se näyttää aina erilaiselta riippuen näytöstä.

Haalistaminen ei tule auttamaan. Ja ainoa mielestäni liian räikeä asia on tuo kirkkaankeltainen copyright notice, jota kukaan tuskin tulee ottamaan tosissaan. Kuka nyt noita pelejä edes haluaisi kopioida itselleen (tai jakaa muille, mainehan siinä menisi)?

Jos itse klikkaisin linkkiä "sotapeli"sivustollesi lukisin lisenssit ym. vitsit loppuun, jättäisin foorumille viestin huonosta laadusta (pilkku säännöt, yhdys sanat).

Ja jos vielä sattuisin kokeilemaan itse pelejä häipyisin noin viidessätoista sekunnissa valikoiman ja naurettavan FPS:n takia.

Tai no, ehkä menisin virolaisen kirjaston ikivanhalla julkisella koneella sivustollesi alle 14-vuotiaan läsnäollessa.

t0ll0 [08.09.2014 15:12:13]

#

Todella hankala päästä pelaamaan.

Miksei "asiakasohjelmaa" voisi käynnistää etusivulta suoraan tai voisiko se käynnistyä jopa automaattisesti? Tätä on muistaakseni ehdotettu jo aikaisemminkin.. Vaati aivan liikaa ponnisteluja löytää itse asia kaiken sen tekstin seasta. Vihdoin kun asiakasohjelma latautui niin se estettiin chromen toimesta turvattomana. Suljin sitten sivun, liian hankalaa. Apple-ihmisenä varmaan arvostat helppokäyttöisyyttä - panosta siihen.

Pisteet kuitenkin siitä, että projekti jatkuu vielä kolmen vuoden jälkeenkin!

kpzpt [08.09.2014 21:00:21]

#

Kertausta,

-Copyright noticed ja fps jne..

Minulla on vielä tuo menujen valikoiminen, tämä nykyinen AsiakasOhjelman alku sivu ei ole ihan kiva, se on vähän ruma hieman, myös hieman liian räikeiden peli grafiikoiden kanssa, täytyy yleis asua vielä jonkin aikaa ainakin säätää.

Kaiken kaikkiaan, menee ainakin muutamia kuukausia, kunnes tuo grafiikka saadaan värisävyiltä ja tekstuuri tarkennuksilta ja softeilta ja bumpeilta kohdalleensa.

Fps, tämä on varmaankin säädettävissä, sitten julkaisuun mennessä, kun on myös linjapelit, sitä on ihan nopeita koneita, minä mietin että laitan tulevaan options kohtaan säädettävän fps arvon, sekä säädettävän minimi sleep arvon, nämä sellaisille koneille joissa on ainakin 4 cpu corea, itselläni on 6 corea ja ajan aika ajoin hieman nopeampaa fps ajoa, eikä ole mitään ongelmaa, on ihan ok ajaa korkeillakin fps ajoilla, kun tuo koko ohjelma on kuudesta coresta vain yhdessä coressa, ja tämä core on sitten minimi sleepattu 45%.


-Todella hankala päästä pelaamaan.

Minulla on ollut se harmaa sivu siellä viimeisenä, se on ainakin turha, siinä on vain tuo java control panel neuvo, security ongelmaan, tämä kun ei ole signeerattu applet, mutta, se on vähän turha sivu osa, minä voisin sen kohdalla nopeuttaa ainakin... blaah.. kävin netbeanssillä poistamassa sen harmaan vikan sivun, minusta tuo on aika nopeaa nyt, vain nuo kaksi vihreää buttonia ja käynnistyy, kaksi hiiri painallusta koko sivulla ja AsiakasOhjelma on käynnissä.

---

Laitan vielä kerran tähän näitä kuvasnappeja tämän hetken shakki peli grafiikasta -

Shakki, "Perinteinen 8x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_001.png
Shakki, "Kenraalit 10x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_002.png
Shakki, "Kuninkaan Kaarti 10x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_003.png

--

Oskuz [08.09.2014 21:24:54]

#

kpzpt kirjoitti:

Minulla on ollut se harmaa sivu siellä viimeisenä, se on ainakin turha, siinä on vain tuo java control panel neuvo, security ongelmaan, tämä kun ei ole signeerattu applet, mutta, se on vähän turha sivu osa, minä voisin sen kohdalla nopeuttaa ainakin... blaah.. kävin netbeanssillä poistamassa sen harmaan vikan sivun, minusta tuo on aika nopeaa nyt, vain nuo kaksi vihreää buttonia ja käynnistyy, kaksi hiiri painallusta koko sivulla ja AsiakasOhjelma on käynnissä.

Ei se harmaa sivu niin häiritse. Mutta eikö se voisi avautua, tai ohjelma käynistyä yhdellä vihreän napin painalluksella suoraan etusivulta. Eli "pelaa lautapelejä"-> AsiakasOhjelma käynistyy, ja Lisenssin voisi jättää pelkästään sinne lue lisenssiä sivulle.

kpzpt [12.09.2014 10:34:38]

#

Shakki ja mylly,

Hei, minulla on tässä taas tämä viikonlopun katsaus lautapelisivustolta, minulla tällä viikolla tuli sitten laitettua nuo shakki pelit, yhdelle päätteelle, alku oli vähän buginen, kun juuri ennen uploadia, menin tekemään yö koodista jotakin copy & pastea, eihän siinä mikään sitten tainnut toimia, mutta, nyt on varmaankin jo kaikki bugit korjattuna.

Minulla on tässä enää tämä MYLLY peli, ja sitten on tämä toinen vaihe valmis, minä kolmen pelin paketeissa nämä peruspelit laitan, ja pääsen rakentamaan linja ja tallenne rutiineja ja menuja, ja tietenkin itselleni ainakin ihan super hienoa näitä minun ihan omia lautapelejäni.

Tässä on vielä kerran näitä shakki pelin kuvansnappeja -

Shakki, "Perinteinen 8x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_001.png
Shakki, "Kenraalit 10x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_002.png
Shakki, "Kuninkaan Kaarti 10x8" - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_003.png

Minä tämän ensi viikon varmaan pidän taukoa, minulla on asunnon siivousta, vähän isommalla skaalalla, pitää komerot + parvekkeet + keittiöt pestä ja tyhjentää, jokaisesta eri huonetilasta, jotenka tuo Mylly sitten varmaankin parin viikon sisään on linjalla yhdelle päätteelle aikaisintaan, ja sitten onkin vuorossa ihan omat lautapelit, hetki jota olen odottana jostain 1985+.

Mutta, siihen asti on mukava varmaankin testata näitä kolmea eri shakki peliäni, kahta tammea ja toki myös jätkänshakkia ja reversiä.

Linkki sivustoille - http://www.lautapelisivusto.fi

--

kpzpt [26.09.2014 00:16:24]

#

Shakki rutiineja,

Moikka vaan, minulla on nyt sitten ilmeisesti shakki pelejä kolme kappaletta linjalla, tässä oli vähän bugia mukana, minulla on shakki peleissä jokaisessa kolmessa pelissä oma siirtelyitten tarkistelu luokka, jotenka minulla nämä kolme eri koodia sitten menivät copy & pastella vähän hassusti, ja olen korjaillut shakki siirtelyitä viikon mittaa muutamia kertoja, nyt sitten taitaa jo toimia :).

Minun täytyy jossain vaiheessa rakentaa vain yksi kattava shakki siirtojen tarkistelu, joka sitten toimii jokaisella shakki lauta koolla, mitä minulla onkaan 8x8 ja 10x8.

Mylly peliä sitten otan työn alle, mylly on mielenkiintoinen, koska siinä on aika paljon sääntö tulkinnallisuutta, eri mylly versioita on varmaankin aika paljon, on eri versioissa 9 - 12 nappia, ja ainakin muutamaa eri liikkumis sääntöä vielä.

Minä arvaan että valikoin tämän 2 x 9 napin myllyn omalle sivulleni ja sitten jotkin ihan itse valikoimani säännöt liikkumiseen, näitä mylly sääntöjä kun siis todella taitaa olla ainakin muutamia yleisiä, lähinnä tähän nappien lentelyyn ja siihen mitä saa poistaa laudalta, kun sitten itsellään on 3 nappia linjassa.

Eli, minulla sitten vain lähenee tämä hetki kun ihan oma lautapeli on linjalla, se varmaankin on sitten "ilmojein pilotit 1917" taikka "panssaroitu jalkaväki", täytyy tässä vielä miettiä.

:) :) :)

Tervetuloja sivustoille, foorumillekkin voi kirjautua jos haluaa, olen laittana kaupalliset email turvat palvelimeen, tämän pelkän linux turvan lisäksi -

http://www.lautapelisivusto.fi

--

Grez [26.09.2014 00:44:58]

#

kpzpt kirjoitti:

Minun täytyy jossain vaiheessa rakentaa vain yksi kattava shakki siirtojen tarkistelu, joka sitten toimii jokaisella shakki lauta koolla, mitä minulla onkaan 8x8 ja 10x8.

Jep, eipä tosiaan luulisi olevan kovinkaan monen kymmenen minuutin homma tehdä shakkisiirtojen tarkistelija, joka toimii minkä tahansa kokoisella laudalla. Eli ei muuta kuin tsemppiä.

kpzpt [04.10.2014 11:43:55]

#

Myllyä ja sääntöä,

Mylly kuva 001 - http://www.bittipankki000.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_004.png

Minun täytyy vielä peli testata tuo mylly ennen kuin esittelen sen sivuillani, mutta, minä myös kyllä mietin omasta muististani jostain 80 luvun puolivälistä, kun lautapeliä viimeksi pelasin, että, meillä oli joitain omia sääntöjä, ja mietin että voisin oikeastaan laittaa niitä omia sääntöjä tähän lautapelisivuston myllyyn, mutta, testataan ensiksi.

Minulla oli muun muassa jotain sellaista, että, kun sitten sai 3 samaan linjaan, niin, nämä kolme nappia lukittuvat, sen mukaan, kuinka monta nappia on ruudulla, eli tuossa mylly laudassa on kolme sisennystä, jos pelinappeja riittää laskemalla täyttämään kaikkia kolmea laudan sisennystä, niin, 3 saman linjan merkit lukittuvat 3 kierroksen ajaksi, jos taas peli laudalla on laskemalla peli merkkejä vain täyttämään kahta laudan sisennystä, niin, 3 linja lukittuu kahden vuoron ajaksi, ja jos nappeja on enää laskemalla riittävästi täyttämään vain tuota ihan sisintä sisennystä laudalta, niin, 3 linjan lukittuu vain 1 kierroksen ajaksi, minun täytyy tämäkin vielä testata sitten.

Eli, lautapelisivuston mylly olisi sitten "Mylly by Jari Särö".

Minun täytyy kyllä sanoa että tämä on vähän hassu peli tämä mylly ja minulle vähän tuntematta.

Yritän vielä jotakin yleisimpiä sääntöjä googlata netistä, en ihan tarkkaan tunne peliä taikka sen historiaa.

--

qwerty12302 [04.10.2014 21:07:29]

#

Wikipedia - Mylly (peli)

qwerty12302 [13.10.2014 16:40:10]

#

Hei ja terveisiä Kiinasta! Täällä tuo lautapelisivusto toimii tosi hyvin 12-vuotiaan pojan hyppysissä muinaisella Windows XP-koneella, eikä mitään estoja. Pitäisi olla sivustolla iän ja sijainnin tarkistus tuolla sivustolla, muuten lapset saavat traumoja ja koneet poksahtelevat, etenkin täällä Kiinassa, jossa XP on vielä yleisessä käytössä 10 vuotta vanhoilla koneilla. 在中国那个网址挺好!

kpzpt [22.10.2014 05:39:58]

#

Päivitystä,

Minulla on melko paljon ajateltavaa sivustolle tällä hetkellä, nämä ekat peruspelit alkavat olla valmiita, ja joudun nyt sitten miettimään linja toimintoja, sekä tallenteita ja myös ihan omia lautapelejäni.

Minä mietin että jokaisella pelillä on 32 live slottia, ja jokaisella pelaajalla jokaisessa vuoro pelissä 16 tallennetta.

Eli, esim. shakkia voi livenä pelata samaan aikaan 32 slottia = 64 pelaajaa, ja sen lisänä jokaisella pelaajalla, jotka ovat kirjautuneet, koko sivustoon, voi olla kaikilla 16 tallenne peliä jokaisessa tallenne pelissä, kuten shakki, eli painotan tallenne pelaamiseen.

Minun täytyy nyt myös valita tämä mikä on se minun ihan oma eka, oma esittely lautapelini, minä mietin että laittaisin "ilmojein pilotit 1917" pelin linjalle ensin, sitten "panssaroitu jalkaväki" ja sitten mietin siintä eteenpäin.

Mutta nyt tämä minun mylly lautapeli alkaa olla jo valmis uploadiin, laitan sen varmaankin sitten viikon sisään, niin, sitten on kaikki perus lautapelini linjalla.

Minä myöskin palautin ne tosi suositut vuoden 2011 - 2012 alku valinta menut, nämä vuoden 2012 jälkeen olleet alku valinta menut ovat olleet aika huonosti toimineita.

Linkki - http://www.lautapelisivusto.fi

---

Lebe80 [22.10.2014 09:53:59]

#

Suomalainen "indie" sivusto...
http://makeameme.org/media/templates/250/dr_evil_austin_powers.jpg

Miten niin "indie"?

Poista lainausmerkit, saat sen kuulostamaan sarkastiselta.

RQ [22.10.2014 10:34:16]

#

http://www.eurojari.fi/lautapelisivusto/etusivu.php?sivu=pelaa_lautapeleja:

• AsiakasOhjelmassa on alkuintron ruudun päivitys testi 60 fps, tämän tulos täytyy olla ainakin 55 fps, jotta voi pelata.
• AsiakasOhjelmassa on pelien ajot maksimi 15 fps, mutta, enin osin pelejä framerate on vain 0 fps - 5 fps - 9 fps.

:)

Oskuz [22.10.2014 14:25:52]

#

AsiakasOhjelma ei muuten toimi vanhalla java versiolla :)

kpzpt [22.10.2014 17:21:49]

#

Vanha Java,

Minulla on Java Virtual vaatimus 1.7, se on jo nykyään vanha, täytyy tarkistaa vielä varmuudeksi.

--

Macro [22.10.2014 20:05:26]

#

kpzpt kirjoitti:

Vanha Java,

Minulla on Java Virtual vaatimus 1.7, se on jo nykyään vanha, täytyy tarkistaa vielä varmuudeksi.

--

Et kai ole tehnyt mitään manuaalista estoa vanhemmille versioille? Todennäköisesti et käytä mitään uusia ominaisuuksia, joten ei kai siinä mitään syytä ole rajoittaa kutosversiota pois.

Ajattelet tietenkin tietoturvaa, mutta se taitaa olla ihan jokaisen oma asia, mitä haluaa koneelleen ja mitä ei.

The Alchemist [22.10.2014 20:14:48]

#

Toivottavasti estot on laitettu myös XP:lle ja sitä vanhemmille Windowseille, koska olisi vastuutonta päästää haavoittuvat koneet sivustolle. Koskaan ei voi olla varma, etteikö omaa sivustoa olisi häxätty ja laitettu levittämään wiiruxia. Kannattaakin varmistaa, hoitaako kotisivutilan ylläpitäjä vastuunsa ja käyttää useampaa virusskanneria palvelimillaan!

kpzpt [23.10.2014 03:55:21]

#

Java vanha versio,

Tuo NIO on uusittu 1.7 kohdalla, minulla on minimi vaatimus 1.7 Java Virtual Machine.

Minulla on kallis koti/yritys virusturva, joka kattaa 5 laitetta, joko workstationeja taikka palvelimia, mutta, käytössä on yhä Linux turvat myös, ne ovat simppelit ja toimivat, en usko että joudun törmäämään virukseen linuxieni kanssa.

--

Laitoin lisänä nyt sitten sen jo ammoin mainitsemani 4K tuen, jos on 4K näyttö koto pöydällä, niin, voi käydä testaamassa, en tarkkaan tiedä toimiiko, koska en itse voi testata, mutta, ainakin toimi kun rajoitin näytön alle 1400x700 ja testasin metodia 1400x700 kanssa.

Tuo 4K tuki tosin, minkä laitoin, niin, se on tässä vielä 2x pikselien kanssa, eli vaikka kuva on näytöllä 4K, niin, resoluutio taikka tarkkuus on vain puolet, koska kaikki pikselit ovat x2, tämä on minusta oikea ratkaisu, vielä tänä vuonna tuo 4K on aika uusi, en tiedä mitenkä se tulee käyttäytymään, eri harrastajien ohjelmissa, pidän alkuun x2 pikselit.

Kaikki yli 2560x1440 applet koot, ovat x2 pikselien kanssa, mutta, kuten mainitsin 4K tuki on nyt mukana.

Eli, tarkin resoluutio on 2560x1440, sen jälkeen puolittuu x2 pikselien kanssa.

Täällä voi testata jos on 4K näyttö - http://www.lautapelisivusto.fi

--

Quirzo [23.10.2014 09:27:46]

#

Kokeilinpa huvikseni tuota. Tuntui samalta kuin yrittäisi pelata uusinta Battlefieldiä tietokoneella, joka on vuodelta 1995. Kyllästyin kun yritin avata jotain lautapeliä ja homma vaan pätkii pätkii pätkii. Niin ja miten ihmeessä voi nettisivu avautua noin hitaasti 2000 -luvulla, kuin www.lautapelisivusto.fi aukeaa? Vai onko sulla joku delay siellä..

Eniten häiritsee ehkä "itsenäinen lautapelejä harrastelija". Eikö sitä voi kirjottaa oikein??

Lebe80 [23.10.2014 09:58:18]

#

Quirzo kirjoitti:

Niin ja miten ihmeessä voi nettisivu avautua noin hitaasti 2000 -luvulla, kuin www.lautapelisivusto.fi aukeaa? Vai onko sulla joku delay siellä..

No tottakai siellä pitää olla joku delay:

var onmousedown = function () {
window.location.replace("etusivu.php?sivu=etusivu");
}
var mainloop = function() {
if (cc < 5)
document.getElementById('etusivu_div').innerHTML = '<div class="bluescreen"><div class="alkuintro001"/></div></div>';
else
if (cc < 9)
document.getElementById('etusivu_div').innerHTML = '';
else
if (cc < 10)
document.getElementById('etusivu_div').innerHTML = '<div class="koristerect_003"></div>';
else
if (cc < 12)
document.getElementById('etusivu_div').innerHTML = '<div class="koristerect_003"></div><div class="ylakuva_001"></div>';
else
if (cc < 14)
document.getElementById('etusivu_div').innerHTML = '<div class="koristerect_003"></div><div class="ylakuva_001"></div><div class="logoteksti_002"></div>';
else
if (cc < 16)
document.getElementById('etusivu_div').innerHTML = '<div class="koristerect_003"></div><div class="ylakuva_001"></div><div class="logoteksti_002"></div><div class="logokuva_001"></div><div class="logokoriste_001"></div>';
else
if (cc < 18)
document.getElementById('etusivu_div').innerHTML = '<div class="koristerect_003"></div><div class="ylakuva_001"></div><div class="logoteksti_002"></div><div class="logokuva_001"></div><div class="logokoriste_001"></div><div class="alakuva_001"></div>';
cc++;
if (cc < 22)
setTimeout(mainloop, 600);
else
window.location.replace("etusivu.php?sivu=etusivu");
};
var cc = -4;
mainloop();

Lisäys:

Mä en vaan voi olla tuolla sivustolla kymmentä sekuntia kauempaa, kun alkaa oksettaa. Siis toi kaikki sotiin niin kaikkea järkevää ajattelua vastaan.

kpzrtotjkgl on ainoa ihminen, joka aiheuttaa minulle tämmöistä ripulia!

Grez [23.10.2014 10:35:27]

#

Itse kyllä arvostan tuota. Vähän hienovaraisempaa voisi kyllä olla - nythän on aika itsestäänselvää mistä on kyse.

Mutta harva "alan harrastaja" jaksaa nähdä noin paljon vaivaa :)

kpzpt [23.10.2014 11:11:07]

#

Bugi javascriptissä,

Tuossa olikin jäänyt mukava bugi, tuo < pienempi merkki varmaankin on paree == yhtäsuuri merkkinä. :D

Korjasin heti, :)

--

Lisänä tuosta minun alkulatauksesta, jossa tuo http sivustoni latautuu, niin, siintä pääsee aina heti ohi kun hiiri klikkaa näyttöä.

Lisänä minulla yleensä on tämä alku animaatio, koska aion laittaa siihen kevyitä ruudunkaappauksia peleistäni, kunhan niitä valmistuu enemmän, joten muistutan yhä että sivusto on beta vaiheessa vielä.

--

Minulla oli se 4K tuki kytkettynä toimeen, jos joku haluaa testata 4K näyttöään, niin tästä löytyy - http://www.lautapelisivusto.fi

Tarkin tuettu resoluutio on 2560x1440, tämän resoluution pinta-alan jälkeen x2 pikselit, mutta, tuki on siis x2 pikselein 4096x2160 asti, jolloinka tuplabufferi olisi tuo 2048x1080 pikseliä, tämä tuplabufferi sitten x2 tuplapikselein 4K näyttöön.

--

kpzpt [24.10.2014 15:50:34]

#

Menu grafiikoita ja muutakin esittelyä ja päivittelyä,

Laitoin vuonna 2011 ja 2012 olleen menu stylen takaisin lautapelisivustolleni.

Minulla oli aika paljon kävijöitä tuolla 2011 ja 2012, noin 2500 vai oliko niitä enemmän, eri ip:tä käynnisti AsiakasOhjelman tuolloin, noin 25 000 kertaa, sen lisäksi etusivulla kävi vajaa 10 000 eri ip:tä, lähes 100 000 kertaa.

Minulla on nyt tämä tilanne että pelien määrä alkaa olla tässä uudessa AOv4.00+ kanssa sama mitä oli siinä ihan ekassa näytönohjain kiihdytetyssä versiossakin tuolloin 2011 ja 2012, mutta, minun rohkeus taikka järki ei riittänyt että lähden ajamaan netti ohjelmaa, saatika sitten nyt 4K ohjelmaa ja 15 fps, niin, että, en tiedä mitä näytönohjain sleeppaa.

Tämä nykyinen AOv4.00+ on ilman näytönohjain kiihdytystä, jotenka kaikki grafiikan näytölle piirto käy CPU:n ja RAM muistin kautta, näin minäkin sitten voin tarkkailla CPU rasitetta ja sleepata konetta tarpeen mukaan.

Olen tällä hetkellä päättänä, että sopiva sleeppaaminen on 750 ms sekunnissa, kaiken lopun 250 ms sekunnista käytän reippaasti erillaisten open java pelien kulun suorittamiseen.

Minä varmaankin ensi viikolla, viimeistään sitä seuraavalla laitan tuon mylly pelin, niin, sitten nuo AOv4.00+ menu listani klassikko pelit ovat sitten kaikki yhdelle päätteelle pelattavissa.

Tämän jälkeen sitten katson live ja tallenne pelit, näihin klassikko peleihin, ja siintä sitten "ilmojein pilotit 1917" ja siintä sitten en ihan vielä varmaan tiedä, ehkä jokin sotapeleistä, taikka sitten jatkan pilotit sarjan pelistä vielä yhden pilotit sarjan pelin verran.

--

Joka tapauksessa sivuston menut ja pelien grafiikat ovat varmaankin nyt sellaista, mitä myös tuossa julkaisu ajossa sitten onkaan varmaankin ensi tammi- maaliskuusta noin 10 pelin kanssa.

Sivustoa voi ihmetellä tutussa osoitteessa - http://www.lautapelisivusto.fi

Muistutan myös että en ole kaupallinen asiakaspalvelu, tämä on open java ja omien sotalautapelien testailua ja säätelyä.

--

Pietu1998 [26.10.2014 21:25:09]

#

kzpzt kirjoitti:

en tiedä mitä näytönohjain sleeppaa.

Ei se sleeppaa, eikä tarvitsekaan.

kzpzt kirjoitti:

Tämä nykyinen AOv4.00+ on ilman näytönohjain kiihdytystä, jotenka kaikki grafiikan näytölle piirto käy CPU:n ja RAM muistin kautta, näin minäkin sitten voin tarkkailla CPU rasitetta ja sleepata konetta tarpeen mukaan.

Ei. Grafiikka menee edelleen GPU:n kautta, päärasite ei vain ole sillä. Ei sillä, että tuollainen romu nykynäytönohjainta rasittaisi Windows 3.1:tä enempää.

kzpzt kirjoitti:

Olen tällä hetkellä päättänä, että sopiva sleeppaaminen on 750 ms sekunnissa, kaiken lopun 250 ms sekunnista käytän reippaasti erillaisten open java pelien kulun suorittamiseen.

Sleeppaus ainoastaan saa pelisi näyttämään vammaiselta roskalta (mitä se kyllä onkin). Mikset muuten saman tien sleeppaa enempää, kun ei tuo peli mitään sellaista tee, että se saisi yli 250ms kulumaan?

Niin, ja open java ei eroa juuri mitenkään muusta javasta.

kpzpt [03.11.2014 00:28:15]

#

AOv4.00+ ja ohjelman hitaus,

Moni on kommentoinut tuota AOv4.00+ ohjelmani ajoittaista hidastelua.

Tämän johtuu siintä että minä käytän minimi sleep arvoa 750 ms sekunttiin peleissäni, peleissäni on ollut ajoittain hetkiä, joissa, cpu virransäästö tilassa oleva tietokone hidastaa frameratea ja toimintaa.

Jotenka minä sitten olen päättänyt rakentaa hieman monimutkaisemman minimi sleepin.

Tämä uusi on vielä kyllä aika yksinkertainen, mutta, se jakaa minimi sleepin tarkkailun 32 sekunnin sisään, joista 20 sekunttia ovat aktiivisia, jos menee yli 20 sekunttia, niin, minimi sleep on sitten aina tuo 750 ms.

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri >= 20 )
	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.752f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 20 )
 	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.702f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 17 )
 	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.652f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 14 )
    this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.602f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 11 )
	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.552f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 8 )
	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.502f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 5 )
	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.452f;

AOv4.00+ toimii vain multicore koneissa, ja käyttää vain yhtä cpu corea/threadia, tämä graphics_minimi_sleep tarkkailee tuon yllä olevan koodin mukaan cpu:ta ja gpu:ta minimi sleepillä 45% - 75%.

Minä kirjasin tuon koodin, noin, jotta se on selkeä, sehän voi olla jokin helppo yhtälö myös.

Tässä vielä tuota loppu koodia sitten -

if ( this.safety_piirtoihin_kulutettu_aika_viime_sekuntti > 225 )
	this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri++;

if ( this.safety_piirtoihin_kulutettu_aika_viime_sekuntti < 225 )
	this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri--;

if ( this.safety_piirtoihin_kulutettu_aika_viime_sekuntti == 0 )
	this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri-=8;

this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri = this.setminmax ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri  , 0 , 32 );

Ja tuttu osoite tuohon alle vielä. :)

Täällä voi käydä testaamassa - http://www.lautapelisivusto.fi

--

reino [03.11.2014 09:00:57]

#

Miksi käytät tuollaista "minimisleeppiä" vaikka missään muussa pelissä tai ohjelmassa ei sellaista ole? Ylikuumenemisen riski on otettu huomioon ajureissa ja laitteistoissa, joissa seurataan lämpötilaa. Jos kuitenkin jostakin syystä vielä pelkäät laitteiden hajoamista niin kirjoita lisenssiin vastuunvapautuslauseke.

RQ [03.11.2014 10:51:47]

#

On kyllä kaunista katseltavaa tuo if-helvetti.

Miten muuten kpzpt ajattelit rajoittaa sivustosi lataamisesta aiheutuvaa prosessorin rasitusta? Mitä jos sivustoasi renderöidessä joku vanhempi kone sattuu käyttämään hetkellisesti yli 45% yhdestä prosessorin ytimestä?

Grez [03.11.2014 12:16:44]

#

Huhhuh, eihän tällaista jaksaisi edes nakutella:

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri >= 20 )
	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.752f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 20 )
 	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.702f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 17 )
 	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.652f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 14 )
    this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.602f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 11 )
	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.552f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 8 )
	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.502f;

if ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri < 5 )
	this.minimi_sleep_acceleration_viive = 0.452f;

kun saman asian ajaisi

this.minimi_sleep_acceleration_viive =
    ( this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri >= 20 )
	? 0.752f
    : ( (this.graphics_minimi_sleep_sekuntti_laskuri - 2) / 3) * 0.05f + 0.452f;

Hyvänä puolena tuohon if-härdelliin verrattuna sekin, että kääntäjä ei varoita mahdollisesti alustamattomasta arvosta minimi_sleep_acceleration_viive

Tokihan älykäs kääntäjä voisi teoriassa havaita että noista 7:stä if-ehdosta aina vähintään 1 ja enintään 6 suoritetaan ja kaikissa niissä tuo asetetaan. Mutta aika harvassa kääntäjässä taitaa olla niin älykäs haarautumisanalyysi.

reino kirjoitti:

Miksi käytät tuollaista "minimisleeppiä" vaikka missään muussa pelissä tai ohjelmassa ei sellaista ole?

Kyllä mä luulen että monissakin peleissä on sleeppi tms jos ohjelma ehtii piirtää ruudun tiheämmin kuin virkistystaajuudella. Se ei toki ole ylikuumenemisen takia vaan mukavuuden takia. Esim. oma kone virkistää ruudun 60 kertaa sekunnissa. On kivempi pelata äänettömällä koneella peliä, joka päivittää ruudun 60 kertaa sekunnissa kuin puhisevalla koneella peliä, joka päivittää ruudun 1500 kertaa sekunnissa.

No eipä toi kone puhise kovasti täydelläkään kuormalla, mutta muuten äänettömässä tilassa on kiva, kun konekin on äänetön.

User137 [06.11.2014 12:11:43]

#

Pelissä riittää että silmukassa on sleep(1). Se riittää että cpu käyttö laskee 100%:sta jopa 0%:n jos peli ei muuten tee mitään.

moptim [06.11.2014 21:04:55]

#

En tajua vieläkään miksi tietokonetta pitäisi sleepata väkisin. Prosessorissa ja näytönohjaimella on jäähdyttimet sen takia, ettei ne ylikuumenisi, ei softan yksinkertaisesti tarvi ottaa sitä huomioon. Sen sijaan kannattaa toki rajoittaa ruudun päivitys 60 fps:ään, ja sen toteuttaminen on helppoa. Lasket vain, kuinka kauan yksittäisen ruudun piirtämiseen meni, ja jos meni alle 1/60 sekuntia niin sitten sleeppiä kunnes 1/60 sekuntia on täynnä.

Grez [07.11.2014 13:26:41]

#

moptim kirjoitti:

Sen sijaan kannattaa toki rajoittaa ruudun päivitys 60 fps:ään, ja sen toteuttaminen on helppoa. Lasket vain, kuinka kauan yksittäisen ruudun piirtämiseen meni, ja jos meni alle 1/60 sekuntia niin sitten sleeppiä kunnes 1/60 sekuntia on täynnä.

Mielestäni ei ole mitään järkeä rajoittaa sitä 1/60 sekuntiin. (En nimittäin pidä taikanumeroista.) Päivitys voi näyttää häiritsevältä, jos näytön päivitystaajuus onkin 59Hz, 62Hz tai vaikka 73Hz.

Jos päivitystaajuuden selvittäminen ei ole mahdollista, niin sitten voi toki olla oletuksena vaikka tuo 60Hz.

kpzpt [13.11.2014 09:48:44]

#

Päivittelyjä,

Olen lisännyt yhden uuden pelin pelattavaksi yhdelle päätteelle, tämä on "Reversi 6x6", eli, kyseessä on minilauta reversi peliin.

Lisänä olen päivittänyt Shakki Kenraalit ja Shakki Kuninkaan kaarti, lautojen aloitus tilanne on nyt hieman parempi, mutta, testaan vielä jatkossakin varmaan jotakin eri aloitus asetelma vaihtoehtoja lisää.


Tässä on image kaappaus, animoitu gif tällä kertaa - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_018.gif


Tässä vielä linkki sivustoon - http://lautapelisivusto.fi

---

kpzpt [13.11.2014 19:54:58]

#

Hei,

Maksoin tuossa hetki sitten 30€ maistraattiin, etunimen vaihdosta.

Ajattelin vain täälläkin ilmoittaa, että, olen vaihtamassa etunimeäni.

Tämä joillekkin varmaankin on tietenkin yllätys, mutta, olen itse puhunut jo parikymmentä vuotta sitten kun näitä projekteja aloittelin, että vaihtaisin etunimen kun aloitan.

Minähän vielä tässä tänään olen siis Jari Särö, minulla on nimessäni tuo risärö kohta, se on vaikea lausua, ja sitä on vaikeata miettiä taikka muistaa miellyttävänä.

Minä en oikeastaan sen kummemmin ole nimiä tunteva henkilö, mietin vain perus nimiä, en ainakaan vieras kielistä nimeä tällä kertaa itselleni halua.

Mutta, jos tuo maistraatti nyt sitten hyväksyy maksamani laskun 30€, niin, olen sitten varmaankin parin viikon sisään Hannu Särö.

Myönnän että olen aku ankka kaveri ollut koko ikäni, sitä jonkinlainen harraste graafikko itse on, niin, sarjakuvat ovat tuttuja, minulla on useat rivit kirjahyllyssä eri omnibussia ja kirjastoa ja vuosikertaa.

En sukunimeäni vaihda hanheksi, mutta, etunimi on siis parin viikon sisään Hannu, elämässä täytyy olla naurua ja onnea, näin sitä voi itselleen järjestää, uskon että nyt valittu nimi on paras valinta minulle, voihan sen sitten aina vaihtaa jos rupee kyllästyy.

:D :D :D

--

Grez [13.11.2014 21:22:43]

#

Alkuun jo ajattelin, että vaihtaisit etunimeksi kpzpt, mutta sitten luin pidemmälle ja jouduin pettymään että päädyit niinkin tavalliseen nimeen kuin Hannu :(

kpzpt [21.11.2014 15:26:52]

#

Myllypeli,

Hei, minulla on nyt sitten kaikki perus pelit valmiina linjalla, toki vielä tänään yhdelle päätteelle, laitan tuen online ja tallenne peleihin, tässä ihan kohta sitten.

Mutta, nyt on siis myös Mylly peli pelattavana yhdelle päätteelle.

kuvasnap - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_001/tempsnap_007.png

Siinä oli sitten tämä toinen vaihe, eli, shakki, marsalkkashakki ja mylly.

Shakki pelit jakaantuivat sitten kolmeen osaan.

Shakki - Perinteinen 8x8.
Shakki - Kenraalit 10x8.
Shakki - Kuninkaan Kaarti 10x8.

Niitä voi testata jos tahtoo, toimivat kyllä.

Tervetuloa katsomaan sivustoani - http://www.lautapelisivusto.fi

Minä lisään kaikkea ominaisuutta ja koriste grafiikkaa näihin nyt valmiisiin perus lautapeleihin joskus tammi- helmikuussa, kun online tuki on sitten jo kytkettynä :D.

--

kpzpt [24.11.2014 14:48:59]

#

Hei,

Maistraatti on vahvistanut minulle etunimen vaihdon.

Ja olen Hannu etuniminen tästä lähtein.

Minulla oli siinä Jari Särö nimessäni, vähän ilkeä epämukavuutta aiheuttava kohta, tuo ri särö taikka risärö, tuo kohta nimessäni oli vaikeata muistaa ja lukea, se aina vähän räsähti.

Minä otin tasaisemman suomalaisemman nimen, en tarkkaan tunne tällä hetkellä sukunimi lakeja, mutta, jos on mahdollista, niin, sitten myöhemmin vielä mietin tuon sukunimen "särönen" muotoon.

Kiitos,

:D :D :D

--

qwerty12302 [25.11.2014 22:02:13]

#

Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan Särönen on alle viidellä elävällä henkilöllä Suomessa käytössä, kun taas Hannu on (ollut)* käytössä 43 62:lla henkilöllä.

*) Lukuun on laskettu mukaan myös kuolleet henkilöt

kpzpt [26.11.2014 00:21:22]

#

Sukunimet,

Minä luulin, luulen, että voin valita vapaasti, sukunimen, jos sukunimi on yleinen taikka jos se ei ole käytössä.

Mutta, kuten sanoin, en tunne sukunimi lakeja.

--

Minä mietin myös ihan uutta sukunimeä aloittaa, "pelisärö".

Minulla on tilanne jossa olen suvun pää, säröissä, mutta, sukulaiset eivät tahdo tunnustaa, he haluavat naisen johtavaan ja päättävään ja hallitsevaan asemaan, mikä taitaa suomen alkoholi käytön takia olla aika yleistä, että varakkain, koulutetuin, onnistunein, nainen hallinnoi, olen itse kyllä alkoholiton, mutta, silti.

Minä mietin vielä että ottaisin ihan uuden nimen kuten "pelisärö" joka ei ole kenenkään käytössä.

Vaikkapa -

"Hannu Noppa Voitto Pelisärö".

Ja sitten omistutan itseni rakentamaan lautapelejä suomi nettiin.

:D

--

Pietu1998 [26.11.2014 18:12:27]

#

kzpzt kirjoitti:

Vaikkapa -

"Hannu Noppa Voitto Pelisärö".

Jaahas, kzpzt päätti sitten näinkin aikaisin paljastaa olevansa 100-prosenttinen trolli. (Tai 110-prosenttinen urpo, ei kukaan vaihtaisi nimeään tuoksi.) Aika kerätä tulokset, kuka arvasikaan ensimmäisenä?

HannuTapio [29.11.2014 10:57:49]

#

Hei,

Minä olen nyt sitten vaihtana etunimeni Hannu muotoon.

Olen tämän päivän ja muutaman muun kuluttana eri foorumeilla kun olen päivittänä, henkilötietojani.

Minä myös täällä putkassa, olen vaihtana, tämän käyttäjä tunnuksen.

En enää ole kpzpt, otin uuden käyttäjä nimen, HannuTapio.

Sisko on Anne ja äiti Annika, minä valikoin tämän Hannu nimen jo joskus 1980 luvulla, kun olin aloittaa näitä lauta projekteja, minulla on myös muitten ystävien ja sukulaisten kanssa parempi olla, tuo jari särö aina vähän räsähti, kun puhuttiin ja esiteltiin.

Nyt toivon että kulkee tasasemmin myös täällä netissä. :)

T: HannuTapio.

--

qwerty12302 [29.11.2014 14:37:22]

#

kpzpt kirjoitti:

Mutta, kuten sanoin, en tunne sukunimi lakeja.

lainaus:

Sukunimen saa vaihtaa, jos

  • nimestä on ilmeistä haittaa, se on esimerkiksi hankala kirjoittaa (ulkomaalainen), liian yleinen, merkitykseltään nolo
  • uusi nimi on kuulunut aiemmin itselle tai suoraan edeltäville esivanhemmille
  • on muu hyvä syy.

HannuTapio [05.12.2014 16:41:17]

#

Ilmojein pilotit 1917,

Kuvasnappia - http://www.bittipankki000.com/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_001.png

Pelin suunnittelut on nyt sitten aloitettu.

Minä mietin seuraavat toiminnat, ainakin näin alkuun, karsin ja lisään sitten pelaus testein mukkaan. :)

----

IP1917 -

3 - 5 kaksitasokonetta molemmalla puolella, liittoutuneet ja akselivaltiot, koneitten määrä valitaan alkuvalikosta.
3 - 5 satunnaista pelimaisemaa ranskasta 1917, en tarkkaan ole vielä valinna, kuinka monta eri lautaa laitan tähän IP sarjan ykkösosaan.
Kaksitasokoneita ohjataan hiirellä valikoiden, hiiren liikutus koneen ylle valikoi koneen, tämän jälkeen valitusta koneesta on kuminauha viiva hiiri kursoriin, ja kun hiiri kursoria painaa, niin, lähtee kone kääntymään kohti valikoitua waypointtia.

Siinä sitten automaatti tulitusta koneissa, ja pisteitä kertyy peliajan jotakin 60 - 120 sekunttia, peli on aika nopea, mutta, pelitaidot saavat kyllä kyytiä nopeissa tilanteissa.

Ja täällä löytyy - http://www.lautapelisivusto.fi

--

manninen [05.12.2014 22:21:45]

#

No huh huh

Pietu1998 [06.12.2014 23:30:16]

#

Hannu Noppa Voitto Pelisärö kirjoitti:

Kaksitasokoneita ohjataan hiirellä valikoiden, hiiren liikutus koneen ylle valikoi koneen, tämän jälkeen valitusta koneesta on kuminauha viiva hiiri kursoriin, ja kun hiiri kursoria painaa, niin, lähtee kone kääntymään kohti valikoitua waypointtia.

Miten tämä on lautapeli?

HannuTapio [07.12.2014 14:27:39]

#

Miten tämä on lautapeli,

Minulla on idea hieman laajentaa lautapelikäsitystä suomi nettiin, ulkomailla tämä on varmaankin jo tehty muittenkin toimesta, mutta, suomessa taitaa vielä tänään olla verrattain uutta, tämä minun sivustoni taitaa olla ensimmäinen isompi alalla, jolla lautaa tehdään myös mukana tietokoneen suomat mahdollisuudet.

Minä teen perus tyylin lautojen lisänä myös lautapelejä jotka käyttävät hyväksi tietokoneen suomia mahdollisuuksia, sen lisäksi että tekisin vain sellaisia lautapelejä, jotka ovat suoraan käännettävissä pahvi laudalle.

Minulla on nämä tämän hetken foorumini ja sivustoni esittämät laudat, suunniteltu joskus 1985 - 1995, ( olen syntynä 1970 ) mietin että olisi sääli hukata näitä lautoja, jotenka laitoin ne valmistumaan.

Nämä ovat arkade lautoja osin.

Minä sitten ilmeisesti taidan olla ensimmäisiä suomessa jotka laajemmin rakentavat myös tämän arkade tyylin lautoja nettiin.

---

Grez [07.12.2014 18:14:49]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä teen perus tyylin lautojen lisänä myös lautapelejä jotka käyttävät hyväksi tietokoneen suomia mahdollisuuksia, sen lisäksi että tekisin vain sellaisia lautapelejä, jotka ovat suoraan käännettävissä pahvi laudalle.

Eli siis suomennettu vastaus:

"Ne eivät olekaan lautapelejä. Teen pahvilaudalle käännettävissä olevien (lautapelien) lisäksi myös muita tietokonepelejä."

qwerty12302 [07.12.2014 19:34:04]

#

Nyt ärsyttää tuo
"AsiakasOhjelma keskeyttää ohjelman suorittamisen.:)
Hiiri kursori ei ole pelialueella,

suorittaminen jatkuu kun palautat hiiri kursorin pelialueelle.:)"

HannuTapio [07.12.2014 22:20:00]

#

Että onko ne lautapelejä,

Grez kirjoitti:

HannuTapio kirjoitti:

Minä teen perus tyylin lautojen lisänä myös lautapelejä jotka käyttävät hyväksi tietokoneen suomia mahdollisuuksia, sen lisäksi että tekisin vain sellaisia lautapelejä, jotka ovat suoraan käännettävissä pahvi laudalle.

Eli siis suomennettu vastaus:

"Ne eivät olekaan lautapelejä. Teen pahvilaudalle käännettävissä olevien (lautapelien) lisäksi myös muita tietokonepelejä."

Enin osin lautapelit eivät ole laudalla ? Kun taas nämä minun tietokoneistetut sotalautapelit ovat laudalla, tosin bittilaudalla.

Onko edes olemassa lautapelejä, kun on olemassa enin osin pahvi taikka muovi pelejä.

Plaah, plaah, plaah..

--
@qwerty12302

Minä voin vaihtaa tuota kursori viestii hieman myöhemmin, en vielä ole keksinyt mitä julkaisuun laitan.

Sivustolla on yhä keskeneräistä beta koodia monin kohdin.

Mutta, toiminta että ohjelma pysähtyy kun hiiri kursorin liikuttaa pois pelialueelta jää kyllä julkaisuunkin. :)

--

Lautapelisivusto laittoi tänään hetki sitten perinteistä joulukoristetta linjalle.

Joulukoristetta täällä - http://www.lautapelisivusto.fi

Oikein hyvää joulunajan odottelua ja viettoa.

--

HannuTapio [10.12.2014 01:53:45]

#

Hei,

Minulla kun on ollut tässä aiemminkin hieman tapana, suunnitella useampaa peliä saman aikaisesti, niin, minä otin myös toisen pilotit sarjan pelin nyt samaan aikaan rakentumaan.

Meteori pilotit 2312 -

Avaruus meteori lauta.
noin 5 avaruus alusta molemmilla.
Hiirellä valitaan alus, ja sitten annetaan sille suunta vektori jossa on mukana määränpiste, avaruus alus hitaasti kääntyy kohti annettua pistettä ja warppaa sitten siihen, ja alkaa tulittamaan lähintä kantaman sisällä olevaa vihulaista.

Siinä se.

Nämä pilotit pelit, eteenkin nämä molempien ip ja mp pelien ykkösosat ovat tosi yksinkertaisia, ja helppoja, tosin vaativia ja uskon että älykkäämpi voittaa molemmissa enin osin pelikerrat.

Kuvasnap meteori pilotit 2312 - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_002/kuvasnap015.jpg

--

HannuTapio [11.12.2014 11:52:21]

#

IP1917,

Tässä alkaa olla vielä kevyt mahdollisuus, että, tämän vuoden puoleen, saan tämän IP1917 pelin online pelattavaksi.

Minä tässä tänään olen laittana jo lentelyitä näytölle, tutut vihreät ja punaiset kaksitasokoneet ovat taas ranskan taivaalla.

Tässä kuvasnap - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_002.png

Laitan tässä vielä ohjattavuutta tämän viikon aikana, ja myös hit tarkistuksia ammuksiin.

Mutta, tällä kertaa, kun tämä on ihan sitten virallisempi esittely, kun myös jätän pelin sivustolleni, niin, täytyy myös tarkkaan nämä lentokoneitten ja pilvien ja puitten koot ja korkeudet jotenkin harmonisoida ja säätää miellyttävksi kohdalleensa, eli taidetta pyritään jotenkin aikaan saamaan.

--

JaskaP [11.12.2014 18:16:03]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä tässä tänään olen laittana jo lentelyitä näytölle, tutut vihreät ja punaiset kaksitasokoneet ovat taas ranskan taivaalla.

Hienosti olet valinnut värit, jotta (punaviher)värisokeat eivät luultavasti voi pelata. Laitapa joku varoitusteksti, vaikkapa "Jos olet väri sokea, et ehkä kykene pelata tätä peliä!!".

Arvatenkin värejä ei voi vaihtaa, mutta olisi hauska kuulla selitys.

HannuTapio [12.12.2014 16:20:19]

#

Ilmojein pilotit 1917,

Tämä peli nyt sitten etenee tässä, niin, että varmaankin uuden vuoden paikkeilla voisi olla jo valmista.

Minä hieman laajensin lautakokoa x suuntaan.

Ja sitten tein kaksi kivaa temppua, laitoin mahdollisuuden pehmentää lauta grafiikkaa linear toiminnalla ja tämän lisäksi sitten vielä annoin mahdollisuuden puolittaa vaaka pikselien määrät.

Tämä linear toiminta tekee laudasta pehmeän, mutta, se vie aika paljon cpu tehoja.

Kun käyttää sitten saman aikaisesti half reso x optiota, niin, cpu tehon vaatimuksen nousu ei ole niin kovinkaan mittavaa.

Mutta, jos on heikompi cpu, niin, nyt voi minun arkade laudoissani pudottaa vaakapikselien määrän puoleen, tämä nopeuttaa mukavasti toimintaa ruudulla.

Ja vielä lisänä bonuksena olen nostana maksimi frameraten 16 fps sekuntti.


Minulla on tässä uutta kuvasnappia - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_003.png

--

HannuTapio [13.12.2014 17:17:16]

#

Hei,

Laitoin animaation IP1917 peliin.

Näytöllä on animaatio joka jo näyttää miltä peli itse tullee näyttämään.

Ruudulla on 5 kaksitasokonetta molemmin puolin, ja nämä sitten kääntyilevät ruudulla satunnaisesti.

Minä ryhdyn nyt sitten lisäämään seuraavia -

Kontrollit jotta voi ohjata koneita.
Moottorien savut graafisesti.
Moottorien savut tekoäly.
Ammukset graafisesti.
Ammukset osuma tarkistus.

Ja sitten vielä ultimatena linja rutiinit, näitä linjoja ei minulla ole koko tämän vuoden 2008, 2009 aloitetun projektin aikana kunnolla ollutkaan.

Laitan linja rutiinit eka tähän IP1917 peliini, ja lisään sitten samantein linja rutiinit, myös kaikkiin peruslautapeleihini.

Laitan jotain 32 live slottia jokaiseen live peliin, ja noin 32 tallenne slottia sitten vielä myöhemmin jokaiseen tallenne peliin.

Kun minulla on nuo 32 live slottia, niin, tämä tarkoittaa että noin 64 pelaajaa voi pelata kerralla yhtä peliä, tämä jos ja kun on kyseessä 2 pelaajan pelit.

Tuttu linkki - http://www.lautapelisivusto.fi

--

p99o [14.12.2014 02:23:15]

#

Ei ketään kiinnosta.

Oskuz [14.12.2014 11:17:51]

#

p99o kirjoitti:

Ei ketään kiinnosta.

Hei kiinostaa! Ei vaan kerkeä testaamaan kun puhelin ei pyöritä ja tietokoneella ei muista pelata kun on muutakin tekemistä :)

HannuTapio [14.12.2014 15:57:48]

#

Ilmojein pilotit 1917,

Tässä on nyt sitten viikonloppu taas valmista, jatkan sitten taas heti huomenna ensi viikolla.

Eli, ensi viikolla laitan sitten ammukset ja osuma tarkistukset ja pisteet kertymään.

Tämän jälkeen sitten enää puuttuukaan se linja pelaaminen.

Tässä on kuvasnap tämän hetken versiosta - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_004.png

Siinä on jo ohjattavuus mukana, pikku säätöä täytyy tietenkin vielä rakentaa, jotta, koneitten nopeudet ovat kohdallaansa, ja pilvien ja metsien tuuletkin täytyy säätää varmaan vielä tarkemmin.

--

HannuTapio [17.12.2014 02:28:54]

#

Hei,

Minä aion opetella näitä linux videointi ohjelmia, recordmydesktop, pitivi ja kumppanit.

Katson myös vielä tällä viikolla, vielä laittaa nuo ammukset ja ammus tarkistukset, ja mahdollisesti testaan, vielä sitä ihan alkuperäisen IP1917 pelin näppäin peliä, yhdelle päätteelle, niin, sitten voisi joku ehtiä pelata ennen joulu pyhinäkin.

Mutta, IP1917 sitten kunhan julkaistuu, niin, on kyllä hiiri ja usean näyttöpäätteen peli, eli, yksi pelaaja jokaiseen online näyttöpäätteeseen.

Tuossa videossa, tuossa alla, ei vielä ole ammuksia, ja kuvan laatu on jostain syystä vähän suttuinen vaikka video laatu oli 100% valittuna kun renderöin ja kaappasin, liekö tuo ogv sitten sittenkään niin laadukasta kuin nuo windows vastaavat.


Tässä videosnap - http://www.bittipankki000.com/videot/videosnap_001.ogv

--

RQ [17.12.2014 07:46:16]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä aion opetella näitä linux videointi ohjelmia, recordmydesktop, pitivi ja kumppanit.

Tuossa videossa, tuossa alla, ei vielä ole ammuksia, ja kuvan laatu on jostain syystä vähän suttuinen vaikka video laatu oli 100% valittuna kun renderöin ja kaappasin, liekö tuo ogv sitten sittenkään niin laadukasta kuin nuo windows vastaavat.


Tässä videosnap - http://www.bittipankki000.com/videot/videosnap_001.ogv

Huomasin videota katsellessa, että nettipiuha alkoi kuumentua huomattavasti, olisi varmaan syttynyt palamaan pidemmällä videolla. Kannattaa varmaan laskea sen FPS vaikka kolmeen, jottei kenenkään laitteet ylikuormitu ja tuhoudu.

HannuTapio [17.12.2014 22:41:14]

#

Hei,

Korotin maksimi frameratea 3 fps, eli maksimi framerate on nyt 18 fp, tämä framerate on vähän arka asia, mutta, haluan että minun lautani ovat vähän rakeisia ja 80 luvun oloisia.

---

Minä laitan nämä IP1917 ammukset varmaankin heti huomenna, niin, ne on sitten varmaankin jo perjantaina linjoilla.

Sitten voikin jo täysin testata yhdellä näytöllä, millainen peli ip1917 onkaan.

Ryhdyn siintä sitten heti rakentamaan PalvelinOhjelman toimintoja, online live peleilleni.


Tässä linkki - http://temp4323.dy.fi

--

RQ [18.12.2014 07:02:53]

#

HannuTapio kirjoitti:

Korotin maksimi frameratea 3 fps, eli maksimi framerate on nyt 18 fp, tämä framerate on vähän arka asia, mutta, haluan että minun lautani ovat vähän rakeisia ja 80 luvun oloisia.

Tuskin sullakaan lautapelit 80-luvulla pätki. Ei FPS:n turhalla rajoittamisella saavuteta yhtään mitään hyödyllistä.
Jos haluat peleistäsi 80-lukumaisia, löytyy siihen monta muuta järkevää vaihtoehtoa.

Lebe80 [18.12.2014 10:15:37]

#

Mä oon pyörittäny mun flash-projekteja 60fps nopeudella vuodesta 2005 lähtien. Jos kone ei ole kyennyt näyttämään, niin animaatiokirjastot ovat sitten hyppyyttäneet animaatioita vain useamman freimin yli.

groovyb [18.12.2014 12:26:00]

#

HannuTapio kirjoitti:

Enin osin lautapelit eivät ole laudalla ? Kun taas nämä minun tietokoneistetut sotalautapelit ovat laudalla, tosin bittilaudalla.

Onko edes olemassa lautapelejä, kun on olemassa enin osin pahvi taikka muovi pelejä.

Lautapelit ovat pelejä, joita voi pelata ilman tietokonetta. Tätä käsitettä tuskin tarvitsee avata. Lautapelit tietokonepeli -maailmassa kuvaavat lautapelin tietokoneversiota, idean kuitenkin pysyessä samana lautapelinä.

Jos tietokonepelistä ei voi tehdä perinteistä lautapeliä, ei lautapeli -genrenä sovi ko. tietokonepeliin. Kuten ei Monopolin pc -versio voi olla FPS tai RPG -peli, jos se toteutetaan sellaisenaan simuloiden alkuperäistä lautapeliä.

HannuTapio [19.12.2014 03:45:22]

#

Lupasin jouluksi testiä,

Minulla on nyt eka testi, ammus ja osuma tarkistuksista vastukseen linjalla.

Nyt sitten voi testata minkälainen "Ilmojein pilotit 1917" on, kun on valmis, tämä testaaminen käy vielä tänään, vain yhdellä näyttöpäätteellä, pelaaja nimittäin kontrolloi molempien puolien koneita koko peliajan, 180 sekunttia.

Laitan linja pelit työn alle joulun ajan pyhien jälkeen, ja sitten laitan vielä paremmin nuo osumapisteitten tarkistukset, laitan ne ihan lentokoneen siipien ja rungon mukaan, eikä vain lentokoneen keskipisteen etäisyyden.


Tässä on - http://temp4323.dy.fi

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2015, lautapelisivustolta :)

T: HannuTapio, "Itsenäinen lautapelejä harrastelija".

--

Timmmo [20.12.2014 02:03:54]

#

Sä et voi olla tosissasi! Olethan trolli, olethan?

HannuTapio [21.12.2014 07:29:09]

#

Vielä yksi viesti, ennen joulu taukoja,

Hei, olen laittana uusia buttoneita toimivuuteen sivustolleni.

Laitoin "uutiset" buttonin, siihen kirjaan sivuston uutisia, ensi vuodesta kun pyhä tauot loppuvat ja jatkan kehittelyjä, ja lisänä sitten kirjaan lautapelisivuston koko idean, "idea ja info" buttoniin.

Nyt voi käydä lukemassa, mitä HannuTapio aikoo lautapelisivustollensa, olen pahoillani että en ole osannut ajatella tuollaista "idea ja info" buttonia aiemmin, tässä on varmaankin moni ihmetellyt, että mikä lautapelisivusto on.


Tässä on - http://temp4323.dy.fi

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2015, lautapelisivustolta :)

T: HannuTapio, "Itsenäinen lautapelejä harrastelija".

--

HannuTapio [05.01.2015 02:11:38]

#

Hei,

Joulu ja uuden vuoden pyhät lautapelisivuston osalta, sitten vietettynä, nyt sitten taas se normaali kevät dieetti.

Mutta, tässä olisi kuvasnap, olen laittana uusia lautoja IP1917 peliin, mietin että laitan 3 - 5 lautaa julkaisuun, tällä hetkellä näitä lautoja on 3, laudat latautuvat satunnaisesti aina pelin eri latauskerroilla.


Tässä on kuvasnap, kaikkiin kolmeen lautaan, jos ei jaksa latailla peliä - http://www.bittipankki000.com/videot/videogif_019.gif


Sivusto siirtyy, nyt sitten linja rutiineitten rakenteluun, laitan tämän ip1917, pelin multi pelaaja peliksi ensin, sitten nämä perus klassikko lautapelit.

Siintä sitten varmaankin jokin sotapeli, vaikka "panssaroitu jalkaväki" taikka "Tyyneinvaltamerten, keisari vs jättiläinen", taikka avaruus pilotteja "meteori pilotit 2312".


Tässä vielä nopea linkki itse sivustolle - http://temp4323.dy.fi

--

qwerty12302 [05.01.2015 15:13:54]

#

Se ei ole kuvasnap vaan kuvakaappaus.

HannuTapio [09.01.2015 07:31:11]

#

Hei,

Minä nyt sitten ryhdyn tähän linja pelin rakentamiseen, tänä viikonloppuna, en tarkkaan tiedä mitenkä kauan menee, mutta, nyt on sitten isot hetket lautapelisivustolla käsillä.

Monen monen vuoden testailut ja säätelyt saadaan tosi työhön, kun ihmiset voivat kirjautua ja pelata linja pelejä, niin, tallenne kuin live.

Tällä hetkellä sivustoa on säädetty taas hieman paremmaksi, minä vaihdoin etusivun kuvia, ja myös lataussivun kuvia, ja päivitin kokonaan uudet AOv4.00+ alkuvalikot ja lataussivut.

Otan myöskin käyttöön nuoruus vuosieni taiteilija nimen "Don Särö", olen tästä eteenpäin sivustollani "Don Särö".

Tässä linkki päivitetylle sivustolle - http://www.lautapelisivusto.fi

Seuraavat viestit ovatkin sitten jo riemukkaasti online viestejä, eli, kerron että IP1917 on pelattavissa online pelinä, jeeeee.. jne..

--

Quirzo [09.01.2015 16:58:11]

#

Don Särö, aika porno nimi :D

HannuTapio [19.01.2015 18:35:27]

#

POv2.00+

Hei, tämä PalvelinOhjelma v2.00+, on jo hieman koodattuna, ja edistyy kyllä ihan mukavasti, en osaa hahmontaa yhtään ongelmaa, täytyy vaan jaksaa kirjata, tämä POv1.00+, oli jo ihan toimiva silloin aikanaan 2012, jotenka tämä on vain tämä mitenkä sitten jaksaa kirjata, tämä POv2.00+.

Oikeastaan ainoa mikä on hidastana, on tämä kun valikoin header tietoja, ja tiedon tallentamisen järjestyksiä, eri fileissä, kuten shakkipelin tallenne taikka henkilötieto tiedosto tallenne.

--

Taasen, tämän hetken AOv4.00+ grafiikat taitavat olla parasta mitä olen tuottanut sivustolle, ja olen valmis vastaan ottamaan kommenttia, niin, teen sitten valinnan, että julistanko grafiikan nyt sitten julkaisu kuntoon olevaksi, eli valmiiksi.

Minulla ei itselläni ole LED näyttöä, minulla on tälläinen 32" LCD FullHD näyttö, en tahdo tästä näytöstä luopua kun se näyttää kuvan yhtä laadukkaana ihan joka kulmasta katsottuna ja myös hieman pehmeänä, kun on vain VGA liitännällä.

Minä en tiedä mitenkä nuo värisävyt ja kirkkaudet, tuossa LED näytössä, kun tuo LED taitaa olla kirkkaampi ja värikkäämpi, mitä iäkkäämpi LCD näyttöni, minä sitten jätin kuvan varmuudeksi ihan vähän tummaksi.


Tässä linkkiä - http://temp4323.dy.fi

--

HannuTapio [20.01.2015 16:40:55]

#

Hei,

Kyselin tuosta GODADDY companysta, hieman tuollaista, java signeerausta.

Maksaa 2v 345€ ja 3v 489€.

Mietin tuollaista 2v varmaankin alkuun.

Minulla ei aiemmin ole ollut tuollaista allekirjoitusta, mitenkä se olisi minun parhainta määritellä.

Varmaankin parhainta valita, sellainen signeeraus, mitä voi mahdollisimman laajasti käyttää, eli, ei varmaankaan ole hyvä idea, ottaa lautapelisivusto.fi signeerausta.

Mietin että ottaisin "Don Särö" nimellä, tuon signeerauksen, niin, sitten voin käyttää sitä 2v ajan, myös vaikkapa muitten kevyt projektien kanssa.

Kauppias ei itse tiennyt toimiiko openjdk kanssa, tuo signeeraus, eikä tiennyt voiko yksityinen henkilö ostaa, mutta, varmistellaan vielä, oli kuitenkin muistamaan, että joku oli joskus yksityinenkin ostanut signeerauksen.

:)

--

HannuTapio [21.01.2015 14:06:02]

#

Hmmm,

GoDaddy ei sitten myy yksityiselle tuota signeerausta.

Täytyy katsella muualta vielä.

--

Pietu1998 [25.01.2015 22:37:35]

#

HannuTapio kirjoitti:

Hmmm,

GoDaddy ei sitten myy yksityiselle tuota signeerausta.

Täytyy katsella muualta vielä.

Tee samantien tästä yritys. Don Särö Oy. Ajattele nyt kuinka hyvältä näyttäisi laskutkin kun vastaanottajana Don Särö. Saat samalla vaikka GoDaddyn kautta sertifikaatit.

HannuTapio [30.01.2015 17:20:19]

#

Hei,

Laitoin tässä AOv4.00+ linjalle, tällä kertaa puu lauta kuviolla, eli en sitten ehkä sittenkään laita sitten kangasta, tähän laudan päälle.

Ihmisillä on niin erikokoisia resoluutioita ja näyttöjä, että nuo kankaan skaalaaminen ja myöskin kirkkaus säädöt ovat minulla lähes mahdottomia, tosi vaikeata.

Kun käytän pelkkää puu kuviota, niin, onnistun aika helpolla rakentamaan lautoja, kangas on tosi vaikea.

Mutta, tämä on lautapelisivusto, jotenka, kenteis se koko kangas idea oli vähän turha, siihen pinnalle, nyt sitten on se lauta jolla pelataan.

--

PalvelinOhjelma v2.00+, idea alkaa olla valmiina, minä alan helmikuussa, sitten varmaankin ylläpitämään linja live lautapeliä, tallenteet tulevat sitten vähän myöhemmin.

Laitan eka jätkänshakin, ja sitten siintä muuta listalla olevaa, reversi, tammi, shakki, jne..

--

Tässä linkkiä tämän päivän rakennelmiin - http://www.lautapelisivusto.fi

--

HannuTapio [05.02.2015 15:03:39]

#

Hei,

Minulla on ollut paljon testiä lauta+kangas ja pelkkä lauta kuvion kanssa sivustolleni.

Minä tällä hetkellä mietin että laitan molempaa, ihmiset saavat sitten omien mieltymystensä mukaan valita kumpaa grafiikka settiä pelaavatkaan.

PalvelinOhjelma v2.00+ on jo uploadattu, mutta, AOv4.00+ ei vielä sisällä netti rutiineja, minä varmaankin laitan vain jonkin nopean paketin siirto threadin AOv4.00+ ohjelmaani, ja sitten kaikki peli käsittelyt voisivat käydä mukavasti palvelimessa.

Pari kolme viikkoa ja varmaankin peruslautaa on sitten jo pelattavissa netin kautta. :)

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://www.lautapelisivusto.fi

--

HannuTapio [06.02.2015 20:17:23]

#

Hei,

Hyvää viikonloppua vaan, tässä on taas uutta kuvakaappausta, nämä grafiikat ovat nyt sitten minun osaltani varmaankin jo ihan valmiit.

Minä pari viikkoa kirjaan tuota palvelin puolta ja asiakasohjelmaa myös, ja sitten varmaankin on jo peruslautaa linja pelinä tarjolla.

Tässä kuvasnap laudoista, kuva on animoitu gif - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_021.gif

Tuo kuvasnap on 256 värillä vain, jotenka värihävikkiä on kyllä mukana tuossa, minä en oikeastaan tiedä mitään muuta animoitua kuvaa kuin gif, ja tuo gif on vain 256 värinen.

--

Grez [06.02.2015 21:20:34]

#

HannuTapio kirjoitti:

minä en oikeastaan tiedä mitään muuta animoitua kuvaa kuin gif, ja tuo gif on vain 256 värinen.

Minulle tulee mieleen oikeastaan mikä tahansa videoformaatti.

Lebe80 [09.02.2015 10:16:30]

#

HannuTapio kirjoitti:

Hei,

Hyvää viikonloppua vaan, tässä on taas uutta kuvakaappausta, nämä grafiikat ovat nyt sitten minun osaltani varmaankin jo ihan valmiit.

Minä pari viikkoa kirjaan tuota palvelin puolta ja asiakasohjelmaa myös, ja sitten varmaankin on jo peruslautaa linja pelinä tarjolla.

Tässä kuvasnap laudoista, kuva on animoitu gif - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_021.gif

Tuo kuvasnap on 256 värillä vain, jotenka värihävikkiä on kyllä mukana tuossa, minä en oikeastaan tiedä mitään muuta animoitua kuvaa kuin gif, ja tuo gif on vain 256 värinen.

--

Youtube, do you even?

qeijo [09.02.2015 10:57:08]

#

Mistä tässä on kyse?

Lebe80 [09.02.2015 11:26:26]

#

qeijo kirjoitti:

Mistä tässä on kyse?

Kaikesta muusta kuin lautapeleistä.

Lisäys:

En ole jaksanut tätä viestiketjun linkkejä availla vuoteen(?), nyt jostain typerästä mielenhäiriöstä avasin, ja herää kpzzzzt:lle (mikä lie tällä kertaa) kysymys:

- Miksi pelinappulat eivät mahdu niille tarkoitettuihin ruutuihin. Vaikka ideana lieneekin tarkoitus matkia perspektiiviä, niin älä! Shakki-, tammi-, mitävittulie-nappulat mieluummin hieman liian pieniksi ruutuun nähden, kuin tuolleen menemään "yli". Nyt shakki-, othello yms. ovat aivan älyttömän sekavia, kun nappuloita on paljon ja ne eivät mahdu omiin ruutuihinsa.

HannuTapio [10.02.2015 22:45:44]

#

Palautetta,

Minulla on shakki/othello/tammi nappi tyyli, jota en ole itse nähnyt muilla samoin, oletan että myös teille on "uutta" nuo minun nappi stylet, ainakin osittain.

Siinä kun käyttää sivuston shakki lautaa ja othello ja tammi lautaa pari viikkoa, eli, kun tottuu sivuston teemaan, niin, ehkä eivät sitten enää ole varmaankaan häiritsevästi ohi laudan ruutujen rajojen, vaan kenties vaikka mukavasti korostuen, näin toivon.

Tämä EU jo antaa ihmisten hieman korostaa itseään ja taiteitaan, ei enää tarvi nykyään olla esim. shakki/tammi/othello peleissä, ihan laudan rajojen sisällä, voi varmaankin olla vähän ohi taikka paremmin.


Tässä on videogiffiä laudoista, jos ei jaksa ladata itse applettia ( 8 bit. kuva ) - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_021.gif

--

Lebe80 [11.02.2015 12:58:08]

#

HannuTapio kirjoitti:

Palautetta,

Minulla on shakki/othello/tammi nappi tyyli, jota en ole itse nähnyt muilla samoin, oletan että myös teille on "uutta" nuo minun nappi stylet, ainakin osittain.

Siinä kun käyttää sivuston shakki lautaa ja othello ja tammi lautaa pari viikkoa, eli, kun tottuu sivuston teemaan, niin, ehkä eivät sitten enää ole varmaankaan häiritsevästi ohi laudan ruutujen rajojen, vaan kenties vaikka mukavasti korostuen, näin toivon.

Häiritsee aivan kaameasti, sillä nykyinen ulkoasu on juurikin mainitsemistani syistä erittäin epäselvä. Eli nyt aivot joutuvat tekemään melkoisesti töitä laudan hahmottamiseen, kun se voisi olla yksinkertaisella muutoksella paljon selkeämpi. Tällöin pystyisi nopealla vilkaisulla erottamaan nappulat toisistaan.

vrt.
http://www.readersdigest.com.au/userfiles/chess-board.jpg

edit:
Voisi siis verrata tätä huonoon typografiaan. Teksti on vaikea lukea, jos käytöss on huonot fontit ja huonosti toteutettu rivitys. Tässä on sama juttu, shakkilauta on tuttu, samoin nappulat, mutta ylisuurina pelilauta on vaikeasti luettavissa, vaikka kaikki nappulat ovatkin yksistään ulkoasultaan selkeitä.

HannuTapio [12.02.2015 03:33:25]

#

Palautetta,

Ok, laitan optio buttonin, josta voi valita suurennos napeille.

Laitan jotain 90%, 95%, 100%, 105%, 110%, 115%, 120%, 125% valinnaksi.

100% on ruudun sisällä täsmälleen. 110% on 10% suurempi ruudun sisällä olevasta, täytyy kokeilla.

:)

Fonttiin on tulossa korjaus, heti kun löydän 100% freeware fontteja jostain, niitä lisenssejä aina lukee, niin, jotakin ehtoa tai jotain lausetta.

--

HannuTapio [13.02.2015 08:39:13]

#

Hei,

Hyvää viikonloppua taas lautapelisivustolta.

Minulla on nyt PalvelinOhjelma v2.00+ uploadattuna palvelimelle ja POv2.00+ on käynnissä. AOv4.00+ ei vielä sisällä mitään yhteydenottamista kuitenkaan, laitan viikonlopun taikka ensiviikon alun aikana konnektin ja kirjautumiset, täytyy vaan vielä miettiä missä muodossa tallentaa pelaaja tietoja, ja se asiakasrekisteri minkä valtio vaatii täytyy kirjata jossain vaiheessa, ennen kuin kytkee pelit ja kirjautumiset.

Kaikki AOv4.00+ grafiikat ovat nyt valmiina, en tietenkään kykene yhdellä monitorilla/näytöllä rakentamaan jokaiseen näyttöön ja jokaisen pelajaan kirkkauksien ja kontrastien mukaista hienoa näyttöä.

Minun täytyy sitten jatkossa katsella pelaaja palautteen mukaan, mitenkä väri arvoja muutankaan.

Täällä voi käydä testaamassa, jo linjoille "valmista"? AsiakasOhjelmaani - http://www.lautapelisivusto.fi / Pelit siis yhä vain yhdelle päätteelle.

--

Codigo [14.02.2015 00:54:39]

#

Moi

Minusta on hyvä keksintö että esim. tammipelissä nappulat on suuria, siihenhän ne mahtuu hyvin koska siinä on diagonaaliset linjat. Shakissa taas näyttää vähän ahtaalta. Tietty hyvä jos saa itse säätää kokoa.

HannuTapio [01.03.2015 20:59:51]

#

Hei,

Tässä kuvasnapit IP1917 -

Snapit ovat kuvattu liikkuvasta kuvasta, niistä näkyy uudet toimet AOv4.00+ koodissa, propelli ja tulitus tuli.

http://www.bittipankki000.com/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_007.png
http://www.bittipankki000.com/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_008.png

--

Tässä kuvasnap MP2312 -

Snappi on pelistä jossa ei vielä ole toimivuutta, mutta, grafiikka on nyt valmista.

http://www.bittipankki000.com/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_009.png

--

Palvelin puoli on valmistumassa, ja se taisi olla paljon helpompaa mitä ajattelin alkuun hieman ennakossa.

--

Oskuz [02.03.2015 18:11:19]

#

Mitäs sulla muuten pyörii palvelimella?

HannuTapio [03.03.2015 07:46:00]

#

Hei,

Palvelimella on -

Ubuntu Server 64bit, Lighttpd, PHP, OpenJDK, OpenJRE, Fail2ban, Sshguard, Iptables, Phpbb3.0.12 nuo on tärkeimpinä ja toki vielä tämä PalvelinOhjelma v2.00+ joka sitten käsittelee pelien siirtoja pelaajien välillä.

--

Tässä on taas päivitys Reversi 8x8 peliin.

Minulla on ollut pitkään aikaan hieman huonona tuo Reversi grafiikka, se ristikko mikä aiemmin oli, ei oikein toiminut nykyisen kangas kuvion kanssa, laitoin Reversi peleihin nyt tänään saman tyylin kuviot mitä jätkänshakissakin on.

Reversi 8x8 kuvansnap - http://www.bittipankki000.com/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_010.png

--

Tässä on taas IP1917, tämän hetken peliruutuja hieman.

IP1917 kuvansnap - http://www.bittipankki000.com/videot/videogif_022.gif

--

Ja tästä löytyy tämän hetken rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

Oskuz [03.03.2015 10:24:33]

#

lautapelisivu.fi kirjoitti:

Hei, sivusto ei tue tablet laitteita, vielä 2015.

Sivusto tukee tässä 2015, vain Windows, Macintosh ja Linux tietokoneita.

Olis se etusivu silti kiva nähdä..

HannuTapio [04.03.2015 00:15:56]

#

Tablets and phones,

Tuo johtuu siintä että minulle tuli aika paljon kirjoituksia eri foorumeilla, että, minulla on väärä huono ohjelmointi kieli taikka väärä huono alusta valittuna koodille ja peleille.

Kun minun sivustoilla oli html tuki tableteille ja phoneille, niin, ihmiset haukkuivat usein javaa huonoksi valinnaksi, koska java ei toimi tableteissa tai phoneissa, en halua että java kieltä haukutaan minun sivustoni taikka pelieni takia.

Poistin html tuen tableteille ja phoneille nyt kokonaan, ja ilmoitan että tuen vain Windows, Linux ja Macintosh laitteita ainakin nyt tänä vuonna 2015, näin on helpompi ymmärtää että pelini tukee vain "tietokoneita", ihmiset eivät enää moiti javaa kun se ei toimi tabletissa tai phonessa, vaan nyt he moittivat minua kun olen estänyt jopa html tukea tablettiin taikka phoneen.

Näin parempi, java on minulle tosi tärkeä, en halua että javaa alennetaan keskusteluissa minun AsiakasOhjelmastani.

--

AOv4.00+ lisäys, olen lisännyt sync() käskyn koodiin, tämä olisi voitu laittaa jo vähän aiemmin, mutta, tuli nyt sitten vasta nyt lisättyä.

Näyttö piirto on nyt pehmeää, kuvan "repeäminen" ei enää tapahdu kun pelaa.

Tuplabufferi piirretään appletin näyttömuistiin, vain, kun JVM ei piirrä appletin näyttömuistia itse näyttöön.

--

HannuTapio [05.03.2015 10:38:30]

#

Hei,

Tässä on nämä ekat linja peli esittelyt mietteissä.

Niin, on samantein tullut mietittyä myös jatkoja, minä tässä mietin että ryhtyisin suomi nettiin, ihan julkiseksi, sotalautapeli harrastajaksi.

Tämä on ollut vähän, syrjään vetäytyvää ja omassa rauhassa ollutta harrastamista, tämän lautapelisivuston kanssa, en ole toivonut huomiota kovinkaan, olen ollut muutamalla foorumilla vaan.

Minä mietin että olisin jatkossa harrastaja indie suomi netissä, www.donsärö.fi osoitteessa.

Keskityn openjdk peleihin jotka olisivat ilmaisia pelata.

Mietin sitten myöhemmin jos löydän joskus muutaman julkaisijan kaupallisille peleille aika ajoin, mutta, enin osin keskityn ilmais peleihin.

Minä käyn tämän vaihtoehdon lävitse tässä tänä viikonloppuna, minä varmaankin rakennan hieman tuota www.donsärö.fi osoitetta, nyt heti miten.

On aika luultavaa että siirryn jo ensi viikosta tuohon uuteen domainiin.

Tämä donsärö domain voi sitten sisältää myös vaikka luolalentelijat pelinkin, ja mahdolliset roolipelit joita olen suunnitellut 2020 luvulle tulossa olevaksi.

Tässä on aika paljon miettimistä vielä, minä ensi viikolla ilmoitan jatkanko lautapelisivustolla vaiko sitten luultavasti siirryn tähän www.donsärö.fi osoitteeseen, taikka johonkin kolmanteen.

:)

--

HannuTapio [06.03.2015 17:03:21]

#

Jeps,

Tilasin vielä yhden domainin, se tulee varmaankin käyttööni ensi viikon aikana, kerron sitten lisää..

Jännää jo..

--

HannuTapio [11.03.2015 00:57:55]

#

Hei,

Lykkään alkua vielä tässä, minä laitoin hetki sitten sukunimen vaihtoon.

Kun aloitin tämän projektin, olin Jari Särö nimellä, mutta, se vähän räsähtää joillakin ihmisillä.

Minä kevennän tuota risärö kohtaa, hieman, olen jo vaihtanut etunimen Jari muotoon Hannu.

Minä myös vaihdan nyt sukunimen Särö muotoon Pelisärö.

Eli, olen "Hannu Tapio Oskari Pelisärö" tästä lähtein, kunhan vain tuo maistraatin päätös tulee.

Kirjoitan hiljalleensa nämä kaksinpeli koodit ja odotan sitten maistraatin päätöstä nimen vaihtoon.

Tulen sitten takaisin projektini kanssa, myös luultavasti vaihdan vielä domainin, vähän enemmän esillä olevaan, ei enää sivustoa ja syrjää.

: D

--

Quirzo [12.03.2015 20:38:48]

#

Hieno homma Hermanni!

ajv [12.03.2015 20:52:54]

#

Täytyy kyllä tunnustaa, et kadehdin tota sun huolien yksinkertaisuutta - ja etenkin noita ratkaisuja :D

MI [13.03.2015 16:20:05]

#

HannuTapio kirjoitti:

Tulen sitten takaisin projektini kanssa, myös luultavasti vaihdan vielä domainin, vähän enemmän esillä olevaan, ei enää sivustoa ja syrjää.

: D

--

Millä tavalla domain vaikuttaa esillä oloon?

Mitä tarkoittaa sivustoa ja syrjää?

HannuTapio [13.03.2015 17:27:57]

#

Nimenvaihto,

Maistraatti ilmoitti että kestää mahdollisesti 1-4 kuukautta tuo sukunimen vaihto, minä peruin sen tällä kertaa, jatkan tässä vaan uuden etunimen kanssa.

--

Tuo domain mikä minulla on tällä hetkellä on tarkoitus ymmärtää että olen hieman lautapelisivustoa, vähän sivussa ja syrjässä kaupallisista, eli, en ihan niin, keskeistä lautapelaamista, mitä suomen nettiin on sitten ajan kanssa tulossakaan, tämä on oma kevyt lauta harraste vaan, minullahan on palvelin, minulla ei ole cloudia, eli en voi ihan kaikki sivustolle kutsuakkaan, koska linja nopeus ja kk datasiirto lupa ei riitä.

--

Jatkan näitä linja peli rutiini koodaamisia, minä kohta sitten otan nuo nyt linjalla olevat 10 yhden päätteen peliä pois, ja alan esittämään sieltä listan yläosasta alaspäin järjestyksessä, live ja tallenne peliä, eli, ensin jätkänshakki, reversit, tammet, shakit ja viimein mylly.

Tämän jälkeen katson sitten nämä omat lautapelini.

Tänä vuonna on tarkoitus 2-5 omaa lautaa olla linjalla, näitten peruslautojen lisänä, minulla on 9 peruslautaa ihan valmiina, tällä hetkellä ja 2 omaa lautaa muutaman tunnin työn tarpeessa, muut on sitten alusta tehtävä.

Ilmojein pilotit 1917.
Meteori pilotit 2312.
Panssaroitu jalkaväki.
Tyyneinvaltamerten, keisari vs jättiläinen.
Heidän kunniansa päivät.

Nuo varamaankin.

--

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

Lebe80 [16.03.2015 11:13:12]

#

Meinasin ruveta käymään lautapelisivustolla, mutta jos kerran sukunimenmuutosta ei tapahdu, en näe mitään järkeä käydä kyseisellä sivustolla.

Hyvästi!

HannuTapio [25.03.2015 06:45:32]

#

Hei,

Minulla on hieman hidasta tämä palvelinohjelman indexoinnin rakentaminen.

Minulla ei ennen ole ollut tarvetta, tämän kaltaiseen ohjelmaan.

Minulla hidastaa tämä kun jos täytyy skannata koko tietojärjestelmä alusta asti.

Niin, mitenkä se tietojärjestelmä, database, sitten olisi paree rakentaa.

En ihan edes osaa kuvata ongelmaa täysin, tämä on minulle niin, uusi ohjelmoinnin osa alue.

Tässä menee vähän kauemmin taas, mutta, muuta ongelma kohtaa ei taida olla tiedossa.

:D


Tästä linkistä voi pelata yhden päätteen lautapelejäni, linjapelejäni odotellessa - http://temp4323.dy.fi

---

HannuTapio [28.03.2015 10:39:11]

#

Viikonloppua vaan kaikille,

Hei, minä tuota sivuston etusivua säädin vähän.

Tuo sivuston etusivu sisältää, nyt, "nopean peli käynnistyksen buttonin".

:)


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

Oskuz [31.03.2015 14:52:18]

#

Mie en vieläkään ymmärrä miksi olet estäny puhelimet, kun tuo sivusto toimii niilläkin suht hyvin (lukuun ottamatta pelejä). Oletko ottanut huomioon että joku voisi vaikka haluta vilkasta käyttöehtoja tms. nopeasti puhelimella? Sitä paitsi tuo on muutenkin aika turha, kun voi kiertää helposti.

fergusq [01.04.2015 20:39:23]

#

Ehkä tarkoitus onkin, että ne jotka todella haluavat nähdä sivut, voivat kiertää estot. Toki en millään tavalla kannata tätä nykyistä ratkaisua. Oikea tapa olisi piilottaa pelkät Pelaa tästä -napit mobiililaitteilla (ja muilla koneilla jotka eivät tue appletteja).

The Alchemist [02.04.2015 23:53:38]

#

Olisi parasta tehdä koko sivusto java-applettiin, jolloin mobiililaitteilla ei voi edes nähdä sivustoa. Samalla palvelinongelmat ratkeaisivat, koska voisit koodata oman palvelinsovelluksesi javalla. Pienenä miinuksena se, että veroviraston kantaa asiassa en osaa kuin arvailla.

Lebe80 [06.04.2015 01:33:48]

#

Musta on huvittavaa, että nettisivujen kehitys on tosiaan mennyt siihen suuntaan, että sivusto mukautuu hienosti eri laitteille ja erikokoisille näytöille. Lautapelisivusto on juuri täysi vastakohta tälle.

MI [10.04.2015 18:07:59]

#

Kenellä on koneelle asennettu Java?
Tarkoitan tavallista nettipelaajaa?

The Alchemist [10.04.2015 18:26:57]

#

Kaikilla, koska Lautapel... siis koska Aapeli.com.

HannuTapio [12.04.2015 18:06:52]

#

Hei,

Minulla on ihan mukavasti, nämä suunnitelmat, linja pelien aloittamiseen.

Mutta, valitettavasti tarvitsen vielä ainakin kuukauden, ennen, kuin kytken ekat pelit online tilaan.

Minulla on yhdelle päätteelle, yhä nuo peruspelit, ja vähän pilotit sarjaakin.

Jätkänshakki, Reversi, Tammi, Shakki pelejä ja vielä Mylly, on valmiina peliin, jos joku haluaa yhdellä päätteellä testata kaverin kanssa.

Olen pahoillani että tämä linja kytkeminen on kestänyt näin kauan.

Mutta, kyllä tästä sivu tulee, ja mitä kauemmin kestää sen parempi sivusta tulee, koska on aikaa opiskella grafiikkaa ja pelisääntöjä ja koodaamista ja kaikkea aiheeseen kuuluvaa.

Kiitos, kaikille sivustoa seuranneille.

Tässä on linkki tämän päivän rakennelmiin - http://temp4323.dy.fi

--

HannuTapio [13.04.2015 06:37:53]

#

Don Särö,

Minä sitten olen nyt tästä lähtein sivustoillani "Don Särö", olen lautapeli ja open java indie, teen lähinnä lautapelejäni, mutta, aika ajoin lupaan tehdä parit bonus pelitkin.

Tässä on pari sivua mitä rakennan -


Lautapelisivusto - http://www.lautapelisivusto.fi

Luolalentelijat - http://www.luolalentelijat.fi


Tervetuloa mukaan tämän kuluvan vuoden aikana lauta seikkailuihin..

:)

---

Lebe80 [13.04.2015 16:46:05]

#

Jos nimesi on Don Särö, niin miksi Luolalentelijät -sivustolla lukee:
T: HannuTapio

Myös lautapelisivustolla viljellään aktiivisesti Hannu Särö -nimeä useassa paikassa.

Muutenkin sisältö on aivan kaameaa luettavaa.

En tiedä erittäin aktiivisena peliharrastajana mitä on 4k - 128k pelit.

Grez [13.04.2015 17:39:41]

#

4k pelit on pelejä, joiden kokonaistiedostokoko (esim. .exe tms) on korkeintaan 4 kibitavua. Muut koot vastaavasti.

Pietu1998 [28.04.2015 21:59:26]

#

Don Särö kirjoitti:

Olen pahoillani että tämä linja kytkeminen on kestänyt näin kauan.

Haluan nähdä sen hetken, kun kaksi käyttäjää eksyy sivustolle yhtä aikaa.

Lebe80 [29.04.2015 12:54:43]

#

Pietu1998 kirjoitti:

Don Särö kirjoitti:

Olen pahoillani että tämä linja kytkeminen on kestänyt näin kauan.

Haluan nähdä sen hetken, kun kaksi käyttäjää eksyy sivustolle yhtä aikaa.

Älä pelkää. Don Härö on kyllä estänyt useiden käyttäjien pääsyn samaan aikaan.

MI [30.04.2015 16:41:31]

#

"Kvanttitietokoneen perusyksikkö on qubitti, joka voi olla kvantti-ilmiöiden ansiosta yhtä aikaa sekä ykkönen että nolla. Teoriassa qubittejä laskennassa käyttävä kone voisi siis ratkaista äärimmäisen vaikeita laskutoimituksia silmänräpäyksessä."- Lainaus Tivistä koskien IBM:n ko. aiheeseen liittyvää edistysaskelta?
Riittäisikkö tuollainen kvanttikone Don Särön shakkipelin pyörittämiseen?
IBM:n Deep Blue shakkikonehan oli tietysti lelu Lautapelisivuston Java indie shakkiin verattuna.

HannuTapio [01.05.2015 21:52:38]

#

Hei,

Shakki peli on säädetty 0.2 fps ja 7 fps ja 16 fps, eri tilanteen mukaan.

Tuo on oikeastaan aika harvinaista että shakki pelissä on framerate taikka animaatiota ollenkaan, saatika sitten netti shakissa.

Yleensä netti shakit ovat staattisia paikallaansa olevia kuvia.

Taasen tämä että ohjelmani käyttää cpu teho resursseja, niin, johtuu siintä että olen valinna käyttöön ram muistin, eli, näytönohjaimen kiihdyttämistä video rammin avulla ei käytetä, tämä pitää gpu ja cpu lämmöt alhaalla, vaikka silti vaatii paljon enemmän cpu % tehoja, mutta tämä cpu rasite mitä syntyy on helppoa assembler mov käskyä, käytössä ei ole tuolloin pitkien mov:ien aikana cpu:lle raskaita matematiikka taikka logiikka käskyjä.

Minä tämän vain kirjasin, sillä vaikka cpu rasite näyttää korkeata lähes 100%, niin, se ei tarkoita että cpu on rasittuna, käytössä voi olla, ja minullahan on yksinkertainen assembler rep mov rimpsu joka kestää useita millisekuntteja ja toistuu useita kertoja sekunnissa, frameraten mukaan.

Korkea CPU % ei vielä tarkoita, että cpu lämpenee taikka, olisi rasittuna. :), cpu rasittuu eniten kun assembler käskyjä käytetään laajalla skaalalla, koko käskykannan mukaan, yksinkertainen rep mov ei rasita nyky cpu:ita kovin, vaikka veisi cpu 100% tehotkin, vain hyvin pieni pinta-ala cpu pinta-alasta on sähkö aktiivinen, yksinkertaisen rep mov aikana, cpu lämpenee ja rasittuu sitä enemmän mitä suurempi pinta-ala siintä on sähkö aktiivinen.

--

Minulla on kevyt animaatio, mutta, en lähde tarjoamaan 60 fps, koska joillakin vanhemmilla laite kokoonpanoilla tulee sitten sitä lämpöä, en halua kerätä huonoa mainetta vanhoilla kone paketeilla, tämä grafiikka tuki on kuitenkin tällä hetkellä 2560 x 1440 px.

Mutta, jos joku haluaa itse tehdä 60 fps, shakin, tammen, reversin, niin, en estele kirjoittamalla valintaani ajaa alle 20 fps, siintä vaan sitten, on hyvä että tulee myös muita lauta säätelijöitä linjoille.

Lautapelisivusto ajaa nämä ekat vuodet alle taikka kuin 16 fps, taikka mietin vielä kerran kun sitten kytken arkade laudat ( IP1917 , MP2312 ) linjalle, tuon 12 fps - 18 fps.

:)


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

Lebe80 [04.05.2015 11:16:59]

#

Aina kun Don Härö avaa sanaisen arkkunsa, näen mielessäni kuvan, että hän ulostaa pökäleen suunsa kautta.

The Alchemist [04.05.2015 13:53:37]

#

HannuTapio kirjoitti:

Taasen tämä että ohjelmani käyttää cpu teho resursseja, niin, johtuu siintä että olen valinna käyttöön ram muistin, eli, näytönohjaimen kiihdyttämistä video rammin avulla ei käytetä, tämä pitää gpu ja cpu lämmöt alhaalla, vaikka silti vaatii paljon enemmän cpu % tehoja, mutta tämä cpu rasite mitä syntyy on helppoa assembler mov käskyä, käytössä ei ole tuolloin pitkien mov:ien aikana cpu:lle raskaita matematiikka taikka logiikka käskyjä.

Erittäin koomista, että tyyppi opiskelee jopa hyvin matalan tason teoriaa koskien niin rautaa kuin ohjelmistojakin, muttei silti tajua raudasta tahi softasta yhtään mitään. Noiden rasitusprosenttien ja lämpöasteiden mittailu on huuhaataa.

Lebe80 [04.05.2015 15:14:56]

#

Musta on muutenkin huvittavaa tehdä javalla selainpelejä vuonna 2015.

HannuTapio [05.05.2015 05:01:27]

#

Hei,

Tässä on viime päivien kuvasnapit - http://www.bittipankki000.fi/videot/videogif_023.gif

:)


Ja tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

Lebe80 [05.05.2015 11:37:58]

#

HannuTapio kirjoitti:

Tässä on viime päivien kuvasnapit - http://www.bittipankki000.fi/videot/videogif_023.gif

Latausruutu giffissä. Oikeasti?!

Kuules, teeppäs jatkossa snapeista youtube kiksnautteja! Youtube-kiksnautit ovat uusi tapa näyttää liikkuvia kuvasnappeja.

Niissä on tosin se paha ongelma, että Youtube tukee kiksnauteissa nykyään 60 kuvasnappia/sekunti, jota voi katsella esim. puhelimella, jos ei halua tietokoneensa prosessoria käräyttää.

Blaze [05.05.2015 12:14:09]

#

Lebe80 kirjoitti:

Latausruutu giffissä. Oikeasti?!

Eihän siitä muuten saa oikeaa kuvaa Lautapelisivustosta ;)

HannuTapio [05.05.2015 14:23:55]

#

Hei,

Tässä on viime päivien kuvasnapit - http://www.bittipankki000.fi/videot/videogif_023.gif

:)

Sivustolla voi pelata jo kaverien kanssa jos tahtoo, niin, yhdellä päättellä yhä, mietin että touko- ja kesäkuun aikana kytken linjat sitten online, jatkan siintä sitten omiin lautapeleihin, ja tuohon luolalentelijat peliini.


Ja tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

Lebe80 [05.05.2015 14:44:14]

#

Hei,

Tässä on viime päivien kuvasnapit - http://www.bittipankki000.fi/videot/videogif_023.gif

:)

Oskuz [12.05.2015 09:43:39]

#

Harmi ei voi pelata koulun koneilla kun näissä ei ole javaa :(

HannuTapio [20.05.2015 22:35:04]

#

Joo,

Minä sitten olen päättänyt ensi elokuussa varmaankin viettää ekat linja pelit, monin peleiksi.

Minä lisään tässä kesän aikana ominaisuuksia ja uudelleen kirjoitan vähän nopeammaksi koodia ja grafiikkaa kehitän myös.

Minä en sitten varmaankaan ennen ensi syksyä sen enempää tässä kirjoittele, vain pieniä tilanne katsauksia kait.

Minä tänään laitoin esim. nämä seuraavat toimimaan -

4K tuki näytöille.
5K tuki näytöille.

Nuo on aika isot appletit jo, käytin pientä kikkaa, en ihan tarjoa, 4K taikka 5K tarkkuutta, tuo peli pinta ala on kyllä se 4K ja 5K ruudulla, mutta, minulla on taustabufferi, niin, vaakapixelit tuplana, aina kun vaaka resoluutio on yli 2560 px.

Eli tuo 4K on sitten 1920 x 2160 px.
Eli tuo 5K on sitten 2560 x 2880 px.

Mutta, ruudulla ne skaalataan 4K ja 5K fullscreen.

Ihan kiva kun taitaa toimia, itselläni ei ole kyllä kuin FullHD näyttöjä muutamat, tässä, jos ei toimi, niin, korjataan sitten myöhemmin.

:)

Aion antaa tuen näille isoille 4K ja 5K ja jne.. telkkareille sitten aina, sen mukaan mitä resoluutiota ne tarjoavatkaan.


Ja tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

HannuTapio [21.05.2015 22:27:50]

#

4K ja 5K,

Tarkennan vielä.

Minä tänään laitoin tuon 4K ja 5K lopulliseen muotoon.

4K on ruudulla fullscreen 4K, mutta, pixeli tason tarkkuus on vain 1920x1080, eli tuplapixelit ruudulla full screeniin.
5K on ruudulla fullscreen 5K, mutta, pixeli tason tarkkuus on vain 2560x1440, eli tuplapixelit ruudulla full screeniin.

Lisäsin tuon tuplapixeli toiminnan myös nyt tänään y akselille.

Nyt on hieno ja hyvä. :)

Lebe80 [22.05.2015 12:40:21]

#

HannuTapio kirjoitti:

4K ja 5K,

Tarkennan vielä.

Minä tänään laitoin tuon 4K ja 5K lopulliseen muotoon.

4K on ruudulla fullscreen 4K, mutta, pixeli tason tarkkuus on vain 1920x1080, eli tuplapixelit ruudulla full screeniin.
5K on ruudulla fullscreen 5K, mutta, pixeli tason tarkkuus on vain 2560x1440, eli tuplapixelit ruudulla full screeniin.

Eli suomeksi?

Eli 4K ei ole 4K vaan FullHD aka 1080p? Ja sinun 5K on QuadHD. Miksi edes yrität?

The Alchemist [22.05.2015 19:04:31]

#

Toivottavasti 4k- ja 5k-resoja käytettäessä cpu sleeppiä ja kaikkia muita asiaan kuuluvia viiveitä on kasvatettu, koska suurempi resoluutio on raskaampi prosessoida ylöspäin skaalattunakin kuin pienemmät resoluutiot. Asian kanssa ei pidä pelleillä!

HannuTapio [22.05.2015 22:28:14]

#

CPU Sleep,

Minulla on minimi sleep, joka toimii kyllä.

Tämä minimi sleep on säädetty 25% - 45% rasituksen mukaan, jos rasitetta on paljon on minimi sleep korkeampi. :) Eli lähempänä 45% minimi sleeppiä, ja jos rasitetta on vähän on minimi sleep lähempänä 25% minimi sleeppiä.

Tämän lisänä on sitten tietenkin se normaali framerate päivittäjä, sleeppeineen. :)

Ihan ok :)

Jos rasitetta on paljon käy GPU ja CPU enintään 55%.
Jos rasitetta on vähän voi GPU ja CPU käydä ajoittain 75%.

Myös, AOv4.00+ ei toimi kuin multicore prosessoreissa, jotenka ainakin tuo CPU rasite sitten jakautuu aina usealle CPU:lle, mutta GPU rasite voi olla tuo 55% jos rasitetaan ja AOv4.00+ käy täysillä.

Mutta, nyky koneet on niin nopeita, että ei kaikissa ainakaan tuollaisiin CPU ja GPU prosentteihin edes mennä, vaan ajo on rauhallista 30% rasitetta, raskaissakin IP1917 ja MP2312 peleissä, ja tavallisissa lautapeleissä sitten rasite on 0% - 20%, enin osin 0%, kun mikään ei liiku ruudulla, eikä siirto ole käynnissä.

Mutta, nämä rasitteet lukee AOv4.00+ yläpalkissa, niissä voi jokainen miettiä onko liikaa rasitetta omalle koneelle. :)

--

HannuTapio [27.05.2015 16:16:59]

#

Hei,

Laitoin itseni Twitter palveluun, en ihan kaikkea palvelusta ymmärrä, mutta, kait sitä nyt sitten lautapeli harrastelijakin voi käyttää.

Minä olen Twitter palvelussa "Hannu Särö" niminen, eli, ihan omalla nimelläni. :)

Laitan lautapelisivuston uutiset, tuohon Twitteriin ja sitten omaan uutiset osiooni lautapelisivustollani. :)

--

Oskuz [27.05.2015 18:05:05]

#

Olisin alkanut seuraamaan, mutta seuraajista löytyi Buy-Followers-7149 niminen henkilö, niin en viitsinyt...

HannuTapio [27.05.2015 19:06:57]

#

7149??,

En tiedä mikä se on, se on jokin mainos varmaankin.

Se on ulkomaalainen ilmeisesti, minä katson jos sen voi poistaa jotenkin.

Lautapelisivusto on yhä vain suomen alueelle, olisi hyvä jos myös twitterin voisi valtio rajata.

Edit.
Minä taisin onnistua poistamaan sen, minä tulen myös jatkossa varmaankin poistamaan ulkomailta tulevat "seuraajat".

--

HannuTapio [28.05.2015 06:50:55]

#

Twitter,

Nonni, minä sitten osasin laittaa sellaisen "seuraa @hannusaro" tweet buttonin, tuonne lautapelisivustolle.

Tweet button on siinä vasemman reunan valikko buttoneitten alle mukavasti. :)

Sinne sitten vain seurailemaan. :)

Täällä voi valita tweet seuraa @hannusaro - http://www.lautapelisivusto.fi

--

HannuTapio [30.05.2015 13:55:05]

#

Hei,

Minä tässä laitan tämän Ilmojein pilotit 1917, tämän hetken valmiit laudat, en tällä hetkellä tiedä enää mitä vaihtaa.

Kenties jotakin reuna kankaan kirkkautta taikka himmeyttä pitää vielä muuttaa, mutta, julistan taas kerran valmiiksi, niitä voi testata tutussa osoitteessani, lautoja on 5 ja ne latautuu satunnaisesti, joka eri käynnistys kerta. :)

Tässä videogif, kuva on vähän suttuinen, kuva on vain 256 color, peli on sitten 32bit - http://www.bittipankki000.fi/videot/videogif_024.gif

Pelin kulku näyttää paremmalta, mitä nämä 256 color kuvat.

:)

--

Lebe80 [01.06.2015 12:26:39]

#

Mitä jos siirtyisit käyttämään jotain järkeviä videokaappaussovelluksia ja käyttäisit sitä Youtubea.

Haraldinho [01.06.2015 17:41:54]

#

lautapelisivusto.fi kirjoitti:

Hannu Särö toivoo että onnistuu olemaan yksi merkittävistä suomen ilmais netti lautapelejä suunnittelijoista. :)

Seriously?

HannuTapio [03.06.2015 15:01:16]

#

Hei,

Minulla on tämä lautapelisivusto ja sillä on tarkoitus julkaista useita lautapelejä.

Minulla on vielä vaihtoehtona, että ottaisin sittenkin kolme eri domainia.

Minä tämän lautapelisivuston, pidän shakki, tammi, reversi, mylly pelien ja niitten variaattioitten kanssa.

Sitten ottaisin pilotit pelien eri osille yhden oman domainin, vaikka www.hannunpilotit.fi en vielä tiedä.

Ja sitten yksi domain näille sotapeleille, minä mietin "http://www.urossärö.fi - divisioona mättöä ja muuta äijä viihdettä kotimaahan.", eli nuo sotapelit sitten tähän urossärö osoitteeseen.

Täytyy vielä miettiä lisää, kiitos seurastanne.

: )


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

Lebe80 [04.06.2015 10:33:51]

#

Tai sitten voisit pitää kaikki pelit yhden domainin alla, jolloin niitä ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa, varsinkaan kun urossärö ei ole kovinkaan hakukoneystävällinen osoite, eikä myöskään kerro pelien pelaajille yhtään mitään pelin sisällöstä. Sen sijaan voisin hakea tuolta sivulta miesten välistä rakkautta, jos semmoinen minua kiinnostaisi.

RQ [04.06.2015 10:58:37]

#

"urossärö.fi". Montakohan euroa tuohonkin kohtalaisen huonoon vitsiin meni?

The Alchemist [04.06.2015 14:42:18]

#

Kuuluvatko nämä domainit nykyään Kela-korvattaviin asioihin vai minkä ihmeen takia tuhlaat rahaa tuollaiseen roskaan?

Lebe80 [04.06.2015 15:24:55]

#

Ymmärtäisin tämän domain-kikkailun ehkä, jos mitään temp4323.dy -osoittekikkailuja ei käytettäisi. Eli jos tyyppi kikkailisi jollain hakukonenäkyvyydellä, mutta tämä on ihan vain jotain aivopierutoimintaa.

HannuTapio [04.06.2015 22:27:40]

#

Useita domaineja laudoille,

Ok, minä vetäydyn tästä ideasta, tällä kertaa.

Jatkan lautapelisivustolla vaan lautojen kanssa. :) en ota muita domaineja laudoilleni tällä kertaa.

Tosin varmaan mietin vielä hannunlautapelejä.fi ja donhannu.fi osoitteet ainakin.


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

p99o [04.06.2015 23:26:23]

#

Autismi

HannuTapio [05.06.2015 00:13:28]

#

Autismi,

Ennemmin varmaankin taiteilija, taiteilija jonkalaista ei suomessa ole koskaan ennen ollut, tällä skaalaa, tämä suomalainen ympäristö vaan pyrkii vähän turhan voimakkaasti säilymään ennallaansa, ei uskalla kehittyä, saunat ja vihdat ja makkarat on tärkeätä, ja ihan hyvätkin ihmiset valittaa kun uutta tulee linjoille.

Olisin aloittana jo 1988 ja taas 1999, mutta, en uskaltana, nyt on hyvät ilmaisohjelmat nykyään, ja kaikki on ihan helppoa, verrattuna 80 ja 90 lukuihin.

--

Vielä tarkennan tuota www.urossärö.fi, niin, "cracked troops" on nato kansainvälinen ilmaisu joka tarkoittaa taisteluissa karaistuneita sotilas joukkoja, lähellä elite tai elite tasoa oleva sotilas joukko, taisteluissa kehittynyt sotilas joukko.

Sun Tzu kirjoitti, monta monta sataa vuotta sitten - "Do not attack crack troops".

Nykyaikaisetkin sotilas docit taitaa suositella että ensin tuhotaan viholliselta vihreät ja heikot joukot ja sitten vasta kun vihollinen on vähentynyt määrältään, keskitetään kaikki omat joukot ylivoimaan vihollisen "cracked troops" vastaan, ja näin saavutetaan voitto.

Eli, ensin viedään vihollisen huolto joukot ja ilmatorjunta ja tykistö jne.. ja sitten vasta itse vihollisen päävoimat.

Tervetuloa "Panssaroitu jalkaväki" peliin tänä vuonna sitten :)


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://temp4323.dy.fi

--

Lebe80 [05.06.2015 09:43:31]

#

HannuTapio kirjoitti:

Autismi,

Ennemmin varmaankin taiteilija, taiteilija jonkalaista ei suomessa ole koskaan ennen ollut, tällä skaalaa
--

Anteeksi, mutta olen harrastanut ohjelmointia 80-luvun lopulta. Aloitin ala-asteikäisenä ja voin kertoa, että vuosituhannen alussa meitä omien harrastelijapelisivustojen pyörittäjiä oli useampi kymmenen, joiden kanssa vaihdoimme ideoita eri sivustoilla. Et todellakaan ole "taiteilija jonkalaista ei suomessa ole koskaan ennen ollut". Meillä oli urheilupeleihin keskittyneitä harrastelijapelintekijöitä, osa teki kokeellisempia nopeatempoisia pelejä, osa ihan vanhoja pajatsoja yms.

Ainoa ero oli siinä, että sivut olivat yksinkertaisia vain siksi, että tehtiin ilmaisille sivutiloihin, joihin ei saanut mitään monimutkaista palvelintekniikkaa yms.

HannuTapio [05.06.2015 10:58:43]

#

Taiteilija,

Tarkoitin ihan tälläistä lauta ja kangas, mitä juuri nyt teen keskittynyttä taiteilijaa, arkade lautaa ja perus lautaa, mutta, kiitos kun kerroit mitä oli aikanaan, hyvä tietää, tämä on minulle tosi iso hetki kun ekat pelit tulee linjoille, tässä on niin kauan testiä ja säätöä ollut, netti lautapelejäkin suomessa toki on rakennettu uskon runsaastikkin eri opiskelijoitten toimista.

Minulle oli tuttua osin telix ja modeemi maailma silloin -90 luvun alulla, mutta vain vähän.

--

Lebe80 [05.06.2015 11:30:33]

#

Ekat pelit tulee linjoille?

Siis eikö sulla ole siellä vielä yhtään peliä? Anteeksi, mutta en ole käynyt sivuillasi, koska ne on todella noh... huonot.

p99o [05.06.2015 14:13:21]

#

Ulkona on niin kaunis ilma. Mene nyt hyvä luoja ulos niin on muutakin ajateltavaa.

HannuTapio [05.06.2015 14:26:27]

#

Kesä,

Joo, ajattelin lähteä turun ja helsingin väliin johonkin pieneen kylään, taikka kaupunkiin, kesää viettämään jossain vaiheessa.

Täytyy kattoo mitä niillä on vapaata tilaa siellä.

Täytyy ottaa laptop ja tabletit mukaan kuitenkin.

Hyvää kesää myös muillekkin, minulla on tässä kesällä tuo linja rutiini ja palvelin ohjelma, mutta, ehdin kyllä lomailemaakin mukavasti.

--

HannuTapio [07.06.2015 19:52:15]

#

Hei,

Minulla on nyt sitten taas ihan uutta ja parempaa grafiikkaa laudoissa.

Minä pienensin lautakokoa pikselimääräisenä, aikaisemmat olivat 756x756 ja 892x756, nyt on uudet lautakoot 725x725 ja 855x725 pikseliä.

Lisänä otin voimakkaampia värejä käyttöön, tämä tietää varmaankin räikeämpää näyttöä, minusta, esim. ilmojein pilotit 1917 peli on nyt parempi, tosin yhä se ip:n city lauta on vähän arkinen ja harmaa, mutta, nämä 4 muuta ip1917 pelin lautaa onnistuu nyt paremmin.

Eli, lautakoot ja värit räikeämmiksi.

Tervetuloa testaamaan - http://temp4323.dy.fi

Minä siirryn kesälomalle ja kirjoittamaan tämän AOv4.00+ muuttujat static muotoon, ja vielä lisänä laitan ohjelman 3 Threadiin, ja jokaiseen oman minimi sleepin, yhteiskäyttö on 95% ja toimii vain usean cpu coren prosessoreitten kanssa, nämä 3 Threadia ovat "pelien koodin thread" - cpu 30%, "grafiikan piirron thread" - cpu 55%, ja "modeemi pakettien thread" - cpu 10%.

Lisänä kirjoitan kesälomalla palvelinohjelman peleilleni, hyvää kesää putkan väelle, kirjoitellaan taas syksyllä. :)

--

Lebe80 [08.06.2015 12:10:06]

#

http://uxrepo.com/static/icon-sets/linecons/svg/thumbs-up.svg

HannuTapio [15.08.2015 07:48:06]

#

Hei,

Twitter : hannu särö - https://twitter.com/HannuSaro
Facebook : hannu särö - https://www.facebook.com/profile.php?id­=100010034440179

Olen laittana, sekä twitter että facebook palveluihin, käyttäjätunnukset joissa voi seurata sivuston kehittelyjä.

Minulla on tänä syksynä tarkoitus laittaa 2 uutta lautapeliä -

Meteori pilotit 2312
Panssaroitu jalkaväki

Lisänä kytken linjapelit, tämä kesä kului grafiikan säätöjen ja static muuttujien ja sound fx ja threadien kanssa, täällä voi testaa - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

Lebe80 [17.08.2015 10:33:07]

#

** "klik" nopean pelin käynnistämisen button !! **

lopetin seuraamisen tähän.

HannuTapio [18.08.2015 15:42:58]

#

Laki,

Minä en tiedä varmuudella onko leben käytös laillista enää ?

HannuTapio on EU:n alueella toimiva taiteilija, EU:n alueella on taiteen vaurioittaminen rikos, eteenkin nousevassa vaiheessa olevan taiteen, jos vaurioittaa nousevaa taidetta jatkuvasti on taiteilijalla oikeus korvauksiin, ja jos pyrkii poistamaan nousevan taiteilijan taiteen, siintä voi saada jopa vankeutta ja 10 tuhansien laskut.

Kirjoitin vaan varmuudeksi.

Lebe, pete ja onko vielä muutama muu, pyrkivät lopettamaan minun juttu ketjuni, minulla alkaa nyt vaihe jossa taidettani on esillä hieman enemmän, kiitos, kun ette vaurioita taikka pyri poistamaan taidettani.

Ongelmana on yhä ne kymmenet muut java taiteilijat jotka eivät foorumille vielä ole tulleet, minä olen samaan aikaan paras ja huonoin, se on vähän ongelmallista, jokaisella kuuluisi olla oikeus kadottaa minua java tausta hälinään, mitä kymmenet muut taiteilijat tekevät, nythän ei näin ole, kun olen ainoako isompi java projektin pitäjä.

Syytän enemmän suomalaista kulttuuria, kuin mainittuja henkilöitä, minä en ole itse sanonut että olisin parasta taidetta, mutta, jotkut ovat pitäneet.

Minulla on oikeus itsellänikin olla hyvä ja rauhallinen olo, kun piirrän ja kirjoitan pelejä.


Sivu - http://www.lautapelisivusto.com

--

Lebe80 [18.08.2015 16:15:22]

#

Mä en usko, että EU:n lainsäädäntö yltää yksityiselle foorumille, mutta kiitos kun kirjoitit.

HannuTapio [18.08.2015 16:37:39]

#

Projekti,

EU:n ja toki myös kotimaamme lainsäädäntö ovat ne asiat jotka päättää sen mitä voi kirjata yksityiselle foorumille, ilman rangaistuksia.

Mutta, kuten jo kirjasinkin,

--

Koen että ongelmana on yhä ne kymmenet muut java taiteilijat jotka eivät foorumille vielä ole tulleet, minä olen samaan aikaan paras ja huonoin, se on vähän ongelmallista, jokaisella kuuluisi olla oikeus kadottaa minua java tausta hälinään, mitä kymmenet muut taiteilijat tekevät, nythän ei näin ole, kun olen ainoako isompi java projektin pitäjä.

Syytän enemmän suomalaista kulttuuria, kuin mainittuja henkilöitä, minä en ole itse sanonut että olisin parasta taidetta, mutta, jotkut ovat pitäneet.

Minulla on oikeus itsellänikin olla hyvä ja rauhallinen olo, kun piirrän ja kirjoitan pelejä.

Edit.
Lebellä ja Petellä ja muutamalla muulla, kuuluisi olla oikeus unohtaa minun taide, ja pitää sitten joistain taikka jostain muusta harraste taiteilijasta ja heidän taiteesta.

--

Teuro [18.08.2015 17:17:21]

#

HannuTapio kirjoitti:

Edit.
Lebellä ja Petellä ja muutamalla muulla, kuuluisi olla oikeus unohtaa minun taide, ja pitää sitten joistain taikka jostain muusta harraste taiteilijasta ja heidän taiteesta.

--

Kyllä heillä on varmasti oikeus unohtaa taiteesi, mutta samalla heillä on oikeus kommentoida avoimella foorumilla sananvapauden tuomalla oikeudella. Unohtamista hankaloittanee jatkuva aiheen kommentointi. Eli jos haluat että taiteesi ja projektisi unohdetaan, niin anna aiheen painua unohduksiin.

HannuTapio [18.08.2015 18:47:12]

#

EU,

EU laki turvaa minua, jos ryhmä taikka yksilö yrittää alentaa, ei ole olemassa sananvapautta, kaikki sanat tarkistetaan jotka ovat loukkaavia tai alentavia, myös korkean älyn käyttäminen vaurioittamisessa, voi olla herkullista laille.

En sen kummemmin asiaa käy lävitse, kiitän kuitenkin kun ette vaurioita taikka pyri poistamaan taidettani.

Rakentakaa ennemmin tilanteita, joista syntyy useita muita taiteilijoita, koodi vinkkejä, tutoriaaleja, pyyntöjä koodata javalla, jne..

:(

--

groovyb [19.08.2015 11:07:56]

#

HannuTapio, Kritisoida saa sananvapauden nojalla mitä tahansa. Loukkaavuus on asia erikseen. Se että loukkaannut kriitikistä on ihan oma ongelmasi, mitään sinua suoraan henkilökohtaisesti loukkaavaa ei tänne kukaan ole kirjoittanut (tai henkilökohtaisella tasolla tarkoittanut). Enemmänkin kaikki kirjoitus on koskenut sivujasi, ja ohjelmaasi. Ja se on sama kuin kritisoisi jonkun maalaamaa taulua, Autovalmistajan tekemää autoa tai sitä pahanmakuista porkkanakakkua jonka osti lähimarketista.

Taiteilijoiden tulee myös osata ottaa kritiikkiä vastaan, kuten minkä tahansa muunkin ammattialueen osaajan.

Ymmärrän vallan hyvin sen, että sovelluksellasi olisi mahdollista kiinnostusta ihmisten parissa, jotka ko. asioista ja peleistä pitävät. Ei siinä mitään. Mutta teknisesti ohjelmasi on niin surkea etten jaksa sitä edes demomielessä kokeilla, kerta riitti. Näistä asioista on sinulle on myös mainittu useilla foorumeilla mutta et halua asioita korjata oikeaan suuntaan. Näin olet siis myös itse itsellesi negatiivisen kritiikin aiheuttanut. Kaikki ymmärtävät sen, että ensimmäinen versio on sellainen kuin se on. Kaikki myös odottivat että muutat sitä oikeaan suuntaan, olihan projekti jo kuitenkin ihan hyvällä alulla, eikä lainkaan huono näihin ympyröihin. Mutta ei, jääräpäisesti pidit oman mielesi teknisissä rajoituksissa, ja täten veit kunnioituksen muilta tuotostasi kohtaan.

Sivustosi kielioppi on myös sellaista, mitä ei odottaisi aikuiselta ihmiseltä. Tämä asia ei tunnu parantuvan, joten ehkä parasta olisi jos hommaisit ostopalveluna tahon, joka toteuttaisi tekstit sivustolle ja ohjelmaasi.

Sinun on turha tänne foorumille kirjoitella, jos posiitivista palautetta haluat. Korjaa viat joista sinulle on mainittu, niin ehkä haluamanlaistasi palautettakin alkaa tulemaan.

HannuTapio [19.08.2015 12:53:00]

#

EU,

Arvostelu ei saa olla nousevan taiteilijan työtä poistavaa.

Minulle kuuluu jättää tulevat työni, kuten myös nykyiset, arvostelijan täytyy myös ymmärtää, että, eri ihmiset näkevät arvostelut eri tavalla, kaikki eivät ole samaa mieltä arvostelijan kanssa, tämä sävy puuttuu putka foorumilta lähes kokonaan.

Taiteilijan uran lopettaminen on laitonta, kuten on myös tulevien töiden haukkuminen taikka ymmärtäminen vääriksi huonoiksi.

Arvosteluissa, kirjataan ne kohdat joista ei pidä ja ne kohdat joista pidetään, sivustoni on kyllä jo tänään, niin hieno, että, siintä voi kirjata mistä pitää lauseitakin.

Ja minun äidinkieli on 5.5 lukiossa, olen monikulttuurinen henkilö, en ole suomalainen, vaikka olen suomen kansalainen syntyjään, lukio matikka on 9.8, samoin kuin te voitte kirjata minun äidinkielestä, voin minä ilmeisesti ihmetellä teidän matikka arvojanne, huono suomi oli kotikieli silloin aikanaan '70s.

Mutta, laitan nämä linjat päälle, niin, katsotaan kehuja kenties vasta sitten. :)

--

Lebe80 [19.08.2015 13:07:09]

#

Koska sivustosi on julkisesti internetissä, et voi olettaa, että ihmiset jotka sitä käyttävät (tai tässä tapauksessa yrittävät käyttää) tietäisivät historiasi.

Pyydä tai palkkaa copywriteri kirjoittamaan sanan solinasi ymmärrettävään muotoon, sillä nykyinen "taiteesi" on kaameaa ja erittäin vaikeaa luettavaa.

edit:
Koska olemme aikuisia ihmisiä, niin voimme olettaa, että on kohteliaampaa kertoa totuus kiertelemättä, kuin valehdella päin naamaa. Sivustosi ei ihmeen syystä vastaa sitä, millainen se pitäisi olla näin monen vuoden "kehityksen" jälkeen. Tämä ei ole "taiteen" estämistä, vaan vain suoraa palautetta.

HannuTapio [19.08.2015 15:48:52]

#

Arvostelu,

Mutta, ei unohdeta että tämä hieno suomi maamme ei koskaan ole saanut nähdä mitään vastaavaa projektia.

Esim. ruotsissa taitaa olla harraste javailijoita useita satoja, tosin varmaankin minecraftin innoittamina.

Kultturellia eroa on :) Olenko minä suomen ainoa oikea java harrastelija, siintäkö tässä on kyse ?

Kulttuuri ei kykene selittämään itseäänsä, jotenka rakentaa suojaavaa käytöstä.

--

groovyb [19.08.2015 22:04:11]

#

Täh. Onhan läjäpäin Suomessa javaa työkseenkin vääntäviä henkilöitä. Koodaus on samaa hommaa ylipäätänsä oli kieli mikä tahansa: perusperiaatteet on samoja. Ja oma tekeleesi on koodattu väärin. Yksinkertaisesti. Se että se pyörii, ei tarkoita että se on tehty oikein.

Latska [19.08.2015 23:14:28]

#

Hyvä taiteilija ymmärtää myös rakentavaa kritiikkiä, varsinkin jos se kritiikki tulee "omilta piireiltä" eli tässä tapauksessa toisilta koodareilta. Onko halunasi tulla oikeasti paremmaksi tekijäksi vai vänkätä vastaan joka asiassa ja mennä niin sanotusti takapuoli edellä puuhun? Kaikki tuo lakipykälien tutkailu ja shakkisiirtojen ja nappulakuvien tekijänoikeuskysymysten miettiminen on pois itse taiteelta - eli tässä tapauksessa lautapeleiltä.

Oma rakentava neuvoni on, että kuuntele mitä ihmisillä on tarjottavana, täällä on monet yrittäneet auttaa tekemään peleistäsi ja sivustostasi parempia, oikein tehtyjä ja käytettävämpiä. Ota ne neuvot vastaan ja TEE NIITÄ PELEJÄ, älä mieti asioita, jotka eivät just nyt ole oleellisia.

Lebe80 [20.08.2015 11:12:16]

#

HannuTapio kirjoitti:

Arvostelu,

Mutta, ei unohdeta että tämä hieno suomi maamme ei koskaan ole saanut nähdä mitään vastaavaa projektia.

Esim. ruotsissa taitaa olla harraste javailijoita useita satoja, tosin varmaankin minecraftin innoittamina.

Kultturellia eroa on :) Olenko minä suomen ainoa oikea java harrastelija, siintäkö tässä on kyse ?

Kulttuuri ei kykene selittämään itseäänsä, jotenka rakentaa suojaavaa käytöstä.

--

Selitys,
Mitä sä selität? Onhan Suomessakin kaikennäköisiä harrastelijapelisivustoja! Itse olen ollut mukana eräänkin suomalaisen peliohjelmoijasivuston pyörittämisessä mukana vuosituhannen alusta, jolloin noilla sivuilla tuli pyörittyä kunnolla. Osa oli hyvinkin "ammattimaisia" ja useita tuhansia pelaajia päivittäin.

Ei tämä sinun sivustosi ole ainutlaatuinen, ehkä enemminkin jäänyt vain "vanhan tekniikan päälle". Nykyisin java-appletin sijaan on väännetty erilliset Mobiili-appit, joita ennen taas väännettiin Facebook-sovelluksia.

Siinä penni ajatuksistani.

HannuTapio [20.08.2015 11:53:38]

#

Linkkejä,

Voinko saada muutamia linkkejä suomalaisiin java harraste peli sivustoihin ?

Olisi mukava tietää muutamia :)


Lisäys.
Te luulette että minulla ei ole älykkäitä ja pitäviä lauseita, kun jätän kuuntelematta esim. framerate neuvoja, laita se 60 tai 30 tai 20 fps.

Myös tämä että java on vanhaa teknologiaa, niin, ei java ole vanhaa teknologiaa, se on ihan nykypäivää ja varmuudella vielä huomistakin, nämä mitä te minulle tarjotatte tämänpäivän teknologiana, eivät välttämättä enää huomista teknologiaa olekkaan.

Myös pelien määrän tekeminen on minulla ihan kohdallaansa, viime vuonna valmistui 10 lautapeliä, 9 klassikko ja 1 oma, ja tänä vuonna on tarkoitus 2 lautapeliä, minä aion jatkossa valmistaa 0 - 3 lautapeliä vuodessa.

Nämä ihmiset jotka minua arvostelevat, eivät kaikin osin omaa minua korkeampia keskiarvoja koulusta.

Myöskään en mitään selitä, kun sanon että en tiedä muita java harrastajia, suomalaiseen tapaan aletaan paniikissa puhua mitä muita graafis rajapinta ohjelmoijia on, mutta, kattava kulttuuri voisi sisältää myös ihan hyvin vaikka 100 aktiivista java harrastajaa, java EI ole huono kieli, jos 3D kaipaa, niin, JOGL tai LWJGL tai jokin kolmas.

Mutta, kyllä tämä sivusto taitaa olla ainutlaatuinen, koska keskittyy lautapeleihin, tavalla jolla aiemmat eivät ole tainneet keskittyä, minulla on arkade lautaa mukana, ja tämä on lauta + kangas, pahvin sijaan, minun tiedossa ei ole vastaavaa sivustoa suomesta aiemmin, ja minulla on tarkoitus olla avoinna seuraavat 30 vuotta ainakin, uskon että tulen tarjotamaan paljon sellaista mitä suomi ei ole aiemmin nähnyt, eli ainutkertaisia lautapeli kokemuksia joita ei ole missään muualla netissä.

--

Grez [20.08.2015 12:29:31]

#

HannuTapio kirjoitti:

Myös tämä että java on vanhaa teknologiaa, niin, ei java ole vanhaa teknologiaa, se on ihan nykypäivää ja varmuudella vielä huomistakin

Java on yksi asia ja Java-appletit on toinen. Nykyisin niitä ei enää paljoa tehdä koska useimpiin tarpeisiin on parempiakin tekniikoita kuin Java-appletit.

Mutta kannattaa toki jatkaa valitsemallasi tiellä. Jos korkeakulttuurin merkkinä pitää että harvat ymmärtää, niin sittenhän voit olla vain tyytyväinen :D

Pessi [20.08.2015 14:39:57]

#

HannuTapio kirjoitti:

Te luulette että minulla ei ole älykkäitä ja pitäviä lauseita, kun jätän kuuntelematta esim. framerate neuvoja, laita se 60 tai 30 tai 20 fps.

Omassa kannassaan pysyminen on hieno homma. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö omaa kantaansa voisi tarkastella kriittisesti. Se että jokin lause on sinusta älykäs ja pitävä ei tarkoita sen olevan niin myös oikeasti. Miksi muuten luulet että muut luulevat ettei sinulla ole älykkäitä ja pitäviä lauseita? Sinä vetelet hatusta lukuja ja päätät/luulet sen olevan paras vaihtoehto lämpötilojen, virrankäytön, käyttömukavuuden yms. suhteen. Yksi oppimistapa on oppia virheistä. Se tosin vaatii että pystyy myöntämään itsellensä tehneensä virheen. Sitä kautta saa uutta näkökulmaa ja pystyy kehittymään paremmaksi.

HannuTapio kirjoitti:

Nämä ihmiset jotka minua arvostelevat, eivät kaikin osin omaa minua korkeampia keskiarvoja koulusta.

Pitäisikö sinun laittaa esille sähköpostiosoite, jonne voi lähettää koulutodistuksen? Voit sitten ilmoittaa sopiiko arvostella vai ei. Toki voisit myös lautapelisivuston idea ja info sivulle laittaa lukion keskiarvon, ainenumeroiden perään, niin sieltä voisi tarkistaa paraneeko arvostella lautapelisivustoa.

The Alchemist [20.08.2015 15:07:26]

#

Pessi kirjoitti:

HannuTapio kirjoitti:

Te luulette että minulla ei ole älykkäitä ja pitäviä lauseita, kun jätän kuuntelematta esim. framerate neuvoja, laita se 60 tai 30 tai 20 fps.

Omassa kannassaan pysyminen on hieno homma.

Sokea omassa, väärässä harhaluulossa roikkuminen vastoin kaikkia esitettyjä faktoja ei ole hienoa eikä kunnioitettavaa. Toki asialla on paljon vähemmän väliä, kun kyse on jostain kuppaisesta pelistä, jota voi aina halutessaan olla pelaamattakin.

HannuTapio [20.08.2015 15:08:20]

#

Sokea,

En ole sokea, miksi niin kirjoitit ?

Minä haluaisin vähentää, sitä että minua ohjataan johonkin ajatteluun, kuten tuossa edellisessä viestissä, että olen sokeasti jotakin mieltä ? näinhän ei kuitenkaan ole :)

Toinen mitä tahtoisin aikaan saada on että myönnetään että sivustoni on jo nyt tänään elokuussa 2015 niin laadukas että joku sitä voi kehua.

--

Lebe80 [20.08.2015 15:08:56]

#

Kyllä, siinä olet HannuTapio oikeassa. Lautapelisivustosi on luokassaan paras lautapelisivusto jonka olet tehnyt. Se on lisäksi ainoa pelisivusto internetissä, jossa on vain sinun tekemiä lautapelejä.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/62178918/fb/badge.png

groovyb [20.08.2015 15:12:54]

#

Et tainnut Hannu ymmärtää The Alchemistin kommenttia.

The Alchemist kirjoitti:

Sokea omassa, väärässä harhaluulossa roikkuminen vastoin kaikkia esitettyjä faktoja ei ole hienoa eikä kunnioitettavaa. Toki asialla on paljon vähemmän väliä, kun kyse on jostain kuppaisesta pelistä, jota voi aina halutessaan olla pelaamattakin.

Tuo siis tarkoittaa että roikut sokeasti omassa harhaluulossasi, etkä muuta mielipidettäsi faktojen edessä.

HannuTapio [20.08.2015 15:15:22]

#

Elämästä,

HannuTapio noudattaa melko korkeita elämän standarteja, hän on alkoholiton ja savuton, koko elämän mittaisesti, on kohtelias ja pyrkii kehittymään, käy kirkossa.

Minun pitää varmaankin sivustolla laittaa jokin kooste itsestäni, niin, ihan räikeimmät väärin ymmärtämiset loppuvat, ne tuntuvat huonolta minusta.

--
@groobyb
Ymmärsin kyllä, mutta, minulta hajosi kaksi tietokonetta, silloin kun ajoin yli 25 fps, kaksi käyttäjää menetti koneen, yksi win i3 ja yksi linux tietokone.

Minua neuvotaan käyttämään muita alustoja, mutta, aion olla projektin kanssa yli 20 vuotta, en usko että muut kuin java tarjoavat minulle tuen.

Ja tämä iäin ikuinen framerate kiista, tietokoneet hajoavat vielä nykyään, kun niitä ajaa kuumaksi, minä ajan 15 fps, ja 5K, se on enemmänkö mitä ketään toinen suomi netissä, vastaavalla sivulla, tämä on jo aika iso lause.

Se arvostelu kovin helposti lähtee käyntiin, mutta, se on kyllä niin päin että minulla on lauseet kohdallaan ei näillä arvioita tekevillä, minä en hidastele taikka aja väärällä alustalla taikka väärää asiakasohjelmaa tai mitä lie, minä olen jopa rohkea.

--

groovyb [20.08.2015 15:18:16]

#

no ne koneiden rikkoutumiset eivät taatusti liity mihinkään spritesoftasi fps rajoituksiin.

HannuTapio [20.08.2015 15:19:06]

#

Rikki,

Sitä voi valita että kerää mainetta rikkinäisillä koneilla taikka sitten että ei kerää mainetta rikkinäisillä koneilla.

:)

--

groovyb [20.08.2015 15:20:46]

#

Jos GPU ylikuormittuu, lasketaan joko GPU:n kellotaajuutta tai sammutetaan se turvatoimena.

Mutta mitä tulee gpun käyttämiseen softassasi, on se varmaan samaa luokkaa windows laskimen ja notepadin kanssa.

No, en jaksa tästä taas alkaa purnaamaan. Pysy vaan valinnoissasi. Mutta ei se sinusta tee arvostettua java -harrastajaa meidän muiden ohjelmoijien silmissä. Ylipäätään, on älykkyyden merkki kun pystyy muuttamaan omaa mielipidettä faktojen edessä.

Latska [20.08.2015 16:57:20]

#

HannuTapio kirjoitti:

Te luulette että minulla ei ole älykkäitä ja pitäviä lauseita, kun jätän kuuntelematta esim. framerate neuvoja, laita se 60 tai 30 tai 20 fps.

Jämeryys ja jääräpäisyys ovat kaksi eri asiaa, tässä tapauksessa menet jääräpäisesti sen mukaan mitä itse katsot parhaaksi, mutta välillä olisi hyvä kuunnella mitä muilla on sanottavana asiasta. Keinotekoinen frameraten pudotus ja prosessorilämpöjen tarkkailu nyt eivät mielestäni ole parhaita mahdollisia tapoja toimia.

lainaus:

Myös tämä että java on vanhaa teknologiaa, niin, ei java ole vanhaa teknologiaa, se on ihan nykypäivää ja varmuudella vielä huomistakin

Java ei joo varmaan tule kielenä kuolemaan ihan hetkeen, mutta netissä pyörivät Java-appletit katoavat ennen vuosikymmenen loppumista täysin. Shockwavelle kävi samoin, ei sitä enää nykyään missään nää.

lainaus:

Nämä ihmiset jotka minua arvostelevat, eivät kaikin osin omaa minua korkeampia keskiarvoja koulusta.

Tämä liittyy asiaan miten? Älykkyyteen vetoaminen on lähinnä typerä argumentointivirhe.

lainaus:

uskon että tulen tarjotamaan paljon sellaista mitä suomi ei ole aiemmin nähnyt, eli ainutkertaisia lautapeli kokemuksia joita ei ole missään muualla netissä.

No tätä en epäile yhtään.

HannuTapio [20.08.2015 20:41:11]

#

Jaa,

Minä tiesin nuo.

Minä hieman koetan lopettaa tätä sävyä, mitä kaikilla on, että en ole koskaan ymmärtänyt mitä minulle puhutaan, olen kuitenkin jo 45 vuotta parin kuukauden sisään.

Vastaukset joita minulle kirjataan, eivät ole minulle uusia asioita, jotkin asiat tosin ovat, mutta, eivät ihan näin yleisesti, mitä on luettavissa, kun minusta kirjataan.

Toivon että tämä hieman helpottaa.

--

Lebe80 [21.08.2015 09:33:09]

#

Jääräpäisyytesi rajoittaa kehittymistäsi peliohjelmoijana. Teet asiat juuri niin, kuin koko elämänsä itseopiskellut ohjelmoija tekisi. Et ota vastaan kritiikkiä, vaan teet asiat kuten olet aina tehnyt, koska "miksi muuttaa toimivaa". Sen sijaan et näe asioita muiden silmin. Sinun laitteella pelisi toimivat, muttet ymmärrä, että samalla rajoitat muiden laitteilla peliesi pelaamista. Et halua uudistua, koska "näin olen aina tehnyt, ja näin tulen aina asiat tekemään".

MI [21.08.2015 13:03:40]

#

kpzpt kirjoitti:

SVG,

Käytän inkscapea ääni efekti kuvien piirtämiseen, koska svg rakentaminen on niin nopeaa ja kaikki eri pinnat ja kaaret ja kolmiot valmistuvat nopeasti.

Myös inkscape tarjoaa mahdollisuuden sitten tallentaa tätä svg kuvaa .png muotoon.

Tallennan jotain 1000x200 px kokoisen .png kuvan.

Siirrän .png kuvan gimp ohjelmaan jossa teen siintä kaksi värisen + läpinäkyvyys.

Ja sitten vain lataan 2 värisen .png fileen java ohjelmaan ja syötän bufferedimagen johonka olen ladannut kuvan, niin, efekti luokkiini.

Minä mietin että ainakin noin 50 erillaista nuottia ja kilinää, ja helinää ja triiiumppia laitan ja kaikkea kivaa mitä sitten keksin kun piirrän ääniefektejä ja nuotteja.

Minä mietin silti ihan kevyt musaa AO taustalle, 80 luvun tyylin.

Mutta en ole vielä testanna mitenkä tuo sourcedataline sitten toimii omassa threadissani, päällekkäisten efektien soittaminen on minulle uusi asia.

....

Pitäisi olla ihan simppeli juttu, mutta, en ole vielä testannut, rakentelin tuossa shakki pelejäni juuri alkuviikolla.

---

Nyt kun projekti on taas täydessä höyryssä niin tuli mieleeni että kuinka osaprojekti (äänet) ovat edistyneet?

HannuTapio [22.08.2015 18:54:47]

#

Soundit,

Minulla oli tuolloin clip käytössä, clip käytti suuria .au ja .wav fileitä.

Minä olen nyt siirtynyt käyttämään, uutta opittuani, tones ääniä, eli näitä sini, saha, porras, random, raitoja.

Nämä mainitut raidat, rakennan yksinkertaisten matemaattisten kaavojen mukaan.

Kaikki äänet mitkä tällä hetkellä kuuluvat AOv4.00+ ohjelmassa, ovat matemaattisten kaavojen mukaan rakennettuja, minä vielä lisään myöhemmin tuen monikanava äänille.

Tällä hetkellä on vain yksi stereo kanava, minä aion laittaa 4 - 8 stereo kanavaa, eli, saman aikaa soivaa ääni efektiä.

:)

Mutta, tulen koettamaan tätä inkscape ääni efekti testiä, vielä myöhemmin sitten, jos tarvii tarkemmin ymmärtää, miten eri ääni kuva yhdistelmät soivat.

--

qwerty12302 [23.08.2015 10:34:40]

#

En siis veiläkään ole ymmärtänyt, miten teet äänet Inkscapella

HannuTapio [23.08.2015 13:37:31]

#

Hei,

Laitoin uutta grafiikkaa, minulla on jo monesta ollut valmista ja hienoa, mutta, nyt sitten jo ihan tosissaan lähenee tilanne, että ei enää taidot riitä parempaan.

Minä tein kikka kolmosen, tuo laudan kangas grafiikka oli ennen vähän suttuista, minäpä otin ja laitoin koko kankaan 2x2 pikseleillä, eli tuplasin laudalla olevan kankaan kaikki pikselit, lisänä määrittelin soft, sharp, bump, gradient, brightess, paint images over, arvot uudelleensa.

Jätin itse puu laudan 2x1 pikseleille, eli lautakin on osin paranneltuna.

Siinä taas kivaa uutta hienoa suomi netissä - http://www.lautapelisivusto.com

:)

En osaa enää tästä kovinkaan paljoa, kohentaa tämän teeman grafiikoita, nämä ovat nyt sitten jo aika lähellä hienointa, mitä minä osaan.

--

HannuTapio [23.08.2015 18:07:37]

#

Shakki - Neljä Kuningasta 12x8,

Hei, laitoin nopean bonus pelin linjalle, pidän sitä ainakin tämän vuoden, pelissä on neljä kuningasta, 12x8 shakki laudalla, kun saat yhden kuninkaan shakki mattiin, voitat pelin.

kuvalinkki - http://www.bittipankki000.fi/kuvat/lautapelisivusto_002/tempsnap_011.png

Peliä voi pelata yhdellä päätteellä, bugit voi raportoida, minun omalle foorumilleni, peli on ihan uusi, en vielä ole peli testannut täydellä käyttäjä kannalla.

jee, :)

--

Lisäys:

Framerate,

Laitoin maksimi peli frameraten 18 fps, medium peli framerate 9 fps, ja low peli framerate 0.2 fps.

Tarvitsen vielä koodata yksi ylimääräinen 2 - 4 fps medium peli framerate.

:)

--

HannuTapio [23.08.2015 23:02:02]

#

AOv4.13+,

Hei, laitoin uuden AsiakasOhjelma version linjoille, siinä on tuo jo mainittu shakki ja paljon uutta hieno säätöä, eli neljäs versio ja 13 peliä ja demoa linjalla.

* mouse wheel, zoomia parannettu, zoomi nopeus + ja - rajattu.
* hiiri herkkyys zoomissa, nyt ei jokainen tik ole vaadittu kun pysäyttää zoomia.
* grafiikka otettiin koosteena parhaista kuvasnapeista 2012 - 2015, eli, uudet lauta grafiikat, lähinnä kangas 2x2 pikseleille ja lautaan koristeita ja lauta 2x1 pikseleille.
* Framerate pysyvästi 18 fps, ja 9 fps ja 0.2 fps, laitan vielä myöhemmin yhden medium frameraten, joka on 2 - 4 fps.
* Alku lataaminen on nyt noin 10 kertaa nopeampi, minä poistin turhaa animaatiota, odota hetkinen ja sitten ruudunpäivitys testi, kun ruudun päivitys testi on yli 28 fps, voit painaa hiiri nappia ja pääset heti peli valikkoon.
* Tein todella paljon työtä, jotta, puolen tarkkuuden x resoluutiota voi käyttää ilman huomattavaa laadun laskua näyttö grafiikassa.
* Minimi sleep on >= 4 core koneissa, 25 % cpu tehoista, 2 ja 3 core koneissa minimi sleep vaihtelee 25 % - 45 %.
* Ilmojein pilotit ja meteori pilotit oletuksena puoli resoluutio x, kun laitoin nuo 2x pikselit grafiikkaan, niin, tämäkin toimii ihan täysin kunnolla ja hienosti nyt.
* paljon kevyttä koodin paranteluja.

Nyt on hyvät, ja jo todella lähellä sitä laatua, että uskallan avata linja pelaamiset.

Myös perus shakki ja tammi 8 x 8 ovat nyt oikein mukavan tunnelman alla, nuo kookkaammat laudat luovat tunnelmaa, myös näihin perus lautoihin.

:)

linkki - http://www.lautapelisivusto.fi

--

HannuTapio [25.08.2015 17:41:22]

#

Nonni,

Nyt on sitten sivusto saavuttanut graafisesti pelattavan rajan, niiltä peleiltä osin, jotka ovat valmiina.

Minulla on 11 peliä, nyt valmiina.

Alan nyt sitten ilmeisesti laittamaan heti näitä linja rutiineja valmiiksi, minä laitan nämä kaksinpelit, nyt heti seuraavista päivityksistä lähtein, pieninä osina kerrallaansa, ja sitten tallenne pelit alku vuodesta 2016 taikka alku talvesta, marras- joulukuu.

Mutta, jee jee, nyt ovat sitten grafiikat valmista linjoille, en enää koe että ovat riittämättömät.

Täällä voi käydä katsomassa, pelit toimivat yhdellä päätteellä yhä, ja nyt heti tästä päivästä lähtein koodia tulee myös linja peleille, niin, päästään pian linja pelaamaan kavereita vastaan.

Tässä nämä tämän päivän rakennelmat, AOv4.13+ - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

MI [28.08.2015 18:20:53]

#

qwerty12302 kirjoitti:

En siis veiläkään ole ymmärtänyt, miten teet äänet Inkscapella

Juurikin tämän takia nostin tuota esiin. Nyt olemme jonkin suuren äärellä.

HannuTapio [29.08.2015 23:57:50]

#

Sound FX,

Sound FX piirretään inkscapella, sahalaita, kaksi pallo puolikasta, laskeva viiva, jne.. ja sitten muutetaan java sourcedataline ymmärtämään muotoon ja sitten se vain kirjoitetaan java sourcedatalineen.

Hyvä käyttää pientä randomi lukua mukana, tätä piirrettyä kuvaa sitten toistetaan useita useita kertoja sekunnissa sourcedatalinessa, erillaisten sini ja sahalaita ja volume efektien kanssa.

Tone musiikkia, vai onko se tune musiikkia, en ihan varma, sitä 80 luvun rallia.

Mutta, on toki yleisempää tehdä, nämä efektin osat matemaattisten kaavojen avulla. :)

:)

--

dartvaneri [02.09.2015 20:52:31]

#

Noin äkkiseltään lottoisin, etten halua kuulla soundejas. Voi korva parat.

HannuTapio [04.09.2015 02:31:35]

#

Sound FX,

Tämä on vasta testailuja, minulla on vasta 1 stereo kanavainen efekti player AOv4.00+ ohjelmassani.

Aion laittaa 8 kanavan stereo soiton. :)

--

HannuTapio [05.09.2015 05:33:28]

#

Hei,

IP1917 ja MP2312, otin pois sumennuksen joka korjasi keskeneräistä grafiikkaa peleistä.

Minulla on nyt sitten ilmeisesti valmista, taikka ainakin niin hienoa, että voin laittaa linjat päälle.

Toimin linja rutiinien kanssa, lähi viikot, pian sitten varmaankin jo jätkänshakista, reverseistä, tammeista ja shakeista myllyyn.

Ja sitten jippi jee, viimeinkin ihan omat laudat ihan täysin online tilaan.

:)

Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.donsaro.fi/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivustosta_kuvaa

--

HannuTapio [08.09.2015 06:35:51]

#

Hei,

Minä vaihdoin pää domainin donsaro.fi, muotoon hannusaro.com.

On näin helpompaa tietää, kun valikoi applettia toimimaan, käyttöjärjestelmästä riippuen, että kenenkä sivuilla sitä sitten onkaan.

Lisänä parantelin html sivun väri arvoja, laitoin ne "värikkäämmäksi".

:)

Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivustosta_kuvaa


--

Lebe80 [08.09.2015 10:03:36]

#

En tiedä, miten domainin osoite vaikuttaa appletin toimintaan, mutta ehken tässä vaiheessa enää edes halua tietää.

HannuTapio [10.09.2015 09:17:49]

#

Hei,

Minä vielä mietin tämän koko lautapelieni rakenteen netissä.

Minulla on nyt kaikki lautapelit tulossa lautapelisivusto.com, joka on hannusaro.com osoitteen hakemisto.

Minä mietin vielä, että, laitan tämän hannusaro.com osoitteen pää domainiksi, jonka hakemistoihin laitan pelejä, myös uudelleen järjestän nämä jo tulevat.

Mietin että tämä lautapelisivusto.com, sisältää vain perus klassikko lautapelejä, tallenne ja live.

Mietin että ilmojein pilotit ja meteori pilotit, tulisivat, hannusaro.com/hannunpilotit hakemistoon, josta ne löytyy hannunpilotit.com osoitteella.

Mietin että nämä minun ekat sotalautapelit, tulevat hannusaro.com osoitteen hakemistoon hannusaro.com/urossaro josta ne löytyy urossaro.com osoitteella.

Tämä urossaro on vähän harvinaisempi, mutta, se kuvaa ajattelua joka sotilaalla on, on sellainen termi kuin cracked troops, tämä kuvaa joukkoja jotka eivät enää pelkää taistelua, he ovat jo olleet taisteluissa ja nyt tahtovat vain hoitaa hommat loppuun, joukkoja jotka vapaa ehtoisesti suorittavat tehtävänsä loppuun.

Mietin sitten ihan ensi vuosi kymmenen roolipelit, ja luolalentelijat vielä hannusaro.com osoitteen hakemistoihin, kuten myös nämä aiemmatkin pelit.


Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivustosta_kuvaa

:)

--

Blaze [10.09.2015 10:30:30]

#

HannuTapio kirjoitti:

Ymmärsin kyllä, mutta, minulta hajosi kaksi tietokonetta, silloin kun ajoin yli 25 fps, kaksi käyttäjää menetti koneen, yksi win i3 ja yksi linux tietokone.
Ja tämä iäin ikuinen framerate kiista, tietokoneet hajoavat vielä nykyään, kun niitä ajaa kuumaksi, minä ajan 15 fps, ja 5K, se on enemmänkö mitä ketään toinen suomi netissä, vastaavalla sivulla, tämä on jo aika iso lause.

Tulikin mieleeni, multa hajos tässä näyttis. Oli vasta neljä vuotta vanha ja ollu vaan 24/7 päällä. Toi hajos hyvin pian sen jälkeen ku aloin pelaamaan Skyrimiä, joka pyörii ainakin 60fps. Voisinkohan haastaa Bethesdan oikeuteen tai jotain? Jouduin maksamaan 45 euroa saadakseni uuden näytönohjaimen.

HannuTapio [10.09.2015 13:38:34]

#

Framerate,

Minun framerate on 17 fps, ja maksimi resoluutio on 5120 x 2880 px, jotka tosin tupla pikselein, eli maksimi resoluutio on 2560 x 1440 px.

Tämä on aika paljon, joillekkin näytönohjaimille, eteenkin sellaisista joissa max reso on vain FullHD taikka alle, nämä 4k ja 5k näytönohjaimet varmaankin kestävät jo ihan hyvin ajot joita peleissäni on.

Minimi sleep ja framerate kontrolli ovat tarpeen ohjelmassani. :)


Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivustosta_kuvaa

:)

--

Pessi [10.09.2015 18:45:51]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minimi sleep ja framerate kontrolli ovat tarpeen ohjelmassani. :)

Mielipiteitä on yhtä monta kuin on ihmisiä. Paitsi tässä tapauksessa taitaa olla aika yksimielistä porukkaa.

Oletkos varma että tuollaiset 5k resoluutiot eivät hajota vanhempia näyttöjä? Olisi aika ikävä tilanne, jos kävisi niin etteivät 5k pikselit mahtuisi vanhaan crt näyttöön ja kävisi näin.

HannuTapio [11.09.2015 04:55:55]

#

5K,

Toki nämä 4K ja 5K pikselit ovat vain näissä näytönohjaimissa ja näytöissä joissa on TÄYSI tuki mainituille.

Eivät nämä kytkeydy muissa näytöissä taikka näytönohjaimissa.


Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivustosta_kuvaa

:)

--

HannuTapio [12.09.2015 11:18:52]

#

Domainit,

Minulla on ollut tämä lautapelisivusto.com käytössä jo pitkän aikaa.

Tämä projekti oli alun perin jumalautapelit niminen, joskus -80 luvun lopulla ja -90 luvun alussa.

Minulla on nyt mietteissä että hieman hajautan, tätä kokoelmaani.

Minä mietin että laitan -

Kaikki perus lautapelit, eli vanhat ei kaupalliset klassikot, shakki, tammi, mylly, reversi -
http://www.lautapelisivusto.com

Kaikki pilotit sarjan lautapelini, eli ilmojein pilotit ja meteori pilotit -
http://www.hannunpilotit.com

Ja sitten tämä vielä vähän arvuuttelua, että onko hyvä domain, tämä sotalautapeli www -
http://www.urossaro.com

Näissä olisi tarkoitus pitää hannusaro.com lautapelit jatkossa, aion valmistaa 0 - 3 peliä ainakin joka vuosi, tästä eteenpäin, viime vuonna oli vielä vähän liikaa vauhtia, tuli 10 peliä linjalle, tänä vuonna on jo 1 peli julkaistuna, ja varmaankin ainakin 1 tai 2 lisää vielä, näitten linja rutiinien lisänä.


Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivustosta_kuvaa

:)

--

Lebe80 [14.09.2015 11:13:57]

#

Et lue kuitenkaan,


Mitäpä jos lopettaisit domain -kikkailut/-spämmäilyt. Se olisi pelaajillekin selkeämpää. Käytä domainia, joka sitoo alleen kaikki pelisi. Lautapelisivusto on jossain määrin ehkä kuvaavin, mutta sinulla on myös muita kuin lautapelejä. Olisiko joku pelikone -tyylinen nimi parempi? Luitko edes tänne asti? Mielestäni tällöin voisit tehdä sekä lautapelejä, että muita pelejä. Kuvasnapit eivät kiinnosta ketään. Tuskin pääsit tänne asti.

Linkki tähän viestiin - https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/25317-lautapelisivusto/sivu-18

Linkki kuvasnappiin - http://dreamatico.com/data_images/kitten/kitten-2.jpg

HannuTapio [14.09.2015 18:57:54]

#

Virheitä,

Te jätkät, ette täysin varmaankaan kykene ymmärtämään, mitenkä iso hetki tämä on minulle, kun kytken ekan linja pelin pelattavaksi.

Olen rakentana, tätä hetkeä jostain vuodesta 1985-87.

Minä olen tehnyt päätöksen, että, sen sijaan että minä teen vain yhden linjan viestin ja ilmoituksen, jossa kerron että sivusto on nyt pelattavissa linjalla.

Niin, minä teen useita, hieman erillaisia, ilmoituksia, joista jokainen voi käydä sitten ajan kanssa toteen.

--

Muistutan että minä olen 44 vuotinen, 45 ensi kuussa, niin, kovin nuorempien viestit, eivät enää niin kovin ole uusia ideoita.


Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivustosta_kuvaa

:)

--

p99o [14.09.2015 21:09:44]

#

Uskoisit vain ettei ketään kiinnosta...

_Pete_ [15.09.2015 09:37:32]

#

Mistä muuten saisi ostettua "modernin päivittyvän näytön ohjaimen"? Haluisin sellaisen NVIDIA G210 joka sitten päivittyisi vaikkapa GeForce GTX Titan X myöhemmin.

Lebe80 [15.09.2015 10:21:10]

#

Mulla kesti noin 10 minuuttia, kun kytkin ekan pelin pelattavaksi. Tosin, itse olenkin enemmän protoiluhenkinen, erilaisia pelejä saattoi syntyä päivän aikana parikin, joskus kuukauteen ei yhtäkään.

Voin sanoa, ettet ole kehittänyt vielä yhtäkään peliä, jota ei olisi vielä keksitty. Nykyiset pelinikkarit sentäs käyttävät uudempaa tekniikkaa, mikä on yhteensopivia nykylaitteiden kanssa.

HannuTapio [20.09.2015 07:42:20]

#

Hajauttamista,

Sivustoni on päätynä jo joskus tähän 2009 - 2011, varmaankin, puhuttuun ratkaisuun, että hajauttaa eri tyylin pelit toisistaansa.

Tässä on sivuston shakki, tammi, mylly, reversi, jne.. - http://www.lautapelisivusto.com

Tässä on sivuston pilotit pelit, ilmojein pilotit ja meteori pilotit - http://www.hannunpilotit.com

Tässä on sitten jatkossa, jo varmaankin, nämä minun kuulut sotalautapelini - http://www.urossaro.com

Sivustot aikoo julkaista 0 - 3+ lautapeliä joka vuosi tästä eteenpäin, viime vuonna 2014 tuli 10 peliä, ja tänä vuonna on jo yksi lautapeli linjoille asettuna.

Alan siirtämään pelejä paikalleensa, ihan nyt ensi viikosta, ja samalla mietin jo ekojen linja pelien kytkemistä, jätkänshakki, reversi, tammi, shakki, mylly, omat pelit sitten taas vähän myöhemmin.

:)

--

Pietu1998 [24.09.2015 15:35:04]

#

HannuTapio kirjoitti:

Sivustot aikoo julkaista 0 - 3+ lautapeliä joka vuosi tästä eteenpäin

Voinko, koko ihmiskunnan puolesta, toivoa tuon luvun olevan tuo 0?

HannuTapio [01.10.2015 10:39:23]

#

IP1917 ja kirjautuminen,

Hei, laitoin IP1917 peliä, vielä paremmaksi.

Laitoin paremman tulitus efektin, laitoin propellit, ja myös laitoin tulipallon, kun ammus osuu vastukseen.

Lisänä säädin peli alueen kokoa, niin, että pienensin puita, pensaita ja koneita, näin sitten peli alue laajeni hieman, ja on mukavampi lennellä kun vasta reunat eivät ihan heti tule vasten.

Keskityn tästä nyt sitten siihen isoon avaus hetkeen, ja alan laittamaan näitä menuja valmiiksi, sitten kirjautuminen, kun nämä ovat valmiina tulen kertomaan tilanne katsausta, kun siinä sitten enää vain tarvitsee lähettää ja tulkita niitä peli paketteja palvelimen kanssa.

Säätelyä..

: )

Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivuston_kuvia

--

MI [02.10.2015 20:49:33]

#

Due low frame rate. Kaikkea ne java gaming sivustolla keksivät- Lautapelit.com sivusto on paras. Tietysti jos ei pelaa.

HannuTapio [07.10.2015 09:06:26]

#

Lauta kuvio zoomissa,

Hei, minulla on korjaantuna, tämä AOv1.00+ jälkeinen ongelma, kun poistin bilinear, nimittäin suttuinen taikka nytkittäin elävä lautagrafiikka kun lauta on kaukana eyexyz pisteestä.

Minä vain tässä testasin laittaa, näin, laudan x = x2 ja y = x2 kokoon, eli tuplasin laudan koon, minulla lauta oli aiemmin tässä 800 x 800 tuo peruslauta, minä tuplasin pikselit, eli lauta on nyt 1600 x 1600, tämä kun tämä piirto tapahtuu nearest neighbor avulla, niin, ylimääräistä cpu gpu rasitetta ei juurikaan tullut.

Mutta, lopputuloksena, gpu tuntuu löytävän "tärkeitä" pikseleitä paremmin, aiemmin oli vähän suttua ja välkyntää, mutta, kevyen läpinäkyvyyden kanssa, tämä tupla koon lauta toimii tosi hienosti.

Minä en juurikaan enää sitten keksi kuin itse koodin optimoimista tässä, nämä perus laudat sitten menevät heti illasta työn alle, jotta ne saa nopeaan linjalle.

Laitan tänään taikka huomenna taikka loppuviikosta menu grafiikat ja kirjautumisen, ja katson myös palvelin ohjelman toiminnat myös kohdalleensa.

Sitten vain peli paketteja siirtämään.

Mutta, minulla on nyt tämä zoomi, siis, vain nearest_neighbor, mutta, käykee ihmeessä kattelee mitenkä smooth, osaako joku paremman ? kolme vuotta rakentana sitä zoomia :)

zoom = mousewheel;

Säätelyä..

: )

Linkki sivustolle - http://www.lautapelisivusto.com
Linkki kuvasnappeihin - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.php?sivu=sivuston_kuvia

--

HannuTapio [08.10.2015 11:56:42]

#

Hei,

Minulla on tässä hieman mietteitä, omasta kokemuksesta.

Minulla on tämä minun lautapelisivusto rakentumassa, minulla on kaikenlaista vaihetta ollut kun olen sivua rakentana.

Olen tällä hetkellä aika onnellinen, koska sivuston grafiikka on nyt sitten ilmeisesti hyvä tasolla ja valmista, en tällä kertaa lähtenyt yrittämään maailman parasta, vaan jätin ison varan ja paljon grafiikkaa varalla mikä on parempaa mitä tämä minun oma valinta nyt, AOv1.00+ shakki napit olivat yritystä tehdä parempaa, mitä muilla, mutta, en tällä kertaa AOv4.00+ kanssa, enää pitänyt ajatuksesta tehdä yritystä parhaasta laudasta, jätin monta nappi grafiikkaa, joka olisi ollut parempi, minä tein nappi grafiikan joka on sitten ok taikka ihan hyvä vaan, vaikka en lähtenyt kilpailemaan, niin, luotan että napit kestävät aikaa ihan hyvin ja ovat pelattavia vielä ensi vuosinakin.

Minulla on tässä nyt siis, tilanne että on aika laittaa viimeinkin nämä linjat, minä tässä varmaankin tällä viikolla laitan kirjautumisen.

Tämä kirjautuminen on oikeastaan ainoa vaihe, mikä tässä enää puuttuu pelaamiseen, kun sitten näitä linja rutiineja kirjaan ja kun ne valmistuu, niin, sehän sitten tarkoittaa että pelejäni voi pelata linjalla muita vastaan.

Tämä on minulle uusi kokemus ja uusi vaihe elämässäni, minulle tulee netti sivu jossa ihmiset voivat pelata ja viettää aikaa, taikka vain käydä katselemassa mitä minulla sivustoillani onkaan.

Toivon että elämän vaiheestani tulee miellyttävä ja että kaikki toimii ja onnistuu "hyvin", en toivo maailman parasta kokemusta, enkä tarjota ihmisille heidän omia unelmiaansa, tämä on minun oma unelmani, tehdä nämä nuoruus ja lapsuus vuosien laudat linjalle, minulla on ollut todella hauskaa rakennella niitä, työvuosina, niin, työpaikoillani kuin vapaa aikanani, ne ovat aina olleet taustalla mietteissä ja harkinnassa.

Ja nyt sitten viimein 2015 - 2016 - 2017 - 2018 ovat kaikki nuoruus vuosien laudat varmaankin pelattavissa, myös muitten tietokoneissakin.

Minä toivotan onnea itselleni kun nyt sitten lähden kirjaamaan näitä linja rutiineja ja valmistun ekan pelin jätkänshakki linja testeihin.

Kiitos teille tästä foorumista, minulla alkaa uusi vaihe elämässä, harraste ja opiskelu live ja tallenne online pelattavan sivuston ylläpitäjänä,

Linkki - http://www.lautapelisivusto.com

Tässä valmiit grafiikat - http://www.bittipankki000.fi/videot/videogif_029.gif

--

Kiitos,

Hannu Särö.

Oskuz [09.10.2015 15:27:39]

#

Uu näyttää aika hyvältä, vois enabloida Javan ja testata ihan grafiikoiden takia, onnea noitten lapsuus vuosien pelien kanssa. :)

Lebe80 [12.10.2015 10:34:38]

#

Edelleen peukku gif-animaatioista. Monet muut yrittävät käyttää youtubea, yms. videoiden esittelyyn, mutta kyllä vanha kunnon gif [:jif:] -formaatti pitää pintansa.

Eki++ [12.10.2015 16:47:58]

#

[dʒif]

*grabs popcorn*

MI [16.10.2015 20:29:35]

#

Hyvä Hannu,
shakkipelisi nappulat ovat edelleen ylisuuret. Ne eivät saa mennä yli ruutujen.
Toisaalla olet maininnut että tämä on taidetta, sitten niin, mutta ei sillä ole mitään tekemistä pelaamisen kanssa.

TapaniS [16.10.2015 22:25:25]

#

Windows blokkaa lautapelit. Error

MI [16.10.2015 22:43:42]

#

TapaniS kirjoitti:

– –

Tämä on jo käsitelty. Poista kaikki Windows häksättimet kun menet Lautapelisivusto.com.

TapaniS [17.10.2015 14:03:39]

#

Ääääh, en saanut toimimaan. Eikä omatkaan appletit enää suostu toimimaan.

http://koti.mbnet.fi/sjoman/Java/FiveInRow.html:

Your browser is ignoring the <APPLET> tag!

p99o [17.10.2015 15:04:48]

#

ja ongelma on?

TapaniS [17.10.2015 15:18:35]

#

No nyt alkoi pelittämään! Piti päivittää uusin java-versio. On tehty sen verran hankalaksi saada java-appletit käyntiin, että Viitasaaren mummo ei kyllä pysty näitä pelailemaan.

Oma vanha appletti, joka toimi aikaisemmin, antaa nyt NullPointerExceptionin. Mikä on muuttunut, että tulee tämmöinen virhe?

HannuTapio [01.11.2015 04:00:07]

#

Hei taas,

Minulla on yhä tämä linja pelien kytkeminen kesken, minulla ei oikeastaan mitään syytä enää tällä hetkellä ole miksi en ole jo kytkenä näitä linjoja, kenteis voisi tehdä suur siivouksen asunnossa ensin, on siten kaikki hienosti, ja jokin kakku tarjoilu kavereille.

Mutta, on myös tämä että tämä sitten on sitä yllä pitoa ja pelien kehittelyjä tästä eteenpäin, jotenka lepään hyvin ja syön hyvin ja mietin tarkkaan eri tilanteita mitä voi tulla vastaan, mukavasti taikka ei mukavasti tilanteita.

Minulla on tässä nämä noin 10 perus lautaa tulossa linjoille ensin, sitten tulee varmaankin "Ilmojein pilotit 1917" ja "Meteori pilotit 2312", tämän jälkeen olin miettinyt "Panssaroitu jalkaväki" peliäni, mutta PJ on aika monimutkainen peli, jotenka mietin sittenkin että laitan nämä minulle itselleni tärkeimmät pelit ihan ensin, annan peli suunnittelun sitten laimentua niistä.

Mutta, mietin että laitan tämän IP1917 ja MP2312 pelin jälkeen, sitten kaikkein, omasta mietteistä, kivoimmat sotapelini, "Heidän kunniansa päivät" ja "Suuret taistelut - 2MS".

Nämä molemmat ovat tosi nopeita koodata ja ne saan varmaankin pelattavaan kuntoon, kahden kolmen illan istujaisilla, niitten eri peli skenarioitten tasaamiseen sitten varmaankin menee aikaa jonkin verran, jotenka en uskalla luvata, kun tässä nyt kuitenkin on ihan ekat pelit jotka ovat tämän tyylistä, niin, että kuinka kauan lopulliseen valmiiseen peliin menee, mutta, demot tulee varmaankin ihan nopeasti molemmista sotapeleistäni.

:) :) :)

Linkki - http://www.lautapelisivusto.com

--

Deffi [30.11.2015 16:06:11]

#

Hannu Tapio oli oikeessa: AMD’s new Crimson Drivers are bugged and killing Graphics Cards – Report.

Vaadin EU-direktiiviä videopelien Sleep-viiveistä.

Markka [06.12.2015 02:07:50]

#

Tykkään tuon lautapelisivusto.com:in toteutuksesta.

HannuTapio [04.01.2016 10:41:35]

#

AOv4.16,

Uusin AsiakasOhjelma on esittelyssä, nyt tästä päivästä lähtein sivustoillani.

Tämä AOv4.16, on tämä vuoden 2016 julkaisu, se on 4. uudelleen kirjoitus ja piirtäminen kaikista koodeista ja grafiikasta, sekä siinä on 16 valmista peliä taikka demoa yhteensä, tästä tämä versio numero AOv4.16.

--

AO sisältää, tämän vuoden projektiin -

Peruslaudat. ( Shakit, Tammet, jne ). Live pelit nyt tammikuusta lähtein.
Ilmojein pilotit 1917. Live pelit nyt Peruslautojen jälkeen.
Ilmojein pilotit II, zeppeliinit ja tankit. Tämä siirtyy kuluvan vuoden aikana kehittelyyn ja liveen.
Meteori pilotit 2312. Tämä siirtyy kuluvan vuoden aikana kehittelyyn ja liveen.
Panssaroitu jalkaväki. Tämä siirtyy kuluvan vuoden aikana kehittelyyn ja liveen.
Heidän kunniansa päivät. Tämä siirtyy kuluvan vuoden aikana kehittelyyn ja liveen.
Suuret taistelut, 2MS. Tämä siirtyy kuluvan vuoden aikana kehittelyyn ja liveen.

Nuo olisi nyt tämän kuluvan vuoden aikana tarkoitus, jotenkin saada toimimaan livenä ja osin tallenteina, mahdollisesti 1 tai 2 peliä jää sitten vielä osin ensi vuoteen.

Muistutan sitten taas, että, kyseessä on Hannun nuoruus vuosien lautoja, eli näitä vuosien 1984 - 95 lautoja, eli, ne eivät vielä tuolloin olleet kovinkaan monimutkaisia valmistaa taikka esitellä peli valmiiksi.

Kivaa lauta odottelua - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [10.01.2016 15:48:51]

#

AOv4.00+,

Minulla on ollut miettimistä, millä tavalla nämä pelaajat ja pelit toisilleen yhdistän sivustollani,

Olen päätynä seuraavaan -

Minulla on harmaa musta kuvio ruutu jossa kirjautua nimellään.

Tästä seuraa alkuintron ruudunpäivitys testi, josta mennään valinta sivulle, josta valitaan peli.

Kun peli on latautunut, voi valita pelaako demo pelin yhdellä päätteellä, taikka sitten online live pelin jotakin toista tietokonetta vastaan.

Kun valikoi demo pelin yhdellä päätteellä, niin, pääsee heti pelaamaan, jos valikoi online live pelin, niin, tulee valikko jossa on 16 - 32 main slottia, en tosin ihan vielä tässä tarkkaan tiedä kuinka monta main slottia laitan julkaisuun.

Jokaisessa main slotissa on lisänä ykkös ja kakkos ali slot.

Jos valikoi jonkin main slot, ali slot ykkösen, niin, voi alkaa kontrolloida, tälläistä main slotia ja päättää kuka voi liittyä kontrolloidun main slotin kakkos ali slottiin.

Eli, jokaiseen peliin tulee, noin 16 - 32 main slottia, joissa voi pelata, tämä on varmaankin aika vähän, mutta, nämä ovat kaksin pelejä, jotenka se on 32 - 64 pelaajaa, jokaiseen peliin, ja pelejä tulee olemaan noin 20, eli 20 * 64 = 1280 pelaaja koko sivulle, tämä on jo ihan mukava pelaaja määrä, kevyt peleilleni, lisään sitten main slottien määrää, jos pelaajia ilmaantuu enemmän kuin ennakoitua.

Minä näitä naputtelen nyt lähi päivät ja viikot, päästään sitten viimein sivustoille pelaamaan lautaa jo viimein myös livenä, yhden päätteen pelit ovat olleet käytössä jo vuoden.

: )

--

HannuTapio [13.01.2016 11:31:30]

#

Viranomais lupaa,

Hei, minulle on nyt ilmoitettu viranomaisten puolesta, että, minä voin vapaasti kehittää ja esittää kaikki nämä minun kesken olevat lautapelit nettiin.

:) :) :)

--

groovyb [13.01.2016 11:59:26]

#

Oliko tuo muka jossain välissä kyseenalaista? Ja jos oli, rikoitko lakia julkaisemalla shakkipelin, jossa on tuimailmeisiä nappuloita?

Lebe80 [13.01.2016 13:09:12]

#

HannuTapio kirjoitti:

(13.01.2016 11:31:30): Viranomais lupaa, Hei, minulle...

Ilmoittivatko ne sanatarkasti: "Totta vitussa voit! Mistä olit saanut typerän ajatuksen päähäsi, ettet voisi?"

HannuTapio [13.01.2016 15:51:31]

#

Lupa,

@groovy: sivustot ovat sotapeleille, jotenka ne ovat vähän tuimemman oloista kuin perus peli sivustot.

Minulla oli aiemmin viranomais lupa tehdä kolme kaupallista lautapeliä, mutta, eivät kommentoineet näitä ilmaispelejä, olen tehnyt verkko palvelun tarjoajan luvalla nämä ilmais laudat tähän asti.

Se että minulla on lupa tarkoittaa ymmärtääkseni myös sitä että minulla on viranomais tarkkailussa nämä laudat ja että niitä tuetaan lain puolesta, jos joku niitä aikoo rumentaa taikka halventaa, kun projektiani haluan aloittaa, minulla on tämä idea että "laitetaan laatu lauta!", jokaiselle laadukkaita hetkiä, ilman kiroiluja ja haukkumista.

:)

--

Lebe80 [13.01.2016 16:07:22]

#

Saanko kysyä, kun en asiasta tiedä, että miltä viranomaiselta lupa/luvat on pyydetty?

HannuTapio [13.01.2016 16:43:09]

#

Lupa,

En sen tarkemmin infoa anna, oli korkeita viranomaisia mukana, miettimässä suomi netin jatkoja.

Sivustoni taitavat olla erillaisia mitä odotettu.

Mutta, sain hyväksynnän, juttelen vielä lisää heidän kanssa, kun seuraava tilaisuus tulee.

Nämä ovat lautapelisivustojeni ja viranomaisten välisiä keskusteluja, en niitä tarkemmin julkista.

--

Macro [13.01.2016 16:48:38]

#

Milläs me tiedetään onko sun luvat kunnossa jos et yhtään sen tarkemmin kerro? Kai nettisivullasi sentään pitäisi olla kuva lupa-asiakirjasta asianmukaisin allekirjoitukseen?

HannuTapio [13.01.2016 17:04:05]

#

Lupa,

Minä lopetan tähän nämä lupa asiat, sain vain suullisen ilmaisun, jossa kerrottiin että minä voin rakentaa nämä sivut nettiin, ja että siihen kuuluu vastuu ja muuta laki römppää, mitä en missään nimessä kerro täällä.

Minä vain ilmoitin, tässä, että nämä ilmais pelit olivat aiemmin vain palvelin tarjoajan luvalla, minulla oli viranomais lupa tehdä kolme kaupallista lautapeliä, mutta, viranomaiset eivät aiemmin puhuneet näistä ilmais peleistäni, ennen kuin nyt.


Jippi-a-je - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

Pessi [13.01.2016 17:10:37]

#

Olkoot vaikka presidentti mukana, mutta ei se estä kertomasta miten kyseinen lupa prosessi menee. Kuten Macro tossa mainitsi, niin mistäs me tiedetään onko lupa kunnossa. Kaupoissa on tupakan myynti lupa yleensä siin kassan vieressä esillä ja siitä selviää myöntäjä yms. Ei luvat yleensä mitään salaisuuksia ole.

Lait on vapaasti saatavilla, niin mistä moinen asenne ettet missään nimessä kerro täällä? Moinen suullinen ilmaisukin meinaa vaan sitä ettei lupaa olisi tarvinut moiseen palveluun pyytääkkään.

Lebe80 [13.01.2016 19:16:04]

#

Lupa evätty,

Minulle korkea viranomainen kertoi että lupia ei myönnetä sotapeleille varsinkaan kun ne ovat lautapelisivulla.

groovyb [14.01.2016 20:19:18]

#

Uskoisit muita, et tarvitse mitään lupia noiden peliesi julkaisuille. Jos joku muuta sanoo niin valehtelee.

HannuTapio [05.02.2016 19:43:53]

#

Hei,

Minä vähän tulin ilmoittamaan päivä tilannetta.

Kaikki on oikeastaan ihan mallillaansa, mutta, ei ihan niin valmista vielä, minä vielä varaan aikaa lisää.

Alan sitten kun on valmista, ylläpitämään jätkänshakki, reversi, tammi pelejä ensin, sitten shakit ja mylly ja siintä sitten viimein ihan omat.

--

Minulla on hieman koodi vajausta vielä.

Minä aion rakentaa omat luokat -

Teksti skanneri -
SVG filejen lukija -
SVG grafiikan piirtäjä -
3D grafiikkaa plain pinnalla, eli ilman teksturea -
TCP luokat pitää valita, oma thread vai ruudunpäivityksen mukana -
Hiiri käyttäytyminen ja näppäin käyttäytyminen peli pinnalla, eteenkin z syvyys -
Graphics2D grafiikka käskyt string muotoon, eli esim this.awt.drawg2d ("drawimage x:10 y:10 w:20 h:20 kuva:2");
Hyvä clippi luokka joka sitten toimii koko ruudun alueella, mietin 10:8 clip laatikoita ruudulle -
Sound efektit pitää opetella vielä, sekä koodata fx kirjastot, että oppia rakentamaan sini porras saha ääniä -
Kaksin pelien valikot ja kirjautumis ja rekisteröinti valikot -

Näitä on vielä tässä kesken, minä en ihan näitä kaikkia kuitenkaan laita valmiiksi, näihin ekoihin lautoihin, vaan pari viikkoa - pari kuukautta ja nuo mainitut pelit on linjoilla.

Lisänä olen vaihtanut Appletin signeerattuun, tämä on minusta vähän ikävä juttu, ja uskon että monesta muusta myös, mutta, en saanut applettia ottamaan yhteyttä palvelimeen, ilman all-permissions permissiota, sandbox toimi linuxissa ja varmaan myös macissa, mutta, windows ei toimi ainakaan minulla ilman signeerausta, valittaa socket permissions erroria.

--

Tässä linkki tämän päivän rakennelmiin - http://lautapelisivusto.com

--

fergusq [07.02.2016 21:10:29]

#

Oracle suunnittelee applettien deprekoimista. Kannattaisi varmaan alkaa miettiä vaihtoehtoista toteutustapaa kun tämä tapahtuu. Oikeastaan kannattaisi alkaa miettiä sitä jo nyt.

HannuTapio [11.02.2016 04:02:36]

#

JDK9,

Olet oikeassa, minä laitan web start käynnistyksen applettiin.

Laitan koko ruudun framen, ilman kehyksiä, vähän koristetta reunoille, ylä osaan jotain logo koriste tekstiä, ja sitten applet tähän framen keskelle, jossa sitten pelataan pelit.

Laitan web start käynnistyksen seuraavaan isompaan päivitykseen.

:)

--

HannuTapio [16.02.2016 06:36:36]

#

Web start,

Hei, AOv4.00+ on nyt sitten application, joka käyttää JFramea johonka laitan contentpanelin kautta 2 applettia, yksi taustalle, ja yksi jossa pelataan.

Eli, applet joka oli kiinni selaimessa on nyt sitten jäänyt historiaan, muun kehityksen kulkiessa ohi, kun tuo jdk 9 sitten on jo sellaista, että siinä ei ole edes tukea selain appleteilla.

Että noin, minulla ei sen kummempaa, hiljakseen laitan jätkänshakin linjoille, muutama pikku bugi ensin pitää korjata.

Mutta, nyt ei sitten oikeasti ole enää mitään viivettä, pari viikkoa tai pari kuukautta ja ekat klassikko laudat ovat live ja tallenne muodossa, ja tänä vuonna sitten vielä kaksi tai kolme uutta omaa lautaa.

Paljon on varmaankin ihmettelyjä ollut valmistus ajoissa, mutta, on tämä ihan hyvin edennyt minusta, sillä tämä on kuitenkin pitkä aikainen harraste, eikä vain jokin ohjelma jonka tekee nopeasti hyllylle ja arkistoon.

:)

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [18.02.2016 13:49:22]

#

Hei,

Minulla on poikkeuksellisen hieno versio IP1917 pelistä linjoilla nyt juuri.

En varmaankaan enää osaa näillä grafiikoilla tehdä parempaa, vaatii grafiikka setin vaihtoa monimutkaisempaan taikka muuten kehittyneempään, jotta, grafiikka tästä minulla enää paremmin piirtyisi.

:)

IP 1917, on peli joka minulla on ollut tulossa, jo jostain vuodesta 1988, kun ekan kerran ostin tietokoneen ihan pelikehittelyjä varten, tämä oli Amiga 512 tuolloin.

Jos joku haluaa kommentoida ip 1917 peliä, niin, nyt olisi hyvä mahdollisuus vilkaista, kerään kommentteja pari päivää eri foorumeilla.

Huolta aiheuttaa tämä palette, mutta, se on ainakin minulla ihan ok, minulla on hieman contrast ja brightness säädetty tummalle ja värikylläisyys minulla on windows 80 ja linux 712, minulla on NVIDIA näyttö.

Tässä on vielä kuvaa, kyllä tuota jo jaksaa vielä vähän odottaa, saadaan suomeen viimeinkin digipeli sivua -


Tässä on kuva linkki jossa peliä on - http://bittipankki001.com/videot/videogif_035.gif

Tässä on peli linkki jossa voi pelata - http://hannusaro.com/AsiakasOhjelma.php

: )

--

qeijo [18.02.2016 14:16:36]

#

Hei HannuTapio, minulla olisi sinulle muutama kysymys:

- Mikä väri kylläisyys kuvissa on käytetty?
- Mikä on fps max?
- Onko joita kin lisenssi asioita mitä pitäisi huomioida?
- Entäs contrast ja brightness?
- Mikä on J Frame?
- Mitä väri palettea kanattaisi käyttää?
- Mitä kehitys työkaluja käytät?
- Onko jotain hard ware rajoituksia?
- Miten suunnittelet grafiikat?

Mutta ennen kaikkea:
- Java-appletit ovat poistumassa. Mitä tuumit?
- Onko kehysten käyttö suotuisaa?

HannuTapio [18.02.2016 14:29:48]

#

Hei,

Java appletit eivät ole poistumassa, vain applet tuki selaimeen.

:)

Lebe80 [18.02.2016 15:17:31]

#

HannuTapio kirjoitti:

(18.02.2016 14:29:48): Hei, Java appletit eivät ole...

Silly me, sittenhän sinulla ei ole mitään hätää.

HannuTapio [21.02.2016 13:46:52]

#

Shortcut,

Minulla on nyt web start käynnistys ja laitoin bonuksena desktop shortcutin tarjontaan.

Sen voi asentaa jos haluaa, siinä on iconina kiva lentokone sini taivaalla.

--

Ongelma, tässä on koodi jota käytän jnlp fileessä, kun tuo shortcut asentuu.

Shortcut asentuu linuxissa aina oikein, mutta, minulla windows vain kerran asensi sen ja sitten kun deletoin ja olen yrittänä uudelleen, niin, ei asenna enää, en tiedä mistä syystä.

Onko tuossa koodissa jotain vikaa ? en omaa kovinkaan tuntemusta englantiin, mitä jnlp oracle doc kirjaa. :)

<shortcut online="true">
<desktop/>
</shortcut>
<icon href="load.png" kind="splash"/>
<icon href="icon_ao2.png" kind="default"/>

Windows ei tee tällä koodilla shortcuttia desktopille ?

:)

--

HannuTapio [22.02.2016 00:10:22]

#

Ikoni työpöydälle,

Laitoin tälläisen ratkaisun, kun tuo windows automaattinen ikoni ei tunnu asentuvan.

Laitoin nämä neljä riviä etusivulleni -


Jos haluat tehdä AsiakasOhjelma ikonin työpöydälle, niin, ohjaa ikoni seuraavalla - 'javaws -clearcache http://www.hannusaro.com/AsiakasOhjelma.jnlp'
Tässä on taas AsiakasOhjelma ikoniin kuva - 'http://www.hannusaro.com/icon_ao.ico'.
Jos AsiakasOhjelma ikoni ei käynnistä aina, niin, yritä aina uudelleen, OS tai JRE cache välillä voi temppuilla, kun minulla on välillä nopeita päivitys välejä.
Nimeä ikoni vaikka 'AOv4.00+.'


Toivottavasti nuo sitten riittävät neuvoksi, jos haluaa ikonin josta käynnistää AsiakasOhjelman.

:)

Linux tuntuu tekevän jonkin ylimääräisen lukitun tiedoston työpöydälle, kun tuota käynnistintä rakentaa, siintä pääsee eroon ainakin xkill komennolla, kun sitä klikkaa, tämä reloadaa myös työpöydän ja sammuttaa kaikki caja/pluma/nautilus ikkunat, mikä sitten onkaan käytössänne, tallentakaa työpöytä työnne ennen xkill komentoa.

--

HannuTapio [01.03.2016 15:09:45]

#

Ikoni työpöydälle,

Tuo cache ongelma on korjattuna, en sen tarkemmin kerro, mistä oli kyse, mutta, nyt tuntuu latautuvan joka lataus kerta oikein.

Enää ei tarvitse tuota -clearcache taikka -uninstall optiota.

Tässä uudet ohjeet -

Kun haluat tehdä AOv4.00+ ikonin työpöydälle, niin, ohjaa ikoni seuraavalla - 'javaws http://www.hannusaro.com/AsiakasOhjelma.jnlp'
Kun haluat tehdä kuvan ikoniin, niin, hae ikoni kuva täältä, ja aseta se ikoniin -
'http://www.hannusaro.com/icon_ao.ico'.
'http://www.hannusaro.com/icon_ao.png'.
Nimeä ikoni vaikka 'AOv4.00+.' taikka 'AsiakasOhjelma.' taikka 'Asiakas Ohjelma.'.

Täältä LPS etusivulta loput käynnistys ohjeet - http://www.lautapelisivusto.com

: )

--

Lebe80 [01.03.2016 15:51:29]

#

Ikoni työpöydällä,


Käytän tuota ikoni kuvaa jatkossa aikuis viihde kansiossani,

vaimoni ainakin pysyy varmasti kaukana siitä.

HannuTapio [01.03.2016 16:16:53]

#

Ikoni,

Minulla on pappeus virka tarjottuna, ja mietin että sen otan vastaan, minä tämän sivustoni myös rakennan nuorille aikuisille ja myöhäis nuorille, minulla on ajoittain pohjoismaalaisen avioliiton mukaisia kuvia ja animaatioita sivustoillani, olen taiteilija sivustoillani en maximaaliseen kaupallisuuteen pyrkivä.

Pyrin kuitenkin pitämään ne avioliitto ohjaukset 14 vuotisille ja siintä ylöspäin sopiville joilla on rippi koulu käytynä.

Myös sivustoni logo taikka kilpi on avioliittoon ohjaava, olen taiteilija.

Mutta, sivustojen painopiste on toki toivon että laatu laudassa.

:)

--

Pessi [01.03.2016 19:31:55]

#

HannuTapio kirjoitti:

Myös sivustoni logo taikka kilpi on avioliittoon ohjaava, olen taiteilija.

Olenkin miettinyt milloin voi kutsua itseään taiteilijaksi. Nyt tiedän, kiitos siitä. Takaisin asiaan. HannuTapio mistä nämä tekstit oikein tulevat tänne foorumille?

Lebe80 [02.03.2016 09:34:50]

#

Pessi kirjoitti:

HannuTapio mistä nämä tekstit oikein tulevat tänne foorumille

HannuTipsum.comista

MI [02.03.2016 16:23:51]

#

HannuTapio kirjoitti:

minulla on ajoittain pohjoismaalaisen avioliiton mukaisia kuvia ja animaatioita sivustoillani,

Onko tämä Lautapelisivuston kannanotto sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta?
Muissa pohjoismaissahan laki on jo voimassa ja Suomessa astuu voimaan 2017.

HannuTapio [02.03.2016 16:30:39]

#

Kuvat,

Kirjoitin hieman huonosti tuon, minulla on vain siis tuon logon taikka kilven kaltaisia kuvia.

Eli, tuo avioliittoon ohjaus on mukana graafisessa teemassa, minulla ei ole alkoholiin taikka vapaaseen elämään ohjaavia kuvia.

Nämä kuvat ovat teemaltaan 1917 - 1985 ja osin sitten kauas tulevaisuuteen, kuten meteori pilotit 2312.

Eli, ei ole mitään kannanottoja, nämä on yhä lautapelisivustoja.

Mutta, teema ideassa grafiikka ei ole suttuista alkoholista ja tupakasta, vaan on siistiä ja myös tuo avioliittoon ohjaus on mukana kaikessa grafiikassa.

:)

--

HannuTapio [02.03.2016 22:22:34]

#

Uusi lauta,

Lisäsin uuden laudan IP1917 peliin, minähän lupasin 3 - 5 lautaa IP peliin, joista voi valita millä maisemalla pelaa.

Niin, nyt on sitten 5 eri lautaa, ne tässä tällä hetkellä vielä latautuvat satunnaisena, mutta, laitan sitten esittely peliin valinnat lauta 1 - 5 ja toki myös randomin vaihtoehdoksi.

Tässä kuvaa, kylä lauta IP1917 -

http://www.bittipankki001.com/kuvat/kuva_temp_001.png
http://www.bittipankki001.com/kuvat/kuva_temp_002.png
http://www.bittipankki001.com/kuvat/kuva_temp_003.png

:)

--

HannuTapio [07.03.2016 20:33:44]

#

Uusi shakki peli,

Lautapelisivusto esittää uuden shakki pelin - "Uros kuningas 12 x 8", pelissä on mukana myös marsalkkanapit ja kenraalit. :).

Tässä kuvasnap - http://www.bittipankki001.com/kuvat/lautapelisivusto/tempsnap_014.png


Marsalkka nappi on kuten kenraali nappi, mutta, marsalkalla on marsalkan sauva.

Tämä on sitten varmaankin minun vahvin shakki peli tänä vuonna ainakin, marsalkka nappi, kaksi kenraalia ja kaksi kuningatarta ja kaksi tornia molemmilla, ja vielä ritarit ja lähetit x2 kappalein.


Täällä voi testaa - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

Lebe80 [08.03.2016 10:30:57]

#

Edelleenkin, ylisuuret napit tekevät laudasta hyvin hyvin hyvin epäselvän. Pienennä nappulat mahtumaan ruutuihin, ja mieluiten niin, ettei ne ole ruudun laidasta laitaan.

Ymmärrän, mikäli haluat saada laudan näyttämään isometriseltä, mutta shakissa pelilaudan selkeys on asia numero 1.

Mikäli taas välttämättä haluat, että nappulat ovat noin isoja, niin laita nappuloiden alareuna alkamaan ruudun keskikohdasta, äläkä aivan ruudun alareunasta.

HannuTapio [08.03.2016 10:53:24]

#

Nappi koko,

Minä laitan julkaisu versioon, skaalaavat napit. :)

Laitan jonkin viiva säätimen, josta säätää nappi koot, napeista on tullut niin paljon palautetta.

Tämä shakki teema on vuodelta 1917, ideoitu, kun tuo IP1917 on eka oma pelikin, niin, tuo shakki koko kuvaa ystävyyttä, ja toveruutta, ne vähän nojaa toisiinsa, mutta, ei se haittaa, taikka voimakas rivi sotilaita.

--

HannuTapio [09.03.2016 23:38:44]

#

Palette ongelmat,

Minun palette ongelmat taitavat nyt olla ohitse, olen tehnyt funktion joka tasaa RGB arvoja.

Minä määrään min ja max arvot RGB:eille, ja sitten vielä lisänä minä määrään suurimman heiton mikä voi olla min ja max välillä.

Nämä tuntuvat olevan jo riittävää siihen että palette ei enää polta silmiä kun sitä katselee.

Eli osin kuvaa on kuuma osin kuvaa on kylmä kohta, olen onnistunut tasoittamaan grafiikan lämpöjä tosi paljon.

Minulla on tosin tälläinen IPS ja LPS näyttö, jossa on 178 asteen katselukulmat ja koko ajan tasainen kuva, en ihan tarkkaan osaa sanoa mitenkä palette ratkaisuni toimii sitten LED näytöillä.

Liekö minun jotakin vielä tarvitsee lisätä RGB säätöihin jotta sitten myös LED näytöt, myös vanhemmat toimivat ilman irvokkuuksia värien kirkkaus ja sävy vertailuissa, kun katselee näytön kuvan eri kohtia.


Täällä voi testata, nyt lähestyy jo ekat linja pelit tosi paljon - http://www.lautapelisivusto.com

Minulla on button bugi ja sitten vielä viewport pitää säätää, sitten laitan jätkänshakin live ja tallenne.

:)

--

Pessi [10.03.2016 18:20:38]

#

Sinun pitää laittaa ehtoihin kohta jossa sallit pelien pelaamisen vain kalibroidulla näytöllä. Tällöin voit olla melko varma grafiikkojen näyttävän siltä miltä haluatkin. Onhan oma näyttösi kalibroitu, onhan?

_Pete_ [11.03.2016 12:01:56]

#

Pessi kirjoitti:

(10.03.2016 18:20:38): Sinun pitää laittaa ehtoihin kohta jossa sallit...

Kalibrointi pitää suorittaa HannuTapion certifioiman kalib rointi ammattilai sen luona jolla on Eu-viranomaisten ja po liisin lupa!

HannuTapio [11.03.2016 19:13:59]

#

Viestejä,

En ymmärrä kahta aiempaa viestiä :)

--

fergusq [11.03.2016 21:00:32]

#

Viestejä,

Pessi ja Pete ehdottavat, että, näytöt pitäisi kalibroida eli säätää väri asetukset oikein, jotta, pelaajat näkevät kaikista parhaat värit.

Jos värejä ei ole kalibroitu oikein saattaa punainen esim näkyä sinisenä, tai, vihreänä, minkä vuoksi pelaajat eivät osaa tunnistaa peli lautojen asioita oikein.

Lebe80 [14.03.2016 09:42:05]

#

Pohdintaa,

Tykkään siitä. Sillä linjalle asetettu peli saattaa olla jokin sellainen, jota ei osaa pelata, jos sen ulkoasusta ei selviä, mitä pelissä tehdään. Nämä asiat kannattaa pohtia etukäteen, ennen kuin pelit asetetaan linjoille. Myös pappiskoulutuksesta on hyötyä, muttei tässä asiassa.


--

HannuTapio [14.03.2016 13:04:14]

#

IP_II_Zeppeliinit_ja_Tankit,

Laitan tähän nopean animaation, tämän vuoden lopussa, taikka ensi vuoden alusta esittelyyn tulevaan peliini.

Gif Animaatiota - http://bittipankki001.com/videot/videogif_046.gif

Nuo zeppeliinit ja lentokoneet, niin, skaalaan vielä niitä julkaisu kokoon sitten, ovat vähän liian isoja tässä kuvissa vielä, laitan sitten myös tuon metsän tilalle pienen kaupungin, jossa on tehtaita joita pommittaa ja tie verkostoa josta tulee lisää panssari joukkoja kentälle, tuo keskiosan pelto, niin, siihen varmaankin tulee pystyyn tie, pellon keskelle.

Mutta, minä tämän giffin jälkeen, nyt sitten, ryhdyn purkamaan näitä linjoilla olevia pelejä, ja alan ajan kanssa esittämään jätkänshakista, reversin ja tammen kautta shakkiin ja myllyyn, ja siintä sitten omaa lautaa, niin, live pelinä ja tallenteina.

Elikkä, ne kauan odotetut linja pelit sitten kytken nyt kevään aikaan.

:)

Lisäys.

Minä vielä tässä vähän pienensin nuo kone ja zeppeliini koot - http://bittipankki001.com/videot/videogif_047.gif

--

Lebe80 [14.03.2016 13:12:07]

#

Vuosiluvut ja tekijänoikeus,


(c) 2014 ?


Elämme kuitenkin jo vuotta 2016.

MI [18.03.2016 17:46:55]

#

Lebe80 kirjoitti:

(14.03.2016 13:12:07): Vuosiluvut ja teki­jä­noi­keus, ...

Tekijänoikeushan alkaa silloin kun tekijä sen niin päättää ja jatkuu
kyseisen teoksen laissa säädetyn ajan. Eli joka vuodelle ei tarvitse
erikseen ilmoittaa vuotta. Onko ko. teos ennen vuotta 2014 tekijänoikeuksista vapaa?

Grez [19.03.2016 08:21:58]

#

Tekijänoikeus alkaa teoksen julkaisemisesta...

Tuollakin sivustolla on ilmeisesti materiaalia, joka on julkaistu eri vuosina, jossa mielessä esim. ilmoitus (c) 2014-2016 voisi olla järkevämpi. Sitä en sit sano että tuolla olisi mitään juridista merkitystä.

HannuTapio [21.03.2016 11:19:29]

#

Tekijänoikeuksia ja vuosia,

Tuo 2014 on siis, ihan oikein vuosi josta AOv4.00+ tekijänoikeudet alkavat, ja koska siinä ei ole päättymis vuotta, se tarkoittaa että tekijänoikeudet ovat voimassa tuosta vuodesta lähtein nykypäivään.

Aikaisemmin oli AOv1.00+ ja AOv2.00+ ja AOv3.00+, nämä olivat kaikki ihan alusta piirrettyjä ja koodattuja ohjelmia, mukaan lukien vielä html sivutkin alusta aina.

Näissä aikaisemmin oli tekijänoikeuksia vuosille 2009 - 2013, mutta, en näitä enää pidä esillä, koska kyseiset ohjelmat ovat jo bitti varastoa.

:)

--

Grez [21.03.2016 12:35:49]

#

HannuTapio kirjoitti:

vuosi josta AOv4.00+ tekijänoikeudet alkavat, ja koska siinä ei ole päättymis vuotta, se tarkoittaa että tekijänoikeudet ovat voimassa tuosta vuodesta lähtein nykypäivään.

Olet ymmärtänyt väärin mitä tuo ilmoitus tyyliin (c) 2014-2016 tarkoittaa. Tuo 2016 ei suinkaan tarkoita päättymisvuotta, vaan sitä että osa teoksista on julkaistu 2016. Eli siis tuossa sekä 2014 että 2016 ovat alkamisvuosia.

Päättymisvuosihan on 70 vuotta tekijän kuolemasta.

HannuTapio [22.03.2016 11:09:03]

#

Hieno säätöä, ennen TCP linjoja,

Minulla on ollut pitkään tämä huoli tästä palettesta, ja siintä mitenkä moni muotoisia näyttöjä ja näytönohjain asetuksia käyttäjillä onkaan.

Minä ratkoin nyt seuraavaan -

Min ja Max RGB arvo on aina staattinen, mahdollisesti käytän niitä silti liukuvana kontrastin kanssa.
Minä laitan Brightness arvon joka on randomi, tämä hieman himmentää taikka kirkastaa kuvaa.
Minä laitan erotuksen, sillä mitä voi olla Max ja Min RGB arvo samassa värissä, eli RED GREEN ja BLUE maximi erotus, minä tämän laitan randomina, jotenka se sitten vaalentaa voimakkaasti taikka syventää värejä voimakkaasti, taikka jotain siintä matkalta välistä.
Minä laitan kontrastin, ruudulle, eli voit itse valita kontrastin arvon hiirellä, tämä on luultavasti - 16 ja + 16 RGB arvoa, yhden taikka kahden RGB arvon välein.

Nuo riittää alkuun, laitan jotain vielä lisää hieno säätöjä.

:)

--

HannuTapio [22.03.2016 13:56:51]

#

Peli videot,

Minä hieman opin kun neuvoja sain, niin, tätä linux video editointia, ihan täysin valmis linux video editoija en vielä ole, mutta, nyt on jo paree, mitä vielä viime vuoden säätelyt.

Tässä on minun eka hieno video pelistäni - http://www.bittipankki001.com/videot/videoogv_002.ogv

Aiemmat ovat olleet hieman keskeneräisempiä vielä tästä.

Tässä sitten kaikkea efektiä täytyy alkaa yrittämään laittaa mukaan.

Tuo video on noin 1024 x 585 px, minä noin tuota kokoa ajattelin käyttää kun teen nämä videot, taikka sitten sitä virallisempaa 1280 x 720 px.

Mutta, laitan varmaankin ekoja, uskoisin että vielä hieman alkeellisia videoita sivuilleni lähi päivinä ja viikkoina, toki jo sitten viimeistään kuukausina.

:)

--

Lebe80 [22.03.2016 14:32:16]

#

Upi kaikki videot jatkossa sinne YouTubeen. Tällöin voit editoida videoita youtubessa, et tarvitse mitään videoeditointisovellusta.

Tämä ominaisuus tuli useampi vuosi sitten

https://support.google.com/youtube/answer/183851?hl=fi

HannuTapio [22.03.2016 15:40:05]

#

Lautapelisivusto,

Tämä on lautapelisivusto, eikä halua liittää youtubea itseensä mitenkään, minä laitan videot html5 tageihin, ja minun lautapelisivuston videosnap osioon, bittipankki001 palvelimeeni, en halua liittää isoja amerikkalaisia palveluita ohjelmiini, tämä on lautapeli tunnelma sivusto.

--

Tässä on taas minun eka peli testi video ip1917 ja ip_II_Zeppeliinit_ja_Tankit peleistäni.

IP video 840 x 480 px - http://www.bittipankki001.com/videot/videoogv_001.ogv


Löytyy myös täältä minun sivustostani - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.html?sivu=sivuston_videot

:)

--

HannuTapio [24.03.2016 11:51:58]

#

Peli videota,

Minä nämä peli videot laitan omalle sivustolleni muotoon - PAL_WS 1024 x 576px, 25fps. Theora/Vorbis.

Täällä näitä ekoja videoita sitten on - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.html?sivu=sivuston_videot

Minä vielä mietin laajemman sivun, kuvien ja videoitten käyttöön, jossa sitten olisi jopa yli sata kuvaa selattavana, sivuston eri osista, ja useita kymmeniä videoita eri peleistä.

:)

--

Lebe80 [24.03.2016 12:43:12]

#

HannuTapio kirjoitti:

(24.03.2016 11:51:58): Peli videota, Minä nämä peli...

Tiedän, siksi ehdotinkin että laittaisit ne YouTubeen.

MI [24.03.2016 15:16:58]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä vielä mietin laajemman sivun, kuvien ja videoitten käyttöön, jossa sitten olisi jopa yli sata kuvaa selattavana, sivuston eri osista, ja useita kymmeniä videoita eri peleistä.

No nuo esittelyvideot peleistä vielä ymmärrän, mutta miksi pitää olla yli sata kuvaa sivustosta? Eikös tuota nyt pysty selaamaan ilman että pitää erillisiä kuvia katsella?

HannuTapio [25.03.2016 10:12:24]

#

HTML sivuni,

Minulla on nämä sivustot, ja ne ovat yhdistettyä php js html kieltä.

Minulla on Ubuntu 15.10 MATE ja siinä Opera, Chrome ja Firefox selaimet.

Kuitenkin vain Firefox näyttää minun HTML sivuni oikein, ilman ajoittaista voimakasta "välähdystä" kun kuvat ja teksti piirtyy vanhan kuvan ja tekstin päälle, ladatessa uutta sivun osaa.

Onko tämä minun HTML koodini virhe vai onko se selaimen piirre ?

Firefox tuntuu omaavan tuplabufferin, mutta, Opera ja Chrome eivät.

Onko parempi että minä vaihdan koodaus tyyliä, $GET ja uusi sivu latauksesta, vaikka JS innerHTML käyttöön, jossa vaihdan vain ne <DIV> tagit ja niitten sisällöt, joita tarvitsee muuttaa.

Tällä hetkellä minä lataan siis koko sivun uudestaan $GET:tiä varten.

??

Täällä voi Chrome ja Opera selaimia välkytellä - http://lautapelisivusto.com
Firefox toimii tuplabufferilla, eikä välkytä näyttöä sivullani.

--

HannuTapio [26.03.2016 15:28:15]

#

Sivu ja logo,

Sivustoni vaihtavat logoa, siirryn siintä vähän liian saman näköisestä peli pollesta, hieman karjalan rajat henkiseen sotalautapeli noppa asetteluun, joka myös verrattain hieman kuvaa ekaa, tokaa, ja hypööttistä kolmatta maailmansotaa.

Tässä kuvalinkki, uuteen logoon - http://bittipankki001.com/kuvat/logokuva_002.png

:)

--

HannuTapio [03.04.2016 07:51:04]

#

Hei,

Laitoin vielä hieno säätöjä grafiikkaan, ja lisäsin myös toimintoja ruudulle.

Nyt on mahdollisuus säätää -

X Reso 50 % taikka 100 %.
Y Reso 50 % taikka 100 %.
Bilinear voimakkaammaksi, vaikuttamaan useampaan ruudun kuvaan.
Näytön kirkkaus, on Z ja X näppäimet, laitan myöhemmin vielä lisänä ruudulle säädettävän liuku componentin, jolla säätää ruudun kirkkaus.


Tässä on tätä uutta ruutua hieman - http://bittipankki001.com/videot/videogif_050.gif

Tämmöisiä mietin tässä vielä ennen ekoja linja kytkentöjä ranskan palvelimeeni ja pelien avajaisia.

:)

--

Pessi [03.04.2016 08:51:24]

#

HannuTapio kirjoitti:

Tämmöisiä mietin tässä vielä ennen ekoja linja kytkentöjä ranskan palvelimeeni ja pelien avajaisia.

Olet ollut yhteydessä Suomen viranomaisiin sivustoa koskien, mutta oletkos ollut yhteydessä Ranskaan päin kerta palvelin on siellä?

HannuTapio [03.04.2016 16:05:48]

#

Palvelin ulkomailla,

Minulla on palvelin tarjoajan lupa, tehdä harraste lautapelejä, lisänä minulla on heidän lupa tehdä kaupallisia lautapelejä, heidän koneilleensa ylläpidettäväksi.

:)

--

Pessi [03.04.2016 16:39:44]

#

Mitenkäs lupa kyseisen maan viranomaisilta? Tunnut sen verran tarkka olevan näiden asioiden suhteen, niin pitäis olla myös niiltä kysytty. Ei sitä tiedä vaikka Ranskassa moinen palvelu olisi kielletty ja kumminkin senkin maan lait vaikuttaa missä palvelin sijaitsee.

HannuTapio [03.04.2016 16:48:12]

#

Lupa,

Minä luotan että palvelun tarjoaja tietää miten voin käyttää palvelinta, en usko että he ohjaavat rikkeisiin.

Minä jälleen kerran muistutan, että en ole pelisuunnittelija joka tekee kaupallisuuteen pyrkiviä pelejä, olen lautapelitaiteilija, joka toteuttaa niitä projekteja jotka ovat hänestä itsestään kiinnostavia ja vaadittavia, ihmisten digilautapeli kokemuksiin.

Minulla on taiteilijan palvelin, ei kaupallisen yrityksen taikka yksittäis yrittäjän.

Tämä taiteilijan palvelin ylläpitää, niitä minun digilautapelejä, jotka minä koen että ovat vaadittavia suomi pelaajan kokemuksissa.

Eteenkin Ranska on tosi avomielinen taiteen kanssa ja taidetta kohtaan, mutta, esim. Saksassa voisin joutua vaikeuksiin, koska peleissäni on myös niitä, miten sen nyt kirjaisi, että, natseja, saksa on eteenkin taiteessa tosi tarkka asiassa, en kuitenkaan koskaan korota natseja, ne ovat kuten muutkin yksiköt.

Mutta, minä olen lyhyen kyselyn käynyt joskus 2010 - 2011 asiasta, ja silloin sain lupaa, ja kysyn vaikka vielä sitten uudelleen, ennen kuin kytken linjat.

:)

--

Lebe80 [04.04.2016 09:36:28]

#

Onko Lautapeli-sivustolla yhteyksiä ns. Panama papers -vuotoon?

groovyb [04.04.2016 09:47:37]

#

Mahdollisesti! The Guardian

tmub [04.04.2016 13:22:51]

#

Alkaa mennä jo aika kiusaamiseksi tämä.

groovyb [04.04.2016 14:00:44]

#

No kyllä pientä huumoria pitää kestää. Huumorilla itsekin pitää ottaa tämän ketjun viestit, joista suurin osa ei perustu mihinkään järjelliseen päätökseen.
"Klik" nopean huumorein käynnistämisen button !!

HannuTapio [09.04.2016 22:15:01]

#

Koneeni teho ei riitä, (Mod. huom: ks. viikon kysymys.)

Hei, olen parantana, niitten koneitten tehon vaatimuksia, niin, että hieman paremmin toimii nyt.

Minulla oli aiemmin vain 1 CPU Core käytössä, koko AsiakasOhjelman pelin runkoon, nyt olen laittanut 2 CPU Corea käyttöön, kun koneessa on enemmän kuin 2 Corea, eli kaikki tietokoneet joissa on enemmän kuin 2 CPU Corea, toimivat 2 CPU Coren voimin.

Täällä voi testata - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [10.04.2016 23:36:47]

#

AOv4.00+ Ikoni työpöydälle,

Minulla on siis nyt jo jonkin aikaa sitten vaihtanut tämä Applet muotoon Application, eli, minulla on sitten nyt Java Web Start käynnissä.

Tämä mahdollistaa myös desktop ikonin käyttöönne.

Jos käytät desktop ikonia, niin, sinun ei milloinkaan tarvitse päivittää taikka ylläpitää mitään tiedostoja.

Riittää kun aina käynnistät AsiakasOhjelman samasta työpöydän ikonista.

Työpöydän ikoni toimii, windows, macintosh ja linux tietokoneissa.

Tässä vielä ohjeet työpöytä ikonin asentamiseen työpöydälle -

AsiakasOhjelma ikoni työpöydälle -

-----------------
Ohjaa ikoni seuraavaan - 'javaws http://www.hannusaro.com/AsiakasOhjelma/AsiakasOhjelma.jnlp'
Tästä voit ladata AsiakasOhjelma ikoniin kuvaa -
'http://www.hannusaro.com/icon_ao.ico' - 'http://www.hannusaro.com/icon_ao.png'.
Ja viimeisenä sitten nimeä ikoni vaikka 'AOv4.00+.' taikka 'AsiakasOhjelma.' taikka 'Asiakas Ohjelma.'.
-----------------

Muista lukea vielä käynnistys ohjeet www.lautapelisivusto.com osoitteen etusivulta, kun toimit etusivun ohjeitten mukaan yhden kerran, niin, jatkossa riittää kun vain klikkaat työpöytä ikonisi käyntiin.

Ja kaikki uusimmat demot ja pelini ovat heti käytössäsi.

:)

--

HannuTapio [17.04.2016 14:15:22]

#

Hei,

Minulla on taas kerran poikkeuksellisen hienoa grafiikkaa sivustollani, kenties yhtä suomen parhaista harraste digilautapeleistä -


Täällä voi testaa - http://www.lautapelisivusto.com


Minä en ole tätä aiemmin kovin kertona, mutta, olen aika taitava piirtämään ääriviiva sarjakuva grafiikkaa ja pikseli grafiikkaa myös.

Nämä taidot tulevat sitten käyttöön lähi vuosina, kun kaikki rutiinit ja rutinoitumiset loksahtavat kohdalleensa.

Minulla on ollut aika paljon aikaa ja taukoa, siintä kun viimeksi 80 ja 90 luvuilla piirsin vakavasti.

:)

--

MI [22.04.2016 21:21:03]

#

HannuTapio kirjoitti:

(17.04.2016 14:15:22): Hei, Minulla on taas kerran...

No mikä estää?

HannuTapio [05.05.2016 10:04:41]

#

Hei,

Tilanne katsausta, minulla on tilanne aika hyvin hallinnassa, tosin koodi on ihan hajalla, kun nimeän muuttujia ja functioita julkaisu kuntoon.

Mutta, ilmoitan vain että olen nyt poistanut AsiakasOhjelman linjoilta, ja seuraava päivitys, sitten on se missä on kirjautuminen ja ekaa peliä, taikka ainakin jompaa kumpaa.

Ei sitten muuta kuin että onnea matkaan sivustoilleni ja arvioin että käytän tämän lätkän mm kisat välipäivät ja väliajat koodaukseen, eli kisojen jälkeen toivon että jotakin olisi jo ok ja linjalla.

:)

Täällä on - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [14.05.2016 23:11:01]

#

Hei,

Minun foorumi oli liian vaikea selkoinen viime asennuksesta 2012, minä asensin nyt foorumin uudestaan, ja kirjaan kaikki alueet ja kategoriat uudelleen, tällä kertaa simppelisti ja helpompi käyttöisen oloisemmin.

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

Pessi [15.05.2016 02:41:27]

#

Ei ole foorumi ollut ainoa vaikea sellainen asia tässä projektissa... Jotenkin tuntuu ylimitoitetulta tuo foorumi tähän hommaan. Mitenkä vaan olisi yks chatti tms ikkuna sivuilla ja siinä sitten voisi käydä keskustelut?

HannuTapio [16.05.2016 17:52:48]

#

Hei,

Minä rakennan tätä ekaa linja peli versiota kovasti, minulla on tässä tämän päivän työ näytettä, minä säädin lauta grafiikat ihan viimeisen päälle, ja laitoin uudet kuvasnapit, ne on nyt katseltu vuoden 2009 - 2016 väliseltä ajalta, parhaista tämän lankku ja vihreä kangas tyylin laudoista, vielä pitää säätää nämä peruspelien nappi grafiikat, taikka lähinnä nappien brightness ja contrast, mutta, siinä se sitten onkin valmista, peruspelien graafisuus.

Tämän päivän ja ekan 2 linja pelien julkaisun, lauta kuvasnapit - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.html?sivu=sivuston_kuvia

Minä alan nyt sitten seuraavaksi esittämään, kuvasnappia, versioista jossa on kirjautumista ja linja peliä, mahdollisesti laitan vielä ensin videosnapit, kun .ogv videot nekin nyt onnistuvat jo tänä päivänä, ihan hyvin.

:)

--

HannuTapio [20.05.2016 20:44:34]

#

Tulevaa,

Minulla on tässä nämä ekat linjapeli ja rekisteröinti koodaukset tulossa kuvasnap valmiiksi piakkoin, laitan sitten kuvaa.

--

Tällä kertaa kuitenkin haluan laittaa hieman tulevaa peliä kertomaan, kyseessä on "Ilmojein pilotit II, zeppeliinit ja tankit", tämä on jatko-osa "Ilmojein pilotit 1917" peliin.

Tässä on snap - http://www.bittipankki001.com/kuvat/snap101.jpg

Tuonne metsään sitten tulee ne kaupunki alueet joissa on tehtaat, jätän vähän metsää kuitenkin, myös peliin.

Pelissä on Ensimmäinen maailmansota käynnissä.

Pelaajana ovat Akselivaltiot ja Ympärysvallat, heitä edustaa saksan ja ranskan rajalla saksan ja ranskan ilmavoimat ja maavoimat.

Pelissä on tällä hetkellä ideana -

Peli aika noin 3 - 5 minuuttia.
Vaurioittaa vastuksen tehtaat taikka totaalisesti vaurioittaa ne, eli tuhota.
Pelissä on materia pisteet molemmilla, nämä mahdollistavat erillaisten sotakalustojen ostamisen.
Pelissä on erillaisia osto kortteja, joissa lukee mitä niillä voi ostaa.
Pelissä voi ruudulla olla kerrallaansa, noin, 12 - 24 eri yksikköä molemmilla, en vielä tiedä, peli testaaminen ratkaisee.
Pelikorteissa on kuvia, joissa voi ostaa vaikka, kaksi tankkia, kaksi tykkiä, kaksi lentokonetta, kaksi zeppeliiniä, peli testaaminen ratkaisee mitenkä monimuotoiset kortit laitan, mutta, tämäkin tämä aina kaksi kappaletta kerrallaansa on ihan hyvä idea, ostot sitten saapuvat kukin tavallaan laudalle.

Siinä sitten vaan kauhea härdelli päälle, peli ajan ajaksi, pisteitä kerätään osumista ja pudotetuista sotakalustoista ja vaurio tehtaista.

Laudan keskellä on lisänä pellon kohdalla sivuston "avoin taivas", eli zeppeliinit ja vaurioituneet lentokoneet, voivat lentää jo pellon kohdalla laidalta yli, ja ne pääsevät sitä kautta sitten takaisin tukikohtaan, eli kokonais pisteytykseen, vastaavat karkupaikat laitan vielä laudan keskelle päätyihin, taikka laudan ylä, ala osiin päätyihin, näistä voi koneet lentää takaisin pelikorttien ostopisteisiin.

Lentokoneet ohjataan aina suuntaan.
Tankit ja zeppeliinit ohjataan suuntaan taikka kohteeseen.
Tykit ovat kiinteitä.

Tehtaat kestävät peli testaamisen verran osumia.
Lentokoneet ja zeppeliinit ja tankit kestävät peli testaamisen verran osumia.

Kun zeppeliinistä palaa 2/3 tai 3/3 niin se räjähtää kokonaan, zeppeliinistä voi 1/3 osa olla tuhottuna, mutta, se lentää silti.

:) :) :)

Täällä voi käydä lentämässä IP_II_Z_j_T peliä. Pelin on tarkoitus esittäytyä ensi vuoden puolella - http://www.lautapelisivusto.com

--

Timmmo [24.05.2016 21:53:15]

#

Ketä kiinnostaa?

HannuTapio [25.05.2016 04:24:55]

#

Kirjautuminen ja ekat pelit,

Laitan sivustolle nyt ensi päivityksistä lähtein, versiota jossa on kirjautuminen ja ekaa linjapeliä tulossa.

Laitan kirjautumisen, jossa voi rekisteröityä sivulle, ja kirjautua salasanalla ja tunnuksella, sekä vielä mahdollisuus pelata vieraana.

Pelit laitan seuraavasti, jokaiseen linja ja tallenne peliin, tulee 32 live slottia yhteensä kaikille pelaajille, mahdollisesti nostan lukua jos tulee tarve, ja 32 tallenne slottia jokaiselle pelaajalle erikseensä.

Näitä sitten lähi päivät ja viikot -

En usko että kestää enää kauaa linja peliin, laitan kohta ekat kuvasnapit ja linja versiot.

:)

--

HannuTapio [28.05.2016 07:54:29]

#

Macintosh,

Hei, minulla on vain WIN ja LIN koneet kotona ja kavereilla.

Kuinka tämä Macintosh, tarviiko laittaa jotakin erikoista ohjetta, web start käynnistykseen, vai riittääkö ohje joka on http://www.lautapelisivusto.com etusivullani ?

Toimiiko nuo etusivuni ohjeet Mac kera, ihan yhtä hyvin kuin Win ja Lin ?

--

Timmmo [28.05.2016 20:13:14]

#

Oletkos miettinyt sleep-aikoja OS X:lle? Onko vaarana että Mac-käyttäjien näytönohjaimet kärähtävät?

HannuTapio [31.05.2016 13:28:58]

#

Hei,

Minä vetäydyn nyt sitten, tähän linjapeli kytkentään, hyvää kesää kaikille, en tiedä kauan menee, pari viikkoa, pari kuukautta, taikka puoli vuotta.

Minulla kun on myös sääntökirjojen kirjoittamista ja foorumin päivittelyjä, ennen kytkentää, täytyy nää pelien ohjeet kirjata ja asiakasohjelman myös, jotta pelaajat niitä sitten osaa pelata.

Minä mietin pdf muotoon laittaa ohjeet, ja sitten foorumille downloadattavaksi näitä ohjeita, pelien alueisiin.

Grafiikat ovat valmiina viimeinkin, ja myös live pelien ja tallenne pelien kulku ja toiminnat myös valittuna, 32 live slottia jokaiseen peliin, lisään jos tarvii, ja 32 tallenne slottia jokaiselle jokaiseen tallenne peliin.

:)

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com

Hyvää kesää !!

--

HannuTapio [14.06.2016 11:19:47]

#

Peli ohjeita,

Minulla on nämä linja avaamiset säätelyssä, mutta, ensin täytyy pelaajille kirjata ohjeita.

Tämä on minun ihan eka testi, kirjata pelaajille ohjeet, johonkin lautapeliin, taikka sitten useampaan samalla.


Tässä on tämän hetken testiä - http://www.bittipankki001.com/Peliohje.pdf

Minä tuota kehittelen tässä nyt, kun ohjeet on valmiit, niin, vielä foorumia säätelen, ja sitten katsotaan 2 linja pelejä.

:)

--

HannuTapio [18.06.2016 19:51:36]

#

Hei,

Päivitin etusivujeni kuva animaatiot -

Urossaro - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_052.gif
Hannunpilotit - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_053.gif
Lautapelisivusto - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_054.gif

Minulla tämä, tämä vuosi on ihan valmista tavaraa jo varmaankin, aika aikaisin, minähän lupasin 0 - 3 peliä vuodessa, niin, tänä vuonna on tuo "uros kuningas 12 x 8" jo esittäytynä, niin, sitten tänä vuonna enää "Ilmojein pilotit 1917" ja "Meteori pilotit 2312", nämä kaksi viimeistä ovat tosi nopeita, varmaankin parin viikon peli koodaus ja piirto, kunhan kaikki nämä AsiakasOhjelmani TCP linjat ja kaikki grafiikka komennot ovat käytössä.

Minä nyt sitten näitä kirjautumisia katson, ihan lähipäivistä lähtein.

Grafiikat ovat ihan kivat, olen tyytyväinen, ja vielä tyytyväisempi olen koska aion laittaa "optiot" toiminnan, ja siinä sitten voi säätää värien kirkkauksia ja värivoimakkuuksia vielä tarkemmin, omien mieltymysten mukaiseen.

Vielä parit päivät katson noita ohjeita, ja sitten jee, linjaa linjalle.

:) :) :)

Täällä voi käydä katsomassa yhden linjan pelejäni - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [22.06.2016 11:32:34]

#

Hei,

Grafiikan laatuni loksahti yli näistä kahdesta seuraavasta lauseesta, vihdoinkin ..


"Kiitos kun kerrotte sivustoistani omassa sosiaalisessa mediassanne kaikille mahdollisille digilautapeli faneille !"

"Toivon että pelejä on mukavaa pelata vaikkapa kodin uudessa 4K televisiossa, taikka sitten ihan tavallisessa FullHD televisiossa !"


Jatkan säätämistä ohjeissa ja foorumilla ja 2 linjan peleissä, seuraava koodi päivitys sisältää kirjautumista ainakin ja mahdollisesti myös 2 linjan peliä. :)


Täällä voi käydä testaa - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [26.06.2016 07:11:01]

#

4K,

Minä laitoin 4K tuen 5K tuen sijaan.

Tämä 4K tuki on täysi Full UHD eli siinä ei ole tupla pikseleitä enää, kuten oli tuon 5K:n kanssa, kun resoluutio on korkea.

Lisänä pudotin fps rajan 23 takaisin 20, kun tuo tarkka 4K tila tuo vähän ylimääräistä piirtoa.

Minimi sleepin nostin 15 % - 45 % arvoon, tietokone säätää rasitteen mukaan, jos rasite jatkuu kauan, alkaa tietokone lisätä viivettä.

Ensi viikolla mahdollisesti tuo kirjautuminen sitten :).


Tässä tämän päivän rakennelmat - http://www.lautapelisivusto.com

HannuTapio [29.06.2016 16:11:01]

#

Videota,

Minä testaan ekoja ihan hienoja videoita tehdä sivustolleni.

Tällä hetkellä on monia hankalia kohtia suorituksessa vielä, en ole tehnyt peleistä videoita aiemmin, jotakin omaa pitäisi, edes vähän video rakenteessa olla, niin, en ihan viitsi kopioida, muitten video valmistajien video rakennetta.

Laitan alkuun jotakin näin -

Video alku tekstiä, kuka videon tekee ja mitä video sisältää.
Aloitus introa, jokin animaatio.
Ja sitten videoita.
Ja vikana jokin pysäytys kuva.

Nuo mietin alkuun.

Tässä on testi video - http://www.bittipankki001.com/videot/video001.ogv

Minä vielä joudan parantelemaan tuosta, ainakin punainen ja sininen väri on räikeämpi mitä alkuperäisessä ja vastaavasti vihreä väri videolla on tummempi mitä alkuperäinen.

Lisänä minulla vielä puuttuu kaikkea tekstiä ja selostusta mitä sitten voikaan lautapeli videossa olla.

Mietin myös laittaa jonkin puhe videon jossa vaikka soffalla istun ja kerron projektistani.

:)

--

HannuTapio [06.07.2016 12:17:08]

#

Hei,

Minulla on sivustojeni hieno säätöjä tässä yhä käynnissä.

Otin myös yhden uuden sivuston, mietin että mahdollisesti jaan sen myöhemmin useampaan.


Tässä tämä uusi sivusto on - http://www.bonuspelisivusto.com

Minä näitten lautojen lomassa, rakennan myös muutamia bonus ei lautapelejä, otin niille oman sivuston.

Ensi vuonna on tarkoitus 8 viikon luolalentely projekti, mikä olikin jo aiemmin hieman testi ajoissa, joskus 2007 - 2012.

:)

--

HannuTapio [08.07.2016 23:15:14]

#

Säätöä,

Kaikkea säätöä vielä ennen linjoja, tässä on kuvaa tämän hetken peleistäni.


kuvasnap - http://bittipankki001.com/videot/videogif_059.gif


Minulla on nyt idea laittaa hieman liian kirkasta kuvaa, se näyttää kuvasnapissa hieman räikeältä, mutta, on livenä parempi, ainakin minun säädöilläni.

Kohti 2 linja pelejä mennään, mutta, säätöä on vielä. :)

--

HannuTapio [10.07.2016 02:30:56]

#

Kohti esittelyjä,

Tässä on taas uusi testi, kultasin lauta reunaa, ja laitoin gradient musta kankaalle, lisänä kirkastin väri RGB arvo kirkkaimman arvoon 252.


Tässä snap - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_060.gif


Minä uskon että jätän tämän kulta korotuksen tuohon lauta kuvioon, ja kankaalla saa vastaavasti sitten olla ainakin hieman taikka enemmän gradient mustaa.

Tässä menee nyt sitten ihan julkaisu tavaraa, näin laadukasta lautaa en taida olla esittänyt vuoden 2012 jälkeen, on hyvä päästä taas laadukkaalle grafiikalle peleissä.


Täällä voi käydä katsomassa lautoja livenä - http://www.lautapelisivusto.com - nyt sitten kohti 2 linjaa taas ..

:)

--

HannuTapio [14.07.2016 23:26:18]

#

Hei,

Minun sivustojeni ulkoasu on nyt ensimmäistä kertaa valmiina, ulkoasu tulee toki kuvain ja koristeen kanssa muuttumaan monta kertaa tulevien vuosien aikana, mutta, nyt on ekat ulkoasut valmiina, kuvat on hienoja ja kaikki on kohdallaansa.

Foorumia ja AsiakasOhjelmaa täytyy vielä säädellä, ja sitten niitä peliohjeita vielä loppu kirjoitukseen.


Täällä voi kurkata eri lautapelisivustojani -

lautapelisivusto - http://www.lautapelisivusto.com
hannun ilmasota pelit - http://www.hannunpilotit.com
hannun sotalautapelit - http://www.urossaro.com

Nämä lautapeli kuvat tietenkin ovat vielä, ei ihan valmiista peleistä osin, mutta, sivustojen ulkoasu ja säätelyt on nyt kohdallaansa, näin tulen jatkamaan, toki uutta lisäten ja vanhaa säätäen, mutta, nyt on hienot, kiva ja miellyttävä selata. :)

:)

Elikä, lyhyemmin kirjattuna, tämä sivustojen eka teema on valmista. :)

--

HannuTapio [21.07.2016 04:53:11]

#

Tarinaa tulevasta,

Tässä on hieno säätöä yhä pelien kanssa, jotenka ei siintä sen enempää, luotan että tänä vuonna on kaikki perus laudat jo hyvän aikaa linjalla, kenties muutaman ihan oman laudan, kuten IP1917 ja MP2312 kanssa.

Mutta, tämä jatkot, minä hieman kerron tässä mitä aion.


"Panssaroitu jalkaväki" ja "Heidän kunniansa päivät", nämä ovat ne kaksi ihan omaa sotalautaa jotka kytken linjalla, tänä ja ensi vuonna.

Panssaroitu jalkaväki on -

Peli sisältää monta aika kautta, WWII (1939-1945), Kylmäsota(1955-1965) ja vielä Moderni 1(1966-1972) ja Moderni 2(1973-1985).
Nämä aika kaudet sisältävät eri aseita, esim raskastankki, kevyttankki, kevyttykistö, pst-ohjus, rynnäkköhelikopteri, sam-ohjus, konekivääri jne..
Eli, en laita ase merkkejä mukaan, vain ase tyypit, ja nämä sitten ovat molemmilla puolin saman vahvuisia.
Pelissä on erillaista lautaa jota sitten aletaan hallinnoimaan panssarivoimin, laudoilla on kaupunkeja, jokia, metsää, kukkulaa, suota, jne.. perus lautapeli maastoa.

Lautoja on
"kaupunki lauta", tässä on iso kaupunki keskellä, muutama pieni kylä reunoilla, molemmat pelaajat aloittavat reunoilta ja tehtävänä on valloittaa tämä isompi kaupunki siintä keskeltä.
"Maalais kylät", tässä on monta pientä kylää laudalla, ja pelaajan pitää vallata saksanmaaseudulta näitä kyliä, taikka enemmistö niistä.
"Joen ylittäminen", toisen pelaajan täytyy ylittää joki, eli rakentaa sillanpää jota vihollinen ei kykene tuhoamaan.
"Maihinnousua", tässä laudalla on rannikkoa ja toisen pelaajan täytyy aloittaa rannikolta meren ääreltä, tehtävänä rakentaa kestävä sillanpää asema sisämaahan.

Laitan laudalle sitten voittopaikkoja jotka pitää hallinnoida panssarein.

Laitan toki vielä muutamaa muuta lautaa mukaan, kuten saksan kukkula maastoa, taikka hollannin kanavia, normandian pensasaitoja, jne..

--

"Heidän kunniansa päivät", tämä on lautapeli divisioona tasolta.

Pelissä on idea siirtää yksiköitä vierekkäin, ja näin ne aloittavat vähentää toistensa energiaa, tietyn sekuntti ajan mukaan, sivu ja taka iskut on tehokkaampia.
Panssari, Panssaroitu jalkaväki, jalkaväki, tykistö, ja vielä peli testin mukaan muuta yksikköä, mutta, idea on että ovat divisioonia jne.., kuten panssari divisioona ja tykistö patteri.

Peli lautoja laitan ekat -

Eesti 1941, saksan pohjoisen armeija ryhmän ryntäys kohti leningradia, tässä skenaariossa on eestin siirtäminen neuvosto miehityksestä saksa miehitykseen.
Leningrad 1941, saksa piirittää leningradia, ja yrittää valloittaa sen ja lähialueet.
Puola 1939, Saksa liikkuu kohti varsovaa.
Normandia 1944, Moskova 1941-42, jne.. jne..

--

Näitä tästä sitten säätämään, kiva kun jaksatte odottaa, tämä helpotus odotukseen tulee sitten kun kytken viimein nämä 2 linja pelit, jo valmiisiin peruslautoihin, näin sallien live sekä tallenne pelit. :)

:)

Täällä voi testata - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [23.07.2016 15:09:29]

#

videogif_065.gif,

Laitoin uusimmat kuvasnapit, olen tämän kaltaisella laudalla nyt sitten, kaikkien näitten vuosien eri testien jälkeen aloittamassa lautapelisivustoni.


Tässä on millä mennään lautapelisivustolla tulevat vuodet - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_065.gif


Olen ihan tyytyväinen, tuossa kuvassa on 256 väriä vaan, eli siintä on suurin osa väri rikkautta pudonnut gif käännöksen yhteydessä pois, mutta, kyllä siintä jo hyvin vielä näkee mitä on esittelyyn tulossa.

:)

--

HannuTapio [26.07.2016 08:32:18]

#

IP1917,

Minä mietin lisäystä tähän IP1917 peliin, mutta, en ole ihan täysin varma onko hyvä idea.

Moni on varmaankin, näin 3D aikakautena, ihmetellyt miksi IP1917 pelissä ei voi tehdä ilmakieppejä ja muuta sen laista.

Minä mietin hieman lisätä, muutakin kuin vain perus kääntelyjä tähän jo ihan ekaankin IP peliini.

--

Mietin tuohon ruudun ala reunaan, neljä hipaisu valinta buttonia. kaksi valinta buttonia nopeudelle, ja kaksi valinta buttonia kääntymisen jyrkkyydelle.

Minä vain en ihan täysin ole vakuuttunut vielä siintä että on hyvä idea, olisiko sittenkin paree pitää tämä ihan eka ip vain perus käännöksillä ja nopeuksilla ja antaa sitten ajan kanssa jatko-osien olla kehittyneempiä.


Kuva IP1917 - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_062.gif

:)

--

TuomasK [26.07.2016 09:10:44]

#

Mitenkäs meinasit sitten selkeästi näyttää käyttäjälle että millä korkeudella kone on, jos kerran siinäkin suunnassa pelaaja voi liikkua?

HannuTapio [26.07.2016 11:49:24]

#

Hei,

Ei ihan vielä ole sellaista toimea.

Mutta, nämä kiepit joita mainitsin, niin, ne ovat sitten tälläisiä, että -

Kone siltä normi tasolta kohoaa hetken kieppiin ja kääntyy ympäri korkeammalla ja laskeutuu sitten takaisin samalle normi tasolle, jatkaen joko samaan taikka eri suuntaan kiepistä riippuen.

Mietin monta eri kieppiä sitten jatko-osiin, hipaisu buttoneita siihen ruudun ala reunaan josta valita aktiiviseksi sen liikkumisen ja nopeuden millä halajaa valittua konetta pelata. :)

Näitä kieppejä ei voi varmaan laittaa loputtomasti, koska koneeseen ei varmaankaan voi osua kun se on korkealla kiepissä.

Nämä liike ja nopeus buttonit siinä ala reunassa, voisivat kuluttaa vaikka pelin alussa valittuja peli kortteja, jotka sisältävät eri liikkumisia ja nopeuksia.

:)

--

HannuTapio [26.07.2016 16:00:34]

#

IP1917 päivitystä,

OK, olen tehnyt päätöksen testata kuinka toimii tämä kevyt laajennos, minä vielä silti vähän vierastan ideaa laittaa monimutkaista tästä ekasta IP1917 pelistäni.

Mutta, testaan silti -

Kaksi hipaisu buttonia nopeudelle, tämä nykyinen nopeus ja sitten vähän nopeampi.
Nämä kaksi buttonia, kun niistä toisen aina valikoi, niin, määrää valitun lentokoneen nopeudet, kun sille antaa liike käskyt.

Kaksi hipaisu buttonia kääntelylle, tämä nykyinen kääntyminen vähän hitaampana, ja toinen tämä nykyinen kääntyminen vähän nopeampana.
Nämä kaksi buttonia, kun niistä toisen aina valikoi, niin, määrää valitun lentokoneen kääntymisen jyrkkyyden, kun sille antaa liike käskyt.

Minä sitten lisänä vielä mietin nämä peli moodit IP1917 peliin.

Pelimoodit -

1) Piste kerääminen, ammukset keräävät pisteitä, 180 sekunttia on peli aika.
2) Deathmatch, ammukset tekevät vahinkoa, 32 hitpointtia ja sitten kone räjähtää, 180 sekunttia peli aika, taikka sitten siihen kunnes toisen koneet on jo kaikki itse korkeimman lentohalleissa.
3) tämä kolmas olisi sitten lipun ryöstö, laitan vahingoittuvat koneet ja sitten liput joita tulee kuljettaa toisen maalialueelle, ja siintä sitten aina saa pisteen.

Siinä olisi sitten IP1917 perus versio.

Ihan kiva.

:)

Päivän kuva - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_067.gif

--

HannuTapio [01.08.2016 01:00:30]

#

Panssaroitu jalkaväki,

Hei, tämä minun PJ pelini on ollut taustalla hieman graafisella ja idea työllä, kun olen näitä perus lautoja ja pilotit sarjaa rakennellut, tässä on tämän hetken kantavaa ideaa PJ peliin, vielä kerran.

--

Panssaroitu jalkaväki -

Pelissä on lauta jolla on karttaa keski- länsi- ja itä- euroopasta, tällä kartalla joka on noin, alle 20 km x 20 km, taistelee sitten toisen ja kolmannen maailmansodan panssaroidut jalkaväet.

Ajanjaksot ovat siis - WWII, Kylmäsota, Moderni 1 ja vielä Moderni 2, nämä käsittää aikakaudet 1935 - 1985.

Lautaa on iso kaupunkia, kylää, joen ylitystä, maihinnousua rannikolla, hollannin kanaalit, saksan ardennien ja itä euroopan kumpareet, jne.. laitan jokaista noin 2 - 3 kappaletta.

Yksiköt ovat jalkaväkeä, panssareita, kuljetus ajoneuvoja, tykistöä, ohjuksia, helikoptereita, jne..

Eri aikakausilla aina omat aseet, tässä alla ekaa kuva snappia yksiköistä, teen ne vielä sitten paremmin esittelyyn aikanaan -

Kuvaa pelin eri yksiköistä - http://bittipankki001.com/kuvat/snap1985.png

Kuvassa on puolitelavaunuja ja panssareita ja tykistöä.

Puolitelavaunut ovat - Kranaatinheitin, Kevyt PST, Konekivääri ja kuljetusvaunu.
Panssarit ovat - Kevyt tankki WW2, keskiraskas tankki WW2 ja raskas tankki WW2 ja vielä on raskas tankki Moderni 2.
Tykistöt ovat - raskas tykki 155mm ja raskas raketti kranaatti ase 320mm.

Tässä on vielä ihan nopeata ekaa lauta testiä - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_068.gif

:)

--

HannuTapio [02.08.2016 18:19:24]

#

Hei,

Minulla on nämä esittelyt jo aika lähellä taas kerran, mutta, on tässä viiveestä huolimatta, aina menty parempaan, tässä on tämän hetken IP1917, olen jo aika kehittynyt taiteilija.

Tässä on minun rakennelmaa -

kuva 001 - http://www.bittipankki001.com/kuvat/peruskuva_xreso_off_bilinear_off.png
kuva 002 - http://www.bittipankki001.com/kuvat/peruskuva_xreso_on_bilinear_off.png
kuva 003 - http://www.bittipankki001.com/kuvat/peruskuva_xreso_off_bilinear_on.png
kuva 004 - http://www.bittipankki001.com/kuvat/peruskuva_xreso_on_bilinear_on.png

Siinä on IP1917, neljällä eri asetuksella, puoli ruutu tarkkuus x reso on/off ja bilinear on/off.

Tuo xreso on tarkoittaa puolen resoluution tarkkuutta x mukaan, eli esim näyttö 1920 x 1080 px, olisi 960 x 1080 px.
Tuo blinear on tarkoittaa että suurempi soften tarkkuus on kuvassa mukana, eli kuvaa pehmennetään miellyttävämmäksi.

Olen onnistunut rakentamaan hyvän kuvan kaikille neljälle moodille, miltein identtiset kaikki, vaikkakin tehon käyttö on huimasti erillainen jokaisessa. ( ylä reunan CPU 1 ja CPU 2 ja GPU ), hyvä homma.

:)

--

HannuTapio [05.08.2016 16:19:33]

#

Hieno säätöjä ja kohti 2 linja pelejä,

Tässä on viime päivien testiä, minulla tuo laudan kehys hieman liian räikeä ollut, keksin laittaa hieman laudan kangas vihreää, myös laudan puu osiin, tämä luo tunnelmaa väri vuodosta kankaasta, taikka sitten ihan vain vanhasta homeesta laudalla.

Esittely kuva, vihreätä reunalla - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_070.gif

Olen lisänä haalentana tuota lautaa, siinä ei ole ihan niin syviä värejä, tällä kertaa.

Hyvät laudat tästä vielä tulee linjoille.

:)

--

HannuTapio [07.08.2016 02:55:39]

#

Hei,

Minulla on ollut nämä videot sivustolleni valmisteilla jo aika kauan, mutta, kun ei ole ollut tarpeeksi hienoja grafiikoita vielä aiemmin.

Tämä viime viestin oivallus, kun laitoin vihreätä gradinettia, myös laudan reunoille ratkoi monta ongelmaa, laitoin myös kankaalle vihreän gradientin, tosin vain RGB(3,12,3); minulla aiemin oli täysi musta gradient RGB(0,0,0); tämä teki peli kenttään räikeyttä ja väri vääristymää, nyt kun minulla on vihreä gradient, niin, se sopii paremmin yleis kuvaan.

Tässä on testi videota, en siihen mitään kovin jännää kohtaa tainnut laittaa, jotta ette kyllästy ihan liian nopeasti, parempaa täytyy aina olla luvassa -

http://bittipankki001.com/videot/IP1917.ogg

Mutta, nyt minulla on niin hyvät grafiikat, että, voin vihdoin laittaa ne videot.

:)

--

HannuTapio [08.08.2016 20:45:35]

#

Hei,

Minulla nämä avajaiset 2 linja peleille ja tallenteille lähestyvät, minulla lautapinta grafiikan ongelmat ratkesivat, kun laitoin sen vihreän gradientin, mustan sijaan.

Tässä on tarkoitus, ensin laittaa Jätkänshakki, Reversi 6 x 6, Reversi 8 x 8, Tammi 8 x 8 ja Tammi 10 x 8 linjoille, 2 pelattavaksi livenä ja tallenteina.

Minulla on asunnon syys siivous ja pitää vielä koukata lääkärin kautta, onnistuin vähän kolhimaan itseäni, kun molemmat on kunnossa, kirjoitan sitten vihdoin sen palvelinohjelman ja liitän siihen live ja tallenne pelit.

Ensimmäisten pelien grafiikka on tässä -

Jätkänshakki - http://www.bittipankki001.com/kuvat/snap_final_001.png
Reversi - http://www.bittipankki001.com/kuvat/snap_final_002.png
Tammi - http://www.bittipankki001.com/kuvat/snap_final_003.png

Noilla sitten pitäisi olla niin paljon hienoutta, että, niitä jaksaa silloin tällöin pelata, muistan itsekkin toki, että, sivustoni pää aihe ovat yhä nuoruus vuosieni laadukkaimmat sotalautapelit. :)

:)

--

HannuTapio [13.08.2016 23:06:12]

#

AOv4.00+ download,

kuva - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_074.gif

Hei, minulla on uusi hieno business virusturva palvelimessani.

Tämä on eka AsiakasOhjelma jonka tarjoan downloadilla, kotikoneisiin, sitä voi pelata yhdellä päätteellä kavereitten kanssa.

Tämä kotikoneelle ladattava versio, käynnistyy ilman Java varoituksia.

Tässä download - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/index.html?sivu=sivuston_download

:)

--

HannuTapio [15.08.2016 20:38:57]

#

Download versio,

Hannu Särö ja hänen lautapelisivustonsa, ovat saattaneet ensimmäisen kotiin ladattavan version AsiakasOhjelmasta sivustonsa käyttäjien tarjontaan, enää ei tarvitse käyttää netti versiota vain.

Kotiin ladattava versio AsiakasOhjelmasta on miltein identtinen, netti version kanssa, silti tämä ensimmäinen koti versio on resoluutioltaansa "vain" FullHD, eli, 1920x1080 px, kun taas netti versio on UHD 4K, eli, 3840x2160 px.

AsiakasOhjelmaa voi ladata kotikoneelle Hannun eri lautapelisivustoilta, esim. - http://www.lautapelisivusto.com osoitteesta.

--

Hannu aikoo tänä vuonna vielä kytkeä, 2 linja pelit live ja tallenne peleihin.

Tällä hetkellä on AsiakasOhjelmassa seuraavat pelit, yhdelle päätteelle, kahden pelattavaksi -

Jätkänshakki.
Reversi 6x6.
Reversi 8x8.
Tammi 8x8.
Tammi 10x8.
Shakki - perinteinen 8x8.
Shakki - kenraalit 10x8.
Shakki - kuninkaan kaarti 10x8.
Shakki - neljä kuningasta 12x8.
Shakki - uros kuningas 12x8.
Mylly.

Ja vielä yhden testiin on -

Ilmojein pilotit 1917.

Tästä sitten nauttimaan lautapelisivustojeni antimista.

:)

Hannu Särö uskoo, että, suomalainen lautapelaaminen, taikka image tai imago, lautapelaamisesta, mitä suomessa käydään, tulee muuttumaan, jos hänen sivustonsa saavat suosiota, Hannulla on sekä klassikko lautaa, eli vuoro pohjaista, ja sitten animoitua live lautaa, jeh !!

Hannu toivoo, että, onnistuu olemaan yksi niistä jotka yleistävät animoituja live digilautoja suomessa, koko kansan tietoisuuteen.

--

Lebe80 [16.08.2016 13:35:00]

#

Tero toivoo, ettet jatkossa puhuttele itsestäsi kolmannessa persoonassa, sillä Teron mielestä se kuulostaa todella sairaalta. Tero ei tiedä mitä google-optimointia yrität, mutta tuskin etunimesi käyttö auttaa tässä asiassa yhtään enempää.

HannuTapio [17.08.2016 07:55:28]

#

Hei,

Se oli lautapelisivustot joka kirjoitti tuon edellisen viestini, ei hannu särö, yritin olla hieno :)

Minä varmaankin siirryn kirjoittamaan kolmannessa persoonassa omalle sivustoilleni, jotta on helpompi lukea sivujani, minä täällä muilla foorumeilla, sitten jatkan ihan Hannuna.

Minulla ei ole mitään kiinnostusta googleen.

:)

--

HannuTapio [18.08.2016 13:21:40]

#

Download linkki,

Tässä on vielä tuo download linkki AsiakasOhjelmaani - http://www.bittipankki001.com/AsiakasOhjelma_zip.zip

Have fun testing ..

:)

--

HannuTapio [20.08.2016 05:29:14]

#

Javan käyttö muuttunut,

Hei, Java on muuttanut lähivuosina toiminta malliaansa, aiemmin nuo appletit olivat helppoja käyttää, ne vain latautuivat ja samantein käynnistyivät selaimen ruutuun.

Nykyään on allekirjoitus pakko ja koko applet komponentti on poistumassa selaimista, nämä minun sivustot ovat jo siirtyneet pois appleteista, mutta, ikävä varoitus ikkuna on nyt arkipäivää sivustoillani.

Tästä johtuen lautapelisivustoni varmaankin siirtyvät käytäntöön, jossa, pelit ladataan kotikoneelle, eikä niitä enää ole niin tarkoitus pelata netistä käsin.

Tässä ensi viikosta lähtein varmaankin jo AsiakasOhjelma joka nykyään ei siis enää ole applet vaan application, JFrame + JPanel + Canvas application, niin, siirtyy toimintamalliin joka on seuraavasti.

AsiakasOhjelma joka on netissä on aina daily build versio ja se ihan uusin, tämän lisänä on kotiin ladattava versio jota päivitän kerran viikossa alkuun, ja myöhemmin sitten hieman harvemmin.

Eli, kotikoneelle on ladattavissa stable versio ja netissä voi pelata daily build versiota, joka sisältää demoja ja esi katsauksia.

Näin nämä teknologiat vievät eri suuntiin, tavallista harrastajaa, kun suuret yhtiöt tekevät linjauksia, niin, harrastajan on vain seurattava matkien, minä olisin halunnut silti tehdä ihan java applet sivun vain.

:)

--

fergusq [20.08.2016 10:21:34]

#

Applettien poistuminen on valitettavaa ja osoitus siitä, että suuryritykset eivät ole kiinnostuneita niiden kehittämisestä ja ylläpitämisestä. Kaikki niiden ongelmat, kuten tietoturva- ja nopeuspulmat, olisi mitä luultavimmin voitu yksinkertaisesti jollakin työpanoksella ratkaista. Nykyään ei ole muita kunnollisia kieliä Internet-sovellusten kehittämiseen kuin JavaScript, joka taas on vaihtoehtona sekava, hidas ja yksinkertaisesti huono.

Oletko sinä harkinnut lautapeliohjelmien julkaisemista avoimena lähdekoodina?

HannuTapio [20.08.2016 14:05:26]

#

Julkaisuja avoimena lähdekoodina,

Olen nämä nuoruus vuosien laudat miettinyt (C) ominaisuuksina, jotka koskevat RGB tasoa ja BYTE tasoa tiedostoissa.

Eli, en lähde riitelemään vaikka joku tekee vastaavaa, oikeastaan aion lähteä kannustamaan, sitten kun sivusto on täysin käynnissä, niin, samaan harrastamiseen, toivon suomeen kattavan lauta kulttuurin, niin, jos vaikka jollain on idea kokeilla rakentaa IP1917 kaltainen peli, niin, hyvä, nämä minun pelitkin on nimetty hieman niin, että voi helpolla valita paremman, helpommin luettavan ja lausuttavan nimen peliinsä, kuten vaikka "ilmojen sankarit 1917" tai "jalkaväki ja panssarit 1935 - 1985" jne..

Olen miettinyt open source lisenssiä, mutta, tämä on melko kattava ja globaali, jos laitan ilmais lisenssin, niin, laitan sen luultavasti omalla tavallani, koskemaan pohjoismaita ja balttiaa, kenties vielä saksaa ja puolaa, antaa sitten sitä kauempana ihmisten kokea omat onnistumisen hetkensä, en lähde (C) kontrollia taikka vapautta, tämän kauemmas asettamaan.

:)

--

HannuTapio [22.08.2016 10:09:35]

#

Esittelyjä 2 linjalle,

Hei, minulla ei ole oikeastaan mitään syytä miksi, en juuri tällä viikolla kytke, näitä 2 linjan live ja tallenne pelejä, jätkänshakille, reverseille ja tammille.

Minulla kuitenkin on hieman tarve ennakko rakentaa mielipiteitä, mitä minusta tehdään.

--

Ensinnäkin Hannu Särö on harrastaja, hän ei ole vielä ammattilainen, nämä ovat hänen ensimmäiset laudat mitkä hän netissä esittää live ja tallenne ja demo peliin.

Minä toivon, että, kun teette arvioita minun laudoistani, niin, että, olette, minulle kilttejä, sillä tämä on minulle koko minun vanhuus eläke ikääni ulottuva, mahdollisesti pidemmällekkin, harraste.

Nämä minun laudat ovat harrastetta, ja tahdon että arvioitte niitä harrasteena, vertaatte muuhun suomi netin harrasteeseen, tämä minun sivu kokoelma on ymmärtääkseni suomen mittavin ja isoin 4K UHD harraste digi lauta kokoelma ajan kanssa..

--

Se olisi minusta myös ikävää, jos teette kirjallisia arvioita, minun laudoista verraten mahdollisiin tuleviin suomi netin ammattilais lautoihin, ja tällöinkin tahdon sanoa, että esim. Java ohjelmointikieli tuli realistiseksi, tälläiseen lautailuun, tai hieman keveämpään, niin, jo vuonna 1995 windows tietokoneen mukana, eli, on kulunut vuodet 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, ja minä uskon että sama olemattomat isommat java sivustot meno jatkuisi ilman minua.

Minä en tiedä milloinka suomi netti saisi nähdä "ilmojein pilotit 1917" tai "meteori pilotit 2312" tai "panssaroitu jalkaväki" tai "totiset tusinat" ilman minua.

Eli, minä en tiedä milloinka, suomalainen lautapeli maailma olisi saanut nähdä ekan isomman live digi sotalautapeli sivun ilman minua.

Eli, kiitos, kun ette, arvostele minua ihan lyttyyn, koska grafiikkani ei yllä studio ohjelmien tasolle, taikka minun objektieni liike, on huonompaa mitä ammatti professoreitten matemaattiset kaavat nyky ajan huippu lautapeli ohjelmissa.

Uskon että ihan hyvät ja mukavat sivut, alku säätöjen ja testien jälkeen saan rullaamaan suomi nettiin, ja siintä sitten mahdollisesti ajan kanssa, vähän naapurin puolelle vielä, eesti, ruotsi, saksa, puola, muu balttia, ja siinä se.

Kiitos.

:)

--

HannuTapio [23.08.2016 18:58:28]

#

IP1917 video,

Hei, tässä on minun esittelyyn tulevasta pelistäni "ilmojein pilotit 1917", niin, video, videon on tarkoitus esittää ohjauksia, joita pelissä on.

Laitoin tämän videon, kun jotkut kuitenkin ihmettelevät, että, voiko siinä ehtiä ohjata ihan kaikkia omia koneita, tässä videolla ohjaan viittä ( 5 ) kappaletta, akseli valtojen kaksitaso lentokoneita.

Video on MP4 ja H.264 ja 1280 x 720 px - http://www.bittipankki001.com/videot/IP1917_0001.mp4

--

Tämä on hyvä kun minulla on viimein grafiikat valmiita, niin, voin tehdä näitä videoita, sitten, sivustolleni, ja välistä aina sitten myös tänne nettiin.

Mutta, siinä on eka kunnon video, peli valmiista IP1917 pelistäni, hauskaa katsomista videoon vaan. :)

:)

--

fergusq [23.08.2016 20:09:42]

#

Yksi asia mitä en ymmärrä,

miten kaksi pelaajaa voi pelata peliä yhtä aikaa, kun se ei ole vuoropohjainen ja hiiriäkin on yleensä vain yksi? Videossasikin hylkäsit vihreät koneet jonnekin.

:)

HannuTapio [23.08.2016 21:15:15]

#

:),

Tämä tulee helpommin ymmärrettäväksi, tämän vuoden aikana, kytken ensin 2 linja peliin Jätkänshakki, Reversi, Tammi, Mylly ja Shakki pelit, tämän jälkeen sitten IP1917 ja MP2312.

IP1917 peli tulee sisältämään 2 linja versiona -

Piste keräys.
Deathmatch.
Lipun ryöstäminen.

:)

--

HannuTapio [28.08.2016 15:55:05]

#

Hei,

Tässä on ihan julkaisuun tulevaa kuvasnappia - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_077.gif


Hyvä tästä tulee, vaikka tämä alku säätö grafiikan eri värisävyjen oppimisessa on kestänyt aika kauan.

Minulla on lisänä nyt VÄRI ja VAALEUS toiminta pelaajien säätöihin lisättynä, jotta voi sitten itse säätää väri ja vaaleus arvoja omien mieltymystensä mukana.


Ohjelmaani voi downloadata eri lautapelisivustojeni osoitteista, vaikkapa - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [29.08.2016 15:08:13]

#

Hei,

Minulla on rakenteilla lautapeli foorumi ja lautapeli weblog.

Minua mietittyttää, että, mitä kaikkea siihen foorumiin ja webloggiin, sitten laittaa, foorumini toivottavasti alkaa elämään omaa elämäänsä kävijöitten kanssa, näin ainakin toivon, aion foorumilla itse osallistua, sen verran, että, laitan peliohjeet ja muutkin käyttöohjeet sinne, ja sitten normaalia ylläpitoa, weblog sitten taas, tämä voisi sisältää näin alkuun minun lautapelieni esittelyjä, sekä myös minun kaikenlaista päiväkirjan kaltaista mietettä eri sotalautapelaamisesta.

Mutta, joo, suomi sitten saa yhden uuden weblog sivuston lähiaikoina, kulttuuri kasvaa ja kehittyy, säädän itse foorumia ja sivustoa vielä hieman, mutta, sitten alan kirjaamaan mietteitä lautapelaamisesta ja omista sotalautapeleistäni blogiini.

Tämä minun blogi on ladattavissa ja luettavissa, lähiviikoista lähtein - http://www.lautapelisivusto.com osoitteessani.

Tervetuloa sitten ajan kanssa, lukemaan lautapelisivustojeni, kehitys raportteja, pelien esittely tekstejä, ja vain ihan kaikkea pohdintaa mitä minä koen tätä minun sotalautapeli projektia ja yleistä lautapelaamista kohtaan.

Edit.
Tässä vielä linkki siihen blogiini - http://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/blog/index.html

:)

--

HannuTapio [02.09.2016 02:06:29]

#

IP1917,

Minä jo mainitsinkin että grafiikat ovat jo valmista, minä nyt sitten ilmoitan että tämä loppu siisteys on myös tehty klassikko lautoihin, ja IP1917 peliini.

Vielä loppu tarkastus, niin, en sitten enää, tulevien vuosien hieno säätöjä lukuun ottamatta, muuta mitään, vaan alan esittämään jo pelattavaa peliä.


Tässä on loppu siistittyä grafiikkaa IP1917 pelistä - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_078.gif


Kuva on 256 GIF, jotenka väri hävikkiäkin varmaan on, parhaimmat kuvat lienee sitten itse peleissä, jotka voi myös ladata kotikoneelle nykyään, sivuston eri osoitteissa.

Näin hommat etenee.

Minä kun nämä loppu säädöt on jo tehtynä, niin, voisin kysyä mielipidettäkin tähän ketjuun, jos joku muukin pitää lautapeli grafiikoistani ?

:)

--

HannuTapio [17.09.2016 13:22:00]

#

Hei,


Minulla on tämä lautapelieni rakentaminen, taikka tämä ensimmäinen vaihe, kun avaan perus klassikko pelejä linjalle, tulossa valmiiksi, ja mietin jo 2 linja pelien kytkentää.

Minä kuitenkin haluan kysyä, että, mitä pelejä taikka minkälaisen sivun te itse haluaisitte suomi nettiin saada, mitä tulee muuttaa, taikka säilyttää ehdottomasti.

Minkälaisen sivuston te itse haluatte, minäpä kytken pian ekat 2 linjapelit, jotenka nyt on hyvä hetki vaikuttaa vielä ennen avajaista.

Myös domaineja voi ehdottaa vaihtoon ja kaikkea muutakin, aion olla noin 30 vuotta suomi netti lautapeleissä mukana, aion tehdä 0 - 3+ lautapeliä nettiin joka vuosi, tästä vuodesta 2014 lähtein, nyt on kolmen ( 3 ) vuoden aikana kytkettynä jo 12 digi lautapeliä linjalle, yhdelle päätteelle.

Mitenkä te itse haluatte nähdä lautapelejä suomi netissä ? Mitä tahtoo kansa ?

:)

Tässä on minun sivusto - http://www.lautapelisivusto.com
Ja tässä on uusi video muutamasta minun lautapelistäni - http://www.bittipankki001.com/videot/Random_001h_576p_25fps.mp4

--

groovyb [17.09.2016 15:32:00]

#

Jos nyt perinteisistä lautapeleistä puhutaan, eikä mistään lentelypeleistä jotka eivät ole mitään lautapelejä, pidin aikoinaan kovastikin (ja ehkä nykyisinkin jos vaan tulisi pelattua) seuraavista:

Monopoli
Hero Quest
Hotel
Globetrotters - Maailmanmatkaajat
Cluedo
Pekingin mysteeri

Nämä kyllä tosin ovat varmaan kaikki jonkun lisenssin ja tuotemerkin alaisia, jotenka niiden julkaisu ei niin vaan onnistukaan.

HannuTapio [17.09.2016 15:39:47]

#

Hero quest ja monopoly,

Onkos tuo sellainen labyrintti barbaari peli tuo Hero Quest, minulla on sellainen tulossa, sitten aikanaan.

Monopoli ja talous peliä on myös tulossa, monopoly ja uusi finanssi henkeen, mutta, kaikki säännöt mutkien kautta omaksi, osakkeita ja omaisuutta, myös kaivos toiminta peli on tulossa, laudalta ostetaan maa alueita ja sitten aletaan kaivamaan kaivosta, kaivos peli merkki laudalle omistamalleen maa-alueelle.

ja year on sitten 2018 ->

:)

--

HannuTapio [18.09.2016 15:10:59]

#

Hei,

Nyt on sekä sivuston että pelien loppu säätelyt tehty, eli alkaa olla valmista käyttäjille, enää aion tehdä loppu tarkistukset, mutta, uskoisin että nämä grafiikat mitkä nyt ovat sekä sivustoilla että peleissä ovat myös sitten esittelyissä ja jatkoissa.

Täällä voi käydä katsomassa sivuja -

Lautapelisivusto - http://www.lautapelisivusto.com
Ilmojein pilotit ja Meteori pilotit - http://www.hannunpilotit.com
Lautapelisivuston sotalautapelit - http://www.urossaro.com
Ja tästä linkistä voi downloadata hannun tämän hetken digilautapelit kotikoneelle, lisenssi ja käyttöehdot ovat lautapelisivusto www osoitteessa - http://lautapelisivusto.com/AsiakasOhjelma_zip.zip
Ja tästä voi katsoa tämän päivän videota, muutamasta lautapelistäni, jos et jaksa downloadata kotikoneelle zippiä - http://www.bittipankki001.com/videot/Random_001h_576p_25fps.mp4

Kiitos, kaikille kun olette jaksaneet seurata sivustojen ja pelieni kehittelyjä nämä kuukaudet ja vuodet.

:) :) :)

--

qeijo [18.09.2016 17:18:39]

#

Ole hyvä

HannuTapio [20.09.2016 15:06:43]

#

Onko nyt hyvä,

Laitan vielä loppu tarkistuksen tuottoa, lisäsin läpinäkyvyyden html sivuilleni. :)

Tästä linkkiä -

Lautapelisivusto - http://www.lautapelisivusto.com
Ilmojein pilotit ja Meteori pilotit - http://www.hannunpilotit.com
Lautapelisivuston sotalautapelit - http://www.urossaro.com
Lautapelisivuston bonuspelejä - http://www.bonuspelisivusto.com

Nyt on parempaa taas, loppu tarkistuksia, teen tässä, mutta, en ole ihan varma toimiiko tuo läpinäkyvyys joka koneessa, olen testannut vain linux, ja firefox ja opera. :)

Säätöä vielä lisää viikonloppuun mennessä.

:)

--

HannuTapio [21.09.2016 11:59:39]

#

Hei,

Lautapelisivusto esittää uuden shakki laajennoksen, "kuninkaan sotilaat 10 x 8", laajennos tuo peliin paremmin mukaan marsalkka nappia ja tämän hallintaansa, kenraalit ja ritarit ja tornit ja sotilaat.

Tässä kuvasnap - http://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_001.png

Jatkan kohti 2 linja pelejä. : )

: )

--

_Pete_ [22.09.2016 14:48:50]

#

HannuTapio kirjoitti:

(21.09.2016 11:59:39): Hei, Lauta­pe­li­si­vusto...

Onko 2 linja pelien tieto turva nyt varmasti mietitty ja EU viran omaisten hyväksymä? Olisi perin ikävää jos hakkerit pääsisivät linja pelien kautta muokkaamaan vaikkapa GPU:n nukkumista tms muuta ratkaisevan ikävää?

HannuTapio [22.09.2016 19:07:04]

#

Tietoturva,

Tietoturvani on enemmän mitä vaaditaan. :), mutta, aivan kuten kaikilla muillakin sivustoilla, vähemmän mitä vaaditaan täyteen 100% turvaan.

--

Pessi [22.09.2016 20:25:12]

#

Ei kyl tietoturva voi koskaan olla moisissa sovelluksissa 100%:a.

jlaire [23.09.2016 03:03:17]

#

No eiks HannuTapio just about niin sanonu.

Pessi [23.09.2016 17:22:33]

#

No niinpäs sanoikin. Mä luin jotain ihan muuta.

HannuTapio [25.09.2016 18:37:15]

#

Tietoturvasta,

Lisäsin turvaa - http://lautapelisivusto.com/Etusivu.html?sivu­=download

Laitoin tarkistus summat .zip fileestä, niitä voi sitten tarkistella.

Täytyy vielä tehdä tarkistus summat koko hakemistosta, missä .zip file on, ja tarkistella sitten sitä ja myös filesizeja vaikka java threadin avulla. :)

Lisätään turvallisuutta aina vaan. :)

--

HannuTapio [01.10.2016 13:38:58]

#

Hei,

Minullahan on tämä lautapelisivusto ja muut valmisteilla, minä valmistan vuosien 1984 - 1995 välistä digilautaa mitä kehittelin tuolloin, eli omia nuoruus vuosieni lautapeli suunnitteluja.

Minulla on pian nämä linja kytkemiset ja siten alan kehittämään ihan omaa lautaa linjalle.

--

Minä lisään yhden pelin vielä tuohon urossaro sivustoon, tämä peli on siirtomaa tyylinen, eli kyseessä on euroopan, amerikan ja japanin, välinen kilpailu afrikasta, intiasta, australiasta, etelä-amerikasta.

Pelissä on hexagon karttoja, useita itseasiassa, nämä kartat ovat aina yksi manner, kuten eurooppa, afrikka, aasia, etelä-amerikka, pohjois-amerikka.

Aina manner kartoilla on kaupunkeja ja valtioita, joissa on myös satamia, ja teollisuutta, ja viljaa, ja muuta hyödykettä, afrikassa ja intiassa on timantteja, safiireja, rubiineja, kultaa, etelä-amerikassa, on kultaa ja hopeaa.

Pelissä rakennetaan voimakas siirtomaa armeija omaan valtioon, ja sitten annetaan sille käsky lähteä valloittamaan maailma.

Laivastoa -
Kuljetus laivoja.
Taistelu laivoja.

Maavoimia -
Jalkaväkeä.
Ratsuväkeä.
Tykistöä.

Näillä sitten vallataan maailma.

Peli valmistui minulla ekan kerran jossain 1988 paikkeilla.

Pelin nimi on tällä hetkellä - "Taistelu siirtomaista".

Mutta, pelin nimi voi vielä vaihtuakkin. :)

Peliin ja sivustolle joskus 2018->

:)

--

HannuTapio [02.10.2016 12:31:14]

#

Hei,

Valmistelen tässä yhä 2 linja kytkentää pelaajille.

Lisäsin foorumille mahdollisuuden käydä keskustelua Java asentamisesta ja Java varoituksista joita pelin netti käynnistäminen tuo mukanaansa, download versio ei sisällä Java varoituksia.

Mutta, joo, lautapelisivuston foorumilla on nyt kokonainen alue jossa voi jutella Javasta ja kuinka Java toimii omassa työpöytä koneessa.

:)

--

HannuTapio [05.10.2016 06:12:19]

#

Tammi 12 x 8,

Hei, 2 linja pelien säätelyt jatkuvat vielä vähän.

Lisään kuitenkin tässä uuden pelin linjoille, yhdelle päätteelle, peli on "Tammi 12 x 8".

Ihan sama tuttu tammi kuin aiemmat 8 x 8 ja 10 x 8 versiotkin, mutta, nyt on vain 12 ruutua leveä lauta.

:)


Tästä voi katsella minkälainen se 12 x lauta onkaan, tästä snap - http://www.bittipankki001.com/kuvat/snaptemp_00001.png

--

HannuTapio [09.10.2016 19:31:07]

#

Hei,

Minulla sitten alkaa olla valmista näitä ekoja jätkänshakki ja reversi ja tammi pelejä varten AO, ja myös tarvittavat muut grafiikat ja ohjelmat.

Minä tässä asunnon huonekalut ja tämän työtilan vielä järjestän uudelleen, niin, saa tämä ylläpito alkaa sitten uuden sisusteisen siistin ja puhtaan asunnon kanssa hyvälle alulle.

Minä vielä tässä kirjaan näitä mitä minä sitten tulevina vuosina aion ollakkaan, niille jotka eivät ihan alusta ole seuranneet näitä juttelu ketjujani -

--

Eli, Hannu Särö on noin 46 vuotinen helsinkiläis mies, joka on harrastana kevyt sotalautapelejä jostain vuodesta 1984 - 1988 vähemmän ja enemmän aktiivisti, vain välillä roolipeli ja luolalentely peleihin syventyen.

Nämä pelit joita minä aion esittää ovat näin alkuun lautapelisivuston perus klassikko pelejä, jätkänshakki, reversi, tammi, shakki ja mylly variaatioineen, ja sitten hannunpilotit sivuston ilmojein pilotit ja meteori pilotit jatko-osineen, ja vielä on tähän ensimmäiseen alku esittelyyn yksi lautasivusto, urossaro, urossaro on sitten jo ihan sotalautapelejä sisältävä, perinteistä sotapelaamista.

Näillä aion aloittaa tämän lautapeli esittelyn, aion esitellä 0 - 3+ netti lautapeliä jokaisena tulevana vuotena tästä eteenpäin, aloitin vuonna 2014 ja tuolloin tuli 10 peliä esittelyyn, vuonna 2015 tuli vain yksi ( loukkasin selkäni kovasti. ), ja nyt on vuonna 2016 tullut jo kolme lautapeliä esittelyyn, tänä vuonna mahdollisesti tulee vielä meteori pilotit ja sitten mahdollisesti yksi taikka useampi sotalautapeli saa alkunsa, ensi vuonna 2017 tulee mahdollisesti kaksi sotalautapeliä ainakin.

Kiitos, kaikille kun potkitte onnea matkaan tähän lautapeli koneeseen, mitä nyt käynnistän täällä hienossa uudessa työtilassani, minulla on kaksi tietokonetta, yksi windows 7 ja yksi linux debian edition, näissä on yhteensä x12 CPU Corea ja 4.2Ghz taajuudella, muistia on yhteensä 40Gb ja kovalevytilaa on 6Tb HDD ja 600Gb SSD, sellainen lautapelityötila minulla, open source piirto-ohjelmat ja muutkin rämppeet, pidän toki windows puolella varalla CorelDraw ja Pinnacle ohjelmia.

Näin sitten mennään jatkoihin.

Säädän vielä vähän aikaa, mutta, sitten näitä jätkänshakkeja, reversejä ja tammea ensin, ja siintä sitten shakit ja mylly ja viimein IP1917.

:)


Täällä voi käydä katsomassa tämän päivän rakennelmia - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [09.10.2016 22:50:07]

#

Snap,

Tässä vielä snap, suurinpiirtein näin ne sitten on, väri sävyjä laitan vain vähän vielä lisää random arvoille - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_081L.gif

: )

--

HannuTapio [10.10.2016 12:53:56]

#

Tabletpelisivusto,

Tässä tämä uusi sivu - http://www.tabletpelisivusto.com

Hei, valmistaudun yhä tähän linja 2 pelin kytkentään lautapelisivustoillani.

Minä kuitenkin haluan yhden pienen sivuston kytkeä ensin, tämä pieni sivusto on "tabletpelisivusto", siinä tulee olemaan lautaa, kuten jätkänshakki, reversi, tammi, ja mahdollisesti shakki vielä, jekkuna nämä pelit ovat aina vain yhdelle tablet laitteelle, eli niitä ei voi pelata netissä.

Mutta, jos on mökillä taikka festareilla, taikka missä vaan, niin, voi kaksin pelejä pelata tabletpelisivustollani, yhdellä tablet laitteella.

Lisään myöhemmin sitten 2018 -> joskus, niin, muutaman sotalautapelin tähän tablet sivustoon.

: )

--

Oskuz [12.10.2016 10:49:16]

#

Elikkä montakos eri sivua sulla on?

HannuTapio [17.10.2016 05:31:05]

#

Nonni,

@Oskuz: Minulla on 5 eri sivua. :), jatkossa enemmän, jokaiselle tulee jotakin, sotalautaa, ilmailulautaa, peruslautaa, jokaiselle jotakin tulee ajan kanssa, ei tarvitse jokaisen käydä kaikkia sivuja lävitse, kunhan löytää oman kiinnostuksensa. :)

--

Mutta, nyt on sitten loppu tarkistuksia tehty lautapelisivuston ja hannunpilotit grafiikan osalta, ja ne ovat nyt sitten näin itse esittelyyn, kun kytken 2 linja pelit.

Täältä voi downloadata version kotiin - http://www.lautapelisivusto.com/Etusivu.html?sivu=download

--

Olisi mukava jos moni kertoisi mitä pitää grafiikoistani.

Siinä grafiikassa on säätöä myös, reunan oikeassa reunassa on buttoneita, kuten "väritys" ja "vaaleus", laita vaikka aina jompi kumpi arvoon 102 % ja toinen 98 %, tai sitten väritys 104 % ja vaaleus 98 % tai jotain vielä muutakin.

Ihan jees, nyt sitten kommenttia, mahdollisilta käyttäjiltä, ennen 2 linja kytkentääni. :)

:)

Tässä vielä tätä sivu videota - http://www.bittipankki001.com/videot/Random_001h_576p_25fps.mp4

--

HannuTapio [24.10.2016 14:55:05]

#

Hei,

Tässä ennen ensimmäisiä virallisia 2 linja pelejä, niin, vielä hieman säätelyjä, aion ottaa rauhassa tämän sivuston alun ja alkamisen, jotenka laitan rajoituksen 4 Corea FullHD resoluutio ja 5 Corea 4K UHD resoluutio.

Eli, sivuston Java pelejä ei voi enää pelata kuin 4 Core tai enemmän prosessorein varustetuissa tietokoneissa tai windows tableteissa.

Taasen tabletpelisivusto.com tulee tarjoamaan sitten lautapelejä kaikille 2 Core tai enemmän prosessoreille.

Sivustot avaavat viralliset pelaamiset tabletpelisivuston jätkänshakilla, sitten reversit ja tammet ja siintä sitten taasen mahdollisesti shakit tablettiin taikka itse AsiakasOhjelman pelit tietokoneille.

:)

--

HannuTapio [25.10.2016 17:15:45]

#

Downloadausta,

Sivustot varmaankin luopuvat netti käynnistys optiosta AsiakasOhjelma v4.00+ kohdalla, eli, jatkossa ainoastaan tablet pelit voi käynnistää netistä.

Jos haluaa pelata raskaampia ja tietenkin näin myös parempia pelejäni, niin, ne täytyy jatkossa downloadata kotikoneelle ja asentaa sinne.

Eli, netti käynnistys poistuu koska Java on muutanut toiminta mallejaansa, Applet on poistumassa ja sen sellaista, minä tarjoan siten Javan tästä eteenpäin kotikoneelle download pakettina vain.

:)

--

HannuTapio [26.10.2016 23:22:27]

#

Hei,

Sivustot muuttavat hieman sivulla olevien objektien järjestystä, minä teen kaikista java sivuista samanlaisen mitä lautapelisivusto.com on.

Aion myös jakaa AsiakasOhjelman 4 eri download osaan, nämä ovat, perus lautapelit lautapelisivusto.com ja sitten ilmailu pelit hannunpilotit.com ja sotalautapelit urossaro.com ja vielä bonus pelit bonuspelisivusto.com.

Säätö kohti ekoja linjoja jatkuu ..

:)

--

Lebe80 [31.10.2016 15:43:54]

#

Oletko ajatellut tehdä pelit uudelleen jollain modernilla tavalla, esim. js:llä? Tällöin saisit ne toimimaan myös mobiililaitteissa.

fergusq [03.11.2016 13:58:37]

#

Hej Hannu! Du lär vara finlandssvensk, så jag antar att du kan svara mig på svenska.

När ska det finnas bonusspel på bonusspelsidan? Var är faktiskt ett bonusspel? Är de brädspel eller inte? Ska de vara historiska liksom på urossärösidan?

Det känns att du har för många spelsidor. Om jag vore en spelare, skulle det vara möjligt att jag inte skulle hitta allt innehåll jag är intresserad av.

:)

qeijo [03.11.2016 20:29:04]

#

Han borde kanske börja om.

HannuTapio [04.11.2016 17:17:59]

#

På finska,

Esittely grafiikkaa.

Tässä on sitten sitä pelaamiseen tulevaa grafiikkaa vielä kerran, kuvat ovat 256 color, pelissä on 32 bit color - >

Klassikko lautaa - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_085.gif

Ilmojein pilotit lautaa - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_084.gif

:)

--

HannuTapio [11.11.2016 07:24:40]

#

Hei,

Linkki - http://www.hannunpilotit.com

Hannunpilotit.com sivusto on nyt siirtymässä samaan html asetelmaan mikä on lautapelisivusto.com kanssa.

Laitan vielä myöhemmin tällä viikolla sekä urossaro.com että bonuspelisivusto.com osoitteet myös samoin.

Kaikkee kehittelyy ja säätelyy tässä ennen linja kytkentää.

:)

--

HannuTapio [18.11.2016 14:44:06]

#

Tästä eteenpäin,

Hei, niin, nämä ketjut sitten käyvät kohti päätöstäänsä lautapelisivuston osalta, minulla on enää tämä linja kytkentä, ja mahdolliset menu valikot uusiksi.

Sitten tämä ketju on käyty, minulla on aika pitkiä ketjuja ollut eri foorumeilla, tämän harraste projektin kanssa.

Minä aion seuraavat 20 - 30 vuotta, esittää 0-3+ netti lautapeliä joka vuosi, tämä lautapelisivusto on minun aloitukseni, siinä sivulla on sitten jätkänshakkia, reversiä, tammea, shakkia ja myllyä, eri lauta variaatioilla.

Jatkan tästä eteenpäin sitten hannunpilotit ja urossaro sivustojen kanssa, otan ensin tuo hannunpilotit työn alle ja sitten viimein tämä urossaro.

Mutta, vielä tämä loppu vuosi on varmaankin lautapelisivuston kanssa, mahdollisesti laitan silti lisänä meteori pilotit 2312, vielä linjoille tänä vuonna.

Tämän vuoden julkaisu saldo on -

2016 -
Online (03/2016) - Shakki - Uros kuningas 12 x 8.
Online (09/2016) - Shakki - Kuninkaan sotilaat 10 x 8.
Online (10/2016) - Tammi 12 x 8.

Mahdollisesti vielä tänä vuonna siis tuo meteori pilotit 2312.

linkkiä - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [20.11.2016 10:42:12]

#

HTML sivuni,

Jeh, ihan hirmu hiljaista ja rauhallista kirjata, nyt kun nämä ekat lautapelisivuston pelit ovat julkaisu kunnossa, en enää näe mitään syytä editoida taikka muuttaa klassikko lautapelejäni, vain menut 2 linjan pelaajille, pitää vielä kirjata.

Minulla on nyt näitten ensimmäisten pelien lisänä sitten myös nämä kaksi ekaa html sivuani, mitkä esittelen tässä heti alussa kun avaan sivustoni, niin valmiina, nämä kaksi html sivua ovat ->

http://www.lautapelisivusto.com
http://www.hannunpilotit.com

Molempien kuvakaappauksia ja videoita tulee sitten vielä päivätä, kun pelaamiset on kytkettynä, niin, saan live peli snappeja kuviini ja videoihini.

Mutta, nuo molemmat html sivut ovat nyt sitten esittely kunnossa, viimeinkin. :)

Niitä voi käydä kurkkimassa jos haluaa, myös pelit sivustoilta voidaan ladata kotiin peliin, taikka pelata sivustolla, mutta, live linja kytkentää usealle pelaajalle ei vielä ole kytkettynä. : )

--

fergusq [20.11.2016 14:15:21]

#

Sivuista,

ne toimivat huonosti pienemmillä näytöillä. Teksti menee taustan yli. Voisit korjata sen melko helposti rajoittamalla tekstialueen kokoa samassa suhteessa taustan koon kanssa.

Lisäksi sivut latautuvat kohtuuttoman hitaasti. Ei kukaan jaksa odotella lähes kymmentä sekuntia sivujen avautumista. Käynnistymisanimaatio on melko turha, ehkä sen voisi ottaa pois tai ainakin näyttää vain, kun sivun avaa ensimmäisen kerran. (Tallenna cookie niille, jotka ovat jo nähneet animaation)

HannuTapio [21.11.2016 17:55:11]

#

Hei,

Nämä ovat isoille näytöille tarkoitettuja lautapelejä, näitten sijaan minulla on sitten http://www.tabletpelisivusto.com rakentumassa, tämä tulee taasen avautumaan suoraan koko ruudun html5 canvakseen, jossa on sitten tietenkin scale käskyllä skaalattu kaikki grafiikka, niin, että grafiikka näyttää melko identtiseltä jokaisessa näytössä, näyttö koosta välittämättä.

Nämä lautapelisivustoni jotka ovat Javan kanssa, tukevat vain isoja näyttöjä ja raskaita kotikoneita. 22" näyttö varmaankin minimi ja 4 Core 1.66Ghz minimi CPU.

--

Avaus animaatiot ja muutkin animaatiot ovat jotta pelaaminen on rauhallista, en halua huutavaa keskustelua chatteihin taikka foorumille, ja nämä ovat pyrkimyksellä rauhallisia lautapelejä pääsääntöisesti.

Minulla ei ole 10 sekunnin pakko viiveitä. Alku ruudusta pääsee aina eteenpäin kun hiiri klikkaa näyttöä.

:)

--

HannuTapio [24.11.2016 17:43:06]

#

Videosnappia,

Hei, tässä on uusinta snappia lautapelisivusto.com peleistä -

Jätkänshakkia - http://www.bittipankki001.com/videot/JS_001.mp4
Reversiä 8 x 8 - http://www.bittipankki001.com/videot/RV_001.mp4

Säätelen vielä tämän vuoden tabletpelisivustoa ja sen full screen canvasta, ja mahdollisesti laitan meteori pilotit 2312 valmiimmaksi.

Mutta, sitten ne kaksin pelit jo varmaan voi kytkeä, tässä on jo kaikki valmiina, itse pelien toimivuus ja grafiikat ja html sivutkin, html sivuille täytyy sitten kun pelejä pelataan, niin, laittaa uusia videoita ja kuvasnappeja live peleistä.

:)

--

HannuTapio [29.11.2016 14:58:42]

#

Hei,

Olen jo ilmoittana että grafiikat ovat valmiina ja että olen ollut niihin tyytyväinen, minä silti vielä hieman säädin väri kirkkauksia, vaikka itse grafiikoita en muuttana.

Niin, nyt voin sitten ilmoittaa että pelien grafiikat ylittävät jo kansainvälisen tasonkin, en enää joudu änkyttämään, mun omasta mielestä tää on nyt hyvä, voin jo kertoa, että, kansainvälisen tason grafiikkaa sain aikaan.

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com

Minä vielä tällä viikolla päivitän kuvasnapit ja mahdollisesti myös videotkin. : )

Edit.
Jos haluat tehdä linux käynnistyksen työpöydällesi, niin, tee käynnistin sijaintiin - http://www.lautapelisivusto.com/Lautapelisivusto.jnlp
Tässä on iconi vielä jos haluat sellaisen - http://www.lautapelisivusto.com/icon_ao.png

--

HannuTapio [30.11.2016 18:00:32]

#

Video,

Tässä on videota tulevasta vuodesta, kytken nämä pelit varmaankin ensi vuoden aikana, ONLINE, LIVE ja TALLENNE, tuo tallenne on vuoro pohjaisiin peleihin vain.

Mutta, jee, tässä on noin 10 min video - http://www.bittipankki001.com/videot/IP1917jaBonusta.mp4

Videossa on "Ilmojein pilotit 1917" ja "Meteori pilotit 2312" ja "Ilmojein pilotit II, zeppeliinit ja tankit" ja "Shakki - Kenraalit 10 x 8".

Kivaa pelaamista tiedossa lautapelisivustoilleni, ensi vuoden aikana.

Jee !!

: )

--

HannuTapio [03.12.2016 11:06:12]

#

Hei,

Olen ottamassa nyt ensi vuoden ekaksi youtube vuodeksi itselleni, laitoin juuri sitten, muutama minuutti sitten, niin, ensimmäisen videosnapin youtubeen.

Minulla on oma kanava youtubessa, tämä kanava löytyy Hannu Särö nimellä, kun etsii youtubessa.

Tämä linkki ohjaa siihen ainakin juuri nyt, en sitten tiedä kuinka kauan - https://youtu.be/F9tHdkRBPuQ

Tervetuloa seuraamaan Hannu Säröä youtubeen.

:)

--

_Pete_ [12.12.2016 12:49:01]

#

HannuTapio kirjoitti:

(03.12.2016 11:06:12): Hei, Olen ottamassa nyt ensi...

Hieno juttu!! Nähdäänkö Hannu Särö ensi vuoden tubeconissa?

HannuTapio [21.12.2016 05:43:07]

#

Hyvää joulua,

Hyvää ja rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2016, Hannun sivustoilta.

Sivustot ovat lisänneet joulupallot ja tervehdyksen html grafiikkaan etusivulle - http://www.lautapelisivusto.com

Hyvää joulua ..

--

HannuTapio [27.12.2016 15:30:59]

#

Hyvää pyhää kaikelle väelle,

Joo, ensi vuoden suunnitelmia hieman kirjaan tässä välipäivinä.

Minulla on ensi vuosi isompi mitä aiemmat vuodet ovat olleet tämän projektin kanssa, sitten 1984, :), ensi vuonna olen ekaa vuotta youtubessa, tämä tietää ainakin jonkin verran videoita, pyrin peli videoitten lisänä, esittämään opastus videoita, kuten kuinka tehdä käynnistin työpöydälle, eri sivustoille, daily build versioon, lisänä teen videoita jotka neuvovat kuinka pelejä pelataan ja kuinka otetaan tcp konnektia muihin pelaajiin. :).

Ensi vuoden peleistä hieman, ihan alku vuodesta, laitan peruslaudat online live tilaan, mahdollisesti lisään tallenne tilan heti mukaan, taikka sitten vähän myöhemmin.

Peruspelien jälkeen tulevat ensi vuonna -

Ainakin 2 kappaletta pilotit sivuston pelejä, mahdollisesti 3 kappaletta.
Ilmojein pilotit 1917.
Meteori pilotit 2312.
Ilmojein pilotit II, zeppeliinit ja tankit.

Ainakin 1 kappale sotapelejä urossaro sivustolle, mahdollisesti 2 - 3 kappaletta.
Panssaroitu jalkaväki.
Heidän kunniansa päivät.

Ja sitten vielä yksi bonuspeli.
Luolalentelijat.

Näillä sitten ensi vuonna säädellään, myöskin aion hiljakseensa, siirtyä eri foorumeilta, aktiivisti kirjaamaan myös omaan blogiini ja foorumiini.

Näin sitten kohtapäin.

:), Hyvää uutta vuotta 2017.

--

HannuTapio [06.01.2017 22:02:36]

#

Hei,

Tämä ketju sitten lähestyy huippuaansa, kun kytken nämä perus laudat linjalle ja sitten siirryn pilotit sivuston kimppuun. :).

Minun valinta on seuraavasti ->

4 ja 5 Core prosessorit voivat ajaa näitä lautapelejä 2560 x 1440 px resoluutiolla.
6 ja enemmän Core prosessorit voivat ajaa näitä lautapelejä 5120 x 2880 px resoluutiolla.

Myös on mahdollisuus kesken pelin, pudottaa resoluutio x2 pikseleille, eli vaikka näyttö on tuo 2560 x 1440 px, niin, tämä tulostuu x2 pikselein kuten, vaikka, jos x resoluutio on puolitettuna, niin, 1280 x 1440 px. :).

Tämä taitaa olla yksi suomen suuri resoluutioisimpia sivustoja ainakin vähän aikaan.

Kotiteatteriin jossa on tehokas tietokone, taikka sitten pelikoneeseen.

---

Lisänä esittelen myöhemmin keväällä kevyemmän, version, jossa on framerate pudotettuna maksimi 10 tai 4 tai jotain siltä väliltä, tämä versio tukee kaikkia 2 Core tai enemmän prosessoreita.

Tämmöistä digi peliä kytken nyt aika pian, asunnon uuden vuoden siivous ja järjestelyt ja sitten kirjaan nämä linjapelit perus laudalle, jätkänshakki, reversit, tammet, shakit, mylly. :).

Tervetuloa katsomaan sivustoa - http://www.lautapelisivusto.com

--

Lisäys.
Minä vielä teen opastus videon, jotta ihmiset sitten osaavat käynnistää oikein tämän AsiakasOhjelman jossa pelaaminen sitten voi tapahtua. :).
Tämä opastus video löytyy sitten lähi viikkona youtube kanavaltani "Hannu Särö" -> https://www.youtube.com/channel/UC_Y8ZFwmAazrrUQIOEDXhxw

--

HannuTapio [07.01.2017 20:57:39]

#

Lisäys,

Tässä on vielä tarkennus tuohon resoluutio valintaan, lisäsin 2 ja 3 Core tuen AsiakasOhjelmaani jo eilen illalla.

• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '2 ja 3 Core' tietokoneissa 1920 x 1200 px, x2 pikselein 4K, framerate max. 15 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '4 ja 5 Core' tietokoneissa 2560 x 1440 px, x2 pikselein 5K, framerate max. 25 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '6 ja enemmän Core' tietokoneissa 5120 x 2880 px, framerate max. 25 fps.

Noin, nuo ovat nyt sitten ihan ok. :).


Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com

Lisään ihan pian netti videon linuxille youtube kanavalleni, video kertoo kuinka käynnistää aina uusin daily build kotikoneelta käsin työpöydältä ikonista.

--

fergusq [08.01.2017 13:53:28]

#

Onko lautapelisivusto monisäikeinen? Miten corejen määrä vaikuttaa ohjelman suorittamiseen?

HannuTapio [08.01.2017 18:08:09]

#

Coret,

Kyllä vain, monisäikeinen ohjelma on kyseessä, minulla on yhteensä 3 eri threadia, käsittelemässä grafiikka, näistä enintään 2 on yleensä päällä.

On yksi main grafiikka thread, ja sitten kun tämä on suorittanut itsensä, eli piirtänyt tuplabufferiin kaikki grafiikat, niin, sitten alkaa 2 threadin voimin tuplabufferin käsittely ja jpaneliin piirto.

:)

--

fergusq [08.01.2017 19:08:32]

#

Hei!

Ystäväni kokeili peliä. Hänellä on neljä ydintä prosessorissa ja peli antaa hänen pelata 25 fps -ruudunpäivitysnopeudella. Silti yhden ytimen kuormitus nousee yli 10%:iin!!! Tämä on katastrofaalista. Tietokone saattaisi räjähtää.

HannuTapio [08.01.2017 20:07:55]

#

Hei,

AsiakasOhjelmassa ei ole käytössä monimutkaisia matematiikka käskyjä, taikka muutakaan, tämä rasite mikä koneella on, on vain grafiikan siirtelyä eri buffereitten välillä, minulla ei ole näytönohjain kiihdytys käytössä AOv4.00+ ohjelmassani.

Lisänä koneen kuormitus ei nouse yli 10%, vain sen prosessori aika on yli 10%.

Eli, kiihdytettynä tämä minimi vaatimusten mukainen NVIDIA 610, kykenee piirtämään tuollaista lautaa yli 4000 kertaa kolmen sekunnin aikana, nykyaikaiset näytönohjaimet, piirtävät tuollaista 1000 x 800 px lautaa, mahdollisesti jopa yli 25000 kertaa 3 sekunnin aikana.

Eli, cpu ja gpu aika on minulla yli 10% reiluusti, mutta, rasite on jotain alle 0.5%, cpu aika on korkea koska ei ole kiihdytystä.

Tämä prosessori aika koostuu näytönohjaimen ja prosessorin eri viiveistä ja hidasteluista, kun näytönohjaimen kiihdytys ei ole käytössä.

Minä voin toki laittaa teille myös sellaisen version jossa on tuo näytönohjain kiihdytys, ja ohjelma NVIDIA 610 näytönohjaimella, silloin kykenee piirtämään lautaa 4500 kertaa kolmen sekunnin aikana, vaikka pelini vaatii vain 25 fps eli 75 kertaa kolmen sekunnin aikana, super näytönohjaimet kykenevät piirtämään jotain 25000 kertaa kolmen sekunnin aikana tuollaista yhtä lautaa ja muutamaa pientä imagea, ja minun ohjelma siis vaatii 75 kertaa kolmen sekunnin aikana.

Mutta, jos voin laittaa teille myöhemmin vaikka myös sellaisen version, jossa on näytönohjain kiihdytys mukana, tämä tällöin on alle 10% ohjelma. :).

:)

Lisäys,
Minä tein pienen ohjelman, laitoin 1200 x 900 px laudan jota piirrän ruutuun 1600 x 800 px koolla, Linuxin xrender kiihdyttäjä päällä, tässä tulos ->
XRender pipeline enabled
Xrender: INFO: Jules library not installed.
XRender pipeline enabled
4736

Eli, minun NVIDIA 610, kykenee piirtämään 1200 x 900 px lautaa 4736 kertaa kolmen sekunnin aikana, ja minun AOv4.00+ vaatii piirtämään lautaa vain 75 kertaa kolmessa sekunnissa 25 fps vauhdilla ja pikku kuvat vielä bonuksena.
Mutta, minulla ei tällä hetkellä ole AOv4.00+ kanssa, näytönohjain kiihdytystä, tästä johtein on cpu aika korkea. :), kyseessä ei ole cpu tai gpu rasite tai kuormitus, vaan cpu ja gpu aika %, grafiikan piirtäminen on hidasta ilman kiihdytystä, mutta, turvallisempaa.

--

HannuTapio [10.01.2017 16:26:20]

#

Palaute,

Sain noin voimakkaan palautteen, niin, pudotan vähän tarkkuuksia ->

• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '2 ja 3 Core' tietokoneissa 1920 x 1200 px, framerate max. 15 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '4 ja 5 Core' tietokoneissa 1920 x 1200 px, framerate max. 25 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '6 ja enemmän Core' tietokoneissa 2560 x 1440 px, framerate max. 25 fps.

Nuo ovat jo ihan ok varmaankin kaikille, nämä nyky näytönohjaimet eivät tuollaisesta resoluutiosta paljoa kohahda 25 fps vauhdilla, ne kykenee piirtämään 1200 x 900 px lautaa 4000 > 25000 kertaa 3 sekunnin aikana, tuo iän loppu NVIDIA 610 perus näyttis piirsi lautaa 4736 kertaa 3 sekunnin aikana.

Voin laittaa myöhemmin keväällä sen alle 10% version, jossa sitten on käytössä näytönohjain kiihdytys. :).

:)

--

HannuTapio [14.01.2017 17:50:32]

#

Tarkennusta,

• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '2 ja 3 Core' tietokoneissa 1920 x 1200 px, framerate max. 15 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '4 ja 5 Core' tietokoneissa 1920 x 1200 px, framerate max. 25 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '6 ja enemmän Core' tietokoneissa 2560 x 1440 px, framerate max. 25 fps.
• AsiakasOhjelmassa on palvelin puolella 15 000 pelaaja slottia käyttöön, ja 768 pelaajaa voi kerralla olla linjoilla.
• AsiakasOhjelmassa on jokaisella pelaajalla jokaisessa pelivuoro pelissä, 32 tallenne slottia.
• AsiakasOhjelmassa on tcp portit 80 ja 43000 avoinna palvelimeen ip 151.80.56.250

Nuo on tarkoitus nyt asentaa, tähän esittelyyn tulevaan uuteen AOv4.00+ ohjelmaani, tämän ja ensi kuun aikana, samalla nämä perus lautapelit ja niitten jälkeen parit pilotti pelit.

:)

--

HannuTapio [15.01.2017 22:14:30]

#

Ilmojein pilotit 1917 videota,

Hei, minä harjoittelen tuota Youtube käyttöjä, tässä on testi videota "Ilmojein pilotit 1917" pelistäni -> https://www.youtube.com/watch?v=JAjvpBf9TEQ

Tuo peli tulee nyt alku vuodesta moninpeliin, minun sivustolleni -> http://www.hannunpilotit.com

Minä en oikeastaan ihan tiedä vielä, että, mitä kaikkea noihin videoihin sitten laittaa, jotakin kuvaa voisi ihan pelkän videon lisänä olla, ja tekstiä, ja myöhemmin sitten vielä ääni efektejä, taikka jopa freeware musiikkia.

Mutta, tästä tämä eka Youtube vuoteni, nyt sitten alkaa, tervetuloja seuraamaan, tänne hannun eri digilautapeli sivustoille.

:)

--

HannuTapio [21.01.2017 09:23:35]

#

Säätöjä,

Hei, minä olen laittana kaikenlaista eri oma ja java kehua ja säätö tekstiä tuonne lautapelisivustolleni, nämä ovat nyt sitten ne säädöt jotka teen sivustoilleni, ennen, ensimmäisten online live ja online tallenne pelien kytkentää.

Täällä voi käydä katsomassa, jos haluaa olla mukana, tässä lautapelisivuston ekassa online linja peli valmistelu säädöissä -> http://www.lautapelisivusto.com

Tervetuloja ihan kaikille suomen valtion alueella oleville, katsomaan kuinka yksi suomalainen sivusto on kytkeytymässä online käyttöön ihan kohta. :).

Jee, jee, jee ..

--

Pietu1998 [24.01.2017 11:43:02]

#

Yritin pelata lautapelejä, mutta AsiakasOhjelma v4.00+ väittää, että muistia on vapaana liian vähän. Windowsin mukaan käytettävissä eli "Available" on kuitenkin yli kaksi gigatavua kahdeksasta. AsiakasOhjelma v4.00+ ilmeisesti tarkistaa vapaan eli "Free" muistin määrän, mutta se on vain sen muistin määrä, jota ei käytetä parhaillaan edes välimuistiin. Käytettävissä oleva muisti puolestaan saattaa sisältää välimuistitietoja, jotka voi huoletta heittää pois.

Onko AsiakasOhjelma v4.00+:n tarkoitus toimia vain koneilla, joilla ei ole juuri muita ohjelmia auki tai muistia on yli 8 Gt?

Epäilen myös, miten AsiakasOhjelma v4.00+:n kokoinen peli voisi viedä 900 megatavua muistia. Liekö siinä varsin suuria muistivuotobugeja?

HannuTapio [24.01.2017 16:10:51]

#

Hei,

Minulla on säädettynä 875M vähintään ja enintään, eli AsiakasOhjelma ei voi viedä kuin 875M ja myös käyttöön täytyy olla vähintään 875M, AsiakasOhjelma käynnistyy -Xmx960m parametrilla.

Minulla on windows kone vähän alhaalla, jokin nvidia näytönohjain bugi vei minun win7 koneen alas, en ole päässyt testaamaan windows puolella.

Minä muutan tuota muisti säätöä hieman.

Vielä tarkennus kuitenkin, onko se se AsiakasOhjelman sininen ruutu jossa virhe ilmoitus on, vai onko kyseessä Java ilmoitus käynnistäessä ?

Pari minuuttia ja muutan tuon muisti arvon. :) meen säätämään.

Muisti kulutus tulee kyseeseen sitten kun on ajanut monia ohjelmia perätysten, minulla on tarkoitus noin 20 - 30 eri lautapeliä laittaa tähän AsiakasOhjelma v4.00+ kanssa, yksittäiset lautapelit eivät toki vie tuota vaadittua 875M muistia, vaan nämä 20 - 30 lautapeliä ja niitten ajot ja garbaget, aina yksi lauta koko on noin 900 x 900 px ja pikku grafiikat lisänä vielä. :).

:)

Lisäys.
Minulla tämä minun Win10 tabletti toimii, siinä on näköjään vain 2G muistia, vaikka on 4 Core, ainakin siinä tämä AsiakasOhjelmani latasi ja käynnistyi oikein, ainakin nyt kun säädin muisti arvoja ?

Laitoin tuon AOv4.00+ muisti arvon nyt 925m ja lisäsin muisti kulutuksen parametrin -Xmx arvosta 960m aina 1234m. :), minulla tämä Win10 2G Ram tabletti lataa ohjelmani ja käynnistää sen ?

Tämmöinen on hirmu ikävää kun jollain toimii ja jollain toisella ei. :(, mutta, toivon että tämä säätö minkä tein korjaa ongelman, kerro jos jaksat vielä yrittää ohjelmaani, jos käynnistyy tai ei. :)

--

HannuTapio [28.01.2017 15:06:00]

#

Säätöä ennen esittelyjä,

Hei, tässä on vielä niille herkkua, jotka haluavat seurata tätä sivustojeni ekaa linja kytkentää ja sen säätöjä.

Laitoin kivan tähti kuvion html sivustojen alku fadeen - http://www.lautapelisivusto.com

Tuo linkki on lautapelisivustolle, mutta, sama kiva fade on myös muissa sivustoissani. :).

:)

--

HannuTapio [15.02.2017 16:05:40]

#

Laajennosta,

Hei, minä hieman laajennan AOv4.00+ kanssa.

Tässä on mitä mietin juuri nyt -

Tietoa ohjelmasta -

• AsiakasOhjelmassa on tahdistin joka Thread.sleep(); avulla rajoittaa ruudunpäivitystä.
• AsiakasOhjelmassa on tahdistimessa, myös toimintoja jotka säätää cpu ja gpu minimi sleeppiä arvoon 55% - 75%.
• AsiakasOhjelmassa on alkuintron ruudun päivitys testi 45 fps, tulos täytyy olla ainakin 42 fps, jotta voi pelata.
• AsiakasOhjelmassa on peleissä ajot maksimi 30 fps, tosin enin osin pelejä framerate on vain 0.25 fps - 15 fps - 30 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '2 ja 3 Core' tietokoneissa 1920 x 1200 px, framerate max. 15 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '4 ja 5 Core' tietokoneissa 1920 x 1200 px, framerate max. 30 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '6 ja enemmän Core' tietokoneissa 2560 x 1440 px, framerate max. 30 fps.
• AsiakasOhjelmassa on palvelin puolella 125 000 pelaaja slottia käyttöön, ja 5000 pelaajaa voi kerralla olla linjoilla.
• AsiakasOhjelmassa on palvelin puolella, lupa säilyttää pelaaja slottia 12 kk, ilman pelaamista, tämän jälkeen tunnus poistuu.
• AsiakasOhjelmassa on jokaisella pelaajalla jokaisessa pelivuoro pelissä, 32 tallenne slottia.
• AsiakasOhjelmassa on tcp portit 80 ja 43000 avoinna palvelimeen ip 151.80.56.250

Minä laitan tuon LWJGL paketin grafiikalle ja JINPUT kontrolleille, tämä kontrollien mukaan tuleminen on mukavaa, koska voin helposti tehdä myös yhden koneen kahden pelaajan lautoja, molemmille pelaajille joystick taikka paddle. :)

Aion myös siirtyä osin pois netistä tässä AOv4.00+ kanssa, netti jää pääsääntöisesti tabletpelisivusto.com osoitteen html5 + canvas peleihin.

Minulla tulee maksimi 125 000 kirjautujaa aina 12 kk pelaamattomuus oikeuksilla, ja 5 000 voi kerralla olla linjalla.

Aion katsoa 2 - 3 palvelinta tähän koko härdelliin. :)

:)

Parit viikot kun siirryn hardware accelerated opengl lwjgl versioon ja sitten parit viikot menuihin. :), siinä sitten alkaa.

--

HannuTapio [27.02.2017 13:33:59]

#

Hannu Särön elävät pikselit,

Hei, minulla on tässä AOv4.00+ kanssa käytössä "Hannu Särön elävät pikselit" ruudun päivitys rutiinit.

Nämä HSEP ovat minun 1990 luvulla kehittämä, yksi hauska valinta piirtää pikselit ruudulle, jos vertaatte minun sivustoani moniin aikaisempiin suomalaisiin, vaikka ihan huippu grafiikkoihin, niin, huomaa varmaankin, kuinka värisevät ja kostean ja elävän oloiset nämä pikselini pelien aikana ovat.

Olen HSEP näytön piirto tavan kehittänyt alun perin joskus 1992 - 1994 ja lopulliseen versioon 1999 - 2001 ja nyt vielä tänään 2017.

Täällä voi käydä kurkkaamassa miltä näyttää HSEP livenä - http://www.lautapelisivusto.com :)

:)

--

dartvaneri [27.02.2017 14:44:45]

#

Rikki,

AsiakasOhjelmasi on rikki, se ei päästä minua pelaamaan, tässä syy: Tzekkaa

fergusq [27.02.2017 15:31:33]

#

^

Saan saman virheen. Muistia pitäisi olla vapaana yli 20 GiB.

HannuTapio [27.02.2017 17:48:09]

#

Muistia,

Minä lisäsin tuon -Xmx1234m asetukseni, muotoon -Xmx1300m, siinä on nyt 66 megaa enemmän käyttöönne.

Tuon pitäisi riittää kyllä. :)

Sori, nämä Java muisti varaukset ovat vähän pulmallisia eri koneissanne ja käyttönjärjestelmissänne, minullahan kun on vaan nämä omat koneet missä testata.

:)

--

HannuTapio [03.03.2017 20:36:51]

#

Kuvansnappia,

http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_090m.gif

Siintä lähtee jossain vaiheessa kevättä tai viimeistään kesää, ei kai ihan noin kauaa enää, :).

Tänä vuonna on tarkoitus lisänä tuoda 3 - 5 ihan omaa digilautaa vielä linjoille, nämä 3 - 5 lautaa ovat ->

Ilmojein pilotit 1917.
Meteori pilotit 2312.
Panssaroitu jalkaväki.
Heidän kunniansa päivät.
Suuret taistelut, 2MS.

Nuo on työn alla tänä vuonna digilauta sivustoilleni, ja lisänä vielä tabletpelisivuston laudat ja siis vielä myös toki nämä peruslaudat itse pää sivustolleni, lautapelisivusto.com.

Jeh !!

:)

--

HannuTapio [14.03.2017 14:52:58]

#

Hei,

Moi, kirjasin alkuvuodesta, että näitä videoita tekisin vuoden kulun aikana, ja tässä tätä vuotta on nyt kuluna, minä laitan videosnapin, tämän hetken peli tilanteesta.

Minulla on tcp linja rutiinien kirjaaminen käynnissä, tässä tällä hetkellä, tämän päivän ja alkuviikon olen säätänä grafiikan sävyjä, mutta, grafiikat ovat valmiina, en niitä enää varmaankaan tule muuttamaan. :).

Tässä tämä videosnap on - http://www.bittipankki001.com/videot/video_tempsnap2.mp4

--

Tuo videosnap on uploadaamassa juuri nyt, se näyttää että 23 min vielä, kello näyttää 14:51 juuri nyt, jotenka tuossa 15:15 varmaankin video olisi katseltavissa linkistä käsin.

:)

--

fergusq [14.03.2017 16:50:10]

#

Katsoin videotasi ja mieleeni tuli, että pitäisikö noiden lentokoneiden tehdä jotain järkevää, kun ne menevät laudan laidan yli? Nyt ne jäävät junnaamaan samaan paikkaan, mikä ei näytä kovin realistiselta.

HannuTapio [14.03.2017 17:07:16]

#

Laudan reuna,

Nuo koneitten varjot näyttävät koneitten oikean x ja y kohdan laudalla, siinä on sitä projekturia mukana kun katsoo itse konetta ja eri z syvyydessä olevaa lautaa, varjoista näkee koneen x ja y sijainnin.

Pelin aikana tulee joka 3. sekuntti yksi virhe piste, kun kone on reunalla, taikka sitten dogfight pelissä, yksi virhe hitpoint joka 3. sekuntti kun kone on reunalla.

Kyseessä on peli, pelit eivät ole realistisia kaikki, jotkut rakennetaan vain kevyt viihteeksi, ilman täyttä realismia, taikka edes realismin tavoittelua, minun pelini ovat tällä hetkellä näitä 1984 - 1995 aikana, minun nuoruus vuosien kevyt viihde digilautapelejä, jatkan näitten jälkeen isommalla aikuisiän lauta voluumilla, laitan syvyyttä ja toimintaa mukaan sitten enemmän myöhemmin, nyt tässä alussa on kyseessä vain minun nuoruus vuosien laudat, jotka kyllä ovat laadukkaita ja hienoja myös, eteenkin kun vertaa muuhun suomi animoidut digilaudat tarjontaan, jos joku sellaista löytää, eli nämä minun ovat parhaat suomessa, mutta, toki suomi tästä vielä kehittyy, kuin myös minäkin. :).

:)

--

HannuTapio [29.03.2017 17:42:53]

#

Hei,

Sivustot ovat nyt sitten kehittyneet, myös niin osin että valmiin grafiikan lisänä, myös yhteensopivuus, windows ja linux koneitten kanssa, on nyt sitten lähes 100%, fontit ovat hieman erillaisia molemmissa, mutta, itse ohjelmani ei toimivuudessa, enää eroa, oli sitten windows taikka linux.

Täällä voi käydä katsomassa, julkaisuun tulevaa AOv4.00+ ohjelmaani, se toimii ihan ok, ja toimii kuten tulee esittelyynkin pelien kanssa, mutta, ne online linjat puuttuu yhä - http://www.lautapelisivusto.com

-----------

Lisänä sivustot, taikka lähinnä urossaro.com ilmoittaa, että ottaa yhden uuden pelin, jota mietin joskus 1995 - paikkeilla, tämä on kenties hieman 1993 - 1999 paikkeilla rakentuna tämä peli, mutta, saa tulla tähän nuoruus vuosien lautoihin mukaan, kun on alkanut tuolla 1992 - 1994 paikkeilla kehittymään.

Tämä uusi peli on kolmannen maailmansodan konflikteja "heidän kunniansa päivät" peliin.

Peli on "heidän kunniansa päivät II - kylmän sodan konfliktit".

Peli ja kuvansnapit tulevat loppuvuodesta ja ensi vuoden puolella, pelissä on kuubaa ja koreaa ja itä- ja länsisaksaa, tanskaa, ruotsia, norjaa, kylmä sota muuttuu kuumaksi, näissä hypöteettisissä skenaarioissa.

Taasen, minulla nyt ihan pian tulee, ekat kuvasnapit "panssaroitu jalkaväki" ja "heidän kunniansa päivät" peleistä, kun näitä linjoja valmiiksi saan, niin, sitten nämä ekat sotasnapit, itse esittelyyn tulevista peleistäni.

:)

--

HannuTapio [05.04.2017 20:27:33]

#

Lauta videota,

Tässä olisi parit youtube videot sivustojeni perus laudoista.

Toivottavasti väri sävyt eivät ole liian kirkkaat led näytöissä, minulla on itsellä IPS paneeli, nämä IPS paneelit eivät kirkasta värejä ihan niin paljoa, mitä uudet kehittyneet LED näytöt.

Mutta, tässä tätä youtube videota nyt on -

Jätkänshakki - https://www.youtube.com/watch?v=VKlbfqBzm_I
Tammi 8 x 8 - https://www.youtube.com/watch?v=hsJEUJGKAT8

Laitan pian lisää videota ja myös linja pelit ihan kohta puolin päälle. : )

:)

--

HannuTapio [06.04.2017 06:41:29]

#

Youtubea jakso 2,

Tässä olisi vielä pilotit sarjan youtube videota, nämä ovat nyt sitten sellaista jo vähän ajatellumpaa videota, tosin mitään hienoa puhetta, musiikkia, kuva teksti efektiä ei vielä ole.

Tässä on -

Ilmojein pilotit 1917 - https://youtu.be/mltFTTefvco

Meteori pilotit 2312 - https://youtu.be/r272eEv-GRU

Siellä voi ihmetellä Hannun lautaa ja pilotit videoita.

:)

--

HannuTapio [07.04.2017 13:29:44]

#

Youtubea,

Vielä shakki 8 x 8 peli videota -

Shakki 8 x 8 - https://www.youtube.com/watch?v=66Wwu1OHEHU

Youtubesta alkaa jo löytymään minun videoitani, aika hieno hetki tälläselle kevyt säätäjälle.

:)

--

HannuTapio [10.04.2017 11:46:54]

#

Hei,

Minulla on ilo ilmoittaa, että tämä projekti mikä minulla on ollut jo monen monta vuotta, on nyt sitten hieman julkisempi, eli suomi kulttuuri on youtubessa, taas hieman rikkaampi ja parempikinko.

Eli, minulla on ilo ja onni ilmoittaa, että suomi kulttuuri sisältää youtubessa, "lautapelejä" ja "lautapeli" hakusanoilla, ainakin minun youtubessa, niin, näitä minun omia digilautapeli videoita.

Tämä on suuri ja hieno hetki tälläiselle 46 vuotiselle koti harrastajalle, kun ihan youtubesta, löytyy omia videoita.

--

Nyt täytyy sitten säätää vielä nämä online pelit kohdalleensa, niin, sitten on ihan kaikkea jo, mitä hienolta sivustolta voi odottaa, kuten live ja tallenne pelit ja youtube videot ja vielä twitter uutiset.

Hieno homma minusta, suomi netti ja kulttuuri ei youtuben osalta ole vielä koskaan aiemmin sisältänyt tämän kaltaisia videoita ja tämän kaltaisesti esitettynä, nyt sisältää.

:D

Kiitos, kaikille nämä vuodet sivuston kehittelyjä seuranneille, yksi raja pyykki taas käyty lävitse, pian päästään sitten online live ja tallenne peleihin.

--

HannuTapio [13.04.2017 17:29:33]

#

Heidän kunniansa päivät,

Moi, tämä HKP peli on nyt sitten näitä suuntaa antavia kuvasnappeja kunnossa.

Eli, tässä olisi HKP pelin ekaa suunta antavaa kuvasnappia, HKP ja normandia - http://www.bittipankki001.com/kuvat/HKP_Normandy_001.png

--

Pelissä on WW2 käynnissä ja taistellaan ratkaisu taisteluja, ympäri eurooppaa, normandiasta aina moskovaan ja karjalasta italiaan asti.

Pelissä vierekkäin olevat yksiköt alkavat tietyn sekuntti välein vähentämään energiaa vihulaiselta, pelissä on jalkaväkeä, panssaroitua jalkaväkeä, panssareita, tykistöä, lentokoneita, laivoja.

Säätelyt jatkuvat.

:)

--

HannuTapio [22.04.2017 19:59:27]

#

Hei,

Minä hieman ihmettelen tässä, kun nämä minun omat sivustoni, ovat jo esittely kelpoisia etusivujen puolesta, vaikka, kaikkia peli toimintoja ei vielä ole kytkettynä.

Niin, minä mietin, että, onko minulla suomen kauneimmat lautapeli aiheiset sivut ?

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com taikka sitten täällä - http://www.hannunpilotit.com taikka sitten täällä http://www.urossaro.com

Sivustot tulevat tänä vuonna avaamaan ekat linja pelit, tässä on vielä kaikkea alku säätöä kesken vähän vielä.

Voiko olla ?

:D

--

Timmmo [25.04.2017 22:04:38]

#

HannuTapio kirjoitti:

Niin, minä mietin, että, onko minulla suomen kauneimmat lautapeli aiheiset sivut ?

Suomi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Muutoinkin sinun kannattaa kiinnittää tuohon oikeinkirjoitukseen enemmän huomiota, lukuisat toistuvat ja alkeelliset kirjoitus- ja yhdyssanavirheet antavat sivustostasi kovin amatöörimäisen kuvan.

Lisäksi on mahdollista että lukuisten virheiden takia viranomaiset peruuttavat luvan sivujesi julkaisuun.

Matti Holopainen [25.04.2017 23:26:37]

#

Varsinkin yhdys sana virheet ärsyttävät! Tekee mieli jättää lukematta koko juttu.

Mutta tiedän, että vika on minussa! Miksi minua ärsyttävät virheet, jotka eivät estä tekstin ymmärtämistä?

Meitä on kaikenlaisia ihmisiä, ja minullakin on omat tapani, jotka voivat muita ärsyttää. Yritän sietää.

Täällä on kysymys koodauksesta eikä suomenkielen oikeinkirjoituksesta.

Kävin katsomassa etusivua. En lue pidemmälle. Timmmo, olet oikeassa. Joku raja!

groovyb [26.04.2017 11:28:06]

#

Mitä tuossa lautapeli -halusanalla googlettelin, niin kyllä noita ammattimaisesti tehtyjä sivuja tuli vastaan useitakin, jotka pesevät nuo sinun sivusi valitettavasti 100-0.

Korjaa sivultasi kirjoitusvirheet, niin kokemus sivustoistasi paranee kertalaakista. Vaikka olet vaihtanut mm. nuo nappulat "Klik" Nopean käynnistämisein button -> "Klik" Nopea AsiakasOhjelma v.4.00+ käynnistäminen !!, niin se uusi on ihan yhtä huono.

Sivustolla vierailijoita ei myöskään luultavasti kiinnosta se, että oletko maistanut vodkakolaa diskoillessasi nuorena. Tuota tekstiä kyllä nauroin ihan oikeasti, että oletko tuon tosissasi kirjoittanut. Vaikuttaa ihan siltä että tässä trollataan urakalla.

Pelejä en saa edes auki, koska Java Security blokkaa nuo.

Application Blocked by Java Security

For security, applications must now meet the requirements for the High or Very High security settings, or be part of the Exception Site List, to be allowed to run.

Ja mitään yksittäisiä sivustoja en ala exception listalle lisäämään, puhumattakaan että normaali kotikonekäyttäjä sellaista edes osaisi tehdä.

HannuTapio [03.05.2017 09:30:19]

#

Japanilainen jätkänshakki,

Moi, minulla on tämä jo aikaisemminkin mainittu jätkänshakki versio tulossa pian linjoille, lisänä minä tässä vielä vähän aikaa säädän näitä alkavia linja pelejä ja tallenne pelejä, täällä lautapelisivustollani, myös tämän nyt esittelyyn tulevan jätkänshakin jälkeenkin.

--

Japanilainen jätkänshakki -

Pelissä on 14 x 14 ruudukko, kuten on tuossa minun perus jätkänshakissakin.

Pelissä vuorotellen laitetaan rastia ja nollaa laudalle.

Aina kun on laittanut oman uuden pelimerkin laudalle, niin -

Jos muodostuu uusi neljän oman merkin jono, niin, saa yhden (1) pisteen.
Jos muodostuu uusi viiden oman merkin jono, niin, saa kolme (3) pistettä.
Jos muodostuu uusi kuuden oman merkin jono, niin, saa viisi (5) pistettä.

Lauta siis pelataan täyteen tässä jätkänshakki versiossa, ja nuo ovat pelin piste säännöt.

Lisänä on pelissä 3 - 7 tuplasiirtoa ja saman verran punaisia blockkeja molemmilla pelaajilla, alussa valitaan kuinka monta on.
Kun pelaa tupla siirron taikka punaisen blockin, tai molemmat, ei toinen voi siirtää omia tupla siirtoja taikka blockkeja 3 kierrokseen.

:D

--

Lisäys.
Minun suomenkieli, niin, en ole täysin suomenkielisestä perheestä, huono suomi oli koti kieli silloin -70 luvulla, jatkoin koko koulu urani, tällä koti suomella, olen osin suomen ruotsalainen, tosin suomenkielinen sellainen, mutta, huono suomi oli koti kieli, ymmärrys hyvään ja siihen oikeaan kieleen oli ruotsi, suomi oli yya valtio silloin -70 ja -80 luvulla, kun olin oppimassa äidinkieltä koulussa, ja minulla alkaa nyt tässä näinä päivinä, olla jo 20 vuotta viime koulutuksestakin. :)

Lisäys2.
Tuo security block, niin, se on vain yhden www osoitteen kirjaaminen java securityyn, voin tehdä videon sitä varten, kunhan saan opittua, windows puolen videointi ohjelmiani, lisänä jos perus java se on liian monimutkainen, niin, minullahan on tuo http://www.tabletpelisivusto.com tulossa myös, tämä tableteille tarkoitettu, toimii toki myös perus koneissa, joissa on html5 ja javascript tuki. :)

Lisäys3.
Jos downloadaat AOv4.00+ ohjelmani kotikoneelle, niin, tämä tällöinhän ei taida minun muistini mukaan missään käyttöjärjestelmässä, niin, vaatia mitään security toimea, vain tuo normaali tiedoston "salli" lupa, on vaadittavana, kaynnista.bat tiedostolle, nämä java security jutut ovat rasittavia, mutta, ne onneksi taitavat olla vaatimuksena vain netissä, eikä lainkaan kotikoneelle ladattavassa versiossa. :)

--

groovyb [04.05.2017 00:36:39]

#

Ei tuolla tabletpelisivustoilla kyllä ollut yhtään ainutta sovellusta, puhumattakaan HTML5/javascript -sovelluksista (Näillä siis tarkoitan että peli(t) on tehty HTML5/javascript combolla, Javan sijaan). En myöskään tajua miten tuo sivusto liittyy tablet -maailmaan mitenkään, eihän tuo sivu edes skaalaudu tabletin kokoon. tuo on se sama sivusto mistä on vaan sivupalkki poistettu, ja ei mahdu edes tabletin ruudulle vaan pitää scrollailla että näkee ylipäätään mitään.

Koitappas saada noi sivut responsiiviseksi, niin ei tartte zoomien kanssa kikkailla.

HannuTapio [04.05.2017 05:24:10]

#

Hei,

Kuten kerroinkin, on kyse avautuvasta tabletpelisivustosta, tässä tällä hetkellä.

Ja kuten tabletpelisivustolla kerrotaan, on sivun <div> html sivu vaihtumassa koko ruudun kokoiseen html5 <canvas> elementtiin, tämä <canvas> on sitten skaalautuva ja se tunnistaa missä asennossa onkaan kun canvasta pelaa.

Eli, laitan skaalauksen yhden html5 <canvas> elementin sisältöön, jossa sitten on pelaaminen ja myös sivuston selaaminen.

Näin ollen eri tietokoneitten ja tablettien resoluutioissa on näyttö sisältö, aika sama kaikissa resoluutioissa ja tablet / tietokoneissa.

:)

--

HannuTapio [09.05.2017 10:07:15]

#

AOv4.00+ ja menut,

Hei, minulla on nyt tämä eka etusivu AOv4.00+ kanssa valmiina, minä valikoin etusivun, jossa voi valita minkä pelisivuston pelejä pelaa, ja sitten valita jokin sivuston peleistä.

Tässä kuvasnap menusta - http://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_002.png

--

Minulla nyt on lähipäivinä valmistumassa, myös ekat versiot chat keskusteluista ja pelien valikko menuista.

Laitan chat keskustelun jokaiselle sivustolleni, joittenka pelejä voi pelata AOv4.00+ kanssa, lisänä mietin chat keskusteluja live ja tallenne peleille, mutta, tämä vaatisi aika isoa valvontaa, jotenka voi olla että pidän vain nämä isot pelisivustojen omat chat huoneet.

Sivuston grafiikat ovat myös taas jälleen kerran paremmat, mitä kertaakaan aikaisemmin projektin aikana :).

Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com

Jos ei jaksa käynnistää itse AOv4.00+ ohjelmaani, niin, tässä on kuvasnapit peleistä - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_091.gif

:)

--

HannuTapio [09.05.2017 15:19:34]

#

IP1917,

Hei, minä vielä laitan tähän samaan päivään, nämä IP ja MP pelien uudet ruudunsnapit.

Tässä on - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_092.gif

Hienoa alkaa jo olla.

:)

--

Lebe80 [15.05.2017 15:20:54]

#

Tiedän, että puhun kuuroille korville, mutta...

Kokeilepas laittaa jatkossa kaikki videot, mitä laitat tänne, niin esim. YouTubeen.

Giffit eivät ole tätä päivää, niitä ei voi kelata.

Teet ruudunsnapeistasi jatkossa videon ja lähetät YouTubeen, jolloin ne skaalautuvat automaattisesti sille laitteelle, millä niitä katsotaan, oli nettiyhteys tai ruudun koko millainen tahansa.


Kiitos.

HannuTapio [19.05.2017 14:25:51]

#

Tätä päivää,

Helle saapui helsinkiin, jee.

Joo, kyllä nämä animoidut gif fileet ovat ihan tätä päivää, niin, kauan kuin niitä yhdysvaltain hallinto netissä pitää, animoituja gif fileitä löytyy, enemmänkin twitterin kanssa, mutta, kyllä myös perus netti foorumit vielä gif fileet kestää.

Myös nämä Youtube videot ovat hukkaava pakkaavia, minähän tässä esitän kuvaa, jotenka on hyvä että kuvissa ei ole hävikkiä, gif on värien määrässä hävikkinen, mutta, ei muuten tee kuviin hukka neliöitä tai hukka sumua.

Tässä on vielä kerran, nämä hienot, tämän hetken Youtube videoita tarkemmat kuvat, Youtube videoissa on hukka sumua ja neliötä. :)

Tässä on - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_091.gif
Tässä on - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_092.gif

Siinä on taiteilijan digilautaa. :) Ehkä vähän liian haalealla tosin.

:)

--

_Pete_ [22.05.2017 08:26:45]

#

HannuTapio kirjoitti:

(27.02.2017 13:33:59): Hannu Särön elävät pikselit, ...

Paljonko maksaa 12kk pelaamattomuus oikeus? Voisin itse varmuuden vuoksi ottaa valmiiks jo 10 vuoden pelaamattomuus oikeuden sille ihan varmasti on tässä tapauksessa käyttöä!

Lebe80 [22.05.2017 10:42:39]

#

HannuTapio kirjoitti:

Joo, kyllä nämä animoidut gif fileet ovat ihan tätä päivää, niin, kauan kuin niitä yhdysvaltain hallinto netissä pitää, animoituja gif fileitä löytyy, enemmänkin twitterin kanssa, mutta, kyllä myös perus netti foorumit vielä gif fileet kestää.

Myös nämä Youtube videot ovat hukkaava pakkaavia, minähän tässä esitän kuvaa, jotenka on hyvä että kuvissa ei ole hävikkiä, gif on värien määrässä hävikkinen, mutta, ei muuten tee kuviin hukka neliöitä tai hukka sumua.

Olet väärässä. Twitter muuntaa giffit videoformaattiin. Giffit on hyviä animoituihin hymiöihin yms., mutta suurempiin, koko ruudun videokaappauksiin videoformaatit ovat parhaita. YouTubessa on kaikenmaailman 4K-videoita, joten en usko, että pikkuruutukaappauksesi siellä kovinkaan paljoa sumentuu. Lataat videot pakkaamattomina youtubeen jonka jälkeen Youtube päättää katsojan laitteen ja netin nopeuden perusteella, millä tarkkuudella videota näytetään. Älä siis huolehdi siitä.

Voit siis giffien sijaan upita pakkaamattomia videotiedostoja, mutten nykypäivänä näe mitään järkeä houstata omia videotiedostoja, kun ihmisillä on n+1 erilaista laitetta, jolla niitä katselee.

Toisaalta projektisi on alunpitäenkin ollut niin historiallinen katastrofi tekniikan suhteen, etten ehkä näe tarvetta vääntää kättä tästä asiasta.

HannuTapio [29.05.2017 12:32:33]

#

Panssaroitu jalkaväki,

Tämä PJ peli on vielä aluillaansa, mutta, on tarkoitus tänä vuonna asettua linjoille.

Pelissä on 2. ja 3. maailmansota, noin 10 x 10 km alueella, vähän leveämpi, mitä korkea kartta alue.

Tässä näitä ekoja kevyt nappeja mietin, minullahan on harkinnassa, pikseli pohjaiset napit, taikka sitten .SVG pohjaiset.

Tässä on näitä ekoja .SVG piirroksia, aion pitää grafiikan simppelinä, mutta, pyrin miellyttämään, ihan tosissaansa, kokonais pelin kuvassa.

Tässä ekat .SVG napit - Kylmä sota skenaariota.

Tykistö NL - http://www.bittipankki001.com/kuvat/pj_kelta_tykisto_001.png
Panssari NL - http://www.bittipankki001.com/kuvat/pj_kelta_tankki_001.png

Tykistö Saksa - http://www.bittipankki001.com/kuvat/pj_musta_tykisto_001.png
Panssari Saksa - http://www.bittipankki001.com/kuvat/pj_musta_tankki_001.png

Tässä vielä peli snap - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_095.gif

:)

Lisäys.
Minä mahdollisesti siirryn video .mp4 muotoon, näissä kuva ja video_gif esityksissä, on niissä silti vähän enemmän potkua, niissä .mp4 videoissa, ja saa sitten enemmän tavaraa youtubeenkin, ihmisten ihmeteltäksi. :)

--

HannuTapio [02.06.2017 19:47:05]

#

Hei,

Minulla on aiheena, digilautapelit suomi netissä ja kulttuurissa, aihe on aika uusi ja en tiedä mitenkä paljon siintä on jo puhuttu, ihan vaikka täällä foorumilla, taikka jopa foorumin ylläpidossa.

Minulla on iso huomautus, siintä, että, tämä nykymaailma ei salli ihmisten ymmärtää, että, pelaaminen on turvallista, tämä ellei sitten ole yrittäjä, yrittäjät saavat esittää turvallisia pelejä netissä.

--

Kuitenkin, harrastaminen ja taiteilijan elämät ovat sallittuja lisensseissä, ja niihin ihan kannustetaankin, jotta, nuorista ja vähän vanhemmistakin, sitten tulee esiin, näitä ammattilaisia, on vaikea olla ammattilainen, jos ei koskaan ole harjoitellut.

--

Minä laitoin tämän seuraavan sepustuksen, eli jonkinlainen helppi tekstin ajatteluun, tai, siihen, mitenkä pitää, taikka voi ymmärtää harrastajat netissä jatkossa.

Tämä minun teksti on tarkoitettu, Open Java peleille, joita pidän netissä, en ihan vastaavaa jokaiselle tarjoa, mutta, jos haluaa harrastaa, niin, kenties tästä on apuja :)

--

Hannu Särön lautapelisivuston, digilautapelien lataamisen yhteydessä oleva teksti, koska lataaminen netistä aiheuttaa "UNKNOWN" publisher varoituksen, Oracle Javalta.

-----------------------------------------------------------------------

Kun AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu käynnistykseen 5 sekunttiin, tai -

kun päätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,

Lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voitte jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Voitte silti ihan reippaasti oppia, että, voitte käynnistää AsiakasOhjelman, myös tällöin jos näytön ikkunassa on Java varoitus.

Tämä Java varoitus, on sitä, että, Java ei onnistu varmistamaan minun yritys tunnusta, kun minähän en ole arvoisa yrittäjä, minä olen tänään arvoisa digilautapelejä taiteilija.

Eli, tämä sama AOv4.00+ on 'verified' ja ok, kun olen yrittäjä, nyt kun olen vain taiteilija, on lataus ikkunassanne, keltaisen kolmion 'unknown publisher' Java varoitus.

Jutelkaa kaikessa rauhassa kavereittenne kanssa, Java käyttö harraste sivuilla. :), Oracle Java tunnistaa täysin turvalliseksi tänään vain yrittäjiä. :)

Mutta, kyllä meitä kevyt harraste taiteilijoita, muutama täytyy silti suomi netissä olla, kun siihen lisenssien lupakin on, jee jee !!

Tervetuloja pelaamaan !!


AOv4.00+ version voi myös hyvin downloadata lautapelisivustojeni eri www osoitteista. :)

Kotiin ladattava AOv4.00+ versio käynnistyy ja toimii ilman mitään vakavaa netti varoitusta, vain 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista, tiedoston 'salli ajo' lupa. :)


T : Hannu Tapio Oskari Särö.

Ihan hyvää ja kivaa lautapelaamista ja palvelimen ajan käyttöä kaikille vaan. :) :) :)

-----------------------------------------------------------------------

:D

Jos jollakulla on ihmettelyjä, mitä tehdä vakavan Java varoituksen kanssa, niin, tässä on minun ratkaisuni, lisenssit kun sallivat taiteen tekemisen nettiin, ihan ok.

--

Quirzo [02.06.2017 20:57:33]

#

HannuTapio kirjoitti:

Tämä Java varoitus, on sitä, että, Java ei onnistu varmistamaan minun yritys tunnusta, kun minähän en ole arvoisa yrittäjä, minä olen tänään arvoisa digilautapelejä taiteilija.

Tästä sai hyvät hymyt viikonloppuun! :D

HannuTapio [03.06.2017 20:42:38]

#

IP1917,

Hei, tämä IP1917 on minun ensimmäinen esittelyyn tuleva ihan oma peli, minä rakensin sen joskus 1983 - 1984 aikana, ekan version.

Minulla on tässä ollut melkoista säätöä taas pelin kanssa, tämä IP1917 on näitä minun kakkos ryhmän digilautapelejä, tämä kakkos ryhmä toimii vain tietokoneella, koska se sisältää animaatiota ja on animoitu digilautapeli.

--

Tässä on kuitenkin videota pelistä, minä onnistuin tänään säätämään koneitten liikkumista aika tarkkaan, minulla aiemmin oli 24 fps vauhti pelissä, minä säädin nyt koneitten liikkuvuutta ja pudotin fps arvon aina alas 14 fps asti.

Eli, tämä toimii, nyt sitten 14 fps tämä IP1917, mutta, se on ihan hyvä ja yhtä hienon oloinen mitä tuo 24 fps, vain hieman skrollin aikana ja zoomauksien aikana on hieman häivettä.

Tässä on video linkki Youtubeen, siellä tämä video on - https://www.youtube.com/watch?v=EvB50site1c

Minä uploadasin videon juuri, siinä voi mennä muutama vartti, että, ne tarkat 1920 x 1080 resoluutiot tulevat videosta valintaan, mutta siinä on IP1917 ja 14 fps.

--

Minä myöskin laitan nämä perus laudat, sitten samoin, hieman alemman fps arvon kanssa, mietin 4 fps - 8 fps nämä perus laudat, ja laitan sitten vielä yhden valinnan 1 fps, ja sitten tässä 1 fps on mahdollisuus pelata aina 4K UHD-1 resoluutioita, 3840 x 2160 px.

Minun digi sivuni on lähempänä ekoja linja pelejä taas kerran, mitä aiemmin, hieno homma minusta. :)

:)

--

HannuTapio [10.06.2017 15:57:00]

#

Moi taas,

Laitoin säätöjä näin -

• AsiakasOhjelmassa on alkuintron ruudun päivitys testi 18 fps, tulos täytyy olla ainakin 15 fps, jotta voi pelata.
• AsiakasOhjelmassa on pelien ajot maksimi 18 fps, tosin enin osin pelejä framerate on vain 0.25 fps - 6 fps - 12 fps - 18 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '2 Core' tietokoneissa, WUXGA, 1920x1200 px, framerate 16 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '3 ja 4 Core' tietokoneissa, WQHD, 2560x1440 px, framerate 18 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, '5 ja enemmän Core' tietokoneissa, UWQHD, 3440x1440 px, framerate 18 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, x2 pikselein, 2 Core tietokoneissa, 4K, UHD-1 3840x2160 px, framerate 6 fps.
• AsiakasOhjelmassa on max. resoluutio, x2 pikselein, 3 Core ja enemmän tietokoneissa, 5K, 5120x2880 px, framerate 6 fps.
• AsiakasOhjelmassa on palvelin puolella 125 000 pelaaja slottia käyttöön, ja 5 000 pelaajaa voi kerralla olla linjoilla.
• AsiakasOhjelmassa on palvelin puolella, lupa säilyttää pelaaja slottia 12 kk, ilman pelaamista, tämän jälkeen tunnus poistuu.
• AsiakasOhjelmassa on jokaisella pelaajalla jokaisessa pelivuoro pelissä, 32 tallenne slottia.
• AsiakasOhjelmassa on jokaisella pelaajalla jokaisessa pelissä, 64 pelivideo tallenne slottia.

Täältä löytyy - http://www.lautapelisivusto.com

Grafiikat ovat aika viimeisteltyjä, taas kerran, myös viiveet ovat kohdallaansa. ihan hyvä kokonaisuus, kyllä tästä vielä alku tulee.

:)

--

HannuTapio [17.06.2017 19:28:44]

#

Kommentti digitaalisesta allekirjoituksesta,

Tämä digitaalinen allekirjoitus on todellinen kulminointi kivi ja ongelma, tässä Javan harraste käytössä.

Minulla on todella moni jättänyt käynnistämättä ohjelmani, koska tuo keltaisen kolmion Java varoitus, 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' on näytössä.

Minä yritän pehmentää, ihmisten kynnystä käynnistää, laittamalla tälläisen tekstin -

-----------------------------------------------

Jos AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu 5 sekunttiin, tai -
jos jätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,
lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voi jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Voitte kuitenkin käynnistää AsiakasOhjelman, myös tällöin, jos näytön ikkunassa on keltaisen kolmion Java varoitus.
Java varoitus, on sitä, että, Java ei onnistu verifioimaan, minun yritys tunnusta, kun minä en ole tänään arvoisa yrittäjä, minä olen tänään arvoisa lautapelejä taiteilija.
tämä sama AOv4.00+ on 'verified' ja ok, kun olen yrittäjä, nyt tänään olen vain taiteilija, ja lataus ikkunassa on keltaisen kolmion 'unknown publisher' Java varoitus.
Jutelkaa asiaa kavereittenne kanssa, Javan käyttöä harraste sivuilla. :), Oracle Java tunnistaa tänään vain yrittäjät. :), muut digitaaliset allekirjoitukset ovat 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' !
Mutta, kyllä meitä vakavia harraste Java lauta taiteilijoita, ainakin muutama täytyy silti suomi netissä mukana olla, kun siihen lisenssien ja viranomaisten luvat on !!

Tervetuloja pelaamaan Hannun sivustoille !!

AOv4.00+ version voi myös downloadata lautapelisivustojeni eri www osoitteista. :)
Kotiin ladattava AOv4.00+ versio käynnistyy ja toimii ilman mitään netti varoitusta, vain 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista, tiedoston 'salli ajo' lupa. :)

T : Hannu Tapio Oskari Särö.

-----------------------------------------------

Toivottavasti tuo vaikuttaa positiivisesti todella moneen sivustolla kävijään.

:)

--

Grez [18.06.2017 09:40:33]

#

Periaatteessa pitäisin toivottavana että tuollaiset turhat liibalaabat ei vaikuttaisi ihmisten päätöksiin tietoturva-asioissa.

Todellisuudessahan asia ei ole niin vaan ihmiset edelleenkin lähettää rahaa niille itsensä Sambian presidentin leskinä esittäytyville, kun sopiva nyyhkytarina tulee kohdalle, vaikka tietokone tai viranomainen varoittaisi kyseessä olevan nigerialaishuijaus.

HannuTapio kirjoitti:

Jutelkaa asiaa kavereittenne kanssa, Javan käyttöä harraste sivuilla. :), Oracle Java tunnistaa tänään vain yrittäjät. :), muut digitaaliset allekirjoitukset ovat 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' !

Voin jutella toki tästä ja yhteenvetona sanoisin, että mm. tuosta syystä kannattaa kokonaan luopua Javasta ja tehdä tämän tyyppiset harrasteprojektit jollain hommaan paremmin sopivalla ja vähemmän tietoturvattomalla tekniikalla.

HannuTapio [18.06.2017 16:53:06]

#

Muu kieli,

Mitä kieltä suosittelisit, tämän kaltaiseen projektiin ?

Minulla on nämä ohjelmat rakennettu, niin, että ne voi helpolla siirtää toiseen kieleen, minulla on oma pelikirjasto jota pelit käyttävät.

Käytännössä minun täytyy kirjoittaa vain tämä pelikirjasto uudelle kielelle.

Millä tavalla sinä puhuisit minun tietoturva asioista jos ohjelmani olisi esim. c++ kielellä ?

:)

--

The Alchemist [18.06.2017 19:13:36]

#

C++:aa ei voi ajaa selaimessa ollenkaan, joten siltä osin mitään tietoturvaongelmaa ei ole. Grez oli tarpeettoman epämääräinen, koska on olemassa tasan yksi kieli, jolla voi kirjoittaa sovelluksia nettiselaimille. Se on javascript. (Tai no, WebAssemblykin on juttu...) Nykypäivänä löytyy useita erilaisia js-kirjastoja, joilla voi tehdä tuollaisia simppeleitä pelejä.

Backendin osaltahan mitään rajoituksia ei ole, koska se ei ole osa nettiselaimissa ajettavaa ympäristöä.

HannuTapio [18.06.2017 21:02:33]

#

C++,

C++ on tuttu jo vuodelta 1996 minulle, olen yhä 1970 syntynä ja aloittana koodaukset 1983 - 1984 paikkeilla.

Sivustoni ovat Java ja Javascript kielillä toteutuvia, minä nämä kehittyneemmät pelini laadin näin alkuun Javan kanssa, ja Javan ohella avaan tämän tabletpelisivusto.com osoitteen, joka sitten on Javascriptillä.

Jatkossa, aion jatkaa Java ja Javascriptin kanssa rinnakkain.

Siirryn Javan kanssa mahdollisesti LWJGL kirjaston käyttöön, 3D lautapelien muotoon joissa on joystick tai paddle.

Tälläinen paddle peli olisi, jo mainitsemani "ilmojein taiturit 1918" se on vähän kuten IP1917, mutta, pelaajilla on paddle kontrollissa 2 - 4 konetta, taikka sitten 3D peli jossa yksi kone, ja jossa pelaajia on 4 - 8 yhdellä laudalla, tämä sitten 3D laudalla ja 3D koneilla.

--

groovyb [22.06.2017 03:41:51]

#

Niin, voisihan sulla olla web -client aina javascriptillä, ja pelkkä backend javalla. synkkaat sitten itse pelitapahtuman vaikka websocketilla kiinni pelaajiin.

Lebe80 [22.06.2017 14:21:52]

#

groovyb kirjoitti:

Niin, voisihan sulla olla web -client aina javascriptillä, ja pelkkä backend javalla. synkkaat sitten itse pelitapahtuman vaikka websocketilla kiinni pelaajiin.

Ei kannata tehdä javascriptillä. Sillä ei pysty rajoittamaan tietokoneen prosessorin toimintaa


*hakee takkinsa*

The Alchemist [22.06.2017 18:54:39]

#

Lebe80 kirjoitti:

Ei kannata tehdä javascriptillä. Sillä ei pysty rajoittamaan tietokoneen prosessorin toimintaa

Voi kuitenkin rajoittaa fps:ää. Mutta koska cpu:n rasitusta ei voi monitoroida, niin parempi pelata varman päälle ja puolittaa kaikki fps-rajat nykyisestä.

HannuTapio [28.06.2017 14:41:36]

#

Edit,

Minä vielä muutan tätä tekstiä mitä yritän rakentaa mukavaan muotoon, tässä on tämän hetken supinat -

-------------------------------------------------------------

Jos AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu 5 sekunttiin, tai -
jos jätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,
lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voi jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Java varoitus näytössä on varmaan sitä, että, Java ei onnistu verifioimaan, minun yritys tunnusta, tämä kun minä en ole tänään yrittäjä.
Sama AsiakasOhjelma on 'verified' ja ok, jos olisin yrittäjä, kun tänään olen vain taiteilija, joten lataus ikkunaan tulee keltaisen kolmion 'unknown publisher' Java varoitus.
Jutelkaa asiaa kavereittenne kanssa, Javan käyttöä taiteilija sivuilla. :), muut kuin yrittäjän digitaaliset allekirjoitukset ovat tänään 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' !
Silti meitä vakavia lauta taiteilijoita ainakin muutama täytyy silti suomi netissä mukana olla, kun siihen lisenssien ja viranomaisten kaikki luvatkin jo tänään on !!
Tervetuloja pelaamaan Hannun sivustoille !! netti AsiakasOhjelman pelaaminen ei koskaan tallenna tai lue tietoa sinun kovalevyiltäsi. :)

Jos näyttöön tulee hälytys tai virhe ( Alert tai Error ), niin, älä tällöin käytä ohjelmaa, tällöin jotain on vialla. :), varoitus on vain varoitus, ei vakavaa, tällöin voi käyttää ohjelmaani. :)
Tässä AsiakasOhjelman käynnistykseen Oracle ohjetta, ( Win ja Mac ) -> ( Oracle Javan Exception sitelist, täällä voi lukea nyky Javan käytöstä, ilman yrittäjyyttä, Open Javan ei tarvitse lukea tätä. )

AOv4.00+ version voi myös downloadata lautapelisivustojeni eri www osoitteista. :)
Kotiin ladattava AOv4.00+ versio käynnistyy ja toimii ilman mitään netti varoitusta, vain 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista, tiedoston 'salli ajo' lupa. :)

Oracle ja viestintävirasto ohjeistaa, että, tuntemattomien henkilöitten netti ohjelmia ei tule ajaa, ja hyvä näin.
Hannu Särö ei ole tuntematon henkilö, Hannun ja hänen lautapelit tietää jo on noin 15 000 - 25 000 eri henkilöä, mukaan lukien korkeita viranomaisia ja eri peli reporttereita.
Hannu Särö on lautapeli taiteilija joka esittelee 0-3+ ihan uutta hienoa eri netti lautapeliä, joka vuosi tästä eteenpäin.

T : Hannu Tapio Oskari Särö.


AsiakasOhjelman käynnistykseen Download Oracle Java JRE, ( Win ja Mac ) -> 'https://java.com/en/'
AsiakasOhjelman ajo Debian+ Linuxissa, toimii Oracle Open Java 7/8 avulla, 'sudo apt-get install openjdk-8-jre icedtea-8-plugin'.

-------------------------------------------------------------

Tämä teksti on kun lataa minun AsiakasOhjelmaani, jossa Java pelien pelaaminen käy. :)

Jos jollakulla on sama ongelma, niin toivottavasti tästä on apuja. :)

:)

--

HannuTapio [29.06.2017 14:40:51]

#

Vielä säätöjä,

Tässä on vielä säätöjä, tämä on monimutkaista täydentää Oraclen ja Windows / Linux / Macintosh ajojen eri varoitus ikkunoita.

Tämä on tällä hetkellä ihan hyvä minusta -

----------------------------------------------

Jos AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu 5 sekunttiin, tai -
jos jätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,
lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voi jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Tämä AsiakasOhjelma on 'verified' ja ok, jos olisin yrittäjä, kun tänään olen vain taiteilija, niin, lataus ikkunaan tulee keltaisen kolmion Java varoitus.
Jutelkaa vaikka asiaa kavereittenne kanssa, Javan käyttöä taiteilija sivuilla. :), muut kuin yrittäjän digitaaliset allekirjoitukset ovat tänään 'unknown publisher' tai 'cannot be verified' !
Silti vakavia lauta taiteilijoita ainakin muutama voisi suomi netissä mukana olla, kun siihen lisenssien ja viranomaisten kaikki luvatkin on !!

Taasen, jos näyttöön tulee hälytys tai virhe ( Alert tai Error ), niin, älä tällöin käytä ohjelmaa, tällöin jotain on vialla. :)
Tässä AsiakasOhjelman käynnistykseen Oracle ohjetta -> ( Oracle Javan Exception sitelist ), linkissä voi lukea Javan käytöstä ilman yritys signeerausta, OpenJRE ei tarvitse lukea linkkiä.

Oracle ja viestintävirasto ja poliisi ohjeistaa, tuntemattomien henkilöitten netti ohjelmia ei tule ajaa, ja tämä on oikein.
Hannu Särö ei ole enää tänään tuntematon henkilö, Hannun ja hänen lautapelit tietää jo on noin 15 000 - 25 000 eri henkilöä, mukaan lukien korkeita viranomaisia ja eri peli toimittajia.
Hannu Särö on lautapeli taiteilija, hän esittelee 0-3+ ihan uutta hienoa eri netti lautapeliä, joka vuosi tästä eteenpäin.

Hannun AsiakasOhjelma ottaa täysin kontrollointiin ja pääsyä tietokoneesi näytönohjaimeen, ram muistiin, hiireen + näppäimistöön ja vielä verkkokorttiin ja modeemiin.
AsiakasOhjelman netti pelaaminen ei koskaan tallenna tai lue tietoa sinun kovalevyiltäsi tai selaimistasi. :)
AsiakasOhjelma toimii max. 24 fps, jos koet että 24 fps on liikaa riskiä ja vaaraa lautapeleille, niin, optiona on, että, voit laskea lautapelien max. fps:n, alas 8 fps asti.

AsiakasOhjelman version voi myös ladata kotikoneelle lautapelisivustojeni www osoitteista. :)
Ladattava AsiakasOhjelman versio käynnistyy ja toimii ilman netti varoitusta, tosin 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista tiedoston 'salli' käynnistäminen lupa. :)

Tervetuloja pelaamaan Hannun sivustoille !!

T : Hannu Tapio Oskari Särö.

----------------------------------------------

Vielä vähän varamaan joutuu säätämään, mutta, tuon kaltaisen meinaan jättää sivuston käynnistykseen.

:)

--

groovyb [29.06.2017 15:20:17]

#

Kyllä sinä saat sertifikaatin luoda ja allekirjoittaa sillä sovelluksesi, vaikka mitään yritystä ei olekaan.

Step 1: osta tarvittava serti (code signing certificate ostetaan trusted root certification authority:ltä, esim Verisign)
Step 2: Lataa serti jarsignerilla (Jos käytät verisignia, sivuilla on ohjeet)
Step 3: Käytä keytoolia luodaksesi sertifioinnin allekirjoitus pyyntö
Step 4: CA (certification authority) Lähettää sinulle takaisin vastauksen, joka importataan käyttöön keytoolilla
Step 5: Voit nyt allekirjoittaa jarrisi, ja olet verified publisher kyseisissä sovelluksissa.


Tarkemmat ohjeet: Signing Applets Using RSA Certificates

Se on sinusta itsestäsi kiinni, haluatko antaa sovelluksistasi turvallisen kuvan. Käyttäessäsi sertifikaattia sovelluksissasi, takaat että sovellukset ovat turvallisia käyttöön. Nyt et sitä tee, voisihan kuka vaan tehdä sivut joissa kerrotaan kaiken olevan turvallista, mutta jakaa vaikka viruksia.

HannuTapio [29.06.2017 15:49:33]

#

Sertifikaatti,

Minulle on ilmoitettu, että tarvitaan minun yritys tunnus, kun ostan sertifikaattia. :( Minä yritin ostaa viime vuonna, tuo edullisin sertifikaatti maksaa vaan jotain 120$ vuosi.
( ja taitaa olla tarjouksessa, kun ostaa 3 vuotta kerrallaansa, niin, jotain 90$ vuosi * 3 )
En ole rikas, mutta, kyllä minulta tuo 90$ * 3, kolmelle vuodelle riittää. :)
Yritin myös emailin avulla tiedustella, mutta, eivät vastanneet. :(
Entä voiko OpenJDK:n kanssa, käyttää sertifikaattia ?
Suomea ajoittain mediassa, puhutaan pohjolan japanina, taikka korkean teknologian maana, mutta, voiko suomesta ostaa OpenJDK sertifikaattia ?

-------

Grafiikan valintaa ja laajuutta AOv4.00+ kanssa,

Hei, tässä on uusi grafiikka AOv4.00+ kanssa, lautapelisivusto.com lautoja, toisin kuin ennen, niin, tällä kertaa lautakuvion kanssa.

Minä laitan oletuksena, tämän lauta kuvion peleihin, pelaajat voivat sitten jos haluavat, niin, lisäksi valita sittenkin pelaamisen lauta + vihreä kangas grafiikan kanssa.

Tässä kuitenkin kuvasnap lauta lautapeleistäni - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_097.gif

:)

--

HannuTapio [01.07.2017 20:38:02]

#

Jankkaan,

Minä vielä höpötän tästä käynnistyksestä -

Tässä on tämän hetken, jo järkevämpi höpötys ->

--------------------------------

Jos AsiakasOhjelma.jnlp file ei lataudu 5 sekunttiin, tai -
jos jätätte lautapelien käynnistämisen keltaisen kolmion Java varoitukseen tai sitten mahdolliseen Java lataus virheeseen, niin,
lautapelisivustojeni foorumilla on kokonainen alue, jossa voi jutella Javasta ja Javan käytöstä, muitten käyttäjien ja myös ylläpidon kanssa.

Oracle ja viestintävirasto ja poliisi ohjeistaa, tuntemattomien henkilöitten netti ohjelmia ei tule ajaa, ja tämä on oikein.
Hannu Särö ei ole enää tänään tuntematon henkilö, Hannun ja hänen lautapelit tietää jo on noin 15 000 - 25 000 eri henkilöä, mukaan lukien korkeita viranomaisia ja eri peli toimittajia.
Hannu Särö on lautapeli taiteilija, hän esittelee 0-3+ ihan uutta hienoa eri netti lautapeliä, joka vuosi tästä eteenpäin.

Hannun AsiakasOhjelma ottaa täysin pääsyn tietokoneesi näytönohjaimeen, ram muistiin, hiireen + näppäimistöön ja vielä verkkokorttiin ja modeemiin.
AsiakasOhjelman netti pelaaminen ei koskaan tallenna tai lue tietoa sinun kovalevyiltäsi tai selaimistasi. :)
AsiakasOhjelma toimii max. 24 fps, jos koet että 24 fps on liikaa riskiä ja vaaraa tietokoneellesi, niin, optiona on, että, voit laskea lautapelien max. fps:n, alas 8 fps asti.

Tässä Java ohjelman netti käynnistykseen Oracle ohjetta -> ( Oracle Javan Exception sitelist ), linkissä voi lukea Javan käytöstä ilman yritys signeerausta, OpenJRE ei tarvitse lukea linkkiä.
Hannun AsiakasOhjelma on OpenJDK kielellä toteutettu, eli, open source ohjelmointi kielellä, näin ollen, ohjelman käynnistys, ei sisällä kaikkea hienoa, mitä kaupallisten Java ohjelmien käynnistys.
Juttele vaikka kavereittesi kanssa, OpenJDK ohjelman käynnistäminen harraste sivulla, keltaisen kolmion varoitus tulee, ja myös exception sitelist, täytyy olla tuttu, windows ja macintosh tietokoneissa.

AsiakasOhjelman version voi myös ladata kotikoneelle lautapelisivustojeni www osoitteista. :)
Ladattava AsiakasOhjelman versio käynnistyy ja toimii ilman varoitusta, tosin 'kaynnista.bat' tiedostolla, täytyy olla tiedosto ominaisuuksista tiedoston 'salli' käynnistäminen lupa. :)

Tervetuloja pelaamaan Hannun sivustoille !!

T : Hannu Tapio Oskari Särö.


AsiakasOhjelman käynnistykseen Download Oracle Java JRE, ( Win ja Mac ) -> 'https://java.com/en/'
AsiakasOhjelman ajo Debian+ Linuxissa, toimii Oracle Open Java 7/8 avulla, 'sudo apt-get install openjdk-8-jre icedtea-8-plugin'.

--------------------------------

Tämä on yhä siis open java testailuu ja säätelyy, vaikka olenkin jo julistautuna taiteen piiriin kuuluvaksi.

:)

--

groovyb [02.07.2017 14:32:52]

#

Yhäkin, nimelläsi ja sen tunnettavuudella ei ole mitään merkitystä, jos et allekirjoita koodejasi sille kuuluvalla tavalla. Yhtähyvin voisit esiintyä sivuillasi fiktiivisenä henkilönä, kukaan ei voi tietää onko Hannu säröä edes olemassa. yhtähyvin voisit esitellä itsesi sivuilla Martti Ahtisaarena.

HannuTapio [03.07.2017 21:45:11]

#

Höpö höpö,

Mutta, olen vaihtana tuon lautapeli taiteilija, muotoon, OpenJDK taiteilija.

Sivustot ovat nyt helpommin ymmärrettävissä, kun en enää ole hieno täysin kehittynyt lautapeli taiteilija, vaan ainoastaan OpenJDK taiteilija, OpenJDK rajoitusten mukaan, ihmisten vaatimukset eivät näin OpenJDK kanssa, varmaan ole ihan niin, hienot ja vaativat ? :)

"Hei, Hannu Särö on suomalainen OpenJDK taiteilija, hän luo digi lautapelejä suomalaisten nettiin ja koteihin pelaamaan, jee. :)"

:)

--

groovyb [03.07.2017 22:13:59]

#

Et tainnut ymmärtää pointtia. Voit kertoa olevasi kuka tahansa, käyttäjät eivät henkilöllisyyttäsi pysty varmistamaan. Sivuilla oleva teksti ei ole tae mistään, varsinkaan kun sovellusta ei ole allekirjoitettu tekemäksesi. Idea on sama, jos esiinnyn muuna henkilönä verkossa, ja kehoitan ihmisiä lataamaan ohjelmiston jonka oikeaa alkuperää (allekirjoitusta) ei ole saatavilla. Se että aikeesi ovat vilpittömät eivät muuta tilannetta. Itse en käynnistä ainuttakaan sovellusta jotka eivät ole sertin takana, verkko on niin täynnä paskaa tänäpäivänä.

Grez [03.07.2017 22:48:08]

#

Niin ja tietenkin jokainen huijari väittää, että hänen aikeensa ovat vilpittömät.

Itse asiassa ainakin itseäni alkaa vaan entistä enemmän epäilyttää jos kovasti selitellään rehellisyyttä.

HannuTapio [04.07.2017 02:30:24]

#

Hmmh,

Minulla on taiteilija nimi, en ole ohjelmoija, olen virallinen suomen alueella toimiva taiteilija, joka tekee OpenJDK peli ohjelma taidetta.

Olin Jari ennen, nykyään Hannu, sukunimi on sama. :)

Sivustoilla on monenlaista alku kömpelyyttä vielä. :), mutta, jatkan OpenJDK käytön kanssa, ilman kaupallisia hienouksia, kuten sertifikaatit, ainakin jonkin aikaa.

Lisäys.
Eikö tuossa, minun self sertifikaatissanikin, sitten näe, mistä .jar on downloadattu ?

Lisäys2.
Ja minun täytyy tunnustaa, että, en osaa ostaa ja asentaa sertifikaattia, tällä hetkellä. :)

Lisäys3.
Myös jos minä tämän LWJGL kanssa, ryhdyn rakentamaan, niin, mahdollisesti poistan netti käynnistyksen tällöin, koska koko .jar pakettien koko menee reilusti lähelle 2 megaa, ja myös hyvänä on, että, koti käynnistykseen ei tarvitse tehdä mitään asennuksia, eikä tule varoituksia, jos et halua nähdä java varoituksia, niin, lataa .zip file kotiin, ja pura se, ja sitten noudata ohjeitani, ja voit pelata ilman mitään erillisiä java asetuksia taikka java varoituksia. :)
Tämä sertifikaatti on tarpeen vain netistä ladatessa, koti koneella olevan java ohjelman saa käynnistää, ilman varoituksia. :)

:)

--

HannuTapio [04.07.2017 19:03:36]

#

Etusivulle,

"Hei, Hannu Särö on suomalainen OpenJDK taiteilija, hän luo digi lautapelejä suomalaisten nettiin ja koteihin pelaamaan, jee. :)"

"Sivustot rakentuu Open teknologialla, ja sivustoilla ei ole kaikkea hienoutta, mitä kaupallisilla ohjelmilla rakennetuilla sivustoilla on."


Toivottavasti nuo selittää, tätä karheutta, mitä sivustoilla vielä tänään onkaan, karheutta, kuten sertifikaatin puuttuminen, https puuttuminen, jne ..


Täällä voi käydä katsomassa - http://www.lautapelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [06.07.2017 18:07:48]

#

Hei taas,

Tässä on vielä tämän päivän snappia, näitä perus lautoja, joita tänä vuonna on tarkoitus, vajaa 20 laittaa online, live ja tallenne tilaan.

Tässä on snappia, minulla oli taas isoa pientä muutosta, grafiikan asu on muuttuna, laitoin ruskean laudan värisen reunuksen ja vaalean läpinäkyvän nelikulman pelialueen reunalle. :).

Lisänä säädin lauta reunus ja kangas grafiikkaa, eivät nämä maailman parasta lautaa ole, mutta, kyllä viisi miljoonaisesta kansasta voi varmaan pari sataa taikka pari tuhatta pelaajaa löytyä. :)

Tässä snap - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_098.gif

Lisään hieman myöhemmin uudet youtube videot, nyt kun tuo youtube on käytössäkin jo.

:)

--

HannuTapio [12.07.2017 19:59:10]

#

Kesän kulutusta,

Laitoin huvikseen uusimman grafiikan mukaisen 'ilmojein pilotit 1917' pelin youtubeen.

Tässä on youtube linkki - https://www.youtube.com/watch?v=HKmlbcnUeSw

Siinä yritän kontrolloida 10 lentokonetta kerrallaansa, eli, molempien puolien 5 konetta, tämä on hieman liikaa, ehdin vain siirtää koneitten nokkaa kohti lauta keskustaa.

Myös väri sävyt on harmaan ja haalean oloiset tässä versiossa.

Mutta, tämä on silti tämän hetken graafinen tilanne. :)

--

HannuTapio [16.07.2017 04:05:46]

#

Skaalaava pelialue,

Hei, laitoin skaalaavan pelialueen, minulla on tullut palautetta, tuosta pelialueen koosta näytöllä, kun kuitenkin vain tavallisia lautapelejä kyseessä, jotenka laitan sitten skaalaavan näytön koon.

Tässä on kuvasnap, snapissa on pelialue 80 % säädettynä - http://www.bittipankki001.com/videot/videogif_100m.gif

Lisään vielä kivaa ohjelmaani ja katson sitten taas kerran josko kytken viimein ylläpitoon, live ja tallenne pelini.

:)

--

HannuTapio [19.07.2017 08:15:45]

#

WebSockets,

Hei, minulla on nyt rakennettuna, toimiva websocket linja liikenne rutiini.

Minä voin nyt laittaa näitä html5 + javascript pelejä myös linjoille, tämä on iso hetki ja askel linja toimivuuteen. :)

Rakennan pari viikkoa, jätkänshakki, reversi, tammi pelejä, laitan sitten pari viikkoa shakkia ja myllyä.

Mutta, sitten on varmaan tuo html5 + javascript puoli kytkettynä, minä avaan tällä javascript puolella, nämä sivustoni.

Eli, tämä sivusto avautuu varmaankin neljän viikon sisään, ellei ongelmia tule - http://www.tabletpelisivusto.com

Tervetuloja seuraamaan sitten. :)

:)

--

HannuTapio [22.07.2017 15:39:42]

#

HTML5 + WebGL + WebSockets,

Hei, minulla on nyt valmius, rakentaa JAVA + AWT + SWING ja vielä JAVA + LWJGL ja vielä uutena tämä HTML5 + WebGL + WebSockets.

Minä sitten kun minun tietotaitaminen on niin kehittynä, että, kykenen helpolla ajattelemaan näitä pintoja ja netti liikenteitä edestakaisin mitenkä haluan helposti, niin, sitten kytken nämä ekat hienot omat digi lautapelit.

Minä kuitenkin nyt laitan tällä HTML5 ja WebSockets, niin, tämän rastinolla, reversi ja tammi yhdistelmän, aika ihan pian.

Mutta, nyt kulkee JAVA ja LWJGL ja WebGL + WebSockets.

Nyt sitten voi alkaa taas puhumaan vähän isommalla äänellä, kuin että olen päättänä pudottaa frameratea, taikka että nyt on uusi kuvasnappi.

Frameraten tosin pidän jatkossakin alhaisena, uskon että alle 30 fps, mahdollisesti otan tuon 30 fps maksimiksi, ainakin LWJGL kanssa.

:)

Uskon että jatkot on niin että, kotiin JAVA + LWJGL versio, ja nettiin tämä HTML5 Canvas + WebSockets ja vielä mahdollisesti siinä lisänä WebGL HTML5 canvaksen sijaan.

Täällä voi käydä katsomassa Java + AWT versiota - http://www.lautapelisivusto.com

--

HannuTapio [25.07.2017 11:51:34]

#

Windows ja JavaScript,

Mitenkä yleistä on että sama HTML5 + Script + Canvas 2D ohjelma toimii eri tavalla Windows ja Linux ja Macintosh tietokoneissa.

Minulla oli eilen tilanne, että, kun olin jakana ohjelman frame vaihdon setTimeout() käskyn avulla, niin, windows kone oli huomattavasti hitaampi, ja se tuntui hidastuvan koko ajan enemmän ?

Täytyykö vanha setTimeout() pyyhkiä clearTimeout() käskyllä aina pois ?

--

Entä mistä johtuu, että, ajoittain en saa toimimaan samaa ohjelma pätkää Windows koneessa, minulla ei ole mitään ongelmia ollut Linuxin kanssa, mutta, Windows ei ihan aina tunnu pelaavan yhtä hyvin.

Voiko Windows toimimattomuus ongelmat olla ylimääräisistä välilyönti merkeistä johtuvaa taikka jotain vastaavaa, teksti editorista johtuvaa ?

Kiitos vastauksesta. :)

:)

--

The Alchemist [25.07.2017 12:08:41]

#

Älä käytä mitään huonosti toimivia timeoutteja vaan standardia kutsua window.requestAnimationFrame.

Suorituskyky on täysin selainkohtaista ja riippuu jonkin verran myös käyttöjärjestelmästä. Mutta jos ohjelma tuntuu hidastuvan suorituksen edetessä, niin todennäköisesti teet jotain väärin. Jotain muutakin kuin timeouttien kanssa sekoilun.

Koodin kanssa tyylittelyllä (sisennys yms.) ei ole mitään tekemistä suorituskyvyn kanssa.

HannuTapio [25.07.2017 12:20:36]

#

Jeh,

Joo, minulla oli kevyt testi tuon requestAnimationFrame kanssa, mutta, koin että tarvitsen silti setTimeout() käskyä ?

<!DOCTYPE html>
<!--
 *
 * (C) 2017 - by Hannu Särö ja hänen lautapelisivustonsa.
 *
-->
<html>
    <head>
        <title>AsiakasOhjelma v5.00+ - (C) 2017+ by Hannu Särö - Helsinki Suomi EU !!</title>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    </head>
    <body>
        <img id="myimg" src="http://www.bittipankki001.com/resurssit/ip1917_pkone002.png" width="144" height="144"/>
        <script type="text/javascript">
            var start = null;
            var element = document.getElementById('myimg');
            element.style.position = 'absolute';

            function step(timestamp) {
                if (!start)
                    start = timestamp;
                var progress = timestamp - start;
                element.style.left = Math.min(progress / 10, 200) + 'px';
                if (progress < 2000) {
                    window.requestAnimationFrame(step);
                }
            }
            window.requestAnimationFrame(step);
        </script>
    </body>
</html>

Minä hieman muokkasin tuota linkkisi takaa löytynyttä esimerkkiä.

Kuinka monta kertaa tuo sitten piirtää ruutuun ? uskoisin että näytön herzi taajuuden mukaan pyrkii ?

Jos haluan tämän jo AOv4.00+ kanssa tutun alle 30 fps rajan käyttöön, vaikka maksimi fps olisi 24 fps.

Niin, kuinka tuota kannattaisi muokata ? Laitanko setTimeout() käskyn johonkin väli functioon, kuten seuraavasti -

<!DOCTYPE html>
<!--
 *
 * (C) 2017 - by Hannu Särö ja hänen lautapelisivustonsa.
 *
-->
<html>
    <head>
        <title>AsiakasOhjelma v5.00+ - (C) 2017+ by Hannu Särö - Helsinki Suomi EU !!</title>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    </head>
    <body>
        <img id="myimg" src="http://www.bittipankki001.com/resurssit/ip1917_pkone002.png" width="144" height="144"/>
        <script type="text/javascript">
            var start = null;
            var element = document.getElementById('myimg');
            element.style.position = 'absolute';

            function jumphere ()
            {
                window.requestAnimationFrame(step);
            }

            function step(timestamp) {
                if (!start)
                    start = timestamp;
                var progress = timestamp - start;
                element.style.left = Math.min(progress / 10, 200) + 'px';
                if (progress < 2000) {
                window.setTimeout(jumphere,40);
}
            }
            window.requestAnimationFrame(step);
        </script>
    </body>
</html>

:)

--

The Alchemist [25.07.2017 12:32:29]

#

Otat kaikki setTimeoutit pois sieltä. Sinä et voi päättää, koska selain piirtää ruudulle. Se tekee piirtämisen oman päänsä mukaan ja juuri silloin, kun se on käyttäjälle parasta. Javascriptin timerit eivät sitä paitsi toimi kovin tarkasti, joten framerate olisi vieläkin huonompi (ja erityisesti epäsäännöllisempi) kuin vanhoissa java-kikkareissasi.

HannuTapio [25.07.2017 13:05:11]

#

setTimeout(),

Minä vielä hieman pelaan setTimeout() kanssa.

Tässä on linkki jossa on eri frameratea ohjelman kulun kanssa, ensimmäinen logo ruutu on 1 fps, ja sitten tämä animoitu sini ruutu on 25 fps, ja sen jälkeen loppuu 1 fps.

Tässä ekaa <script> testiä - http://www.tabletpelisivusto.com

:)

--

HannuTapio [25.07.2017 16:52:47]

#

Tabletpelisivusto,

Tässä on linkki tähän ekaan julkaisu rakenteluun, päivitän sivustoa seuraavat neljä viikkoa aina iltaisin, laitan sivustolle jätkänshakki, reversi, tammi, mylly, shakki, pelejä ja niitten eri variaatioita.

Tämä sivusto tulee olemaan Javascript + HTML5 ja Canvas + WebSockets.

Sivusto on minun kevyt harjoitus isompaan toimintaan, pidän sivuston maksimi käyttäjien määrän 128 - 256 kohdalla, ja pelissä on "hot seat peli" ja "live online peli".

Päivitän sivua iltaisin, täällä voi käydä katsomassa - http://www.tabletpelisivusto.com

Toivottavasti ehdin elokuun aikana ekat laittamaan linjalle. :)

Aloitin sivuston päivittämisen tänään, vielä ei ole muuta, kuin alku intro.

:)

--

HannuTapio [25.07.2017 20:04:01]

#

https,

Mitä eri vaihtoehtoja minulla on, kun haluan asentaa https:t sivustoilleni ?

En tunne netin eri https tarjontaa, mitä kaikkea vaihtoehtoa sitten onkaan. :)

Minun oma palvelun tarjoajani, esittää tälläistä - https://www.ovh-hosting.fi/ssl-gateway/

Tuolla OVH sivuilla, mainitaan Asiakas ja Yhteys sanat.

Kuinka ne tulee ymmärtää, mikä on Asiakas https kanssa ja mikä on Yhteys https kanssa ?

Onko minun mahdollista asentaa, normaali kuluilla https, kun haluan että on 5000 pelaajaa kerralla linjalla ?

------------------------------------------------------------

SSL Gateway Free
Verkkosivuille, joiden liikenne on vähäistä: vitriini, blogi, yhdistys, foorumi

Anti - DDoS
2 samanaikaista asiakasta
12 samanaikaista yhteyttä
Sisältää mittaritiedot* (24h)
-
-
-
-
-


Ilmainen

------------------------------------------------------------

SSL Gateway Advanced
Ammattimaisille verkkosivuille, joiden liikenne on kohtuullista: verkkokauppa, PK-yritykset, start up -yritykset, uusmediatoimistot

Anti - DDoS
20 samanaikaista asiakasta
120 samanaikaista yhteyttä
Sisältää mittaritiedot* (1kuukausi)
Kuormantasaus
Dedikoitu IP-osoite
EV-varmenne lisäoptiona
-
-


25,00€
/kk

------------------------------------------------------------

:)

--

Grez [25.07.2017 22:54:32]

#

HannuTapio kirjoitti:

Mitä eri vaihtoehtoja minulla on, kun haluan asentaa https:t sivustoilleni ?

Letsencrypt on nykyään suosittu ja helppo vaihtoehto jos riittää että saa SSL:n käyttöön.

HannuTapio [25.07.2017 23:25:42]

#

letsencrypt,

Mitä rajoituksia siinä on ja mistä sen voi asentaa, ja voiko asennuksen perua, jos jotakin sitten kokee sittenkin paremmaksi ilman asennusta ?

Mitä sisältää tämä lauseesi että "jos riittää että saa SSL:n käyttöön.".

Mitä kaikkea tarkoittaa että SSL on käytössä ?

Ja kuinka monta eri henkilöä voi olla linjoilla palvelimeeni, kun on asennettuna palvelimeeni SSL letsencrypt ?

:)

--

HannuTapio [26.07.2017 07:13:42]

#

Taukoa,

Lautapelisivustoni menevät Java pelien osalta parin kuukauden tauolle, keskityn Javascript peleihin, käyttäjä palautteen ansioista.

Java pelit jatkuvat sitten myöhemmin, vain kotiin ladattavan Java + LWJGL AOv4.00+ kanssa.

Netti pelini siirtyvät Javascript peleiksi, kun vaan saan ne toimimaan websockettien kanssa. :)

:)

--

HannuTapio [31.08.2017 01:53:56]

#

AOv4.00+,

Hei, tämä legendaarinen AOv4.00+ on poistumassa netistä, minä siirryn JavaScript ja HTML5 koodaukseen, pois Java SE ohjelmoinnista.

Jos joku haluaa vielä testata AOv4.00+ ohjelmaani, ennen sen poistumista netistä, niin, nyt on hyvä tilaisuus.

Täältä löytyy - https://www.hannusaro.com/lautapelisivusto/

Pidän AOv4.00+ ohjelmaani enää rajoitetun ajan netissä.

:)

--

Lebe80 [31.08.2017 08:53:57]

#

Mikset voi jättää vanhoja pelejä jonnekin arkistoon? Tuskin ne vievät siellä kauheasti tilaa, varsinkin kun kovalevytila on nykyään ilmaista.

HannuTapio [02.10.2017 18:08:18]

#

Hei,

End of line, AOv4.00+ kehittely on nyt sitten ohitse tältä erää, kiitos kaikille seuranneille.

Java Applet on poistunut selaimista ja Java WebStart ei osoittautunut suosituksi sivustoillani, olen ollut pari vuotta Java WebStartilla, mutta, kävijät eivät pitäneet siintä.

Olen nyt sitten siirtymässä JavaScript + HTML5 + WebSockets ohjelmointiin, käytän toki myös php kieltäkin, mutta, sivustot on nyt sitten Java SE osalta ohitse tällä kertaa.

Siirryn koodaamaan AOv6.00+ versiota, heti kun AOv5.00+ valmistuu, AsiakasOhjelma v5.00+ on tarkoitettu Tabletpelisivusto.com käyttöön ja tämä AsiakasOhjelma v6.00+ tulee lautapelisivusto.com hannunpilotit.com urossaro.com käyttöön.

Kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos, kaikille AOv4.00+ seuranneille ja sivustoilla kävijöille, Java Applet poistui ja pitää seurata kehitystä.

:)

--


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta