Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Java grafiikka

kayttaja-3842 [08.02.2007 12:31:58]

#

Joo, eli olen ajatellut tehdä jonkinlaisen testi pelin ja tuli mieleen millasseet kirjastot Java:lla on grafiikan piirtoa varten. Siis osaan kyllä käyttää swing:ä, mutta tarkotan lähinnä peleihin kuuluvaa kuvamateriaalin käyttöä ja syötteiden käsittelyä. Eli miten voin piirtää kuvan ruudulle ja onnistuuko sprite animaation toisto?? Eli jos painetaan vasemmalle pyöritetään vasemmallepäin kävely animaatio ja jos oikealle oikealle päin kävely animaatio.

Pekka Karjalainen [08.02.2007 12:59:33]

#

Tällainen tuli vastaan yksi päivä eräässä linkkisivustossa. En varsinaisesti ole Java-ohjelmoija, joten en osaa arvioida onko se hyvä. Sivuilta löytyy kuitenkin tietoa projekteista, joita sillä on tehty. Kuvista päätellen ihan pelin näköisiä pelejä pystyy tekemään, jos osaamista riittää.

http://lwjgl.org/

"LWJGL is available under a BSD license, which means it's open source and freely available at no charge."

BDS-lisenssi ei estä kaupallisenkaan tuotteen tekemistä.

kayttaja-3842 [08.02.2007 15:09:55]

#

Juu kiitos tuosta, mielestäni hyvä kirjasto.

kayttaja-3842 [08.02.2007 16:22:21]

#

ööh, taisi tulla pieni mutka matkaan... Eli en saa asennettua tuota kirjastoa JCreatoriin. Eli latasin kaikki tarvittavat tämän mukaan
http://lwjgl.org/installation.php#jcreator
mutta nytten kun heitän koodipätkän

public class peli{

public static void main(String argv[]) {
	Game g = new Game();
        g.gameLoop();
}
}

niin kääntäjä valittaa, että luokkaa ei löydy. En sit tie mitä importeja tuonne ylös tulee..

Pekka Karjalainen [09.02.2007 09:57:32]

#

Minä en saanut sitä edes toimimaan omassa koneessani. Ohjeen mukainen testaus valitti, että grafiikkamoodeja ei voi asettaa :-(

Importit se tietenkin vaatii, ja ne löytyvät jostakin oppaasta tai esimerkkikoodista. Kerron, jos keksin jotain sieltä, mutta nyt juuri ei ole hirveästi aikaa tapella tuon ym. ongelman kanssa.

A-P [09.02.2007 17:09:36]

#

kayttaja-3842 kirjoitti:

Joo, eli olen ajatellut tehdä jonkinlaisen testi pelin ja tuli mieleen millasseet kirjastot Java:lla on grafiikan piirtoa varten. Siis osaan kyllä käyttää swing:ä, mutta tarkotan lähinnä peleihin kuuluvaa kuvamateriaalin käyttöä ja syötteiden käsittelyä. Eli miten voin piirtää kuvan ruudulle ja onnistuuko sprite animaation toisto?? Eli jos painetaan vasemmalle pyöritetään vasemmallepäin kävely animaatio ja jos oikealle oikealle päin kävely animaatio.

Java Graphics, Graphics 2D ja Java 3D esimerkiksi kirjastoina (kuuluvat Sunin Javapakettiin). Johdatukseen peliohjelmointiin Javalla toimii hyvin Killer Game Programming in Java: http://fivedots.coe.psu.ac.th/~ad/jg/.

Jos koodaat Linuxissa, niin huomaa, että X:n auto-repeat -toiminto sotkee hieman. Jos auto-repeat -toiminto aiheuttaa ongelmia sen voi ottaa pois xset -r -komennolla tai kiertää käyttämällä jinput-kirjastoa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta